Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Juke için Lastik ve ebat tavsiyesi

Güvenc
09-07-2014, 20:27
Arkadaşlar merhaba aracım nissan juke 1.6 dig-t 190hp standart fabrika çıkısı 215 55 17 ebatlarında jant lastik mevcut, şimdi gelelim sıkıntıya ;)
Gerek benim kullanışım gerekse aracın yerden yuksek olması sebebi ile yüksek hızlarda virajlar sıkıntılı oluyor :) esp olmasına ragmen güven vermiyor:Deli:

Bugun kontrol için nissan servısıne gittim ,sıfır km dizel 1.5 juke da aynı ebatlarda lastık gördüm :) :confused:

benim haylaz Virajlarda daha cok arkadan bırakma eğilimi gösteriyor , mercedes bmw lerdeki gibi aynı jant yüksekliğinde ( 17 inç ), ama geniş taban lastik kullanmak şartı ile biraz olsun iyileşme sağlayabilirmiyiz? Ne tür sıkıntılar yaşarım?

Örnek ( ön 245 45 18 arka 275 40 18 gibi )

Marka olarakda yüksek performans lastik önerilerinizi bekliyorum (lütfen kullananlar yorum yapsın ;) )

çevremdeki insanların çoğu

KUMHO
PİRELLİ PZERO
Tavsiye ediyorlar sizin tavsiyeleriniz nelerdir ? Bu hafta lastik almam lazım :) Şimdiden herkeze teşekkürler...

alihan_27
09-07-2014, 20:48
Güvenç abi baştan söylemeliyimki lastik ölçüsüyle bahsettiğin durumun üstesinden gelmen pek mümkün değil. Biraz iyileşme olsa bile istediğin kadar olmayacağına eminim. Yapacağın ek masrafın karşılığını alamayacaksın.

İlk çıktığı zaman ciddi ciddi almayı düşündüğüm bir araçtı dig-t olanı. 1.5 dci epeyce kullandığımdan, artan güçle yoltutuşuda artmıştır diye düşünüyordum. Taki test ettiğim zaman 1.5 dci motorlusundan yol tutuş, yol tepkisi olarak hiç bir fark yoktu. Servise amortisörler, yaylar aynımı diye sorduğumda aynı dediler hatta parça kodlarınada baktılar aynı dediler.

lafı daha fazla uzatmadan yay ve amortisör sertliğini arttırmadan bahsettiğin şekilde bir iyileşme olacağını hiç sanmıyorum. Amortisör ve yay konusuna girmeyeceksen jant lastik değişimine girme derim. Ayrıca geniş ebat hız lastiğini bu araçla(nispeten hafif olmasından) ısıtıp optimum performansa getiremeyebilirsin.

Aynı ebatta fiyat-performans oranı iyi bir lastik takıp, süspansiyonda iyileştirmeye yoğunlaşman daha iyi diye düşünüyorum.

Güvenc
10-07-2014, 12:03
evet haklisin yay veya amortisör olmadan biraz iyileşse benim icin yetecek....

alihan_27
10-07-2014, 16:41
Kusura bakma. Bridgestone tak ozaman, yanak katlanması daha az........