Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : KPSS yardım

Octane
28-06-2014, 12:26
Merhaba

Bu bir kaç gün sonraki lisans KPSS 'ye giricem. Hayatımda ilk kez bu sınava giriyorum o yüzden pek bilmiyorum, başvurduk ama şimdi ösym sitesine girdiğimde tercih yapma, tercih için son günün 2 temmuz 2014 olduğu yazıyor. Bunun bizimle bir alakası var mı? Tercihleri önce mi yapacağız? Ben hiç bir şey anlamadım...

Fatih
28-06-2014, 12:36
Merhaba;
2012 senesinde kpssye girmediyseniz tercih yapma hakkınız yok.

5 temmuzda kpssye girecekseniz kasım ayında tercih yapacaksınız.

Sizin şuan yapmanız gereken sınava giriş belgenizi yazıcıdan çıkartmak.

Octane
28-06-2014, 18:04
Ben bir anda son 2-3 gun yazinca tercih icin panikledim. O halde once sinav sonra sonuc sonra tercih oluyor yine, cok tesekkur ederim sag olun.

Slipshod
10-07-2014, 13:21
Konu kirliliği olmaması adına sorumu burdan sorayım. Ösymnin çağrı merkezi devamlı meşgul bilgi alamıyorum. Sorunum şu. Önlisans mezunuyum vs mezun olduktan sonra açıköğretim dikey geçiş yaptım. Bu dönem 3. sınıfı bitirdim 4e başlıcam. Sorunum şu, kpss başvurusu yaparken şu an lisans mezunu sayılmadığım için ortaöğretimden mi başvuru yapmam lazım yoksa ne kadar dgs olmuş olsa da önlisans mezunu olduğum için önlisanstan girebiliyor muyum. Biraz acil arkadaşlar şimdiden teşekkürler.

cusse
10-07-2014, 13:39
Şu an lisans mezunu olmadığınız için mezun olduğunuz önlisans diplomasıyla müracat edecek ve sınava önlisanstan gireceksiniz..

Ben sizin yerinizde olsam atanana kadar aöfyi bitirmem ben bitirdim başıma gelmeyen kalmadı...

Şimdiden başarılar...

Slipshod
10-07-2014, 14:18
Liseden girme şansım olabiliyor mu peki? Ne gibi sorunlar yaşadınız nelerle karşı karşıyayım hazırlıklı olayım :) aöfyi askerlik için okuyorum aslında. Çok teşekkürler :)

TolgaEsentepe
10-07-2014, 14:25
Ortaöğretimden giremezsin.. ön lisans dan gireceksin..

Slipshod
10-07-2014, 14:41
Ortaöğretimden giremezsin.. ön lisans dan gireceksin..

teşekkürler :) yarın harcı yatırıp başvuruyu yapcaz artık :)

cusse
10-07-2014, 14:50
Liseden girme şansım olabiliyor mu peki? Ne gibi sorunlar yaşadınız nelerle karşı karşıyayım hazırlıklı olayım :) aöfyi askerlik için okuyorum aslında. Çok teşekkürler :)

Önlisanstan başvuru yapacaksınız,lise düzeyindeki sınava giremezsiniz...

Şimdi bende sizin gibi aöf 'yi askerlik için geçen sene bitirdim,ancak bitirdiğim güne lanet ettim şöyleki ösym diyorki bölümün ne olursa olsun lisans diplomasını aldığından andan itibaren önlisans hakkın kaybolur,çok saçma olsada yapacak birşey yok,sırf önlisans hakkım ölmesin diye 2-3 yıldır tek dersten uzatan arkadaşlarım var...

Başarılar dilerim...:)

Slipshod
10-07-2014, 15:43
Önlisanstan başvuru yapacaksınız,lise düzeyindeki sınava giremezsiniz...

Şimdi bende sizin gibi aöf 'yi askerlik için geçen sene bitirdim,ancak bitirdiğim güne lanet ettim şöyleki ösym diyorki bölümün ne olursa olsun lisans diplomasını aldığından andan itibaren önlisans hakkın kaybolur,çok saçma olsada yapacak birşey yok,sırf önlisans hakkım ölmesin diye 2-3 yıldır tek dersten uzatan arkadaşlarım var...

Başarılar dilerim...:)

Çok teşekkürler :) hepimizin hakkında hayırlısı neyse o olsun. Onu yapmayı ben de düşündüm ama bildiğim kadarıyla aynı yılı 2 defa tekrar edersen tecil bozuluyor ve askere gitmek zorunda kalınıyor. Öyle de böyle de 2 sene sonra askere gitmek var dedim bari bitirerek gideyim de kısa dönem yapayım :)