Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Teyp yerine ipad

Ufuk
10-07-2014, 21:00
Bugün bir arkadaşım fotoğraf attı bi polo gti'a ipad takılmış,orjinal radyosu yerine.
Benim aracımda da ipad sığacağı kadar geniş bir yer var.
Şimdi evdede atıl durumda bir ipad olunca aklıma gelmedi değil. Ben bu ipad'i nasıl takarım oraya,gereken kablolar soketler vs nedir ? Türkcellden vınn alsam mobil wifi olandan. Arabaya koysam. İnternetimde olsa dedim :)
Kapılardaki hoparlörlerin vs çalışmasını nasıl ayarlıyacağım ? Bide stand gibi bişey olsun istiyorum,tek soket olsun şarj yuvasından olsun hem şarj etsin hemde hoparlörler için,radyo için gerekli bağlantıyı kursun istiyorum bide elm321 mi nedir o cihazı takarım yolda giderken açar bakarım diyorum.
Ne dersiniz ? Yapılır mı ? İpad'i oraya takmak için göğüs kısmındaki trim sökülüyor birtane çıkma alıp ipad'e göre keserim,azıcık bişey geniş tutarım kalan yerede silikon bant tarzı(telefon kabı gibi bi malzeme) çekerim ki ipad trime sürtüp çizilmesin,ses yapmasın.
Şimdi ben değil sistem kurmak,kablo bağlamaktan anlamam. Elektronik işleri bana göre değil. İpad var,geri kalan elemanları almak ve işçiliği yaptırmanın maliyeti ne olur ? Kime nerede yaptırabilirim tavsiye edeceğiniz biryer var mı?
Teşekkürler :)

Kahn23
10-07-2014, 21:03
Bu konu isine yarar sanirim..

http://www.techturkey.com/forum/do-it-yourself-diy/186056-ep3-tablet-uygulama.html

Ufuk
10-07-2014, 21:49
Bu konu isine yarar sanirim..

http://www.techturkey.com/forum/do-it-yourself-diy/186056-ep3-tablet-uygulama.html

maalesef linkler uçmuş,bana uygun fiyatlı bi mekan tavsiyesi, 2-3 parça tavsiyesi daha yerinde olur daha doğrusu.
Yada öyle yapma böyle yap gibisinden..

Type-Rdinc
10-07-2014, 23:35
maalesef linkler uçmuş,bana uygun fiyatlı bi mekan tavsiyesi, 2-3 parça tavsiyesi daha yerinde olur daha doğrusu.
Yada öyle yapma böyle yap gibisinden..

öteki konudan biliyorum tüm hoparlorleri sağlıklı çalıştıramamıştı daha doğrusu teyp hiç çalışmamıştı. ve kablolama için cihazı açıp içeriden kablolar lehimlenmişti. eğer çöpe gitsede üzülmeyeceğiniz bi ipad se olabilir guzel görunuyor :icon_tup:

MK8800
10-07-2014, 23:46
Bro biz o dediğini caravelle'de denedik amatör bir şekilde tabi , hem konsolu yanlış kesimden dolayı mahvettik hemde hoparlör sıkıntısı oldu mesela sadece sağ taraf ses veriyordu bizde arka kolonlara ses gitmiyordu falan filan , kısacası elimizdeki tertemiz arabayı hem rezil ettik hemde durduk yere başımıza ayrıca masraf açtı . Haa profesyonel olarak yaparım diyorsan o ayrı bilemem ama o zaman da yine ettiğine değmeyecek bir masraf çıkar başına bence iPad i sat üzerine de kendin ekle güzel orjinal bi ekran al keyfine bak ;)

Ufuk
11-07-2014, 18:31
Bende bu şans varken,garanti yakarım arabayı. :D
O zaman kalsın bu zihni sinir projeside başka bahara.. :)

Seven7
12-07-2014, 00:57
En basit yapabileceğin şey şu olur, aracın üzerine iPod uyumlu bir teyp alırsın önce. Sonra pandizotçuya gidip konsolun neresine koyacaksan artık oraya oyna göre ipad'e yuva yaptırırsın. Sonra iPad'i buraya yerleştirir teypten gelen kabloyu da iPad'e takarsın. Bu kablo sayesinde hem iPad'in şarj olur hem ses bağlantısı sağlarsın. Araç çalıştığında arka tarafta teyp üzerinden sanki aux'dan bağlamışsın gibi bir sistem olur ama görünüm bakımından sadece iPad karşında olur. Bu şekilde hem ses sorunu yaşamazsın hem de en ucuz maliyet ile sonuca ulaşırsın.
Bu konu üzerinde baya plan yapmıştım zamanında, hatta bir kaç pandizotçu ile de konuşmuştum. Yapılmayacak bir şey değil ama 400 liralık double-din için camı kırıp ön konsolu paramparça eden kişiliksizler koca iPad'i gördüklerinde boş geçmezler.

LnchCntrl
12-07-2014, 11:37
Güzel fikir düşün bence. konsolun delik deşik olmayacak en azından

MCN21
12-07-2014, 11:41
sesde neden sıkıntı yasandı ki ? normal aux cıkısı gibi bir cıkısla ses rahat bir şekilde alınır ama hoparlotleri amfiye baglamak daha mantıklı olur gibi :D
edit : İpadi kesinlikle Sökülür Takılır Yap etrafta bu kadar hırsızlık varken ipadi gören direk camını patlatır. Araç uzun süre dısarıda kalıcaksa ipadi alır gidersin :)

semsialtunbas
12-07-2014, 12:36
Soundwaves of Tampa installs iPad Mini into 2010 VW Jetta with Sony App Remote - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=xf3qTYYl_gM&feature=kp)

portakal
13-07-2014, 01:03
Kardeskm ipad in kendi orjinal kilifini aliyosun deri olan on kilifini arka kapaktan ayirip daha sonra aracin teybini cikarip oraya uygun olarak bi parca yerlestiriyosun ve ipadin kilif kapagini ona vidaliyosun ve ipad ide kilifina takiyosun is bitiyo clio ya yaptik cok guzel oldu ayrica ses almak icin 1 taraf stereo jak diger tarafi amfi girisi kirmizi beyaz olan kablodan aliyosun ve ipadin kulaklik cikisindan sesi aliyosun sarji basit zaten aracin cakmagindan bi tane kablo cekersin

MMMacit
13-07-2014, 01:09
Ben kendi aracıma yaptırdım. Öncelikle ipad uyumlu sony teyp alıyorsun usb üzerinden teybe bağlıyorsun hocam hem ipad şarz oluyor hemde ipad üzerindeki tüm özellikleri kullanabiliyordun. İpade sony app yüklüyorsunuz müzik radyo bluetooth ve birçok şey çalışıyor. Eğer direksiyondaki düğmeleride kullanmak istiyorsan yurt dışından 2 tane parça sipariş geçmen gerekiyor. Fotoğrafları var bende ama telden yazıyorum o yüzden atamadım. Benim tek sıkıntım orjinal gibi çerçeve yapmak o yüzden şu an kullanmıyorum.

hamdika
16-10-2014, 12:56
fyi
http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?189968-iPad-Montaj-iCar&highlight=mmmacit

emre_gtc
16-10-2014, 14:35
bir kaç arkadaşım corsa sına yaptırdı işcilik dahil 400 tl tuttu tabi andoid tabletti istersen iletişime geçerim montaj ve gerekli bilgi alırsın

https://www.youtube.com/watch?v=g0BR1U7azsc sistem bunun aynısı