Orijinalini görmek için tıklayınız : Cızırtıs Sesi
Arkadaşlar merhabalar,
eski aracımdan sökmüş olduğum ufak çaplı ses sistemini yeni arabama montaj yaptım.
fakat şöyle bir sorunum var; ses kısıkken cızırtı sesini net bir şekilde alabiliyorum.
1 takım kapı mid , 1 takım oval , 1 sterio amfi , 1 mono amfi ve subwoofer dan oluşan bir sistem.
sorun daha çok neden kaynaklanır ? derin tecrübelerinize sığınıyorum :)
Dctrlprn
14-07-2014, 23:40
Araç çalışır durumdayken motor sesi veya korna sesinide cihaza yansıtıyor mu ?
evet dediğiniz gibi motor sesini kolonlara veriyor
ama araç çalışmadığı zaman da mevcut bu cızırtı sesi
Dctrlprn
14-07-2014, 23:52
Abi tahminimce parazit yapıyo bununda sebeplerinden biri güç kablosu ve RCA kablosunu aynı yerden geçirmek olabilir. Uygun zamanında teyibin arkasındaki eksi kablosundan rca uçlarına eksi ver sorun parazitse mutlaka kesilir. Yanlışım varsa daha tecrübeli abilerimiz düzeltsin lütfen.
internetten buna benzer bir şey okuduğum için enerji kablosunu soldan, rca yı sağdan geçirmiştim :(
her zaman yüksek sesle müzik dinlemediğim için o cızırtı sesi beni deli ediyor
eğer biraz daha çözemezsem sistemi söküp satıcam o derece deli etti :)
Basima geldi RCA kablo ile çözdüm
RCA kablosunu mu değişmem gerekiyor diyorsunuz ?
her rcada deişmez . içinden şase geçen kaliteli kablolarda keser o sesi.çözümü çok basit teybin arkasından rca kablosuna ucu açık bir kablo sarın ve takın,ardından kablonun dier açık ucuunu teybin kasasına vida ile şase verin tamamdır :)
RCA nın yuvarlak kısmına mı sarıyoruz kabloyu ? metalimsi bölümüne ?
sonra kablonundiğer ucunu da teype veriyoruz o kadar değilmi ?
Dctrlprn
15-07-2014, 20:18
Abi RCA nın metal kısmına sar kabloyu diğer ucunuda teyipten veya ordaki herhangi bi yerden eksi al bu kadar. Sarsıntıdan kablo çıkabilir mutlaka metal yere sardıgın kabloyu bi güzel lehimle garantiye al işi.
en kısa zamanda dediklerinizi uygulayacağım, cızır cızır deli ediyor beni :)
yardımlarınız için teşekkür ederim bu arada
Dctrlprn
15-07-2014, 21:27
Rica ederim abi inşallah düzelir :)
bazen kabloların jack lehımlerınde sorunda cıkabılıyor