Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : turbo şahinde lpg kokusu

cellat1948
12-07-2014, 22:00
arkadaşlar herkese iyi forumlar aracım 88 eski kasa şahin karbüratörlü bu araca aşırı besleme uygulaması yaptık ancak lpgde bindiğim zaman gazı salınca acayip koku geliyor içeriye lpg mikseri turbo emişinden verildi ve hava filtresi takılı değil bu gaz kokusuna nasıl engel olabilirim lütfen yardımcı olursanız sevinirim

alihan_27
14-07-2014, 16:27
cut off olmadığından ucuz yollu yapılacak birşey yok malesef.

cellat1948
15-07-2014, 02:06
galiba problemimi anlatamadim lpg mikseri turbo emisinden verildi ve ucunda hava filtresi yok yani mikserin diger ucu acikta gaza basinca emis geldigi icin mikserden cikan lpg ve basincli hava turbodan gecip intercoolera ordanda karburatore ordan da emme manifolduna geliyor gaz pedalindan ayagimi cektigimde turbo sistemi geregi basincli havayla karisik lpgyi turboya geri itiyor borulardaki lpg ve basincli hava turbo emisinden geri atiliyor ve bu da kokuya neden oluyor ben bu isi nasil cozebilirim blow off taksam bu
blow oftan atacak yine koku yapacak lutfen bilgili ve tecrubeli biri varsa yardim etsin minnettar olurum

alihan_27
15-07-2014, 12:10
Ben seni anladımda hatta açıklama yapmana bile gerek yok, konu başlığı yeter anlamam için :)
Sen beni anlamadın galiba. İki karbüratörlü aracımı seninde yaptığın şekilde koşturduğumuda belirteyim bilgili ve tecrübeli diyorsun ya.
Ha illa gaz kokusu dışarı çıkmasın diyorsan, sc'li motorlarda kullanılan by-pass valf takarsın ama araç anlık olarak zengine düşeceğinden uzun vadede motora zarar verebilir. kib

cellat1948
15-07-2014, 14:39
tesekkur ederim sana laf olsun diye soylemedm onu sadece bilgim olmadigi icin tecrubesizligimden dedim
val nasil bisey biraz bilgi verirmisin