PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Gunluk tekne kiralama

berk34
17-07-2014, 18:19
Herkese merhaba ,
5 kisi cumartesi gunu tekne kiralayip , baliga acilmak istiyoruz. Cok anladigimizdan degil tamamen keyif , sohbet, eglence amacli. Saati 25-30 liraya tekneler var sanirim. Daha once kiralayan , ya da tanidigi olan var mi ?

Yer olarak , istanbul - buyukcekmece mimarsinan / beyldikduzu taraflari/ avcilar / florya olabilir. Oncelik buralar, olmazsa selimpasa , silivri de olabilir. Herkese tesekkurler

G_TT_I
17-07-2014, 22:48
Senin konudan kopuk olacak ama kiralık tekne arayan olursa kalamış marinada 9mt kiraya verebilirim.

halilkarakas
17-07-2014, 22:58
avcılar sahilde kiralayanlar var gidip bi ön görüşme yap bence

elpadre
17-07-2014, 22:59
avcılar sahilde kiralayanlar var gidip bi ön görüşme yap bence

oglum sızın tekneyıı kıralasana :)

halilkarakas
17-07-2014, 23:08
oglum sızın tekneyıı kıralasana :)

ben almadım o tekneyi motoru patates çıktı :D

hkkcn
18-07-2014, 00:04
dikkatli olun sahil güvenlik yakaladımı 2500tl kitliyor 6 7gün önce bağladılar bizi silivri açıklarında zar zor kurtardık yalvar yakar... teknenin bütün evrakları tam olmak zorunda ayrıca sizin ehlitetinizin ve teknenin yangın söndürme tüpü,merdiveni,bayrağı,ilk yardım fişeği,can yelekleri ve bi dünya gereksiz şey itiyorlar çok saçma gelsede kanun böyleymiş :D 25-30 lira için 2500 yemeyin.ama avcılar sahilde bu tarz birşey olcağını düşünmüyorum..

elpadre
18-07-2014, 01:08
sabahın 5 ınde balıga cıktım hıc bır sıkıntı yasamadım geldım tekne battı :D

AEM
18-07-2014, 02:19
Pm attım, kontrol edin :) İyi eğlenceler.

kelalper
18-07-2014, 08:27
10 beygir üzerine ehliyet gerekir. Onun dışında teknenin evrakları yoksa acımazlar. Acımamaları da normal. Ruhsatsız araba ile ruhsatsız tekne aynı şey. Tekne daha da tehlikelidir bilgisiz insan için. Yüzme biliyorum demek denizde bana bişey olmaz demek değil. Balık tutmak içinde gene amatör balıkçılık belgesi isterler ki o tamamen gereksiz bence.

berk34
18-07-2014, 08:58
Bir tekneyle anlastik , adam yanimizda gelcek kendisi kullanacakmis. Oyle ceza durumunda sorumluluk kendisinde olur diye dusunuyorum. Ama amator balikcilik belgesi herkeste mi olmak zorunda ? Aslinda biz kendimiz acilmak istiyorduk ama ceza falan riske girmemek lazim.

Yogi
18-07-2014, 09:10
şu zamana kadar 1 kere ehliyet sormadılar

berk34
18-07-2014, 13:00

Nereden açılıyorsunuz ? Silivri tarafında arkadaşlara sordum , sahil güvenlik sıkıntı çıkarıyormuş.

kelalper
18-07-2014, 13:38

Tekne amerikan bayraklıysa zaten dokunmaz. Tekneyede çıkamaz. Assos sokakağzında ruhsat istemiyorlar liman müdürlüğü küçükkıyıda uzakta diye ama 10 hp üzerini yakalarsa soruyor. Milleti 2-3 kere uyardı millet tınmadı SAS komando emeklisi dahil. Sonra tekneleri çekmeye başladı. Hoop herkes motoru 9.9 a çevirdi. Benim 40 hpyi 9.9 a döndürme şansım yoktu ehliyet aldım.

elpadre
18-07-2014, 13:53
Tekne amerikan bayraklıysa zaten dokunmaz. Tekneyede çıkamaz. Assos sokakağzında ruhsat istemiyorlar liman müdürlüğü küçükkıyıda uzakta diye ama 10 hp üzerini yakalarsa soruyor. Milleti 2-3 kere uyardı millet tınmadı SAS komando emeklisi dahil. Sonra tekneleri çekmeye başladı. Hoop herkes motoru 9.9 a çevirdi. Benim 40 hpyi 9.9 a döndürme şansım yoktu ehliyet aldım.

alper agha sen su kayağıda yaparsın :D

Yogi
18-07-2014, 14:02

Teknenin başka bayraklı olmasının bir önemi yok şüpheli bir durum görürse gelir biner tekneyide arar tek kelimede edemezsin:D

Nereden açılıyorsunuz ? Silivri tarafında arkadaşlara sordum , sahil güvenlik sıkıntı çıkarıyormuş.

Ataköy tarafından çıkıyorum egedede çok uzun süre seyir yaptım 1 kere bile sahil guvenlik durdurup evrak sormadı.

SekoLive
18-07-2014, 14:03
arda tekneniz iyi bişeyse onun etkisi olabilir balığa cıkmalık ufak bi tekne daha cok göze batar diye düşünüyorm:)

berk kiralamayı yaptıkdan sonra bize bilgi verimsn maliyet ne oldu v.s. diye

kelalper
18-07-2014, 14:13
Teknenin başka bayraklı olmasının bir önemi yok şüpheli bir durum görürse gelir biner tekneyide arar tek kelimede edemezsin:D

Ataköy tarafından çıkıyorum egedede çok uzun süre seyir yaptım 1 kere bile sahil guvenlik durdurup evrak sormadı.

arda amerikan ya da başka bayraklı tekneye adım atamaz sahil güvenlik. Ancak savcılıktan izin alırsa teknene bordalayıp ayak basar. Yoksa yemez. Suçlu duruma düşer.

Yogi
18-07-2014, 14:29
Sahil Güvenlik Komutanı arkadaşım var düzgün duran teknelere dokunmuyolar, ufak balık tutan adamlarada karışmıyolar ama illegal birşey yapılıyo izlenimi olursa ozaman tepelerine çöküyorlar.

Bundan 13 sene once tekneyı ılk aldığımız zaman avusturya bayraklıydı tekne marmarisden istanbula gelene kadar 2 kere sahil güvenlik tekneye yanaşıp çıkmışlar.

Trafik polisi gibi düşünmek lazım aslında. Biz nasıl bazen istedikleri saçmada olsa boyun eğiyoruz. Azıcık suçlu bile olsak adamlara ters gitmemek adına alttan alıyoruz aynı şekilde sahil güvenlik tekneye çıkmak isticek sende olmaz savcılık kağıdını göster diceksin denizin ortasında

sıkar biraz :D

kelalper
18-07-2014, 15:00
Sahil Güvenlik Komutanı arkadaşım var düzgün duran teknelere dokunmuyolar, ufak balık tutan adamlarada karışmıyolar ama illegal birşey yapılıyo izlenimi olursa ozaman tepelerine çöküyorlar.

Bundan 13 sene once tekneyı ılk aldığımız zaman avusturya bayraklıydı tekne marmarisden istanbula gelene kadar 2 kere sahil güvenlik tekneye yanaşıp çıkmışlar.

Trafik polisi gibi düşünmek lazım aslında. Biz nasıl bazen istedikleri saçmada olsa boyun eğiyoruz. Azıcık suçlu bile olsak adamlara ters gitmemek adına alttan alıyoruz aynı şekilde sahil güvenlik tekneye çıkmak isticek sende olmaz savcılık kağıdını göster diceksin denizin ortasında

durdurup bordalar durdurur. Ama ayak basamaz. Ayak basarsa asker kimiliği işe yaramaz. Valla benim tekneme çıkamaz savcılık izni olmadan.

Yogi
18-07-2014, 15:05
abi denizin ortasında öttürürler adamı düüt düüt diye ötersin:D büyük konuşma:)

ErkanCanS
18-07-2014, 15:11
yabancı bayraklı tekneye savcılık izni olmadan kimse çıkamaz ülkeler arasında diplomatik krize kadar gider :) konsolosluğa polis baskını yada diplomatik dokunulmazlığı olan birini gözaltına almak gibi bi durum ortaya çıkar.Tabi gecenin bi yarısı çorba parası koparmak için hiç üşenmeden denizin ortasında yanına gelen sahil güvenlik bunu akıl eder mi orası meçhul

kelalper
18-07-2014, 15:16
abi denizin ortasında öttürürler adamı düüt düüt diye ötersin:D büyük konuşma:)

arda babam bahriyeli subay çocukluğumdan beri tekne üzerindeyim şu anda da marine işi yapıyorum ortağımda bahriyeden ayrılma subay. Beni emin ol öttüremezler. Bilmeyen adamı evet öttürür. Teknede işi bilen kaptan olursa onu da öttüremez.

G_TT_I
20-07-2014, 10:08

Yabanci bayraklıyim diye elini kolunu sallayarak tekneni baska sularda uzun yolda kullanamazsin hatta karadan bile izin olmadan tasisatamazsin.

Tekne sahibi ve o an icinse bulunan kişi mutlaka aynı olmali, elinde minute book ve register kartin varsa kimse elinde konsolosluk ve savci yazısı olmadan adımını atamaz,
Senden evrak ister ancak.

Türk bayraklilar icinde kanun çıktı insanları gereksiz yere huzursuz etmemek icin artık dan diye cikamiyorlar, bot yok falan filan diye ceza yazar gider.

Birde teknede cok kişi varsa turizm evraklari gerekir, ozamanda doğru rotada olman lazim.

Yigit-Y
20-07-2014, 10:17
Tekne sevdam vardı ilerde emekli olunca bu konu öyle bir soğuttu ki anlatamam :)

ChtArdARSL
20-07-2014, 10:34
Benım teknem var 8 senedırde bogazdayım cok sukur hıc sorunum olmadı bu zamana kadarda ruhsatım yoktu yenı cıkartım.
Bogazında kuralları var uyarsan hıc sorun olmuyor cok sukur.

Teknem 6 mt.. 60 bg motoru var.. ufak kamarası var.. Anadoluhısarında ıstersen kıraya verebılırım bızden bırı kontrol etmesı sartıyla.

Bebek,Cengelkoy,Ortakoy,beykoz,kanlıca,emırgan,rum eli heryerıde gezebılırsınız.