Orijinalini görmek için tıklayınız : uyarı olmayan caddeden araç çekilmesi
Yiğit G.
28-06-2014, 10:58
biraz önce kahvaltılık almaya indim... Adatepede mopaş var bilen bilir önüne park ettim aldım birşeyler bir geldim ki araç yok... Baktım park ettiğim yere 1 tane bile levha yok park yasaktır diye... Nasıl çekebilirler ? Birde muanem yeni bitti birde vergi borcum cezam falan var aracı bırakmamazlık yaparlarmı ? Bu arada çekmişlerdir diye tahmin ediyorum umarım çalınmamıştır araç çünkü çıktıgımda yoktu... Esnaf bugun çok araç çektiler dedi onu düşünerek çekilmiştir diyorum... Şimdi cıkıyorum en yakın trafik otoparkına gidip bakıcam...
crazydog
28-06-2014, 11:02
ruhsatta muayneyi görürse ceza keser onun dışında bi sıkıntı olacağını sanmam çekici parasını ve otopark parasını ödeyip çıkarsın bide üstüne park cezası kesip yollarlar arkandan.
noelbaba
28-06-2014, 11:05
vergiden yada cezadan herhangi bir işlem yapamazlar ama muayneden sana 1 hafta süre verir bırakırlar. Zaten vergi borcunda olduğu için muayne yaptıramazsın her türlü sıkıntı kısaca ama arabayı oradan çıkarabilirsin. Birde araç çekilir tabelası yoksa bile acil durum bölgesi midir nedir öyle yerler var yine çekiyorlar
Yiğit G.
28-06-2014, 11:08
ruhsatta benim üstüme değil... :( ulan varya bi cumartesim var mahfettiler... Neyse şimdi cıkıyorum elimde poşetlerle "hacı naptınız yaaa" diye giricem.Biraz bagırıp cagırıcam inş ruhsatı kontrol ettirmeden alırım.
noelbaba
28-06-2014, 11:12
ruhsatta benim üstüme değil... :( ulan varya bi cumartesim var mahfettiler... Neyse şimdi cıkıyorum elimde poşetlerle "hacı naptınız yaaa" diye giricem.Biraz bagırıp cagırıcam inş ruhsatı kontrol ettirmeden alırım.
Cezayı nasıl kesecekler ruhsat olmadan ? Orada otopark görevlisi var ona yanaş ne yaparsa o yapar yanında polis varsa sıkıntı yaratır. Büyük ihtimal çömez bir memur koymuşlardır oraya tam sıkıntı olur. Birde arabanın çekildiği yere iyicene bak haklı durumdaysan ceza da yemezsin zaten
hatalı parktan ceza yenmesi muhtemeldir. Aracın muayenesi yok tam emin olmamakla beraber direk muayene istasyonuna sevk edebilirler. Vergi cezası sorun değil.
Birkan61
28-06-2014, 12:05
Ben arabamın muaynesi yokken çektiler aracımı, otopark ücretini verip arabayı almıştım
otoparkta 10 dk duran arabaya 70 lira vermek koymuştu ayrı, 1 ay sonra üstünede bide park cezasından eve geliyor ya o 70 lira o daha çok koyuyor işte :D
ceratoniaorg
28-06-2014, 12:09
aracın vergi borcundan dolayı üstünde yakalama yoksa bir sıkıntı olmadan halledersin
crazydog
28-06-2014, 12:12
Cezayı nasıl kesecekler ruhsat olmadan ? Orada otopark görevlisi var ona yanaş ne yaparsa o yapar yanında polis varsa sıkıntı yaratır. Büyük ihtimal çömez bir memur koymuşlardır oraya tam sıkıntı olur. Birde arabanın çekildiği yere iyicene bak haklı durumdaysan ceza da yemezsin zaten
cezayı plakaya yolluyorlar genelde arkandan
Burak Mehmet
28-06-2014, 12:45
haydaaa geçmiş olsun dostum...
Benzer bir durum gelmişti başımıza.. muayeneden dolayı süre verip yolladılar.. otopark ve çekici parası ödedik park cezası eve geldi
Yiğit G.
28-06-2014, 13:04
gittim ama aracı alamadım... Aracın plakası ile online giriş yapıldıgı için muanesi yok direk gözüküyormuş... Trafik şubeye gidiceksiniz sonra ordan yazı alıp buraya gelip alabilirsiniz aracı dediler. Maltepeden kalktım göztepe özgürlük parkının ordaki trafiğe gittim.7 gün süre verdiler... Sonra gittim arabayı aldım.7 gün içinde muane yaptırmassam yakalandıgımda direk baglarlarmış...Bu arada sokakda park yasakmış ama tek bir tabele var oda 1 km ilerde görmen imkansız... Neyse bakayım vergi borcunu ödersem yaptırıcam bu hafta yoksa kaça kaçak gezicez ...
Yiğit G.
28-06-2014, 13:06
hocam ruhsat "üstüme değil" annemin adı yazıyor.. Ruhsat var yoksa arabada...
noelbaba
28-06-2014, 14:21
hocam ruhsat "üstüme değil" annemin adı yazıyor.. Ruhsat var yoksa arabada...
Yok hocam ondan demedim belki ruhsatı kontrol etmezler dedin ya ondan dedim .. Bu arada geçmiş olsun arabayı çıkarmışsın sevindim ama yeni çıkan yasa çok kişiyi zora soktu ne yazık ki .. Eskiden vergi borcu olanda yaptırabiliyordu muayne şimdi onu engellediler. Sırf bu yüzden bir arabam otoparkta yatıyor kaç zamandır. Baya birikti borcu şimdi affı bekliyorum ki ödeyip muaynesini yaptırayım .
Yiğit G.
28-06-2014, 16:27
Yok hocam ondan demedim belki ruhsatı kontrol etmezler dedin ya ondan dedim .. Bu arada geçmiş olsun arabayı çıkarmışsın sevindim ama yeni çıkan yasa çok kişiyi zora soktu ne yazık ki .. Eskiden vergi borcu olanda yaptırabiliyordu muayne şimdi onu engellediler. Sırf bu yüzden bir arabam otoparkta yatıyor kaç zamandır. Baya birikti borcu şimdi affı bekliyorum ki ödeyip muaynesini yaptırayım .
valla bende bu hafta maaşım yatınca hepsini vergi ve ceza borcuna yatırıcam... Daha sonra napcam bilmiyorum cunku vergi borcu neredeyse maaşıma denk... Belkide böyle olması gerekiyordu kısmet bu ay zorlanırım ama en azından artık rahat olurum...
burakcan
28-06-2014, 16:43
geçmiş olsun vergiler biriktirince gerçekten sıkıntı oluyo.Allah beterinden saklasın