Orijinalini görmek için tıklayınız : Accord 2.0 - Accord 2.4
http://www.hondavodam.ru/files/models/cl7/a3.jpg
Herkese selamlar
Bu iki araç arasındaki farklar tam olarak nedir (iki aracın da otomatik olduğunu varsayarsak) ? günlük kullanımda hangisi daha sorunsuz, ekonomik ve rahat ?
Bazen görüyorum 2.4 motor sıkıştırılmadığı zaman daha az yakıyor deniyor, veya bir başka yerde denk geldim 2.0 Accord daha sorunsuz 2.4'e göre diye yazılıyor. Kullanan arkadaşların abilerin yorumları nedir? Sanıldığı kadar masraflı mı bu araçlar ?
İkisininde sorunlu oldugu bi durum yok. 2.4 lpg li olarak 2.0 dan az yakiyor cok daha rahat sorunsuz yuruyor. Bende 2.4 var cok memnunum gucu konforu ozelligi yerinde. Hic 2.0 ile ugrasma derim
2.0 gitmiyor diye biliyorum bende ek olarak
herkes 2.4 al yakmıyor gidiyor 2.0 motora göre tabi .
2.0 hantal 2.4 rahat demekte :)
Lannn yagız ne hondası olmmm :D
Küçük olan hiçbişey sexi değildir 2.4 al mutlu ol bencede..
guwen_ar
04-07-2014, 16:41
İkiside duzgun bakildiysa sorun cikarcak araclar degil.ikinci el piyasasi 2.0 daha hizli gidiyor.
Performansa gelince 2.4 ünde beygirine ve hacmine bakarak pek bsy bekleme agirlik oto. vites fala oldukca kalpazan.
Manuel aranmakdıktan sonra 2.0 almanın manası yok bence.
İkiside duzgun bakildiysa sorun cikarcak araclar degil.ikinci el piyasasi 2.0 daha hizli gidiyor.
Performansa gelince 2.4 ünde beygirine ve hacmine bakarak pek bsy bekleme agirlik oto. vites fala oldukca kalpazan.
2.4 190 hp 1585 kilo otomatik arabadan beklentin nedir bilmiyorum ama ben biraz arabadan anliyosam yeteri kadar gidiyor :) ayrica otomatik vitesi gayet basarili
guwen_ar
04-07-2014, 17:14
2.4 190 hp 1585 kilo otomatik arabadan beklentin nedir bilmiyorum ama ben biraz arabadan anliyosam yeteri kadar gidiyor :) ayrica otomatik vitesi gayet basarili
İste bi beklentim yok arakadasada soluyorum bi beklentisi olmasin diye ;)
Kiyas yapcak olursak honda uzerinden si ayarinda deyim.
Bu arada ben zamaninda 2.4 u kantarda tarttim sizde bi ara tartin aracinizin bi 190 kg falan fazlasi war ;)
Honda dan cok anlamam ama benim gozumde 2.0 buyuk eksikleri var
2.4lerin kadrani beyaz 2.0 kirmizi/turuncu
2.4 cift egzoz cikisli 2.0 tek
Ahmet Saraçoğlu
04-07-2014, 17:28
Takipteyim.varsa tavsiye edilebilir 2.4 değerlendirebilirim.
Benim sorum şu olucak.Öncelik 2.4 iken temiz 2.0 bulur ve alırsak çok pişman olur muyuz?
ilovevti
04-07-2014, 18:09
2.4 accord tecrübelerinizi ve mümkünse yakıt durumunuzu yazarsanız ben de memnun olurum 2.4 düşünüyorum yakın zamanda
yani günlük kullanım için ideal bir araç diyebiliriz. Günlük kullanımdan kastım da haftaiçi evden işe işten eve bir de haftasonu keyfi olarak gezme :D merak ettiğim şu, 180-200bin km'de bir accord un şanzımanı daha ne kadar sağlıklı şekilde çalışır ? dediğim gibi sıkıştırmadan kullanmak ve bakımlarını aksatmamak kaydıyla ?
2.0 gitmiyor diye biliyorum bende ek olarak
herkes 2.4 al yakmıyor gidiyor 2.0 motora göre tabi .
2.0 hantal 2.4 rahat demekte :)
Lannn yagız ne hondası olmmm :Dyok kanka kendim icin degil :D
İkisinde sahip olduk,
Önce 2.0 aldık; gayet güzel bir araba, gtmez diye düşünmeyin gidiyor, hacmine göre az yakıyor
Sonra 2.4 aldık; ısıtmalı deri koltuk sunroof fazlalığı var 2.0dan, 2.0 ile aynı yakıyordu.
Araçlarımınz çok temizdi, düşünmeden 2.4 al derim.
Kabaca özetledim, sormak istediğin bişey varsa sorabilirsin kardeşim.
merak ettiğim şu, 180-200bin km'de bir accord un şanzımanı daha ne kadar sağlıklı şekilde çalışır ? dediğim gibi sıkıştırmadan kullanmak ve bakımlarını aksatmamak kaydıyla ?
buna ek olarak,
ikinci el, geçmişi tam olarak belli olmayan ve ortalama 200bin km'de ki accord 2.4 bize nasıl bir masraf açabilir ? :)
ilovevti
04-07-2014, 18:39
buna ek olarak,
ikinci el, geçmişi tam olarak belli olmayan ve ortalama 200bin km'de ki accord 2.4 bize nasıl bir masraf açabilir ? :)
yakıt durumu videolardan 9-11 arası gördüm genelde kullanıcıların ortalamalarını ama buradan da aynı cevapları almak rahatlattı çünkü 2.0 la 10 ortalama ile geziyorduk. aynı soruları yazıyordum özellikle şanzıman durumu çok önemli kullananların yorumunu bekliyorum 200bin civarı 2.4 accord un şanzımanı ne durumda olur
bende 2.4 var
uzun yol cok yapıyorum ve keyıfle kullanıyorum
sessiz konforlu ve cok ekonomik (uzun yolda 0.2-0.25krs arası yakıyor)
vergiyi 2.0 ile aynı öduyorum
c2 dizel aracım vardı ikiside aynı yakıyor die sattım bu hafta
2.0ın bence hiçbir esprisi yok mantıgıda yok daha yuksek paraya alıcam
donanımı az olucak gitmicek 2.4le aynı vergiyi ödücem aynı yakıcak bi satarken rahat gider oda maalesef sabit fikirli halkımız yüzünden
aracımın 2.4 motor oldugunu duyunca ooo cok yakar bu diyenler siz haklısınız mk yüksek hacim cok yakar 1.6 tüplü doğana binmeye devam edin siz yada fındık kadar motorlarla can çekişin
bende 2.4 var
donanımı az olucak gitmicek 2.4le aynı vergiyi ödücem aynı yakıcak bi satarken rahat gider oda maalesef sabit fikirli halkımız yüzünden
aracımın 2.4 motor oldugunu duyunca ooo cok yakar bu diyenler siz haklısınız mk yüksek hacim cok yakar 1.6 tüplü doğana binmeye devam edin siz yada fındık kadar motorlarla can çekişin
ne zamandan beri biniyorsunuz accord'a ? ilk izlenimleriniz olumlu sanırım
herkes 2,0 a b.k atar bende inadina 2,0 aldim performans ve yakiti gayet iyi. suan abim günlük kullanıyor hicbi skntisi yok. ama 2,4 nedir ne deildir bilemem
ne zamandan beri biniyorsunuz accord'a ? ilk izlenimleriniz olumlu sanırım
1 seneyi geçiyor suanda 8 yada 9. arabam hatırlamıyorum ama bu zamana bindiklerim arasında fiyat performans olarak en iyi diyebilirim
30bin tl ye bu kadar donanımlı konforlu yakışıklı sorunsuz baska araba yoktur sanırım
bu arada yanlıs anlasılmasın 2.0 tü kaka çöp değildir kimse *** da atmıyor.
ancak 2.4 daha mantıklı.
hem alırken ucuza alıyorsunuz hemde kullanım maliyetleri ikiside aynı
extra donanım güç konfor sahibi oluyorsunuz.
olm passata noldu :D
2.4 al kafan rahat olsun kanka haftasonu falan sana daha hesaplı gelir hemde ayagının altında ne oldugunu biliirsin
yorum yapan fikrini paylasan herkese tesekkur ediyorum
ilovevti
04-07-2014, 20:19
bende 2.4 var
uzun yolda 0.20-0.25 yakıyor derken ciddi misiniz :D şimdi ben 1.4is ve mazda 6 2.0 kullanan biri olarak ikisinde de uzun yol dahil o değerlere düşemedim :) geçen pazar 1.4is le kendimi zorlaya zorlaya 25 kuruşa anca düşürdüm. eğer gerçekten doğru ise değer cidden helal olsun. Peki genel karışık kullanımda tüketim ekranı kaç litre gösteriyor? mesela mazda 6 da 9.8-12.5 arası gidiyorum genelde 10.5 sabit gibi.
uzun yolda 0.20-0.25 yakıyor derken ciddi misiniz :D şimdi ben 1.4is ve mazda 6 2.0 kullanan biri olarak ikisinde de uzun yol dahil o değerlere düşemedim :) geçen pazar 1.4is le kendimi zorlaya zorlaya 25 kuruşa anca düşürdüm. eğer gerçekten doğru ise değer cidden helal olsun. Peki genel karışık kullanımda tüketim ekranı kaç litre gösteriyor? mesela mazda 6 da 9.8-12.5 arası gidiyorum genelde 10.5 sabit gibi.
1.4is'le çok zor ya. bende tüp yok civicte illahlah ettim hem gitmiyo hem yakıyo bide otomatik aman aman :D anca ş.içi gezerken sağa sola gitmelik iyi başka bi çekici yanı yok :D
ilovevti
04-07-2014, 20:44
1.4is'le çok zor ya. bende tüp yok civicte illahlah ettim hem gitmiyo hem yakıyo bide otomatik aman aman :D anca ş.içi gezerken sağa sola gitmelik iyi başka bi çekici yanı yok :D
aynen tüp yok zaten kullanmam da hiçbir arabamda bana ters biraz :) çok can sıkıyor gitmeyen araba yakınca. depo da küçük ibrenin hareketi insanın ciğerini yakıyor. zaten şamandıraları bir acayip bizimkilerin yokuş çıkıyorsun çeyrek depo oynuyor. benzin ışığı da kronik arıza yanmıyor zaten bir acayip benzin ne alemde haberin yok. dip depo 3 gün kullanıyorum falan bir değişik :icon_wack
aynen tüp yok zaten kullanmam da hiçbir arabamda bana ters biraz :) çok can sıkıyor gitmeyen araba yakınca. depo da küçük ibrenin hareketi insanın ciğerini yakıyor. zaten şamandıraları bir acayip bizimkilerin yokuş çıkıyorsun çeyrek depo oynuyor. benzin ışığı da kronik arıza yanmıyor zaten bir acayip benzin ne alemde haberin yok. dip depo 3 gün kullanıyorum falan bir değişik :icon_wack
geçen yarı depo doldurdum. 80km yol yaptım yarının üzerine çıktı benzin güler misin ağlar mısın :D
ilovevti
04-07-2014, 21:02
depo fulledim bursa istanbul yaptım bir veya iki gün de sürdüm baktım depo yarıya inmişti akşam neyse sabah bindim çalıştırdım baktım %75 e çıkmış :D bazen bize küçük sürprizler yapıp mutlu ediyorlar :D
depo fulledim bursa istanbul yaptım bir veya iki gün de sürdüm baktım depo yarıya inmişti akşam neyse sabah bindim çalıştırdım baktım %75 e çıkmış :D bazen bize küçük sürprizler yapıp mutlu ediyorlar :D
sokaktan köşeyi dönünceye kadar.. :D
neyse yağızın konuyu p*ç etmeyelim :D
İste bi beklentim yok arakadasada soluyorum bi beklentisi olmasin diye ;)
Kiyas yapcak olursak honda uzerinden si ayarinda deyim.
Bu arada ben zamaninda 2.4 u kantarda tarttim sizde bi ara tartin aracinizin bi 190 kg falan fazlasi war ;)
senin yorumun bu araba gitmiyor diyor kisacasi, gelip benim aracima binebilir isteyen 19 inc tanesi 11 kilo jantlarla lpg de nasil gidiyor bakabilir. Ulan baya iyi gidiyor bu demezse binen ben bu isi hic bilmiyorum demek
ahmetbaha-drs
04-07-2014, 21:46
Şahsen 2.4 Accord tercih ederdim ama Toyota Camry 2.4'lerede bir göz atardım son kararı vermek için. :D
Ahmet Saraçoğlu
04-07-2014, 22:22
senin yorumun bu araba gitmiyor diyor kisacasi, gelip benim aracima binebilir isteyen 19 inc tanesi 11 kilo jantlarla lpg de nasil gidiyor bakabilir. Ulan baya iyi gidiyor bu demezse binen ben bu isi hic bilmiyorum demek
Abi müsait bi zamanında inceleyebilirmiyim :D
Istedıgın aksam kardesım soylemen yeter
Headers ve catbackten olabilirmi :)
gidişi çok da önemli değil, merak ettiğim şey günlük kullanımda bu aracın nasıl olduğuydu ve cevabı aldım teşekkür ederim.
Konu açmadan bir şey daha soracağım
yeni accord ile b7 kasa passat arasında kalsaydınız hangisi tercih ederiniz ?
Passat 1.4 tsi bmt comfortline, accord da 2.0 executive diyelim ikisi de otomatik
edit:
2008-2010 accord executive ile 2008-2010 passat b6'yı da karşılaştırabilirz
ilovevti
05-07-2014, 16:23
b6 ile karşılaştırırsak accord ezer. b7 ile karşılaştırırsan sürüş dinamikleri beklentin ve araç zevkine göre değişir. ben yine accord derim. ama servisinde çalışanından sahiplerine kadar herkes 2009 ve 2014 mazda 6 ların passat accord vb araçlardan yol tutuş sürüş dinamiği yakıt tasarım konusunda çok çok üstün olduklarını ve çok iyi bir seçenek olduklarını söylüyor. zaten galeriye gidip de araca hayran kalmayan yok. 90 yılından beri mazda kullanırız ailecek benim son civic hariç araya başka araç karışmadı ve hiçbir araç mazdaların tadını veremedi. ne sorun çıkarırlar ne masraf çıkarırlar. ülkemizde çok piyasası yoktur ikinci eli zaman zaman zorlar 2014 kasaya kadar yakıtı zorlar ve ses yalıtımı zayıftı ama artık onlar da aşıldı. zaten 2014 kasa tasarım ödülü vs aldı. geçen 2014 mazda 3 için ciddi bir sıra oluştuğunu bile öğrendim. ülkece mazdaya ilgi artıyor. rx8 piyasası bile canlandı. bence yeni kasalara yönelecekseniz 2009 ve 2014 mazda 6 lar passattan da accord dan da çok çok daha iyi seçenekler. test sürüşü yapmanız almanız için yeterli olacaktır.
ilovevti
05-07-2014, 16:25
bu arada 2009 mazda 6 agresif ağırlıklı karışık şehir içi kullanım ortalaması 9.5-10.5 litre arası yani accordlardan pek farkı yok hatta agresif kullanılmış bir 1.4 tsi dan daha az yaktığına eminim çünkü 1.4 tsi golf ile 10 litrenin altına düşemedim
ilovevti
05-07-2014, 16:27
spam gibi olacak ama aklıma son anda geldi umarım ceza yemeyiz. 2014 mazda 6 ile 6-7 litre civarında gezilebiliyor test ettim onayladım. skyactive çok iyi gerçekten kağıt üzerindeki verilere çok çok yakın sonuçlar alınabiliyor hatta bu kadar yakın sonuç veren başka bir araç görmedim. (mazda bayisinde çalışmıyorum veya kendi aracım satılık değil sadece vw grubuna verilen boş para içimi yakıyor)
Headers ve catbackten olabilirmi :)
Headerstan egzozdan aldigini janttan vermistir merak etme :)
gidişi çok da önemli değil, merak ettiğim şey günlük kullanımda bu aracın nasıl olduğuydu ve cevabı aldım teşekkür ederim.
Konu açmadan bir şey daha soracağım
yeni accord ile b7 kasa passat arasında kalsaydınız hangisi tercih ederiniz ?
Passat 1.4 tsi bmt comfortline, accord da 2.0 executive diyelim ikisi de otomatik
edit:
2008-2010 accord executive ile 2008-2010 passat b6'yı da karşılaştırabilirz
benim bi kaç abimde 2,4 accord var daha önceden vw passat vs kullanmadım ama 2,4 accord kullandıktan sonra onlar hiç umrumda olmadı.. sende kullanırsan seninde umrunda olmaz özellikle rampalarda farkı ortaya çıkıyor.. :icon_tup:
Bu 2.4lere k20 şanzımanı falan takılıyor mu ? Buna uyumlu manuel şanzıman hangisi ? Çevirtmesi ne kadar tutar ?
ilovevti
05-07-2014, 18:32
accordların manuel şanzımanları var zaten. basit bir 96 civic için bile çevirme 2000tl civarı tutuyor otur sen hesapla. vites körük bölümü, topuz, kadran, pedallar sadece içeride değişecek olanlar. Komple şanzıman kovanı, beyin, eğer uymuyorsa şanzıman kulakları alt kısımda değişecek olanlar. Elbet vardır unuttuğum bir şeyler ama inan pahalıya patlar. Eğer araç ciddi yüklenmeyecekse değmez.
Abi ben apaçiyim. Hani 1.4 is alsam düzboru çeker yere basar kesicide gezerim. Bak en azından kabul ediyorum apaçi olduğumu. Öyle elit takılmalar falan bana göre değil. Kaç senedir şu forumdayım,buradan öncede 2 sene bir ford forumunda epey aktiftim.Hala apaçiyim bi kurtulamadım.
Debriyaj tokatlayacam,kompresyona bırakıp gazı tokatlıyacam,vites atarken kesicide tutup atıcam falan .şu anki arabama kıyamıyorum adam gibi biniyorum. Ha olsa bi japonum düzboru çeker gezerim. Polis gördüm mü debriyaja abanırım.
Otomatikten korkuyorum.
Elimde kalır diye.
1 tane dsg elimde kaldı
1 tane e46 otomatik şanzımanı tork konventörü patlattım.
Apaçiyim abi. Hayvanım. Manuele çevirebilirsek hani 2500e falan olabilir aslında arabama takas teklif etmişti bi 2.4 mor renkte.
biz 2.0 otomatik accordla stock motora turbo yaptık nos atmosferik kuallandık bastık hiç sorun yaşamadık...
Accord gerçekten güzel ve sıkıntısız bir araba... 2.0 larda da ısıtmalı koltuk ve sunroof seçeneği var bizdeki öyleydi.
ilovevti
06-07-2014, 11:21
hiçbir japon otomatikte sıkıntı yaşamadım manuelleri daha sıkıntılı öyle söyleyebilirim :D h22 motorlu yüklü ve otomatik civic bile gördüm hatta turbo otomatik vs çok hor kullanılmış otomatik vitesli ef ve ek civicler hiçbiri sorun çıkarmadı şimdiye kadar. e46 dediğin arabanın 50bin tane sorunu var şimdi bunu yazdım diye kızarlar kabul etmek istemezler ama o araçlarla japonları kıyaslama bence :) dsg de zaten güncellenmeyenleri normal kullananların da elinde kaldı :) hatta scirocco ilk çıktığında inan standart bir honda kadar bile zorlamamıştık ki turbo cısssss :) bu arada 2500 den çok daha fazla tutar accordu çevirmen
safakarasu
06-07-2014, 11:35
bende düşünmüyor değilim 2.4
blvtiemre
24-07-2014, 08:52
herkese mrb arkadaşlar bende 2009 fd6 varken sorunsuz sıkıntısız satarak gidip geçen hafta 2.4 accord aldım. araçta herhangi bir sorun yok ne motor ne şanzıman .bakımlarının sadece düzenli olduğuna emin olduğunuz araçlara bakarsanız sizin için tabi daha iyi olur .
araca gelince VSA , sunroof deri koltuk , koltuk ısıtma , hız sabitleme , elektrkli şöfr koltuğu, far yıkama , orjinalden xenon tabi bunlar cezbedici özellikleri :D ama çok iyi bir araç gerek yol tutuşu konforu frenlemesi gerçekten çok başarılı bir araç. bu aracın 2.0 olanı hantal kalıyor ve o paralara 2.4 olanıda alınabiliyor. biz kendi garajımız olarak 4 tane 2.4 accord aldık ki kimseninde hiç bir şikayeti yok. yakıt konusuna gelince uzun yolda 160 km 180 km hız arasında 1000 km yolu 200 tl yaktı gazda ve 225 taban 18 jantla hesabını siz yapın :)
Sizin 160 180 km suratle gidip 200 tl ile 1000 km yapmaniz biraz imkansiz bence, bendede k24 var en ekonomik kullanimimda 100 tl gaz ile yani bir depo gaz ile 398km yapabildim. Arabam 125 binde bugune kadar tamamen servis bakimli hatasiz bi arac.
Sizin 160 180 km suratle gidip 200 tl ile 1000 km yapmaniz biraz imkansiz bence, bendede k24 var en ekonomik kullanimimda 100 tl gaz ile yani bir depo gaz ile 398km yapabildim. Arabam 125 binde bugune kadar tamamen servis bakimli hatasiz bi arac.
Ben dizelle 1000 km yapamıyorum. 2.4 accord baya az yakmış :)
herkese mrb arkadaşlar bende 2009 fd6 varken sorunsuz sıkıntısız satarak gidip geçen hafta 2.4 accord aldım. araçta herhangi bir sorun yok ne motor ne şanzıman .bakımlarının sadece düzenli olduğuna emin olduğunuz araçlara bakarsanız sizin için tabi daha iyi olur .
araca gelince VSA , sunroof deri koltuk , koltuk ısıtma , hız sabitleme , elektrkli şöfr koltuğu, far yıkama , orjinalden xenon tabi bunlar cezbedici özellikleri :D ama çok iyi bir araç gerek yol tutuşu konforu frenlemesi gerçekten çok başarılı bir araç. bu aracın 2.0 olanı hantal kalıyor ve o paralara 2.4 olanıda alınabiliyor. biz kendi garajımız olarak 4 tane 2.4 accord aldık ki kimseninde hiç bir şikayeti yok. yakıt konusuna gelince uzun yolda 160 km 180 km hız arasında 1000 km yolu 200 tl yaktı gazda ve 225 taban 18 jantla hesabını siz yapın :)
böyle ekonomiyi bende görmedim :D
200tl lpg 2.79dan dersen 70-72 lpg ile 1000 km dogruysa 7lt 0.195kuruş hakkaten iyiymiş :eek:
Ekono kullanmanin dibini goren biri olarak ben ancak 250 kurus yaktirabildim :) ya benim araba bozuk cok yakiyor yada arkadasinki kokluyor
cemsultan
24-07-2014, 11:10
böyle ekonomiyi bende görmedim :D
Senden beklentim büyüktü, bende bu kadar yaktım falan demeni bekliyordum :D
SekoLive
24-07-2014, 11:11
Senden beklentim büyüktü, bende bu kadar yaktım falan demeni bekliyodum :D
bendede öyle kalms ömerden bi tık altını bekliyordm :D ama bayağa uc nokta yazms arkadaş o araç okadar yakıyorsa bayağa iyims.
duz vites ve daha hafif vectra 2.0 ile bodruma gidip geldim, 20 kurus du ortalama..
90-100 gidip geldim butun yolu..
Hem otomatik hem agir accord ile nasil olabilir bu deger?
hehehe ekonomik kullanmak için oldukca kasıyorum bazen fakat ne yapsam bende bu kadar dibi görmedim :)
ama uygun hızda (90-100kmh) tek kişi klima kullanmadan 0.19-0,2 krs yakıt yaktıgı doğrudur :)
MertSerhanÖ.
24-07-2014, 13:13
2.4 oto.accordda ekonomi yapsanda yakiyo yapmasanda yakiyo okadar yakmaya bassanda gitmiyo basmasanda gitmiyo bizi yedi tuketti :)
Nasil yapsanda yapmasanda yakiyo? Sehir ici trafikte hecen gun 87 tl ye 330 km yaptim. Ondan once 90 liraya 320 km yaptim habire bu aralikta geziyor. 1500 kilo otomatik 2400cc 190 hp arabaya bence cok iyi deger, ayrica nasil gitmiyor onu anlamadim ? Panamera 3.0 dizelle denedim gecemedi beni :) hani bence gayet gidiyor k24 :)
MertSerhanÖ.
24-07-2014, 13:28
Nasil yapsanda yapmasanda yakiyo? Sehir ici trafikte hecen gun 87 tl ye 330 km yaptim. Ondan once 90 liraya 320 km yaptim habire bu aralikta geziyor. 1500 kilo otomatik 2400cc 190 hp arabaya bence cok iyi deger, ayrica nasil gitmiyor onu anlamadim ? Panamera 3.0 dizelle denedim gecemedi beni :) hani bence gayet gidiyor k24 :)
Valla bizimkisi yakiyo.brc tup taktik yine yakiyo.arac zir stock filtre dahi yok.Dede rahmetli olunca bize kaldi arac dolayisiylada biraz sagir bizimkisi.ben bizim araci kastetmistim yoksa genel butun 2.4 accordlari degil:)
Accord'da arka kısımda şaft tüneli çıkıntısı var mı?
cemsultan
24-07-2014, 14:17
Evet, şaft tüneli var.
Teşekkürler, olmasa iyi olurdu...
Umut melek
24-07-2014, 14:33
Arkadaşlar selamlar bütün muuabbetleri okudum iyi bilgi oldu tabi hepinize teşekkürler:) bnde bir ara 2,4 düşünüyordum ki hala nerde görsem bakarım vergisi nedir 6 aylık bu kara çocuğun:)
cemsultan
24-07-2014, 14:36
2004 modellerde yıllık 1080 TL
2005 modellerde yıllık 1800 küsur.
Bu sene sadece 2004 modellerde vergi indirimi var, 1800-2000 cc üzerinden ödeniyor vergisi.
Seneye durum ne olur belli olmaz.
Umut melek
24-07-2014, 14:44
Alacak arkadaşlara kazasız belasız sürüşler dilerim :D
RottingChrist
28-07-2014, 23:37
2.4 lerin hepsi aynı donanıma mı sahip?
cemsultan
28-07-2014, 23:49
Evet, 2.4'ler tek donanım.
RottingChrist
28-07-2014, 23:53
tşk. :icon_tup:
Evet, 2.4'ler tek donanım.
emrekuzdere
29-07-2014, 09:25
1 ay önce 2008 2.0 accord aldım (CL7, yeni kasa değil).
Sırf makyajlı kasa aradığım için 2.0 tercih etmek zorunda kaldım, makyajsız kasa aranıyorsa kesinlikle 2.4 alınmalı diyorum. 2.0 0-100'de resmen 11 saniyeden ötesine geçemiyor. Ancak otobanda 100-200 denedim, gayet yeterli ve tatminkar. Ağırlığın etkisi düştükce istekleniyor tabi ki araç. Yıllardır araştırdığım bir araçtı zaten bunlar, sorun yaşayan çok nadir insan var. Onlarda tecavüz edilen araçlar.
Bence artıları: Piyasaya bakılırsa kesinlikle verdiğin her kuruşu hak ediyor. Hatta daha pahalı olmalı bence :D Araç çok stabil ve tok. Trim sesleri vs honda'dan beklenmeyecek kadar iyi. Vites geçişleri kusursuz. I-vtec ve otomatik şanzıman birleşince araç aynı viteste aynı hızda istediği devirde yol alıyor, bu da çok güzel bir sürüş sağlıyor.(yokuş yukarı-aşağı) Beyaz kadranlar, katlanır aynalar, sunroof, şöför ve yolcu koltuğunun elektrikli ısıtmalı oluşu vs güzel donanımlar. Derileri çok güzel, hem görsel olarak hem konfor olarak. Şuan benzinde biniyorum, yakıt değerlerim uzun yol 5.9L/100 km, şehir içi 9.8 L/100km
Bence eksileri: Teyp usb okumadığı gibi mp3'de okumuyor (REZALET) Hyundai getz bile usb okuyor. Arka kısımda havalandırma peteği yok, hoş 2003-2007 audi A4, Bmw e46, mondeo vb araçlarda da yok ama bence bir eksi. Kumandadan cam açma kapatma yok. 2.0 olan model tek egzoz, çift egzoza çevrilmesi için tamponda yeri hazır, iki adet segman tutuyor. Be japon tampona yer yaptın madem, askısını da koy. Adam egzozu alıp zahmetsizce taktırabilsin. Kaputu açıyorsunuz hidrolik yok, Accord alıyorsunuz ve çubuk dayıyorsunuz. Bu şekilde saçma eskileri var. Memnun muyum kesinlikle :) :) :)
bakıma 1000km kaldı
2.4 cüler ne yağ kullanıyorsunuz memnun muyuz :)
onn_dear
29-07-2014, 11:27
2.4 icin yurumez diyenlere hitaben rollde bmw 320 dizelle kafa burun yuruyor iki aracta stock.
cemsultan
29-07-2014, 11:29
Mobil 1 0W40 New Life, son derece memnunum, 8000 km oldu eksilme yok, varsa da çok az ben farketmiyorum.
Ayrıca bir miktar yakıtı düşürdüğünü gözlemledim.
mobil sitesinde 0w30 öneriyor ama çok ince gibi geldi bana kullanan oldu mu?
5w30 yada 0w40 full sentetik kullanmayı düşünüyorum
Ekono kullanmanin dibini goren biri olarak ben ancak 250 kurus yaktirabildim :) ya benim araba bozuk cok yakiyor yada arkadasinki kokluyor
bir abimde var, ankaradan konya draglara gittik hem geçen yıl hem bu yıl, 225-40-18 jant var araçta, 3 kişi 22krş civarı yakıyor uzunda..
16 orj. jant ve yolun durumuna göre 20krş a inebiliyor, bu arada ankarada LPG Total 2.45 onu da göz ardı etmemek lazım.
Ancak arkadaş 160-180km /h hız yaparak 20 krş yaktırdım diyor, o net olarak İmkansız.
ctesi bursaya gittim geldim.
2.49 dan 130tl gaz aldım.
60km si ist içi alışverişte kullanıldı.
daha sonra bursa gidiş aksam dönüş.
aracta 5 kişi vardı ve marşa basıldıgı andan beri klima hep açık.
dönüşte bayram trafıgıne kaldım bayagı 4 saate yakın sürdü geliş (normalde 2 saat 30dk)
totalde 507km yaptım gaz bitti uyarısı verdi
kullanım gayet sakin max 130km
Aracın bakım zamanı geldi bu arada bakımdan sonra bir miktar daha düşebilir