Orijinalini görmek için tıklayınız : Daha önce başına gelen var mı?
Herkese iyi akşamlar.2 gün önce aracımdan sağa sola dönerken tıkırtı ve sürtmeye benzer ses gelmeye başladı.Genelde fren yapıp daha sonra sol veya sağ yaparken geliyordu.Ustaya götürdüm dış aks arızası olduğunu söyledi ve sağ ve sol dış aksları değiştirdik.Ama ses hala gelmeye devam ediyor ama bu sefer takırtı ve sürtme sesi biraz daha değişik.Kontrol ettik herhangi bir sürtme falan yok.Usta sesin kesilmiş olması gerektiğini söyledi ama kesilmeyince iç aks dedi.Ne yapmam lazım,başka nereye götürüp baktırabilirim ya da başka ne olabilir yardımcı olunabilirse çok iyi olur.
Dış aks arızalı ise donuşlerde tak tak diye ses gelir donerken.senin usta biyere kitlenip kalmış bence başka yere gotur.dış aksta surtme sesi geldiğini hiç duymadım.yani dış aksları değişmemeliydi
dursun81
25-06-2014, 20:03
Sağa sola dönüşlerde ses geliyorsa fren balatalarının sacının disk e sürmesinden de kaynaklanıyor olabilir.balatalarınız ne durumda acaba?
Sağa sola dönüşlerde ses geliyorsa fren balatalarının sacının disk e sürmesinden de kaynaklanıyor olabilir.balatalarınız ne durumda acaba?
Balatalar yeni ama diskler bitmek üzereydi ondan kaynaklanır mı dönüşlerde?
Dış aks arızalı ise donuşlerde tak tak diye ses gelir donerken.senin usta biyere kitlenip kalmış bence başka yere gotur.dış aksta surtme sesi geldiğini hiç duymadım.yani dış aksları değişmemeliydi
O tak tak ses dediğim işte takırtı ve sürtme sesi gibi ondan dış aks demişti o.Ama değiştirdik hala devam ediyor ses dönüşlerde.
aks değil bence. aynı ses şuan bende var sorun balatanın takıldığı parça diske sürtüyor.. ben krikoya kaldırıp lastiği söktüğümde göbekte bulunan diski ve bijonun sıkıldığı kütüğü tutan ortadaki somunu boştaydı.. onu sıktım ama yıne arada bi sürtüyor muhtemelen sürte sürte baska bı sıkıntı oldu
aks değil bence. aynı ses şuan bende var sorun balatanın takıldığı parça diske sürtüyor.. ben krikoya kaldırıp lastiği söktüğümde göbekte bulunan diski ve bijonun sıkıldığı kütüğü tutan ortadaki somunu boştaydı.. onu sıktım ama yıne arada bi sürtüyor muhtemelen sürte sürte baska bı sıkıntı oldu
Ya öyle bi sıkıntı olsa önceden de olurdu gibi geliyor.Birden başladı bu ses çünkü
Type-Rdinc
25-06-2014, 20:53
dönüşlerde sürtme sesi bizde de olmuştu çamurluğun iç vidası çıkmıştı ruzgar vurunca sarkıp dönüşlerde yere sürtüyodu ama araba durunca tekrar yerine oturuyordu anlayamıyorduk nerden geldiğini bi bakın derim çamurluk vidalarına
dönüşlerde sürtme sesi bizde de olmuştu çamurluğun iç vidası çıkmıştı ruzgar vurunca sarkıp dönüşlerde yere sürtüyodu ama araba durunca tekrar yerine oturuyordu anlayamıyorduk nerden geldiğini bi bakın derim çamurluk vidalarına
Baya baktık ama zaten her dönüşte olmuyor ses.Frene basayım ilk kalkışta dönüşlerde oluyor haricinde yani belli bir hızla giderken sağa sola dönerken ses olmuyor.
Rot-balans yapan yerler bakar mı,bulabilirler mi sorunu ?
dursun81
25-06-2014, 21:27
Diskler bitince ses yapacağını sanmıyorum yinede fren balata sacını ve diskin arkasındaki sacı kontrol etmenizi tavsiye ederim
Diskler bitince ses yapacağını sanmıyorum yinede fren balata sacını ve diskin arkasındaki sacı kontrol etmenizi tavsiye ederim
Teşekkürler.Tamirci bakar mı yoksa rot-balans yapan bir yere mi götürmeliyim?
frenlı halde saga veya sola dıreksıyonu kırdıgınızda bu ses gelır sebebı ıse sag ve sol dıreksıyon hareketlerınde cok az da olsa tekerleklerın hareket etmesıdır buda sıkılı olan balatanın dısk uzerınde hareket etmesınden kaynaklanır aynı olay el frenı cekılı aracın yuklenmesı veya yuklu halde el frenı cekılı aracın yukunun bosaltılması durumunda da olur ...
eger sızın sorunu tam olarak anladıysam eger ;)
frenlı halde saga veya sola dıreksıyonu kırdıgınızda bu ses gelır sebebı ıse sag ve sol dıreksıyon hareketlerınde cok az da olsa tekerleklerın hareket etmesıdır buda sıkılı olan balatanın dısk uzerınde hareket etmesınden kaynaklanır aynı olay el frenı cekılı aracın yuklenmesı veya yuklu halde el frenı cekılı aracın yukunun bosaltılması durumunda da olur ...
eger sızın sorunu tam olarak anladıysam eger ;)
Yok fren basılıyken direksiyon çevirince değil.Fren yapıp tekrar ilk hareketle sağa yada sola dönerken bu dış aks arızası sesini çıkarıyor.Tak tak tak diye ama dış akslar değişti hala devam ediyor:mad:
Rot-balans yapan yerler bakar mı,bulabilirler mi sorunu ?
ön takımdan gelen seslere rot balansçı bakıp arızalı olan parça veya parçaları size söyler
_driver_
25-06-2014, 21:53
aks lalesi bozuksa aynı dediğiniz şekilde ses yapar
aks lalesi bozuksa aynı dediğiniz şekilde ses yapar
Aks lalesi sanırım dış aks değişirken değiştirilmiyor öyle mi acaba?