Orijinalini görmek için tıklayınız : Volvo S80 2.4d5 - audi a4 tfsı
max. 70 000 tl gibi bir bütcemiz var km biraz düşük olsun ve birazda modelli olsun diyerekten volvo s80 2.4d5 ve audi a4 1.8 tfsı ile ilgileniyorum .
volvo s80 nin artısı özellik olarak dolu araclar audi a4 volvo'ya göre boş ama audi yazılımla cok keyifli olduğunu duydum volvo s80 motor performansını tam bilmiyorum
yakıt-performans olarak önerilerinizi almak istiyorum. alacağımız araca yazılım ve ufak tefek dokunuşlar yapmayı planlıyorum
volvo s80 Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volvo-mukemmel-guzellikte-emsalsiz-bir-arac-171527213/detay/)
audi a4 Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-audi-2010-model-audi-a4-servis-bakimli-168842443/detay/)
diğer mantıklı tavsiyelerinizide değerlendirebilim
yavuz364
16-07-2014, 09:25
Volvonun vergisi, parça fiyatları ve konsol tasarımı konularında sıkıntınız yok ise Volvo çok güzel
Ancak fotoğraflardan gördüğüm kadarı ile 135 bin km de bir araç için koltuk derisi çok aşınmış.. Yada açık renkli olduğu için kirleri gördüm. Ona dikkat etmek lazım..
Volvo kasa olarak A4 den daha ağır duruyor tabii ki.. Bir de volvoda çok ekstra bi özellik göremedim..
İlandaki Volvoyu örnek olsun diyerekten koydum muadili bir Volvoda olabilir
Elk. koltuk Sunroof Bluetooth vs. gibi özellikler Audi A4 de yok maalesef olanlar fiyat olarak pahalı.
Volvo için vergi parça takıntım yok..
Ancak fotoğraflardan gördüğüm kadarı ile 135 bin km de bir araç için koltuk derisi çok aşınmış.. Yada açık renkli olduğu için kirleri gördüm. Ona dikkat etmek lazım..
...
v40 lansmanı yapılan son fuarda volvoda calısmıstım, volvonun tüm deri koltukları hangi modelde olursa olsun en alt modelden en üste kadar.
öyle yüzbinlerce km görmüş araçlarda degil hepsi 0 ve sadece yerinde duran inilip binilen araçlardı.
hepsinin derileri ya çatladı/patladı ya çizildi, tahriş oldu,
tırnagını ters yöne takarsında deri kalkar ya hep oyle oluyo derileri.özellikle kıç ve baldır tarafı elektrikli koltuk tuşlarının üstündeki sürücü kapısına dogru bakan kısımları
ÖmerF.Bayar
16-07-2014, 09:56
Bu karsilasmanin sonucu bence s80 olur, fiyatini bilmiyorum ama s60 cokda iyi olur,
yavuz364
16-07-2014, 10:41
Bana da böyle bi sıkıntı varmış gibi geldi açıkçası o yüzden yazdım çünkü birkaç tane daha volvoda benzeri resimler gördüm..
v40 lansmanı yapılan son fuarda volvoda calısmıstım, volvonun tüm deri koltukları hangi modelde olursa olsun en alt modelden en üste kadar.
öyle yüzbinlerce km görmüş araçlarda degil hepsi 0 ve sadece yerinde duran inilip binilen araçlardı.
hepsinin derileri ya çatladı/patladı ya çizildi, tahriş oldu,
tırnagını ters yöne takarsında deri kalkar ya hep oyle oluyo derileri.özellikle kıç ve baldır tarafı elektrikli koltuk tuşlarının üstündeki sürücü kapısına dogru bakan kısımları
yanlıs bilmiyorsam;
volvonun kullandıgı deri gerçek deri oldugu için çok uzun ömürlü olmuyo ama bmwlerde ve yeni nesil mercedeslerde suni deri var mesela onlar daha uzun ömürlü
Erdem K.
16-07-2014, 13:11
s80 ile a4 segment olarak kıyaslanamaz bence, s80 tabiki de üst segment olduğundan bence daha iyi ama ne aradığınızı iyice düşünmelisiniz bence.
Çünkü karşılaştırdığınız bir araç dizel ve üst segment, diğeri ise benzinli ve diğerine göre alt segment...
2011 s80 2.0d kullandım, bence inanılmaz keyifli ve konforlu bir araçtı. arkadaşımın 2010 a4 1.8'ine de defalarca bindim ama konfor ve donanım olarak kıyaslanamaz diye düşünüyorum.
2.4dizel 1.8tfsi'dan az mı yakar, daha mı performanslıdır tabiki teknik verileri karşılaştırmak lazım ama sürekli uzun yol kullanıyorsanız ve konfor arıyorsanız ikisi arasında kesinlikle s80 derim...
Uzun yolum cok yok genelde şehir içi kullanıyorum iki aracın segmenti farklı istediğim özellikler şöyle sıralanıyor aslında performans-yakıt-konfor
acaba volvo s80 yazılım ve bi kac eklenti yapılırsa zevklı bir arac olabilirmi performans-yakıt-konfor üçlüsünü bir arada yaşayabilirmiyiz
Uzun yolum cok yok genelde şehir içi kullanıyorum iki aracın segmenti farklı istediğim özellikler şöyle sıralanıyor aslında performans-yakıt-konfor
acaba volvo s80 yazılım ve bi kac eklenti yapılırsa zevklı bir arac olabilirmi performans-yakıt-konfor üçlüsünü bir arada yaşayabilirmiyiz
yazılımdan sonraki o torkla şirinleri bile görebilirsin abi hahah :D
A4 varken s80i karsilastirmaya gerek yok
S80 sehir ici 12-14 litre yakip gitmeyen ayni zamanda satisi aylar surebilcek nitelikte...
A4 her turlu kendini ispatlamis motor sanzimaniyla cok cok onde
Hatta butceniz yeterse 2.0 tfsi quattro bakmalisiniz
Dediğiniz doğru aslında teknoloji ve satış olarak audi baya bi önde.
S80 piyasasının düşme olasılığı ve satış zorluğu daha yüksek görünüyor.
ahmetbaha-drs
16-07-2014, 21:44
Benim bildiğim 2.4 D5 güzel ve pek sorunu olmayan bir motor yazılımlada baya gideri olur bu bir gerçek, S80 çok konforlu ve hakikaten boşu bile dolu denebilecek donanımda bir araba. Satma,servis v.b dertleri yoksa bence S80 tercih edilmeli, tasarımıda A4'ten bana göre daha güzel. +2.0T S60'da bulunur daha sportif bir araç tercih edelim derseniz, Hayırlısı olsun..
onursumer
16-07-2014, 22:11
arkadaşımın s80 2.4d5 awd sine ecufast yazılım yapıldı aldığı zaman 2 yıl falan oldu hala keyifle sıkıntısız biniyor
parça sıkıntısı olmayan fiyat performans araçlarından biri şuana kadar herhangi bir kronik sorun yaşamadılar
evolution_9
16-07-2014, 22:49
eğer uzun vadede bineceksen s80 al satarken biraz sıkıntı çekebilirsin ayrıca s80 düşünüyosan bence 205 beygir awd düşün a4 le aynı kefeye bile koymam biraz araştırırsan çok uygun fiyatlara denk getirebiliyosun bi ara bende almayı düşündüm son anda alcağım araç satıldı eğer dediğim modelden alırsan kolay kolayda sıkılmazsın uzun yıllar götürür
genelde 2 senede bir değiştiryorum arabayı acaba volvoda cok mu kan kaybederiz..
2010 modelleri fiyat olarak bizi aşıyor biraz..
dragon07
17-07-2014, 20:47
volvo çok karizmalı bir araçmıs binince anladım :)
birisi dizel digeri benzinli bence dizeli al
Erdem K.
18-07-2014, 13:49
kısa süreli de olsa ikisini de kullanmanızı tavsiye ederim. volvo fanatiği değilim ama iki seçenek arasında kendimce makul olanı, önceden belirttiğim sebeplerden ötürü s80'dir...
a4 ü cok defa kullandım ama volvonun koltuguna oturmadım bi s80 tecrubesı edınsek iyi olacak.