Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Avrupaya vize kalkıyor !!

Sayfa : 1 [2]

blow07
10-10-2017, 14:32
1 ay önce work and travel için şirkete 300 $ yatırdım. şimdide vize yasağı getirdiler. Avrupaya vize kalkacak dedüler , Dünya'yı gezmeyi engelledüler.

Hakkımızda hayırlısı olsun. Bende eski yabancı kız arkadaşıma evlilik teklifi etmeyi düşünmüyor değilim artık :D

-Murat Özcan-
10-10-2017, 14:49
İnşallah kalkar şimdilik hayalde olsa kalkmasını umuyorum. Elin bitik bulgarı bana vizesiz geliyorsa biz neden gidemeyelim oraya ?

fthdrn
10-10-2017, 15:59
Kalktı.

.

streetracer_nos
10-10-2017, 16:13
Bişey kalktıda kime kalktı neye kalktı hayırlısı

darkmoon
10-10-2017, 16:16
Bizim berber amerikayı protesto için artık amerikan traşı yapmıyor şimdi onlar düşünsün.

R.I.P
10-10-2017, 20:10
Yakında almanyadan da böyle bir haber çıkarsa şaşırmayalım

barakuda26
10-10-2017, 20:17
Cuma günü fransaya vize almak için gidicez, davetiyemiz var, stres bastı vatandaşı olduğum ülkenin şuanki dış politikaları yüzünden, adam ülkeyi krize,zor duruma sokmakta bir numara.

Gunes G.
11-10-2017, 01:39
Buyukelci John Bass'in Turkiye'deki Vize Hizmetlerinin Askıya Alınmasına İlişkin Acıklaması | ABD Ankara Buyukelciliği ve Turkiye'deki Konsolosluklar (https://tr.usembassy.gov/tr/buyukelci-john-bassin-turkiyedeki-vize-hizmetlerinin-askiya-alinmasina-iliskin-aciklamasi/)

"Bu, Türk vatandaşlarına yönelik bir vize yasağı değildir. Yeni vize başvurularının değerlendirilmesinin askıya alınmasıdır. Geçerli vizenizin mevcut olması durumunda, ABD’ye hala seyahat edebilirsiniz. Türkiye dışında herhangi bir ABD Büyükelçiliği veya Konsolosluğunda vize başvurusu yapmak isterseniz, yapabilirsiniz."

Bilal'e anlatir gibi anlatmis adam, tesekkur ediyorum kendisine.

Ya bir de iyi ingilizce bilenler filan vardi buralarda, nerede onlar :)

darkmoon
11-10-2017, 01:45
Buyukelci John Bass'in Turkiye'deki Vize Hizmetlerinin Askıya Alınmasına İlişkin Acıklaması | ABD Ankara Buyukelciliği ve Turkiye'deki Konsolosluklar (https://tr.usembassy.gov/tr/buyukelci-john-bassin-turkiyedeki-vize-hizmetlerinin-askiya-alinmasina-iliskin-aciklamasi/)

"Bu, Türk vatandaşlarına yönelik bir vize yasağı değildir. Yeni vize başvurularının değerlendirilmesinin askıya alınmasıdır. Geçerli vizenizin mevcut olması durumunda, ABD’ye hala seyahat edebilirsiniz. Türkiye dışında herhangi bir ABD Büyükelçiliği veya Konsolosluğunda vize başvurusu yapmak isterseniz, yapabilirsiniz."

Bilal'e anlatir gibi anlatmis adam, tesekkur ediyorum kendisine.

Ya bir de iyi ingilizce bilenler filan vardi buralarda, nerede onlar :)

doğrudurda adam burdan vize almaya ingiltereye almanyaya gitse adam masrafını duble yapmış olucak .. bir oraya gidicek oraya gitmek içinde vize çıkartıcak uçak masrafı vize öyle 2-3 saatte vermezler tabiki bir kaç gün orda belki kalıcak otel masrafı falanı filanı hadi vize çıkdı birde ordan tekrardan bir amerika uçak masrafı kısaca 5 bin liralık normalde burdan direk gidiceği masraf olucak 10 bin lira belki..

kısaca i like move it move it you like to prove it ... :D

gitmek isteyen her şekil gider yanlışım olmasın iranada türkiye üstünden gidiyordu iranlılar amerikaya öyle biliyorum ama yanlışım olabilir.. gitmek isteyen her şekil giderde masraflar misli misli artar..

Gunes G.
11-10-2017, 02:03
Su Amerika'ya gitmem lazim, icimdeki polyanna tinere basladi bu ulkede, saga sola satasiyorum :)

"Alekta movik movik" mottomuz olsun ama cok tuttum ben bunu :)

Bu klasik movik:
https://galeri8.uludagsozluk.com/456/alekta-movik-movik_777711.jpg

Bu da cok harika bir calisma:
https://galeri12.uludagsozluk.com/598/alekta-movik-movik_780643.jpg

Bu da finish him:
https://galeri14.uludagsozluk.com/773/hayat-bazen-alekta-movik-movik_1236874.png

:D:D:D:D

Gunes G.
11-10-2017, 02:05
Haydee edit yok forumda. "Pollyanna" olacakti, L'lerin birini kedi kapti :)

mert_can 41
11-10-2017, 02:41
Yeni kimlikler çıkarken yaşasın artık kimlik gösterip yurt dışına çıkabilcez diyenleri lütfen ön saflara alalım :D Bu gözler bunu bile gördü zaten eski kimliklede yurt dışına çıkabiliyordum adam bundan bir haber ömrü hayatında yurt dışına çıkmamış yeni kimliğe seviniyordu :D Şimdi gezerler bol bol vallah iş düzenim olmasa yemin ederim dakkika durmam yurt dışına yerleşirim beni hükümet sinir etmiyor bilgisiz cahil halk çıldırtıyor. Arkadaş savun karşıt ol ne güzel herkes bir olursa terslik olur zatende oku araştır deneyimle öyle savun bir gün farklı bir gün farklı savunmayın. Dipnot amerikayı protesto için Dolar yakıcaz bu büyük eylemimiz için elinizdeki dolarları şahsıma yollarsanız sevinirim amerika kim büyükmüş görsün 111111111111

GokhanRS
11-10-2017, 06:21
Vize kalktı, ama bize değil :) Ukrayna bile vizesiz gidiyor. Bize kalkan başka bir şey var.

Ewren
11-10-2017, 07:51
Kalkamadı. :D

muharrem7791
11-10-2017, 12:52
Abd büyükelçisi john baas tc vatandaşları başka ülkelerden abd elçiliğinden vize alabilirsiniz dedi. bu kadar uğraştıracaklarına uzlaşma sağlansın.

streetracer_nos
11-10-2017, 13:11
Bize kim rest çekebilir.Topraklarını kalıcı olarak alırız haa
87-Mayami
88-Vegas
89-Encılıs
97-Texas diye giderz

Sadık Özyer
11-10-2017, 21:46
Amerika kafir , boşverin oraları mis gibi Türkiye miz var.
Zaten bunlar bi bizim ecdadımıza vergi vermişler akıllarını başlarına alsınlar , tekrarlamayalım ...!!
.
.
.
.
.
(Bu konuda full ironi yapıyorum insanlar anlamıyor acıyorum hea :) )

barisy
11-10-2017, 21:51
Habertürk bugün ABD büyükelçisi John Bess ile ilgili bir haber yapmış. Yazdığı doğru ise 2 dikkat çekici şey var söylediği.
1. Türkiye'nin toprak bütünlüğünden yanayız
2. ABD ve Türkiye'nin ortak işid mücadelesi sonucu 9,5 aydır herhangi bir İşid saldırısı olmadı

Düşündürücü.

ABD Buyukelcisi Bass: ABD misyonlarında saklanan kimse yok | Dunya Haberleri (http://www.haberturk.com/abd-buyukelcisi-bass-abd-misyonlarinda-saklanan-kimse-yok-1668198)

Gunes G.
16-10-2017, 14:51
Habertürk bugün ABD büyükelçisi John Bess ile ilgili bir haber yapmış. Yazdığı doğru ise 2 dikkat çekici şey var söylediği.
1. Türkiye'nin toprak bütünlüğünden yanayız
2. ABD ve Türkiye'nin ortak işid mücadelesi sonucu 9,5 aydır herhangi bir İşid saldırısı olmadı

Düşündürücü.

ABD Buyukelcisi Bass: ABD misyonlarında saklanan kimse yok | Dunya Haberleri (http://www.haberturk.com/abd-buyukelcisi-bass-abd-misyonlarinda-saklanan-kimse-yok-1668198)

Adam acik acik soylemis iste isbirligimizin devam etmesi hayriniza diye, daha ne kadar acik konusabilir bir diplomat bilemedim :)

Begenin ya da begenmeyin, adamlarin kozu saglam. Tipki katilin kim oldugunu bilmesine ragmen, delil bulamadigi icin hapise gonderemeyen polisin drami gibi bir durum bizimki. Cunku dunya kocaman bir house of cards ve bu oyunda eli kuvvetli olan istedigini yaptirabiliyor, ta ki savas cikana kadar.

turbo&quattro
03-02-2018, 19:21
Mujde Ozbekistan a vize kalkmis

Bir ulke daha vizeyi kaldırdı! - Sondakika Ekonomi Haberleri (http://www.hurriyet.com.tr/bir-ulke-daha-vizeyi-kaldirdi-40730519)

Yigit-Y
03-02-2018, 19:50

Bir ulke daha vizeyi kaldırdı! - Sondakika Ekonomi Haberleri (http://www.hurriyet.com.tr/bir-ulke-daha-vizeyi-kaldirdi-40730519)

Özbekistan

Bu çok büyük bir haber

Dünyanın en büyük ülkesi oluyoruz şaka gibi

Bayrak asalım

GokhanRS
04-02-2018, 10:09
Noldu lan. Suriyelilere bile vize kalkacak neredeyse, bize ekstra güvenlik önlemleri düşünüyor adamlar.

Huloooo avrupaya vize kalkiyooo. Sanki vize olmasa akşam yemeğini pariste yicekti pezevenkler.

MCN21
04-02-2018, 11:49
Basligi tekrar gorunce bir duygulandim :D

blumenberg
04-02-2018, 13:34
adam daha istanbulda avrupaya geçemiyor ücretlerden vs, kaldı ki kapıları aşacak :)

Mutu
04-02-2018, 13:59
Ben bu haberi duyunca pasaportu iyiki 10 senelik aldım diye seviniyordum. Süresi dolacak yine gelmicek bu serbest dolaşım sanırım. :D :D :D

-Murat Özcan-
04-02-2018, 18:39
En azından komşu ülkelere kalksın ya Yunana Bulgara falan adamlar bize direk girebiliyor biz kaç gün vize işleriyle uğraşıyoruz tamam AB üyesiler öyle he deyince kalkmıyor ama devletimiz bu konuyu da ilk sıralara koymalı

hddsheriff
04-02-2018, 18:58
kaldırdık bekliyoruz....

KemalHDH
04-02-2018, 21:11
Serbest dolaşımmı? Hangi akıllı ülke bizim pisliğimizi elimizi kolumuzu sallaya sallaya girecek şekilde içine alır acaba? Kalitemiz harbi çok düşük millet olarak.

Mutu
07-02-2018, 10:38
Bakan Celik'ten vize acıklaması (http://www.airporthaber.com/havacilik-haberleri/bakan-celikten-vize-aciklamasi.html)

Bana masal anlat baba içinde vizesiz avrupa olsun. :D

16EC813
07-02-2018, 13:12

olaya hangi pencereden baktıgına baglı ,belki de güzel bi haberdir :D

2jz
07-02-2018, 13:38
2007'de pasaport alırken "Pasaport ve vize tarih oluyor, tüm ülkelere çipli kimlik kartlarımızla vizesiz gireceğiz" diyordu dönemin siyasileri. Benim 10 yıllık pasaportun süresi doldu, bir arpa boyu yol alamadı adamlar.

Ama hala "Vizesiz Avrupaya gideceğiz" diyerek oy alabiliyorlar :)

NakkaSss
07-02-2018, 13:38
Kim niye kaldırsın ki Türklere vizeyi. Hayır neden yani? Ne yararımız var pislikten başka. Şu yavru vatan Kıbrıs' da bile illallah ettirmişiz insanları. Adamlar ne ev kiralamak istiyor bizlere nede orada bulunmamızı.. Abi aidat vermiyorlar, ev pislikten geçilmiyor, komşulara rahatsızlık desen gırla.. Şehir' de kavga olmazdı eskiden herkes naif ve anlayışlıydı Türkler bir yerleşti ne huzur kaldı ne rahat. Git gide İstanbula benzemeye başladı burasıda diyorlar. Gittiğimiz her yeri de kendimize benzetiyoruz. Çıkmasın vize cidden bizim insanımıza çok.

kelalper
07-02-2018, 13:48
Arkadaş olaya bak bir abimiz var zamanında Almanyaya yerleşmiş orada çalıştığı içinde askerliğini yapamamış ve vatandaşlıktan çıkarılmış ama şu anda Alman vatandaşı ve emekli olmuş oradan. Türkiyede bizim tekne montaj işlerimizi yapıo. Eskiden burada oturma iznini alabiliyordu şu anda oturma izni bitti ve Haziran ayına kadar da randevu vermiyorlar. Ülkeden çıkmazsan problem yok diolar yurt dışına çıkarsan girerken ceza ödersin diolar. Suriyeliler zırt pırt girip çıkıo dio onlara sorun yok diolar. Adamın Almanyada işi var görmesi gereken gidemiyor. Giderse hem ceza yiyecek hem de oturma prosedürü en baştan başlayacak.

blumenberg
07-02-2018, 19:14
Arkadaş olaya bak bir abimiz var zamanında Almanyaya yerleşmiş orada çalıştığı içinde askerliğini yapamamış ve vatandaşlıktan çıkarılmış ama şu anda Alman vatandaşı ve emekli olmuş oradan. Türkiyede bizim tekne montaj işlerimizi yapıo. Eskiden burada oturma iznini alabiliyordu şu anda oturma izni bitti ve Haziran ayına kadar da randevu vermiyorlar. Ülkeden çıkmazsan problem yok diolar yurt dışına çıkarsan girerken ceza ödersin diolar. Suriyeliler zırt pırt girip çıkıo dio onlara sorun yok diolar. Adamın Almanyada işi var görmesi gereken gidemiyor. Giderse hem ceza yiyecek hem de oturma prosedürü en baştan başlayacak.

kütüğü türkse ona mavi kart verirler, oturma izni almasına gerek kalmaz, bu işte bi yanlışlık var

Kahn23
01-03-2018, 21:43
Önümüzdeki hafta Allah kısmet ederse iş için uzun bir süre Makedonya'ya gideceğim. Burada yaşayan ya da genel anlamda bilgi paylaşabilecek birisi var mı?

GokhanRS
01-03-2018, 22:32
Önümüzdeki hafta Allah kısmet ederse iş için uzun bir süre Makedonya'ya gideceğim. Burada yaşayan ya da genel anlamda bilgi paylaşabilecek birisi var mı?

makedonyanın neresine gideceksin. genel olarak güzel yerdir, bazı şeyler tr den daha ucuzken, bazı şeyler daha pahalıdır. Trafik saygısı, insanların bir birlerine tutumu olarak Türkiye`nin bir çok yerinden iyidir, tabi bizim daha iyi olduğumuz illerimizde mevcuttur illaki.

Fakir bir ülkedir, türkçe bilen insan sayısı bazı yerlerde çok iken bazı yerlerde hiç yok denecek kadar azdır.

mesela ohride gidersen herkesle rahat anlaşırsın, camisi boldur v.s.

üsküp dersen orda da türkçe bilenler var lakin ohri kadar çok değil, ohride nerelisin diyince bol miktarda makedon türküyüm diyen insan varken üsküp karışıktır. her telden adam var ama ben üsküpü (skopje) hiç sevemedim ısınamadım çünkü ohrili insanların o sıcaklığını misafirperverliğini yaşadıktan sonra türkiyedeki komşuluklar akrabalıklar bile yavan gelmeye başladı bana.

GokhanRS
01-03-2018, 22:36
he birde yollarda otobanlarda her yerde cengiz inşaat görürsün, ulan ben Türkiye`ye mi geldim acaba yollarımı karıştırdım diye düşünme sakın :) özellikle uykuluyken insan bir garip oluyor. Ayılınca zaten burayı da mı yoluyor bu adam dersin.

canatakann
02-03-2018, 00:34

3 sene kadar Üsküp’te bulundum o tarafta olacaksanız sorularınızı yanıtlayabilirim

turbo&quattro
02-03-2018, 01:02
Konu hortlamis vizeler kalkti sandim.

EREN34
02-03-2018, 07:43

Güç içimizde :D

M U R A T
02-03-2018, 07:49
kalktı kalktı :D:D

VTec_king
02-03-2018, 09:21
beni bir gülme aldı..

XoR
02-03-2018, 09:34

:D :D

https://www.youtube.com/watch?v=9CvZiv5T6Ck

Tunacan
02-03-2018, 10:09
:D :D

xort beni güldürdün ya allah ta seni güldürsün.. :D

Kahn23
02-03-2018, 13:19
makedonyanın neresine gideceksin. genel olarak güzel yerdir, bazı şeyler tr den daha ucuzken, bazı şeyler daha pahalıdır. Trafik saygısı, insanların bir birlerine tutumu olarak Türkiye`nin bir çok yerinden iyidir, tabi bizim daha iyi olduğumuz illerimizde mevcuttur illaki.

Fakir bir ülkedir, türkçe bilen insan sayısı bazı yerlerde çok iken bazı yerlerde hiç yok denecek kadar azdır.

mesela ohride gidersen herkesle rahat anlaşırsın, camisi boldur v.s.

üsküp dersen orda da türkçe bilenler var lakin ohri kadar çok değil, ohride nerelisin diyince bol miktarda makedon türküyüm diyen insan varken üsküp karışıktır. her telden adam var ama ben üsküpü (skopje) hiç sevemedim ısınamadım çünkü ohrili insanların o sıcaklığını misafirperverliğini yaşadıktan sonra türkiyedeki komşuluklar akrabalıklar bile yavan gelmeye başladı bana.

3 sene kadar Üsküp’te bulundum o tarafta olacaksanız sorularınızı yanıtlayabilirim

Üsküp'te olacağım. Ev kiraları, genel anlamda yaşam vs nasıldır?

fthdrn
02-03-2018, 13:33
XoR 0:18 de bulunur diyen babamın balıkçısıydı :D

GokhanRS
02-03-2018, 14:03

yaşam şartları ucuzdur. ev kiraları bir türkü tatmin edecek ayarda olanlar 300-500 eu arasında değişir.

örneğin Новел Недвижности | Се издава Стан во Козле, Шифра: A11071 (http://www.novelestate.com/estate_view.html?id=A11071)

yeme içmede sorun yaşamazsın yemekleri bazı dükkanlarda bizden daha güzel, mesela onların yoğurt dediği şey bizim ayranın biraz koyu kıvamlısı, ve tadı harikadır.

bizim yoğurdumuzdan istersen kiselo mleko gibi bir adı var. yani sadece isimler değişik malzemeler aynı. türk marketleri var mutlaka bulursun gezip tozunca, ayrıca orda migrosda var ama adı değişik logosu aynı, yani türkiyede bulduğun herşeyi orda da bulursun, sadece türk markası almak istersen türkiyedeki fiyatlardan %20 fazla olur, yerli markaları alırsan ürününe göre %50 daha ucuz olduğuda olur.

benzin türkiyeden %25-30 civarı ucuzdur, arabalar 3de 1 daha ucuzdur, et türkiyeden yarı yarıya veya daha da ucuzdur. yemekleri kalitelidir. ancak fakiride çoktur bu yüzden ortalık yerde cebinden deste deste para çıkarmanı tavsiye etmem. (hırsızlık oranı türkiyeden çok daha azdır) ancak yinede turist zannedilip mimlenmeni istemem.

GokhanRS
02-03-2018, 14:04
yazmayı unutmuşum üsküpte ve balkanlarda Migros market ve avmlerin adı RamStore dur.

GokhanRS
02-03-2018, 17:16
Bu arada ilk defa 1 günde vize aldım hatta yarım gün, 10.30 da giren pasaport öğlen 2de çıktı konsolosluktan :)

https://i.hizliresim.com/Z9ny70.jpg

Türkiye'de iken minimum 1hafta uğraşıyorum, demekki bize garezi i.nelerin.

Darısı lazım olanların başına.

Mutlu Değerli
02-03-2018, 20:38
Naptılar kalktı mı :D

cookies
02-03-2018, 21:03
10 yıllık pasaportu aldık herhalde vizeler kalkana kadar süresi biter..

canatakann
03-03-2018, 00:20

Oturduğum ev 270 Euro gibiydi elektirik,su,internet 350-360 euro civarına geliyor 1+1 fakat baya büyük bi şekildeydi merkezi konumlara Center diye geçer 10-12 dk yürüme mesafesindeydi.

Orada size yapmak isteyeceğim ilk uyarı ciddi anlamda hemşeri hemşeriyi gurbette türkçe bilen taksiciler vs çıkacak iyisi de var tabi ama bazen dengesizi,yapışığı çok oluyor.
Para işlemleriniz için hesabınızda bulundurmanızı tavsiye ederim Halkbank banka kartı alıp yurtıdışına açtırabilirsiniz,Halkbank orada da çalışma yapıyor fakat TR hesabınızı onlar göremiyor atmleri yaygın.

İlk kez gidiyorsanız vizesiz gidiyorsanız size soru sormaya çalışan polisler olacaktır pasaport noktasında onlara bunu açıklayabilirsiniz ingilizce olarak.

Bu söylediğim içerde sıkıntı yaşamamanız adına eğer bir otelde kalmayacaksanız bir arkadaşınızın veya kiraiadığınız bir daire olursa Polis merkezine gidip Türkçesi ile beyaz karton (Bela Karton ) makedoncası ile orda misafir ikamet kağıdı almanız gerekiyor,ordan çıkışlarda bazen problem yaratıp sizi alıkoyup mahkemede cezai işlem için uğraşabiliyorlar işi şansa bırakmayın derim.

Taksi ile ulaşım uygun taksilerden aklıma gelen güvenilir ve yeni araçlar olan Global taksi kullandım genelde orda olduğum süre boyunca.

Market sistemi bizdeki gibi Ramstore diye yukarıda bahsedilen yeri yadırgamazsınız migros gibi gelecek size.

Hat olarak T-Mobile alabilirsiniz en iyi çekim gücü internet hızı vs. onlarda 4 g si bizim 4.5 g yi takla attırabilecek düzeyde Pasaportunuzu isteyecekler.

Eğer oturum alacaksanız uzun süre kalacaksanız bu gerekli yanınızda bir kaç vesikalık götürebilirsiniz,oturum evrakları için lazım oluyor veya başka işler için beyaz karton diye bahsettiğim kağıt olmadan oturum izninizi de zorlaştıracaklardır.

Işıklarda gerçekten yaya olarakta araçlada geçmemeye çalışın cezai işlem uygulayabilirler boş yere para çıkmasın cebinizden.

Giriş yaparken nakit olarak fazla bi miktar para götürmemenizi tavsiye ederim miktar fazla olunca sorgulamaya alabiliyorlar TL değil Euro olarak alabilirsiniz yanınıza veya ben hiç o şekilde uğraşmayıp uçaktan iner inmez havaalanında atmsi olan halkbanktan çekeebilirsiniz fakat yurtdışı kullanımına açın kartınızı.

Orada karşılayacak biri yoksa taksiciler biraz tuzlu olabiliyor fakat ilk kez için bişey olmaz diyip binebilirsiniz.

Ev tutacak olursanızda kesinlikle merkezi ısıtımalı olanlar üzerinde yoğunlaşabilirsiniz öbür türlüsü ciddi külfet olabiliyor.

Şimdilik aklıma gelen bunlar bişey olursa soracağınız bildiğim kadarıyla cevaplayabilirim

Korollacı
03-03-2018, 07:26
umman bile turklerden vize almaya basladi

said_
03-03-2018, 10:09
yakında Türkiye Türklerden vize alır bence.

Nede olsa çıkarken pul aldırıyolar :) girerkende vize aldırır ne olcak.

Kahn23
20-05-2018, 10:07
Karadağ'da yaşayan veya orası ile ilgili genel bilgi verebilecek olan var mı?

corrado
20-05-2018, 14:47
Karadağ'da yaşayan veya orası ile ilgili genel bilgi verebilecek olan var mı?

Kıbrıs- merit- karadağ merit diye düşündüm doğru mu :)

karadağda değilim ama bilgi verebilirim. genel özel

özelden sorabilirsiniz.

Kahn23
20-05-2018, 15:36
Kıbrıs- merit- karadağ merit diye düşündüm doğru mu :)

karadağda değilim ama bilgi verebilirim. genel özel

özelden sorabilirsiniz.

Meritlerde çalışmadım ama onların olduğu yerlerde bulunuyoruz :)

GokhanRS
29-05-2018, 12:17
yurtdışındayım epasaport sitesi açılmıyor. sizde var mı sorun.

KemalHDH
29-05-2018, 13:31
yurtdışındayım epasaport sitesi açılmıyor. sizde var mı sorun.
Sitesinde sıkıntı var burda da açılmıyor.

GokhanRS
04-07-2018, 22:37
Sitesinde sıkıntı var burda da açılmıyor.

Pasaportu artık nvi veriyormuş. Ondan emniyetinki açılmıyor muş.

GokhanRS
04-07-2018, 22:39
Vay bee yıllar yıllar önce vize kalkıyor denilenden beri 3 defa yıllık vize aldım..

Artık yeşil pasaportlu dostlarımızda biz gibi vize alacak.

Üzüldüm mü :) :) :) itfaiye ekiplerine selamlar.

https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/avrupadan-yesil-pasaportlulara-kotu-haber-2503059/

MCN21
05-07-2018, 04:47
Vay bee yıllar yıllar önce vize kalkıyor denilenden beri 3 defa yıllık vize aldım..

Artık yeşil pasaportlu dostlarımızda biz gibi vize alacak.

Üzüldüm mü :) :) :) itfaiye ekiplerine selamlar.

Avrupa’dan yeşil pasaportlulara kotu haber - Dunyadan Son Haberler (https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/avrupadan-yesil-pasaportlulara-kotu-haber-2503059/)

Alsınlar tabi onlar türk vatandaşı değil mi :D Neymiş garantisi devlet mi? 100.000 lerce insan var Türkiye'de daha fazla para kazanıp daha fazla mal varlığı olan. O adam alıyor ve mültecilik yapmıyorda, devlette çalışan adam mı güvenirilir oluyor :D

GokhanRS
05-07-2018, 07:33
Alsınlar tabi onlar türk vatandaşı değil mi :D Neymiş garantisi devlet mi? 100.000 lerce insan var Türkiye'de daha fazla para kazanıp daha fazla mal varlığı olan. O adam alıyor ve mültecilik yapmıyorda, devlette çalışan adam mı güvenirilir oluyor :D

Internet üzerinden 7avro ödeyip alacaklarmış bizim gibi değil yine kolaylık var adamlara. Amaç gelmeden kim olduklarını görmek. Güvenlik soruşturması yapmak mış. Bunlarda mı feto korkusu var :)

Dayı
05-07-2018, 07:52
7 euro ödeyip gelecem diye bilgilendirecek, güvenlik soruşturması için. Yeşil pasaport sadece üst düzey devlet memurlarına veriliyordu fakat son yıllarda iş adamlarına vs vs verilmeye başlandı, sonucun buraya geleceği belliydi. Adamların feto den korkusu yok da son 2 yılda siyasi sığınma isteyenlerin nerdeyse tamamı yeşil pasaportlu devlet memuru. adamların korkusu mülteci sorunu :-). o yüzden önce bir soruşturma yaparak sığınma isteyecek adamı red edecek.

Bence onlar da vize alsın, onlar da Turk vatandaşı, bizden ne farkları var diye düşüneceğimize; 30 senedir vize almadan gidip gelenlere bile güvenlik soruşturması kondu, devlet garantisi altında ki devlet memurlarını bile güvenlik soruşturması yapmadan ülkeye sokmuyorlar artık, diye düşünüp ülkenin devletin güvenilirlik konusunda geldiği noktaya bakmalıyız.

Internet üzerinden 7avro ödeyip alacaklarmış bizim gibi değil yine kolaylık var adamlara. Amaç gelmeden kim olduklarını görmek. Güvenlik soruşturması yapmak mış. Bunlarda mı feto korkusu var :)

Dayı
05-07-2018, 08:06
Ekleme yapayım; bu güvenlik soruşturması için bir kere başvurduğun zaman 3 sene geçerli olacakmış.

GokhanRS
05-07-2018, 08:19
Yakında cbaskanlari bile vize alacak derseler şaşırmam zaten.

GokhanRS
05-07-2018, 09:06
vize serbestisi tamamen hayal olduğunun resmide ortaya kondu...

AP’den Turkiye’ye vize serbestisi şartı: Kıbrıs - Dunyadan Son Haberler (https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/apden-turkiyeye-vize-serbestisi-sarti-kibris-2503476/)

MK8800
05-07-2018, 10:55
Vize serbestliği mi?

Hem ticari hem mülk kanuna uygun istihdam teşvikli bir ton yatırım yaptık adamlar normalde 10 yıl almamız gereken oturumu 2 yıl verdiler ne diyorsunuz :dd

MK8800
05-07-2018, 10:57
Vize serbestliği mi?

Hem ticari hem mülk kanuna uygun istihdam teşvikli bir ton yatırım yaptık adamlar normalde 10 yıl almamız gereken oturumu 2 yıl verdiler ne diyorsunuz :dd

Düzeltme ;

Ilk yatırım sürecinde 5 yıl alabilirsiniz bizimde öyleydi fakat 5 yıl sonunda 2. Sefer 10 yıl olması gerekirken 2 verdiler

kelalper
05-07-2018, 11:40
Yüzyılın lideri avrupaya değil bütün dünyayı vizeyi kaldıracak.!!! ,

Haa kalktı bak kalktı. Vizeye gerek kalmadı vize bile vermiyorlar artık.

enes_srb
05-07-2018, 12:07
vize serbestisi tamamen hayal olduğunun resmide ortaya kondu...

AP’den Turkiye’ye vize serbestisi şartı: Kıbrıs - Dunyadan Son Haberler (https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/apden-turkiyeye-vize-serbestisi-sarti-kibris-2503476/)
Abi alalim sana bi sirp pasaportu :D bu haberi ilk duydugumdada cok mumkun gelmemisti zatende olmasini isterdim ustune bu yesil pasaport olayi kotu oldu bence.

GokhanRS
05-07-2018, 12:50
Abi alalim sana bi sirp pasaportu :D bu haberi ilk duydugumdada cok mumkun gelmemisti zatende olmasini isterdim ustune bu yesil pasaport olayi kotu oldu bence.

ben memnunum aslında be kardeşim. zaten serbest bırakmasınlar. O çok zengin halkımız kalsın tr içinde. görmesinler dünyayı insanların yaşamlarını rahatlıklarını yada dertlerini.

rusyada 3 yıllık vizem var. ab den her sene yıllık alıyorum zaten. hatta bu sene başvurduğum günün ertesi sabahı şengeni yapıştırıp verdiler. 200-300 dolar vize masraflarını karşılayamadığı için gitmiyor değil kimse. serbest olsa nasılsa akşam yemeğini pariste kahvaltıyı frankfurtda yapacak değiller.

benim tek üzüldüğüm ülkemizin her geçen sene gördüğü kötü muamele. yoksa şu saatten sonra halk umrum da bile değil. 2 saatte rusyayı fetih edecek nesiller yetiştirmeye devam etsinler.

Ormanci
05-07-2018, 13:11
Yalnız bu son muhabbet Türkiye'ye özgü değil yanılmıyorsam, AB komple sistem olarak buna geçmiş, amaç galiba göçmenler anlamında kendilerince bi yöntem geliştirmek.

Yeşil pasaportların alacağı şey vize değil, güvenlik soruşturması. Schengen almış olan birisi zaten buna ihtiyaç duymuyor. Yeşil pasaportun da olsa elini kolunu sallaya sallaya gelme diyor.

Ha Kıbrıs muhabbeti noktayı koymuş, ayrı konu :)

barisy
05-07-2018, 13:28
Yetkililerin Ab üyeliği konusunda artık net adımlar atması gerekiyor. Dış politikada vur kafasına al lokmasını pozisyonundan çıkılmalı. Yunanistan'ın nato üyeliği tarihini bir araştırın. Avrupa her zaman sözler vermiş , karşılığında elle tutulur tavizler almıştır. Sözlerini de hiç bir zaman yerine getirmemiştir. Son örneklerden biri mülteci anlaşmasıdır ki yapılan anlaşmaya Türkiye tarafı uyarken Ab tarafı vize sözünü, para yardımı sözünü yutmuş , yerine getirmemiştir.

Daha ciddi adımlar, daha doğrusu sonuçlara ihtiyacımız var bizim bu konuda. Türkiye'den çok daha fakir , içi boş ülkeler vizesiz giriyor AB'ye. Venzeuella vatandaşı bile girebiliyor vizesiz. Olay tamamen siyasidir.

Ab üyelik başvurusunu geri çek , şartlar yerine getirilmediği için mülteci anlaşmasını da fesih et. Bir de anladıkları dilden konuşalım. Hep beraber görelim. Ben bir vatandaş olarak yüreğime su serpilsin istiyorum bu konuda. Adamlar küstahlık yapmaktan, yalan söylemekten , gelip cennet gibi ülkemizde bedava parasına tatil yapmaktan utanmıyorlar.

VTec_king
05-07-2018, 13:57
avrupa bizi kiskaniyah :), gecen hafta yunandaydim biraz karsilastirma yaptim 2.5 euro 1 lt cola ,bizde 3 tl,1.5 litre su 1.5 euro bizdede 1.5 tl, frappe iciyorlar sürekli oda 3 euro dan basliyor,balikli pirincli soslu güzel bir yemek 15 euro bizde 20 25 arasi birseye yersin,kalamar tava 8 euro burda 20 tl civari,masaya oturur oturmaz 1.5 litre su geliyor yemek siparisini verince hemen 2 tane sandvic tarzi ekmek geliyor,hesapda ismi bizdeki gibi kuver yaziyor,yemegi yedin kalkican ufak bir tatli yada meyve ikrami geliyor(her restoranda),yedigim hic bir yemek midemi zorlamadi yada yakmadi diyebiliriz,yemekler yagli genelde ama kullandiklari yaglar iyi, marketten alisverisi yaptin illa soruyor torba istiyormusun 2 3 parca varsa elinde vermiyor illa oducem torba parasi dersen ustune ekliyor oyle veriyor,yollar tertemiz pislik bulamassin(koy yollari dahil) her yerde isik yok otobanlar sadece surekli aydinlatmali,otobanda nerdeyse 50 km araliklarla giseler var 1.3 1.6 1.9 euro civarinda gise fiyatlari,otoban hiz limiti 130 ama herkes nerdeyse 140 civari gidiyor sol serit bos sadece sollamaya cikan yada hizli soforler var ,isiklara yetisiyim geciyim diye birsey yok herkes kuralini uyguluyor,yaklasik 2100 km yaptim 6 gun boyunca toplasan 7 tane polis gormusumdur,uygulama 1 kere gordum oda tek arac yapiyordu haftasonu trafik yogunlugu oldugu bir yerde,modifiyeli arac kayniyor sagda solda 106 lar girla,2 tane ep3 typer 3 tane s2000 gordum ,cupralar vrs ler heryerde ,arabalarin cogu full paket ama eski aracda cok acikcasi kucuk araclar daha cok tercih ediliyor,cok fazla avm yok ama olan avm lerde kalabalik ,kiyafetler 30 40 50 euro civarinda genelde ,mesela new balans ayakkabi 65 euro idi bizde 320 tl idi aynisi ,bu arada en saglam mekanin girisi bile 15 euro ve su ve ilk icki bedava (absolut redbull) neyse yeter fazla yazdim genel olarak bizden ucuzlar temizler ve kurallara uyuyorlar saygililar

turbo&quattro
13-03-2019, 17:32
Mujde !!!!

Pakistan ile vizeler kalkmis artik gonul rahatligi ile gidebiliriz.

Bir ulkeyle daha vizeler kalkıyor | Son dakika haberleri - Dunya haberleri (https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/bir-ulkeyle-daha-vizeler-kalkiyor-3892342/)

hddsheriff
13-03-2019, 17:55
Bizden kim gider bilmiyorum da oradan gelecekleri hayal edebiliyorum.

Evrenoz
13-03-2019, 19:41
ulan ben de kalktı sandım..
yine "avrupa'ya vize kalkacak" diye sevinen kekolara kaldırmışlar..

Kahn23
13-03-2019, 19:56
AB'den ABD vatandaşlarına ETIAS vizesi mecburiyeti geliyor | Euronews (https://tr.euronews.com/2019/03/09/ab-den-abd-vatandaslarina-etias-vizesi-mecburiyeti-geliyor)

M_PROJECT
13-03-2019, 20:55
AB'den ABD vatandaşlarına ETIAS vizesi mecburiyeti geliyor | Euronews (https://tr.euronews.com/2019/03/09/ab-den-abd-vatandaslarina-etias-vizesi-mecburiyeti-geliyor)

Bu uzun zamandir konusuluyor Amerika Avrupa kapismasi da bir durum yaratmaz zaten basvurulari online alacaklar bildigim kadari ile ucrette 7$gibi birseydi (linki acmadim)

Yigit-Y
13-03-2019, 21:19
AB bize gerekeni yaptı

Geç kalınmış bir karar.

Şu ülkeye bakınca vize bile vermemde

Güzel para alıyorlar diye

Elek edip alıyorlar vize verip

:)

Not:
Bu mesajımı Beğenmeyen ampul severlere selam olsun

turbo&quattro
13-03-2019, 21:34

Sadece para icin. Mesela ABD pasaportlu biride Tr ye girerken $20 oduyor vize adi altinda ;)

Kahn23
26-05-2019, 09:20
Vize ile ilgili bir sorum olacak.

İşyerinden arkadaşım schengen vizesi almak istiyor. Fakat Haz 5'te bedelli askerliğe gidiyor. Bu süre zarfında vizeye başvurabilir mi? Başvuru onaylandıktan sonra konsolosluğu şahsen gitmek zorunda mı?
Vize başvurusu aracı vasıtasıyla yapılacak.

_opeth
26-05-2019, 09:23
Vize ile ilgili bir sorum olacak.

İşyerinden arkadaşım schengen vizesi almak istiyor. Fakat Haz 5'te bedelli askerliğe gidiyor. Bu süre zarfında vizeye başvurabilir mi? Başvuru onaylandıktan sonra konsolosluğu şahsen gitmek zorunda mı?
Vize başvurusu aracı vasıtasıyla yapılacak.

YouTube (https://youtu.be/uceRPXEcGSo) şunu izlettirebilirsin

ahmet3425
26-05-2019, 10:19
1 sene schengen’im var isteyene satarim ��

GokhanRS
26-05-2019, 14:27
1 sene schengen’im var isteyene satarim ��

Saati kaç kuruş? 1 saat binebiliyor muyuz?

GokhanRS
24-10-2019, 08:39
Avrupaya vize kalktı! :D :D
haberini paylaşamasakta, çok ihtiyacımız olan muhteşem Surinam ile vizeler kalktı. 500bin nüfuslu surinama vatandaşlarımız akın akın bilet arıyor. Hazırlayın bavulları!

Bir ulkeyle daha vizeler kaldırıldı - Dunya haberleri (https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/bir-ulkeyle-daha-vizeler-kaldirildi-5408143/)

Omak
24-10-2019, 10:27
Ora nere ya

_opeth
24-10-2019, 10:28
Ora nere ya

güney amerikadaymış :D

ghibli06
24-10-2019, 10:48
şu anda küçük ülkelerle vize kalkması iyi bir şey değil, futbolcu ayağına TR ye gelmeye başlarlarsa göçmen olarak hiç şaşırmam...

stlegal
25-10-2019, 17:47
zaten burdalar :)

GokhanRS
29-08-2021, 19:39
Bu haber çıktığında evli değildim, şimdi çocuğum var, sonraki hortlamayı da torunuma yaptırmayı düşünüyorum :)

Mutu
30-08-2021, 14:05
Kalktı mı beyler? :D

Emre-Dylan
30-08-2021, 18:39
Kalkan tek bir şey varda dilim varmıyor gerçi hissettikten sonra söylesek ne söylemesek ne?....

_opeth
30-08-2021, 18:44

Emre-Dylan
30-08-2021, 23:49

Hahahah :D :D

S.Özeren
31-08-2021, 00:01
Kalktı mı beyler? :D

Oturunca kalkıyor :D

|KaAn|
12-03-2024, 08:08
HORT!!
Yeni konu açmak istemedim. Tatilbudurdan 26-30 Mart tarihleri için Prag-Budapeşte-Viyana tur almıştım Kasım ayında.
Acente Macaristan üzerinden vizeye yönlendirdi(farklı ülke, bu kadar erken işlemlerin yapılması sıkıntı olmadıgını belirtmişlerdi) 18 Aralıkta vize için evrak teslim vb. işlemleri gerçekleştirdim. 3 ay gibi bir süre oldu başvuru yapalı ancak benim başvuru konsoloslukta bekliyor.
Tamam şanslı bir insan olduğumu söyleyemem ama aynı tura kuzenim ve abim aileleri ile katılacak benden daha sonra başvuruları yaptılar ancak 2-3hafta içerisinde onayları geldi.
Dalgaya vurup, heralde direk vatandaşlık verecekler diye düşünmeye başlamadım değil ama.. benzer bir süreç tecrübesi olan var mıdır?

kelalper
12-03-2024, 10:28
20 kere Schengen almışımdır toplamda. Yunanistan da uzun süre bekletiyor. Geçen sene Nisanda başvurdum 1 ayda geri yolladılar o da 8 aylık. Şimdi Nisanda yeniden başvurucam Mayısda falan anca gelir heralde.

Ferhat_V
12-03-2024, 13:57
HORT!!
Yeni konu açmak istemedim. Tatilbudurdan 26-30 Mart tarihleri için Prag-Budapeşte-Viyana tur almıştım Kasım ayında.
Acente Macaristan üzerinden vizeye yönlendirdi(farklı ülke, bu kadar erken işlemlerin yapılması sıkıntı olmadıgını belirtmişlerdi) 18 Aralıkta vize için evrak teslim vb. işlemleri gerçekleştirdim. 3 ay gibi bir süre oldu başvuru yapalı ancak benim başvuru konsoloslukta bekliyor.
Tamam şanslı bir insan olduğumu söyleyemem ama aynı tura kuzenim ve abim aileleri ile katılacak benden daha sonra başvuruları yaptılar ancak 2-3hafta içerisinde onayları geldi.
Dalgaya vurup, heralde direk vatandaşlık verecekler diye düşünmeye başlamadım değil ama.. benzer bir süreç tecrübesi olan var mıdır?

pasaportun incelemededir yada vfs ye gelmiştir gidip sordunuz mu ? almanya hariç bu kadar bekleten yok avrupa vizelerinde.

|KaAn|
12-03-2024, 14:03
pasaportun incelemededir yada vfs ye gelmiştir gidip sordunuz mu ? almanya hariç bu kadar bekleten yok avrupa vizelerinde.

Selamlar, tatilbudurun anlaşmalı oldugu yerle as vize işlemlerine yönlendirildik. Başvuru sorgu no ile arama yaptıgımda konsolosluk incelemesinde görülüyor.
Abim İstanbulda eş ve çocukla aynı sürece girdi 2haftadan biraz uzun sürdü ama geldi, Kuzenim İzmirden kendi yaptı 10gün sürdü.
Vize firmasının ulaşım no var ama otomatik cevaplama sürekli,bir türlü yetkiliye erişemedim.

Ferhat_V
12-03-2024, 14:10
Selamlar, tatilbudurun anlaşmalı oldugu yerle as vize işlemlerine yönlendirildik. Başvuru sorgu no ile arama yaptıgımda konsolosluk incelemesinde görülüyor.
Abim İstanbulda eş ve çocukla aynı sürece girdi 2haftadan biraz uzun sürdü ama geldi, Kuzenim İzmirden kendi yaptı 10gün sürdü.
Vize firmasının ulaşım no var ama otomatik cevaplama sürekli,bir türlü yetkiliye erişemedim.

pasaport numaranızla konsolosluğa mail atarak sorun..büyük ihtimal gelmiştir atlamışlardır o kadar uzun sürmesi mümkün değil.

berkaym
12-03-2024, 14:54
HORT!!

tatil ile başvuru arasında vakit varsa bekletiyolar ama bu kadar mümkün değil, çok büyük ihtimal as-visa'da bekliyodur.

|KaAn|
13-03-2024, 10:38
Teşekkürler yorumlar için,
As vizenin sitesinde konsolosluk sürecinde olarak görünüyor kayıt no ile arama yaptıgımda.
Konsolosluga ulaşmaya çalışıcam bugün içerisinde.
Abim bir müşteriyle denk gelmiş, Pazar günü çıkışlı bir tur için Cuma günü vize onayı verilmiş.Benim kadar bekleme süresi olmasa da bu bile çok garip..

GokhanRS
13-03-2024, 15:26
olsun gelişme var. avrupaya kalkmasa da, rusyaya vize kalktı. geliverin gari :)

16 güne kadar vizesiz demiyimde online vize ile gelebiliyorsunuz. o 40 50 doları illa koparacaklar :)

|KaAn|
13-03-2024, 16:55
Macaristan konsolosluğu dönüş yaptı "Başvurunuz işlem altındadır. Başvurular sonuçlanır sonuçlanmaz pasaportlar AS Vize Merkezi’ne iletilir. AS Vize Merkezi’nin pasaport takip sistemi üzerinden pasaportunuzun yerini takip edebilirsiniz. "
işlem nasıl bir işlem onu çözemedim yalnız. pasaportla uçak yapıp birbirlerine mi atıyolar iyi uçanları öne mi alıyolar anlamadım.. Abimler 15Şubat başvuru- 4 Mart onay olmuştu.
GokhanRS turdaki tek ve vizesi gelemeyen bekar olarak şirketten izin de almışken bi acaba demedim değil :)

Ferhat_V
13-03-2024, 19:12
işte bekarım demişsin inceleniyor gider geri gelmezsin diye :D

malesef çok kişi bu şekilde yurtdışına kaçtı ve iltica etti.. o yüzden vize işleri çok uzuyor..çalışma izni ile vize alsaydın işlemin daha kısa sürerdi

Year One
13-03-2024, 20:22
Ben AB vatandaşıyım aynı zamanda. TR de yaşadığımızdan dolayı eşimde vatabdaşlık yok. Ona benim üzerimden Yunan Schengen i aldık geçen yıl ilk schengen iydi. 1 yıl 90 gün multi aldı. 20 euro işlem bedeli alındı (AB vatandaiı eş durumdan dolayı bu fiyatmış. normalde 60 küsür euroydu geçen yıl) . 15 günde gelmişti. Bu yıl da başvuracağız mayısta bakalım ne olacak :)

Ozan Özer
14-03-2024, 08:25
Beyler selamlar, sorum farklı bir alanda olacak ancak bilgisi olan varsa ve yönlendirebilirse sevinirim.
Annem Selanik doğumlu..Bu nedenle bildiğim kadarıyla AB vatandaşlığı alma şansımız bulunuyor.
Bu durumda başvuru vs işlemleri buradan mı yapılıyor yoksa ilgili yere mi gidilerek yapılmalı?

brv
14-03-2024, 09:53
Anneniz hayattaysa önce kendi gidip alması gerekiyor, onun üzerinden siz başvurabilirsiniz.

Year One
15-03-2024, 20:04
Mübadele kapsamında mı Türkiye ye dönmüşler Selanik den o önemli. Mübadele ile Yunanistan vatandaşlığından çıkanlar bir daha geri vatandaşlığını alamıyor malesef. Yunanistan ile Türkiye zamanında bu şekilde bir anlaşma yapmış.

hddsheriff
16-03-2024, 00:47
Mübadele kapsamında mı Türkiye ye dönmüşler Selanik den o önemli. Mübadele ile Yunanistan vatandaşlığından çıkanlar bir daha geri vatandaşlığını alamıyor malesef. Yunanistan ile Türkiye zamanında bu şekilde bir anlaşma yapmış.

ayen benim dede de selanik göçmeni ama mübadele ile geldiğinden dolayı avucumuzu yaladık

G_TT_I
16-03-2024, 09:44
Yunanistan yada hollanda schengen vize randevusu alabilen acenta bilgisi var mi?
Calistigimiz firma ertesi gune bulurken suan tikandi

Year One
16-03-2024, 17:32
ayen benim dede de selanik göçmeni ama mübadele ile geldiğinden dolayı avucumuzu yaladık

malesef kanunları böyle. yoksa benim eşimin dedeleri de Drama dan gelme. onlarda alamıyor malesef.

Sefa_vts
18-03-2024, 08:49
Yunanistan yada hollanda schengen vize randevusu alabilen acenta bilgisi var mi?
Calistigimiz firma ertesi gune bulurken suan tikandi

Konsolosluk müdahele etti buna, sizin acentanızın çok da yapabileceği bir şey yok aslında.

Tüm aracılarda bu durum vardı ekstra 100-200 € ücretle ancak artık o da hayal.

|KaAn|
21-03-2024, 17:30
HORT!!

3 ay 3 gün sonunda vizeye olumlu dönüş oldu.
5 günlük tur ile başvuru yapmıştım, 14 günlük vize verdiler bu kadar beklemeye rağmen.
Buradan Mohaç meydan muharabesinde savaşmış osmanlı askerlerine selamlarımı iletiyorum

etc
27-03-2024, 11:55
3 ay 3 gün sonunda vizeye olumlu dönüş oldu.
5 günlük tur ile başvuru yapmıştım, 14 günlük vize verdiler bu kadar beklemeye rağmen.
Buradan Mohaç meydan muharabesinde savaşmış osmanlı askerlerine selamlarımı iletiyorum

:) Ne desem bilemedim.

Bu arada biz de şu anda Haziran ayında Yunanistan'daki bir denizcilik sektörü fuarı katılımımız için şirketimizden birkaç kişiye vize başvurusu takibindeyiz, maalesef henüz randevu tarihi alabilmiş değiliz. Randevu işi gerçekten sıkıntılı gözüküyor şu an.

Ozan Özer
27-03-2024, 12:11
Geçen hafta VFS Global'e giderek,evraklarımı teslim ettim vize için.Merakla ne kadarlık bir vize alabileceğimi bekliyorum.Muhtemelen önümüdeki hafta netleşir,buradan da paylaşırım.

Eşimin kuzeni 27 yaşında, 8-9 aydır çalışmıyor. Abisi Amsterdam'da yaşıyor ve vatandaşlığı mevcut. Vize başvurusunun sonucu 3.5 haftada geldi ve 5 yıl vize vermişler.
Şirketten 2 arkadaşım da, geçtiğimiz 1 aylık dönemde başvuru yaptı,vize için. Birine 6 ay, diğerine de 1 yıllık vize verildi.
Spor'dan bir arkadaşıma da geçtiğimiz ay, 1 haftalık seyahati için 8 günlük vize verilmiş. Bundan önce birçok vizesi ve yurtdışı seyahati mevcut ve hali de yerinde birisi.

emre.ates
27-03-2024, 12:30
Bugün saat 11:00 de BLS ispanya firmasında vize randevum vardı 2 tane belge revize olup tekrar teslim edebilecekken 10 dk sonra kapatıyoruz. Prosedür neyse onu uyguluyoruz tekrar randevu alın vip randevu alın gibi benimle taşşk geçerek bütün günü mü pç ettiler saolsunlar .Benimle aynı anda randevu alan kişilerde de bir sürü sorun çıkardılar. Benim sorunum şu burası konsolosluk değil burası konsoloslukla bizim aramızda bir köprü olan özel bir şirket bu şirket süreçleri yoluna koyması gerekirken eksiklikleri tespit etmek ve düzgünce uyarmak, eksikler içinde 2 tane çıktı alıp vereceğim evraklara bugün paskalya 11:30 kapatıyoruz deyip üstten üsten konuşmalar azarlar gibi konuşmalar zaten eksik belge veremezsiniz bilmemle insan ilişkilerinden hiç nasiplerini alamamışlar malesef derdim eksik evrak kakalamak değil eksikleri çıktı alıp getireyim diyorum umurlarında bile değil randevu için bir sürü para ödüyoruz suratına bile bakmıyor adamlar vipi randevu alın gelin diyor . İtalya almanya ve çekya gibi bir sürü yerden vize aldım yine kendim vize aldım bu şekilde muamele görmedim. Çok güzel tezgah kurmuşlar gidecek olanları şimdiden uyarayım kesinlikle tüm evraklarını 5 kere kontrol etsinler 5 dk musade etmiyorlar haberiniz olsun . Şimdi tekrar randevu alacağım randevularda doldu tezgah kurdukları vip randevular da dolu hayırlısı olsun :)

207_TR
27-03-2024, 12:34
Vize alıp gidip dönmememizden korkuyor ülkeler olay bu :)

KÖROĞLU
27-03-2024, 12:35
vize kalktı diye geldik ama kalkan sadece aracı firmaların ego seviyeleriymiş.

Biz görmeyiz gibi bu vizesiz seyahatleri.

emre.ates
27-03-2024, 12:58
12 mart -19 mart Almanya vizesi aldım adamlar hanıma 7 günlük tatile 7gün vize verdi. bana da 10 gün verdi. Şu an dünya üzerinde Türk pasaportunun ne kadar değersizleştirildiğini yaşayarak görüyoruz sizin dediğiniz gibi gerçekten adamlar dönmezler diye korkuyorlar sanırım .

Dragger
27-03-2024, 13:19
Ben geçen ay aracıların bile randevu bulamadığı dönemde inatla hergün pc başına oturup idata üzerinden İtalya'ya randevu buldum.

11 mart randevum vardı, 8 gün sonra pasaport geldi. 3 yıl vermişler bir bayram havası oldu :)

Daha önce İtalya'dan 1-2-3 yıl verilmişti, pandemi sonrası 1 yıla düşürmüşlerdi şükür telafi ettiler 3 yıla çıktı yeniden.

Ama arkadaşlardan çok duyuyorum, günlük haftalık vizeler verildiğini özellikle Almanya'dan.

Ozan Özer
27-03-2024, 13:40
Bugün saat 11:00 de BLS ispanya firmasında vize randevum vardı 2 tane belge revize olup tekrar teslim edebilecekken 10 dk sonra kapatıyoruz. Prosedür neyse onu uyguluyoruz tekrar randevu alın vip randevu alın gibi benimle taşşk geçerek bütün günü mü pç ettiler saolsunlar .Benimle aynı anda randevu alan kişilerde de bir sürü sorun çıkardılar. Benim sorunum şu burası konsolosluk değil burası konsoloslukla bizim aramızda bir köprü olan özel bir şirket bu şirket süreçleri yoluna koyması gerekirken eksiklikleri tespit etmek ve düzgünce uyarmak, eksikler içinde 2 tane çıktı alıp vereceğim evraklara bugün paskalya 11:30 kapatıyoruz deyip üstten üsten konuşmalar azarlar gibi konuşmalar zaten eksik belge veremezsiniz bilmemle insan ilişkilerinden hiç nasiplerini alamamışlar malesef derdim eksik evrak kakalamak değil eksikleri çıktı alıp getireyim diyorum umurlarında bile değil randevu için bir sürü para ödüyoruz suratına bile bakmıyor adamlar vipi randevu alın gelin diyor . İtalya almanya ve çekya gibi bir sürü yerden vize aldım yine kendim vize aldım bu şekilde muamele görmedim. Çok güzel tezgah kurmuşlar gidecek olanları şimdiden uyarayım kesinlikle tüm evraklarını 5 kere kontrol etsinler 5 dk musade etmiyorlar haberiniz olsun . Şimdi tekrar randevu alacağım randevularda doldu tezgah kurdukları vip randevular da dolu hayırlısı olsun :)

VFS'ye giderken, kafamda bu tarz bir senaryo kurmuştum bende.Kesin eksik evrak v.s. bulacaklar,yine gelin diyecekler şeklinde..Bir belgenin fotokopisi isteniyormuş,içeride fotokopi alanı vardı,hemen hallederek geri döndüm. Sorun diyebileceğim tek şey şu oldu, vize başvuru formunda bir alanı hatalı doldurmuşum.Dışarı çıkarak,yeni form temin ederek,doldurun yada ben buradan düzelteyim ama 7€ alırım dedi ilgilenen arkadaş.Alttan girip üstten çıkınca almadı neyseki.Baldız ,benden 1 gün sonra aynı hata ile karşılaştığında, ilgili arkadaş ilave ücret v.s. bahsetmeden formu düzelterek,güncel halini evrakların arasına koymuştu.

BARR
27-03-2024, 13:48
Ben geçen ay aracıların bile randevu bulamadığı dönemde inatla hergün pc başına oturup idata üzerinden İtalya'ya randevu buldum.

11 mart randevum vardı, 8 gün sonra pasaport geldi. 3 yıl vermişler bir bayram havası oldu :)

Daha önce İtalya'dan 1-2-3 yıl verilmişti, pandemi sonrası 1 yıla düşürmüşlerdi şükür telafi ettiler 3 yıla çıktı yeniden.

Ama arkadaşlardan çok duyuyorum, günlük haftalık vizeler verildiğini özellikle Almanya'dan.

Eylülde Almanyadan 1 yıllık aldım, eşime Yunan 3 ay verdi :hehe:

207_TR
27-03-2024, 14:12
Eğitim için Vw davetlisi arkadaşlarıma 6 ay çıktı Almanya üzerinden çok girişli Vize,

blumenberg
28-03-2024, 20:33
Vize randevusu için sabah akşam pc başında bekleyip sizin yerinize randevu almaya çalışan bir sistem yapmışlar haberiniz olsun.

berkaym
29-03-2024, 08:21
son 2 yıldır macaristan'dan sırasıyla 10 gün - 3 ay - 1 yıl olarak vize aldım. 1 yıllık bitmeden tekrar başvurdum, 1 yıl sonrasında 3 gün verdiler, haftaya yunan'a başvurum var ordanda herhalde 1 hafta alırız :D

207_TR
29-03-2024, 08:39
son 2 yıldır macaristan'dan sırasıyla 10 gün - 3 ay - 1 yıl olarak vize aldım. 1 yıllık bitmeden tekrar başvurdum, 1 yıl sonrasında 3 gün verdiler, haftaya yunan'a başvurum var ordanda herhalde 1 hafta alırız :D

Tur şirketlerinden tur alanlara tatil gün sayısı kadar vermişler :) 1 gün hastalansan dönemesen :)

blackday
29-03-2024, 09:52
VFS Hollanda'dan bir randevu lazım gir çık gir çık alamıyoruz, var mı destek olabilecek birisi?

Ferhat_V
30-03-2024, 19:45
Vize randevusu için sabah akşam pc başında bekleyip sizin yerinize randevu almaya çalışan bir sistem yapmışlar haberiniz olsun.

en az 1.5 yıldır var..randevu içinde 150 € 250 € 500 € ve vip adı altında 500 € üstü isteyenler var..kime ne tuttururlarsa gidiyor..

pasaportunuzun fotoğrafını atıyorsunuz bot uygulamaya bilgiler girilip ilk randevu boşluğunda alınıyor..

Victiz
31-03-2024, 11:21
Ben de Amerika için 4-5 gün geceleri deneyerek 3 ay sonrasına almıştım ve gayet kolay olmuştu. 10 yıl vizeyi de almıştım. Geçen ay İngiltere için TLS'ye başvurdum, tüm evraklarım okey ve hiçbir sorun yoktu fakat kendi hesaplarım arasındaki yüksek sayılabilecek tutarları transfer etmemi sorun etmişler ve red verdiler :D