Orijinalini görmek için tıklayınız : bmw 330d upgrade
bektas_talay
12-07-2014, 20:31
selamlar herkese , yeni bir araç aldım bmw 2001 E46 330d manuel 184 hp 390nm
aldığım kişi aracına yazılım yaptırmış sorduğumda ise saçma sapan bir isim verdi markası belli olmayan bilinmedik kişiler neysee...
aracın katalizör dolmuş durumda çıkarıp düz boru yapıcam hafta içi
-??- düz boru 70-76 kaç olmalı ?
-??- üstündeki turbo garret fakat ben okuyamadım kodunu 2056 gibi bir şey söyleniyor forumlarda ama net bilen söken varmı ?
merak ettiklerim bunlar şimdilik yavaştan aracı yapmaya başlıycam allah nasip ederse 2260 takmayı planlıyorum
Zamanında araştırmıştım Bmw 3.30 D turbo upgrade ile tork 600+ lara geliyo çok keyifli olur
bektas_talay
12-07-2014, 20:38
Zamanında araştırmıştım Bmw 3.30 D turbo upgrade ile tork 600+ lara geliyo çok keyifli olur
evet Mehmet abinin böyle bir tecrübesi var balata dayanmıyordu bilmiyorum bende napacağımı.
Boldenon
12-07-2014, 22:22
hayırlı olsun. en çok sahip olmayı istediğim otomobillerden.
penguinhakan
12-07-2014, 22:42
Oooo Bektaş hızlı girmişsin olaya , intercooler da şart ona göre , 2260 direk takma hybrid yaparak tak , şu anda 2260 kullananların hiçbiri stock 2260 olarak kullanmıyor dip not olarak ekleyim.
Araç manuelse ,zaten tork konvertoru gibi bir upgrade girmene gerek yok.
Oooo Bektaş hızlı girmişsin olaya , intercooler da şart ona göre , 2260 direk takma hybrid yaparak tak , şu anda 2260 kullananların hiçbiri stock 2260 olarak kullanmıyor dip not olarak ekleyim.
Forumda tork konvertörü adı çok geçiyor? Nedir bu?
penguinhakan
12-07-2014, 23:24
Kısaca otomatik şanzumanda yağla çalışan motor torkunu şanzumana aktaran ve yöneten parça. Aşağıda detayı var.
Otomatik Şanzıman nedir? Nasıl çalışır? (http://forum.vwturk.com/showthread.php/25394-Otomatik-%C5%9Eanz%C4%B1man-nedir-Nas%C4%B1l-%C3%A7al%C4%B1%C5%9F%C4%B1r)
golfcu0101
12-07-2014, 23:26
Alemin hızlı çocuğu hayırlı olsun kanka ;)
ghibli06
12-07-2014, 23:27
BMW makinesinin en berbat otm. şanzumanının (e46-e39-E53X5), aklı sıra fazla gelen torktan şanzumanı korumak için bir taraflarından uydurdukları hada hödö!
330d çok çok güzel bir araçtır hayırlı olsun, chip egsoz vs her şey yapılır merak etme, öncelikle enjektörler ve pompa ne alemde onu iyi kontrol ettir, egsoz manifoldunun durumunu kontrol ettir, malzemesi itibariyle çatlamalar oluşmuştur muhtemelen... 2260 çok elzem değil, turbon sağlıklıysa elleme ama intercooler deşitir üzerindeki küçük geliyor çünkü... katalizörü düz boru ile geçeceksen yazılımı çok iyi bir yerde yaptır, yoksa köfteci arabası gibi gezersin siyah dumanla...
Sadık Özyer
12-07-2014, 23:51
yaptın yapacağını hayırlı olsun..
BMW makinesinin en berbat otm. şanzumanının (e46-e39-E53X5), aklı sıra fazla gelen torktan şanzumanı korumak için bir taraflarından uydurdukları hada hödö!
Kısaca otomatik şanzumanda yağla çalışan motor torkunu şanzumana aktaran ve yöneten parça. Aşağıda detayı var.
Otomatik Şanzıman nedir? Nasıl çalışır? (http://forum.vwturk.com/showthread.php/25394-Otomatik-%C5%9Eanz%C4%B1man-nedir-Nas%C4%B1l-%C3%A7al%C4%B1%C5%9F%C4%B1r)
Gayet açıklayacı bilgi oldu. Teşk :icon_tup:
bektas_talay
13-07-2014, 00:25
hayırlı olsun. en çok sahip olmayı istediğim otomobillerden.
daha iyisi sizlerin olsun abi inşallah olur birgün :) teşekkürler
biraz öyle oldu abi :D
bütcesel olarak ilk zamanlar eksoz yazılım 2lisi olarak kullanmayı düşünüyorum abi 2260 hybrid değilde direk darkside dan 2566 olarakda alabilirim turboyu hybrid yapmadan büyük olarak yani , evet cooler farz buna çok küçük gerçekten
Alemin hızlı çocuğu hayırlı olsun kanka ;)
teşekkürler abi :D
330d çok çok güzel bir araçtır hayırlı olsun, chip egsoz vs her şey yapılır merak etme, öncelikle enjektörler ve pompa ne alemde onu iyi kontrol ettir, egsoz manifoldunun durumunu kontrol ettir, malzemesi itibariyle çatlamalar oluşmuştur muhtemelen... 2260 çok elzem değil, turbon sağlıklıysa elleme ama intercooler deşitir üzerindeki küçük geliyor çünkü... katalizörü düz boru ile geçeceksen yazılımı çok iyi bir yerde yaptır, yoksa köfteci arabası gibi gezersin siyah dumanla...
yazılım firması hazır , enjektör pompa da sorun olduğunu düşünmüyorum ama tabiki baktırmam lazım detaylı bi şekilde enjektör memesi zaten upgrade e uğrayacak
yaptın yapacağını hayırlı olsun..
eyvallah sağolasın :)
aybrskck
13-07-2014, 02:40
hayırlı olsun kardeşim bol dumanlı bi arkadan itişi görmenin zamanı gelmişti artık :)
Eyup Duygun
13-07-2014, 02:52
Balata dayanmıyor cumlesı cok talıhsız olmus.Ulkemızde 2260lı bi 330d den daha fazla tork uretıp yuruyenıne dogru hamleler yapıldıgında sorun cıkarmayan araclar mevcud.
gt22 guzel turbo sahsen ben olsam 22 ye hybrıd yapmazdım.Ulkedekı tornacılar vs.. o ısı beceremıyor.Ya da ben becerenıne henuz rastlamadım.
Bılyalı gt22 veya 20 tam tadında olur.Olmazsa olmaz manıfoldla beraber takardım şahsen.Bır de conta ıvır zıvır ugrasmak ıstemıyorsan V band yap yapmısken bır kere olsun sonra bırkac kere sagı solu sokmek durumda kalınmaz.
Cooler soylenmıs zaten.Kalıtelı bırsey alacaksan al yoksa pıyasadakı cın malı cooler takacaksan hıc takma paran cebınde kalsın zaten onlardan takınaca da araban ısınacak.
Egzsot 76mm den yana kullanırdım tercıhımı.Kendı 1.9 litre dizel dalydrive 300hp 550nm arabamda cok memnunum spooldan vs..
selamlar herkese , yeni bir araç aldım bmw 2001 E46 330d manuel 184 hp 390nm
aldığım kişi aracına yazılım yaptırmış sorduğumda ise saçma sapan bir isim verdi markası belli olmayan bilinmedik kişiler neysee...
aracın katalizör dolmuş durumda çıkarıp düz boru yapıcam hafta içi
-??- düz boru 70-76 kaç olmalı ?
-??- üstündeki turbo garret fakat ben okuyamadım kodunu 2056 gibi bir şey söyleniyor forumlarda ama net bilen söken varmı ?
merak ettiklerim bunlar şimdilik yavaştan aracı yapmaya başlıycam allah nasip ederse 2260 takmayı planlıyorum
Bektas hayirli olsun
Upgrade'e baslamadan benim 120d ile.oncesi ve sonrasini gormek icin deniyelim
Bu 330 motoru ile 335 arasında fark varmı yoksa sadece Turbo farkımı var 335 lerin bu kadar uçuk fiyatli olmasının sebebi ne ?
ghibli06
13-07-2014, 11:52
ikisi de M57 tabanlı ve 3,0 litre... 335 ler twin turbo ve 286 HP olduğu için kıymetli...
Mehmet Gazihan
13-07-2014, 12:22
Hayirli olsun bektas,
Sag gosterdin sol vurdun ((:
bektas_talay
13-07-2014, 12:39
hayırlı olsun kardeşim bol dumanlı bi arkadan itişi görmenin zamanı gelmişti artık :)
Aynen öyle zamanı gelmişte geçiyordu rwd daha hayırlı olur dedik aldık :) sağolasın
Balata dayanmıyor cumlesı cok talıhsız olmus.Ulkemızde 2260lı bi 330d den daha fazla tork uretıp yuruyenıne dogru hamleler yapıldıgında sorun cıkarmayan araclar mevcud.
gt22 guzel turbo sahsen ben olsam 22 ye hybrıd yapmazdım.Ulkedekı tornacılar vs.. o ısı beceremıyor.Ya da ben becerenıne henuz rastlamadım.
Bılyalı gt22 veya 20 tam tadında olur.Olmazsa olmaz manıfoldla beraber takardım şahsen.Bır de conta ıvır zıvır ugrasmak ıstemıyorsan V band yap yapmısken bır kere olsun sonra bırkac kere sagı solu sokmek durumda kalınmaz.
Cooler soylenmıs zaten.Kalıtelı bırsey alacaksan al yoksa pıyasadakı cın malı cooler takacaksan hıc takma paran cebınde kalsın zaten onlardan takınaca da araban ısınacak.
Egzsot 76mm den yana kullanırdım tercıhımı.Kendı 1.9 litre dizel dalydrive 300hp 550nm arabamda cok memnunum spooldan vs..
Anlamadığım bi kaç şey var ama yanına gelebilirim ev yakın yakacıktayım ama cooler olarak aklımda var bi ürün greddy marka 11.5 litre yeterli olur umarım
Bektas hayirli olsun
Upgrade'e baslamadan benim 120d ile.oncesi ve sonrasini gormek icin deniyelim
Sağol abi
Tamam abi dediğim gibi şuan yazılım yapılmış ama ne egr iptal edilmiş ne kat temizlenmiş biraz işi var emme krum dolu kat dolu ben temizleyip motoru kendi haline getireyim sana yazarım
Hayirli olsun bektas,
Sag gosterdin sol vurdun ((:
Biraz öyle oldu Abi aslında sebep sensin yapılan bi araç gördüm zaten yanına geldiğimde de gözüm kalmıştı hep bi ulde olarak aklımdaydı :)
Onur Fatih
13-07-2014, 14:03
Bektas hayirli olsun dizele donus yaptin yine :) yanlarsinda sen simdi bununla :D
bektas_talay
13-07-2014, 14:24
Bektas hayirli olsun dizele donus yaptin yine :) yanlarsinda sen simdi bununla :D
Aynen öyle özüme geri döndüm çok mutluyum :D şuandada yanlıyorum çok zevkli
ikisi de M57 tabanlı ve 3,0 litre... 335 ler twin turbo ve 286 HP olduğu için kıymetli...
Çevirmek zor mu twin turboya işletim sistemi cok mu farklı Apayrı seyler mı yoksa kapak dahil
Gokmen Erbas
13-07-2014, 14:39
kilitli diff ile çok keyifli olacaktır ;)
bektas_talay
13-07-2014, 23:06
kilitli diff ile çok keyifli olacaktır ;)
Kilidi işlemlerden sonra fatih abi yapıcak
gazihanın 330 bizde 310 hp de kullanıldı birsüre mükemel keyifliydi 4 te gaza asılınca kıcı serit degiştiriyodu 650 tork vermişti daynoda. artık kesmemeye başlayınca birazdaha hard birsey için kollar sıvandı 2260 vardı üstünde turbo büyüyecek ama tam kararı mehmet usta verecek bakalım beklemedeyiz suan
murat çelik
14-07-2014, 00:01
şu an gtb 2260 vklr olan bilyalı turboyu kullanıyorum saglamlıkta üstüne denilcek yok eyüp ün dedigi gibi bilyalı turbo kullan keyfine bak istersen elimdede var bir adet yedek turbo dizel candır can
bektas_talay
14-07-2014, 01:31
gazihanın 330 bizde 310 hp de kullanıldı birsüre mükemel keyifliydi 4 te gaza asılınca kıcı serit degiştiriyodu 650 tork vermişti daynoda. artık kesmemeye başlayınca birazdaha hard birsey için kollar sıvandı 2260 vardı üstünde turbo büyüyecek ama tam kararı mehmet usta verecek bakalım beklemedeyiz suan
Yetmiyormu maşallah :) o güç bana yeter şahsen maşallah 2566 falan takılır
şu an gtb 2260 vklr olan bilyalı turboyu kullanıyorum saglamlıkta üstüne denilcek yok eyüp ün dedigi gibi bilyalı turbo kullan keyfine bak istersen elimdede var bir adet yedek turbo dizel candır can
Turbo için mesaj bekliyorum :)
murat çelik
14-07-2014, 01:59
gönderdim msj
ghibli06
14-07-2014, 06:14
Çevirmek zor mu twin turboya işletim sistemi cok mu farklı Apayrı seyler mı yoksa kapak dahil
zor değil ama kapak ve tesisatı çok zor bulunuyor, beyin de öyle...
bektas_talay
16-07-2014, 16:01
2 gün önce düz 76 çektik gücün biraz düştüğünü hissettim ama üstler kendine geldi 3 tane kat söktük çok dolu değillerdi
2 3 gün içerisinde emme manifolt temizliği ve yazılım yapılcak sonuçları buraya yazarım
ama ses şahane oldu
Juggernaut
16-07-2014, 16:09
Hayırlı olsun biraz oynandığı zaman tam şaka makinası haline geliyor.
Emmeyi temizlemek için açtığınızda flaplarıda iptal edin bence.
bektas_talay
16-07-2014, 16:34
Hayırlı olsun biraz oynandığı zaman tam şaka makinası haline geliyor.
Emmeyi temizlemek için açtığınızda flaplarıda iptal edin bence.
emmede flap mı var ? ne flap ı bunlar
330d da varmıymış
BMW e39 530d Swirl Flap Removal 1 of 2 - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=AvrKxA4PpcI)
ghibli06
16-07-2014, 16:43
o flaplar yüzünden başımıza neler gelmedi neler :) bir tanesini pistonun dibinde bulduk, o kadar diyeyim :)
bektas_talay
16-07-2014, 16:45
330d da varmıymış
BMW e39 530d Swirl Flap Removal 1 of 2 - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=AvrKxA4PpcI)
bizde yok sanırım bunlar
o flaplar yüzünden başımıza neler gelmedi neler :) bir tanesini pistonun dibinde bulduk, o kadar diyeyim :)
abi bunun tam olarak amacı nedir müsaitsen açıklayabilir misin..
gazı bırakınca kapanıp hava girişini düşürüp tasarruf mu sağlıyor çözemedim
320d de var ama 330d da bulamadım nette..
iptalinin bi - yönü varmıdır
Bektaş hayırlısı olsun :)
Sök ne varsa :D
Juggernaut
16-07-2014, 20:18
Motorlarının kırılma sebebi o flaplar zamanla kopup emme manifoldundan içeri kaçıyorlar sonra motor kırılıyor o yüzden en iyisi iptal etmek..
Ama manuel 184 lüklerde yokmuş,otomatiklerde varmış.Şanslısın o bakımdan.
BMW diesel engine "SWIRL FLAPS" all you ever ever need to know about Swirl flaps! (http://www.bmwforums.info/guides-how-tos/993-bmw-diesel-engine-swirl-flaps-to-swirl-flaps.html)
kazım2002
16-07-2014, 22:45
peki bu flapları iptal etmek artı güç getirir mi ?
ghibli06
16-07-2014, 22:58
güç artısı getirmez, o flaplar güya arabayı daha 'hisli' yapacaktı, gaza bastın çektin derken en azından devre göre ayak hassasiyetine göre gerektiğinde performans gerektiğinde ekonomi sağlayacaktı.. sonuç? tam bir fiyasko, kopup emme manifoldundan motora giriyordu gerisini anlatmayım içiniz kaldırmaz :)
iptal kiti de var, upgrade yeni parçası da...
kazım2002
16-07-2014, 23:07
güç artısı getirmez, o flaplar güya arabayı daha 'hisli' yapacaktı, gaza bastın çektin derken en azından devre göre ayak hassasiyetine göre gerektiğinde performans gerektiğinde ekonomi sağlayacaktı.. sonuç? tam bir fiyasko, kopup emme manifoldundan motora giriyordu gerisini anlatmayım içiniz kaldırmaz :)
iptal kiti de var, upgrade yeni parçası da...
allah korusun ben ozman ilk iş onları iptal edeyim bilgiler için teşekkürler