Orijinalini görmek için tıklayınız : Mazdacılar bi bakıverin MAZDA M-V ATF (TYPE M5) nerede ulan bu yağ...
timucintt
13-07-2014, 23:02
Mazda 3ümüzün 70.000 kmde komple bakımlarını yapıyorum şu anda uzun zamandır yatıyor çünkü. Tiptronik şanzımanın 100.000 km ye kadar bakımını beklemek istemiyorum ve yağ değişimini serviste yapmayıda düşünmüyorum çünkü hangi servise (yetkili bu arada bunlar) gitsem dexron3 veya atf320 yi tiptroniklere basıp içine sıçıp sıvıyorlar şanzımanların... o kadar bülten yayınlandı bu yağlar için halen Mazda servisler kafalarına göre iş yapıyorlar... artık bu işten iyice sıkılıp bu mazdanın orijinal olan sadece tiptronikler için geliştirdiği Mazda MV TYPE M5 şanzıman yağını aramaya başladım hangi servisi arasam bu yağdan yok. Düz dexelia ATV MV de yok adamlarda. Zaten dexelia desem bile akıllarına tek gelen yağ 5-30 rotary yağı başka bir şey bilmiyorlar... şanzıman filtresini vs hepsini aldım ama bu yağı bir türlü bulamadım kafayı yiyeceğim... evet mazdacılar bu yağların alternatifi varmı ? mobil 1 syntethic MV mi alak ? ne alalım ? ama TYPE M5 dışında yağ istemiyorum :D :D :D bide bu mazda neden dexelia yağ yerine petrol ofisi basıyor bu motorlara hemde varil varil ? yazık değilmi ne olacak bu mazdaların hali ?? :D sağlamlığınamı güveniyorlar bu mazdaların nedir yani bu malzemeden ucuza kaçıp işcilikten çakma çabası... ??
timucintt
13-07-2014, 23:15
Parça koduda bu ama yok işte....
0000-77-112E-01
timucintt
14-07-2014, 11:10
Tamam anlaşıldı burdanda hayır yok :D amerikadan getireceğiz anlaşılan :D
istersen ben ustama arattırayım... siz yurt dışındamısınız ?
Bundan 3-4 sene önce Rotary ler için "hayati" bir yağ olan Dexelia bile yoktu bu memlekette.Dexelia gelmeden önce satılan bütün Rx-8 ler heder oldu abuk sabuk yağlar nedeniyle."Yetkili" denilen servisler mobil 1 5-30w koyuyordu Rx-8 lere...sonra hepsinin motoru değişti tabi.Bu kadar cahil bir ortamda seninkisi çok fantezi bir istek gibi geldi bana:) Bence hiç uğraşmadan e bay den al.Tabi yağ gelirken sıkıntı oluyor mu bilmiyorum.
timucintt
14-07-2014, 11:57
istersen ben ustama arattırayım... siz yurt dışındamısınız ?
mersindeyim dostum sordurabilirmisin çok teşekkür ederim
Bundan 3-4 sene önce Rotary ler için "hayati" bir yağ olan Dexelia bile yoktu bu memlekette.Dexelia gelmeden önce satılan bütün Rx-8 ler heder oldu abuk sabuk yağlar nedeniyle."Yetkili" denilen servisler mobil 1 5-30w koyuyordu Rx-8 lere...sonra hepsinin motoru değişti tabi.Bu kadar cahil bir ortamda seninkisi çok fantezi bir istek gibi geldi bana:) Bence hiç uğraşmadan e bay den al.Tabi yağ gelirken sıkıntı oluyor mu bilmiyorum.
zamanında dexelia için bülten yayınlanmadan önce r3 ler trye gelmeden 2008 2009 yılında burdaki forumda özellikle rx8 kullanıcılarına yağınız özel 0-20 ve dexelia 5 30 özel yağlarınız var dediğimde sen kimsin ulan benden iyimi bileceksin diyip castol edgeden iyi yağmı var ulan diyip 10 60 edge ile gezen adamlar vardı bu forumda.... kullakları çınlasın onların sesleri çıkmaz oldu onların :) ebayden yağ sıkıntı olabilir ne gelecek oda belirsiz yurt dışında bile özellikle amerikada mazdanın 20 çeşit yağ değişim bülteni yayınlandı en günceli ATF M-V (type M5) kullanın diyor... valla kafam çok kaırştı fantazi peşindeyim ama gerçekleştireceğim bu fantaziyi az sabır :D
cemsultan
14-07-2014, 12:20
JX Nippon Oil & Energy USA, Inc. | ENEOS ECO-ATF (http://www.eneos.us/product/6)
Şurayı bir incelermisin, bahsettiğin yağın muadili gibi duruyor, gerçi type M5 yazmıyor ama belki sitenin başka bir yerinde yazıyordur.
Eğer uyuyorsa bu yağı bulmak kolay.
timucintt
14-07-2014, 12:26
JX Nippon Oil & Energy USA, Inc. | ENEOS ECO-ATF (http://www.eneos.us/product/6)
Şurayı bir incelermisin, bahsettiğin yağın muadili gibi duruyor, gerçi type M5 yazmıyor ama belki sitenin başka bir yerinde yazıyordur.
Eğer uyuyorsa bu yağı bulmak kolay.
abi bunu inceledim geçen hafta ama bu bir alt versionun yağı düz otomatik şanzımanın tiptronike uygun değil... ATF MV sadece bu bide MV nin alt ürünü var TYPE M5 diye bize o lazım mallesef :( bu dexron 3ün daha çevreci daha kaliteli olanı sadece...
timucintt
14-07-2014, 12:30
Aynı zamanda Fordun FNR5'i ile aynı mal sadece kutusu farklı listede eneousun FNR5 uygun değil olarak belirtmiş...
http://i171.photobucket.com/albums/u305/bdcardinal/Mobile%20Uploads/1118091157.jpg
bu mazda hep bu servis olayından yıllardır bu ülkede kaybediyor minübüsüde bakım aynı kafalar ..
timucintt
14-07-2014, 12:45
Sorma Cem abi ne olacak bu hali mazdanın 1 2 servis dışında içler acısı mazdanın hali neyseki mermerlerin elinden düşünce mazda toparlanmaya başladı azıcıkta olsa ama halen servis işletenler aynı zihniyet aynı.. üvey evlatlığa dvm.... neyseki arabalarımıza karşı hassasızda neyin ne olduğunu bilip araştırıp ona göre malzeme alıp ona göre bakımını yapabiliyoruz...
mazdanın yağını üreten abilerde bunlar mesajmı atsam :D :D
http://www.idemitsu.com/index.html
karsiyakaliozi
15-07-2014, 07:18
Muğla servisini tanıyorum ilgili bi arkadaş bana p.m atın direk ona yollayayım belki yardımcı olur.
Yok, benim usta'da yok dedi.
yok, benim ustamda yok dedi. al eBayden gitsin ya... uğraşma.
timucintt
16-07-2014, 09:44
bakıyorum bakalım inş bulacağız ya... kafayı taktım :D
Amerika'dan yollayayım abi?
timucintt
17-07-2014, 13:11
Sağol doğuş :) ama kargoda yağ gönderimi sıkıntı heleki amerikadan :D :D
bu arada herkese teşekkürler aradığım yağı şu anda Mazda EVO maslak servisinde bulmuş bulunmaktayım çok mutluyum şu anda :D:D
litresi 53 lira X4 +181 lira süzgeç kiti.... yani toplamda 393 liraya mal olacak bize.... yağını ve süzgecini değişirken foto koyarım buraya :D
Sağol doğuş :) ama kargoda yağ gönderimi sıkıntı heleki amerikadan :D :D
bu arada herkese teşekkürler aradığım yağı şu anda Mazda EVO maslak servisinde bulmuş bulunmaktayım çok mutluyum şu anda :D:D
litresi 53 lira X4 +181 lira süzgeç kiti.... yani toplamda 393 liraya mal olacak bize.... yağını ve süzgecini değişirken foto koyarım buraya :D
yağğğ gibi yağğğ massallah :D 393 dimi :)
timucintt
17-07-2014, 17:01
yağğğ gibi yağğğ massallah :D 393 dimi :)
süzgeç pahalı olmazsaydı 4 litre 200 lira yağ için normal sonuçta servis 100.000 km yağ ömrü biçmiş ben 70.000 biçtim :D :D kötü olan yağın yarısı değişiyor olması artık 10.000km sorna tekrar 4 litre değişik en azından %75 ini değişmiş olalım :D
MazdaSpeed3
18-07-2014, 01:01
Selamlar,
Ben Merser'de değiştirdim tüm şanzıman yağı, süzgeci.
Keşke önceden görseydim yardımcı olurdum ama baktınız mı bilemiyorum tabi.
Güzel günlerde kullanın.
Aynen Merser'e başvurabilirsin en kötü elinde olmasa bile getirtiyor merser yurtdışından. Biz rx-8 e FL22 bile buluyoruz ordan :)
TR deki servislerden sadece 2 tanesi biliyor FL22 nin ne olduğunu düşün artık :)
timucintt
25-07-2014, 11:33
FL22 banada yakında lazım olacak... utanmazsa cam suyu koyacaklar çünkü radyatöre :D :D
Benim 5 tane mazda'm oldu arkadaslar. (yurt disinda). FL22 Coolant sadece, omuru "goya.. daha uzun" diye kitap'da yaziyorlar. Yoksa normal kullansanda 1. garantisi gitmez zaten servis bile normal antifreeze kulaniyor 2. sadece 3 yilda bir degistircen 10 yilda bir degil :).
===
M-V ATF icin.
AMSOIL Signature Series Multi-Vehicle Synthetic Automatic Transmission Fluid (http://www.amsoil.com/shop/by-product/transmission-fluid/automatic/signature-series-multi-vehicle-synthetic-automatic-transmission-fluid/?page=%2fstorefront%2fatf.aspx)
AMSOIL alternatif yapiyor. UNIVERSAL yag yapiyor onuda kulanabilirsin gayet rahat olur.
Cok istiyorsan:
Unutmayin FORD ve MAZDA ortakdir, ATF-5 bulursan FNR-5 (yani.. M-V yagdir). ATF-5 bire bir ayni, ara mazda'ya sor. unutma ATF5 ve ATF-5 DEGISIK! hic birsey farketmezde takintin varsa .. :)
Benim 5 tane mazda'm oldu arkadaslar. (yurt disinda). FL22 Coolant sadece, omuru "goya.. daha uzun" diye kitap'da yaziyorlar. Yoksa normal kullansanda 1. garantisi gitmez zaten servis bile normal antifreeze kulaniyor 2. sadece 3 yilda bir degistircen 10 yilda bir degil :).
===
M-V ATF icin.
AMSOIL Signature Series Multi-Vehicle Synthetic Automatic Transmission Fluid (http://www.amsoil.com/shop/by-product/transmission-fluid/automatic/signature-series-multi-vehicle-synthetic-automatic-transmission-fluid/?page=%2fstorefront%2fatf.aspx)
AMSOIL alternatif yapiyor. UNIVERSAL yag yapiyor onuda kulanabilirsin gayet rahat olur.
Cok istiyorsan:
Unutmayin FORD ve MAZDA ortakdir, ATF-5 bulursan FNR-5 (yani.. M-V yagdir). ATF-5 bire bir ayni, ara mazda'ya sor. unutma ATF5 ve ATF-5 DEGISIK! hic birsey farketmezde takintin varsa .. :)
konuyla alaksız ama sana bişey sorcam yaşın 22 yazıyo eyer yanlış değilse ,bu yaşta 5 tane mazdayı hangi zaman dilimlerinde aldın kullandın sattın ,takip ediyorum bayada bilgili bi kardeşimissin :soru::beuj: büyük bi ihtimalle yaşını yanlış yazdın :soru:
Yabanciyim.
16 yasindayken ilk arabami aldim, onun yaninda tabiki hem annenin arablari var, babaminda. Modifiye dunyasina 17 yasinda girdim, yuksele yuksele tecrubeli oldum. Turkcem biraz dandik ama konusurum rahat rahat :).
timucintt
30-07-2014, 15:37
===
M-V ATF icin.
Cok istiyorsan:
konuyu baştan sonu kadar okusaydın zaten gerekli herşeyi yazdım ford ve mazda ortak olduğunu biliyorum yağı üreten japon firmasının adresini bile koydum yukarıya... ayrıca amsoilün koyduğun linki ATF MV nin alternativi ama ATF MV type m5 ile aynı değil sen aynı diyorsun ama değil servisi aramama gerek yok... mazda bu yağlar için bütün dünyaya 50 kez bülten bile yayınladı aynı değiller diye rengi bile aynı değil bir kere bu yağların...
AMSOIL ayni demedim - UNIVERSAL ALTERNATIF dedim. Lutfen tekrar oku.
ATF-5 FORD yagi aynidir (rengi, kokusu, sisesi bile ayni duruyor), Ford'da baya turkiye'de yayili muhtemelen arkadaslar onu daha rahat bulabilirdiye onerdim.
veliazak
01-08-2014, 15:58
Fl 22 için Muğla Mazda Servisi ile görüşün, çok uygun fiyata elinde bolca var(dı)