Orijinalini görmek için tıklayınız : Üniversite Tercihi
Mert Alpay
07-07-2014, 20:12
Abilerim siz bilirisiniz diye sizlere danışayım dedim üniversite tercihleri başladı bende yapıcamda ben fotoğrafçılık üzerine okumak istiyorum fakat diploma ortalamam 68 ve birde öss puanım 170 ben bilişim teknolojileri web programlama mezunuyum meslek lisesinde vallahi yanlış tercih yapmaktan çok korkuyorum İzmir içi okumak istiyorum önerileriniz bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim :)
halilkarakas
07-07-2014, 20:16
bize sorman yanlış kardeşim bi tane dershaneye gideceksin orda yardımcı olacaklar. burdan yanlış bilgi alma.
sana verebileceğim tek bilgi ; ailenden uzak ev tutabileceğin şehir dışı üni ye gitmek . benden bu kadar :D
Burak K.
07-07-2014, 20:19
bize sorman yanlış kardeşim bi tane dershaneye gideceksin orda yardımcı olacaklar. burdan yanlış bilgi alma.
sana verebileceğim tek bilgi ; ailenden uzak ev tutabileceğin şehir dışı üni ye gitmek . benden bu kadar :D
Aileden uzaklaşıcam diye de çok uzaklara gitme çok sıkıntı oluyor :D
Mümkün mertebe aileden uzak Allah a yakın ol :) şaka bir yana şimdiden hayırlısı olur inşallah geleceğin için.
evolution_9
07-07-2014, 21:00
imkanin varsa yurt disina git pahali olmayan ulkelerde var macaristan polonya ukrayna simdiki akkim olsa hayatta tr de okumazdim haystimin en buyuk hatadsidr
ulasoztas1
07-07-2014, 21:07
ne çok yakın ne de çok uzak olmayan git gel sürenin 6-7 saati geçmeyeceği güzel bir şehir ve üni tercih etmelisin. ilk sene yurtta kalıp sonra eve çıkacağını düşünerek üni kadar şehirinde önemli olduğunu unutma derim
kunteper
07-07-2014, 21:12
fotoğrafçılıkta tutunmak zor... çok aktif birisi olmalısın.
memur zihniyeti ama
en temizi devam et web programlama vs... bi yerden ekmek bulursun iş çok bilişimde
ailenin yanı yada dışı sen karar ver buna paşa gönlün ne istiyosa :). gir bir dersanenin yada üninin kapısından içeriye danış hepsi yardımcı olucaklar sana en iyisini...sevmeyecegin okumayacagın bölüme gitme yeter zehir etme egitimini
meslek lısesı dıkey gecıs yapabılırsın ıstegın 2 yıllık bolume hocam tabi 2 yıllık fotografcılık bolumu varsa
GuneyOnur
08-07-2014, 10:09
Fotoğrafçılık & Kameramanlık olarak 2 Yıllığa Dikey Geçiş yapabilirsin.
dersaneye gitme tercih için. saçma saçma senin söylediginle alakasız bölümleri eline tutuşturuverirler. üniversitelerin ücretsiz danışmanlık birimleri oluyo tercih zamanlarında onlara git. ve yanlış anlama ama o puanla nerdeyse sadece 2 yıllık direk geçiş yapabilirsin
Bazi liselerde rehber hocalar mezun veya sinava girmis ogrencilerine istekleri dogrultusunda yardimci oluyor . En dogrusu mezun oldugun okula gidip danisman bence
en doğrusu üniversitelere gitmek.
ben liseye gittim tercih yapmak için, adam aldı benim kagıdı bu ne hep özel var ben sana vereyim liste dedi burdur ısparta vs alakasız yerler çıkardı verdi bana al bunları yaz diye. lisedeki rehber öğretmenlerine veya yetkililere güvenmeyin. en dogrusu üniversitelerin tercih günlerine gitmek
İleride iyi para kazanmak istiyorsan, bilişim üzerine devam etmelisin...
yilmazcatalbas
08-07-2014, 12:09
tercih yaparken en önemli kriterin bu olsun benden söylemesi:D
Bazıları da söylemiş, maksimum yolculugun maksimum 3 4 saat olduğu yerlerin dışına çıkma. Aileden uzak ayrı yaşamak için yeterli bi mesafe, can sıkıntısı anında da eve dönebilecek kadar yakın..
ErkanCanS
08-07-2014, 19:44
Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından mezun olan öğrenciler, istedikleri takdirde bitirdikleri programın devamı niteliğinde veya buna yakın programların uygulandığı, öncelikle kendi Mesleki ve Teknik Eğitim Bölgesi (METEB) içindeki, daha sonra da bölgesi dışındaki meslek yüksekokulu ve açık öğretim ön lisans programlarına sınavsız olarak yerleştirilmektedir.
Bu aciklamaya gore sen dikey gecis hakkini fotografcilik icin kullanamiyorsun.Yaptigin puanla baraji gecemedin sanirim.Gercekten fotografcilik istiyorsan 1 sene daha sik disini bence.