Orijinalini görmek için tıklayınız : İhtiyar Delikanlı Flash
AliGizda
19-04-2016, 11:50
Ateş etmeler falan korkuttu :)
Artık bi görelim Safiş' i :) Müsait olduğun bir gün haber et görüşelim kardeşim.
Ateş etmeler falan korkuttu :)
Artık bi görelim Safiş' i :) Müsait olduğun bir gün haber et görüşelim kardeşim.
Yok şu anda çok masum pozisyonda anca kesiciye doğru ufaktan bir patlatıyor işte ayarsızız zaten rodaj için ufak bir ayar yaptık elimizden geldiğince. Cumartesi akşamı yol yaptık biraz kavacık şekerpınar vs bitince güzel olacak gibi gözüküyor :)
Hafta sonu uğraşıcaz heralde yine haberleşelim görüşelim kardeşim uygun olursan.
AliGizda
19-04-2016, 13:26
Yok şu anda çok masum pozisyonda anca kesiciye doğru ufaktan bir patlatıyor işte ayarsızız zaten rodaj için ufak bir ayar yaptık elimizden geldiğince. Cumartesi akşamı yol yaptık biraz kavacık şekerpınar vs bitince güzel olacak gibi gözüküyor :)
Hafta sonu uğraşıcaz heralde yine haberleşelim görüşelim kardeşim uygun olursan.
Numaram sende var kardeşim, alo demen yeter müsaitsem her daim gelirim.
Numaram sende var kardeşim, alo demen yeter müsaitsem her daim gelirim.
Telefonumu değiştirdim kardeşim bütün numaralarım kayboldu o arada. Bi yaz istersen numaranı alayım tekrardan.
Bekledik bekledik ama değdi gibi sonunda... Beyin ayarlarıyla ilgili problem çözüldü. Cumartesi günü, üç şağı beş yukarı yaptığımız ayarın üzerinden bir geçtik. 5200 kesiciydi. Şu anda 7000 dönüyor ama 6800 üstü boş gibi geldi:) Tabi ihtiyar problem çıkartmasa dert olurdu içine, 3 vites gitti. 3ten atma durumu vardı önceden. Ne kadar dayanır diye düşünüyordum. Zaten broadway şanzımanı zayıf gelicektir diye düşünüyorduk ki ayarı açıldığı gün bıraktı kendisi. Clio rsi oranları biraz daha uzun ilk fırsatta şanzıman değişecek. O arada da 180 cclik enjektörlerin üstlerde yetiştirememesinden dolayı daha hacimli birşeyler uydurmaya çalışacağız. Ama asıl problem tutunamamak olacak gibi... Maşşallalarınızı alırım :)
https://www.youtube.com/watch?v=qklrpdd_WGQ&feature=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=AVddHcY2SlQ&feature=youtu.be
ooo ateşliii maşallah emekler sonuçlanmış kazasız belasız
Jeandan-R
25-04-2016, 02:04
Emeğinize sağlık, çok güzel ilerliyor projeniz. Benim de daha güncel bir flash'ım var, birgün tanıştırırız dertleşsinler :D
ooo ateşliii maşallah emekler sonuçlanmış kazasız belasız
Teşekkürler. daha çok yol var ama potansiyeli gördük gayet keyifli. şanzıman enjektör ve tutunmayı çözersek güzel yürüyecek ihtiyar :)
Emeğinize sağlık, çok güzel ilerliyor projeniz. Benim de daha güncel bir flash'ım var, birgün tanıştırırız dertleşsinler :D
Teşekkürler kardeşim çok uğraştık karşılığını almaya başlıyoruz yavaş yavaş. Renault Sport ailesinin en yaşlı üyesi bizimki :) Tanıştıralım tanıştıralım :D
Süper olmuş sonunda bitti
Maşallah tekerine taş değmesin..
Stock clio rsi ile kaç boy fark yicem onu cok merak ettim :)
Süper olmuş sonunda bitti
Maşallah tekerine taş değmesin..
Stock clio rsi ile kaç boy fark yicem onu cok merak ettim :)
Sağolasın kardeşim. Aslında bitmedi de potansiyeli gördük. Şanzıman 3. vites dağıldı ayar açtığımız gibi bi de map sensörü bozuk map alıp adam gibi ayar yapmamız lazım şanzımandan sonra. Anlayacağın daha zamanı var :) Ama keyifli olacak gibi görünüyor. Bitsin çıkıp deneriz zaten zevkine ama kaç boy fark yicem vs deme bizim ihtiyar custom sonuçta yürümeyedebilir :) pm olarak bi link atıyorum kardeşim bakarsın ona da :)
gemsazr9
25-04-2016, 19:03
flash sanzımanı r9 dan farklı kısa olaması lazım . sorun ne ? ön taraf arkadan düşük motor mu ağır geldi ? yoksa kesme falan mı var ?
flash sanzımanı r9 dan farklı kısa olaması lazım . sorun ne ? ön taraf arkadan düşük motor mu ağır geldi ? yoksa kesme falan mı var ?
Renault 9 şanzımanı baya kısa kalıyor abi flashın orjinaline göre. o yüzden yürüyordu benim arabamda aslında önceden. 3. vties ufaktan sorunluydu zaten koyuverdi kendini. bu şanzımanı yapmak istemiyorum çünkü çok kısa oranları devir dönecek olmama rağmen kısa kalıyor. rsi oem şanzımanı yada flash s takmayı düşünüyorum. s erde flashlara göre bir tık kısa diye biliyorum. motor da ağırlıkla ilgili değişen çok birşey olacağını sanmıyorum aksine hafifleme vardır. klima kompresörü rdyatörünü falan söktük. ön taraf yarım bakla gibi bir ölçüde kesildi nasıl durur diye görmek için açıkçası. motor zaten oem bloku sadece üst taraf değişik.
Konuyu baya bir boş bıraktık. Ufak tefek eksikler dışında herşey bitti gibi. Sıra yürürüne geldi bizim kızın. Ayarımızı yolda yaptık. Kısık bir şekilde kullanmaya başladım.
Yıkandı paklandı, şu servis kılıflarına kısa bir süreliğine çok heveslendim :)
http://s32.postimg.org/479n3bklh/IMG_2755.jpg
Bu da 2. vites tatlı tatlı bir gaza oturduğum video.Çoğu zeminde tutunma problemi yaşıyorum haliyle. 2den 3 e atınca çok sarınca bıraktım güvenlik şart. Videoda devir dönmüyorum 2. viteste de. 6200 90 95 gibi bitiriyor aslında.
https://www.youtube.com/watch?v=rPRBuJDraZA&feature=youtu.be
Gidişi baya tatlı maşallah deneme videolarını dört gözle bekliyoruz :D
fuatozkan
10-05-2016, 08:33
Adama Flash aldırır maşallah çok iyi
Maşallah çok iyi olmuş fakat frenler ?? aman diyim...Onlara bir el at bence :)
Gidişi baya tatlı maşallah deneme videolarını dört gözle bekliyoruz :D
Araba tam düzene oturmadan ve yürürünü adam etmeden ciddi bir deneme yapmayı düşünmüyorum ama yakın zamanda ne olduğunu görmek için 118 yazılımlı bi bmw ile bakıcaz. Sonucu paylaşırız.
Adama Flash aldırır maşallah çok iyi
:) flash aman almayın astarı çok fazla yüzünden pahalıya geliyor siniri stresi de ayrı. bu kadar bağ ılmasa aramda hayatta uğraşmazdım zaten :)
Maşallah çok iyi olmuş fakat frenler ?? aman diyim...Onlara bir el at bence :)
Çok teşekkürler, Keyifli oldu baya ama frenlerden önce arabayı yolda tutmam lazım. Önümü boy görmedikçe gazına basmam ama gaza basınca kafa çok boşa düşüyor onu çözüp biraz yolda tutmam lazım arabayı. Sonrasında da frenlere girişicem.
maşallah kazasız belasız
Teşekkürler kardeşim inşallah sorunsuz bineriz.
500 km oldu. ayarımız kısık. Emme manifoldu izin vermiyor zaten araba tam olarak havayı çekemiyor. Yeni emmemiz geldi işlemleri yapılıp kelebek değiecek. O arada da zaten rodaj yapıyor olurum tatlı tatlı gazlarım görmüş olurum ne olup bittiğini. Ama öncelik yürürü :)
Bi yerden başlamak lazımdı. 13 lastik jant ufak gerçekten. Yeni ayakkabıları geldi safişin:)
http://s32.postimg.org/g134luahx/IMG_2881.jpg
Renault 9 Fairway vites oranlarını araştırdın mı Kaan? Renault 11 Flash'a göre farklı diye hatırlıyorum...
Ayarlı kasnak nereden sipariş ettin ? Bulmak zor oldu mu? Ulaştı mı?
Burak E.
11-05-2016, 22:05
kaan flas s şanzımanı bi tık daha kısa ama 1-2 kısa 3 orta-4-5 ciddi uzunlaşıyor ama daha dayanıklı olan rsi şanzımanı olması daha mantıklı :D safiş güzel yürüyor hemdde ateş ediyor maşallah :)
Oo jantlar cok iyi olucak :)
Renault 9 Fairway vites oranlarını araştırdın mı Kaan? Renault 11 Flash'a göre farklı diye hatırlıyorum...
Ayarlı kasnak nereden sipariş ettin ? Bulmak zor oldu mu? Ulaştı mı?
kasnak olayından son anda vazgeçtim bir süre oem egzantrikle oem kasnak kullanıcam. sıkıntımız sente değil ateşlemenin beyindeki ayarından çıktı çünkü. yaz ortalarında eksantrik düşünüyorum o zaman kasnak alırım çok basit zaten çıkması da oem kullanılmamışı da bulunuyor.
Fairway oranlarına da baktım abi flasha göre kısa ama rsi a göre uzun. egzantrikten sonra devir döneceğim için rsi oranları çok mmantıklı geldi.
kaan flas s şanzımanı bi tık daha kısa ama 1-2 kısa 3 orta-4-5 ciddi uzunlaşıyor ama daha dayanıklı olan rsi şanzımanı olması daha mantıklı :D safiş güzel yürüyor hemdde ateş ediyor maşallah :)
flash şanzımanı 7 -k devir dönsem 3 ü 160 ta bitiriyor :) yazık günah zulm etmeye gerek yok arabaya diye rsi tercih ettim. İlk izlenimler baya da keyifli açıkçası ne uzun kaldı 6200 6300 dönüyorum şu anda ne de kısa kaldı broadway gibi. Hem gündelikte rahat hemde 2 de 60 ta falan oturulabiliyor biriyle denerken falan.
Oo jantlar cok iyi olucak :)
valla 14 Oz u bulunca almamak olmazdı yoksa günün birinde eşek ölüsü gibi 15 leri koyacaktım :)
Gelişmelere kulak veriyorum :D yok mu bişeyler
gemsazr9
15-05-2016, 08:45
arabadan çıkan şanzımanı arızalı şanzımanı ne yaptın ?
kazım2002
15-05-2016, 09:36
Maşallah kazasız belasiz
Allah tekerini duz bastirsin canim keyifli oldu ;)
Gelişmelere kulak veriyorum :D yok mu bişeyler
var var güzel gelişmeler var :)
arabadan çıkan şanzımanı arızalı şanzımanı ne yaptın ?
sanayide duruyor abi alıcam. isteyen biri var satarım heralde işime yaramayacak.
Maşallah kazasız belasiz
teşekkürler :)
Allah tekerini duz bastirsin canim keyifli oldu ;)
Düz basması önemli canım düz gitmesi de. keyifli oldu ne kadar keyifli oldu? :D
https://i.imgsafe.org/ec58fd1.jpg
https://i.imgsafe.org/30abbea.jpg
Bonus. Sataşan olduğunda abisine söylüyor Safiş :D
https://i.imgsafe.org/42aafd6.jpg
gemsazr9
16-05-2016, 18:22
çıkanı satacaksan sorun yok . kaç lira verdiler .? zevk için o şanzımanı ücretsiz yapabilecek bir abim vardı o yüzden sordum .
http://s32.postimg.org/6szvq2b2t/IMG_2985.jpg
Jantlarda boyandı lastikleri alıp takmak kaldı geriye :)
jantta çiziklerin üzerine mi boyandı toz dan mı oyle duruyor..
jantta çiziklerin üzerine mi boyandı toz dan mı oyle duruyor..
Gidip bakamadım bende fotoğrafı görür görmez aynı eyi sordum toz ve parlama yapmış fotoğrafta. Bugün yarın fırsat bulabilirsem teslim alıcam bakalım canlı nasıl görünecek...
Maşallah harika ilerliyor jantlar güzel tercih :)
Maşallah harika ilerliyor jantlar güzel tercih :)
Teşekkürler hocam yavaş yavaş zaman ve nakit buldukça hallediyoruz eksikleri. 14 leri bulamasaydım 15 koyacaktım mecburen, ilaç gibi geldiler o yüzden :)
http://s33.postimg.org/kqhvq45bz/IMG_3013.jpg
Jantlar da boyandı evde kuzu kuzu yatıyorlar. :D
https://s31.postimg.org/wvo2j4d4b/IMG_0061.jpg
Baya olmuş konuya bakmayalı. Bu hafta içi jantlar takılıp ön takım adam edilecek ön arka kule gergileri takılacak. Ama en çok heyecanlandıran şey üstteki fotoğrafta. Safişin ciğerleri bayram edicek kısmetse şimdi vti lar düşünsün :D :p
Cliosportve
27-06-2016, 09:45
Hayırlı olsun
Herşey tadında ufak ufak ilerliyor
Emme manifolduna clio rs gaz kelebeğini koymuşsunuz.
Gaz tepkisi baya farkedicektir.
Ben ilk clio rs e büyük gaz kelebeği taktğımda motor kırılacak diye çok korkmuştum :D((O kadar güzel gaz tepkisi almıştım :) ))
Megane veya clio 1.6 16V gaz telini adapte edebilirsin
Tel montajında telin uzunluğu ve teli çevreleyen coverın uzunluğu ; gaz pedalına bastığında kelebeğin tam açıp açmadığına kadar ilgilendiren bir silsile oluyor.
Hayırlı olsun
Herşey tadında ufak ufak ilerliyor
Emme manifolduna clio rs gaz kelebeğini koymuşsunuz.
Gaz tepkisi baya farkedicektir.
Ben ilk clio rs e büyük gaz kelebeği taktğımda motor kırılacak diye çok korkmuştum :D((O kadar güzel gaz tepkisi almıştım :) ))
Megane veya clio 1.6 16V gaz telini adapte edebilirsin
Tel montajında telin uzunluğu ve teli çevreleyen coverın uzunluğu ; gaz pedalına bastığında kelebeğin tam açıp açmadığına kadar ilgilendiren bir silsile oluyor.
Teşekkürler. Evet acelem yok yavaş yavaş yapıyoruz şu anda bile bir flash için fazlasıyla hızlı ve keyifli oldu ama hedefimizin daha çok altındayız. Kelebek f7r kelebeği ama sanırım aynıymış ölçüleri. Cidden rsi manifoldunu tasarlayan mühendisler kör olmuştur heralde olmamışlarsa da baya bir kulak çınlattık. Araba hava almamamakta çok inat etti uzun süre. Bu keleebek ve emmeye yaptığımız müdaheleyle baya bi nefes alacaktır. Ayarlı kasnakta bagajda duruyor. Emme kelebek timing le biraz daha hızlanırız sanırım. Bi egzantrik kalır geriye o da ilerde yapılır. Ön takım vs kısacası arabanın yürürü istediğim kıvama gelirse güzel bir deneme yaparım zaten görmek için ne vaziyette olduğumuzu. Bi kısım flash ne mk gibi konuşuyormuş haklılar tabi sonuçta atmosferik bi flash ne kadar hızlanabilir ki :) bi de sizin gibi bu projeye değer verip yorum yapan destek olanlar var iki tarafa da hak vermemek elde değil :)
Cliosportve
27-06-2016, 10:12
Çevreden garip garip tepkiler her zaman olacaktır.
F7R kelebeği ile F4R kelebeği aynı
Oem jantlar yerine oz f1 ler biraz daha yavaşlatıcaktır seni
Çevreden garip garip tepkiler her zaman olacaktır.
F7R kelebeği ile F4R kelebeği aynı
Oem jantlar yerine oz f1 ler biraz daha yavaşlatıcaktır seni
Oz ları o yüzden bekleyip araştırıp 14 aldım. Üzerindeki lastik ebatım şu anda 175 70 13 jantlarla önler 185 50 14 arkalar 185 55 14 olacak. Yavaşlatsa da bir şekilde yolda tutmam lazım tutunma için hızlanmadan feragat edebilirim seve seve :)
Cliosportve
27-06-2016, 10:26
Feragat edildikten sonra herşey istediğin gibi gidecektir :)
http://oi65.tinypic.com/2622iq9.jpg
90' lardayız sanki havalara bak şunların... :)
Cliosportve
30-06-2016, 09:25
Resim blown olmuş :D
Resim blown olmuş :D
:D Sinirlerim oynamış halde, jantlar sökükken renkleri çok güzel arabaya takılınca simsiyah gibi kalıyor :))) Bikaç tüp silver spreyle çözücem sanırım işi.
arkadaki dükkanın MAKO tabelası transit cidden doksanlar olmuş :) abi harika görünüyor. jantlar biraz koyu sadece gönlüne göre olsun inşallah :)
arkadaki dükkanın MAKO tabelası transit cidden doksanlar olmuş :) abi harika görünüyor. jantlar biraz koyu sadece gönlüne göre olsun inşallah :)
Fotoğraf cidden güzel oldu aslında da jant olayı komik durum. Canlı hali daha açık renk, arabanın üzerinde değilken neredeyse gunmetal hatta ama arabaya takınca böyle odu. Metalik olması yüzünden sanırım asfalt yansımasıyla renk koyulaşıyor. Neyse çözülmeyecek sorun değil zaten arka lastiklerde değişecek daha. :) Sağol kardeşim güzel yorumun için.
AliGizda
30-06-2016, 15:47
Benim jantlar gibi olmuş kardeşim bunlarda :) MaşAllah Safiş kendine geldi jantlarla, hakediyodu zaten jantları. Fotoğraf gerçekten çok tatlı olmuş. Devamını bekliyoruz :)
ohoooo egzantrksiz böyleyse :)
https://www.youtube.com/watch?v=cEekcKhSKVE
ohoooo egzantrksiz böyleyse :)
https://www.youtube.com/watch?v=cEekcKhSKVE
Reklam yapma nan agresif değil benim kızım montaj hep bunlar photoshop hatta :D
Aslında Fluenc çıkarıyor sesi de işte ben safiş dedim :D
Benim jantlar gibi olmuş kardeşim bunlarda :) MaşAllah Safiş kendine geldi jantlarla, hakediyodu zaten jantları. Fotoğraf gerçekten çok tatlı olmuş. Devamını bekliyoruz :)
Bayramda boyayacağım jantları adam gibi bir renge kardeşim. Makina ayarlayabilirsem de fotoraflarım zaten detaylı şekilde :)
AliGizda
01-07-2016, 08:03
Bayramda boyayacağım jantları adam gibi bir renge kardeşim. Makina ayarlayabilirsem de fotoraflarım zaten detaylı şekilde :)
Makine benim yiyende var kardeşim :) Bayramda İstanbul' dayım, bi gün ayarlayalım çekelim Safiş' in fotoğraflarını.
Makine benim yiyende var kardeşim :) Bayramda İstanbul' dayım, bi gün ayarlayalım çekelim Safiş' in fotoğraflarını.
:) tamam kardeşim arife günü anne babaya gidicem bikaç gün kalmaya heralde. dönebilirsem yapalım.
MeHMeT-INC
01-07-2016, 14:03
ben de ilgiyle takip ediyorum konuyu :)
safişin yanındaki bordo flashın aynaları hangi araca ait?
AliGizda
01-07-2016, 15:21
:) tamam kardeşim arife günü anne babaya gidicem bikaç gün kalmaya heralde. dönebilirsem yapalım.
Tamam kardeşim bir telefon çakman yeter. Bende burda olursam çekelim Safiş'i.
ben de ilgiyle takip ediyorum konuyu :)
safişin yanındaki bordo flashın aynaları hangi araca ait?
Uno sanırım.
Kaan abi ön farları da S düzene geçsen daha tatlı olur. Var mı kafada bu düşünce? :)
Kaan abi ön farları da S düzene geçsen daha tatlı olur. Var mı kafada bu düşünce? :)
Kardeşim jant ve tatlı basıklık dışında hiçbir görsel değişiklik yapmayacağım zaten en başından beri bu düşüncedeydim . :)
bi fly by videomuzda bizim olsun istedik :)
https://www.youtube.com/watch?v=uH_09sybxUY
Ön takım halloldu sonunda. Arka kule gergisi takıldı ve bu kadar faydalı olacağını düşünmüyordum cidden bunca zamandır kelle koltukta gezmişim. İlk fırsatta, eski sahibi ruhunu ezbere bildiğini söyleyen kıymetli kişi babama kullandırmam lazım yorumunu merak ediyorum önemli :D Hafta sonu ön kule gergisini de takıcaz. Şimdilik rsi emme kelebek üzerinde takılı yine. Güncel kadran videosu da var ama şimdilik gerek yok :) Yakın zamanda bi dynoya çıkartırız heralde:)
arsenikli
27-07-2016, 09:47
Tebrik ediyorum seni ciddi uğraşıyosun emek harcıyosun karşılığınıda alıyosun allah kaza bela göstermesin
Tebrik ediyorum seni ciddi uğraşıyosun emek harcıyosun karşılığınıda alıyosun allah kaza bela göstermesin
Eyvallah kardeşim teşekkürler evet baya uğraştık ama bu motordan alınacaklar daha bitmedi çok yolu var. Yavaş ilerlemek durumundayım ama sürpriz makinası olacak ilerde inanıyoruz :) Uğraştıkça keyifli oluyor cidden
AliGizda
27-07-2016, 10:20
Flash' a fısıldayan adam :) Kardeşim cidden çok emek verdin ve karşılığını alıyosun. Alet çok canlar yakıcak :D Sonunda banada bi Flash aldırcaksın :D
Flash' a fısıldayan adam :) Kardeşim cidden çok emek verdin ve karşılığını alıyosun. Alet çok canlar yakıcak :D Sonunda banada bi Flash aldırcaksın :D
Evlat olma yolunda emin adımlarla ilerliyor Safiş :D Şu haline bi 15 20 hp daha gelirse ektstra baya keyifli olur kadranı gördün :)
AliGizda
27-07-2016, 10:53
Evlat olma yolunda emin adımlarla ilerliyor Safiş :D Şu haline bi 15 20 hp daha gelirse ektstra baya keyifli olur kadranı gördün :)
Aynen kardeşim kadran çok güzel iniyor, sağlıklı bir şekilde nefesini kesmesin mevlam. Gelir kardeşim inşAllah :D Bekliyoruz.
Abaoww.. şimdi bu arabanın ayarları açık hali mi :D
Abaoww.. şimdi bu arabanın ayarları açık hali mi :D
Bi kaç tık daha klavyede basılabilir sanki :)))
Bi kaç tık daha klavyede basılabilir sanki :)))
arabayı bu akşam bırakta sen :D Cuma görüşürüz :D
Sti_Ozan
30-07-2016, 20:14
Ne hayaller yikar varya bu safis :D masallah abi,arada roll konularinda goruyodumda konusunu gormemistim,bugune kismetmis kazasiz belasiz surusler abi :D
Ne hayaller yikar varya bu safis :D masallah abi,arada roll konularinda goruyodumda konusunu gormemistim,bugune kismetmis kazasiz belasiz surusler abi :D
sağolasın kardeşim. yok yav ne üzecek uzunda geçiyorlar beni :D hızlanmak lazım...:hahaha:
Sti_Ozan
20-08-2016, 01:01
sağolasın kardeşim. yok yav ne üzecek uzunda geçiyorlar beni :D hızlanmak lazım...:hahaha:
Gecen gun gorduk abi,masallahi vardi hafife almamak lazim bence :)
SametYkn
20-08-2016, 09:02
Maşallah çok sıkı yürüyor Allah kazasız belasız istediğin şekilde nice kilometreler nasip etsin :icon_tup:
Gecen gun gorduk abi,masallahi vardi hafife almamak lazim bence :)
Sağolun kardeşim güzel yorumlarınız için. Daha da güzel olacak zamanla inşallah :)
Maşallah çok sıkı yürüyor Allah kazasız belasız istediğin şekilde nice kilometreler nasip etsin :icon_tup:
Eyvallah kardeşim aynı şekilde senin aslanın da maşallahı var yürekli araba :) Sende kaldığı sürece öyle ip gibi olacaktır şüphesiz.
http://hizliresimyukle.com/images/2016/08/22/IMG_0593.jpg
http://hizliresimyukle.com/images/2016/08/22/IMG_0594.jpg
http://hizliresimyukle.com/images/2016/08/22/IMG_0595.jpg
Hafta sonu ne yapsak derken sevmediğim jant rengine el attık :) Eli yüzü açıldı diye düşünüyorum safişin...:cool:
AliGizda
22-08-2016, 10:30
Jant rengi on numara olmuş kardeşim :) Göbeklerini de tamamladın mı tamamdır, lastik aldınmı?
Jant rengi on numara olmuş kardeşim :) Göbeklerini de tamamladın mı tamamdır, lastik aldınmı?
Sağol kardeşim nefret ediyordum gunmetal diye boyatıpta arabada siyah duran jant renginden. :D lastik alamadım hala ne yazık ki. Bir an önce halletmem lazım arabanın arkası kamyonet gibi havada o yüzden :)
mikelazi
22-08-2016, 11:21
bu f1 ler 14 mü 15mi gayet iyi durmuşlar.lastik ebatı ne düşünüyorsun.biliyorsun ufakta olsa şanzıman oranlarına faydası olur.bu arada jantları tartabildinmi kg.bilgisi verebilirmisin :)
ön kule gergisinden sonra yol tutuş ve frenler daha da iyi olur.en azından önlere iyi lastik al derim (semi-slick gibi)
bu f1 ler 14 mü 15mi gayet iyi durmuşlar.lastik ebatı ne düşünüyorsun.biliyorsun ufakta olsa şanzıman oranlarına faydası olur.bu arada jantları tartabildinmi kg.bilgisi verebilirmisin :)
ön kule gergisinden sonra yol tutuş ve frenler daha da iyi olur.en azından önlere iyi lastik al derim (semi-slick gibi)
abi bunlar 14. onur tartmıştı da kiloyu inan hatırlamıyorum. orta karar birşeydi hafif olduğu söylenemez açıkçası. önler şu anda 185 50 14 te arkalar idareten 175 65 14. o yüzden arka lastiklerden kurtulmam lazım. 175 55 14 var kafamda arka için. ön gergiyi takamadık hala rölanti motorunu iptal etmemiz lazım da elimiz varmadı bir türlü. bu arada ciddi rol olursa 13 jant lastiklerim evde duruyor abi takar çıkarız :D
mikelazi
22-08-2016, 14:53
165-70r13 tenekelerle 11.5kg çıkmıştı.şuan mini imola 175-55r15 lerle 11,5kg :)
185-50r14 önlere mantıklı olmuş.175-55r14 arkaya olur.ama flash ın arkası çok oynak.185-50 de olabilir bence. :)
abi biraz nakit biraz vakit işte zamanla herşey :) zaten gereğinden fazla açıldım bu hale getirebilmek için :D
http://hizliresimyukle.com/images/2016/09/08/IMG_0705.md.jpg
Bunca şey yaptık flasha ama hiçbiri bu kadar keyif vermedi :) Hep hayalimdi itb sesi dinlemek için safişe uygulamak. Daha nasip olmadı ama idareten yerine formülü bulduk. Başta fantazi olsun istedim ses keyifli olur diye ***** daha öncede yazmıştım bu araçta egsoz sesi olmaz diye direniyorum hala, filtreyi oraya alınca ayağımı gazdan kaldırmaz oldum :) Filtrenin eskiye nazaran sürekli soğuk kalması ve özellikle 4 ve 5. viteslerde bayılmadan çevirmesi de bal kaymağı oldu işin :)
https://www.youtube.com/watch?edit=vd&v=Kh6Ppm7rdzA
ahmetmalcok
08-09-2016, 19:27
maşallah ses gerçekten harika olmuş. Kazasız belasız kullanmanız dileğiyle.
alperaslann
08-09-2016, 20:40
Ses çok iyi maşallah
Bu sese kocaman bir alkış;)
Flash dimi, eminsiniz? :slomo:
AliGizda
09-09-2016, 06:56
Kardeş bunun içine VTI kaçmış diyolar, doğrumu?
Çok iyi hızlanıyor araç kaç hp
maşallah ses gerçekten harika olmuş. Kazasız belasız kullanmanız dileğiyle.
Çok teşekkür ederim. Şimdiye kadar ki en güzel işlem filtreyi oraya almak oldu sanırım :)
Ses çok iyi maşallah
Teşekkürler yorumunz için.
Bu sese kocaman bir alkış;)
:) Akdenizde bir karşılaşalım artık kardeşim :)
Flash dimi, eminsiniz? :slomo:
:D valla flash, gençlik aşısı yaptık sadece...:)
Kardeş bunun içine VTI kaçmış diyolar, doğrumu?
Denedim vti ile daha kaçmamış kardeşim ama kaçacak yakında :)
Çok iyi hızlanıyor araç kaç hp
Çok teşekkürler yorumunuz için. Aslında videolarda dediğim gibi iyi hali değil ses için kayıt almıştık hatta. dyno ya çıkartmıyorum şu anda çünkü çok eksiği var. tahmini 120 130 arası çıkartır krankta. eksiği olur fazlası olmaz :) headers, egzantrik, kelebek koyarsam çıkartırım heralde dynoya :)
Vti killer diyorlarmış akdeniz caddesinde doğrumudur ?
Vti killer diyorlarmış akdeniz caddesinde doğrumudur ?
akdenizde denemedikte safiş orayı seviyor kardeşim biliyorsun belli olmaz napacağı :D şaka bi yana öyle bir algı yaratmayım acımasızca geçiyor vti şu anda :D
Jantlar farklılık getirmiş aracına Kaan..Güle güle kullan..
ERkut 205
15-09-2016, 09:54
Ses çok tatmin edici. Bence de egzoz kullanmayın mümkün olduğunca. Yada özel yapım bir son susturucu takılabilir aracı performans olarak sıkmaması için.
Gidişi ve devirlenmesi de gayet iyi. Şanzuman dişli oranları kendi orijinal oranlarımı yoksa kısaltıldı mı ?
Jantlar farklılık getirmiş aracına Kaan..Güle güle kullan..
Abi teşekkürler. Sade ve şık olduğunu düşünüyorum bende jantların :)
Ses çok tatmin edici. Bence de egzoz kullanmayın mümkün olduğunca. Yada özel yapım bir son susturucu takılabilir aracı performans olarak sıkmaması için.
Gidişi ve devirlenmesi de gayet iyi. Şanzuman dişli oranları kendi orijinal oranlarımı yoksa kısaltıldı mı ?
Toyota son susturucu var oem e göre çok daha rahat, freeflow bi egsoza göre de çok sessiz. şu anda çok memnunum ve egsoz takmayı cidden hiç düşünmüyorum. 2 boy yavaş olsun ama egsoz sesi olmasın bu arabada parolam bu :) Rsi şanzıman var şu anda.
İlgimizi eksik etmiyoruz üzerinden , o da sagolsun bizi utandırmıyor ne versek öğrenip karşılığını veriyor. En son bir deneme çıktığımızda gerçekten yüzümüzü güldürdü. Ertesi gün biraz beyinle uğraşınca biraz daha hızlandığını fark ettik. Önceki hali... 3 kişi 11.5 afr
https://www.youtube.com/watch?v=aTM2twoNknQ
Cliosportve
19-09-2016, 13:22
AFR bu aralıkta mı çok daha iyi ? 12.5 - 12.7 ler hiç denendi mi ?
AFR bu aralıkta mı çok daha iyi ? 12.5 - 12.7 ler hiç denendi mi ?
12.5 larda çok daha iyi. ***** havalar çok sıcaktı uzun süredir ve genelde gündelik kullanıp gazladığım için biraz zengin bırakmıştık. Şu anda 12 başlarında :) Ciddi fark ediyor 12.5 13 aralığında
http://hizliresimyukle.com/images/2016/09/19/EkranResmi2016-09-1914.29.561.pnghttp://hizliresimyukle.com/images/2016/09/19/EkranResmi2016-09-1914.29.561.png
:hahaha:
yıldırımbyzt
19-09-2016, 14:14
Maşallah abi :D
Maşallah çok güzel yerlere geldi.Yanlız her zaman söylüyorum "frenler" ;)
Maşallah abi :D
eyvallah kardeşim çok sağol.. :)
Maşallah çok güzel yerlere geldi.Yanlız her zaman söylüyorum "frenler" ;)
Abim çok teşekkürler. Gün geçtiktçe ilerliyor ama büyük ivme kaybettik son zamanlarda geliştirme anlamında :) En son bi iki araçla deneme fırsatım oldu. Sonuç tatmin edici ama deneme yaptıkça da insan bi tık ileriye gitmek istiyor o yüzden bi süre gündelik kullanıyorum zaten :) Araçta oem egsoz manifoldu var hala freeflow bi egsozda koymadım. Şu anda header üretiliyor bir kardeşimiz tarafından onun montajıyla beraber SS gibi sessiz bi egsoz koyabilirim performanstan çok rahatlatmak için. Egsozun fazla sıktığı araç içinde rahatça anlaşılıyor bi iki gazlamadan sonra. Yalnız 8v te senin gücü bu kasada yakalasam çok can yakar sanırım Onurcan la kulaklarını çınlattık baya hafta sonu zaten :) Frenlere daha iyileştirme yapamadım ancak ön arka gergilerle fren yapabilmeye başladım ciddi anlamda.
Güncel halimiz bu şekilde. Ufaktan cilacı olduk bizde :D
https://s17.postimg.org/418t5c0e7/IMG_8502.jpg
aykutsafakyaman
10-10-2016, 15:51
Jantlari bana satin bence hic guzel durmamis :D
öncelikle maşallah ; orijinalcisiniz saygı duyarım ama flash s gibi yapıp yine orijinalmiş gibi takılabilirsiniz öneri sadece yanlış anlamayın lütfen
eyvallah kardeşim çok sağol.. :)
Abim çok teşekkürler. Gün geçtiktçe ilerliyor ama büyük ivme kaybettik son zamanlarda geliştirme anlamında :) En son bi iki araçla deneme fırsatım oldu. Sonuç tatmin edici ama deneme yaptıkça da insan bi tık ileriye gitmek istiyor o yüzden bi süre gündelik kullanıyorum zaten :) Araçta oem egsoz manifoldu var hala freeflow bi egsozda koymadım. Şu anda header üretiliyor bir kardeşimiz tarafından onun montajıyla beraber SS gibi sessiz bi egsoz koyabilirim performanstan çok rahatlatmak için. Egsozun fazla sıktığı araç içinde rahatça anlaşılıyor bi iki gazlamadan sonra. Yalnız 8v te senin gücü bu kasada yakalasam çok can yakar sanırım Onurcan la kulaklarını çınlattık baya hafta sonu zaten :) Frenlere daha iyileştirme yapamadım ancak ön arka gergilerle fren yapabilmeye başladım ciddi anlamda.
Güncel halimiz bu şekilde. Ufaktan cilacı olduk bizde :D
https://s17.postimg.org/418t5c0e7/IMG_8502.jpg
Benim ilk arabamdı 91 füme vardı.Halen çok özlerim benim için yeri ayrıdır. Anca o bir tık ileri gitmelerin sonu yok :) kozmetik olarak eksiklerini tamamla egsozunu hallet.Frenleri unutma ;)
Jantlari bana satin bence hic guzel durmamis :D
Jantlar bence de hiç güzel durmamış :D ama 14 takmam gerekliydi diye taktık en güzeli de bu olacaktı dursun o yüzden ben yine satmayım :D
öncelikle maşallah ; orijinalcisiniz saygı duyarım ama flash s gibi yapıp yine orijinalmiş gibi takılabilirsiniz öneri sadece yanlış anlamayın lütfen
Estafurullah yalnış anlamak ne demek. Evet arabanın fabrikadan çıktığı gibi görünmesini istiyorum bikaç ufak detay dışında. S e çevirme konusunu herkez söyüyor bana ama S bütün detayları bir araya geldiğinde güzel görünüyor. Bu kasada bu boya kombinasyonunda yapılan araçları gördüğümde benim gözüme gerçekten çok çirkin geliyor. O yüzden böyle devam :)
Benim ilk arabamdı 91 füme vardı.Halen çok özlerim benim için yeri ayrıdır. Anca o bir tık ileri gitmelerin sonu yok :) kozmetik olarak eksiklerini tamamla egsozunu hallet.Frenleri unutma ;)
Flash geçmişi olanların Safişe ilgi göstermesi hoşuma gidiyor gerçekten. Demek ki doğru birşeyler yapıyoruz die seviniyorum. Evet ne yazık ki o bir tıkların sonu yok. Ama kafamızdaki setupın oldukça eksiğindeyiz şu anda zaten. İnsan elinde olmadan bittiğinde nasıl olacak diye düşünüp duruyor her gaza bastığında :) Kozmetik olarak en son güzel bir kaporta boya işçiliğini hak ediyor kendisi. Ama yaza kadar en azından ayıplarını kapatıp biryerlerin kanser olmasını engelleyebileceğim. Headers ile birlikte bulabilirsem bi sessiz sedasız freeflow egsoz koyunca zaten itb ve egzantrik kalacak geriye. Onlarla beraber rsi arka taşıyan ile 4 disk ve ön tarafı da clio 2 ye çeviricem frenleri. Daha çok işimiz var abi bitmiyor sen de tahmin edersin ki :)
aykutsafakyaman
11-10-2016, 12:22
Saka bi yana tam sleeper oldu masallah safise :)
jnrjames
11-10-2016, 21:28
eski videolarda da dikkatimi çekmişti tam 5000 devir semalarında sesi kısa süreliğine değişiyor sonra düzeliyor mu? psikolojik olarakmı bana öyle geliyor?
Ucanadamyoktur
11-02-2017, 18:57
Yazılmayalı baya olmuş hortlatmış gibi oluyorum ama maşallah demeden geçemeyeceğim kazasız belasız kullanırsınız inşallah çok güzel olmuş hakikaten çok güzel yürüyor aracınız yeni gelişmeleri bekliyorum :)
Yazılmayalı baya olmuş hortlatmış gibi oluyorum ama maşallah demeden geçemeyeceğim kazasız belasız kullanırsınız inşallah çok güzel olmuş hakikaten çok güzel yürüyor aracınız yeni gelişmeleri bekliyorum :)
Valla aynı kafada ikinci üye olarak baştan sona okudum. İlgiyle takipteyiz :)
konuyu hortlatır gibi olucam ama son gelişmeler var mıdır merak ettim :D
eski videolarda da dikkatimi çekmişti tam 5000 devir semalarında sesi kısa süreliğine değişiyor sonra düzeliyor mu? psikolojik olarakmı bana öyle geliyor?
Sanırım videolar ile alakalı bir durumdu bahsettiğiniz. Setup değişti yeni setup ile ilgili bilgi fotoğraf ve video paylaşacağım fırsat buldukça. :)
Çok teşekkür ederim güzel yorumlar için. Bayadır siteye güncel çekemiyordum. Aracın setup ını değiştirdik. Güncel olarak egzantrik itb ve egsoz sistemi yapıldı. Gün geçtikçe daha da keyifli hale gelicektir :)
Valla aynı kafada ikinci üye olarak baştan sona okudum. İlgiyle takipteyiz :)
Yaramıyor bu kafa insana :D . çok teşekkürler yorum için.
konuyu hortlatır gibi olucam ama son gelişmeler var mıdır merak ettim :D
Geçen seneki setup a göre ekstra olarak egzantrik itb ve egsoz sistemi yapıldı. O haline göre oldukça ilerlemiş vaziyetteyiz ancak ateşleme sorunumuz var yakında yeni tesisat ve r8 e geçip ateşlemeyi olması gereken yere çekicez. O zaman keyifli olacaktır. Şimdilik kısa bir hızlanma videosu paylaşmak isterim :)
https://www.youtube.com/watch?v=UM0559z1Xbg
AliGizda
11-07-2017, 14:10
Hay sesine soluğuna kurban kardeşim. Efsane olmuş bu.
Bi tane 1.6 GSI aldık yeğene, müsait olduğunda bi buluşalım :)
Hay sesine soluğuna kurban kardeşim. Efsane olmuş bu.
Bi tane 1.6 GSI aldık yeğene, müsait olduğunda bi buluşalım :)
Eyvallah kardeşim sağolasın. Son kozlarımı oynamadım ağırdan alıyorum artık bitince cidden güzel olacak. Buluşalım buluşalım uyar bana sohbet muhabbet ederiz hayırlı olsun aracıda...
MetalliHead
11-07-2017, 14:57
Ben de flashla araba kullanmayı öğrendim , çok severim . Güzel günlerde binin
Ben de flashla araba kullanmayı öğrendim , çok severim . Güzel günlerde binin
Teşekkürler kardeşim. Safiş benim de gençlik hayalimde 30 lara gelince zevkime göre yapıp tadını çıkartma fırsatım oldu :)
Maşallah ses muhteşem olmuş,çok iyi tırmanıyor devir bandını. Ne zaman biterse bir dyno bekleriz.
Maşallah ses muhteşem olmuş,çok iyi tırmanıyor devir bandını. Ne zaman biterse bir dyno bekleriz.
Eyvallah abi teşekkürler. Şu an baya keyifli hale geldi. Pürüzler var halletmem gereken onları da zamanla yapacağım. En büüyük problemim ateşleme, opel bobin var şu anda dwel 2.7 2.8 lerde olması gerekirken 1.7 üzerine çıkamıyoruz ateşleme berbat durumda. Tesisat değiştirip r8 bobine geçicem ki Mengü bu konuda çok güzel rakamlar kazanacağımızı söylüyor, sonrasında 5 kısalıcak, itb senkronu bozuk sübap ayarı yaptırmam lazım şu anda inanmış şekilde gidiyor yine de Safiş :) Dyno düşünmüyor değilim ama öncesi sonrası anlamında da faydası olacaktır. Çıkartma fırsatım olursa paylaşırıım abi zaten.
bodybere
26-01-2018, 16:46
Maşallah safişe :love:
Kadir Salim
26-01-2018, 17:34
https://c1.staticflickr.com/5/4505/37928417856_434600d993_c.jpg
Renault 11 Benim ilk arabam olur, hayatımda sürüşünden bu kadar keyif aldığım 2. bir araç olmadı.
Maşallah pek sesi çıkmıyor son zamanlarda proje mi var ?
SpeedlinE™
19-09-2019, 12:16
safiş bitti mi acaba? ne oldu? satıldı mı?
hort için kusuruma bakmayın...
Unarmedpower1
20-09-2019, 10:47
safiş bitti mi acaba? ne oldu? satıldı mı?
hort için kusuruma bakmayın...
kasa hurdaya gitti sanırım. Setup en son satıştaydı
Hurda mı :/ üzüldüm açıkcası
SF Flash'ın akıbeti ne durumda acaba? Proje gayet güzel ilerliyordu merak ettim açıkçası.
Hortlatmış gibi olduk kusura bakmayın :)
SpeedlinE™
09-04-2020, 10:50
SF Flash'ın akıbeti ne durumda acaba? Proje gayet güzel ilerliyordu merak ettim açıkçası.
Hortlatmış gibi olduk kusura bakmayın :)
yukarıda sormuştum,cevap gelmişti başka bir beyfendiden ama cevap sevindirici bir cevap değil :(
Dogukankyn
07-10-2020, 17:35
Sanırsam gerçekten kötü bitti :(