Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Fader ayarı hakkında

Boldenon
13-07-2014, 22:35
aracımda resimdeki teypten mevcut. ön kapılarda 1 hop ve 1 tiz, arkalarda da sadece normal hop var ve hepsi fabrikasyon. sesi sadece önlere verince veya arkalara verince 4 ü beraber çaldığından daha tok ve güçlü çalıyor. 4 ü devredeyen bass açarsam veya 2 li çaldığı gibi çaldırmaya çalışırsam da basslarda hoparlörler saçmalıyor, bırrr bırr diye bass vuruyor. bunun nedeni teybin çıkışlarının yetersiz olması mı acaba ? 2 hop devredeyken gayet tok ama 4 ü devredeyken dağılıyor. kapılar 16cm lik. onların yerlerine 2 takım coaxial pioneer veya başka kaliteli birşeyler alıp 4 kanal bir ampli ile daha düzgün ses alırım sanırım. mid takım almak istemiyorum çünkü sub olmadan hiç hoş değil sesleri, bende sub takmak istemiyorum zira ağırlık problem olur.

http://car-solutions.com/nfs/product/817985/file/Skoda_swing.jpg

Oznsrl
13-07-2014, 22:45
abi ben tiz i sonuna kadar açıp fader ı -4 yapıp yarı yarıya arkaya veriyorum sesi önden ve arkadan eşit olarak duyunca daha tatlı çalıyor hatta arkaya 2 tanede tiz ekledim dahada tatlı oldu. subda var bnde teypten ayrı sub ayarı var sesten bağımsız olarak ondan ayarlıorm parçaya göre çok güzel oluyo kçkte olsa bi sub koysan o tırtırları duymazsın

Boldenon
14-07-2014, 01:52
Bass mid ve tizde -9 dan +9 a ayar var. Bass +3 mid 0 tiz +9 da duruyor. Balance ve fader ortada hep. Anlamadığım sadece 2 hop daha tok bass vuruyor. Ayar ve ses değiştirmeden faderi sıfıra çekince ses cansızlaşıp basslar kayboluyor. En iyisi kapılara 2 yollu birer pioneer ve küçük bir ampli ile beslemek. Bagajada 25 cm aktif bir bass. Alpine lar baya ilgimi çekti.