PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Scirocco motor arıza ışığı hk.

aybarsdnr
17-07-2014, 00:13
Herkese selamlar,

160 lık Aracımda downpipe var ve dün yazılım atıldı. Downpipe ı 3 4 gün önce taktırmıştım ve herhangi bir sorun yoktu. yazılımdan sonra da herhangi bir problem olmadı. Ancak, bu akşam yaklaşık 1 km. boyunca denemek için aracı biraz zorladım. Motor arıza ışığı yandı.

bobin arızası olacağını sanmıyorum çünkü daha önce başıma gelmişti ve araç tekliyordu. Şuan öyle bir sıkıntı yok.

Downpipe tan dolayı olsa daha önceden yakardı.

Yazılımdan sonra dün gece de biraz denedim arabayı herhangi bir problem yoktu. dolayısıyla yazılımdan dolayı da olduğunu düşünmüyorum.

sizce başka ne sorun olabilir? Gün içerisinde vakit bulabilirsem vagcom a bağlatıcam ama biraz keyfim kaçtı

aybarsdnr
17-07-2014, 00:57
Yok mudur fikri olan?

arm
17-07-2014, 00:59
downpipe arıza ışığı yakabilir, ne zaman yakacağı belli olmaz. Sildirirsin arızayı 5 gün sonra tekrar yakar bir arıza teşkil etmez.

downpipe dan olsaydı hemen yakardı diye birşey yok yani, 3 gün sonrada yakabilir 10 gün sonrada..

aybarsdnr
17-07-2014, 01:00
downpipe arıza ışığı yakabilir, ne zaman yakacağı belli olmaz. Sildirirsin arızayı 5 gün sonra tekrar yakar bir arıza teşkil etmez.

Onlem olarak ne yapilabilir peki? Yani ariza isiginin yanmasi hos degil. Baska bir problem olsa anlayamayacagim

arm
17-07-2014, 01:03
egzoz üzerindeki (arabadan arabaya değişir ) sensör yüzünden yanıyor, ben yaklaşık 2 senedir kendi aracımda yakılı vaziyette kullanıyorum. Allah korusun ciddi bir arıza olsa sürekli yanık olduğundan gerçek arızayı gözükmeyecek..

Bilgisayara bağlayıp sildirtebiliyorsun ama 3-5-10 gün sonra kesinlikle tekrar yanıyor sanırım sensör için yazılım yada sensör iptali yapılması gerek.

Mehmetmert
17-07-2014, 01:04
Dumpvalve degistimi? Bence sorun o...

aybarsdnr
17-07-2014, 01:05
Yok orjinal dumpvalve takili ustunde. Yazilimdan sonra arizalanmis olamaz diye dusunuyorum.

Merthan
17-07-2014, 01:15
İbizada yazılımdan sonra dv yırtıldı fakat herhangi bi arıza ışığı yanmadı ekranda,roccolarda da bu şekilde mi bilmiyorum ben dv den olduğunu zannetmiyorum.
Bobin arızası olsaydı araba direk belli ederdi zaten,patırdama,tekleme ve titreme olur direk anlarsın.
Muhtemelen dp arızasıdır yukarda arkadaşın dediği gibi dp ne zaman arıza lambası yakar belli olmaz.
Kimi arabada hiç yakmıyor kimi arabada hemen yakıp yanıltıcı kullanılıyor.
Vagcom'a bağlatmanı öneririm allah muhafaza önemli bişey olabilir,sorunu çözene kadar gazlama derim.

aybarsdnr
17-07-2014, 01:18
Bir de soyle bir sorun var ama tam emin degilim. Kisa mesafeli hizlanmalarda bile yakit ortalamasi 14 lere firliyor. Oksijen sensorunden kaynakli olabilir mi?

Mehmetmert
17-07-2014, 01:19
Dp yirtik yada arizali demedim, orjinal dv yazilimla fazla gelen basinci tutamiyor.Dv basinci tutamayip kacirincada arizaya dusuyor.
Forge dv alinmali, ben downpipe alakali oldugunu düşünmüyorum.
Vag kablosu yada herhangi ariza tespit cihazi olan bir yerde arizaya baktirin belli olur hersey...

aybarsdnr
17-07-2014, 01:22
Dp yirtik yada arizali demedim, orjinal dv yazilimla fazla gelen basinci tutamiyor.Dv basinci tutamayip kacirincada arizaya dusuyor.
Forge dv alinmali, ben downpipe alakali oldugunu düşünmüyorum.
Vag kablosu yada herhangi ariza tespit cihazi olan bir yerde arizaya baktirin belli olur hersey...

Dv basinci tutamadigi icin kaciriyor bunu yazilim sirasinda soylediler zaten. Dynoda egrilere gore tekrar yazilim atildi ve problem olmamasi icin fazla basinc acilmadi.
Umarim buyuk bir sey degildir

Cansın
17-07-2014, 01:23
Yazılımını yapan kişi katalitik ışığını söndürecek başka bir şeye gerek yok.

aybarsdnr
17-07-2014, 01:24
Yazılımını yapan kişi katalitik ışığını söndürecek başka bir şeye gerek yok.

Tekrarlama durumu olmaz mi peki?

Cansın
17-07-2014, 01:49
Tekrarlama durumu olmaz mi peki?

Beyini tekrar okuduğunda kod ile katalitik arizasini kapatirsa bir daha yanmaz. Baska bir sey yapmana da gerek yok. Egerki vagcom ile arizayi silersen tekrar yanacaktir. O yuzden beyini tekrar sokup okutman gerek

MuratGürakan
17-07-2014, 06:46
KAtalitik üzerinde olan 2. oksijen sensorünün arızası beyinden kapatılmadıysa asıl sebep o.
Eğer kapatıldıysa wagcom'a bağladığında ya ateşleme ile ilgili yada fazla turbo basıncı ile ilgili hata göreceğini düşünüyorum. ÖZellikle aşırı oranda kesicide gezdiysen ve basınç'ta yazılım itibari ile fazla ise oda yakar.

aybarsdnr
17-07-2014, 10:39
Beyini tekrar okuduğunda kod ile katalitik arizasini kapatirsa bir daha yanmaz. Baska bir sey yapmana da gerek yok. Egerki vagcom ile arizayi silersen tekrar yanacaktir. O yuzden beyini tekrar sokup okutman gerek

Teşekkür ederim. Bir ara maslağa gideceğim o zaman tekrardan

KAtalitik üzerinde olan 2. oksijen sensorünün arızası beyinden kapatılmadıysa asıl sebep o.
Eğer kapatıldıysa wagcom'a bağladığında ya ateşleme ile ilgili yada fazla turbo basıncı ile ilgili hata göreceğini düşünüyorum. ÖZellikle aşırı oranda kesicide gezdiysen ve basınç'ta yazılım itibari ile fazla ise oda yakar.

Kesiciye hiç girmedim, özellikle dikkat ettim. Yazılımda da basıncı çok açmadık. günlük sıkıntısız binilecek şekilde ayarlandı. Bugün vag com a bağlatıcam. galiba orada verecek olan arızaya göre yorum yapmak daha doğru olacak

aybarsdnr
17-07-2014, 15:29
Sorun buyuk ihtimalle dump valve den kaynakliymis. Forge almak sart oldu