Orijinalini görmek için tıklayınız : EPOKSİ Kaplama
Selam beyler
Evin bir bölümünü epoksi yapmak istiyorum, Bu yapacağım yer atölye gibi kullanılacak ve içeri araç girecek.
Şimdi sorum şu bunu ben yapabilirmiyim ?
Astar ve boya ile halledersin dedi malzemeci, rulo fırça ile ilk astar ardından epoksi boya sürdün mü yeterli dedi.
Kafama takılan işe 1050 lira malzemeler 70m2 için acaba becerebilirmiyim ?
Bilen eden bu işi yapan var mı ?
Epoksi kaplama nedir niye yapilir ve nasil bir avantaji olacaktir, merakimdan soruyorum bilmiyorum.
GokhanE.
22-06-2014, 23:33
Epoksiyi vernik olarak biliyorum ben, kaplama malzemesi olarak nasıldır bilemiyorum
GokhanE.
22-06-2014, 23:34
Tekrar okuyunca vernikli boya kullanacaksın sanırım, zor olmasa gerek
ghibli06
22-06-2014, 23:55
epoksiyi her türlü sürer uygularsın; ama:
1- süreceğin zemin nedir? betonsa durumu nasıl? eğer düz bir zeminin yoksa boşuna malzemeni heder etme, önce zemini 4-5 cm kırdırıp şap at düzgünce ya da self-leveling bir malzeme ile dolgu yap...
2- malzeme seçimini kaç kat üzerinden yaptın? istediğin eğer tamamen epoksi bir görünüm ise 7-8 kat bile yetmeyebilir, yok değil diyorsan o zaman zemini normal boya ile boyamadan öteye gitmez
3- uygularken kesinlikle maske tak ama öyle dandiklerden olmasın, 70 m2 az değil çünkü, zehirlenme
4- iyice kurumasını beklemeden üzerine çıkma, tam sertleşsin
Epoksi kaplama nedir niye yapilir ve nasil bir avantaji olacaktir, merakimdan soruyorum bilmiyorum.
Bildigimiz avm otoparklarinda falan gordugumuz zeminler, su parlak olanlar. Temizlenmesi kolay, kolay kolay asinmayan, renk vs secenekleri oldugu icin dekoratif de sayilabilir, soylenilene gore uzun omurlu ( hic tecrubem olmadi :) ) ve bence dumduz beton zeminlere gore cok daha mantikli bi yapi malzemesi.
Bu epoksi dediğin yanlış anlamadıysam ''endüstriyel zemin kaplama'' olayı oluyor.. Ben rastladığım uygulamalarda adamlar yıkama tabancası - ilaçlama pompasına benzer bir makine ile atıyorlardı kaplamayı.. Rulo ile olur mu ki bende merak ettim.. Benimde aklımda ama hiç araştırmadım günceli..
arifozcelik
23-06-2014, 03:22
sadece boya şeklinde yaparsan araban ilk agresifliikde kazır, avm otoparklarında v.s. yerlerde gördüğünüz epoksilerin altında yaklaşık 5cm dolgu şeklinde epoksi mevcut sizin uygulayacagınız malzeme işin son katı denilen parlak boya yağlı boyadan biraz daha dayanılklıdır fakat sonuçta boya benzin tiner v.s. döküldüğünde deforme olacakdır onun yerine fayans tarzı birşeyler daha dayanıklı olur diye düşünüyorum
epoksiyi her türlü sürer uygularsın; ama:
1- süreceğin zemin nedir? betonsa durumu nasıl? eğer düz bir zeminin yoksa boşuna malzemeni heder etme, önce zemini 4-5 cm kırdırıp şap at düzgünce ya da self-leveling bir malzeme ile dolgu yap...
2- malzeme seçimini kaç kat üzerinden yaptın? istediğin eğer tamamen epoksi bir görünüm ise 7-8 kat bile yetmeyebilir, yok değil diyorsan o zaman zemini normal boya ile boyamadan öteye gitmez
3- uygularken kesinlikle maske tak ama öyle dandiklerden olmasın, 70 m2 az değil çünkü, zehirlenme
4- iyice kurumasını beklemeden üzerine çıkma, tam sertleşsin
Yukarıda yazılanlar kesinlikle doğru,
alt zemin kesinlikle düz olmalı, yaklaşık 1000 m2 den fazla yere (bozuk zemin) zorunluluktan bu uygulama yapıldı, üzerinde otobüs çalışıyor aşınma deforme yok ama görüntü kötü. Ayrıca iyi bir uygulama için çok kat atman lazım, dayanılmaz bir kokusu var, mekan da kapalıysa eğer çok ciddi sıkıntı doğurabilir dikkat et.
İmkan varsa fayans ya da kırık mermer den yaptırabilirsin uzun ömürlü de olur.
http://i58.tinypic.com/2wmg95c.jpg
anılayvaz
23-06-2014, 07:13
erel faruklar bahçeşehirden bir arkadaşla yapmışlardı onlarla bir irtibata geçersen yardımcı olurlar..
Bilgiler için teşekkür ederim.
Şöyle söyliyim zemin düz beton daha önce laminant parke varmış sökülmüş. Düz bepon şap halde hafif hafif oyuntular var.
Sanırım self-leveling lazım olacak buraya o ufak pürüzleri gizlemek için
ben yalıtım işindeyim,epoksi ile merak edenleri elimden geldiğince yanıtlamak isterim,hatt telefonla canlı destek sağlarım sıkıntı yok...:)
Öncelikle zeminin düzgün ve pürüzsüz olması önemli sonrasında zaten malzemeyi 2 gün arayla uygulayacaksınız.Şu videoyu izlemeniz aklınızda bir fikir oluşmasını sağlıyacaktır,Şimdiden kolay gelsin birde bu işin püf noktasını veriyim kirpi dediğimiz rulo fırça ile boşluklarını almanız çok önemlidir bir başka kişiden yardım almanız yararınıza olur...
How to apply Epoxy Resin Flooring - Reactive Resins, UK - YouTube (http://youtu.be/6MepY8VkWsI)
Erel epoksi yerine karo pvc, hatta abartıp kaucuk / tartan kaplasana :) bir ara han trafik lambalarının onune koyduklarından
http://www.zeminkaplamam.com/tartan-zemin-kaplamalari-fiyatlari/tartan-zemin-kaplama-3
http://www.zeminkaplamam.com/wp-content/uploads/2011/04/tartan-zemin-kaplama-3.jpg
epoksi pahalı ve incelik isteyen bir iş benim iş yeri 2200 metrekare epoksi ve bakımıda tamiride zor
Yerinde olsam özel beton malzemeleri var katkılı şap şeklinde atılıyor güzel ve su sızdırmaz bir yüzey sağlıyor ucuz ve kullanışlı
lnd_samet
23-06-2014, 10:59
tozumaz beton sistemine bakın bence birde.
Teşekkür ederim tekrar beyler.
@Berkan kanki yere kriko falan koyunca o yumuşak zeminde riskli olabilir ve su ile temizleme sıkıntı olur.
Bir kaç zeminci geldi baktı etti sana ilk zemini düzeltmek lazım falan dediler yani direk buna uygulanmaz paran çöp olur dediler.
Birde bi usta direk fayans yaparsan daha iyi olur krikon yeri çizerse tamiratı bir arkadaşında dediği gibi zor olur dedi.
Fayans işine tav oluyorum galiba çünkü 4000-5000 lerden bahsediyorlar 3 kişi baktı aşağı yukarı hep bu fiyatlar.
Fayansamı dönsem ondada çatlama patlama işleri olurmu diye düşünüyorum çok kararsızım
Teşekkür ederim tekrar beyler.
@Berkan kanki yere kriko falan koyunca o yumuşak zeminde riskli olabilir ve su ile temizleme sıkıntı olur.
kanki tartana sanmıyorum sudan vs.den etkilensin göletteki yürüyüş parkurunu dusun yaz kış orda yada statların kenarındaki kosu parkurları :)agırlık kısmında zedelenirmi ona emin değilim.
incele sunları adam inciğini cincigini yazmıs(ozellikle ilk link :icon_tup: )
Tartan Zemin Kaplama (Kauçuk ) | Yapı Mobilya Dekorasyonu (http://www.insaatmobilya.com/tartan-zemin-kaplama-kaucuk)
Blok Kauçuk Zemin Kaplaması | Kauçuk Zemin Kaplama, Tartan pist, Kaucuk Kaplama, antistatik kaplama, blok kauçuk zemin (http://www.kaucukzeminkaplama.com/blok-kaucuk-zemin-kaplama/)
sen bi kabataslak planı ekle ve nasıl kullanacağını da anlat istersen erel, farklı fikirler gelir belki.. bence tamamını epoksi yapman hem pahalı hem gereksiz kullanışsız olacak..
erel sen kendini öldürücen belli oldu otopark yapıcan die :)
http://www.akveri.com.tr/images/akbeton/silinmis-yer-karolari/006-b.jpg
Otopark devraldığımızda zemin düz betondu, resimdeki malzemeden sağlam ve uygununu bulamadık.
Klasik kırmızı beton yapalım dedik, istedikleri paralar çok uçuk geldi. 3 te 1 ine malettikk diyebilirim.
Bu malzeme fayansa göre daha etli, altını güzel doldurursan yüke bindiğinde sıkıntı olmaz, güzel bi işçilikle iyi sonuç verebilir.
Malzeme "silinmiş yer karosu" diye geçiyor
şuan 10 - 15 arası m2 si bulunur.
alihan_27
23-06-2014, 19:24
Üstteki postta bahsedilen yer karosunu kullanman daha iyi olur epoksiye göre. Sivri cisimler epoksi yüzeye zarar veriyor ve tamiride sanılanın aksine zor.
Benim sana tavsiyem kalsiyum alüminat çimentolu beton ile self leveling katı yap. Yüzey kuruması bitmeden hemen öncede korundum tozu ile süper sert yüzey katmanı yap bitir. Ve bu işi kendin yapabilirsin. Süperakışkanlaştırıcı ile kendiliğinden yerleştiğinden, sadece kenarı-köşeyi bir mala ile düzeltmen yeterli. 5-10 saat içerisinde üzerinde yürünecek kıvama gelir, koku, tozuma olayı olmaz.