Orijinalini görmek için tıklayınız : Wing Chun
aslında film önerisi isteyecektim ip man tarzı ama baktım yazdıkça yazıyorum dedim bari sohbet muhabbet olsun..
ip man 1-2-3 ü severek izlemiştim hatta 3 er defa izlemişimdir hala izlemeyen varsa kesinlikle izlesin..
hikayesinin gerçek oluşu beni baya etkilemişti büyük ustanın bruce lee'ile olan fotoğrafları filan..
filmi izledikten 2 hafta sonra gidip wing chun'a yazılmıştık 3 arkadaş . 4 sene oldu o zamanlar dershane filan 2 ay dayanabilmiştim, o 2 ayın bana kazandırdığı kardeşimi artık yorulmadan dövebiliyor olmam olmuştu :P tam bana göreydi sadece fit olmam yeterliydi kas gücüne filan ihtiyacım yoktu çünkü wing chun %100 teknik bi savunma sanatı.. spor demeye dilim varmıyo çünkü harbiden bi sanat .
wing chun'un gerçekten filmdeki gibi bi savunma sanatı olduğunu belki daha fazlası olduğunu öğrenmem için o 2 ay yetti . beklentilerimi fazlasıyla karşılamıştı . nasıl o kadar seri olunabildiğini anlamaya başlamıştım . hoca her hamleyi pratikle beynimize kazıyordu . daha ilk ders kick boks vb dövüş sporlarının sadece göze hoş gelen tam anlamıyla artistik bi olay olduğunu tekniklerinin gerçek hayatla alakasının olmadığını anladım . yürüyüş tarzınızdan ayak bilek hareketlerine kadar savunma içeriyordu . anlamsız hareketler yoktu belden yukarı tekme yoktu mesela diz kapaklarına tekme atıyorduk .
6 ay gittikten sonra yaş kas boy pos önemsiz hiçbir şekilde hiç kimseden dayak yenmeyeceğini düşünüyorum . 1 seneden sonra en kötü ihtimalle 2 tane adamla baş edilebileceğini düşünüyorum . çünkü 4. seviyedeki eleman biz 3 arkadaşı yorulmadan dövüyodu ( 4. seviyeye de tahminimce 1 senede gelinir belirli aralıklarla jüri toplanıp seviye geçme sınavları yapıyodu genel çapta ama ne aralıktaydı hatırlamıyorum . ) . hoca zaten insan değildi anlatsam inanmazsınız..
kendisi gitmek isteyen, çoluğu çocuğu hanımını için bu tarz bir şey düşünen varsa kesinlikle çekinmesin . oldukça fazla bayan arkadaş vardı bizim salonda . çocuğunuz için düşünüyorsanız da çocuğunuz hem hayatta kalmayı öğrenir hem de
zihni temiz saygılı bi çocuk olur . bu sporu öğrenip 5-6. seviyeye gelip zevk için adam döven bi insan görmedim . olmaz da çünkü sadece hayatta kalmayı öğrenmiyorsunuz tüm uzak doğu sanatları gibi bu da bi yaşam tarzı bi felsefe .
"2 ay gidip bu kadar konuştuysan kazara master filan olsan siteyi rehin alırsın la" diyebilirsiniz haksız da sayılmazsınız :) ama dediğim gibi sohbet muhabbet olsun fikir alışverişi yapalım :) .
http://i61.tinypic.com/fm752h.jpg
http://i61.tinypic.com/28byvwz.jpg
http://i59.tinypic.com/25svgqc.jpg
RafetAraç
05-07-2014, 19:10
box varken korunma sanatı olarak bu sporlar bana saçma geliyor. hele o en alt fotoğraftaki adam bir boxöre karşı kendini nasıl savunabilirki ?
film sahnesi :)
Kung fu vs Boxe - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=VD_wtz1CLVs)
5:15 te de belden üstü tekme var .
box varken korunma sanatı olarak bu sporlar bana saçma geliyor. hele o en alt fotoğraftaki adam bir boxöre karşı kendini nasıl savunabilirki ?
dostum bi kere adamın tekmeye karşı refleksi yok kafadan 5-0 geride. boks'un savunmayla uzaktan yakından alakası yok . ring hakem seyirciler ve para için birbirini yumruklayan 2 tane adam .
film sahnesi :)
Kung fu vs Boxe - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=VD_wtz1CLVs)
o sahnede tekme atmasını yasaklıyolar ve heyecan katmak için acayip uzatmışlar . gerçekte 3 tane boksör olsun 2 dakika sürmez hepsini yıkması .
Skyhawk34
05-07-2014, 19:20
her ne kadar savunma olarak geçsede ben pek savunma olduguna inanmıyorum :)
aksine hayati noktalara çok tehlikeli darbeler barındıran bir dövüş sanatı bence
RafetAraç
05-07-2014, 19:21
anca filmlerde işte :D
merak ettim ismini ilk kez duyduğum için youtubeda bir kaç videoya baktımda bence bi muay thai değil :) inş dilediğiniz seviyelere gelirsiniz...
ahmet_xy
05-07-2014, 19:28
Emir arslan gorunce konuya yazar. Madem bu kadar etkili neden UFC de bir tane wing chun kullanip da sampiyon olani birak, rakibini yenen kimse yok?
krav maga der kenara çekilirim.
ahmet_xy
05-07-2014, 19:39
Mike Tyson a karsi 5 tane ustad wing chuncu cikarin mesela Adamlarin hasati cikar olurler. O yumruklari boks eldiveni olmadan yediginizi bi dusunun :D
Emir_b16a
05-07-2014, 19:39
kick box,tai box,muai tai gibi müsabaka sporlarını dövüş sporlarıyla,dövüş sporlarını dövüş sanatlarıyla,dövüş sanatlarını da savaş sanatlarıyla karıştırmamakta fayda var :)
wing chun gerçekten çok sağlam ve sokakta gerçekten eskrima da çalıştıysanız hayatta kalmanızı yada sizi galip getirmeye yardımcı olacak bi dövüş sanatı
keyifli seri yeterince uzun çalıştıysanız dummy karşısında bol bol kendinizi geliştirebiliceğiniz bi teknik
muai tai vs gibi karşılaştırma çok gereksiz kim antremanda daha çok ter döküp acı çektiyse o kazanıcaktır esas olan budur
o teknik bundan üstün bu teknik ondan üstün gerçekten çok demek yanlış olur
ayrıca dalga geçtiğiniz o adam ip man bruce leenin ustası filimde de vurulduğu sahne var vurulduktan sonra o kadar zayıflıyo zaten wing chunda kütlenin çok bi faydası yok
son zamanlarında ölmeden önce bruce lee nin bile ip man ustanın hızına zor yetiştiği söylenir
gerçekten son derece seri ve sağlam duruşları vardır saaaş sanatı olmasa da iyi bi dövüş sanatıdır benim gözümde sokakta da ciddi işe yarar
bu tip darbe ağarlıklı sporlarda (kastım kick box tai box vs wing chun değil çünkü wüng chunda darbe almamaktır esas olan) kuvvetli olan değil hızlı ve sağlam olan kazanır her zaman ama en başta tekniği iyi özümsemektir işin esası :)
umarım vaktin olur ve eğitimine devam edersin :) benimde tekrar wing chuna dönme gibi bi düşüncem var bu kış bakalım eğer güvenebileceğim bi hoca bulursam tekrar dönüş yapıcam :)
Emir_b16a
05-07-2014, 19:40
Emir arslan gorunce konuya yazar. Madem bu kadar etkili neden UFC de bir tane wing chun kullanip da sampiyon olani birak, rakibini yenen kimse yok?
müsabaka sporlarıyla bir tutmamak lazım wing chun müsabaka sporu değil kesinlikle
Emir_b16a
05-07-2014, 19:41
krav maga der kenara çekilirim.
oda toplama savaş sanatıdır bujinkanı incelemeni tavsiye ederim eğer savaş sanatı arıyosan :)
benım kardesım 8 aydır bu sporu yapıyo bazen denıyorumda kendını felaket savunuyo 1 sene daha yapsa vuramıcak duruma gelcem :Dkesınlıkle cok ıyı bı savunma sanatı dıyebılırım...
yutubda aradım wing chun tekniğiyle dövüşen bi adam göremedim öyle ring'de . dediğim gibi wing chun yapanların müsabakada yer almaları yasaktır . hiçbirisi de yer almaz . biraz araştırırsan bu yazdıklarımı sadece 3 tane filme özenerek yazmadığımı görürsün .
Emir_b16a aynen öyle . ısrarla bahsettim zaten savunma sanatı diye..
Skyhawk34 'ün de dediği gibi müsabakası tehlikeli :)
ferroo bence destek ol gitsin gidebildiği kadar :)
boks vb. hariç bu tarz spor veya sanat ne derseniz işte ninjutsudan üstüne tanımam
burakgunay
05-07-2014, 20:01
Ben de düşünmüyo değilim ama fizigimden ötürü sanırım muay Thai gibi bişeye yonelicem. Bu vücuda o tarz hareketler komik olur gibi kendim için.
ferroo bence destek ol gitsin gidebildiği kadar :)[/QUOTE]
aynen kardesım cok sevıo bu sanatı zaten gecende seminere girdi 2. seviyeyi aldı :) bırakmaz zaten baya sevıo...ama bu sevıyeyle olculebılecek bısıy degıl kısının calısmasına baglı :)
Seni seviyelerin değil,çalışmaların koruyacak.(DAİ SİFU EMİN BOZTEPE)
Ben de düşünmüyo değilim ama fizigimden ötürü sanırım muay Thai gibi bişeye yonelicem. Bu vücuda o tarz hareketler komik olur gibi kendim için.
yok kanka ne komik olması ya biz gidecez beklerim yani :)
aynen kardesım cok sevıo bu sanatı zaten gecende seminere girdi 2. seviyeyi aldı :) bırakmaz zaten baya sevıo...ama bu sevıyeyle olculebılecek bısıy degıl kısının calısmasına baglı :)
Seni seviyelerin değil,çalışmaların koruyacak.(DAİ SİFU EMİN BOZTEPE)
aynen öyle bi tane de tahta adam al çocuğa hediye et :)
Emir_b16a
05-07-2014, 20:11
boks vb. hariç bu tarz spor veya sanat ne derseniz işte ninjutsudan üstüne tanımam
türkiyede japonyaya bağlı bi dojo var ve eğitimleri profesyonelce verilmekte hatta sanırım ankarada da başladı ercan şarbat diye aratıp danışırsanız ninjutsu türkiyedeki en bilgili kişi o dur bu konuda
başka hocalara gitmemenizi şiddetle tavsiye ederim ninjutsu konusunda bi çoğu kafalarına göre sanat çıkardılar türkiyede :) belki işe yarar belkide sizi öldürtür :)
Sokakta adam dövmeye en çok yarayacak olanını söyleyin ona gidelim :D
Emir_b16a
05-07-2014, 20:14
yağlı güreş :)
bu arada kimse hala film önermedi :D
Emir_b16a
05-07-2014, 20:32
bu arada kimse hala film önermedi :D
yenilmez serisini izle :) ong bank serisini izle :) never back down izle :) shinobi no mono izle dizidir :) ninja kaplumbağlar izle :D
sabah akşam best of yuri boyka videosunu izliyoruz işede yaramıyor :D
yenilmez serisini izle :) ong bank serisini izle :) never back down izle :) shinobi no mono izle dizidir :) ninja kaplumbağlar izle :D
ong bang ve shinobi'yi izliycem sağolasın :)
b16 kardeşliği :D
emrah-58
05-07-2014, 20:37
wing chun'da başarılı olan birine başka hiç bir dövüş sanatı işlemez :) 1 ay kadar gittim bel fıtığımdan dolayı devam edemedim ama hala içimde uktedir wing chun
Bu sporu küçüklüğümden beri çok iyi bilirim (takip olarak).Bu sporun en iyi türk temsilcisi belkide dünyada en iyisi Emin Boztepe ve oda benim öz abimin gençlik zamanlarında yakın arkadaşıdır.(almanyada)
Abim de ben de bu sporu kısa süreli yaptık (ben 7 ay kadar) ama neredeyse hayatımın 3/1 i boks la geçti profesyonel olarak 9 buçuk sene boks yaptım.
5 sene wing chun yapan birinin 5 sene boks yapmış biri karşısında pek bir şans ı yok..
volkan_gs
05-07-2014, 20:48
hahah aynen :D
Emir_b16a
05-07-2014, 20:57
ong bang ve shinobi'yi izliycem sağolasın :)
b16 kardeşliği :D
eski b16 :D ej20 var artık :D
burakcan
05-07-2014, 21:01
yapan arkadaşlarım var bence çok iyi bir savuma sanatı
türkiyede japonyaya bağlı bi dojo var ve eğitimleri profesyonelce verilmekte hatta sanırım ankarada da başladı ercan şarbat diye aratıp danışırsanız ninjutsu türkiyedeki en bilgili kişi o dur bu konuda
başka hocalara gitmemenizi şiddetle tavsiye ederim ninjutsu konusunda bi çoğu kafalarına göre sanat çıkardılar türkiyede :) belki işe yarar belkide sizi öldürtür :)
ercan şarbat istanbulda. izmirde de bi hoca var hatta 2 sene önce gititk 1 ay ama adını unututm bulup yazayım :D ben jiu jitsuya gitmiştim gerçi
Emir_b16a
05-07-2014, 21:12
ercan şarbat istanbulda. izmirde de bi hoca var hatta 2 sene önce gititk 1 ay ama adını unututm bulup yazayım :D ben jiu jitsuya gitmiştim gerçi
taner veriyo sanırım ankarada ercan hoca zaten istanbuldaki dojonun başında :)
shinobi no mono kesinlikle güzeldir , 8 filimden oluşuyor en azından bendeki bu şekilde , savaş sanatının az çok nasıl birşey olduğunu görebiliyor insan heleki bir shinobi ne demek ve nasıl yaşar ap ayrı bir dünya
samurai of ayothaya bu da harika bir filimdir , kılıcın yanında bol tekme diz yumrukta içerir
Wt konusuna gelince uzun uzun anlatmaktan ziyade kısaca özetlemek istiyorum farklı savunma dövüş ve savaş sanatlarıyla bizzat uğraştım ve halada uğraşmaya devam ediyorum , önemli olan kendi vücüdünüzü iyi tanımak ve neler yapabileceğinizi görüp ona uygun bir dal ve sanat ile uğraşmak
örnek olarak günde 8-9 saat yogun olarak çalışan bir insanın her an ringe çıkmak için hazırlanan bir boksor gibi hazır olmasını beklemek ne kadar büyük bir yanlışlık ise , bedenimize ve hayat şeklimize uygun olmayan spor, dal veya sanatta o derecede kullanışsız olacaktır
şahsi fikrim wt severek yapılır türkiyede az yurt dışında bir hayli eğitimini alarak uğraştım güzeldir çok şey kazandırır , ama bazı durumlarda uygun olmuyor , ufc ve mma gibi turnuvalarda ki teknikler günlük hayatta rahatça kullanılabilir en basit olarak burdan yola çıkabiliriz
yok aklınızda daha karmaşık ve kapsamlı birşey varsa sopa , mızrak , bıçak , kılıç vb bir ton kesici , delici aleti içeren ve özellikle farkındalığı , her türlü ortam ve durumda en azından hayatta kalarak kurtulmayı , çevrenizi veya etrafınızdaki eşyaları kullanarak mücadele etmeyi savaş sanatlarıyla öğrenilirsiniz ki türkiyede çok fazla seçenek bulunmamakta olup Bujinkan dojolarından bir tanesi ülkemizde bulunmaktadır
unutmayalım ki kavga etmek için hiçbir tekniğe ihtiyacımız yok , kendi cahilliğimizin sebep olduğu yok onu bilen bunu bileni döver möver gibi boş konularda konuşmak birşey kazandırmıyor , amaç spor yapıp bedenimizi bilinçli kullanmak , belirli durumlarda kalırsak kendimizi savunmak :)
Yiğit G.
05-07-2014, 22:27
valla en son kavgada silahını çıkarıp direk sıkan herifi gördüm karşıdakinin kafasına ya , son anın o son anına kadar kaçmaya calısırım kavgadan.... gereksiz..
ErkanCanS
05-07-2014, 22:45
7 yaşımdan 15 yaşıma kadar kung fu yaptım.Bu tarz spor dalları karşındakine kalıcı zarar vermeye yönelik darbeler içeriyor.Öfke kontrolü iyi olmayan kişiler için karşısındaki kadar kendine de zarar verebilir.Ayrıca şunu bilen bunu yapanı döver falan demeye hiç gerek yok günümüz şartlarında çelik yelekle dolaşmak daha güvenli bir seçenek olur diye düşünüyorum :)
Bartu_evo
06-07-2014, 00:38
wing chun ile boks u veya başka bir dalı karşılaştırmak doğru olmaz kimin hangisini daha iyi yaptığıyla alakalı bir durum . bakınız mma dövüşleri :) ip man filmindeki boksla wing chun karşılaştırılan sahnede boksu ahlaksız bir spormuş gibi gösterme çabaları beni filmden ayrıca itti .
Wing Chun'u 5 sene yaptım. Son 3 senedir yoğunluğumdan dolayı gidemiyor olsamda, özlediğimden dolayı senede 1 veya 2 defa gidip, salonun kokusunu alıp çıkıyorum. Wing Chun etkili, pratik ve kendi sistemi haricinde, diğer sporlara karşıda savunma tekniklerine sahip olan, savunma ve saldırı sanatıdır. Zincir yumruk haricinde de, netteki çoğu videoda olmayan farklı ve etkili vuruş sitillerine de sahiptir. Burada kişi, başlamakta kararsız kaldığı, savunma sanatlarının eğitimlerine giderek veya araştırarak, hangisinde daha mutlu ve kendini iyi hissediyorsa ona başlamalı diye düşünüyorum. Çoğu savunma sanatı etkilidir ama önemli olan düzenli gidilmesidir. En son bıraktığım derecem yüksek olmasına rağmen, ilk başladığım son 1.5 senedeki derecemdeki halim, son bıraktığım seviyeye göre (3 senedir gitmediğim için) eş değer gibi düşünüyorum. O yüzden tüm sporlarda, süreklilik önemi bir faktör.
wing chun'da başarılı olan birine başka hiç bir dövüş sanatı işlemez :) 1 ay kadar gittim bel fıtığımdan dolayı devam edemedim ama hala içimde uktedir wing chun
Bel fıtığınız çok ileri derece değil ise, Antremanlarda yer dövüşünü ve bel için tehlikeli hareketleri çıkartıp, dikkatli bir şekilde devam edebilirsiniz.