PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : gürcistan plakalı araç kullanımı/ bilglisi olan?

06UZ
30-06-2014, 21:52
son zamanlarada gezinirken ***** alışveriş sitesindeki gürcü plakalı araçlar dikkatimi çekti.
Satıcıları araçların türk vatandaşlarının üzerine alabileceklerini türkiyede kullanabileceklerini söylüüyor.bu konuda bilgisi olan ?

oğuz
30-06-2014, 21:58
konusu çok açıldı,sitede yeterince bilgi mevcut konularda

06UZ
30-06-2014, 22:05
ben aradığım soruların cevabının bulamadım açıkcası

1. Türk vatandaşı olarak alıp binmek gerçekten yasal olarak mümkün mü? Mümkünse aracı üstüne alan şahıştan başkası kullanabilirmi

2.6 ayda bir giriş çıkış yapıp binebilmek mümkün mü? Ben aracın 6 ay burada 6 ay yurt dışında durması gerektiğini biliyorum

Octane
30-06-2014, 22:14
Gurcistan kadar olamadik, adamlarda bile gumruk mumruk vergi ne bicim, biz cok kotu durumdayiz zindan resmen. Konustugumuz konuya bak ya gurcistan kim ama ne hale getirdiler bizi ya.

rebelh
30-06-2014, 22:46
Gurcistan kadar olamadik, adamlarda bile gumruk mumruk vergi ne bicim, biz cok kotu durumdayiz zindan resmen. Konustugumuz konuya bak ya gurcistan kim ama ne hale getirdiler bizi ya.

edirneye ilk geldiğimde 0.8 tl 1 leva idi
şimdi 1.5 tl 1 leva

AdemAr
01-07-2014, 01:45
dediğin olaya geçenlerde şahit oldum hollanda plakalı bmw gürcü plakaya çeviriyorlar ve buradaki türk sınırsız kullanabılıyor ve istediği gibi satabiliyormuş. detaylarını anlattı ama 80 -100 binliram olmadığı için çok dikkatli dinlemedim :D

SerkanYazgan.
01-07-2014, 02:12
Sahibinden de bir sürü 3 serisi cabrio felan var baya ucuza, bende çözemedim . Galiba araç gürci birinin üstüne oluyor ve vekaletle kullanabiliyorsun daha sonra tekrar galericiye götürüyor piyasa altına bozdurup başka araç getiriyorsun. Galeri gürci birinin üstünden aracı veriyor büyük ihtimalle, galeri giderse araçta gider. Sonuçta başkasının adına. Tam bilgi sahibi olan paylaşırsa bizde bilgilenelim kafa yormayalım :D

01ayk01
01-07-2014, 02:31
Araba gurcu birisinin ustune oluyor size vekalet veriyor araca binebilir kullanabilir diye. 6 ay burda 6 ay orda kalmali ayni arac ve sahis. Sikintili isler hic bulasmamak lazim.

Zorbey
01-07-2014, 02:43
Orada bu işi yapan Türk şirketleri aracı sizin üstünüze yapabiliyorlar. Ancak çok riskli bir iş. Tanıdık birisi var isteyeni yönlendirebilirim

ALPER-VNS
01-07-2014, 03:52
orada sizi belli bir süre sigortalı göstererek üzerinize satış verebiliyorlar.. ya da gürcü birinin üzerine olur araba vekalet verirler binebilir satabilir vs diye.. 6 ayı 1 seneye çıkartınca ceza ağır değilmiş o yüzden 1 sene binip götürüp bırakmalık alıyor alanlar genelde..

galeriye geri götürüp başka araçla dönülebilir ya da başkası adına satış yapılıp dönülebilir gibi çakallıkları var.. benim aklım kesmedi bulaşmadım..

altima
01-07-2014, 08:00
mesajım bulunsun lazım olur.

iyi çalışmalar
Rıdvan..

mtahakorkmaz
01-07-2014, 08:45
erzurumda çok fazla vardı binen o şekilde çok yakın arkadaşıma 2009 s320 long aldık 28000 avro ya araba cillop gibi araç gürcü birinin üstüne alıyorsun o sana vekalet veriyor tabi bu işleri yapan kişiler var orada aracılar yani belli bi komisyon karşılığında işini yapıyorlar ama gel görki araçların çoğalmasıylar 1 hafta içinde erzurumdaki bütün gürcü plakaları paketlediler sınır dışı ettiler

SerkanYazgan.
01-07-2014, 10:19
Eğer vekaletle kullanılabiliyorsa sınır dışı edemezler. Yasa ya da yönetmelik çıkarmaları gerekmiyor mu ? Belli ki bizim milletimiz yine bir açık buldu sömürüyor :D

atituti
01-07-2014, 10:25
yasal prosedur varsa paketleyemezler arabalari.ha antin kuntin kacak kucak iş varsa herturlu atar

BosphorusBoys
01-07-2014, 10:55
ben bir iki sordum soruşturdurdum. Getirenlerle.
araçlar tr vatandaşı bir kişi sahibi olabiliyor tabi prosedürleri illaki vardır tam bilmiyorum.
6 ay diyorlar ama 11 AY kullanımda varmış.. tabi 6 aya göre biraz pahalı oluyormuş.

douu
01-07-2014, 12:16
peki 3500 dolar civarına bi araba alsak yasal yollardan vergisini falan ödeyerek türkiyeye sokmak istesek ne kadar vergi öderiz ortalama ?

BosphorusBoys
01-07-2014, 12:19
peki 3500 dolar civarına bi araba alsak yasal yollardan vergisini falan ödeyerek türkiyeye sokmak istesek ne kadar vergi öderiz ortalama ?

3 yaş altı olmuyor diye biliyorum.
diğer türlüde hala getirmek isterim dersen ztn istesen tr fiyatına geliyor ve gereksiz bir duruma düşüyor.

OBAN
01-07-2014, 17:34
Eniştemin abisi 3 aydır Gürcistan'da hatta geçenlerde şirket kurup bi galeri açtılar. İtalya ile bağlantılı yasal yollarla araba getirip orada satıyorlar. Tam teferruatını öğrenemedim ama Türk vatandaşı kendi üstüne arabayı alabiliyor. Sınırda uluslar arası geçerliliği olan bi sigorta yaptırıp 6 ay binebiliyorsun hatta eniştem 2005 model mercedes 270cdi almış kendine ve trafik polislerinin yaptığı çevirmeye de girip çıkmış herhangi problem yaşanmamış. Daha Detaylı bilgiye ulaşırsam paylaşırım yine.

06UZ
02-07-2014, 16:27
yasal olarak sıkıntı olmayacaksa, yansa üzülmeyeceğiniz paralara (3-5 lira gibi) araba alınıp binilebilinir aslında.ama bilen tecrübeli birisi lazım işte

Mr.K
02-07-2014, 19:41
çok fazla konu
çok fazla bilgi kirliliği
çok fazla merak edilen var
fakat ;

kimse atlayıp gitmiyo gürcüye.. :) gidin öğrenin kafanıza yatmazsa geri gelin.
varsayın ki g.antep'e gittiniz araba bakmaya içinize sinmedi geri döndünüz.;)

TUĞRA
03-07-2014, 02:18
yabancıdan yabancıya çiçek mercedes ml jeep var dizel, 4gün önce tr ye giriş yaptı, ilgilenen olursa detayları öğreniriz, yardımcı olurum..

Sert@ç
20-08-2014, 12:16
Bir sürü konu mesaj okudum ettim en günceli bunu hortlatayım dedim
Ülkemizde 1-2 tane olan bi aracı almanyada buldum ve getirtip kullanmak istiyorum bu işi yapan eden tanıdıklar varmı ?