Orijinalini görmek için tıklayınız : Bobin Arızası
Arkadaşlar 23k km olan scirocco aracımda yaklaşık 500 km önce bi bobin arızası verdi ve bilgisayara bağlayıp baktığımda 4. ateşleme bobininin yandığını gördüm ve değiştirdim şimdi tekrar aynı arızayı verdi ve büyük ihtimalle başka bobinlerden biri yandı tekrar,acaba bu kötü yakıttan mı yağdan mı sizce neden kaynaklanıyor?Oem bobin dışında tavsiye edebilceniz daha dayanıklı bir bobin varmı?
KA®ANLIK
30-06-2014, 09:47
1 bobin bozulduğunda hepsini değiştirin,
çünkü sırasıyla hepsi bozulacaktır.
Beru marka bobin kullanın, oem den daha dayanıklı ve sorunsuzdur.
1 bobin bozulduğunda hepsini değiştirin,
çünkü sırasıyla hepsi bozulacaktır.
Beru marka bobin kullanın, oem den daha dayanıklı ve sorunsuzdur.
Akşam üstü bakıcam 4. bobin değilse tekrar diğer 3ünü komple değiştiricem.Teşekkürler
SEÇKİN172
30-06-2014, 09:53
hocam bobin kablolarını inşallah yanlış takmadınız (ihtimal ) yanlış takarsanız bobini yakar çünkü ayriyetten o gözdeki bujileride kontrol et
hocam bobin kablolarını inşallah yanlış takmadınız (ihtimal ) yanlış takarsanız bobini yakar çünkü ayriyetten o gözdeki bujileride kontrol et
Takmada bi yanlışlık olucağını sanmıyorum tekrar kontrol edicem ama iş çıkışı...bujilere baktım bujilerde sorun yoktu sadece km olarak biraz erken yandı gibime geldi onu merak ettim
ontheair
30-06-2014, 10:04
Aracın 160'lık mı?
Eğer çalışırken titreme de varsa kompresyonu ölç. Bu motorlarda kronik olarak pistonlar iki segman arasından kırılıyor. Arıza kodu olaraksa bobin arızası veriyor.
Volkswagen dahasonra işe uyanıp parçayı revize etmiş. Doğuş, aracın garantisi bitmiş bile olsa iyi niyet garantisinden sandık motor değişimi yapıyor.
onursumer
30-06-2014, 10:06
Cok asiri bildigimden degilde Bobin yanmasi icin cok erken km degilmi baska bir sebebi olabilir yanmasinin diye dusunuyorum buji kablosu vs gibi
Aracın 160'lık mı?
Eğer çalışırken titreme de varsa kompresyonu ölç. Bu motorlarda kronik olarak pistonlar iki segman arasından kırılıyor. Arıza kodu olaraksa bobin arızası veriyor.
Volkswagen dahasonra işe uyanıp parçayı revize etmiş. Doğuş, aracın garantisi bitmiş bile olsa iyi niyet garantisinden sandık motor değişimi yapıyor.
160lık evet.titreme yok araçta normal gaz giderkende sorun yok,sadece dip gaz yapıldığında yüksek viteslerde ve üst devirlerde 2-3 kere boşluk yapıyor ivmelenirken ve egzozdan çatırtı yapıyor o boşluklarda
ontheair
30-06-2014, 10:18
Bizimkinde de benzer sıkıntılar mevcuttu. Eğer kompresyonlar normal çıkarsa bobinlerin dördünü birden değiştir.
Kompresyon oranları sağlam silindirlerde 10-11 bar kırık olanda ise 6 bar gibi bir değer çıkması lazım.
Scirocco Central • View topic - Engine Fault 1.4 TSi 160, be aware (http://www.sciroccocentral.co.uk/forum/viewtopic.php?f=2&t=14390)
İngiliz forumunda da benzer sorunu yaşayanlar var.
Bizimkinde de benzer sıkıntılar mevcuttu. Eğer kompresyonlar normal çıkarsa bobinlerin dördünü birden değiştir.
Kompresyon oranları sağlam silindirlerde 10-11 bar kırık olanda ise 6 bar gibi bir değer çıkması lazım.
Scirocco Central • View topic - Engine Fault 1.4 TSi 160, be aware (http://www.sciroccocentral.co.uk/forum/viewtopic.php?f=2&t=14390)
İngiliz forumunda da benzer sorunu yaşayanlar var.
Teşekkür ederim ilginizden dolayı akşam üstü kompresyon testide yaptırıcam
aybarsdnr
30-06-2014, 10:40
Arkadaşların dediği gibi, 1 tanesi arıza verse dahi 4 ünü değiştirmek gerekiyor. Çünkü o sırada yük diğer 3 bobine biniyor ve bir süre sonra onlar da patlak veriyor.
Genelde motor soğukken ani gazlamalarda bobin sorunu ortaya çıkıyor, aklında olsun.
Arkadaşların dediği gibi, 1 tanesi arıza verse dahi 4 ünü değiştirmek gerekiyor. Çünkü o sırada yük diğer 3 bobine biniyor ve bir süre sonra onlar da patlak veriyor.
Genelde motor soğukken ani gazlamalarda bobin sorunu ortaya çıkıyor, aklında olsun.
Motor soğukken hiç gazlamam genel olarak pek gazlamam dikkat ederim baya bilen arkadaşlar biliyor...sakınan göze çöp batarmış olayı işte :) ciddi bişey çıkçanı sanmıyorum bugün bakıma giricem zaten o ara hepsini gözden geçirtçem
aybarsdnr
30-06-2014, 10:45
Motor soğukken hiç gazlamam genel olarak pek gazlamam dikkat ederim baya bilen arkadaşlar biliyor...sakınan göze çöp batarmış olayı işte :) ciddi bişey çıkçanı sanmıyorum bugün bakıma giricem zaten o ara hepsini gözden geçirtçem
bu arada aracını nerede yaptırıyorsun bilmiyorum ama ustanın mutlaka 4 ünü de değiştirelim diye seni uyarması gerekirdi