Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Punto Geri Vites Sorunu (manuel)

aliberkaytuna
27-06-2014, 11:29
Merhabalar aracım 1.3 multijet punto araç manuel 5 ileri. İleri viteslerde hiçbir sıkıntı yok ancak geri vitese attığım zaman araba geri vitese geçmiyor biraz daha sert çektiğim zaman geri vitese oturuyor ve genelde kart kurt sesler duyuyorum. Sizce nedeni nedir ?

BurakCengizhanoğlu
27-06-2014, 11:30
Geriye takmadan önce 1-2 yapıp öyle deneyin belki daha rahat geçebilir

oğuz
27-06-2014, 11:32
delikanlı araba

SGTI
27-06-2014, 11:34
delikanlı araba

:hahaha::hahaha:

aliberkaytuna
27-06-2014, 11:37

akşam deneyeceğim saol :)

aliberkaytuna
27-06-2014, 11:40
delikanlı araba

ahhahahh :D:D

K0213
27-06-2014, 12:09
sorunu gözünde fazla büyütme.

vites kolunun içinden geçtiği, vites yollarını bulmasını sağlayan lastik bir parça var, bu parça dikkat edilmeden vites atıldığı sürece zarar görür ve vitesler zor geçmeye başlar. ilerleyen zamanla parçalanır ve vitesler geçmez olur. (aynısını kendi aracımızda yaşadık)

tabi aniden geçmemeye başlayabilir de :) bu nedenle biraz daha zor geçmeye başlarsa hemen gidip tamirini sağla, aksi halde vites halatlarını da bozacaktır.

Tahminimce bu günün fiyatlarıyla 50 liraya halledilmesi lazım, bu kadarda komik bir rakama bitecek bir problem.

tabi tahmini konuşuyorum başka bir sorun da olabilir o nedenle güvenilir bir ustaya gidip önce dediklerimi anlat en ucuz yoldan kontrol etsinler.

By CrAzY
27-06-2014, 12:29
Fiatlarda genelde oluyor o benim albeadada var 1 2 yap geri yap geçer.

aliberkaytuna
27-06-2014, 13:36
sorunu gözünde fazla büyütme.

vites kolunun içinden geçtiği, vites yollarını bulmasını sağlayan lastik bir parça var, bu parça dikkat edilmeden vites atıldığı sürece zarar görür ve vitesler zor geçmeye başlar. ilerleyen zamanla parçalanır ve vitesler geçmez olur. (aynısını kendi aracımızda yaşadık)

tabi aniden geçmemeye başlayabilir de :) bu nedenle biraz daha zor geçmeye başlarsa hemen gidip tamirini sağla, aksi halde vites halatlarını da bozacaktır.

Tahminimce bu günün fiyatlarıyla 50 liraya halledilmesi lazım, bu kadarda komik bir rakama bitecek bir problem.

tabi tahmini konuşuyorum başka bir sorun da olabilir o nedenle güvenilir bir ustaya gidip önce dediklerimi anlat en ucuz yoldan kontrol etsinler.

arkadaşların dediği 1 2 yap geri at işlemini bi deneyeyim eğer olmazsa büyük ihtimal dediğiniz gibidir gider yaptırırım saolun :)

Birkan61
27-06-2014, 17:00
genel sorun gibi birşey benim bütün puntolarda var aynısı :D

geriye takıyorum tam oturmuyor debriyajı hafif bırakır gibi yapıyorum geçiyo yerine

alışıyor insan :)

aliberkaytuna
27-06-2014, 18:15
genel sorun gibi birşey benim bütün puntolarda var aynısı :D

geriye takıyorum tam oturmuyor debriyajı hafif bırakır gibi yapıyorum geçiyo yerine

alışıyor insan :)

Ilk başlarda pek önemsemiyodum ama şimdi canımı sıkmaya başladı :(

Birkan61
27-06-2014, 21:52
Ilk başlarda pek önemsemiyodum ama şimdi canımı sıkmaya başladı :(

canını sıkmasın punto forumundan tanıdıklarımın çoğunun aracı böyle :) kronik diyebiliriz

ben alıştım zaten dediğim şekilde yapmaya, diğer arabalarınki normal geçince geri vitese onlar tuhaf geliyor bana artık :D

aliberkaytuna
27-06-2014, 23:26

Fiatlarda genelde oluyor o benim albeadada var 1 2 yap geri yap geçer.
Arkadaşlar 1-2 yapıp geri attım dediğiniz gibi vitese oturdu sağolun :)

canını sıkmasın punto forumundan tanıdıklarımın çoğunun aracı böyle :) kronik diyebiliriz

ben alıştım zaten dediğim şekilde yapmaya, diğer arabalarınki normal geçince geri vitese onlar tuhaf geliyor bana artık :D

Bununla yaşamaya alışmam lazım :D arkadaşların dediği gibi 1-2 yapıp geri attım oturdu vites

OnurÖzden
27-06-2014, 23:46
Aynı şeyi ben de yaşıyorum kronik galiba, biraz nazik olma direk bağırıyor gaarç diye :D

aliberkaytuna
04-07-2014, 15:16
Aynı şeyi ben de yaşıyorum kronik galiba, biraz nazik olma direk bağırıyor gaarç diye :D

arkadaşların dediğini yaptım 1-2 yap geri at işe yarıyor :)

B.Koçer
04-07-2014, 16:12
Linea da aynı sorun vardı herkes sana bakıyo aha kırdın dıye :D

Fiatta R olmaz 1-2 yap aldat vitesini sonra tak :D