Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : düz yolda giderken lastik ötüyor

big_spring
09-07-2014, 00:07
merabalar arkadaşlar herkese iyi forumlar. internette çok gezinen birisi olmadığım için forumda pek faal değilim. yinede yardımlarınızı bekliyorum.
93 model BMW 320 coupem var. geçenlerde ıslak zeminde direksiyon hakimiyetini kaybedip bariyerlere çarptım. araba yolda savruldu sağ ön çaprazı ve sağ arka çaprazı vurdum sadece kaputla sağ ön çamurluk değişti ve sağ arka çapraz (stop lambasının o köşe) işlemle doğrultuldu. yani aracın yürür aksamıyla ilgili herhangi bir sorun yoktu. bugun aracımı teslim aldım ön düzen ayarını falan yaptırdım ve yola çıktım.
şimdi asıl sorum şu olcak; lastiklerim ara ara ötüyor. hafif tatlı virajlarda, çukurlardan kaçmak için yaptığım ani direksiyon kırmalarında, asfalt yamalarından geçipte araç esneme yaptığında hatta zaman zaman düz giderken bile. sebebini bi türlü bulamıyorum. sol arka porya biraz sıkıntılı değişmesi gerekiyor tekeri yalfalatıyor. lastik sesi sadece sol taraftn gelse porya ya yoracam ama sağ taraftanda geliyor ve önlerdenmi arkalardanmı geliyor onuda kestiremedim onun için anlayamadım bi türlü. bide kazadan evel böyle bir problem yoktu kazadan sonra duymaya başladım lastik sesini. yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.
not: lastik 205 40 17 V desen petlas

Mr.K
09-07-2014, 00:22
lifte kaldır aracı ön lastikleri çevir poryadansa duyarsın zaten.
arka taraf içinde ön tarafı hallettikten sonra işleme koyulursun

geçmiş olsun

Kadyr
09-07-2014, 05:30
V desen petlas benimde. Ciyakliyor sanirim hamurundan:)

rebelh
09-07-2014, 07:18
ben sırf podya sesi sandık diye aylarca bir sürü işlem yaptım para harcadım falan sorun motorun içindeki klima kulakçığıymış sesi arkaya doğru dağıtıyormuş
ama bunu aracı satarken öğrendik ve haybeye 500-600 lira para harcadım
iy emin olun bazı ustalar işi sallıyor deneme yanılmayla boşa masraf çıkarttırıyor

big_spring
09-07-2014, 10:54
peki poryadaki eğriliği tornacıda düzelttirmem ne kadar sağlıklı olur. ben poryadan kaynaklandığını düşününüyorum. teker yalfladıkça kastırıyormudur nedir. bide aracımda klima yok klimadan kaynaklı bişey olması imkansız yani.

LnchCntrl
09-07-2014, 12:46
Sorun poryada mı bilemem bu noktada ama , petlas cıyaklıyor hamurundan dolayı bi ara kullandık ada dönerken veya u çekerken adeta drift king hissi veriyordu :D

Farklı lastik takma imkanı varsa bi seferlik denemek lazım