Orijinalini görmek için tıklayınız : dünya drift rekoru samsunda kırıldı
Detaylar
Toyota gt 86 ile toplam 4 saat sürede 600 tur dönülmüş ardından rekor gelmiş.
http://tosfed.org.tr/haberler/3207/samsun-da-dunya-drift-rekoru-kirildi
Videosu felan yokmu acaba
okadar saat dön dön dön...iyiymiş valla
Gençlik ve Spor Bakanlığı´nın desteklediği, Avrasya Otomobil Sporları Kulübü (AVOK) tarafından da organize edilen, "Dünya Drift Rekoru" denemesi Samsun´da gerçekleşti.
Batı Park helikopter pistinde yapılan rekor denemesi saat 20.00´de başladı. Alman pilot Harald Müller, kullandığı Toyota GT86 ile ilk denemesinde 241´inci turda benzinden kaynaklı yaşanan sorun nedeniyle başarısız oldu. Bunun üzerine Guinness Türkiye Hakemi Şeyda Subaşı Gemici, Harald Müller´e bir şans daha verdi. Saat 21.40’da 2´nci denemesine başlayan Alman pilot, bu kez hiç bir sorun yaşamadı. Saatler 00.00´ı gösterdiğinde ise Alman pilot Harald Müller, 84,13 kilometre ile ABD’li Johan Schwartz´a ait olan ´Dünya Drift Atma Rekoru´nu 144,12 kilometreye çıkardı ve hem kendisinin, hem de Türkiye´nin adını Guinnes Rekorlar Kitabı´na yazdırdı.
Harald Müller´in otomobilini durdurmasının ardından Guinnes Türkiye Hakemi Şeyda Subaşı Gemici, otomobil içerisinde bulunan GPS cihazını kontrol etti ve rekorun 114,12 kilometre ile kırıldığını tescilledi. Guinness Türkiye Hakemi Şeyda Subaşı Gemici, “Bir Guinness hakemi olarak benim görevim rekor denemesini ve kurallar doğrultusunda yapılıp yapılmadığını denetlemektir. Kurallar gereği Guinness rekor denemesi yapılmıştır. Şu anki rekor 84.13 kilometre ile ABD’dedir. Büyük bir sevinç ile yeni bir dünya rekoru onaylıyorum. Yeni rekor 144.12 kilometredir" dedi.
Alman pilot Harald Müller´i kutlayan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, "Rekor denemesine ev sahipliği yapmaktan büyük bir memnuniyet duyduk. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Rekorunu nedeniyle çok mutlu olduğunu ifade eden Alman Pilot Harald Müller ise, "Turlar çok güzel geçti. Dünya rekoru kırdığım için çok mutluyum ve bunu Samsun’da yaptığım için ayrıca sevinçliyim. İlk turda benzinden dolayı otomobilde bazı sorunlar çıktı, güç kaybetti. Maalesef birinci turda böyle bir tatsızlık yaşadık. Ama ikinci turda daha kaliteli benzin kullandık. Bu da bize başarıyı getirdi." diye konuştu.
Konuşmaların ardından Guinness Türkiye Hakemi Şeyda Subaşı Gemici, Alman pilot Müller’e Guinness sertifikasını verdi. Organizasyona TOSFED adına da başkan vekili Kemal Kurtagiç, Yönetim Kurulu yedek üyemiz Sinan Yeğin ve Samsun İl Temsilcimiz Nurşen Batuk katıldı.
Videosu felan yokmu acaba
Videosu bugün nete düşünce link atacagım.
müller amcayi tebrik eder hayatinda basarilar dilerim;
O kadar sure lastik dayanabilir mi yahu..
YavuzNaz
16-07-2014, 13:29
144 mü 114 mü, üst üste yanlış yazılmış.
63owen63
16-07-2014, 13:32
fb'da görünce şok olmuştum, tebrikler ,samsunda olması da ayrı sevindirdi.
Tebrikler, cikista arabasini baglarlar dikkatli olsun selamlar :D
Serkan_UR
16-07-2014, 13:35
Rekor için mutlu olduk organizasyonda olan arkadaşlardan face vs aracılığı ile takip ettik..
Tr sınırları içerisinde olması güzel..Belki bir nedeni vardır ama Bir türk yapamazmıydı acaba diye düşünmedim değil..
Tebrikler emeği geçenlere
Rekor için mutlu olduk organizasyonda olan arkadaşlardan face vs aracılığı ile takip ettik..
Tr sınırları içerisinde olması güzel..Belki bir nedeni vardır ama Bir türk yapamazmıydı acaba diye düşünmedim değil..
yabanci hayranligidir belki
Bundan önceki rekoru da aynı sürücü kırmış.
daha önce dünyada bu rekoru kırmak için çok deneme yapanlar olmuş
hiçbirisi 1 saati geçememiş.
Aynı sürücü türkiyeyi sevdigi için rekor denemesini türkiyede kabul etmiş.
bizim sürücüler yapabilirmiydi dersek bekleyip görmek lazım.
Araci gecenlerde maslakta sanayide gormustum :) icimden guzel arac ama kim drift icin bu kkadar suslerki trde demistim meger sebebi varmis :D
Ben de isterdim rekoru bi Türk'ün kırmasını. Ama yavaş yavaş olacak herhalde. Önce Türkiye'de kırılacak rekor, sonra Türkler kıracak rekoru :).
-Yine de tebrik etmek lazım :)
nice mutlu dostlarınla beraber sağlıklı yıllara inşallah.
:D:D:D bu mesaj müller e sanırım :d
İbrahim Erdem
16-07-2014, 14:34
Tebrikler. Ülkemiz için güzel bir gelişme :)
O kadar sure lastik dayanabilir mi yahu..
Yerleri ıslatıyorlardı lastik dayansın diye biliyorum.
titanium
16-07-2014, 14:48
Dün en başından sonuna kadar ordaydım.İlk 240 tur sonunda benzinden kaynaklı bir sorundan dolayı 3 tur drift yapamadığı için iptal edildi.Tekrar başladı ve 600 tur döndü toplamda 144.12 km.
Bikaç video var yükleyince burayada atarım.
Yiğit G.
16-07-2014, 14:54
alla alla non stop mu ? 3 saat boyunca redline da gidicek ve motor sorunsuz tamamlıyacak ? iyimiş valla sadece motor değil lastiklerde iyi dayanmış 3 saat aşınmaya.
alla alla non stop mu ? 3 saat boyunca redline da gidicek ve motor sorunsuz tamamlıyacak ? iyimiş valla sadece motor değil lastiklerde iyi dayanmış 3 saat aşınmaya.
Zemini sürekli ıslatıyorlarmış. Ama tabi o kadar basit değil, adamın başı fena olur ya. Sen 240 tur bi dön olmadı 600 tur tekrar dön, kolay değildir herhalde :D
evrendogu
16-07-2014, 15:00
10 sene önce yarım saat durmadan karting yapmıştım içim dışıma çıkmıştı :) tebrik ederim jdm türkiye ailesini.
Yiğit G.
16-07-2014, 15:00
o2sDAgpczD4
O değil de kadın 0.06'da drif diyo ya be :D
tebrkler müller.....Samsun'da yapılması ayrı sevndirdi :) memleketim
34 MRT 55 ;)
Kendilerine hayatta basarilar cok muhim bisey olsa gerek...
insanlar nelerle uğraşıyor :D
tebrık etmek lazım Türkiye'de rekorun kırılması hoş bir ayrıntı olmuş.
RafetAraç
16-07-2014, 17:29
0.49 da en sağdaki eleman alkışlarkn kendinden geçiyor
iyiki bağlamamışlar... :)
cikisi beklemisler :D
coolvtec
16-07-2014, 20:04
mülleri sünnet ettirelim, vatandaşlığa geçirelim olsun bitsin :)
alirizavci
16-07-2014, 21:19
Lastiğin dayanma sebebi ıslak zemin ama en güzeli ise rekoru kıran aracın ustunde turk bayragı olması. :)
o2sDAgpczD4
Linki alabilir miyiz?
thedevil
17-07-2014, 14:46
Keşke link olsaydı bizde izleseydik....
bızım şahıncılere verseler aynı ımkanı parayı 2 gun döner orda
Mechanix
17-07-2014, 15:48
Drift rekoru artık Türkiye'de - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=o2sDAgpczD4)
Mechanix
17-07-2014, 15:50
Harald bizim drift eğitimi aldığımız hocamız. Bu rekor denemesi de çok ciddi disiplin,kondisyon isteyen bir iş. Bizlerden birinin yapması baya zor. :)
titanium
17-07-2014, 16:11
düşünmediler değil :rolleyes:
http://i61.tinypic.com/24q1krc.jpg
bu da benim çektiğim kısa bi video:
https://www.facebook.com/photo.php?v=10203667051333042&set=vb.1119734570&type=2&theater
merttepe
17-07-2014, 16:16
spin atınca drift bitmiş olmuyormu ?
titanium
17-07-2014, 16:18
spin atınca drift bitmiş olmuyormu ?
spin atıp diğer yöne dönmesinde sakınca yok. aracın lastiğinin ve kendisinin durmaması gerekiyor.
merttepe
17-07-2014, 16:20
spin atıp diğer yöne dönmesinde sakınca yok. aracın lastiğinin ve kendisinin durmaması gerekiyor.
Bunu böyle uydurmasalarmış keşke, d1 kurallarına göre yapsalarmış. Spin atınca aracın hızı illaki 0 oluyor. Durmuş oluyor. :D
Yiğit G.
17-07-2014, 18:29
Keşke link olsaydı bizde izleseydik....
pardon hocam sizde gözükmüyormu anlamadım ?
buyrun :)
Drift rekoru artık Türkiye'de - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=o2sDAgpczD4)
TucanTuran
17-07-2014, 20:03
Okadar donmeye migde allak bullak olmustur yav. Rekora ev sahipligi yapmak gayet hos olmus
ben de aracı bakıma götürdüğüm de maslakta oktaykanlarda görmüştüm... abilerle konustuğumuzda rekor denemesi olduğunu söylemişti... birazcık konu dışı olucaz ama arac cok tırt :D herşeyiyle subaru brz
Skyhawk34
17-07-2014, 20:45
son derece deyişik
halilkarakas
17-07-2014, 20:55
bızım şahıncılere verseler aynı ımkanı parayı 2 gun döner orda
:icon_tup: :D
Bunu böyle uydurmasalarmış keşke, d1 kurallarına göre yapsalarmış. Spin atınca aracın hızı illaki 0 oluyor. Durmuş oluyor. :D
anlayana :D:D
Hersey cok guzel de seyirci yok bea. Memlekette dunya rekoru kiriliyo orda on tane adam toplanmis saksak yapiyo
arifozcelik
20-07-2014, 12:05
ben de aracı bakıma götürdüğüm de maslakta oktaykanlarda görmüştüm... abilerle konustuğumuzda rekor denemesi olduğunu söylemişti... birazcık konu dışı olucaz ama arac cok tırt :D herşeyiyle subaru brz
şimdi biri çıkar hayır subaru aslında gt86'nın kopyası dermi acaba.......motoruna baktınmı
LnchCntrl
20-07-2014, 12:54
Sadece merak ettiğim için soruyorum
Türk bir pilot yok muydu böyle bi başarıya imza atacak ?
titanium
20-07-2014, 15:19
bizde en başta aynısını düşündük ama değişik bir durum :D
Sadece merak ettiğim için soruyorum
Türk bir pilot yok muydu böyle bi başarıya imza atacak ?
Harald bizim drift eğitimi aldığımız hocamız. Bu rekor denemesi de çok ciddi disiplin,kondisyon isteyen bir iş. Bizlerden birinin yapması baya zor. :)
10karakter
LnchCntrl
20-07-2014, 17:22
Teşekkürler. :)
Buyrun benim çektiğim video.
hiRgKtUYka8
https://www.youtube.com/watch?v=hiRgKtUYka8
echoess34
21-07-2014, 10:27
insan bünyesi nelere dayanıyor yüce rabbim :soru:
Yiğit G.
21-07-2014, 10:38
Buyrun benim çektiğim video.
hiRgKtUYka8
https://www.youtube.com/watch?v=hiRgKtUYka8
elinize sağlık
AhmetKadir
21-07-2014, 12:49
samsunda oturuyorum bı yerde bıle pankart afiş gormedım ya. bıraz duyuru olsaydı cok daha guzel seyırcı olurdu
Yalnız değilsin Mert :)
German driver Harald Müller in a Toyota GT 86 now holds the Guinness world record for longest vehicle drift.
More than a year ago we saw BMW Performance Center Instructor Johan Schwartz taking down the record for the longest drift in an M5 which drifted for 51.278 miles (82.520 km). That record is now history because Harald Müller behind the wheel of a Toyota GT 86 drifted the vehicle for 89.55 miles (144.126 km).
It happened in Samsun, Turkey on July 15 at an event organized in collaboration with the local Ministry of Youth and Sports. The record-breaking attempt took place in a round course measuring 235.50 meters on which Müller did 612 laps in 2 hours, 25 minutes and 18 seconds with a 2012MY Toyota GT 86 at his second attempt.
However, surely this isn't a proper drift as in the attached video we can see the GT 86 going straight several times and it almost stops at some point so it was far from being a continuous drift. Just like in last year's attempt, it was a wet skid pad to make the car more slippery which can be considered as cheating.
Source: guinnessworldrecords.com
Yiğit G.
31-07-2014, 11:22
guiness de öyle birşey yazmıyor hocam.. O koyu puntolu yazıyı başka biri yazmış.. Kaynak guiness demiş ama yok öyle birşey.
http://www.hizliresimyukle.com/images/2014/07/31/drift.jpg