PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Araç Satışıyla Alakalı Bir Soru

::ZaFeR::
07-07-2014, 15:48
Arkadaşlar Allah nasip ederse,bu ayın 15'inden sonra araba alacağım gibi.Şimdi aklıma takılan bi kaç soru var.

-İkamet adresim Batman gözüküyor.Dolasıyıla plaka değişikliği yaparsam Batman plaka olacak o yüzden plaka değişimi yapmayacağım.

-Araç şu an İstanbulda ki İstanbul'da pek bilmediğim bi yer.Ben şimdi araç alım-satımını gerçekleştirdikten sonra hemen yeni ruhsat çıkartmak istiyorum.İstanbul'daki Trafik şubesinde randevu sistemi varmış öğrendiğim kadarıyla.Ayrıca sıra bulamama ihtimalim olduğunu okudum.Şimdi :

-Ben noterden satışı yaptıktan sonra ruhsat işlerimi başka bir şehirde halledebilirmiyim ?

-Postayla eve kadar geldiğini biliyorum ama şu an ikamet adresim Batman.Şu an memleketteyim.Aracı 1 ay burada kullanacağım zaten.Sonra nasipse Batman'a doğru yol alacam.O yüzden postayle gelsin istemiyorum.Ruhsatı başka adresi yollama seçeneği var mı ?

HaKo
07-07-2014, 15:53
ruhsatın ikamet ettiğin yerden çıkıyor istanbulda ruhsat çıkartamazsın diye biliyorum. Eğer gidip çıkarttırmassanda 1 ay içerisinde eve gönderiyorlar zaten ben açıkçası hiç uğraşmıyorum eve geliyor hep.

07-07-2014, 15:55
ruhsatın ikamet ettiğin yerden çıkıyor istanbulda ruhsat çıkartamazsın diye biliyorum. Eğer gidip çıkarttırmassanda 1 ay içerisinde eve gönderiyorlar zaten ben açıkçası hiç uğraşmıyorum eve geliyor hep.

Batman'da ikamet ettiğim yer Öğretmenevi gözüküyor.Batman'da da şu an tanıdık kalan yok açıkcası.Olmuşken hepsini biraradan çıkartayim istiyorum buralardayken.

aslan
07-07-2014, 15:58
Aracın satışını aldığın gün trafik şubeye gidersen yeni ruhsatını veriyorlar
Ben aldım o şekilde şubat ayında daha sonra değiştiyse birşey diyemem

07-07-2014, 16:00
Aracın satışını aldığın gün trafik şubeye gidersen yeni ruhsatını veriyorlar
Ben aldım o şekilde şubat ayında daha sonra değiştiyse birşey diyemem

İlk aracımı aldığım zaman öyle yapmıştım ben.Konya'da 10dk içersinde halletmiştik ruhsat işini.İstanbul'da randevu alamazsam başka şehirden halledebilir miyim onu merak ediyorum ?

mami78
07-07-2014, 16:00
Araç satışı olduktan sonra trafik sigortanı yaptırman lazım.Yaptırdıktan takribi 1 saat sonra noterden aldığın geçici ruhsatta yazan trafikten gidip alabilirsin.

serkan_2120
07-07-2014, 16:01
sabah satışı alıp satışı aldığın bölge trafikten yeni ruhsatı çıkarabilirsin aynı gün olmak zorunda diye biliyorum yoksa batman da adresinin kayıtlı olduğu bölge trafikten almak zorundasın. ikametim izmir ken antalyadan araç almıştım sabah satıştan sonra noterin bağlı olduğu bölge trafikten yeni ruhsatı alıp kasko yapıp yola çıkmıştım yanlış değilsem sigortayı yaptırmış olman gerek ruhsatı almak için

semehe
07-07-2014, 16:03
aracı aldıktan sonra sigortayı yaptırıp,en yakın şubeye gidip ruhsatı çıkarabiliyorsunuz diye biliyorum.En son bu şekilde almıştık ruhsatımızı

07-07-2014, 16:03
Araç satışı olduktan sonra trafik sigortanı yaptırman lazım.Yaptırdıktan takribi 1 saat sonra noterden aldığın geçici ruhsatta yazan trafikten gidip alabilirsin.

Bunu okumuştum araştırırken.Trafik sigortası yaptımak zorunluluğu var diye.

sabah satışı alıp satışı aldığın bölge trafikten yeni ruhsatı çıkarabilirsin aynı gün olmak zorunda diye biliyorum yoksa batman da adresinin kayıtlı olduğu bölge trafikten almak zorundasın. ikametim izmir ken antalyadan araç almıştım sabah satıştan sonra noterin bağlı olduğu bölge trafikten yeni ruhsatı alıp kasko yapıp yola çıkmıştım yanlış değilsem sigortayı yaptırmış olman gerek ruhsatı almak için

Sigortayı yaptırabilirim sorun olmaz.Sadece ruhsat vs işini hemen halledeyim uzun yola çıkmadan önce. Olmazsa artık Batman'a gittiğim zaman alırım emniyetten.

aracı aldıktan sonra sigortayı yaptırıp,en yakın şubeye gidip ruhsatı çıkarabiliyorsunuz diye biliyorum.En son bu şekilde almıştık ruhsatımızı

Teşekkür ederim.3 mesaja bakılırsa.Satıştan sonra sigortayı hemen yaptırmak şart gibi

SekoLive
07-07-2014, 16:22
zafer satışı hangi ilçenin noterinde yaptıysan yanlız oranın emniyetinden alabiliyorsun.

o konuyu atlama aynı gün cıkaran ruhtsat arkadaşlarım oldu.

aracın hayırlı olsun

07-07-2014, 16:28
zafer satışı hangi ilçenin noterinde yaptıysan yanlız oranın emniyetinden alabiliyorsun.

o konuyu atlama aynı gün cıkaran ruhtsat arkadaşlarım oldu.

aracın hayırlı olsun

Sağol abi.Araç Beylikdüzün'de şu an.O gün Randevu'da boşluk bulabilirsem aynı gün halletmeye çalışacam olmazsa,Batman'a gidince teslim alırım artık.Teşekkür ederim : )

SekoLive
07-07-2014, 16:29
istersen randevulara bak adama rica et satış için müsait ilçeye geçip işini hallet :)

07-07-2014, 16:34
istersen randevulara bak adama rica et satış için müsait ilçeye geçip işini hallet :)

Arac sahibi şu an yurtdışında.Temmuz'un 20sinde gelecek.Ben de o zamana kadar maddi konularımı halletmiş olacağım inşallah.21 Temmuz'da gelip herşeyi halledip öyle getireyim istiyorum aracı.Plakayı değiştirmeyeceğim zaten 34 kalacak.

hddsheriff
08-07-2014, 01:12
Noter satışının yapıldığı ilçenin trafik şubesinden istediğin zaman alabilirsin. Randevu almadan bugü1ne kadar 15-20 araba aldık.

22-07-2014, 15:41
Dün gittim arabayı aldım.Satışı yapıp ruhsatı çıkartmak için hemen sigorta yaptırdım.Beylikdüzü emniyetine gittim.10-15 dk hemen aldım ruhsatı.