PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Avkatlardan ufak bir yardım kaza hakkında

mert_can 41
15-07-2014, 17:47
Merhaba 2 hafta önce bir kaza yaptık tali yoldan gidiş geliş ana yola çıkarken gidiş kısmını konturol edip dönüceğimiz noktaya geldik ve geliş kısmını konturol ederken yanımızdan dönen minübüse vurmamak için gelen araç duran bize çarptı aracımızda kasko yoktu ve sigorta şirketi %100 bizi suçlu buldu ve 20 bin liralık hasar meydana geldi ve bu sonuca itiraz için dava açıcaz ama bu konuda fazla bir bilgimiz yok bu aşamada yapılacak adımlar nelerdir yardımlarınız için şimdiden teşekkürler :)

arkın_aLLen
15-07-2014, 23:30
Mahkemeden bilirkişi tespiti yaptırın. Sonra duruma göre sigorta tahkim kuruluna başvurabilirsiniz. Ggoogle sigorta tahkim kurulu yazarsan bilgiler var. Başvurmak çok kolay ve hızlı sonuçlanıyor. Mahkeme 2 yıl sürebilir.

LaWSuiT
15-07-2014, 23:35
benim de başıma benzer bir olay gelmişti, sigorta şirketlerine dilekçe yazmayla başladım
sonra beni ilgili birimlere yönlendirdiler ve güzergahın üstündeki tabelaların oldugu çizimleri felan onaylattırmıslardı. en son yeniden keşif yapıldı ve olay benim tarafıma dönmüştü.

ama benim olayım şöyleydi ; ana yoldan ilerliyordum ve tali yoldan direk bodoslama girmişti
nasıl oluyorsa adam haklı bulunmuştu, sonra 2 haftalık bir serüvenle yeniden keşife girdi

mert_can 41
15-07-2014, 23:51
Mahkemeden bilirkişi tespiti yaptırın. Sonra duruma göre sigorta tahkim kuruluna başvurabilirsiniz. Ggoogle sigorta tahkim kurulu yazarsan bilgiler var. Başvurmak çok kolay ve hızlı sonuçlanıyor. Mahkeme 2 yıl sürebilir.
Çok teşekkür ederim bilgi için hemen araştırıyorum abi :)

benim de başıma benzer bir olay gelmişti, sigorta şirketlerine dilekçe yazmayla başladım
sonra beni ilgili birimlere yönlendirdiler ve güzergahın üstündeki tabelaların oldugu çizimleri felan onaylattırmıslardı. en son yeniden keşif yapıldı ve olay benim tarafıma dönmüştü.

ama benim olayım şöyleydi ; ana yoldan ilerliyordum ve tali yoldan direk bodoslama girmişti
nasıl oluyorsa adam haklı bulunmuştu, sonra 2 haftalık bir serüvenle yeniden keşife girdi

Sizin olayınız bizimkine çok benziyo tek fark bodoslama gelen ana yoldaki ana yoldan gelen her zaman haklıymış internete araştırırken buna benzer 3 veya 4 kaza konusu okudum hepsindede ana yoldan giden kazanmış tali yoldan çıkanın hiç bir şansı yokmuş ne yaziki sizede geçmiş olsun teşekkürler bilgi için :)

LaWSuiT
16-07-2014, 00:09
bence siz yine itiraz edin derim, zira nasıl bir hızla geliyorsa o kadar büyük bir hasara sebebiyet vermiş

Oznsrl
16-07-2014, 00:14
siz şeridin içindemiydiniz dışında mı onu anlıyamadım

mert_can 41
16-07-2014, 00:16
bence siz yine itiraz edin derim, zira nasıl bir hızla geliyorsa o kadar büyük bir hasara sebebiyet vermiş

Aslında okadar büyük birşey yok sadece araba bmw olunca fiyat ikiye katlanıyomuş rot kolu kırıldı teker dönmüyo çamurluk,far,tampon ve önden kazalı her bmw de direksiyon kutusunun değişmesi gerekiyomuş serviste öyle dediler birde onun yüzünden fiyat bu halde :(

@Oznsrl döndüğümüz yerde dönemeç var yani kulanılan bir yol şeridin dışındaydık 2 şeritli yol aksamadan veya sıkışmadan ilerliyodu