Orijinalini görmek için tıklayınız : UAT ile İktisat arasında fark var mı ?
Abilerim arkadaşlarım ***** bugün LYS açıklandı. Uluslarası Ticaret ve İktisat arasında bir ikilemdeyim. Antalya'lı olmam sebebi ile İktisat Fakültesi Antalya merkezde ve bana 10 dakika bir mesafede , Uluslararası Ticaret ise Alanya kampüsünde bulunuyor.
Değinmek istediğim konu. Bu 2 bölümde ilk 2-3 . sınıfa kadar aynı dersleri görüyor UAT sonradan kendi bölümüne geçiyormuş. İleride İktisat mezunu olursam UAT üzerine bir iş sahibi olabilir miyim ?
Yada İktisat ile U.A.Ticaret Arasında ki fark nedir ?
BurakCengizhanoğlu
28-06-2014, 17:26
uat okuyorum 2. sınıfta bölüm derslerin başlıyo sadece 1. sınıf sıradan bence uat oku
Bende uat istiyorum ama aradaki farkları iyi bilmem gerekiyor sonuçta eve yakınlık vs. Durumları var :(
uat okuyorum 2. sınıfta bölüm derslerin başlıyo sadece 1. sınıf sıradan bence uat oku
Kankacim mezun olunca şirketlerin hangi departmanda işe girip ne iş yapiyorsunuz ? :)
Ben de ***** bilgisayar muhendisligini dondurup lys ye girdim belki uat yazariz :D
ual oku geleceği var.
Asıl istediğim bölüm kesinlikle UAT ama bakalım :(
rebeloghy
28-06-2014, 17:41
Ben işletme ve uatf çap yapıyorum. Derslerin büyük bir kısmı ortak gidiyor. Yabancı dil varsa yada öğrenirim diyorsan , ihracat şirketlerinde pazarlama bölümleri vs düşünüyorsan uat daha mantıklı , daha önü açık.
Bizim okulda ulus. ticaret ve finansman diye geçiyor. İçinde finansman dersleri oluşu benim ilgimi çeken , sizdeki sadece uluslararası ticaret mi ?
BurakCengizhanoğlu
28-06-2014, 17:43
Kankacim mezun olunca şirketlerin hangi departmanda işe girip ne iş yapiyorsunuz ? :)
Ben de ***** bilgisayar muhendisligini dondurup lys ye girdim belki uat yazariz :D
Kanka dış ticaret satın alma gümrük her türlü ihracat firmalarında işe girersin
Ben işletme ve uatf çap yapıyorum. Derslerin büyük bir kısmı ortak gidiyor. Yabancı dil varsa yada öğrenirim diyorsan , ihracat şirketlerinde pazarlama bölümleri vs düşünüyorsan uat daha mantıklı , daha önü açık.
Bizim okulda ulus. ticaret ve finansman diye geçiyor. İçinde finansman dersleri oluşu benim ilgimi çeken , sizdeki sadece uluslararası ticaret mi ?
Zaten Girne Amerikan Uni terk im bıraktım . Yabanci dilim var .Şuan için finansman olarak düşünmedim ama mutlaka artısı vardır düşünebilirim . Uluslararası ticaret geleceği var ondan şüphem yok ama iktisat mezunu olduktan sonra bu bölüm mesleğine yönelebilir miyim yoksa direk uluslar arası ticarete gideceğim .
Kanka dış ticaret satın alma gümrük her türlü ihracat firmalarında işe girersin
dış ticaret işletme bitiren ben. bu departmanlara giremeyen yine ben. :confused:
sakın öyle yapma. TR'de en ölü 2 satıl html kodu bile yazamayan PC Müh. bile güzel ekmek var şu devirde.
halilcakir
28-06-2014, 23:30
TRdeki iktisadi idari bilimler fakültelerinin herhangi bir bölümden mezun olacağına o parayı ve vakti kendi işine harca çok daha karlı çıkarsın çünkü kitaplarda,derslerde anlatılanlar tamamen amerikan ekonomisine dayalı ve soyut şeyler.Zaten çoğu ya direk amerikalı yazarların kitabı eğer ingilizce okuyorsan yada Türkçe'ye çevrilmişi. Ama işler trde öyle dönmüyor maalesef.Bende ingilizce işletme mezunuyum.
Tarsus amerikan koleji (coca colanın ceosu muhtar kentin mezun olduğu okul) + koç ekonomiydi yanılmıyorsam mezunu bir arkadaşım finansbankda 1500tl maaşla çalışıyor oda torpille girdi sayılır.Aptal falanda biri değil hayatın gerçeği:)
Bugüne kadar eğitimine harcanan parayı bankaya koysaydı bugün getireceği faiz maaşından fazla zaten:) İlerde ne iş yapmak istediğine karar ver ona göre puanın neye yetiyorsa yaz. Ama önce ne iş yapmak istediğini netleştir.
Bugünün şartlarında bence ülkenin üretim yapabilecek insanlara çok daha fazla ihtiyacı var.Bizim en büyük problemimiz zaten her dalda ithalata ikame YERLİ ÜRETİM mal olmayışı.
Abi ne desen haklısın ama benim aradığım cevap bu değil işte. :) Ben İki bölüm arasındaki farkı ve İktisat sonucu uluslararası ticarete yönelebilir miyim diye sordum.
Evet istediğim bölüm zaten Uluslar Arası Ticaret. Kararımı verdim ama İktisat'ın Antalya Merkez'de olması ( evime yakınlığı ) sebebiyle olabilitesini merak ettim..
ErkanCanS
29-06-2014, 02:13
iktisadi idari bilimler fakültesindeki bölümlerin hepsi aynı b.kun laciverti :) Bence evine yakın olanı tercih et. İbfden başka bölüm düşünürsen maliye'ye bak derim.İş imkanları ve sınırları diğer bölümlere göre biraz daha geniş.
diline güvenen arkadaşlar uat okumalı.
diline güvenen arkadaşlar uat okumalı.
Sanırım yöneleceğim bölüm bu olacak. :) Teşekkür ederim
devil_berk22
29-06-2014, 10:04
Bende isletme okuyorum artik heryerde iktisat ve isletme mezunu kayniyor. UAT daha bilinmeyen bir bolum onu secmeni tavsiye ederim
Bende isletme okuyorum artik heryerde iktisat ve isletme mezunu kayniyor. UAT daha bilinmeyen bir bolum onu secmeni tavsiye ederim
Bilgi için teşekkür ederim Zaten ilk hedefim UAT puanım şimdilik biraz üstünde. Bir aksilik olmaz ise İnşallah bu sene giderim. :)