PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Turbo Islık ? Turbo iflas?

Troop3R
16-07-2014, 09:10
Öncelikle herkese günaydım . Arabam birden bire gazdan gesti ve olağanüstü bir düşüş yaşadı . 1.4 motor araba 0 turbo basıncıyla atmosferik yürüyor artık. Turbo aşırı ıslık çalıyor. Gidici midir ? Kaput altına baktığımda alt muhafazada Biraz yağ damladığını gördüm .:beuj:

Caesar
16-07-2014, 09:34
Neden bold?

Hakan-N
16-07-2014, 10:23
Öncelikle herkese günaydım . Arabam birden bire gazdan gesti ve olağanüstü bir düşüş yaşadı . 1.4 motor araba 0 turbo basıncıyla atmosferik yürüyor artık. Turbo aşırı ıslık çalıyor. Gidici midir ? Kaput altına baktığımda alt muhafazada Biraz yağ damladığını gördüm .:beuj:

turbo boost borularından basınç kaçırıyor sanırım intercooler turbo arasındaki boruları falan kontrol ettirin

aybarsdnr
16-07-2014, 11:09
Aynen, turboya giden hortumları kontrol ettir. Fakat, fazla yağ kaybedersen turbon o zaman iflas eder.

Troop3R
16-07-2014, 12:15
Aynen, turboya giden hortumları kontrol ettir. Fakat, fazla yağ kaybedersen turbon o zaman iflas eder.

Dowm pipe sağlam gözüküyor ama gündüz gözüyle baktığımda intercooler'a giden hortum tam ortadan çıkmış ve yağ eksiltmiş. Motor Yağ eksik gösteriyor :(

MCN21
16-07-2014, 12:20
öncelikle aracı o sekilde sürmemeye calısın , yag damlayan yeri tespit edebiliyorsanız bakın , 0 basınca ragmen ıslık geliyorsa bir yerden hava kacırıyor olabilir , yada turbo gitmiş belki içinden hava gecerken pallerde ıslık yapıyor olabilir.

oğuz
16-07-2014, 12:21
Dowm pipe sağlam gözüküyor ama gündüz gözüyle baktığımda intercooler'a giden hortum tam ortadan çıkmış ve yağ eksiltmiş. Motor Yağ eksik gösteriyor :(

zaman zaman olabiliyor böyle şeyler,hortum yarılıyor çıkıyor vs..biraz pahalıdır o hortumlar her taraf yağ olmadan ilgilenmen gerek

Troop3R
16-07-2014, 12:22
öncelikle aracı o sekilde sürmemeye calısın , yag damlayan yeri tespit edebiliyorsanız bakın , 0 basınca ragmen ıslık geliyorsa bir yerden hava kacırıyor olabilir , yada turbo gitmiş belki içinden hava gecerken pallerde ıslık yapıyor olabilir.

Araba gidiyo ama turbo basıncı 0 ıslık devam ediyo . Muhafaza yağ dolu baya az buz değil biraz görmüştüm ama baya yağ var .Turbodan gelen intercooler borusu aşağıdan kelepçelerden 2.cm kadar ayrılmış ve hep yağ altı .

oğuz
16-07-2014, 12:23
delik poşet gibi düşün,nasıl basıcak turbo şu anda