Orijinalini görmek için tıklayınız : si & 1,6i es ( artıları eksileri )
Umut melek
26-06-2014, 18:39
Arkadaşlar öncelikle selamlar herkese kuzenim de bu iki araç konusunda kaldı bende merak ediyorum aslında herşeyi, forumda ekstra konu açmak istemedim ama genelde bu iki araç hep yürürlük anlamında çeşitli speclerde karşılaştırma yapılmış. Bnm sormak istediğim sizce hangisi tercih edilmeli? Artıları eksileri kullanım konfor rahatlık alış satış tune kolaylık zorluk yani herkesin düşüncesine saygı duyarim honda piyasası belli zaten o konulara girmiyorum fiyat vs alakalı, direk tercih ve kullanım olarak soruyorum düşüncelerinizi alabilirmiyim
sarıyerli
26-06-2014, 18:59
tabikide temiz bir ies bulun yapın paşalar gibi binin:icon_tup:si yabana atılcak bi arac degil tabi ama ies daha yenı ve satısı daha kolay olur :icon_tup:
si bana nedense daha konforlu geliyo ies'e nazaran tercihim ies olurdu ama satılabilirlik bakımından ies daha çabuk elden çıkacaktır
Umut melek
26-06-2014, 19:28
Bende öyle düşünüyorum ek kasa yıl olarak bir adım önde geliyor güvenlik paket 99 01 kasaları da makyajlı olunca öne çıkıyor... daha önce opel astra H cosmo ve pug 306 xt modeline binmistim ilk hondam ef ti onla uğraştık vs:) mutlaka eg ek modellerine binenler düşüncelerini paylaşacaktir
esayların hiçbirinde abs+airbag yok.
ayeslerin önü daha açık bir motor.
Daha sorunsuz ayes, parça bakımından daha iyi ayes. Galiba tercihim hangisi olurdu belli ettim.:D
timucintt
26-06-2014, 20:11
si ın tek artısı motoru ve şanzımanıdır aynı zamanda obd1 tesisatlı olup yüklemeye açık bir elektrik tesisatına sahip olmasıdır. Çok güzel ayarlanmış bir motor ve şanzıman kombinasyonu... onun dışında ben eg sedanı hiç sevmiyorum bana göre honda civicin en başarısız sedan tasarımlı aracı... ama hatchbackine gel gelelim eg hb bana göre en güzel hb civic... o kadar aşırı fark yaratıyor bende hb ve sedanı.... iese gelince daha genç tasarımı çok güzel eknın modifiye parçası yedek parçası daha bol ve uygun ikinci eli çok hızlı. motoruda modifiyeye çok açık değil ama yapılırsada çok para yer.. stok haliyle egzoz filtre headers ile gayet tatminkar yürür kendi çapındaki arabalarla...
kadir jdm civic
26-06-2014, 20:20
sizin ne istediğinize bağlı aslında,
motor bakımından Stock motorda Sİ daha üstündür.
Modifiye işlemleri uygulandığında 1.6 ies in Sİ ye denk hale geliyor.
Kasa olarak herkesın zevkidir ben ikisinide seviyorum ama EG daha üstün bende.
Konfor olarak temiz bir Sİ asla ve asla 1.6 ies aratmaz sadece kapı filtilleri eskidiği için ruzgar sesi gelir içeriye.
Satılabilirlik konusunda 1.6 ieslerin pert kaydı söz konusu iken Sİ lerin pek cogunda kazada olsa kayıt cıkmaz.
Fiyat ben güvenlik paketlisini fulunu alırdım eee onlarında 20 den aşagıya temizi yok. Sİ nin temizide artık zor bulunuyor.
ben 1.6 ies in iç konsolunu pek sevmiyorum Sİ nin çok daha güzel geliyor.
Sayar sayar dururuz. biraz fiyattan bir araçın donanımlarından birazda zevkten siz karar vericeksiniz.
Umut melek
26-06-2014, 20:41
Söylediklerinize gerçekten katılıyorum yazan arkadaşlar, zevk tarz meselesi tabi ki honda sonucta biniliyor her türlü örneğin bende şöyle bi durum var ies lerin arka stop bagaj tampon tarafını beğeniyorum eg lerin özellikle si hb lerin ön far tampon kısmını ck yakışıklı duruyor kafa tabi bu bnm düşüncem ama kuzenle konuşuyoruz hani ne alsak yapsak etsek binsek diye ek kasanın ciddi anlamda parca kolaylığı oluyor ne biliyim si lerin yağ yatak sorunu hep aklımı çeliyor ,y4 ies te bu sorunla karşılaşani hiç duymadım vs kafada deli sorular hep oluyor
kadir jdm civic
26-06-2014, 23:53
Söylediklerinize gerçekten katılıyorum yazan arkadaşlar, zevk tarz meselesi tabi ki honda sonucta biniliyor her türlü örneğin bende şöyle bi durum var ies lerin arka stop bagaj tampon tarafını beğeniyorum eg lerin özellikle si hb lerin ön far tampon kısmını ck yakışıklı duruyor kafa tabi bu bnm düşüncem ama kuzenle konuşuyoruz hani ne alsak yapsak etsek binsek diye ek kasanın ciddi anlamda parca kolaylığı oluyor ne biliyim si lerin yağ yatak sorunu hep aklımı çeliyor ,y4 ies te bu sorunla karşılaşani hiç duymadım vs kafada deli sorular hep oluyor
2008 den beridir Sİ kullanıyorum bir çok role cıktım Sİ ile araçlarımın km +200 bın hiç açılmamış motorlardı. Sizde motor açılmamış Sİ alırsanız üzülmezsiniz.
Ayrıyetten bazı arkadaşlarımıza laf anlatmak çok zor hele usta diyip gecinenlere ben herzaman mobil10 60 yag ile kullandım yagımıda 4000 - 5000 km arasında değiştirdim bakımlarını herzaman yaptım hiç bir sorun yaşamadım.
1.6 ieslerin boş modeli Sİ den farksiz. güvenlik paketli almanız gerekli ki Sİ den farklılıgı olsun ki Sİ de sanruf var ieslerde bu yok.
Parça konusunda Sİ de kesinlikle sorun yok istediğiniz malzemelerin cogu internette parçacılarda hurdacılarda bulunmaktadır.
Benim Size tavsiyem Otomatik ucuz yollu motoru oynanmamış Sİ alın manuele cevirin keyifle binin gitsin.
Si;
-Stock motorda daha üstün.
-Sunrooflu olma imkanı var.
İes;
-Daha yeni bir araç.
-Güvenlik paket ile ABS+Hava yastığı imkanı var.
-Aftermarket olarak seçenek biraz daha fazla.
-Satış yönünden ikinci eli daha canlı.
-Canı alınmamış halde olanları biraz daha fazla.
Konfor olarak al birini vur ötekine, zaten hepsi coil/yay ile kullanıldığından pek bir şey beklenmez.
Görüntü, kullanım rahatlığı bakımından tamamen kişiye kalmış bir şey. Pek yorum yapılacak durum yok.
Açıkçası ben olsam Integra mı EK mi diye düşünürüm.
Benim Size tavsiyem Otomatik ucuz yollu motoru oynanmamış Sİ alın manuele cevirin keyifle binin gitsin.
Kadir bence maliyet hesabınıda yaz ki arkadaşa bir faydası olsun :)
Umut melek
27-06-2014, 09:13
galiba bi eg kasa alıp uğraşcam elleşcem :) burdan bi mahallemizde amcamz var eg sunroof klima 1,5ex i var garajında tutar pek muhabbetimiz yok komşuyuz ama soğuklar biraz düşünüyorum d15b3 ü alsam ne olur uğraşılırmı, yada sabredip bekleyip uygun güzel bişey denk geldimi alsak mı kararsızlık ck kötü bişey bide izmir gibi biyer de yaz günü arabasız hiç olmuyor...
bencede otom. Eg alıp manuele çevirmen en mantıklısı , güvenlik paketli ies e para verebiliten varsa meblaları yüksek olduğundan ve neredeyse Vtı parası istendiğinden Vtı alman daha mantıklı.
12-13 civarı otom. temiz bir Si alıp 2 bin TL harcayarak keyif yapman en doğrusu bence.
Şu anda Ek sedan 1.6ies'im mevcut,bundan önce 4 tane Si alıp yapıp sattım bişeyler yazayım bende.
EG kasada hastalık mevcuttu bende.Hatta 5. olarakta hb alıp proje aracı yapıcaktım.Göüğüsü içi herşeyini çok severim.EK kasayı pek fazla sevmezdim.Ama ne zaman bu aracı aldım ozaman fikirlerim değişti.
EK en başta yeni model bir araba.Sağından solundan ses gelmez,içi daha yeni,motorları Si kadar yorulmamış,her alan 1-2 yapmamış temizdir.Si'ım varkende sağından solundan ses gelmezdi ama ies kadar rahat ve yumuşak değildi normal olarak.
Ek nın gidişinin böyle iyi olduğunu hiç bilmezdım :) bana göre yapılan küçük ayarla Si kadar yürüyen ies yapılıyo.Ben EK dan çok memnunum artıları çok fazla.İes fiyatına sıfır ayarında Si bulunup alınabilir.Ama o fiyatada o yaştaki arabaya para verilirse benm içim acır:) Temiz Si kalmamış artık piyasada.Mutlaka biyerinden bişey çıkıyo.Nadiren var bir kaç arakadaşta ama onlarında fiyatları çok uçuk..
Umut melek
27-06-2014, 09:34
Teşekkür ederim bilginiz ıçin paylasimlariniz için arkadaşlar kararsız kalmak gerçekten zor iki araba da birbirinden iyi güzel hoş başlıkta da belirttiğim gibi mutlaka artılar eksiler olcak en iyisi acele etmeden neyse nasibimiz onu alcaz
eg de kullandım ek da eg nin iç hacmi daha geniş koltukları daha konforlu ön gögsü ben daha cok seviyordum(görecelidir) sunroof cok büyük bir artısı
eksilerine gelecek olursak fitiller eskidi için rüzgar sesi alabiliyor ve fitilleri pahalı alt takımı narin
ek daha yeni daha derli toplu ama bi türlü ısınamamıştım
kadir jdm civic
27-06-2014, 12:05
Bir kaç küçük bilgi vereyim.
EG nin iç kapı fitili eskime yaptığı için rüzgar sesi almaktadır. Ya mutluhandan orjinalini getirtceksin veya internette satılan yan sanayilerden takacaksın ( bunu denemedim hiç ) en ucuzu ise şeffaf yumuşak hortumlar var fitilin içerisine hortumu yerleştirdiğinizde rüzgar sesi kesilecektir.
Alt takımda orjinal mazleme kullanılır ise her honda için gecerlidir sorunsuzdur. Ben 1.5 sene önce kullandığım Ferio eg si ye komple alt takım yaptırttım gecen coil takmak için söktüğüm burcları kontrol ettim bir sorun yoktu.
Motor modifikasyonu için piston ve egzantrik ebayda mevcuttur fakat fiyatları bayabi pahalı.
Model yıl olarak dez avantajı gözüksede benim kullandığım Ferio EG Sedan Sİ ye 1.6 ies lerden daha üstün benim gözümde
Ama bir tane ek kasa alacağım babamın çok hoşuna gittiği için bakalım ikisinede binmiş oluruz.
srkn.ylc
27-06-2014, 12:18
Si :icon_tup:
arkadaşlar çok alakasız olacak ama hazır merak ettiğim 2 araç kıyaslanırken bir sorum olacak. headers filitre kat iptalli si ve aynı şekilde ies ile 1,9 dizel 120 hp lik chipli laguna denese sonuç ne olur? alakasız ama denemeden evvel merakımı gidermek adına sorayım istedim kusura bakmayın :D
bence görsellik açısından motor şanzıman vs açısından si diyorum. Ayrıca yolda her zaman gücünü hissettirebilen bir araçtır.