Orijinalini görmek için tıklayınız : ‘Modifiye’ trafiğe çıkamayacak!
firat_07
07-07-2014, 20:32
arkadaşlar bu olay bu yazılan cezalar yeni degilki 30/1b maddesinden yıllardan beri ceza yazıp otoparka çekiyorlar şimdi olay alevlendi ama yapılan şey gene aynı yani degişen birşey yok
Bu sorunun cevabını gerçekten merak ediyorum, Tüv'den onaylı egzozu, yayı, coil-over'ı olan arkadaşlardan özellikle. Bu onayı veren hangi Tüv. :)
https://www.google.com.tr/search?q=t%C3%BCv+onay%C4%B1&es_sm=93&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=ds66U4jbI-2p7AbW1oDQCQ&ved=0CAYQ_AUoAQ&biw=1366&bih=659#q=t%C3%BCv&tbm=isch&imgdii=_
keske okusak biraz
Silah satmak da yasal, ama silah kullanmanın bir yeri - şekli var..
Tır satmak da yasal, satılırken KDV alınıyor ama Tır kullanmanın da bir yeri var.. Helikopteri KDV'sini ödeyerek aldım diye Bağdat caddesinin ortasına indiremezsin.. Vergisini ödüyorsun diye Tır alıp onunla ara sokaklarda gezemezsin, 1. Köprüden geçemezsin.
Satılan modifiye ekipmanlarını da yasal olarak satın alabilirsin ama yasal olarak ( proje çizdirmeden ) trafiğe çıkan aracına koyamazsın. Pist için bir aracın varsa, sadece pistte koşuyorsa, trafiğe lastiği değmiyorsa alırsın o satılan ekipmanları istediğin gibi kimse sana karışmadan kullanırsın.
Sizlerin nezdinde herkese söylüyorum;
Bırakın artık şu 20 senedir diilere pelesenk olan "satması serbest, vergisini alıyorlar ama takması yasak nasıl iş anlamıyoruz" muhabbetini.. Satması da serbest, kullanması da serbest.. Uygun yer ve şekil ile elbette.. Yasal olarak satılan bir malı, yasalara aykırı bir şekil / yerde kullanırsan elbette bu suç teşkil eder...
Yasa değişmeli mi? Evet değişmeli.. Ruhsata işleme mümkün hale gelmeli mi? Evet gelmeli.. Lâkin bunlar olana kadar mevcut yasaya uymaya, uymuyorsak cezasını çekmeye mecburuz. Malın yasal olarak satılabilir olması ile alakası yok bu konunun..
Değişiyor, farklı farklı tüvlerden onaylı kağıtları var. Üreticiler sitelerinde paylaşıyor.
Mesela Eibach ın E46 coupe için spacerı:
http://www.dvsegmbh.info/PDF/einbau/32014/2299/E42TG0388.PDF
keske okusak biraz
Okudum zaten, varmak istediğim yer Evren abi ile benzer olduğu için önce "Tüv'de onay vermesin o zaman, o onay verdiyse takarız kimse de birşey diyemez." Lafını dillerine pelesenk edenlerden almak istedim cevabı.
Yahu Tüv Almanya, Tüv İtalya, Tüv Austria, Tüv Zimbabve nin verdiği onay belgelerinin geçerli olma zorunluluğu var mı? Tabiki yok. Varmı kimsenin elinde 'Tüv Türk' onaylı belge ? Muhtemelen kimse de yok. E trafik neden 'Tüv ebesinin nikahı' nın verdiği onay belgesini kabul etmek zorunda olsun.. Onun orada geçerli olması Türkiye de geçerli olma zorunluluğunu taşımaz.
Örnek olsun mesela, bazı ülkelerde motor numarası-şasi numarası birbirini tutsun, gibi dertte yok. Ne diyelim şimdi bilmem ne ülkesinde yok böyle zorunluluk bende istediğim motoru istediğim arabaya takarım mı diyelim.
Türkiye'de araçların karayoluna uygunluğunu TüvTürk-Tse vs ayarlıyor, varsa elinde buradan alınma uygunluk belgesi o zaman Tüv onaylıyor yea deme hakkın olur. Zimbabve Tüv'ü bir işe yaramaz yani kuru laf..
silvia_s15
07-07-2014, 22:00
Türkiye cumhuriyetinde:
Hırsızlık Bitti Gasp Bitti Adam Öldürme Tükendi.. Soygun Bitti
Tek Sıkıntımız Modifiyemi Kaldı..!!!
Önce İşinizi yapın beyler..!
Susmayın..!
Siz susarsanız.. Yağmur Yağar..
Yağmur Yağarsa Şemsiyeler Açılır..
Bilmem Anlatabildimmi ?????
Sisteme akıl erdirmek zor!Arkadaşımın evinin karşısında torbacılar alenen alış veriş yapıyor giden gelen aracın haddi hesabı yok ve arkadaşımın semt karakolundan narkotik şubeye kadar aramadığı yer kalmadı ne gelen var ne giden arkadaş resmen hayattan soğudu böyle umarsamaz ve can güvenliği olmayan bir ülkedeyiz diye.İşte bunlar dururken modifiye takıntıları çok basit kalıyor...
benım arabamda 17" jant var. Kapının içinde ise takabileceğim jant ebatları arasında 17" jant takabıleceğim yazıyor. Ama araç fabrika çıkışında 15" jantla çıkmış. Şimdi bunun için projemi çizdircem ben ?
Arabayı yere düşürenle değil, bayrağı yere düşürenle uğraşsalar ortada bi sorun kalmaz aslında..
SinanAdalı
07-07-2014, 23:25
arabayı yere düşürenle değil, bayrağı yere düşürenle uğraşsalar ortada bi sorun kalmaz aslında..
+999999999999999
ghibli06
07-07-2014, 23:35
az önce Bahçeli tarafından Eskişehir yolunu kullanarak Çayyolu'na eve geldim... bilerek biraz dolandım nerelerde çevirme var, kimleri çeviriyorlar merak ettim... Uludağ kebapçısının karşısında TEB otelin önünde ekip otoları vardı hele Uludağ kebpaçısının orda 5-6 ekip otosu vardı biri trafik diğerleri asayiş, son kasa bir SL i durdurmuşlar, tavanı aç kapa bir şeyler yaptırıyorlardı, muhtemelen üzeri açıkken bagajı arayamadılar kapattırıp bagaja bakacaklar.. eziyet yani...
pazar günü, saat 5 gibi bir tane tofaş, Arcadiumun otoparkına doğru aklınca arabayı çevirmeye başladı arkamızda, yok artık dedim, döndü döndü, çok matah bir şeymiş gibi 'bahın la herkes bana bahıyo, ne çevirdim laaa efsaneyim la ben' modunda sapsarı dişleriyle sırıta sırıta gitti... şimdi düşünün bakalım, ortamın bu hale gelmesine sebep SL sahibi mi yoksa tofaşçı arkadaş tipi mi? bana yazıyorsan ona da yaz mantığı mı var? radara girdiğinizde 'iyi de ferro 320 yapıyor' diye yırtanınız oldu mu hiç içinizde?
gece Q5 vardı altımda, resmen görünmez adam gibiydim, hiç bi polis kafasını bile çevirip bakmadı bana, kesinlikle ön yargılı oldukları bariz.. ama bu ortamı oluşturan kişileri de göz ardı etmeyin, kurunun yanında yaş muhabbetini bırakalım ortam zaten ateş gibi sadece kendini yaş zannedenler var...
Arabayı yere düşürenle değil, bayrağı yere düşürenle uğraşsalar ortada bi sorun kalmaz aslında..
çok güzel imza olur :icon_tup::icon_tup:
ghibli06
07-07-2014, 23:48
şu anda sitenin önünde araba çeviriyorlar, hemen her gece aynı bu durum... şimdi ne yapayım, polis mi çağırayım? adamlar şer...z, takmışlar modifiyeli arabalara, durup dururken sardırıyor, siz de haklısınız...
Emir_b16a
08-07-2014, 00:09
kimse kusura bakmasında herkez sütten çıkmış akkaşık gibi yazmış
sen tut arabanı yere bas yerdeki kedi gözünde bile 50 yle akan yolu durdur sonra deki polis bana neden ceza kesiyo kardeşim trafiği aksatıcak şekilde aracın (tamam yollar çok matah değil) (ayrıca basık aracı olan arkadaşlarım alınmasın ztn alınmazlar yüzlerinede söylüyorum her seferinde)
tutmuşsun arabana 19 jant 35 yanak lastik takmışsın her küçük engelden balon yapmiim die 5 le geçiosun trafiği aksatıyosun
tutmuşsun arabana kafam kadar egzoz takmışsın tamam güzel durmuş kimsenin lafı yok ama anırta anırta geziosun e şehir içinde gazlamıyorumki yalanını kimse sıkmasın lütfen bazı dikkatli arkadaşlar muhakkak vardır ama otobanda gazlıyorum bende demeyin çevre yolu kenarında evi olan bir sürü insan var onları da rahatsız etme hakkında sahip değilsiniz hastası uyku problemi olanı çoluğu çocuğu olan var ...
cam filmine bişey demiyorum dışardan içerisinin çok gürunmesine karşıyım eşiyle kız arkadaşıyla gezen eden adamın yandaki araçlardan ne kadar rahatsız olduğunu biliyorum polis şüpheleniyosa durdursun baksın kontrol etsin
sen tutmuşsun merceksiz fara bilmem kaç k xenon takmışsın karşıdan gelen adamı kör ediosun bide diosunki iyi aydınlatıyo
tutmuşsun amortisör milini kesmişsin yayı preslemişsin e bişey olmuyoki diosun 10 000 kere bişey olmaz 1 kere bişey olur canın yanar hatta can yakarsın
araban seker yay tabladan kurtulur savrulursun
mil kaynağı kopar birinin üstüne çıkarsın
air hava boşaltır birini öldürürsün vs vs
bide yeni tayfa çıktı belli bi grup içinde 100 liraya presli yay büyük jant gzl bi pastayla araba piyasası yükselten
afedersiniz ama hem fakir olcan hem s.ki büyük olcan yok öyle bişey
varsa paran alırsın ss e binersin alırsın hazır yapılısını kullanırsın varsa paran trafikten çeker ralli koşturursun draga özel araç hazırlarsın drift yaparsın bunlar ülkemizde yapılıyor
ha diceksinizki benzin pahalı vergi çok e dicemki oy atmasaydınız naapim e millet verdi e millet verdiyse sende topluma uyup yaşıcaksın yada organize olup daha iyisini yapıcaksın
hem icraat yok hem yasal olmayan şeyleri yapıosun hemde söylenmeye hakkın varmı ? YOK
daha evelki arabamda egzoz vardı 1 hafta kaldı 2. hafta söktürdüm 1 kere bağlandım oda o hafta gerisi umurumda olmadı
araçlarınızdan keyif alamıyorsanız ya büyük hacimli güçlü araçlara binin ya fuara araç hazırlayın ya da yarış koşturun
ha illegal olmıcak die bişey yok illaki olucak ama yapıyosan kız çocuğu gibi ağlamıyacaksın bağlandıysa bağlandı neyse parası ödeyip çıkarıp devam ediceksin eğer yapmaya gücün yoksa ağlamanın luzumu yok
e ama avrupada böyle değilki diceksiniz avrupada sizin ah ne gzl ne hoş diye baktığınız araçları çatır çatır bağlıyolar hatta presliyolar yada yasal düzenlemeleri düzgün yada kılıfı var
kimsede alıntı yapıp sosyal mesaj demesin beni tanıyan arkadaşlarım düşüncemi biliyolar ...
ilovevti
08-07-2014, 00:36
kimse kusura bakmasında herkez sütten çıkmış akkaşık gibi yazmış
sen tut arabanı yere bas yerdeki kedi gözünde bile 50 yle akan yolu durdur sonra deki polis bana neden ceza kesiyo kardeşim trafiği aksatıcak şekilde aracın (tamam yollar çok matah değil) (ayrıca basık aracı olan arkadaşlarım alınmasın ztn alınmazlar yüzlerinede söylüyorum her seferinde)
tutmuşsun arabana 19 jant 35 yanak lastik takmışsın her küçük engelden balon yapmiim die 5 le geçiosun trafiği aksatıyosun
tutmuşsun arabana kafam kadar egzoz takmışsın tamam güzel durmuş kimsenin lafı yok ama anırta anırta geziosun e şehir içinde gazlamıyorumki yalanını kimse sıkmasın lütfen bazı dikkatli arkadaşlar muhakkak vardır ama otobanda gazlıyorum bende demeyin çevre yolu kenarında evi olan bir sürü insan var onları da rahatsız etme hakkında sahip değilsiniz hastası uyku problemi olanı çoluğu çocuğu olan var ...
cam filmine bişey demiyorum dışardan içerisinin çok gürunmesine karşıyım eşiyle kız arkadaşıyla gezen eden adamın yandaki araçlardan ne kadar rahatsız olduğunu biliyorum polis şüpheleniyosa durdursun baksın kontrol etsin
sen tutmuşsun merceksiz fara bilmem kaç k xenon takmışsın karşıdan gelen adamı kör ediosun bide diosunki iyi aydınlatıyo
tutmuşsun amortisör milini kesmişsin yayı preslemişsin e bişey olmuyoki diosun 10 000 kere bişey olmaz 1 kere bişey olur canın yanar hatta can yakarsın
araban seker yay tabladan kurtulur savrulursun
mil kaynağı kopar birinin üstüne çıkarsın
air hava boşaltır birini öldürürsün vs vs
bide yeni tayfa çıktı belli bi grup içinde 100 liraya presli yay büyük jant gzl bi pastayla araba piyasası yükselten
afedersiniz ama hem fakir olcan hem s.ki büyük olcan yok öyle bişey
varsa paran alırsın ss e binersin alırsın hazır yapılısını kullanırsın varsa paran trafikten çeker ralli koşturursun draga özel araç hazırlarsın drift yaparsın bunlar ülkemizde yapılıyor
ha diceksinizki benzin pahalı vergi çok e dicemki oy atmasaydınız naapim e millet verdi e millet verdiyse sende topluma uyup yaşıcaksın yada organize olup daha iyisini yapıcaksın
hem icraat yok hem yasal olmayan şeyleri yapıosun hemde söylenmeye hakkın varmı ? YOK
daha evelki arabamda egzoz vardı 1 hafta kaldı 2. hafta söktürdüm 1 kere bağlandım oda o hafta gerisi umurumda olmadı
araçlarınızdan keyif alamıyorsanız ya büyük hacimli güçlü araçlara binin ya fuara araç hazırlayın ya da yarış koşturun
ha illegal olmıcak die bişey yok illaki olucak ama yapıyosan kız çocuğu gibi ağlamıyacaksın bağlandıysa bağlandı neyse parası ödeyip çıkarıp devam ediceksin eğer yapmaya gücün yoksa ağlamanın luzumu yok
e ama avrupada böyle değilki diceksiniz avrupada sizin ah ne gzl ne hoş diye baktığınız araçları çatır çatır bağlıyolar hatta presliyolar yada yasal düzenlemeleri düzgün yada kılıfı var
kimsede alıntı yapıp sosyal mesaj demesin beni tanıyan arkadaşlarım düşüncemi biliyolar ...
baştaki düşüncelerimiz birebir aynı. taaakii yurtdışındaki araçlar hakkında eminmişcesine konuştuğun kısma kadar. iyi güzel video ve televizyon izleyip araçların preslendiğini duymuşsun görmüşsün ama dinlememişsin. preslenen araçlar illegal sokak yarışı yaparken yakalananlar veya desibel ölçüsünden fazla ses çıkaranlar. stance dip basık araçlar gayet rahat polislerle beraber geziyorlar yasal yollarla satılıyorlar hiçbir sıkıntı olmadan şehir içinde geziyorlar. bu büyük oranda bilinçli kullanıcı olan halkın sayesinde ama en az %40 oranında da rant peşinde koşmayan yönetim sayesinde. yanlış bilgiyi düzeltme amaçlı alıntı yaptım yanlış olmasın.
By_Carizma
08-07-2014, 00:38
bu saatte ara caddede gazlayan birisi var şuanda. bence bunlara yazılsın saygı göstermeyi öğrensinler
Düşünmeden modifşngi yasaklıyııılar diye face de internette yazana kadar azcık düşünün nedenleri ve sonuçlarını.
bi işin bukadar boku çıkar bukadar yozlaşır bukadar anlamsızlaşırsa sonucuda bu olur.
by_speedvw
08-07-2014, 01:06
Konu sakız gibi beyler uzadıkca giderde gider çare kendimizce durmiyacağız şahsen ben durmam yazsın arkadan plakaya men den iyidir kovalarsada kaçarım yapacak bişe yok bende haftada 1 veya 2 gün kullanıyorum aracımı onuda kafam rahat kullanamicaksam onlarda benle ugrasın biraz
form sitelerinde ve facebook gibi paylasım sitelerinde nerelerde duruyorlar radar nerelerde var paylasır yazarsak daha çok kurtulan olacaktır. herkezde kaçıcak polisde artık raporuna kaçarak dahada tehlikeli oluyorlar diyecek. sonunda azaltacaklar bu işleri diye düşünüyorum
https://www.facebook.com/photo.php?v=249303088600719&set=vb.119756461555383&type=2&theater
Buna ne diyeceksiniz. Bunlar yüzünden yemiyormuyuz biz bu cezaları. Arabadan önce kafaları değiştirmek gerekiyor bence
ghibli06
08-07-2014, 01:10
Konu sakız gibi beyler uzadıkca giderde gider çare kendimizce durmiyacağız şahsen ben durmam yazsın arkadan plakaya men den iyidir kovalarsada kaçarım yapacak bişe yok bende haftada 1 veya 2 gün kullanıyorum aracımı onuda kafam rahat kullanamicaksam onlarda benle ugrasın biraz
form sitelerinde ve facebook gibi paylasım sitelerinde nerelerde duruyorlar radar nerelerde var paylasır yazarsak daha çok kurtulan olacaktır. herkezde kaçıcak polisde artık raporuna kaçarak dahada tehlikeli oluyorlar diyecek. sonunda azaltacaklar bu işleri diye düşünüyorum
bir şey soracağım... ikametin belli, polis sence o kadar salak mı belli yerden sonr eve gelip toplamayacak mı zannediyorsun? sadece ceza gelsin ben kaçtım mı kaçarım demekle biter mi?
https://www.facebook.com/photo.php?v=249303088600719&set=vb.119756461555383&type=2&theater
Buna ne diyeceksiniz. Bunlar yüzünden yemiyormuyuz biz bu cezaları. Arabadan önce kafaları değiştirmek gerekiyor bence
Anadolu yakası mı burası ?
by_speedvw
08-07-2014, 01:15
bir şey soracağım... ikametin belli, polis sence o kadar salak mı belli yerden sonr eve gelip toplamayacak mı zannediyorsun? sadece ceza gelsin ben kaçtım mı kaçarım demekle biter mi?
abi yanlış anlaşılmak istemiyorum bende evimde otururken egsoz sesinden bam bam müzik acanlardan rahatsız oluyorum daha mahallenin basından rolantide gidiyorum millet rahatsız olmasın diye. şikayet olan benim aracımsa gelsin kapıdan alsın ki sanmıyorum o kadar aracı tek tek gidip alsınlar çaresiz kaldık yani başka kaçış yönü yok bırakıcaz ozaman araba güçlendirmeyi. herkez standart gezicek en son çare bu plaka kapatıcaz baska ne yapabiliriz ki sitece karar alınsın herkez şu şekilde hareket edecek bu şekilde kullanalım belli bir süre diye ben uyarım
abi yanlış anlaşılmak istemiyorum bende evimde otururken egsoz sesinden bam bam müzik acanlardan rahatsız oluyorum daha mahallenin basından rolantide gidiyorum millet rahatsız olmasın diye. şikayet olan benim aracımsa gelsin kapıdan alsın ki sanmıyorum o kadar aracı tek tek gidip alsınlar çaresiz kaldık yani başka kaçış yönü yok bırakıcaz ozaman araba güçlendirmeyi. herkez standart gezicek en son çare bu plaka kapatıcaz baska ne yapabiliriz ki sitece karar alınsın herkez şu şekilde hareket edecek bu şekilde kullanalım belli bir süre diye ben uyarım
kardeşim sakın yanlış anlama ama bak sen de yazmışsın senin mahallenin başladığı yerin dışındaki insanlar yaşlısı genci rahatsız olamazmı o ses birtek senin mahallendemi rahatsızlık verir ?
Bu iş böle başı boş koyvergitsin olmaz . Kim ne isterse yapsına bağlanan bir kanun bir düzen olmaz .
Herşeyin bir jargonu var raconu var eski tabirle şuan modifiye diye ortalıkta dolaşan otomobillerin %50 si o jargonun dışında .
Kurunun yanında yaşta yanar bu dönemde akıllı adam çeker garajına bekler kurular ayıklanır yoluna devam eder .
by_speedvw
08-07-2014, 01:50
kardeşim sakın yanlış anlama ama bak sen de yazmışsın senin mahallenin başladığı yerin dışındaki insanlar yaşlısı genci rahatsız olamazmı o ses birtek senin mahallendemi rahatsızlık verir ?
Bu iş böle başı boş koyvergitsin olmaz . Kim ne isterse yapsına bağlanan bir kanun bir düzen olmaz .
Herşeyin bir jargonu var raconu var eski tabirle şuan modifiye diye ortalıkta dolaşan otomobillerin %50 si o jargonun dışında .
Kurunun yanında yaşta yanar bu dönemde akıllı adam çeker garajına bekler kurular ayıklanır yoluna devam eder .
yok kesinlikle yanlış anlamam . zaten hayatta yersiz mahalle arasında redline gezenlerden olmadım haftada bir gün rolling e gidiyorum etrafta ne bina var ne trafik gece zaten bu sekilde kullanıyorum benden yana sıkıntı yok yani ne diyim bekleyip göreceğiz ama haftada bir gece bos yola cıkarım polisde gelir çek sağa ver küsküyü bas cezayı trafik men şeklinde muameleye kalkacaksa ben acık konuşayım durmam şahsen neyse herkeze şimdiden geçmiş olsun dikkatli olunsun:soru:
aodabasi
08-07-2014, 02:46
Çığlıklar nedir öyle ya nası bi kafa :D
BuRaK_eFe
08-07-2014, 07:21
İmza.la diye bi site var orda biri imza kampanyası açsın bizde online imzalayalım isim soy isim telefon bilgileri gerekiyor sadece
gereken yere post larız hiç yoktan belki bir işe yarar yasal olması gerektiğinden tutunda her parçaya kdv ödedimize kadar güzelde bir yazı hazırlansın işe yarar belki...
ortam zaten ateş gibi sadece kendini yaş zannedenler var...
Konunun, bugünlere geliş sebebimizin, yarınların özetidir bu cümle...
yok kesinlikle yanlış anlamam . zaten hayatta yersiz mahalle arasında redline gezenlerden olmadım haftada bir gün rolling e gidiyorum etrafta ne bina var ne trafik gece zaten bu sekilde kullanıyorum benden yana sıkıntı yok yani ne diyim bekleyip göreceğiz ama haftada bir gece bos yola cıkarım polisde gelir çek sağa ver küsküyü bas cezayı trafik men şeklinde muameleye kalkacaksa ben acık konuşayım durmam şahsen neyse herkeze şimdiden geçmiş olsun dikkatli olunsun:soru:
Senin nezdinde durmam, kaçarım diyen herkese söylüyorum...
Her polisin kaçan arabanın "modifiyesi için kaçan bir genç" mi yoksa "bomba yüklü bir terörist mi" ayrımını yapacağını mı zannediyorsunuz? Haftada 1 bombalı araç istihbaratı alınan, burnumuzda her gün çatapat gibi bombaların patladığı bir dönemde Arkanızdan sıksa 2 tane "dur emrine uymadı, terörist şüphesi ile sıktım" dese.. Belli mi serseri kurşunun kime, nereye gireceği? Sana girmese, yanındakine girse.. Nasıl başedeceksin o vicdan azabıyla? Sana girse ve ölmeyip sakat kalsan, aileni bir ömür sınırsız gam / keder içine atmaya değecek mi 2 brom brom sesi çıkaran egsos? Kafana saplansa o kurşun, daha mı değerli olacak 2 jant ananın mezarına damlayacak gözyaşlarından?
Biraz düşünün gözünüzü seveyim.. Koduğumun araba zevki hayatınızdan daha mı değerli? Bu kadar mı ucuz yaşamlarınız? Ananınızı, babanızı, sevenlerinizi de mi düşünmüyorsunuz? Anlıyoruz, gençsiniz, kanınız deli akıyor ama bu düşünme yetinizi kaybetme hakkı vermiyor / vermemeli size..
Senin nezdinde durmam, kaçarım diyen herkese söylüyorum...
Her polisin kaçan arabanın "modifiyesi için kaçan bir genç" mi yoksa "bomba yüklü bir terörist mi" ayrımını yapacağını mı zannediyorsunuz? Haftada 1 bombalı araç istihbaratı alınan, burnumuzda her gün çatapat gibi bombaların patladığı bir dönemde Arkanızdan sıksa 2 tane "dur emrine uymadı, terörist şüphesi ile sıktım" dese.. Belli mi serseri kurşunun kime, nereye gireceği? Sana girmese, yanındakine girse.. Nasıl başedeceksin o vicdan azabıyla? Sana girse ve ölmeyip sakat kalsan, aileni bir ömür sınırsız gam / keder içine atmaya değecek mi 2 brom brom sesi çıkaran egsos? Kafana saplansa o kurşun, daha mı değerli olacak 2 jant ananın mezarına damlayacak gözyaşlarından?
Biraz düşünün gözünüzü seveyim.. Koduğumun araba zevki hayatınızdan daha mı değerli? Bu kadar mı ucuz yaşamlarınız? Ananınızı, babanızı, sevenlerinizi de mi düşünmüyorsunuz? Anlıyoruz, gençsiniz, kanınız deli akıyor ama bu düşünme yetinizi kaybetme hakkı vermiyor / vermemeli size..
Çok doğru söylüyorsunuz.
Bunun örneği İzmir de yaşandı.Dur ihtarına uymadığı için vuruldu (http://arsiv.ntvmsnbc.com/news/427470.asp)
Kötü örnek oluşturacak tavsiyelerde bulunmayın arkadaşlar 17-18 yaşında gençler okuyor bu sayfaları.
SekoLive
08-07-2014, 08:30
polisden kaçarım v.s. diyen adamlar ya tek başına yaşıyor hayattan umutları yok, yada kanattan subaru bağlayan polisler kadar cahildir.
hiç bişey canınızdan kıymetli değildir... kaçarken biyerleri parçalamak var yada polisin peşinize gelip sıkması var...
ghibli06
08-07-2014, 09:13
emniyetin bu kadar nokta atışlı tedbirler almaya çalışmasının başlıca nedenlerinden biri de, kesinlikle forumlarda yapılan muhabbetler bence... takip ediliyor hemen her platform, bazı yaptığımız şeylerin legal olmadığını aslında hepimiz biliyoruz... çevirme videolarını izliyorum artık varex nedir, e30 da swap ihtimali var mı, araba standart yüksekliğinde mi, farlar orj. xenon mu çakma mor olanlardan mı vs vs liste uzar gider... hani geyiğine muhabbeti çok seven arkadaşlar var ya, işte onlar da yaş tarafta değil bilgileri olsun... dikkat ederseniz 'modifiye' işlerini ciddi yapanlar artık saklıyor kendini, akıllılar çünkü, soba borusunu takan, yayı kestiren de kendini afişe edeceğim diye taklalar atıyor...
ben kendi BMW platformumda kapışma yarışma vs muhabbetlerine izin vermiyorum en başından beri, şimdi bakıyorum uyardığımız kişiler 'siz yapmıyor musunuz?' tadında itiraz ediyorlar...olay yapmak yapmamak değil, doğrusunu yazıp uyarmak ama yapıyorsak da afişe olmamak, başkalarını özendirmemek... özenince ne mi olur? soba borusu takar kendini ferrari zanneder, kilit takar kendini M3 zanneder, yayı keser, kamberi açar liste de uzar gider...
ferrarinin sesi siin arabadan fazla çıkıyorsa bırakın onu TR de ruhsat veren kurumla alan sahibi düşünsün, siz kafanızı o kadar da fazla çalıştırmayın...
ÇALIŞKAN
08-07-2014, 09:33
http://sv102.piclect.com/ae891cc29/o/14/07/08/104194667542136712958463525760483897377338n.jpg
facebook'dan bir foto
Atatürk çıkartmasını polise halk söktürmedi | Haberand (http://haberand.com/ataturk-cikartmasini-polise-halk-sokturmedi-h-376156.html)
onurdestan
08-07-2014, 11:23
şimdi ben evonun orjinal jantlarını taktım orjinal yay ve amortisörlerini taktım araba fabrikadan çıktığı gibi bu adamlar o kanada takacak bikaç ay önce bebekte çevirip kanada takan oldu çözdüm ama hep bununlamı uğraşıcaz diğer arabam tamamen standart herşeyi standart egsozu + katı üstünde filtre bile yok film yok plakalar yerli yerinde xenonları orjinal sadece araba çok alçak biz bu cahillerle nasıl başa çıkıcaz kafayı yicem sırf alçak diye yada sırf spor araba diye araba men edilirmi insan katil olur bu cahilik yüzünden
orhan_guney
08-07-2014, 11:53
dakka bir gol bir :)
Ford Otosan Rallisi'nde şaka gibi olay - Milliyet (http://spor.milliyet.com.tr/ford-otosan-rallisi-nde-saka-gibi-olay/spor/spordetay/29.07.2012/1573479/default.htm?ref=fblike)
ghibli06
08-07-2014, 11:54
29 temmuz 2012
yilmazcatalbas
08-07-2014, 12:19
Tarihe dikkat beyler, insanları galeyana getirmeyin. Hepimiz biraz hakettik diyorum kendi kendime. Kurunun yanında yaş demek yerine hepimizin bir nebze kuru olduğunu düşünelim.
Mechanix
08-07-2014, 12:24
Ben dün Bostancı-İçereköy civarında yarış arabam ile uzun bir tur attım. Yeni action cameramı deniyordum. Yanımdan iki motosikletli trafik polisi geçti , ikisi de durdurmadı beni. Arabanızı nerede ve nasıl kullandığınız da önemli. Bir de egzoz sesi tabii.
Videosu da var isteyenler için.
SJ4000 Test - Varex Hayat Kurtarır - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=rifUxjbITg4&feature=youtu.be)
Abi sana öyle denk gelmiş, yoksa o araçla çevirmeye girseydin üstündeki stickerdan jantlarına arkada ki kanada her şeye bir kusur bulur ceza yazarlardı. Artık çare egzoz sesi değil
Ben dün Bostancı-İçereköy civarında yarış arabam ile uzun bir tur attım. Yeni action cameramı deniyordum. Yanımdan iki motosikletli trafik polisi geçti , ikisi de durdurmadı beni. Arabanızı nerede ve nasıl kullandığınız da önemli. Bir de egzoz sesi tabii.
Videosu da var isteyenler için.
SJ4000 Test - Varex Hayat Kurtarır - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=rifUxjbITg4&feature=youtu.be)
aman abi maşallah de :) sen insaflılara denk gelmişsin
Kısacası bizler haklıyız,polisler haklı,çevreden rahatsız olanlar haklı ve bu kısır döngü devam eder gider...
zOnstyLe
08-07-2014, 12:55
http://www.youtube.com/watch?v=LdvTkQwzB3o
Ne dicen ki işte adamlarda haklı bi yandan.
Gunes G.
08-07-2014, 12:56
3 altin kural var polis ile problem yasamamak icin.
1- Trafikte olmasi gerektigi gibi arac kullanin, kurallara uyun.
2- Yanlis zamanda yanlis yerde olmayin.
3- Araciniza ya varex takin ya cutout, boru cekip ucuna freeflow susturucu takip asla dolasmayin.
1. Kural kolay, trafik kurallari belli, hiz sinirlari, serit degistirmeler, takip mesafeleri hepsi acik ve net, uydugunuz surece mevzu yasama ihtimaliniz cok cok dusuk.
2. Yanlis zaman yanlis yer en onemli konu. Haftasonu cumartesi aksami "S" e gitmeyin, degil S'e gitmek yakinindan bile gecmeyin, cadde'ye sahil'e inmeyin. Bu tarz baska yerlerde mutlaka vardir ama benim cevremde bildigim gordugum budur. Sizde cevrenize bakin, bu tarz lokasyonlari belirleyin ve o gunlerde oraya gitmeyin. Bile bile lades olmanin anlami yok.
3. Sehir icinde mutlaka sessiz olun, asla spor tip denilen ve bir ucundan bakinca diger tarafi gorebildiginiz susturuculari araciniza takmayin. Bile bile baglatmayin aracinizi.
Siz bu uc kurala uymaniza ragmen araciniz modifiye oldugundan oturu baglaniyorsa ona da yapabilecek birsey yok arada olur o kadar.
Ama biz ne kadar yazarsak yazalim, insanlarin buyuk cogunlugun amaci araci bagirtmak ve dikkat cekmek oldugu icin zaten yukaridaki bu kurallara uymayacaklar ve surekli baglanmaya devam edecekler...
Mechanix
08-07-2014, 13:05
Abi sana öyle denk gelmiş, yoksa o araçla çevirmeye girseydin üstündeki stickerdan jantlarına arkada ki kanada her şeye bir kusur bulur ceza yazarlardı. Artık çare egzoz sesi değil
Haftada 2-3 kez Bostancıdan Çekmeköy'e eve gidiyorum. İlk kez araba ile trafiğe çıkmadım ki. :) Ama benim geçtiğim yollar herkesin gazladığı yollar değil. Haliyle olan çevirmede sadece alkol çevirmesi oluyor.
Sizde çevirme olan semtlerde dolaşıp sonra bağlandık dememelisiniz. Adamlar zaten orada dolaşan modifiyeli araçlar için kuruyorlar çevirmeleri...
Güneş'in 1.maddeye ek olarak
emniyet kemerini arkadan degilde nizami ve sisler ıvır zıvır acık gezmeyip mülayim sürücü imajını verirseniz yine bulaşmıyorlar
kalbur üstü arabamda olmadı eski i30umda kapak jantlı ama öncam dahil filmli, yaz kış aksam 7 den sonra icini görme mümkünatı olmayan halde karıs karıs gezdim istanbulu cevirmede durdurmadılar bile
zifiri karanlık cam filmi - öküz gibi bağıran egzoz - hayvan gibi açılan müzik sesi ve y.ak gibi araba kullanan adamların arabası bağlansın arkadaş hatta öyle bir ceza yazılsın ki adam olsunlar.
Bizim başımıza ne gelirse abartmaktan bokunu çıkartmaktan gelmiyor mu zaten
vakti zamanında bende yedim aynı boku adam gibi cezası olsaydı yaparmıydım
birde motorlululara takmaları lazım aslında motordan kastım araba egzosu takıp gezen bebelere
HardCore
08-07-2014, 13:16
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xap1/t1.0-9/10456267_816749328358314_2705928232245619404_n.jpg
edit:haber eskiymiş ya, şimdi fb da denk geldim
duman ya da gürültü..yıllardır eksozlu araçlar hep gürültü çıkarmıştır ama bugüne kadar hiç bir sıkıntı yaşanmamıştı ceza yazma haricinde.şu anki bahse konu araçların trafikten çekilmesini talep ediyorum.
type r
s2000
chipli pd serileri
en çok ses ve dumanı verenlerin kaldırıması talebimizin değerlendirilmesini rica ederim :D :D
ÇALIŞKAN
08-07-2014, 14:02
Polisin Önünde Kesici Show - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=LdvTkQwzB3o)
Ne dicen ki işte adamlarda haklı bi yandan.
iş yaptı sanki :D
birde bu video var
http://www.youtube.com/watch?v=x-XlRrODsrg
MrtYILDIZ
08-07-2014, 14:14
birde bu video var
harun taştan 1 - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=x-XlRrODsrg)
Zaten arabayı banko bağladılar, oda desinler diye basmış herhalde
zOnstyLe
08-07-2014, 15:50
birde bu video var
harun taştan 1 - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=x-XlRrODsrg)
Abi zaten ucamayan kanatlılar varya hani sagda solda dönen, yan veren, cata pata kontak kapatıp açan bunlar onların zengin versiyonu :D
BuRaK_eFe
08-07-2014, 16:14
imza kampanyasına sizde katılın ne kadar imza o kadar iyi
tıklayın (https://www.change.org/tr/kampanyalar/modifiye-su%C3%A7-de%C4%9Fildir-modifiye-su%C3%A7-de%C4%9Fil-ya%C5%9Fam-tarz%C4%B1d%C4%B1r-bu-kampanya-ile-t%C3%BCrkiye-de-kanunsuzca-modifiye-nin-yasaklanmas%C4%B1na-kar%C5%9F%C4%B1-%C3%A7%C4%B1kmak-istiyoruz)
silvia_s15
08-07-2014, 17:11
Arkadaslar,herkes demiş hakediyoruz fılan dıye.Geçenhafta eşimi aldım,aracım vtec2 ss magnum egsozt var.Sesi yok denecek kadar az.Gara gideceğiz,akrabalar gelecek.Neyse çıktım yola,pazar gunu.4 adet yunuslu ekip çevirdi.Yanımda eşim var,ışıklardan kalttım 2 vitese attım durdurdular.Beyfendi ehliyet ruhsat verdim.Ruhsatı eline aldı eeee bu arac tek renk gözüküyor evet tek renk dedim.Aracın uzeri sıyah folyo kaplı.O folyoyu hemen sökun.EEE bu araçda fılm var.Memur bey aravaya ailemle bindiğimden ondan fılm var hemen sökun.Gaza basın bunda egsozt var.Plalakarın orjınalı nerde.Plakalarımda muhurlu app neyse.Diğer polis dedi çekici çağırın arabayı bağlayın dedi.Memur bey dedim vatan hainimiyiz dedim ne yaptımkı dedim.Neyse dedi 172 lira ceza yazıyoz gönderiyoz.3 gun muddet trafıkten men.NEYSE yola düştüm 3 lamba ilerde yıne trafık polisleri durdurdu.Memur bey az önce ceza yedim dedim.Ehliyet ruhsatı ıstedı,merkezı aradı.Tek dediği laf 09 ha ... ceza yemiş eee bu adam gezip duruyor ne yapalım.Merkezden anaons geldi.bırak gıtsın.Neyse gardan çıktım,akrabaları aldım.garın 500 metre ilersinde yıne yunuslar.Araba dolu dıbıne kadar çöktu.yıne durd dur.Inanırmısınız o an elimde silah olsa polislere sıkacam yada arabaya benzın döküp yakacam.Durdurdular,anlattım cezamı yedim akrabalar geldi onlara almaya geldim.Neyse tamam dedi şu filmleri sök yoluna giy diye arka camı 15 dakıkada sokebildım.Aralarında insan evladı bi polis varmıs var gıt evine bir dahada pazar gunlerı gezme dedi.Inanırmısınız.arabamdan soğudum.Oyle apaçi değilim,32 yaşında adadmım sakın kullanırım.
leoncupra
08-07-2014, 17:37
gece dışarıya da çıkılmaz artık
alihan_27
08-07-2014, 17:55
Polisler ego tatminine kaçmasa ve bazı orj. araçlar hakkında(subi kanadı filan olayı) biraz eğitimli olsalar, gayet yerinde uygulama.
Burda işi bilenler zaten modlu aracıyla ortalık yerde insanların gözüne batırırcasına gezmiyor. Hatta ikinci araç olarak tutuyor uğraşıyor hobisini zevkini gideriyor. Günlükte normal tamımiyle orj aracına biniyor.
Mod seven biri olarak, caddeden sokaktan gereksiz tiplerin temizlenmesini destekliyorum. Başka yolu yok, işin bokunu çıkaranlar için olacağı buydu. İnşallah mümkün olduğunca işin kuralını bilenlere denk gelmez.
@silvia s15 ben bile nasıl sinirlendim ya :mad:
evrenin mesaj süpermiş
Evrenoz´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Tır satmak da yasal, satılırken KDV alınıyor ama Tır kullanmanın da bir yeri var..
Helikopteri KDV'sini ödeyerek aldım diye Bağdat caddesinin ortasına indiremezsin..
Vergisini ödüyorsun diye Tır alıp onunla ara sokaklarda gezemezsin, 1. Köprüden geçemezsin.
--------------
aynen..satın aldım yada alabiliyorum diye manyaklaşmanın alemi yok.
siz ruh hastaları ve insanları rahatsız eden ilkokul terk AYILARA KIZIN..
AYI GITMIŞ EKSOZA CUT-OUT TAKTIRMIŞ, MAHALLEDE İNSANLARI RAHATSIZ EDİYOR.
AYIII İŞTE, KAFASINI KIRSAN İNSAN YERİNE KOYARLAR..
Biz takarsak eksozu ancak pistte açıyoruz kimseyi kortkutmuyor akşam insanları evinde rahatsız etmiyoruz.
o yüzden böyle kararlar ayılar yüzünden çıkar
ayıları da alkışlayan sizlersiniz unutmayın!!
modifiye elbette yasaklanır
çünkü bu ülkede inanılmaz kültürsüz insanlar araba kullanıyor
yazacak kelime bulamıyorum, nefes alıyor havayı tüketiyor onlar..
işte bu gibi modifiye yapılmış araç sahiplerinden bahsediyorum
beyinsiz-kültürsüz-zavallı..
bakın bu linkte bir sürü var, bitmiyorlar.
http://www.techturkey.com/forum/body-works/64590-turkiye-katliamda-bir-numara.html
camsemih
08-07-2014, 18:16
benim en çokta sinir eden bu mevzulara sebep olan apaçi tayfanın şuan ufak tefek o club bu tuning adıyla yakında modifiyeli araçlara dokunmayın tarzda orda burda eylem yapacak olması. bunada çanak tutan kendi gibi apaçi arkadaşlarıda unutmamak lazım özellikle izmirde böyle bir sürü abuk subuk grup var bilinçsiz yakında eylem yapıcaz trafik kapatıcaz söylemlerini görüyorum nette. umarım eylem falan yapmazlar şahinler yol kapatıp sağda solda dönmez.
arkadaşlar bunların derdi tamamen para toplamak.Tescil ettirceksin diyor para,ettirmezsen ceza yine para.Yoksa trafiği tehlikeye atıyorlar falan hikaye
evrenin mesaj süpermiş
Evrenoz´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Tır satmak da yasal, satılırken KDV alınıyor ama Tır kullanmanın da bir yeri var..
Helikopteri KDV'sini ödeyerek aldım diye Bağdat caddesinin ortasına indiremezsin..
Vergisini ödüyorsun diye Tır alıp onunla ara sokaklarda gezemezsin, 1. Köprüden geçemezsin.
--------------
aynen..satın aldım yada alabiliyorum diye manyaklaşmanın alemi yok.
siz ruh hastaları ve insanları rahatsız eden ilkokul terk AYILARA KIZIN..
AYI GITMIŞ EKSOZA CUT-OUT TAKTIRMIŞ, MAHALLEDE İNSANLARI RAHATSIZ EDİYOR.
AYIII İŞTE, KAFASINI KIRSAN İNSAN YERİNE KOYARLAR..
Biz takarsak eksozu ancak pistte açıyoruz kimseyi kortkutmuyor akşam insanları evinde rahatsız etmiyoruz.
o yüzden böyle kararlar ayılar yüzünden çıkar
ayıları da alkışlayan sizlersiniz unutmayın!!
bakın bu linkte bir sürü var, bitmiyorlar.
http://www.techturkey.com/forum/body-works/64590-turkiye-katliamda-bir-numara.html
O linkteki herkese bunu derseniz çok ayıp etmiş olursunuz, çünkü orada zamanında baktıkca keyif aldığımız arabalarda yer alıyor. Ve bunu katliam olarak paylaşan insanları hiçmi hiç anlamıyorum..
Herşey bir tarafa özenle görsel modifiye yapılmış hiç bir arabayı ben gazlarken görmüyorum.
Farkındaysanız burada modifiye yasaklanıyor, jant büyütmek, araç düşürmek, cam filmi. Bunların hiçbirisi apaçilik değildir. Emniyet sivil gezerek şehir içi eksoz bağırttıran, yanlayan, aşırı derece makasa girenlere, ve hatta en önemlisi filtre takmış ybr lere sarmalı..
Bir teröristten daha tehlikeli görünüyoruz polislerin gözünde. Bunu herkese yüklememeleri lazım.
1.3 dizel arabayı eksozun ucu var diye bağlıyor adamlar. park ledi beyaz yanıyor diye ceza yazıyorlar.
Bence milletimizle birlikte polislerinde bilinçlenmesi lazım.
alperkirman
08-07-2014, 18:58
Modifiye Araç Operasyonu - Artık Yeter! (http://www.konyamodifiyecenter.net/modifiye-arac-operasyonu-artik-yeter_7bf838b26.html)
hadi hayırlı olsun 1 gecede 100 araba !!!
Modifiye Araç Operasyonu - Artık Yeter! (http://www.konyamodifiyecenter.net/modifiye-arac-operasyonu-artik-yeter_7bf838b26.html)
Mavi RS guzelmis ya.
Angellı xenon sisli filmli egzozlu e39 u men etmisler.
evrenozdan alıntı
bunlarda benım soylemlerım malesef modlu modsuz cok cahıl ınsan var trafıkte. cahıllıge bıde apacızım mod karısınca eyvah eyvah.
ByShaGGy
08-07-2014, 19:14
yazık yazık.....
Mivec_4G63
08-07-2014, 19:15
mavi skodalı orjinal egzozla ceza yedi ya la, bide itiraz etmiyor. Kat iptali falan mı vardı acaba?
modifiye yapan cahil, polis cahil, kanun koyucu hırsız.
teknik değişilik nedir ya? sedan arabayı coupe'mi yapıyoruz? jant değiştirmek teknik değişiklikmiş.. hadi canım ordan. modifiye dükkanlarını kapatsınlar ozaman, modifiye parçaları özel izinle satılsın..
sanki 5km uzunluğunda roll pistimiz var, her semtte 1 pistimiz var. olan topu topu 1 tane pist istanbulda oda parası olana... kimse kusura bakmasında 20dk lık kendi aracımı süreceğim kendi aracımı riske atıcağım kendi benzinimi harcayacağım piste okadar para vermem.
adamlar modifiyeye takmış minibüs yolunda hergün millet sinir krizi geçiriyor minibuslerden ayda en az 1 ölümü kaza oluyor sen gitte bununla uğraş sanane milletin parasını verip aldığı parçalardan.
modifiye dünyada bir kültürdür, suç değildir, silah hiç değildir.
maltepe sahilde uygulama varmış eski sema hastanesinin önünde dikkatli olalım :) maltepde oturuorm bi maltepe sahil vardı gittiğim oda sakat bu aralar hayırlı işler :D
Low-Rider
08-07-2014, 20:08
bu ortamda ki öküzler temizlenmediği sürece hiçbir şey değişmez
fast and furios ile modifiyeye merak salan tipler bu hale getirdi
ha heryerde egzos bağırtan dikkat çekmek için öküzlük yapanlar ha şehrin ortasında mangal yapanlar hepsi aynı ***
yolunda düzgün giden adama kimse karışmıyor
RC ile çok çevrildim hepsinde varex sayesinde kurtuldum hatta bir keresinde varex açıkken yunus geldi konuştuk ikna ettim iyi günler dedi gitti,Neden çünkü yolumda efendice bağırttırmadan gidiyordum.
1 kerede kırmızı şerit yüzünden ceza yedim, o da ruhsatta işli değil haklı adam yazmakta.
maltepe sahilde uygulama varmış eski sema hastanesinin önünde dikkatli olalım :) maltepde oturuorm bi maltepe sahil vardı gittiğim oda sakat bu aralar hayırlı işler :D
şuandamı?..
şuandamı?..
abi 1 saat önce varmış devam ediomu blmioırm faceden arkadaş paylaşmş
Bu guncel video degıl bı onceki operasyon gecen yazdı sanırım
Draniela
08-07-2014, 22:02
Şu askerlik bitsin ilk iş bimere çok sağlam bir yazı yazacağım. Bence herkesin yazması gerekli
Buyukcekmece sahilin yan yolunda cevirme var aman dikkat
ErkanCanS
08-07-2014, 22:07
Buyukcekmece sahilin yan yolunda cevirme var aman dikkat
:icon_tup:
Draniela
08-07-2014, 22:23
Benim ses çıkarmayan yanlamayan arabaya 1 defa ceza yazsınlar (jant,yay vs) racing alacağım baca gibi egzosu takıp gezeceğim. Doğru düzgün araca o kadar para vereceğime yerim tadından yenmez
egzoz, xenon, ses sistemini, yanarlı dönerli çakarlı aydınlatması olanı alın. gerisine dokunma diye mesaj atın emniyete ataçaksanız :D :D
modifiye ne zaman yasal oldu ki ?
bu videodada görüldüğü gibi genelde belli başlı piyasa yapmış araçları çeviriyolar gibime geldi ?
Modifiye araç uygulaması yapan polis, sürücülere 40 bin lira ceza kesti - CİHAN (http://www.cihan.com.tr/video/Modifiye-arac-uygulamasi-yapan-polis-suruculere-40-bin-lira-ceza-kesti_5734-CHMTQ4NTczNC8wLzIvMA==)
o yere çekirdek atan embesillere de çevreyi kirletmek ve araç yoluna sarkmaktan kitleselermiş ya bir şeyler. :D
OrcunInce
08-07-2014, 23:06
Mavi RS guzelmis ya.
Angellı xenon sisli filmli egzozlu e39 u men etmisler.
mavi skodalı orjinal egzozla ceza yedi ya la, bide itiraz etmiyor. Kat iptali falan mı vardı acaba?
Pist canavarı ya o abim, pistten zaten :)
Mivec_4G63
08-07-2014, 23:31
Gittiğim bir yer vardı, sayelerinde oraya da gidemiyoruz artık. Orada duran polis haklı mı? Bence yerden göğe kadar haklı. Sahilde olmama rağmen o saçma sapan egzozlu arabalar mı ararsın, linea, clio tarzı arabalarla makas atıp önüne kıran mı ararsın hepsi o güzergahta. Komik olan son model bmw mercedesli apaçilerde bunlara uyup makasa katılıyor. Geçen paylaştım 2 araba gerimde siyah bi corsa patladı 4 araba pert, ortalık bir anda mahşer yeri gibi oldu. İçinden bi indi 17-18 yaşında veletler. S virajının oraya gidip elinde çekirdek izleyen tayfa araba alınca maalesef yetersiz abilerine özeniyorlar.
https://www.change.org/tr/kampanyalar/t%C3%BCrk-standardlar%C4%B1-enstit%C3%BCs%C3%BC-tse-modifiye-su%C3%A7-de%C4%9Fil-ya%C5%9Fam-tarz%C4%B1d%C4%B1r-bu-kampanya-ile-t%C3%BCrkiye-de-kanunsuzca-modifiye-nin-yasaklanmas%C4%B1na-kar%C5%9F%C4%B1-%C3%A7%C4%B1kmak-istiyoruz
bugratemel
08-07-2014, 23:41
Plakayı sök istediğin gibi gazla polisten kaç getir arabanı garaja kapat işde bunu istiyolar
Adamlar bizi her anlamda illegale iteliyo memlekette motor işletmek ölümm
Vizeye sokmak ölümm şimdi trafiğe çıkmakda eklendi daha ne olsun şahdı şahbaz oldular
Olaylar başladığından beridir arabaya marş yapmadım
Yazık yaaa
Kimse iyi yönden bakmamış.
Bu kanun ile hırsızlar modifiyeli arabalara yönelmeyecek, normalde umurunda olmayan polis peşlerine takılabilir çünkü. ;)
ygtkrmdnz
09-07-2014, 02:14
Burada aksam cok fena denetimr vardi kendi arbaamda film var ben bile temkinli gezdim bir arkadasin vti ve bmw yi cekmisler
Firat.M3
09-07-2014, 02:27
suç polisin değil, polise böyle davranabilme gücünü veren hükümetindir.
Onur Fatih
09-07-2014, 02:57
Bugün bizim burda da çevirme vardı adamlar ekip arabasını iki evin arasına koymuş kendileri yola çıkmış bekliyorlar. Mekanda genelde gençlerin vs takıldığı bi çay kenarı var modlu araçlarla gelirler genelde gençler gelir kısacası yaşlı başlı insan göremezsiniz orada.
Belli yani sadece modlu araçlara yönelik uygulama yapıyor herifler ben ufak ufak geçtim yanlarından en ufak bişey deseler yazmaya kalksalar kavga ederim yani o kadar sevmiyorum bu herifleri.
bi tane kuş serisi egsozu bağırta bağırta geçti yanlarından hızlı bi şekilde dur mur yaptılar adam durmadı plakayıda göremediler en iyisini yaptı :)
Şırnakta, Hakkaride aynı şekilde böyle bi mahalle arasında bi uygulama yapsınlarda göreyim onları :) sessiz kalmamak lazım bunlara
Gittiğim bir yer vardı, sayelerinde oraya da gidemiyoruz artık. Orada duran polis haklı mı? Bence yerden göğe kadar haklı. Sahilde olmama rağmen o saçma sapan egzozlu arabalar mı ararsın, linea, clio tarzı arabalarla makas atıp önüne kıran mı ararsın hepsi o güzergahta. Komik olan son model bmw mercedesli apaçilerde bunlara uyup makasa katılıyor. Geçen paylaştım 2 araba gerimde siyah bi corsa patladı 4 araba pert, ortalık bir anda mahşer yeri gibi oldu. İçinden bi indi 17-18 yaşında veletler. S virajının oraya gidip elinde çekirdek izleyen tayfa araba alınca maalesef yetersiz abilerine özeniyorlar.
haklı olduğu yerler var yok değil gereksiz egzoz sesi yol kapatıp yanlayanlar ıvır zıvır birsürü şey varda benim suçum ne sadece arabam basık :) kimseye zararım yok 70 le orta şeritten giderim ortalamam 4.4 bi depo ile 1200 km yol gitmişim benim gibi adama ceza deil ödül vermeleri lazım :D geçen sene trafikten men oldğmda s te yol kestiler 0 çizdiler bende sadece ordan geçiyodum 1 numara filmden arabam men oldu 270 lira civarı para ödedim benim ne suçum var şimdi.
Yapsınlar kimse yapmasınlar demiyor ama mantık çerçevesinde olsun tamam film eyw gzükmüo dersin ki gözüküo o ayrı bi konu basık arabanın kimseye hiç bi zararı yok
dipnot: siyah corsa ilkokul arkadaşım 18-19 yaşındada değil ufak tefek bişey ama benle aynı yaşta evet gazlıodu trafik durdu duramadı kaza yaptı olucağı varmış sen hiç mi gazlamadın mesela ? Kaza işin farklı bi boyutu kaza yapmak için gazlamaya gerek yok :)
mhuratboz
09-07-2014, 03:30
Beni 4-5 Ay Önce 2 Ekip Aracı Çevirdi.Gayet Efendi Efendi Senli Benli Değilde Beyfendi Tarzında Hitap Ederek Konuştular.
Arabanda Cam Filmi Var 4 Tane Egzoz Çıkısı Var. App Plaka Vs Vs Dediler.Tek Dediğim Şey Abi Haklısnız Hiç Bişey Demiyorum Ama İzninle İzahat Edim.
App Plakalar Gördüpün Gibi Orjinal Mühürlü Abi Dedim. Tamam Dedi
Egzozların Hepsi Çalışıyor Evet Fakat Hiç Biri Ses Çıkarmıyor.Bastım Gaza Egzozlardan Milim Ses Yok Arabanın Kendisi Diesel Zaten.Sadece Görüntü Amaçlı Takdım.Ama Kanunlarda Yasak Beyfendi Haklısınız Dedim.
Cam Filmine Gelince 2 Numara Lumar Aynalı Film Yaptırmışdım.Dedim Bak Abi İçerisini Rahatça Görebiliyosun Zifiri Karanlık Değil Gerçektende Bilen Bilir İçi Rahatça Gözüküyor Görüşü Engellicek Herhangi Hiç Bişe Yok. Ama Muayeneden Geçiriyorlar Nasıl Olacak Dedim.Birşey Demedi.Sonra Kanun Kitabını Açtı Yasayı Gösterdi Falan Derken Neyse Olay Kapandı.
Dedimki Abim Yanlış Anlamayın Beni Ama Sizler Arabası Modifiye Olanların Hepsini Gözünüzde Serseri Artist Olarak Görüyorsunuz. Yani Efendi Gibi Süren İnsanlar Var Herkez Aynı Değil Hep Böyle Altdan Alarak Onunda Gönlünü Hoş Ederek Konuşdum Efendiligimi Asla Bozmadım.
Tamam Dedi Al Kardeşim Sen Ruhsatını Yolun Açık Olsun Dikkat Et Dedi O Kadar.
Ama Bu Çevirme Akşam Olsaydı Belki Bu Kadar Şanslı Olmazdım.
Farlarda Xenon Vardı Çıkartdım Bi Xenon Yaptırdım Kimsenin Gözünü Almıyor Gönül Rahatlığıyla Açıyorum Sislerdeki Xenonlarıda Çıkartdım Orjinale Çevirdim.
Gündüzleri Gezerken Polis Olabilicek Yerlerde Arabanın Orjinal Gündüz Ledlerini Aktif Ediyorumki Araba Biraz Daha Masum Gözüksün Önden.
Geceleri Çevirme Olan Yerden Geçerken Hemen İç Aydınlatmaları Yakıyorum.Tek Dahi Olsam Her Seferinde Çok Kolay Geçiyorum Durdurmuyor Bile.Her Zaman Emniyet Kemerim Bağlı Asla Çevirme Olan Yere Hızlı Girmiyorum.Hatda Polisle Göz Göze Gelip Devam Edebilirmiyim Diyerek İşaret Yapıyorum.
Cam Filmini Dahi Sökmeyi Düşünüyorum.Tek Korktuğum Air Süspansiyonlu Olduğu İçin Bagajdaki Tüpü Görse Ne Olucak Acaba Ne Gibi İşlem Yapar,
Birde Aracımda SQ Sisteme Yakın Müzik Sistemi Var Ama Şikayet Olmadıkça Ceza Yazılırmı Ses Sistemine
Arkadaşlar sizin bizim istediğimiz gibi bir dünya yok kusura bakmayın..İstiyorsunuz ki polis v.b kolluk kuvveti benim arabamın iyi şekilde modifiye edildiğini bilsin, o denli bilgi olsun apaçiden ayırsın.. Yok yahu öyle bir dünya hali.. Nerede görülmüş? Yurtdışında yaşayan arkadaşlar yazarsa sevinirim var mı böyle bir durum? Hesabını artık o M5i ile caddenin ortasında kontrolsüz yapan-yapmaya çalışşan delikanlı arkadaştan mı sorarsınız, civic HB lere PEPE şapkası takan duayen! e mi sorarsınız bilemem ama şu an da hesap soracağınız en son mecra polis..
bu konu açılmadan önce kütahya zaten inanılmaz sıkıydı, şimdi daha da sıkılaştı.
whatsapp'ta polis grubumuz var, inanın telefon hiç susmuyor. yok şurda radar,yok şurda uygulama diye.
Bugünde uçan sineye cam filminden ceza yazmışlar.
Allah'tan doblo ile ticari spec takılıyorum bu sıra dertsiz tasasız.
Minide de cam filmi ve egsoz var ses yapmayan onada pek karışmıyorlar ama, bu yasadan sonra ne olur bilemem.
denizalpakinci
09-07-2014, 04:48
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10152532939074183&id=635404182
O linkteki herkese bunu derseniz çok ayıp etmiş olursunuz, çünkü orada zamanında baktıkca keyif aldığımız arabalarda yer alıyor. Ve bunu katliam olarak paylaşan insanları hiçmi hiç anlamıyorum..
Herşey bir tarafa özenle görsel modifiye yapılmış hiç bir arabayı ben gazlarken görmüyorum.
Farkındaysanız burada modifiye yasaklanıyor, jant büyütmek, araç düşürmek, cam filmi. Bunların hiçbirisi apaçilik değildir. Emniyet sivil gezerek şehir içi eksoz bağırttıran, yanlayan, aşırı derece makasa girenlere, ve hatta en önemlisi filtre takmış ybr lere sarmalı..
Bir teröristten daha tehlikeli görünüyoruz polislerin gözünde. Bunu herkese yüklememeleri lazım.
1.3 dizel arabayı eksozun ucu var diye bağlıyor adamlar. park ledi beyaz yanıyor diye ceza yazıyorlar.
Bence milletimizle birlikte polislerinde bilinçlenmesi lazım.
hayır bütün bunlar başımıza o ayılar yüzünden geliyor.
polis, modifiyenin kalitesinden, doğruluğundan,düzgünlüğünden anlamak zorunda değil.
bugüne kadar herkes adam gibi modifiyesini yapsa ve diğer insanları rahatsız etmeseydi böyle birşey gündemde olmazdı.
bütün bunlar ayılar yüzünden, ayı oğlu ayıları.
-ayı eksozu söküyor mahalle aralarında da da da da da kesicide dolaşıyor at kafalı.
-gidiyor differansiyeli kaynatıyor, mahalle aralarında yanlamaya çalışıyor, durağa patlıyor falan..
-arabaya görsel "aklı sıra modifiye" yapıyor, ama ağzına sıçıyor, sonra polis niye ceza yazdı !!
-merceksiz farlara xenon takıyor milleti rahatsız ediyor.
-cam filmi taktırıyor, 38 numara, dışardan içeriyi bırak, içerden dışarısıda gözükmüyor.
-öküz, tesisat yapmış 3500 watt sonuna kadar açarak milleti rahatsız ediyor.
yani say say bitmez.
ayıların yaptığı her modifiye ***, işe yarar hiç birşey bulamazsınız
ondan sonra tabiki modifiye yasaklanır.
EDIT:
yazmayı unuttum
demek istediğim, sıkıntı arabalara modifiye yapması değil aslında..
ayıların insanları rahatsız etmesi..
sanırım herşey net?
Standart Geldigimiz noktaya bak
Seatclubturkey'den alıntı.
Saat 1 de on plakayı kare yapmak icin ortakoydeki Beşiktaş emniyete geldim, kağıdı hazırladım verdim aksam 4:30 da gel al plakayı dedi ve eski yani düz plakamı benden aldı, neyse eve gidiym bekliym dedim, Beşiktaş'a gittim ( 5 dk mesafe ). Aradan zaman gecti saat 4 oldu birazda erken gidiym diye ciktim yola gelirken motorize ekip çevirdi plaka yok diyor, anlattım durumu suan almaya gidiyorum diye, dinlemedi yapistirdi 80 lirayı, madem boyle bisey var bana yeni plakamı teslim etmeden neden eskisini alıyosunuz diyorum ses yok... Yazık..
change.org taki imza kampanyası işeyararmı acaba ?
imzaladık ama ne olur ne olmaz tarafımız belli olsun .
altugkocer
09-07-2014, 09:45
change.org taki imza kampanyası işeyararmı acaba ?
imzaladık ama ne olur ne olmaz tarafımız belli olsun .
Maalesef ülkede yasalar doğru düzgün işlemiyor ki imzaların bi etkisi olsun.
Tahminimce bir kaç hafta bilemedin bir iki ay daha ceza yazarlar, kasalar doldu mu kasmazlar bu kadar.
Bü süre zarfında çok göze batmamak lazım :)
hakotech
09-07-2014, 10:03
Ne uğraş verdim seni alana kadar,
Göbeğim çatladı bi jant takana kadar,
Aldım hks'den egsozu gittim iskendere kadar,
Bari sürtmeseydi karlık,ikinci kasiste kadar..
Metanol bizim neyimize,
Baksana trafik tam bir çile,
Kanadım var ama nafile,
Anlamıyor bu polis modifiye ne diye !!
Aynı değiliz hiçbirimiz,arabalar farklı,
Kimisi apaçi,kimisi heycanlı,
Az biraz insaf et,eyy mavi araçlı,
Bizde Allah c.c kuluyuz açtırma vanayı ..
Hakotech derki bu zulum niye !!
Bırakın gençleri sürsün gönlünce,
Nasihat değil genç bu sitem siee
Davar gibi basmayın şu kodumun yerinde...
:D :D ne boş adamım la :D :D
Arabaya takılan her vidanın proje olarak adlandırıldığı bir ortamda devletin yaptığı az bile.
Adam arabasını yerle bir yapmış seke seke gidiyor ne nereye gideceği belli değil. Şimdi bu araba modifiyelimi yoksa tehlikelimi??. Yıllar önce vanalı egzos vardı şimdi teknoloji ilerlemiş elektrik motoru ile kumandalısı var. Bu modifiye ise eğer bence kökten bu tür arabaları ortadan kaldırın derim. Yada hamam tası farlı bir arabaya xenon ampul takıp nereyi gösterdiği belli olmayan aydınlatma ile gezen de modifiyeci oluyor. Bunuda kökünden kaldırın derim. Bu durumda karşı tarafın da yaptığı azıcık hasetlikden yada zengin .... diye düşünmekten daha zorlaşıyor. en iyisi hiç muhatap olmamak.
Renkli tv nin yeni yeni çoğaldığı zaman K&N filitreyi arabaya taktığımda kutudan çıkan çıkartmayı almak için kapımda bekleyenlere çıkartma tuning diye dalga geçerken şimdi sadece çıkartma yapıştırarak aracını modifiyeli sınıfına sokanları mumla arar oldum.
Bu arada spoiler vs takanlarada karşıyım arabanın orijinalinde yoksa takıp tehlike yaratmanında alemi yok. Sonradan takılan zımbırtılar ya uçup diğer arabalara zarar verirse.
ahmet_xy
09-07-2014, 10:12
kadir topbaş kırmızıda geçti (http://www.odatv.com/n.php?n=kadir-topbas-kirmizi-isikta-geci-0907141200)
kendileri her türlü kuralı ihlal ederken oh ne ala. :ofk: :mad:
hakotech
09-07-2014, 10:12
Arabaya takılan her vidanın proje olarak adlandırıldığı bir ortamda devletin yaptığı az bile.
Adam arabasını yerle bir yapmış seke seke gidiyor ne nereye gideceği belli değil. Şimdi bu araba modifiyelimi yoksa tehlikelimi??. Yıllar önce vanalı egzos vardı şimdi teknoloji ilerlemiş elektrik motoru ile kumandalısı var. Bu modifiye ise eğer bence kökten bu tür arabaları ortadan kaldırın derim. Yada hamam tası farlı bir arabaya xenon ampul takıp nereyi gösterdiği belli olmayan aydınlatma ile gezen de modifiyeci oluyor. Bunuda kökünden kaldırın derim. Bu durumda karşı tarafın da yaptığı azıcık hasetlikden yada zengin .... diye düşünmekten daha zorlaşıyor. en iyisi hiç muhatap olmamak.
Renkli tv nin yeni yeni çoğaldığı zaman K&N filitreyi arabaya taktığımda kutudan çıkan çıkartmayı almak için kapımda bekleyenlere çıkartma tuning diye dalga geçerken şimdi sadece çıkartma yapıştırarak aracını modifiyeli sınıfına sokanları mumla arar oldum.
Bu arada spoiler vs takanlarada karşıyım arabanın orijinalinde yoksa takıp tehlike yaratmanında alemi yok. Sonradan takılan zımbırtılar ya uçup diğer arabalara zarar verirse.
Nefes alsınmı cocuklar yoksa oda yasakmı ?? :))
Ne uğraş verdim seni alana kadar,
Göbeğim çatladı bi jant takana kadar,
Aldım hks'den egsozu gittim iskendere kadar,
Bari sürtmeseydi karlık,ikinci kasiste kadar..
Metanol bizim neyimize,
Baksana trafik tam bir çile,
Kanadım var ama nafile,
Anlamıyor bu polis modifiye ne diye !!
Aynı değiliz hiçbirimiz,arabalar farklı,
Kimisi apaçi,kimisi heycanlı,
Az biraz insaf et,eyy mavi araçlı,
Bizde Allah c.c kuluyuz açtırma vanayı ..
Hakotech derki bu zulum niye !!
Bırakın gençleri sürsün gönlünce,
Nasihat değil genç bu sitem siee
Davar gibi basmayın şu kodumun yerinde...
:D :D ne boş adamım la :D :D
:icon_tup::icon_tup::icon_tup::D
Yeni milli marşımız olur bu :D
Bu çıkan yasadan dolayı kimler aracını satmaya başladı ?
Bu çıkan yasadan dolayı kimler aracını satmaya başladı ?
aracı değilde gözüm gibi baktığım 0 aldığm jant lastiğe ilan açtım abi ben oem jant alıcam bari ordan yırtarımız olsun :)
Vazgeçmek güzel şey, ilan açın bir sürü jant lastik yay coil falan da ucuza bir sürü malzeme toplayalım.
Saçmalamayın ya bir şey olduğu yok, eğer adamın ta gözünün içine girecek kadar saçma jantınız lastiğiniz yoksa durdurmuyorlar. Adam E30a 9 offset jant takmış, ET 10 böyle. Normal yolda çamurluk ağzına sürtüyor adamın lastiği, bunu çeviriyorlar. Sen 15 jantı olan araca 17 takınca kimse çevirmiyor, dışa çıkık değilse.
Üstelik, ben bugün standart ölçü olmayan aracımla muayeneye giricem :) %100 geçeceğine eminim, muayene kağıdında da o ebatı yazacaklar, sonrası ne olacak bilmiyorum.
şu tampondan arka cama cıkan egsozlar
seaways yazmış gibi duran lastikler yüzünden bu durumlar biraz arttı 1-2 aya hiç bişi kalmaz
cupra2 de jantlar beyaz diye laf etti durdu, orjinal yapacak bisi yok istediğini desin
polisle anlaşmak maalesef olmuyor :)
Anca 177 lira 30/1b yazar sarı kağıdı verir yollar .
freelife
09-07-2014, 10:50
Kimse kabullenmiyor ve başkasına atıyor suçu , demekki aslında ortada birşey yok ....
Bunu niye yazdım çünkü inanın burdan olupta gazlayıp ekzozla gecenin bir yarısı milleti rahatsız edenler var , şikayet edenlerden biri tanıdığım mesela insanlar geceleri uyuyamıyor sabah 6 da çıkıp işe gidiyorlar ama bakıyorum forumlarda herkes birilerini suçluyor fakat kendi yaptığını görmüyor ( zamanında bizde yaptık ve şimdik anlıyorum insanların haklı olduğunu ). Malesef kurunun yanında yaşta yanıyor ...
aslında bütün olay ekzozla başladı ..
Vazgeçmek güzel şey, ilan açın bir sürü jant lastik yay coil falan da ucuza bir sürü malzeme toplayalım.
Saçmalamayın ya bir şey olduğu yok, eğer adamın ta gözünün içine girecek kadar saçma jantınız lastiğiniz yoksa durdurmuyorlar. Adam E30a 9 offset jant takmış, ET 10 böyle. Normal yolda çamurluk ağzına sürtüyor adamın lastiği, bunu çeviriyorlar. Sen 15 jantı olan araca 17 takınca kimse çevirmiyor, dışa çıkık değilse.
araba 11.5 cm basıkken jantada bakmıyolar aslında ama bi ihtimal işte belki oem jantla daha rahat gezerim :D
ceratoniaorg
09-07-2014, 11:25
belki yükselen marka modellerin piyasasını düşürür :D
zOnstyLe
09-07-2014, 11:50
Samimi olarak merak ettim; arabam 4 cm kadar düşük orjinalinden trafikte ne gibi bi sıkıntı olabilir ?
Birde şu renkli tv'nin yeni çıktıgı zamanlardan bu zamanlara kadar siz arabalarınızı hiçmi alcaltmadınız yada rüzgarlık takmadınız ?
:beuj::beuj::beuj:
Arabaya takılan her vidanın proje olarak adlandırıldığı bir ortamda devletin yaptığı az bile....
Sonradan takılan zımbırtılar ya uçup diğer arabalara zarar verirse.
bu komık sacma yoruma, sacma yorumla karsıık vereyım;
pug 206 ların orj. sunroofları ucup gıdıyo, honda ıntegraların orj.sunrofları ucup gıdıyo.
bunlar uctugunda orj.oldugu ıcın dıger arabalara zarar verme ıhtımalı yokmu.
yoksa onu tasarlayanlar bı boku bılmıyomu ?:soru:
"kişinin özgürlüğü başkasının özgürlüğünün başladığı yerde biter"
Adı proje olsa ne olur, modifiye olsa ne olur, kamaşullah olsa ne olur? araca her eklenen parçaya proje denmesine karşısınız, bunu biliyoruz lâkin bu durumun konuyla zerre alakası yok. Ortamdakiler arabalarına yaptıklarını proje değil de farklı bir adla adlandırsaydı devletin yaptığı "az bile" olmaktan çıkacak mıydı? Şahsi sıkıntılarınızla konunun gidişatını bozmayın.
birşeyi merak deiyorum peki diyelim egsoz vs herşey proje olarak işletildi. o zaman insanlar basbas bağırtarak gezebilecek mi sokaklarda? yada herkezi simsiyah ise boğacak şekilde... nasıl bi ayrım olabilir yani onunda sistematiğinin iyi hesaplanması lazım değil mi?
birşeyi merak deiyorum peki diyelim egsoz vs herşey proje olarak işletildi. o zaman insanlar basbas bağırtarak gezebilecek mi sokaklarda? yada herkezi simsiyah ise boğacak şekilde... nasıl bi ayrım olabilir yani onunda sistematiğinin iyi hesaplanması lazım değil mi?
İşletmek "imkansız" denecek kadar zor, bu güne kadar bildiğim kadarıyla ( şehir efsanesi değil ise ) 1 kişi işletmeyi başardı.. O işletim yapılırken de bas bas bağıracak egsosa onay verilmiyordur muhtemelen. İşletme var diye her isteyen her istediğini işletememeli..
İşletmek "imkansız" denecek kadar zor, bu güne kadar bildiğim kadarıyla ( şehir efsanesi değil ise ) 1 kişi işletmeyi başardı.. O işletim yapılırken de bas bas bağıracak egsosa onay verilmiyordur muhtemelen. İşletme var diye her isteyen her istediğini işletememeli..
evet işte söylemek istediğim de buydu. yani o da çözüm olmayacak. egsoz için desibel sınırlarında işletme mümkün diyelim. Türkiye burası yine aracılarla belki el altından illegal şeyler işletilecek sonra yine tartışmalar vs sözkonusu olacak yaptırımlar başladığında... bu işin çözümü bence gerçekten bu işlerle uğraşan bizlerde bitiyo. önyargıyı ortadan kaldırmak lazım.
pug 206 ların orj. sunroofları ucup gıdıyo, honda ıntegraların orj.sunrofları ucup gıdıyo.
bunada inanmayan varsa önde giden pug 206 'nın sunroof u ön camıma geldi direğe çarpıp patlamasa belki ben de şu an yaşamıyordum. olsa ne olur olmasa ne olur apaçi apaçi gezenlere zaten ezelden beri vardı yaptırım yine çift renkten yüksek ses müzikten ses çıkaran egzozdan sisten xenondan yani bişeyden yine yazıyorlardı. ama kapsam değişti 17 jant olanı da çeviriyorlar artık egzozu tampondan tavana çıkanıda. hepsi aynı kefeye koyuldu burda bir ayrım olmalı bir standart olmalı benim camımdaki film şehir merkezinde 2 numara bide kime tehlike yaratıyorki. bagajı açtırıp yangın tüpü trafik çantası kontrol edeceğim derken hepsi tam olduğu halde arka pandizottaki 4 tane midbassıma neden karışılıyorki? benim 17 inc beyaz jantım kimin canını yakacak kimin ön camında patlayacak yada orjinalden 5 cm düşürülmüş aracım standart trafikte kime tehlike yaratcak. pandizottaki 4 tane midbass hangi kazada kimin kafasını koparacak? iyi güzel de buna bi ayrım şart kör tuttuğunu topal bulduğunu mantığıyla ilerliyoruz. burdaki orhinalcileri de anlayamıyorum hala mühendis düşünememiş tarzı yaklaşımlar görüyorum. trabzonda 318 kişiye ceza kesilmiş 28 araç trafikten men edilmiş demekki tuttuklarına yapıştırıyolar ayrım yapmaksızın. e yazık değilmi bukadar insana haram olsun ne diyim inşallah sorulur.
edit: hepsini bir kenara bırak 240 km hızla trafiğin arasında ilerleyen bakanlığın mitin araçları hele zaten tehlike yaratmıyor. 220 le giden caravelle de hiç tehlike yok.
hasan genç
09-07-2014, 13:35
Sevgili arkadaşlar bu egzost tu yay dı bi araştırim dedim olay çok karışık
şöyleki ; Egzost desibel olayını istanbulda İTÜ OTAM BÖLÜMÜ YAPIYOR 1000 TL ARTI KDV
ancak yaptığı testi trafik
mevzuatında yasası olmadığı için kabul etmiyor yazıyor cezayı 30/1b den ve men
yay jant teknik değişikliği mevzusuda aynı TSE ONAY veriyor işletme kısmı SANAYİ VE TİCARET
BAKANLIĞI MEVZUATINDA teknik değişikliğe girmediğinden makina mühendileri odasından
belge alıp ta KARAYOLLARI yani trafik tescile gidip ruhsata işletemiyorsunuz !
olay bundan ibaret HİÇ BOŞUNA UĞRAŞMAYIN şu aşamada mevcut açılan İMZA
KAMPANYASINDAN YARARLANMAK VE HAK ARAMAK İÇİN İMZA VERİN ARKADAŞLAR başka
dayanak yok kanun yok YANİ MEVCUT İKİ BAKANLIK TA KANUN VE DÜZENLEME İÇİN
BAŞKA SANS YOK . AB uyum normları gereği talep olursa bu kanun ve düzenleme yapılır öne
çekilir bu karmaşa bir sonuca bağlanır .Yoksa böle işin sonu yok herzaman cezaya maruz kalırız
egzost tan işte vs den .
Aslında bu işi bu boyuta getiren kişilere teşekkür etmek lazım hali hazırda biz kendi
alemimizde takılıp gidiyorduk bu şekilde ayyuka cıkması yararımıza inçe düşünücek olursanız
dediğim gibi yasal olarak bu İMZA KAMPANYASISININ PEŞİNİ BIRAKMAYIN ARKADAŞLAR
Bu işlerden zarar gören arkadaşlara geçmiş olsun işi yokuşa sürmenin bi manası
yok mevcut kanuna uymak için sökeceksiniz egzotları iş satatü ve nizam kanun
cıkana kadar uyacaksınız yada attaki :D zaten ufak tefek şeyleri olabildiğince
görevli memurlar soft modifiyeyi idare ediyor herkese iyi günler .:)
Yillar once bi tommy makinen ruhsatinda egzoz ve kanat vardir diye aciklamasi vardi gozumle gormustum acaba nasil yapmisti
Ben freeflow onlemimi aldim :D oem style greddy dual takilip yollardayim :D her ne kadar binmesemde
seneler önce dergiye cıkmıs bitane araç vardı belgeleri falan elinde resimli. hatırlamadım tam ama toledoydu yada ibizaydı galiba
altugkocer
09-07-2014, 14:07
seneler önce dergiye cıkmıs bitane araç vardı belgeleri falan elinde resimli. hatırlamadım tam ama toledoydu yada ibizaydı galiba
Evdeki bütün dergileri kurcalar bulurum 2003 den beri çoğu mevcut :D
Duyduğum kadarıyla artık varex de pek bir işe yaramıyor bu seferde görüntüden ceza yazıyorlar daha da dikkatli olmak lazım..
bitane leondu sarı olması lazım ebatı ebatına hesaplatıp onaylatmış ruhsatta ek evrak şeklinde :) trtuning yada tuningturkeydeydi.
Ya bisey sorucam, simdi TRde bende Bravo var, normalde 16 jant vardi ustunde, ben gecenlerde 18 konig ulw jant taktim. Ayriyetten bravoyu opsiyon olarak 18 jantli da alabiliyorsun... Bendeki lastik olculeri falan tamamen o opsiyonla ayni... Simdi polis amca benim jantlara neye dayanarak ceza kesecek? Hayir arabayi kardesimle annem kullaniyo simdi dunyadan haberleri yok garibanlarin :D
ramazan günü gündüz oruç yıpratmış bir cengavere denk gelir iki tane memuru iptal ederse anca anca bırakırlar milleti valla ben gündüz trafiğe çıkmıyorum.. yeminle insan inanamadığı kendinden beklemediği şeyler yapı veriyor ... elimde kalırlar heralde saçma bir durum olursa...
YavuzNaz
09-07-2014, 15:04
Mecidiyeköy etrafında motosikletlere sarmış durumlar, saat:14:00 civarı hayatımda hiç bir çevirmede o kadar polis görmemiştim. Bütün sokak çıkışlarını, orta refüj etrafını sarmışlar, hayırdır lan.!
Bu konunun üzerine;
biz kullanıcıların daha fazla gitmemesi ve gündemi soğumaya terk ederek en önemlisi de, yerleşim yerlerine yakın bölgelerde toplanılmaması(Ataşehir, S virajı, Kurtköy, Kavacık vb...) gerektiğini düşünüyorum.
Aksi halde çok daha ciddi yaptırımlarla karşılaşabiliriz.
Şunu unutmayın, belki iyi niyetlide olsa kendinizi savunurken karşınızda sadece Emniyet Mensupları yok, yeri geldiğinde sıradan insanlarda Kanun ve Emniyet güçleri tarafında olacaktır.
Kanun ve devletle aşık atılmaz.
Mechanix
09-07-2014, 15:11
Bunlar dönemsel olaylar , ne zaman Emniyetten birinin dikkatini motorlar , modifiyeli arabalar çeker , işte o zaman denetimler artar. Gündem bu haber siteleri gazeteler bağırır durur. Sonra unutulur ve denetimler azalır.
Bu iş underground bir şey , hiç bir zaman a'dan z'ye yaptığınız araba ile sokaklarda rahat rahat takılamayacaksınız arkadaşlar. :)
sercanavcı
09-07-2014, 15:12
en iyisi çok acil olmadıkça binmemek bi süre brandaları çekmek en güzeli
Yiğit G.
09-07-2014, 15:17
araca göre durduruyorlar ve ceza kesiyorlar sanırım... ben 3 yıldır 5 cm yay ,bütün camlar en koyu siyah cam filmi (arabada siyah) rüzgarlıklar , önde lip son 1 senedirde 18 jantlar ek olarak geziyorum daha 1 kere bile durdurmadılar.Citroen c4. 2 kere alkol ugulamasında alkol ufledim o kadar.Onun harici 3 yıldır 1 polis bile bu ne cam be ne jant vs demedi... yaşam alanım kadıkoy den pendik olan bölgeye kadar genelde , sahil yolunu -minübüs yolunu ve caddeyi kullanırım.Gece gündüz vs.. Ama crx ile çıkarsam (çıkmıyorum 3 senedir) 500 metre öteden yola atlayıp durduruyorlardı :D Sanırım aile aracı falan bu diyip geçiyorlar pek aile aracı halide kalmadı gerçi...
konyada modifiye açılımı istiyoruz eylemi yapmış arkadaşlar.
pankart falan vardı
birisi diyorki:
biz o bildiğiniz insanları rahatsız eden tiplerden değiliz
eksoz yaptıysak kimseyi rahatsız etmeden kullanıyoruz
insanları rahatsız edenler başka, biz onlardan değiliz.
demekki bazı kesimlerde bunun farkında
o tipleri aranıza almayın, onları alkışlamayın, hayran hayran seyretmeyin
yoksa hepimiz yanıcaz..
-ayılardan uzak durun
Mutlu Değerli
09-07-2014, 15:49
Bazılarıda şunu diyor: Yurtdışında niye bu kadar karışılmıyor bu sektöre diye...
Yurtdışında dedigin adamlar medeniyet görmüş, okumuş insanoğlu insanlardır. Youtube'ta yabancı bir kişinin araç kullanma videosunu izleyin bakın bakalım şehiriçinde yanlıyormu, dip gaz geziyormu, el freni çekip yakıyormu... Ben bugüne kadar çogu videoda bu detaya dikkat ettim. Adam arabasına sadece filtre takmış, şehiriçinde 2-3bin deviri geçmeden dolaşıyor, otobana çıktıgı andan itibaren basıyor gaza.
Bizimkiler ise sokak aralarında bile gazlama çabasında. Nedir bu acele, kime bu hava... Adam facebookta ''modifiye suç olmamalı'' diyor etkinliklere destek veriyor, gel gelelim bizim caddede egzozu açıp aragaz çekiyor (Şahinci bu eleman). Bizde Şahin kullandık, ne bi egzoz takalımda ses dinleyelim dedik ne de yan verelim M3 böle yanlayamaz dedik.
İş kültürde bitiyor valla bak
Mechanix
09-07-2014, 15:51
Sen gelme lan ayı! diyorsun yani abi :D
SEÇKİN172
09-07-2014, 15:59
https://www.facebook.com/stanceworksturkey?fref=photo
Cans1993
09-07-2014, 17:02
Birisi tepkisini vermiş sonunda sanırım benim de gözüm dönerse yakarım arabayı raporumla da dava açar arabayı ödetirim :D
https://www.facebook.com/stanceworksturkey/photos/a.314103745412461.1073741828.314100962079406/327984920691010/?type=1&theater
Adam yakmis acaba kim duydu onlarin umrundami
Mutlu Değerli
09-07-2014, 17:17
pek inandırıcı gelmedi ama...
Yiğit G.
09-07-2014, 17:22
Birisi tepkisini vermiş sonunda sanırım benim de gözüm dönerse yakarım arabayı raporumla da dava açar arabayı ödetirim :D
https://www.facebook.com/stanceworksturkey/photos/a.314103745412461.1073741828.314100962079406/327984920691010/?type=1&theater
yalan haber...
Seyir halinde yanan araç kullanılmaz hale geldi | Haberand (http://haberand.com/seyir-halinde-yanan-arac-kullanilmaz-hale-geldi-h-424342.html)
Sosyal medyada sağda solda çok abartıldı hatta eylem bile yapmışlar konya da görseniz içler acısı beyanlar veriyolar.
Bu konu gündeme geldiğinde bi süre sonra unutulur diodum ama eylem falan bu böyle giderse citten binemiycez arabalarımıza. Mutlaka başka bi çözümü olmalı
By_Carizma
09-07-2014, 17:33
https://www.facebook.com/photo.php?v=10152324755953801&fref=nf
Gecenin yarısı (şahiniyle Hondasiyla pejosuyla)son ses müziģinide açmış egsozunu bağarta bağarta geçiyo sokak arasında ben bile balkondan bu APTAL a öle bi gözle bakıyorumki bu hala kalkmış modiye bilmem nedir dio
Yillar once bi tommy makinen ruhsatinda egzoz ve kanat vardir diye aciklamasi vardi gozumle gormustum acaba nasil yapmisti
Azimli biridir yapmıştır. Suzuki hayabusa motosikletin şeritlerine takan poliside görmüştüm.
Nefes alsınmı cocuklar yoksa oda yasakmı ?? :))
Alsınlar ama rüzgar yapmasın diyorlar.
Samimi olarak merak ettim; arabam 4 cm kadar düşük orjinalinden trafikte ne gibi bi sıkıntı olabilir ?
Birde şu renkli tv'nin yeni çıktıgı zamanlardan bu zamanlara kadar siz arabalarınızı hiçmi alcaltmadınız yada rüzgarlık takmadınız ?
:beuj::beuj::beuj:
keşke 4 cm düşük olsa bu bahsedilen arabalar yere sürünerek gidiyorlar.
Hiç sonradan görüntüyü değiştirecek bir parça takmadım. Hatta 205 imi modifiye ederken arkaya bir kanat takmamı önerdiklerinde az daha o kadar güçlü olamasın bari diyecek kadar, bu orijinal görünümün bozulmasına karşıyım.
Adı proje olsa ne olur, modifiye olsa ne olur, kamaşullah olsa ne olur? araca her eklenen parçaya proje denmesine karşısınız, bunu biliyoruz lâkin bu durumun konuyla zerre alakası yok. Ortamdakiler arabalarına yaptıklarını proje değil de farklı bir adla adlandırsaydı devletin yaptığı "az bile" olmaktan çıkacak mıydı? Şahsi sıkıntılarınızla konunun gidişatını bozmayın.
modifiye denildiği zaman yapılan tadilatların tekrar geri dönüşebilmesini anlıyorum. diğerine cevap bulamadım.
pejo 206 bende kullandım hemde 2 sene traktör gibi, kullandım ne sunroof u bozuldu nede uçtu. bu bahsettiğin arabanın sunroof u uçuyorsa gidersin pejoya yenisini takarlar. yada bahsettiğin araba ömrünü tamamlamışsa bilmem..
onn_dear
09-07-2014, 17:59
Arabasini yere indirenlerle degil, bayragimizi yere indirenlerle ugrassinlar
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/t1.0-9/10258768_855138264497153_3486236850579675020_n.jpg
trafikten men edildi yazılmıs, ne derece dogru bilmiyorm
ulasoztas1
09-07-2014, 18:29
pejo 206 bende kullandım hemde 2 sene traktör gibi, kullandım ne sunroof u bozuldu nede uçtu. bu bahsettiğin arabanın sunroof u uçuyorsa gidersin pejoya yenisini takarlar. yada bahsettiğin araba ömrünü tamamlamışsa bilmem..
konu dışı tartışma olucak ama bilgi amaçlı yazıyorum; 206'ların sunroofları belli bir hızdan (yaklaşık 90km/h) sonra uçuyor. Tırnakları plastikmiş ve rüzgar gübü belli bir seviyeye geldimi kırılıp özgürlüğünü ilan ediyor. Benim bir arkadaşımında bizzat başına geldi bende ne zaman 80i geçsem kapatırım uçmasın diye. Ayrıca 206ların sunroofuda çok çalınır
silvia_s15
09-07-2014, 18:58
Arkadaslar,şu varya sosyal mesaj verenlere ayar oluyorum.Şimdi elamanın teki arabayı gırtlak doldurdu.600-1000 hp arası yaptı.İstanbulda atıyom,bi koprünün içinde çatara patara launch yaparak kalttı.Sonra trafikte bi m3le bi type_r yarıştı .Type_r seisnide bilirsiniz az bucuk değil.Kesiciye soka soka gitse 500 metre ilerden sesi duyulur.Konu dağıldı ,roll videosu koydu.Adam atıyorum,zengin subiisi var ayda bir egsozt değiştirip videosunu attı değilmi.BUnlara alkış tutan sitedeki apaçilermi,yoksa heğimizmi.19 sayfa olmus sosyal mesaj verenlere ayar oluyorum.Zengin değilim,1 adet arabam var.32 yaşındayım,7 yıldır hiçkimseyle yarışmıyorum.Vtec2 aracım var ss magnum egsozt var.Ailemle binerim,sakin sakin kullanırım.Araç trafıkten 2 kere men oldu.O yukardaki saydıklarımla kendinmı asla soyutlamıyorum.Sırf bu hukumetın soygunculuğuna bağlıyorum.Artık suraya sosyal mesaj atmayı,bırakalım ne yapabiliriz dıye onu tartışalım
beyler daha çevreye rahatsızlık veren minimum 80 -100 tl para verdiğiniz ekipmanın adını düzgün yazamıyorsunuz, savunmasını yapıyorsunuz :D :D
bilinçli kullanıcı baş tacı ama lakin kaç taneyiz?
egzost egsos egsoz egzos değil EGZOZ :D
silvia_s15
09-07-2014, 19:04
beyler daha çevreye rahatsızlık veren minimum 80 -100 tl para verdiğiniz ekipmanın adını düzgün yazamıyorsunuz, savunmasını yapıyorsunuz :D :D
Ne farkeder gardas dersimiz TÜRKÇEMİ neyin kafasını yaşıyorsun.Senin alkış tuttugun yorumları tek tek buraya atabilirim.
Cans1993
09-07-2014, 19:09
Ya beyler neyin tartısması bu ya sacmlamayın lutfen .
silvia_s15
09-07-2014, 19:15
Ya beyler neyin tartısması bu ya sacmlamayın lutfen .
Tartışma degılde,sinirlerim bozuk.Apaçi değilim.Oyle her ay 500 liralık ceza odeyecek lüksüm yok.Yukarıda yazdım,roll videosu launch videosu atan arkadaslarla kendimi ayırmıyorum.Aynı kefeye koyuyorum.Tek derdim sosyal mesaj veriliyorsa.Videolar bölümünde herkesi taşa tutalım.Az önce alışverişden geldim,kendi arabam yatıyor.Komşudan emanet aldım,yolda kaldım.Sınırlerim çok bozuk.Frid kusura bakma.
Ne farkeder gardas dersimiz TÜRKÇEMİ neyin kafasını yaşıyorsun.Senin alkış tuttugun yorumları tek tek buraya atabilirim.
dersimiz Türkçe olmasa da modifikasyon gelişmek geliştirmek anlamını taşıdığından, doğrusunu öğrenmek sektöre de içindekilerinde gelişimine katkı sağlar. :D
değerli vaktini boşa harcama ben hepsini hatırlıyorum zaten. estağfurullah :)
sen satın alana bakma satana bak esas o ne diyor.......
durum daha vahim
dersimiz Türkçe olmasa da modifikasyon gelişmek geliştirmek anlamını taşıdığından, doğrusunu öğrenmek sektöre de içindekilerinde gelişimine katkı sağlar. :D
değerli vaktini boşa harcama ben hepsini hatırlıyorum zaten. estağfurullah :)
Şimdi adamın teki çıksa; "madem Türkçe ahkamı kesiyorsun, Türkçe'de cümlelerin ilk harfi büyük harf ile başlar" dese.. Uzar gider di mi?
Saçma sapan bir hale getirmeyin şu konuyu. Egsos yazan bağlanıyor da egzoz yazan bağlanmıyor mu? Konunun amacı ve odağı bu mu?
Cans1993
09-07-2014, 19:22
Şunu belirteyim ben aracımı garaja cektim ustunede tenteyı cektım suan da beklemede.Tahminlerim benı yanıltmazsa en fazla 20 gun sonra bu olay kapanır cunku maliyenın kasası dolacak ;) Her zaman bu olaylar yasanıyor yasanamaya da devam edecek.
Bazı ufacık veletlerın yada kendını bılmezlerın sosyal ortamda kovaladıkları modifiyenin m sinden anlamayan kişilerin yüzünden bız yaptık oldu tavırları yuzunden bu hallere geldık.Onların araçlarıda teker teker baglanıyor suan da ben yedieminlerde görüyorum arkadasların araclarını.
Ben de burdan sosyal mesaj felan vermıyorum ama herkese ufak bır tavsıye su hararetli günlerde araclarımızı garaja cekip bosu bosuna cezalar yıyıp araclarınızı baglatmayıp toplu tasıma araclarını kullanalım olay kapansın gitsin.
jant aldım takmayacağım, arabaya bi süre binmeyeceğim , yeter artık satıyorum diyen abilerimi kardeşlerimi görüyorum da sanki daha önce arabalarımıza rahat rahat binebiliyoduk . bu yasa vs her neyse geri alınsa bile binemeyeceğiz . ruhsata işletme olayı kolaylaştırılsa herkes ruhsatına işletse bile yine BİNEMEYECEĞİZZ . defalarca saygıdeğer polis abilerimizin hangi saçmalıklarla nasıl cezalar yazdıklarını gördük duyduk yaşadık . böyle geldi böyle gidecek ülkeye ADALET gelmediği sürece.
kimse kusura bakmasın ama bu sadece modifiye tutkunlarının arabalarını seven oynaşan vs insanların başına gelen bir şey değil . bu ülkenin genel sorunu ve biz UCU BİZE DOKUNUNCA sesimizi çıkarttık . gerçi sesimizi çıkarttık sayılmayız çıkartsak vatan haini ilan edilip hapse bile atılabiliriz .
Ben veya başka birisi ülkenin başka kesimlerine yapılan haksızlıkları dile getirmek için burda sohbet konusunda başlıklar açıp bazı şeyleri anlatmaya vs çalışsaydım, çalışsaydık yerdik banı . uzaklaştırılırdık forumdan . kolay olan bu çünkü..
bu ülke çocuk tecavüzcülerinin serbest bırakıldığı, katillerin hırsızların dışarıda gezdiği insan yakanların avukatlıklarını yapanların mecliste olduğu bi ülke .
adam benzin 10 lira oldu elektriğe suya gaza %200 zam ( ki bunu bi anda değil de yavaş yavaş yaptı, yapıyor ) dese şu an sesimizi çıkartma hakkımız yok . iş bırakma hakkımız yok . kimseye zarar vermeden toplanıp sesimizi duyurmaya çalışırsak gözaltına alınırız belki bi gaz kapsülü gözümüze gelir kör oluruz belki bi sokak arasında dövülerek öldürülebiliriz .
biz hala yaydan janttan egzozdan bahsedelim . ne de olsa araba konusunda yapılan haksızlıkları bu forumda konuşabiliriz . ama diğerlerini burda konuşursak olmaz . yassak .
bize dokunmayan yılan bin yıl yaşasın dedik ve şimdi burda şikayet etmeye hakkımız yok .
bu ülkede ADALET ÇOKTAN ÖLDÜ beyler . ÖLDÜRDÜK
Mutlu Değerli
09-07-2014, 19:37
Silvia abimiz çok doğru konuşmuş.
yukardaki posttada bi arkadaş belirtmiş. belirli bir süre binmeyin araçlarınıza, size bişey kaybettirmez. ceza yiyip aracınızın baglanması dahamı güzel olacak... toplu taşıma araçlarını kullanın az bir süre. sanayiye gitcekseniz başka tenha yollardan gidin mesela
bunu bi kaç gün önceden yazmak istedim fakat burda öyle insanlar varki ''senin araban yok ne konuşuyon'' filan derler diye yazmaya korktum. (senin yedigin cezayı bende yemiş gibi oluyorum, sonuçta aynı mantıkta bir çatı altında toplanmışız. TechTurkey) arabamız yok ya, fikrimizde olmuyor sanki...
Bu sefer biraz zor kapanır. Milletin elinde cep telefonu var. Sıkıldımı arayıp ihbar ediyor.
Bana soranlara cevap olsun diye söyleyeyim. İstanbul ulusta oturuyorum. TRT nin oradan gelirken arabanın sesi evden duyulurdu. ( o zaman şimdiki kadar kalabalık yoktu.) Aynı sokakta evleri olanların arasında iki kişi rahatsız oluyordu. biri pilot diğeride prof dr. vs vs bir adam bir kaç sefer ikaz ettiler. o zaman saf saf adamlara açıklamaya çalıştım, bakın bu ses aslında karbüratörlerden geliyor falan diye. ama anlayan olmadı. defalarca beni şikayet ettiler. kapıma sayısız defa polis geldi. doğrudan suçlu gibi davranarak. sen patırtı yapıyormuşsun diye. o arabayı satana kadar bu tiptekilerle uğraştım. şimdi işsiz güçsüz bir sürü adam var gerekli gereksiz sikayet yapan. hep bu tür modifiyeyi yapanları bilinçlendirmeye çalıştım. Fakat bazıları bunu başka yere çekti. şimdi bilinçlendirme işlerinden vazgeçtim. Sokakta yarış işin basiti. zaten bir yerde takılırlar. Ben buna ve bilinçsizce arabada yapılan tadilata karşıyım. O yüzden bunları yazdım. Bu devirde her parçası her yerde bulunan arabalara uydur kaydır parça yapıyorlar. buna karşıyım zaten. bu arabalara yönelik bu tür hareketler. arabası düzgün olarak modifiye edilmiş birisine kim ne yapsın. Bir sürü modifiye edilmiş araba var onları neden ellemiyorlar. Yerden 1 cm yükseklikte bir arabayı trafikten men ediyorlar. orijinal yay yada ne ise onunla alçaltılmış arabaya bir şey dedikleri yok. Al remus susturucuyu tak bir şey diyen yok.
bende bu tür taciz edici şekilde uygulamalara karşıyım. kendi arabamda olan kanat yüzünden orijinal el kitabını taşımak zorundayım. çevirmede gösteriyorum (anlayana) bak çizimlerde de bu kanat var. yada al internetten bak. bazen yaşım dolayısı ile bazende şansa şimdilik bir şey olmadı. fakat apaçiler ile bir sınıfta olmak beni rahatsız ediyor.
Bu sefer biraz zor kapanır. Milletin elinde cep telefonu var. Sıkıldımı arayıp ihbar ediyor.
Bana soranlara cevap olsun diye söyleyeyim. İstanbul ulusta oturuyorum. TRT nin oradan gelirken arabanın sesi evden duyulurdu. ( o zaman şimdiki kadar kalabalık yoktu.) Aynı sokakta evleri olanların arasında iki kişi rahatsız oluyordu. biri pilot diğeride prof dr. vs vs bir adam bir kaç sefer ikaz ettiler. o zaman saf saf adamlara açıklamaya çalıştım, bakın bu ses aslında karbüratörlerden geliyor falan diye. ama anlayan olmadı. defalarca beni şikayet ettiler. kapıma sayısız defa polis geldi. doğrudan suçlu gibi davranarak. sen patırtı yapıyormuşsun diye. o arabayı satana kadar bu tiptekilerle uğraştım. şimdi işsiz güçsüz bir sürü adam var gerekli gereksiz sikayet yapan. hep bu tür modifiyeyi yapanları bilinçlendirmeye çalıştım. Fakat bazıları bunu başka yere çekti. şimdi bilinçlendirme işlerinden vazgeçtim. Sokakta yarış işin basiti. zaten bir yerde takılırlar. Ben buna ve bilinçsizce arabada yapılan tadilata karşıyım. O yüzden bunları yazdım. Bu devirde her parçası her yerde bulunan arabalara uydur kaydır parça yapıyorlar. buna karşıyım zaten. bu arabalara yönelik bu tür hareketler. arabası düzgün olarak modifiye edilmiş birisine kim ne yapsın. Bir sürü modifiye edilmiş araba var onları neden ellemiyorlar. Yerden 1 cm yükseklikte bir arabayı trafikten men ediyorlar. orijinal yay yada ne ise onunla alçaltılmış arabaya bir şey dedikleri yok. Al remus susturucuyu tak bir şey diyen yok.
bende bu tür taciz edici şekilde uygulamalara karşıyım. kendi arabamda olan kanat yüzünden orijinal el kitabını taşımak zorundayım. çevirmede gösteriyorum (anlayana) bak çizimlerde de bu kanat var. yada al internetten bak. bazen yaşım dolayısı ile bazende şansa şimdilik bir şey olmadı. fakat apaçiler ile bir sınıfta olmak beni rahatsız ediyor.
Dayı iyi güzel anlatıyorsun da... Tutturmuşsun bi bilinçsiz modifiye bilinçsiz modifiye.. Bilinçli yapan bağlanmıyor mu?
Magnaflow gibi global anlamda kabul gören bir markanın arabama özel, arabam için 1 e 1 üretilmiş cat back egsos sistemini koysam bağlanmayacak mıyım? Bağlanmayacağımı iddia ediyorsan, neden bağlandım bundan 3-4 sene önce? Markasını mı tutturamadık? Remus susturucu ile gezene bir şey diyen yokmuş.. Gez bakim cumartesi akşamı S'in etrafında remusla bakalım diyen var mı yok mu? Şimdilerin sıkı denetiminde değil, 7-8 sene öncesinde bile remus'lu xsara bağlandı ben aracın içindeyken.
Bunun bilinçlisi de kanunen yasak, bilinçsizi de kanunen yasak. Remusu memusu geç, egsos kafası takmak da yasak. Bağlamak isterse, bağlar. Bağlamaya niyeti yoksa soba borusunu da bağlamaz.. Kanunla insiyatifi karıştırmamak gerek..
bakın millet insan odaklı olun insan
her konuda döner dolaşır aynı noktaya varırsın.
o yüzden ayı ayı diyorum, egsoz egsoz demiyorum.
hiç bir araba kendi kendine gitmiyor, kendi egsozunu kendi değiştirmiyor değilmi.
siz eksoz ile cam filmi arasında dolanıp duruyorsunuz.
ben eksoz taksam kimseyi rahatsız etmeden kullanırım
ama bazı geri zekalılar böyle yapmıyor
ve olay dönüyor dolaşıyor beni buluyor, polis çevirmede benide aynı teraziye koyuyor neden? işte o tipler yüzünden.
şu gereksiz insanları alkışlamaktan vazgeçin artık......
sağda solda eksoz patlatan bağırtan tipleri şikayet edende var ama ooooo süper diyende var. bu ne ya?
kusura bakmayında aracını bırakcam diyen arkadas abi kardeşler şimdimi aklınız başınıza geldi
zaten serbest bişey degildiki hep yasak bişeydi yeni yasaklanmış muamelesi gösteriyosunuz
bas bas bagırdık benzin bilmem kaç lira oldu sukadar arttı binmeyelim protesto edelim ses yok. mevzu nezaman modifiye kıl yün yasak ozaman kullanmıycam. e onlarda onu istiyo zaten onların işine gelir sizde binmedignizle kalırsınız
Bu konuda kimse bieyere varamaz bol bol kalp kırılır okadar.
huseyinturk
09-07-2014, 20:43
Mofiyeyle uğraşıcaklarına otomatik vites bayanlarla uğraşsalar, onlar lanet olsun deyip trafiğe çıkmasa istanbulda trafik sorunu biter.benim camımdaki filmle ülke kalkındıracaklar şerolar
peki orjinal egzoz ve parçalar ne olacak ? ***** trafik ekiplerinin bilgileri sıfır.207 rc kullanıyorum.extra egzoz takmadım gerek duymadım.ama araçın orjinalinden ufakta olsa ses mevcut ve çift çıkış :) gelde anlat şimdi egosunu tatmin etmek isteyen memura derdini.
gsi_club
09-07-2014, 21:25
simdi benim anlamadigim eskiden de yasakti eksozda flimde simdi de yasak ben degisen birsey göremedim sahsen.ben her zaman bu tür konularda Türkiye deki arkadaslarimin ne kadar sanslisiniz derdim ve hala da öyle diyorum.ya ben yurt disinda polislerin ellerinde metre ile araçlari park halindeki durumlarini ölçüp ceza yazildi.araci bulundugu ülkeden men edildi bakiniz trafikten degil ülkeden yazdim.
bazi yazilardan anladigim yurt disinda serbest bizde niye degil.yurt disinda modifiye serbest filan degil bunu kim diyorsa yalan söylüyor.ben bundan 2 sene öncesine kadar aracim için her sene muayeneye giderken 500 eurodan fazla para harciyordum orjinel haline gelmesi için.bizde birde her sene muaneye gidiyor araç Trdeki gibi 2 senede bir degil.hele bizdeki muayene sartlarini görseniz agziniz açik kalir.size birini anlatayim.istanbul da aracima ön söför camlari dahil flim çektirdim.içimden dedimki en açigini çektireyim sorun olmasin muayene zamaninda ve gün gelir muayene zamanina.aracim herseyden geçti sadece flimlerden geçmedi ve o dk trafikten men oldum.araci disarida kullanmam yasaklandi.ya brzcik halinize sükredin.ben hala diyorum siz Türkiye de oldugunuz için çok sanslisiniz bir defa sanayi de bu isle ugrasan dükkanlar var.bizde ugrasiyorlar ama dünyanin parasi.
ne yazikki her gülün bir dikeni var.madem aracina birseyler yapiyorsun katlanacaksin bu sadece sizler için degil.polislerle sorun yasamak istemiyorsan binme o zaman öyle arabalara
ghibli06
09-07-2014, 21:45
şimdi eve girdim, Çayyolu'nda durum fecaat, Uludağ Kebapçısının önünde polis yolu kesmiş, ara sokakları da kapatmış!hatta yolda ileride bir ekip otosu da yolun kenarında bekliyor muhtemelen kaçanları enseleyecek...
ortamı bu hale getiren herkese saygılarımı sunuyorum, aynen bu kafayla devam etsin herkes...
Benim aracta mugen komple body kit var gorsel olarak 19 jantlar arac 5cm dusuk mugen cat back var ama hdr olmasina ragmen bagirmiyor arac. Sayisiz cevirmeye girdim ettim en ufak bi ceza yemedim cok sukur, ama arac cok orjinal cok oem duruyor ve bagirmiyor bunun etkisi cok buyuk diye dusunuyorum.
ilk defa böylesine şahit oluyorum ben 1 ay sıkıp bırakırlar gibi gözükmüyo durumlar
silvia_s15
09-07-2014, 22:23
bakın millet insan odaklı olun insan
her konuda döner dolaşır aynı noktaya varırsın.
o yüzden ayı ayı diyorum, egsoz egsoz demiyorum.
hiç bir araba kendi kendine gitmiyor, kendi egsozunu kendi değiştirmiyor değilmi.
siz eksoz ile cam filmi arasında dolanıp duruyorsunuz.
ben eksoz taksam kimseyi rahatsız etmeden kullanırım
ama bazı geri zekalılar böyle yapmıyor
ve olay dönüyor dolaşıyor beni buluyor, polis çevirmede benide aynı teraziye koyuyor neden? işte o tipler yüzünden.
şu gereksiz insanları alkışlamaktan vazgeçin artık......
sağda solda eksoz patlatan bağırtan tipleri şikayet edende var ama ooooo süper diyende var. bu ne ya?
Abi tamamen haklısın.Ama egzoz olupta arada bi kesiciye sokuyoruz yalanım yok.Benım babam 55 yaşında standart arabalara binen bi insan.Sehir dısına giderdik 90 km ile varacagımız yola giderdik.Arabayı,yeni aldım tamırciye gidecek işlerimden dolayı babam götürdü.Akşam neyse arabayı teslim aldım.55 yaşında adamım bu arabayı bana bir daha verme dedi.Hayırdır baba dedim.Babam sollamada bile 120 km yapmayan insan.Oğlum sakın sakın gıdıyordum,yenı kasa coralla denk geldi dedi.Selektör yapar filan yanına gelir dedi.Sonra bastım dedi.İbreye bi baktım 200 olmus dedi.Tansıyonum fırladı dedi.Abi her nekadarda olsa sakın kullansak evde bekleyen çoluk çocugumuz bile olsa arada gaza geliyoruz.Yıllardır modifiyeli arabalara biniyorum,son gunlerde olanlar canıma tak dedi.Aracımı satılığa çıkardım.
Valla kimse üstüne alınmasın ayrımcılık yapmak gibi bir durumum yok , ihtiyacı için ve efendice kullanan da vardır ama hepsi az bir sayıda .
Az önce arkadaşlarla araba yıkadık , abi bir insan şahin ve doğanıyla yıkama yerinde bile şekil yapmaya çalışır mı ya ,yok kontak açıp kapatmalar bağırtmalar hayır kime şekliniz arkadaş . Biri köşeden sıkarak geliyor .
Hepsini genellemek saçma tabii ki , ama şu tiplerin altından arabaları alsalar da satışını falan yasaklasalar 5.000 lira da para versin devlet binmesinler şu arabalara . Komple bitsin abi şu şahin - doğan muhabbeti . Valla yıkama hevesimiz kaçtı tası tarağı topladık gittik .
Valla kimse üstüne alınmasın ayrımcılık yapmak gibi bir durumum yok , ihtiyacı için ve efendice kullanan da vardır ama hepsi az bir sayıda .
Az önce arkadaşlarla araba yıkadık , abi bir insan şahin ve doğanıyla yıkama yerinde bile şekil yapmaya çalışır mı ya ,yok kontak açıp kapatmalar bağırtmalar hayır kime şekliniz arkadaş . Biri köşeden sıkarak geliyor .
Hepsini genellemek saçma tabii ki , ama şu tiplerin altından arabaları alsalar da satışını falan yasaklasalar 5.000 lira da para versin devlet binmesinler şu arabalara . Komple bitsin abi şu şahin - doğan muhabbeti . Valla yıkama hevesimiz kaçtı tası tarağı topladık gittik .
ne farkeder ki parasının yettiği başka araçları alıp aynı boku yicekler karakterle alakalı bir durum arabayla değil :cool:
ne farkeder ki parasının yettiği başka araçları alıp aynı boku yicekler karakterle alakalı bir durum arabayla değil :cool:
Dediğin doğru kardeşim zaten , yazmayı unuttum.
O zaman ehliyetlerine süresiz el koyacaklar , ehliyetleri trafikten men yapacaklar hiçbir arabaya binemeyecekler.
Tempra alırlar tipo alırlar her türlü terör estirirler anasını satayım.
o cezalar hep bu tipler yüzünden çıkıyor :)
?v=707OjJAbJGc
Ankara baya diken ustunde heryerde cevirme uygulama var.su ankara radar cevirme face sayfasi fena bivuygulama deil ama biraz pasif kalmislar ben gordukce yaziyorum onu daha aktif kullansak cok yararli olur
Bu ney lan her köşede federaller var. Ankara dikkatli olsun...
Devlet ne zaman sanayisiyle ekonomisiyle italat ve ihracatıyla kalkınır o zaman bu cezalara engel olunabilir. Bizim ülkemiz maalesef asalak gibi halkının sırtından geçinmeyi çok sevdiği için ( k.d.v, vergi, cezalar v.b. ) bu cezaların önüne geçemeyiz, biz bu paraları ödeyecegiz ki cepleri dolsun.
Devlet ne zaman sanayisiyle ekonomisiyle italat ve ihracatıyla kalkınır o zaman bu cezalara engel olunabilir. Bizim ülkemiz maalesef asalak gibi halkının sırtından geçinmeyi çok sevdiği için ( k.d.v, vergi, cezalar v.b. ) bu cezaların önüne geçemeyiz, biz bu paraları ödeyecegiz ki cepleri dolsun.
aynen, gözleri doymadı bitürlü
bi ara zello programın kullanıyorduk tekrar zelloda grup kurup haberleşilebilir aslında
Absyrtos
10-07-2014, 03:40
İstanbul için sadece çevirmelerin yazıldığı bir whatsapp grubu kurulmalı
erdem325
10-07-2014, 04:01
ya hala neyi tartisiyorsunuz vallahi anlamiyorum?
yok ona niye yazmiyolar yok buna niye bisey demiyorlar vs vs..
ondan bundan size ne? siz kendi arabaniza bakin, cok sikayet ediyorsaniz komple oem e donun kurtulun neyin tantanasi bu anlamiyorum.
mantikli gelse de gelmese de (ki bana da cogu sey mantikli gelmiyor ama) bu mevzular yasak. yasak yani neyini tartisiyorsunuz? yok bize yazana kadar doguya baksin yok mal getirene baksin yok torbaciyi alsin yok bilmemne..
yasak oldugunu bilip ona gore onlem alanalar zaten kolay kolay ceza da yemiyorlar men de..
ha bire ceza yiyenler de ya oem e donup kafasi rahat edecek ya da razi olacak, bu ulkede bu islerin diyeti bu kardesim bu kadar basit.
su baslik altinda bu isler bir nebze nasil kanuna uygun olur, ya da kanuna uygunluk konusunda bizler neler yapabiliriz tartisilacagina hala yok mali sokarken vergisini aliyor yok bilmemne..
ben dahil ceza yiyenlerin "cok cok buyuk bir kismi" hakediyoruz. cunku yasagi deliyoruz, basit yani bu kadar.
ailenle de gezsen araban 4 kapi da olsa bilmemne de olsa yasak yani.
Abi tamamen haklısın.Ama egzoz olupta arada bi kesiciye sokuyoruz yalanım yok.Benım babam 55 yaşında standart arabalara binen bi insan.Sehir dısına giderdik 90 km ile varacagımız yola giderdik.Arabayı,yeni aldım tamırciye gidecek işlerimden dolayı babam götürdü.Akşam neyse arabayı teslim aldım.55 yaşında adamım bu arabayı bana bir daha verme dedi.Hayırdır baba dedim.Babam sollamada bile 120 km yapmayan insan.Oğlum sakın sakın gıdıyordum,yenı kasa coralla denk geldi dedi.Selektör yapar filan yanına gelir dedi.Sonra bastım dedi.İbreye bi baktım 200 olmus dedi.Tansıyonum fırladı dedi.Abi her nekadarda olsa sakın kullansak evde bekleyen çoluk çocugumuz bile olsa arada gaza geliyoruz.Yıllardır modifiyeli arabalara biniyorum,son gunlerde olanlar canıma tak dedi.Aracımı satılığa çıkardım.
off off o yazdıklarımdan bunu mu anladın :)
ben kedi gibi sağdan gidinmi diyorum? hiç gazlamayınmı diyorum?
tamam gazla ama TEM de gazla, yada E5 te yanlama!
bu başlığa yazmanın anlamı yok artık çünkü herkesin kafa bi başka
demek istediğimi aşağıda arkadaş yaşamış ve yazmış.
agresive
10-07-2014, 07:02
abiler kardeşler belki çoğunuz karşı gelecek yazdıklarıma ama şimdi yabancı ülkelere bakın adamlar organizasyonun dibine vuruyorlar biz yaptığımız organizasyonlarda çuvallıyoruz neden kendini bilmezler yüzünden şimdi biliyorum belki çok saçma gelecek ama elimizde pistler var onları kullansak toplantıları organizasyonları orada yapsak şu sorun hal olana kadar bizler toplanıp imza toplayıp derdimizi anlatamayız bence çünkü illa biri bir şey yapacak modifiyeli araçların rahatça hareket ettiği alanlarda yapsak organizasyonlarımızı dışarıdaki kendini bilmezler zaten elenir benim düşüncem bu yabancı ülkelerde kaliteli organizasyonları izliyoruz hep toplumdan uzak rahat rahat eğleniyor insanlar bizlerde yapabiliriz bence benim düşüncem bu otobanlardan biraz uzak duracağız makas atmayacağız aracımızı sakin kullanacağız örnek olacağız ki bir yol kat edebilelim youtube'da facebook'ta yaptığımız hataları örnek gibi sergileyerek biz iyice göze battık benim düşüncem bu araba kuıllanmayı bilmeyen sinyal vererek şerit değiştirmeyi bıraktım dönüş yapan bir ülkede yaşıyoruz onlar bizim her hareketimizi şikayet ederler kendileri araba bile park edemezler kuralları bilmezler ama biz suçlu oluruz biraz benim düşüncem bu dur..
Şahine doğana baca kadar egsoz koyup kafa şişirenler yüzünden oldu zaten bunca olan şey. Bi taraftanda hak veriyorum arabanın kapasitesi belli kafa ütüleyen bi ses. sabahın 8 inde dükkanın önünden son ses müzikle geçeni görüncede diyorum yani ister istemez polislerde haklı be kardeşim diye. herkes nerde kalkıp nere oturacağını bilse bunların hiçbiri olmazdı. kendini bilmezler yüzünden tüm modifiye camiası zarar görüyor başka bişey değil yani.
valla kimse kusura bakmasın şahin doğanın serçenin kuşun etiketçinin ne kadar etkisi varsa bu olayda , bilinçli geçinip bilinçsiz olanlarında suçu var.
misalen cooper S ler,roccolar,s2000 şahinin egzoz sesiyle bu 3aracın egzoz sesleri birbiriyle alakası yok (gürgür amerikan rolanti sesini her devirde veriyo misalen bu araçlar) o yüzden kimse kelime oyunu yapmasın aynayı birazda kendinize çevirmeniz gerekiyo.
kanki Bosnada nasıl bu teknik değişiklik yada muayne durumu :)
mesela 1ön sayfada belcikada arkadaş yazmış. okadar senedir ordasın bikere sormadm bunu bak hiç aklıma gelmemiş :D
SekoLive
10-07-2014, 07:56
valla kimse kusura bakmasın şahin doğanın serçenin kuşun etiketçinin ne kadar etkisi varsa bu olayda , bilinçli geçinip bilinçsiz olanlarında suçu var.
misalen cooper S ler,roccolar,s2000 şahinin egzoz sesiyle bu 3aracın egzoz sesleri birbiriyle alakası yok (gürgür amerikan rolanti sesini her devirde veriyo misalen bu araçlar) o yüzden kimse kelime oyunu yapmasın aynayı birazda kendinize çevirmeniz gerekiyo.
şahin zaten olayın küçük emrahı vurun şahine :)
ben istanbulda apaçilik yapan şahine az denk geliyorum. artık istanbulda şahin tarzı araçda cok az kaldı.
bu ilk aşırılık yapanı denk getirip cezalandırsaydık alkışlayacağımıza belki olay buralara gelmezdi.
hakotech
10-07-2014, 08:12
Şimdi sapancaya geldim sıka sıka hemide polisle kapıştım ayılarla boğustum,gorillerle savaştım kimse vay efendim sen niye modifiye yaptın demedi,teşekkürler doveee :D
turbo&quattro
10-07-2014, 08:28
Son 1 senede boluk boluk yaklasik 3 ay TR deydim. Bu sure icinde surekli trafikteydim gerek kendi aracimla gerekse arkadaslarimin modifiyeli araclari ile. Atasehirede gittik caddeyede ama bir kere bile cevirme, polis gormedim. Kullanim tarzi, dogru yer dogru zaman ile kolay kolay ceza yiyilecegini sanmiyorum.
Konuya bakıyorum da, tek suçlu Şahin ve Doğan kullanıcıları ilan edilmiş :)
Birazcık insaf Arkadaşlar. Tamam hepimiz iyi niyetliyiz de, birazda iğne ve çuvaldız ilişkisini gözden kaçırmayalım.
S virajında 2 dakika durun bakalım, orada 150km/h ile yanlayan Şahin ve Doğan'lar mı ???
o cezalar hep bu tipler yüzünden çıkıyor :)
?v=707OjJAbJGc
sabah sabah ne güldüm ya :)
ahmet_xy
10-07-2014, 08:39
Birazcık insaf Arkadaşlar. Tamam hepimiz iyi niyetliyiz de, birazda iğne ve çuvaldız ilişkisini gözden kaçırmayalım.
S virajında 2 dakika durun bakalım, orada 150km/h ile yanlayan Şahin ve Doğan'lar mı ???
sadece onlar değil. E36 bmwler, EK kasa civicler, 106-saxo grubundakiler. :icon_tup:
Abi iğne çuvaldız tamamda,ya şu neredeyse her akşam gelenek haline gelen pendik cep'e ne demeli.20 araba varsa 18 i şahin doğan, duman dumana gidiyor sanırsın büyük istanbul yangını var.Bence önce oraya bir el atılmalı acilen.
kanki Bosnada nasıl bu teknik değişiklik yada muayne durumu :)
mesela 1ön sayfada belcikada arkadaş yazmış. okadar senedir ordasın bikere sormadm bunu bak hiç aklıma gelmemiş :D
clearance ile ilgili bi kanun yok istersen gom yerin dibine muayneden gecerken kanala girsin yeferli cikintilara surtmeden
egzoz db olcumu 70db sinirlandirilmis fakat 2.0 ustu araclarda tolerans taniniyo(egzozdan ceza yemedim hic yiyende duymadim) ama s2000e hks takilmis caddede gezen aracta yok musama gostermezler gezemez yani..
eskiden lastik ve jant egzoz vs ek belge acilip ruhsata yaziliyodu suan olmuyo malesef
cam filmi sadece arka 2 cama serbest arka cam ve gerikalanlar yasak
fakat bise diyen yok (luxry sinifina karisilmiyo bu ne demek eger eski kasa 70 97 model arasina cekersen opuyolar diger modellere ve tipine vore tolerans ganiniyo ole diim) muayne istsyonu gormezden gelio cam filmini.
onun harici etliye sutluye karisan yok..
rahat kisacasi : ) ztn 2.5 2.7mily. ulke o yuzden bura kistas diil ama yineliyorum s2000 type r tr egzoz takip gezdigi gibiurda rahat gezemez.
ekleme belcikaida kistas almayin yay takmak daahi cok zor o memlekette.
HONDAHAN
10-07-2014, 09:22
24 sayfa, kim ya da kimler yazmıştı bilmiyorum ama deniliyor ki;
Body kit parçaları kaza anında kopup size ve başkalarına zarar verebilir diye, orijinal ebattan büyük jant ise seyir güvenliği açısından vs.. yasak. İyi de kardeşim bunları ruhsata işletince bu riskler ortadanmı kalkıyor ? ! Saçma. Bu yüzden de ruhsata işletilebilirlik falan da yok. Yasak işte çekeceğiz, yapacak birşey yok. Bu saçma yasakları çıkaran kafaların bir şekilde bu işleri bilmesi lazım ki yasaklar mantıklı olsun, herkes te uysun. Onlarca arkadaş yazmış işte bugünlere gelinmesinin sebebi olan tipleri, polis bilmiyormu bunları ? Şikayet eden; yer, zaman, plaka bildirmiyor mu ? Gitsinler, alsınlar. Ama yook Tanju gibi ilerde bekleyip gol atmak kolay geliyor. Kime ne zararı var benim yayımın jantımın, devletimin yetkilendirdiği yerde muayenemi olmuş, parasını ödemiş, belgesini almışım. Tüvtürk rampasından geçmişsem dokunma kardeşim benim yayıma, yerde kafa oynata oynata gideni al. Daha bu konu çok uzar gider, iyi olur inşallah diyelim.
zOnstyLe
10-07-2014, 09:28
keşke 4 cm düşük olsa bu bahsedilen arabalar yere sürünerek gidiyorlar.
Hiç sonradan görüntüyü değiştirecek bir parça takmadım. Hatta 205 imi modifiye ederken arkaya bir kanat takmamı önerdiklerinde az daha o kadar güçlü olamasın bari diyecek kadar, bu orijinal görünümün bozulmasına karşıyım.
Benim yaşım kadar belkide fazlasıdır modifiye işinde olmanıza ragmen, bugune kadarr attıgınız postlarda dikkatimi çektiği kadarıyla birden fazla arabayada binip modifiye atmişliğiniz varmış. Buna rağmen hiç spor yay, rüzgarlık, body kit, sis lambası, camlara film, performans egzoz(ki sizin zamanınızda vanalı egzos varmış ben taktıgınızı düşünüyorum yıl olmuş 2014 bu egzozun kumandalıya yani elektroniğe dönmesine bile kızmışsınız önceki postunuzda), takmamışsınız orjinal görüntüyü bozmamak için.. Cok inandırıcı gelmesede bana azminizden dolayı tebrik ediyorum..
Abi iğne çuvaldız tamamda,ya şu neredeyse her akşam gelenek haline gelen pendik cep'e ne demeli.20 araba varsa 18 i şahin doğan, duman dumana gidiyor sanırsın büyük istanbul yangını var.Bence önce oraya bir el atılmalı acilen.
Doğru, oranın da temizlenmesi gerekiyor lakin orda rahatsız olan en fazla piknikçiler oluyor :)
Diğer güzergahlar cadde, sahil, Ataşehir vb. direk yerleşim yeri, yani insanların ikamet ettiği güzergahlar ve en çok şikayet oralardan geliyor.
Geçen akşam Ataşehir'de oturuyoruz, M5 vb. yanlamaya kükremeye başladı.
Baktım Üst katlarda insanlar pencerelere toplantı, perdelerini sinirle kapattılar.
Orda kendi kendime dedim ki acaba burda otursam bu manzara karşısında ne yapardım...
Maxi abinin de dediği gibi araba markalarını hedef göstermek yerine ayılara odaklanmak lazım. Ha burda yazıp çizilenlerle de bir yere varılacağı yok, sağda solda örgütlenip karakol önünde kesiciye girip alkışlayanlar, eylem adı altında yolu kapatıp iyice dikkat çeken güruh yine piyasaya çıkıp herşeyi sıçıp batıracak maalesef. Hak aradıklarını sanarken anarşi yapmaları bu işi daha da kötüye götürecek gibime geliyor.
ghibli06
10-07-2014, 10:19
Tofascilara sorsan ferrariler yuzunden, SS cilerr sorsan sahincilerden bu haldeyiz... Baskalarini birakip kendimize baksak biraz empati yapsak en azindan diyecek lafimiz olur...
Tofascilara sorsan ferrariler yuzunden, SS cilerr sorsan sahincilerden bu haldeyiz... Baskalarini birakip kendimize baksak biraz empati yapsak en azindan diyecek lafimiz olur...
Aynen oyle bunu markalara ayirmak anlamsiz ben panemerada gordum 2 defa egzoz takmis cadde uzerinde bos gaza basanda gordum , ortakoy besiktas arasindaki yoldada trafik olmasina ragmen 3-4 arabalik onunde yer acip egzozu bagirta bagirta launch yapanda gordum. Bazi markalar belki daha cok goze batabilir. Olay araba degil yine kullanicida bitiyor.
By CrAzY
11-07-2014, 01:16
https://www.facebook.com/photo.php?v=800904936616039&set=vb.194758643897341&type=2&theater
İzleyeniniz varmı bilmiyorum şaşmazda bi adam tepki vermiş.
Bu aksam Zir stock ix35 ses 23 te tesisat vs yok geldi arkamdan sivil ekip 2 de resmi karşıdan yüksek ses yayın yapmaktan ceza kestiler..
Modifiyeden önce arka sislere , kör eden zenon farlara el atsınlar..
Arkadaslar,şu varya sosyal mesaj verenlere ayar oluyorum.Şimdi elamanın teki arabayı gırtlak doldurdu.600-1000 hp arası yaptı.İstanbulda atıyom,bi koprünün içinde çatara patara launch yaparak kalttı.Sonra trafikte bi m3le bi type_r yarıştı .Type_r seisnide bilirsiniz az bucuk değil.Kesiciye soka soka gitse 500 metre ilerden sesi duyulur.Konu dağıldı ,roll videosu koydu.Adam atıyorum,zengin subiisi var ayda bir egsozt değiştirip videosunu attı değilmi.BUnlara alkış tutan sitedeki apaçilermi,yoksa heğimizmi.19 sayfa olmus sosyal mesaj verenlere ayar oluyorum.Zengin değilim,1 adet arabam var.32 yaşındayım,7 yıldır hiçkimseyle yarışmıyorum.Vtec2 aracım var ss magnum egsozt var.Ailemle binerim,sakin sakin kullanırım.Araç trafıkten 2 kere men oldu.O yukardaki saydıklarımla kendinmı asla soyutlamıyorum.Sırf bu hukumetın soygunculuğuna bağlıyorum.Artık suraya sosyal mesaj atmayı,bırakalım ne yapabiliriz dıye onu tartışalım
ilk harfinden son harfine kadar cok dogru konusmussunuz.:icon_tup::icon_tup:
Bu aksam Zir stock ix35 ses 23 te tesisat vs yok geldi arkamdan sivil ekip 2 de resmi karşıdan yüksek ses yayın yapmaktan ceza kestiler..
vay anasını sayın seyirciler o.O Ne kadarmış yüksek sesle müzik dinlemenin cezası
bu ankara istanbul bursa ne çekiyor polisten be. adana da hiç görmedim böyle birşey herkes kendi kafasında kimsenin kimseye birşey dediği yok yeterki egzoz açma ve aşırı kötü birine denk gelirsen film den yiyorsun gerisine hiç sesleri çıkmıyor
bu ankara istanbul bursa ne çekiyor polisten be. adana da hiç görmedim böyle birşey herkes kendi kafasında kimsenin kimseye birşey dediği yok yeterki egzoz açma ve aşırı kötü birine denk gelirsen film den yiyorsun gerisine hiç sesleri çıkmıyor
dostum sen adanada yaşadığına eminmisin :D
vay anasını sayın seyirciler o.O Ne kadarmış yüksek sesle müzik dinlemenin cezası
80 tl 15 gün içinde ödersen 60 tl bende dedim parasiyla değilmi hem dinlerim hem öderim hiaminaaa
GokhanE.
11-07-2014, 09:52
Polislere gerekli eğitim, keyfi değil ölçüme göre ceza ve polis tarafından vatandaşa insani yaklaşım ve bir miktar insiyatifle gürültü ve rahatsızlık önlenebilir. Sap ile saman ayrılır.
Aman dikkat, istanbulda isin cilki cikti iyice. Dun gece ustelik sahur vakti florya'nin icinden sahil baglanti yoluna kadar 2 cevirme vardi. ( ki toplasan 3-5 km ) Hep yapili Araba almislar.
eğitimle cozulecek mesele değil bu.cezayi kesen memurun vay ben gizla gezemiom sende gezemessin hiamina diyip ota boka ceza yazmamasi lazim.askerde nasi yaşi kucuk ust rutbe yasi buyuk birine ibnelik yapar buda ona benziyo.hayatta bi *** olamamis adami torpille katakulliyle bu tur mesleklere yerlestirirsen boyle olur yapacak birsey yok
silvia_s15
11-07-2014, 13:09
'Modifiye açılımı istiyoruz' (http://www.aksam.com.tr/media/video/yasam/modifiye-acilimi-istiyoruz/video-10546)
::ZaFeR::
11-07-2014, 13:21
dostum sen adanada yaşadığına eminmisin :D
O değilde Adana'dan ne zaman geçsem.Asayiş ve ya Narkotik çevirmesine denk geliyorum :D
'Modifiye açılımı istiyoruz' (http://www.aksam.com.tr/media/video/yasam/modifiye-acilimi-istiyoruz/video-10546)
Valla abim güzel konuşuyo da arkadan egzoz sesleri gelmese daha iyi olurmuş :D
Abi işi çözmüş, helal olsun.
HONDAHAN
11-07-2014, 14:04
:D Reis bir yandan konuşuyor, arkadan da egzoz sesi geliyor :D nasıl olacak ?
( Affola #460 ı görmemiştim. )
hondacılar yandı 9bin değil artık 3bin döner anca o eksozla
volkan_gs
11-07-2014, 14:22
hahaha cidden isteklerini yerine getirip ayrı bir yer yapılsın bu arkadaşlara ama sadece pazar günleri değil ömür boyu halka karışmasınlar mümkünse :)
bazı haddini bilmezler yüzünden oluyo ne oluyosa .....basık arabadan sana ne la dingil iyiki zamanında herşeyden hevesimi almışım yeni nesilin işi çoook daha zor
ralli arabasını çevirip ehliyet ruhsat soran zihniyet
bu milletin bisiklete binmesi bile vakit kaybı
orjinal krom egsoz ucu yüzünden araçlarını bağlatanları duydum bunun için servislerinden belge vs alan arkadaşlar mevcut mu ?
SULTANOGLU
11-07-2014, 16:15
http://i1277.photobucket.com/albums/y500/sultanoglu/Screenshot_2014-07-11-17-14-11_zpsaa6190f5.png
akyokus fan culp :icon_tup:
MatraX_07
11-07-2014, 16:53
bu arkadasla Konyalı Azer VEZ 96 yı coşturuyor (YIKAMACI BAHADIR) part.2 - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=M6FGHS-jf9k) vıdeodakı arkadas aynı kişiğ değil mi :D :D
aodabasi
11-07-2014, 17:08
bu arkadasla Konyalı Azer VEZ 96 yı coşturuyor (YIKAMACI BAHADIR) part.2 - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=M6FGHS-jf9k) vıdeodakı arkadas aynı kişiğ değil mi :D :D
ahahahah çok iyi yaa :D
bunlara açilim yasaklanmali haha :D
Allah'ım Yarabbim ya ,hareketlere bak. :beuj:
ibretlik tesbit :D
modifiye açılımı nedir allah aşkına ?
kelalper
11-07-2014, 18:44
ya bilmediğimden soruyorum ciddi ciddi böyle bir problem var mı? Kim belirleyecek modifiye olup olmadığını arabanın. Motor içinde forged piston olup olmadığını nasıl anlayacaklar.
ya bilmediğimden soruyorum ciddi ciddi böyle bir problem var mı? Kim belirleyecek modifiye olup olmadığını arabanın. Motor içinde forged piston olup olmadığını nasıl anlayacaklar.
yok be kım karısır arabanın motoruna yuruyenıne
olay sadace abuk subuk jant egsoz takana yerlerde surunenlere olur
bı sure kurunun yanında yas yanar cevırmeye denk gelırse
http://s2.postimg.org/5unrab009/Screenshot_2014_07_11_20_50_00.png
şimdi nette gördüm bu fotoğrafı polisin de egzoz şekilmiş
alperkirman
11-07-2014, 19:58
sanayide anlaşmalı ustalar ayarlamışlar abi hemen kapak açtırcaklar varsa masraf senin yoksa devlet karşılıyo :D :D
makara bi yana bundan sonra sleeper akar ;)
ceratoniaorg
11-07-2014, 20:33
Antalya sakin gibi dün ben 1 haftadır doğru dürüst çevirme bile görmedim rutin yerlerin dışında ekstra olarak.
Masterpiece
11-07-2014, 20:43
Yarın akşam ıspartada da bir konvoy olacak ardından yürüyüş yapılacak..
kelalper
11-07-2014, 22:16
yok be kım karısır arabanın motoruna yuruyenıne
olay sadace abuk subuk jant egsoz takana yerlerde surunenlere olur
bı sure kurunun yanında yas yanar cevırmeye denk gelırse
benim hans a karışmıyolar. Bakıolar kamyon kadar araba salıolar.
Bahceli 7 girişi 5 ekip sagli sollu çekiyor şu anda. Allahtan şirket araciyla geldik, dikkatli olun
schizophrenic
11-07-2014, 22:35
Aracım dizel , komple düz boru ve egsozum var aracımda onun haricinde standart
Çok ses ztn çıkmıyo ama , bu '' modifiye trafiğe çıkamayacak '' olayından beri çok kez
kemerim her zaman takılı bi şekilde tüm kurallara uyarak ulus - kızılay gibi polis yuvası yerleri kullanmama rağmen , 1 - 2 de normal uygulamaya denk geldim hiç çevrilmedim.
Keçiörende oturuyorum her 10 araçtan biri gece vakti parklar yanık altta 30.000k sisler ile dolanıyo , hemen hemen her şahin doğanda bırak egsozu , komple düz borulu geziyolar zarıl zarıl , Camlar sonuna kadar açık ağzını ayırmış milletin karısına kızına bakıyo laf atıyo , müzik tesisatı olsun olmasın her araçta son ses oyun havaları içindede bi yam yam
Yani durum böyle olunca modifiye trafiğe ' de çıkamaz , milette şikayetçi olur , kurunun yanında yaşda yanar .
Çevrildikleri zaman da klasik '' adammı öldürdük '' '' vatan hainimiyiz '' '' torbacıları yakalayın '' '' senin maaşını ben ödüyorum '' gibi haykırışları duyuyoruz .
Aracım dizel , komple düz boru ve egsozum var aracımda onun haricinde standart
Çok ses ztn çıkmıyo ama , bu '' modifiye trafiğe çıkamayacak '' olayından beri çok kez
kemerim her zaman takılı bi şekilde tüm kurallara uyarak ulus - kızılay gibi polis yuvası yerleri kullanmama rağmen , 1 - 2 de normal uygulamaya denk geldim hiç çevrilmedim.
Keçiörende oturuyorum her 10 araçtan biri gece vakti parklar yanık altta 30.000k sisler ile dolanıyo , hemen hemen her şahin doğanda bırak egsozu , komple düz borulu geziyolar zarıl zarıl , Camlar sonuna kadar açık ağzını ayırmış milletin karısına kızına bakıyo laf atıyo , müzik tesisatı olsun olmasın her araçta son ses oyun havaları içindede bi yam yam
Yani durum böyle olunca modifiye trafiğe ' de çıkamaz , milette şikayetçi olur , kurunun yanında yaşda yanar .
Çevrildikleri zaman da klasik '' adammı öldürdük '' '' vatan hainimiyiz '' '' torbacıları yakalayın '' '' senin maaşını ben ödüyorum '' gibi haykırışları duyuyoruz .
Bu tür sözde modifiyeciler için ibretlik tespit olmuş işte. :D :icon_tup:
Ankara trafiği bugün iş başındaydı göz açtırmıyorlar.
caddebostan çok sakindi bugün hiç trafik çevirmesi yoktu tek biyerde asayiş vardı o kadar
agresive
12-07-2014, 01:40
bu gün izmir de çoşmuş çalıştığım firmanın önünde çevirme yaptılar 3 saat boyunca oturdum izledim sadece bir araç sislerden ceza yedi o da kendi akılsızlığından. Adamlar ağırlık kusurlu araçları ve kemer takmayanları aldılar kaç tanesi sisleri açık geçti durdurmadılar bile egzoz filmli olanları saymıyorum çok şaşırdım başka arkadaşlarımdan aldığım duyumlarda gördükleri gibi ceza yazıp men ediyorlar dediler her halde polisine göre değişiyor bu kafam çok karıştı şuan .
Serkan_UR
12-07-2014, 07:48
arkadaşlarında dediği gibi her sene oluyor böyle dikkat çekmeler 300-500 araç bağlanıyor sonda unutuluyor ama bu sefer sanki biz unutturmicaz gibi :)Olaya fazla dikkat çektirtmekde göze batmak oluyor..Mesela bence modifiyeli araçlar toplanıp yürüyüş gösteri vs yapmasınlar!! Çünkü kesin gaza gelinir kesiciler el frenleri havalı kornalar donutlar kaş yapayım derken gözde çıkar....Yürüyüş toplanma konvoy için 2 kere düşünün derim...
bunu her sene yapıyorlar ağustosun15'inden sonra bişey kalmaz.Ama yine kilit noktalarda çevirmeler vs olur (S virajı cadde vs)
bu nasıl bir protestodur?
bu düşünceye sahip insanlar oldukca daha çok arac baglanır.
maalesef modifiye edilmiş tüm arac kullanıcıları bu sekilde polis gözünde
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xap1/t1.0-9/1525245_524178084350778_4006485350681855294_n.jpg
bu nasıl bir protestodur?
bu düşünceye sahip insanlar oldukca daha çok arac baglanır.
maalesef modifiye edilmiş tüm arac kullanıcıları bu sekilde polis gözünde
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xap1/t1.0-9/1525245_524178084350778_4006485350681855294_n.jpg
Manyak lan bunlar valla manyak
Maxiboost
12-07-2014, 09:54
Daha boyle cevirmeye photoshopla yanlayarak girsinler :) bence cayir cayir yazsinlar yakaladiklari araclara. Bu isin tek mantikli yolu kanuni duzenlemedir. Sadece belli standarta sahip urunlerin ruhsata islenmesine izin verilecek. Yetkilendirilmis yerlerde dogru malzemenin montajlandigi tesbit ettirilip ruhsata islenmesi gerek bence. Egsoz, suspansiyon icin konusuyorum. Cam filmi icinde belli bir gecirgenlik sarti konup, bazi ekiplere gecirgenligi olcen cihazlardan verip denetleme yapicaksin. Modifiyeli araclarada 6 ayda bir lifte sokturup ayni donanimin uzerinde oldugunu teyit ettiriceksin. Sonra pasalar gibi gazlicak millet. Uymayanada cakican cezayi 800-1000tl :D
ghibli06
12-07-2014, 10:05
kusura bakmayın ama o 'sosyal mesaj' dediklerinizi yapamazsak, bu ülkede artık kimseyi ikna edemeyiz... ben komple egsoz yaptım, yasal mı? değil... ama nedir bunu sınırı? kaç Db? film taktım nedir geçirgenlik oranı? bu oranı belirleyen kim? TSE artık 'cadde kullanımı' onayı vermeli mi? hangi ürünlerde bu aranmalı ? bizler akıllı insanlarız en azından bu sitedekiler olarak, öncelikle ortam temizlenmeli ki bun konuları tartışıp gerekirse devlete fikir verebilmeliyiz...
getirsinler egsoz için standart, ama bunu da egsoz emisyon pulu veren kuruluşlar kontrol etsin, sadece emisyon değil buna da baksın onay versin biz de o onay kartı ile polisin kulak hassasiyeti ile sınanmak zorunda kalmayalım
cam filmi uygulayanlar 'cadde kullanımı onaylı' malzeme kullanmak zorunda olsunlar, ben bunu yaptırırken acaba yolda bağlanır mıyım diye düşünmeyim, alayım faturasını koyayım ruhsata olsun bitsin...
burada yıllardır yay kestirmeyin diyoruz, ağzımızın payını da alıyoruz... sana ne moruk sen eskide kalmışsın biz kestiriyoruz, Ahmet abi de kestirdi 10 numara oldu, Mustafa kankim bir bastı arabaya gören hasta oluyor formatında gidiyoruz.. sizler özellikle ölümlü kazalardan sonra teknik rapor düzenlediğini, bilirkişi raporu verildiğini bilmiyor musunuz? o raporlarda arabanın dengesinin sonradan yapılan yanlış uygulamalar ile bozulduğundan ................... diye devam eden cümleler geçtiğinden haberdar mısınız? polis neden yüksekliğe taktı diye düşünüp durmanıza gerek var mı? cevabın bu sitede bile en az 100 kere açılan konularda gizli olduğunu hiç düşündünüz mü? sosyal mesaj verip insanları uyarmak neden batıyor? işte bu nedenle batmasın arkadaş, doğrusu neyse konuşup bilinçlendirelim...
motor swap yapıldıktan sonra o uzun zor prosedürlere razı olun, motoru işletin diyoruz aldığımız cevap 'muayenede motor numarası okunmaması hafif kusur'... insanları yanlış yönlendirmiş olanlar için 'sosyal mesaj' tabii ki bizim söylediklerimiz, şimdi e30-36 araçların motor numarasını kontrol etmeye başladılar? neden diye düşünmeye gerek var mı?
haydi gazlayalım, orda yarışalım, köprü altında rolling yapalım mesajlarınız okunmuyor mu? bu kadar aleni yapmayın 'sosyal mesaj'ımıza gelen cevap 'siz hiç yapmıyor musunuz, biz yapınca mı suç oluyor'... sen yapınca değil, bizim de sizin de yapmamız da suç, ama eşini aldatınca face de bunu mu yazıyorsun, ilan mı ediyorsun? edince de 'ama başkaları da yapıyor' diyince hatun af mı ediyor?
şimdi protesto toplantıları yapılacak, yine kesicide arabanın canını alan e30 cular, evdeki soba borusuna yazın iş bulan tofaşçılar, yayı sökülmüş gibi zıp zıp zıplayan sürüngenler, arabanın üzerinde daha ne yazdığını bilmediği stickerları yapıştıran tipler gelecek, sesimizi değil de arabaların sesini duyurmaya çalışanlarla dolacak...
polisimiz emniyetimiz çok iyi niyetli, çok bilinçli demiyorum ama çoğumuz askerlik yaptık, verilen talimatları üzerine 10 katarak yapmadık mı? kendi insiyatiflerimizi ne kadar kullanabildik? şimdi bayiden alınmış ferrari ses çıkartıyor ona ceza kes mantığını bırakalım, yaptığımız modifiyelerin çoğunun yasal olmadığını kabul edelim ama bunun sınırlarının çizilmesine yardımcı olalım, yapacağımız protestolar ve tepkiler bu çerçevede olmalı, egsoza dB sınırı getirilsin en azından o limitlerde dolaşalım daha üstünü yapan da ağlamasın, cam filmi, araç yüksekliği, süspansüyon değişikliği vs, bunların hepsinin standardı olsun aldığımız faturalarla rahatça işletebilme sistemi üzerine fikir geliştirip önerelim bu liste uzar gider... saçma sapan protestolarla herkese terörist muamelesi yapılmasına çanak tutmayalım lütfen...
Sonra polis neden bize düşman , neden modifiye yasak diyorsunuz ya? Bu ne peki?
Biri de gelip sakın bu adamı savunmaya kalkmasın...
Orada trafikte bekleyenlerin günahı ne?
Harun Taştan Toyota Supra Drift - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=HjaBZoMHcVs)
Harun Taştan Toyota Supra Drift - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=HjaBZoMHcVs)
kusura bakmayın ama o 'sosyal mesaj' dediklerinizi yapamazsak, bu ülkede artık kimseyi ikna edemeyiz... ben komple egsoz yaptım, yasal mı? değil... ama nedir bunu sınırı? kaç Db? film taktım nedir geçirgenlik oranı? bu oranı belirleyen kim? TSE artık 'cadde kullanımı' onayı vermeli mi? hangi ürünlerde bu aranmalı ? bizler akıllı insanlarız en azından bu sitedekiler olarak, öncelikle ortam temizlenmeli ki bun konuları tartışıp gerekirse devlete fikir verebilmeliyiz...
getirsinler egsoz için standart, ama bunu da egsoz emisyon pulu veren kuruluşlar kontrol etsin, sadece emisyon değil buna da baksın onay versin biz de o onay kartı ile polisin kulak hassasiyeti ile sınanmak zorunda kalmayalım
cam filmi uygulayanlar 'cadde kullanımı onaylı' malzeme kullanmak zorunda olsunlar, ben bunu yaptırırken acaba yolda bağlanır mıyım diye düşünmeyim, alayım faturasını koyayım ruhsata olsun bitsin...
burada yıllardır yay kestirmeyin diyoruz, ağzımızın payını da alıyoruz... sana ne moruk sen eskide kalmışsın biz kestiriyoruz, Ahmet abi de kestirdi 10 numara oldu, Mustafa kankim bir bastı arabaya gören hasta oluyor formatında gidiyoruz.. sizler özellikle ölümlü kazalardan sonra teknik rapor düzenlediğini, bilirkişi raporu verildiğini bilmiyor musunuz? o raporlarda arabanın dengesinin sonradan yapılan yanlış uygulamalar ile bozulduğundan ................... diye devam eden cümleler geçtiğinden haberdar mısınız? polis neden yüksekliğe taktı diye düşünüp durmanıza gerek var mı? cevabın bu sitede bile en az 100 kere açılan konularda gizli olduğunu hiç düşündünüz mü? sosyal mesaj verip insanları uyarmak neden batıyor? işte bu nedenle batmasın arkadaş, doğrusu neyse konuşup bilinçlendirelim...
motor swap yapıldıktan sonra o uzun zor prosedürlere razı olun, motoru işletin diyoruz aldığımız cevap 'muayenede motor numarası okunmaması hafif kusur'... insanları yanlış yönlendirmiş olanlar için 'sosyal mesaj' tabii ki bizim söylediklerimiz, şimdi e30-36 araçların motor numarasını kontrol etmeye başladılar? neden diye düşünmeye gerek var mı?
haydi gazlayalım, orda yarışalım, köprü altında rolling yapalım mesajlarınız okunmuyor mu? bu kadar aleni yapmayın 'sosyal mesaj'ımıza gelen cevap 'siz hiç yapmıyor musunuz, biz yapınca mı suç oluyor'... sen yapınca değil, bizim de sizin de yapmamız da suç, ama eşini aldatınca face de bunu mu yazıyorsun, ilan mı ediyorsun? edince de 'ama başkaları da yapıyor' diyince hatun af mı ediyor?
şimdi protesto toplantıları yapılacak, yine kesicide arabanın canını alan e30 cular, evdeki soba borusuna yazın iş bulan tofaşçılar, yayı sökülmüş gibi zıp zıp zıplayan sürüngenler, arabanın üzerinde daha ne yazdığını bilmediği stickerları yapıştıran tipler gelecek, sesimizi değil de arabaların sesini duyurmaya çalışanlarla dolacak...
polisimiz emniyetimiz çok iyi niyetli, çok bilinçli demiyorum ama çoğumuz askerlik yaptık, verilen talimatları üzerine 10 katarak yapmadık mı? kendi insiyatiflerimizi ne kadar kullanabildik? şimdi bayiden alınmış ferrari ses çıkartıyor ona ceza kes mantığını bırakalım, yaptığımız modifiyelerin çoğunun yasal olmadığını kabul edelim ama bunun sınırlarının çizilmesine yardımcı olalım, yapacağımız protestolar ve tepkiler bu çerçevede olmalı, egsoza dB sınırı getirilsin en azından o limitlerde dolaşalım daha üstünü yapan da ağlamasın, cam filmi, araç yüksekliği, süspansüyon değişikliği vs, bunların hepsinin standardı olsun aldığımız faturalarla rahatça işletebilme sistemi üzerine fikir geliştirip önerelim bu liste uzar gider... saçma sapan protestolarla herkese terörist muamelesi yapılmasına çanak tutmayalım lütfen...
söylenebilecek tek söz kesinlikle :icon_tup: :icon_tup: :icon_tup:
bende amerıkadakı db sınırına uygun susturcular getırıyorum sımdıden valla en mantıklısı o olur
BurakOzdemir
12-07-2014, 10:19
mükemmel hareketlerrr ben yapamıyorumm çok özendim
bi bitmediniz be facebookta sizi gazlayan veletlere tüküreyim
Sonra polis neden bize düşman , neden modifiye yasak diyorsunuz ya? Bu ne peki?
Biri de gelip sakın bu adamı savunmaya kalkmasın...
Orada trafikte bekleyenlerin günahı ne?
harun tastan denen zibidi ve saz arkadaslarının arac kullanması yasaklanıp ehlıyetlerıne el koyulmalı bence
Şu harun taştan mıdır nedir ,ne gıcık alıyorum bu ve bunun gibilerinden var ya. :ofk:
FiReWaLL
12-07-2014, 10:33
harun tastan denen zibidi ve saz arkadaslarının arac kullanması yasaklanıp ehlıyetlerıne el koyulmalı bence
havalimanın yolunu kapatıp bunları yapmak reklam olmak marifet işte ...
efendi gibi bu işi yapanlar , bu ve bunun gibi soba borulu kısım ile aynı katagoriye koyuluyor işte kurunun yanında yaşta yanıyor .
sadece basık diye men olan yada ceza yiyen duyan bilen varmı acaba :)