Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : 2918 sayılı kanun!

onurdemir
08-09-2008, 15:40
Herhangi bir Trafik Kazası sonrasında, bir Hastaneye (Özel veya Devlet) gittiğinizde veya getirildiğinizde, Size veya Yakınlarınıza (2918 nolu yasayı bilmediğiniz zannedilerek), "Yapılacak Müdahele ve Tedavi Ücretlerini Ödeyeceğinize dair, Şu Belgeyi İmzalayınız." teklifi ile karşılaşabilirsiniz.
Ancak; Sizde, bu form'un altına, "Bu Belgeyi İmzalamazsam, Bana Müdahele Edemeyeceğinizi ve Tedavimin Yapılamayacağını bildiriyorsunuz" yazın ve imzalayın! Bunu yaptığınız anda HASTANENİN BÜTÜN İMKANLARI SİZİN İÇİN SEFERBER OLACAKTIR. (*)
Trafik kazası sonucu yaralanan ve hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınan Kazazedelerin, 2918 sayılı kanuna göre tedavisi için, hiç bir ücret ödememesi gerekiyor. (Madde:98 ve Madde:10

Yönetmeliğe göre, Hastane Acil Servisi, kendisine gelen Kazazede'nin maddi durumuna, sosyal güvencesi olup olmadığına ve hastanın özelliklerine bakmadan, gereken tedaviyi ve müdahaleyi herhangi bir ücret talep etmeden, yapmak zorunda. Bu tedavi sonucu oluşan masraflar ise; "T.C.Sağlık Bakanlığı Karayolları Döner Sermaye İşletmesi" tarafından karşılanmaktadır.(Madde:08 Sağlık Bakanlığı)

HASTANELERİN BU MADDELERDEN BİHABERMİŞ GİBİ VATANDAŞ'TAN PARA TALEP ETME HAKLARI YOKTUR.

TRAFİK MAĞDURLARI YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ

cem
08-09-2008, 15:54
Ödemeyen duymadım daha ...

onurdemir
08-09-2008, 15:58
Ödemeyen duymadım daha ...

2 ay önce haberlere yansıyan bir olay:

Yanık nedeniyle Adana'da bir hastaneye gelen iki kişiden para isteniyor. Maddi durumları elvermediği için tedaviye başlanmıyor. 45 dakika bekletiliyor. Bu sırada çığlıklar... Adamın içi dışı herşeyi yanmış... Peki ne oldu? O hastane şu an kapalı. Ve ömür boyu kapalı kalacak.

Haklarımızı bilmek yeterli... Kimse o an olayın verdiği sıkıntıyla bunu düşünemiyor. Sadece aklınızın bir köşesinde olmalı... Başınıza geldiğinde o kağıda yazacağınız tek cümle yeterli... Bunu ben değil, kanun söylüyor.

cem
08-09-2008, 16:00
O Adam değil 10 yaşında cocuktu izledigimde çok kötü olmuştum,
aynı olaymı bilemiyorum ama.

http://www.gercekgundem.com/img/news/yanancocukskandal02.jpg

http://www.gercekgundem.com/?p=126908&com=all

SOMEONESPECIAL
08-09-2008, 16:01
Gerçekten enteresan... Vatandaş Hakkını bilmeli ve almalı

onurdemir
08-09-2008, 16:04
O Adam değil 10 yaşında cocuktu izledigimde çok kötü olmuştum,
aynı olaymı bilemiyorum ama.

http://www.gercekgundem.com/img/news/yanancocukskandal02.jpg

http://www.gercekgundem.com/?p=126908&com=all

Hemen yanında üstü çıplak olan da adam :) 2 si birlikte gitmişlerdi... Evet bu olay o olay...

Eray Yümsel
08-09-2008, 16:13
hoş güzelde bu kazayla bu yanığın ne alakası var :)

coolvtec
08-09-2008, 16:31
Allah korusun. Bilgi için teşekkürler...

rodya
08-09-2008, 17:00
muhtemel acıya fazladan 1 dakika katlanmamak için bırakın imzayı ev yaparsınız üstlerine.

onurdemir
08-09-2008, 17:03
hoş güzelde bu kazayla bu yanığın ne alakası var :)

Yukarıda nedeni yazıyor ;)

Onuralp
08-09-2008, 19:55
Allah korusun, çok teşekkürler.

sülüman
08-09-2008, 20:00
hastane yönetiin insaiyatifine kalmış birseybu.kaza zedenin ve yakınlarının o anda hiç bişey görmezki varını yogunu döker milletimiz.hastanelerde bunu bilerek suhistimal ediyolar.

Dragger
08-09-2008, 20:05
Hangi hakkımızı biliyoruzki...

Baran^
08-09-2008, 22:14
Henüz özel hastahanelerde sektörde gelen kazazedeye kağıt imzalattırıp parasını aldıklarını duymadım.Bizede gelenlerden ücret talep etmiyoruz uzun süre yatalak hasta olup olmaması yada sağlık güvencesi olup olmadığı kontrol edilip ona göre yapılan düzenlemeler hariç.

s2k
09-09-2008, 23:45
Yukarıda nedeni yazıyor ;)

Yanık trafık kazasındamı olmusda faturasını trafık doner sermayesınden alıcaklar arkadasım anlamadım

Eray Yümsel
10-09-2008, 00:40
ben kaçırmışım bu cevabı :)

teşekkür ederim dostum ;) benım yerime cvp vermişsin :)

Schumi
10-09-2008, 00:59
Bir Ikitelli drag gecesine giderken YMH 59 plakali 306 gti yolda kaza yapti. Icinde sima olarak tanisikligimiz olan ve 2 gun sonra askere gidecek bir genc arkadasimiz aci icerisinde gogsunu tutarak yerde uzaniyordu. Gelen ambulansa arkadasi bindirdik ama o sirada onu taniyan hic kimse yoktu etrafta. Bende ambulansa bindim on koltukta cobancesmedeki kaza mahalinden sefakoy rampasini cikarak cennet girisinde e5 kenarina cok yakin bir ozel hastaneye vardik. Ilk sorulan sigortasi varmi paraniz varmi felan oldu. Cok sinirlenmistim. Arkadan merak ile onu hic tanimayan benim gibi bir kac kisi daha geldi 4-5 kisi aramizda para topladik. Ilk mudaheleden sonra kendine gelir gibi oldu. Patronunu aradi. Patronu geldi. Arkadasi ona teslim ettik. O zamanlar boyle birseyden haberim olsa o hastaneyi ayaga kaldirirdim.

onurdemir
10-09-2008, 09:22
Yanık trafık kazasındamı olmusda faturasını trafık doner sermayesınden alıcaklar arkadasım anlamadım

:) Bu sadece trafik için geçerli değil. Hastaneye geldiğinde maddi durumu yüzünden acil tedavi yapılmıyorsa hastane yine suçlu sayılır. Bu sefer farklı bir kurum karşılıyor masrafları. Haklarımızı bilmediğimiz ne kadar ortada değil mi?

Eray Yümsel
10-09-2008, 10:44
onurum ben o soruyu. kanunun sadece trafik kazası olduğuna dair söyledim sende biliyosun ama yukarıya bak falan yazıyosun :)

2.side ben aradım ama bulamadm bi kaynak link verebilirsen kanunla alakalı sık kullanılırlarda dursun :)

onurdemir
10-09-2008, 10:59
onurum ben o soruyu. kanunun sadece trafik kazası olduğuna dair söyledim sende biliyosun ama yukarıya bak falan yazıyosun :)

2.side ben aradım ama bulamadm bi kaynak link verebilirsen kanunla alakalı sık kullanılırlarda dursun :)

Zaten sana mesaj olsun diye yazmamıştım Eraycım. Bu kanunla ilgili bilgiyi http://www.trafikmagdurlari.org/ sitesinden edinebilirsiniz diye düşünüyorum. Şayet sitede detaylı bir açıklama bulamazsanız mail atabilirsiniz. Çok ilgililer. Hemen geri dönüş yapıyorlar.

ahmetdrift
16-09-2008, 22:14
bılgılendırme ıcın tesekkurler

ahk
17-09-2008, 07:16
trafik kazalarında zaten trafik sigortası tüm masrafları ödüyor ayrıca 3-5 senedir acil servisler acil gelen hastanın tedavisini ücretsiz yapmak zorunda tabi bıçak yaran varsa pansumanını yapıp aciliyetini giderir sonra yallah diyebilir tedaviye devam etmek zorunda degil.

integratypeR
17-09-2008, 08:28
bilgi için teşekkürler

Eriador
17-09-2008, 09:30
bilgi için tşk ler çok önenmli bi konu ve malesef daha yeni öğrendm ...

Alican
17-09-2008, 09:48
Bilgi için teşekkürler bu sabaha karşı yaptığımız kazada bizede aynı sorular yöneltildi sigortanız varmı ıvır zıvır 1 gün önce okusaydım konuyu keşke

Cehennem
17-09-2008, 16:10
Bilgi için teşekürler. Gerçekten önemli e gerekli.