Orijinalini görmek için tıklayınız : İtalya yolcusuna tavsiyeler
hakan_41
19-07-2014, 00:16
arkadaşlar hepinize keyifli forumlar
yarın sofya-nis-belgrad-zagreb ve en son olarak italyaya gitmek üzere yola çıkıyorum, gezip görülecek yerlerin listesini yaptık, bunlardan ziyade bu saydıgım noktalarda alınabilecek, kaçırılmayacak, Türkiyede olmayan veya olsa bile çok pahalı olan her ne var ise bildiğiniz önerilerinize açığım :)
teknolojik alet veya araba parçası olabilir, ufak tefek incik cincik ürünler veya giyim vs. de olabilir , kısaca şurdan şu alınır , burda mutlaka bu meşhurdur diyebileceğiniz her şey olabilir
hatta ve hatta bu saydıklarıma , oto çıkmacıları, müzeler veya gezilebilecek biz arabacılara hitap eden heryerin tavsiyesine açığım :)
içinizde daha önce gidip görmüş kişiler var ise öncelikle onlardan cevap bekliyorum :)
arkadaşlar hepinize keyifli forumlar
yarın sofya-nis-belgrad-zagreb ve en son olarak italyaya gitmek üzere yola çıkıyorum, gezip görülecek yerlerin listesini yaptık, bunlardan ziyade bu saydıgım noktalarda alınabilecek, kaçırılmayacak, Türkiyede olmayan veya olsa bile çok pahalı olan her ne var ise bildiğiniz önerilerinize açığım :)
teknolojik alet veya araba parçası olabilir, ufak tefek incik cincik ürünler veya giyim vs. de olabilir , kısaca şurdan şu alınır , burda mutlaka bu meşhurdur diyebileceğiniz her şey olabilir
hatta ve hatta bu saydıklarıma , oto çıkmacıları, müzeler veya gezilebilecek biz arabacılara hitap eden heryerin tavsiyesine açığım :)
içinizde daha önce gidip görmüş kişiler var ise öncelikle onlardan cevap bekliyorum :)
sofyada 1-2 saat gezsen yeterli şehir merkezini..
sofya belgrad 7saat sürer.
nis hiçbişey yok zaten.
belgrad (novi beograd) gitme hiçbişe yok
belgradda kaleyi gezebilirsin - beton hala da yemek yiyebilirsin çarsısını gezersin
zaten başkada bişey yok : )
zagreb - şmerkezi gezgez bitmez katedrallerin en büyüğü var iglini cekerse gez
buldugun en cafcaflı cafeye otur zaten belli eder kendini.s.merkezinde yer6 otoparki var genel itibariyle heryere yakın.
nike airmax ilgini çekiyosa belgrad'da zagrebtede zibille var hemde tr'de olmayan modeller ve neredeyse aynı paraya(veya 50tl ucuzuna..)
onun harici kıyafet giyim vs herşey ucuz alabiilirsin(bazı bılındık markalar pahalı zevklerini bilemediğim için.) zagrebten italyaya direk geçmektense zagrebten sloven ordan avusturya ve akabinde italyayı tavsiye edeirm..
bulgardan transit yolu kullanmayın zaten ş.merkezini gezcekseniz otomatikman halanı yoluna dogru gidip iç yola bağlancaksınız.
Bulgar ;
Ana 4yol kavşağında polis olur yavaş
Tepeyi tırmanırken polis kulesinin orda yavaşlayın
Sırp kapısına yakın sola doğru olan virajda polis olur dikkat
Tünelleri hızlı geçmeyin kırağı olabiliyo
otobanda sıkıntı yok belgrad'a kadar nis'in bazı virajları çok uzun dikkat
Nis'i tırmanırken otoban yol(gişe çalışması var) dikkat
Nis belgrad arasında bazen sivil oluyo şehire yaklaştıkça kurallara uyun
Zagreb otobanda sivil ekip otoları var radara yakalanmayın arkanızdan takip edip onunuze geçip park alanına çeker sizi.
Hayırlı yolculuklar :)
ekleme araç alçaksa nis'in ordaki viyadüklerde ciddi boşluk var yavaş geçin birde. :)
italyada nereye gidiyorsunuz? her yerinde gezilip görülecek birşey var özellikle tarihe meraklıysanız :)
rotada yoksa eğer kesinlikle modenayı ekleyin, bütün büyük markaların fabrikaları ve müzeleri o tarafta.. müzeleri sürekli açık, fabrikalara da turlar olabiliyor bakın derim gitmeden..
alışveriş olarak genelde pek uygun değil ama butik mağazalarda çok güzel şeyler oluyor, gidip burda da olan markaları boş yere dolanmayın derim alışveriş yapacaksanız. italyan markaları orda ucuzdur diye birşey yok, outlet mağaza olmadığı sürece burdan pahalı hatta kurdan dolayı.
ufak bi uyarı, otobanları ciddi pahalı mümkün olduğunca normal yolları tercih edin hem geze geze gidersiniz yolları gayet güzel sorun yaşamazsınız :)
hakan_41
19-07-2014, 02:04
tavsiyeleriniz için çok teşekkür ediyorum, italyada mestre'de kalacağız, venedik ve romaya gitme planımız var, iş yoğunluğum sebebiyle açıkcası yapacağımız bu turun çoğu detayını ben bile bilmiyorum diyebilirim :) kaptan olan babam bu sefer karadan bir rota çizdi bizim için :)
ek olarak , modenada ferrarinin bir müzesinin olduğunu öğrendim, çok kapsamlı değilmiş ve içerde fotoğraf çekimi yasakmış, bana pek çekici gelmedi açıkcası ama alternatifler arasına ekledim, neden olmasın :)
ek 2 : aradım taradım başka müze bulamadım ferrari ile ilgili , kapsamlı değil falan dedik ama yanlış bir tanımda bulunduk sanırım, tek ise gitmek farz oldu :D
zagreb den dubrovnik teki kaleyi görmenizi tavsiye ederim denize girmek için de aşırı ideal ;
italyada venedik floransa roma napoli ye gittim , napoliye giderseniz kesin capri adasına geçin(ilk cabrio arabanın meşhur olduğu yer), italya benim gidip te tekrar gitmek istediğim nadir yerlerden. O yüzden anlatmak benim için boşa zaman kaybı olur.
zagreb den dubrovnik teki kaleyi görmenizi tavsiye ederim denize girmek için de aşırı ideal ;
italyada venedik floransa roma napoli ye gittim , napoliye giderseniz kesin capri adasına geçin(ilk cabrio arabanın meşhur olduğu yer), italya benim gidip te tekrar gitmek istediğim nadir yerlerden. O yüzden anlatmak benim için boşa zaman kaybı olur.
zagrebten dubrovnik sol elle sağ kulağı kafaüstünden kaşımak gibi olur biraz :D
hakan_41
19-07-2014, 02:31
zagrebten dubrovnik sol elle sağ kulağı kafaüstünden kaşımak gibi olur biraz :D
dubrovnik baya sahilde kalıyormuş ve aşağıda , rotamız üzerinde olduğunu sanmıyorum ama gündüz bir sorarım babama :)
umarım inşallah tekrar gitme fırsatı bulursunuz :)
bu arada çıkmacı, parçacı, bit pazarı, aksesuarcı(:p) gibi yerler bilmiyormusunuz hiç :D
yanına bolca içme suyu al imkanın varsa :D
tavsiyeleriniz için çok teşekkür ediyorum, italyada mestre'de kalacağız, venedik ve romaya gitme planımız var, iş yoğunluğum sebebiyle açıkcası yapacağımız bu turun çoğu detayını ben bile bilmiyorum diyebilirim :) kaptan olan babam bu sefer karadan bir rota çizdi bizim için :)
ek olarak , modenada ferrarinin bir müzesinin olduğunu öğrendim, çok kapsamlı değilmiş ve içerde fotoğraf çekimi yasakmış, bana pek çekici gelmedi açıkcası ama alternatifler arasına ekledim, neden olmasın :)
ek 2 : aradım taradım başka müze bulamadım ferrari ile ilgili , kapsamlı değil falan dedik ama yanlış bir tanımda bulunduk sanırım, tek ise gitmek farz oldu :D
mestre de bir gece kalmıştım sessiz sakin bir yer :) o civarda venedik haricinde sanırım pek birşey yok.. venedik de 1 gün yeterli açıkçası pek esprisi olan bir yer değil aileyle gidince :)
venedikten romaya hatırı sayılır bir yol var. arada konalayacaksanız floransayı tavsiye ederim kesinlikle, yada bologna da bir gece kalabilirsiniz genç nüfus bol üniversite şehri zaten eğlenceli canlı bir şehirdir. dediğim gibi aslında her yeri doğa ve tarih açısından çok güzel..
aynen müzeler pek büyük değil, ama gitmişken görmek lazım :) ferrari müzesi fena değil, şampiyonlar odası gibi bir yer yapmışlar f1 ilgin varsa girince bir duygulanırsın ambiyans çok güzel :) fotoğraf çekimi yasak değil, profesyonel çekimler yasak sadece.. lamborghini müzesi showroom gibi zaten ama dediğim gibi gitmişken görülmeli bence.. fabrika turlarını da araştırın derim.. ayrıca imola ve milanoya geçecekseniz monza pistlerine de göz atın derim varsa turları katılabilirsiniz.
parça vs. olarak pek birşey olacağını sanmıyorum çünkü gördüğüm kadarıyla pek modifiye kültürleri yok :)
onur bilir parça vs işlerini detaylı bilgi verir..
parça konusunda çıkmacılara gitmediğin sürece shop tarzında dükkan zor bulursun.(zagrebte gabrek tuning var) fakat fiyatlar ahım şahım ucz değil.(tabiki tr den ucuz o ayrı dava aama aradıgın parca ellerinde olmayabilir ya da öyle diyim)
onun harici yola cıkmadan HR'ye njuskalo.hr bu siteden parça bakıp bulup anlaşabilirsin.sırpta beograd'da var bikaç parçacı ama kısacası çıkmacıları gezmeden zor yani aa yol üstünde Eibach Shop varmış durumu yok yani :D Amerika ALmanya veya başka biyer değil burası balkanlar . :)
darksideİmpreza
19-07-2014, 13:08
Floransada barbekü diye restorant var, evveliyatında rehber olan Volkan isiminde bir Türk. en azından rahat rahat yemek yersiniz :) Ben memnun kalmıstım. venedik,milano,floransa güzel yerler. zaten italyanın zengin yerleri kuzeydeki bu yerler. modenaya gitmedim turumuzda yoktu.
venedik icin konusuyorum , 2 gun once oradaydim . kalacak yer olarak ben gitmeden cok arastirdim ve hotel danieli de kaldim ve tam anlamiyla mukemmel bir otel . havaalanindan ana adaya kadar olan transferi rezervasyon sirasinda bilgi verirseniz kendileri sagliyor . yeri ise san marco meydaninin caprazinda kaliyor . yemek ve oda manzaralari gayet guzel
. gondollar icin ise belirli tarifeler var yerel halkin kullandigi gondollari tercih etmenizi oneririm 1 3 ve 7 gunluk kartlardan alip kullanmak daha mantikli olacaktir . yemek icin ise otel disinda yemeyi dusunurseniz san marco meydaninda yediginiz ictiginiz yemek harici hesapta ayrica hava ve muzik parasi da aliyorlar . ornek 2 kisi spesiyal makarna menusu ve icecege 125 euro aldilar . tabi san marco dan uzaklastikca fiyatlar da bu oranda dusuyor isterseniz ara sokaklardaki pizzacilardan veya butik firinlardan aldiklarinizla cok daha uyguna doymaniz mumkun . sehrin ana temasi olan maskelerden almanizi mutlaka oneririm yalniz kirilan cakmalardan uzak durun . ayrica tren istasyonu ve san marco da adalarin tamamini kapsayan haritalar dagitiliyor mutlaka almanizi oneririm cunku binalar ve mimari ayni bir sokagi 3 kere gecip kaybolmaniz mumkun :D bu arada gitmeden ogrenmekte fayda var sehrin sulari temiz olmasina ragmen bazi bolgelerde asiri sekilde lagim kokusu var ucuz moteller rialto koprusu ve arkalarinda mevcut fakat kokudan dolayi rahatsiz olabilirsiniz . 2 de yan ada var venedik kadar canli olmasa da mimarisi bir o kadar mukemmel ve venedige nazaran yemek icmek alisveris daha ucuz .
serkanOC
19-07-2014, 13:27
Bir arkadaşımın biz gittik giremedik tavsiyesiyle Museo Ferrari için mart sonu nisan başı için bilet alayım dedim haziran ortasında müsaitlikleri olduğunu söylediler.. ne ferro ne lambo ne maserati ne de de tomaso göremedim.. italyanlar bunlar yerine fiat ile övünüyorlar keza milano haricinde aşağı indikçe lüx spor görmek çok zor..
Çok eski tarih ya rota belirleyip eline çıktı alıp sütuna yada kiliseye bakarken elindeki çıktıyı okuyacan, yada öyle bakıp hee güzelmiş deyip geçecen.. akşam 8 den sonra her yer kapanmaya başlar öğlen vakti bir çok yer kapalıdır bizde ki banka gibi ama bunlar 2-3 saat arayı uzatabiliyorlar..
Roma da Kolezyum a girin,cem sultanın esir edildiği kale insana garip hissettiriyor, siena da ki kilisenin adını unuttum oraya girin hayatımda gördüğüm en muhteşem iç, pizza da bi cacık yok ama o meşhur fotoyu çekinmeden dönmek olmaz, floransa katedrali nin dışı müthiş, hemen önünde cennet kapısı, ve yine floransa da uffizi müzesi gördüğüm en müthiş müze..
heykellerin falan çoğu çakma gerçeklerini saklıyorlar
çizmenin boğazı ile topuğu, yani aşağısı ile yukarısı arasında ciddi bir kültür farkı var. Roma alt yapısı kaldırımları trafiği ve öküz leri istanbuldan kötü gördüğüm tek şehir.
her şey burasıyla aynı sadece kurdan dolayı x 3.. aynı gözlük burda 640 lira orda 720€ ferrari stor da parfüm burda 120 lira orda 140€.. bildiğin zara burda 80-100 lira orda €.. çok meşhur dedikleri peynirden de dünya kadar aldım çöpe gitti. iyi seyahatler :)
Romaya geleli 2 hafta oldu onuzdeki 3 ay romada kalacagin italyanca ogreniyorum burda. Roma icin soyleyebilecegim tek sey burdan hediyelik esya bile alinmaz fiyatlar oldukca yuksek. Gelirsiniz pastalarin pizzalarin antipasti lerin tadina bol bol bakarsiniz , tarihi yerleri gorur bol bol foto cekersiniz ve ayrilirsiniz hepsi bu:) romada oldugunuzda msg atin bi aksam trastevere de 1.5 yuroluk biralardan icmeye cikalim:)
İtalyaya gidilecekse
Milano / duomo / como lago kesinlikle gidilip gorulmeli
Pizza / kruvasan / dondurma istisnasiz her dukkandan imkanlar dahilinde yenmeli denenmeli
Roma da donunuza bile dikkat edin ustunuzde cok bisey bulundurmayin gun icinde yetecek para cebinizde olsun sadece. Kimlik ve pasaportlar icin ayrica ipli filan bi cuzdan gibi bisey yapin icinizde tasiyin
Oyuncakcilara filanda goz gezdirir olun guzel seyler denk gelebilir :)
Bu arada carsamba aksamlari filan bazi barlarda happy hour lar oluyormus yiyecekler bedava
Bazi yerlerde bira bedava
Erasmus ogrencilerine denk gelmeye calisin onlar bilir :)
Otobus ve tren kullanicaksaniz. İlk binisten sonra zaten anlarsiniz sistemi :)
Biz 9 gunun 7 sinde bedava dolastik
Son gun trenle havalimanina gelirken 16 euro verdik hala neden verdigimizi dusunuyorum :)
hakan_41
25-07-2014, 22:59
arkadaşlar hepinize İtalya'dan selamlar selamlar , yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi okudum çok teşekkürler ilginiz için :)
21 temmuz akşamı İtalya'ya vardık, planladığımız gibi gezerek ve yol üstünde konaklayarak gayet keyifli bir yolculuk yaptık, yarın sabah ise dönüş yolculuğuna geçiyoruz, gene aynı şekilde konaklayarak ve gezerek bir dönüş yapıcaz, normalinden uzun sürecek anlıyacağınız, lafı uzatmadan bir iki foto paylaşmak istiyorum, döndükten sonra bloğumda zaten detaylı bir şekilde fotoğraflarla anlatacağım :) ilginiz için tekrar teşekkürler :)
https://scontent-b-lhr.xx.fbcdn.net/hphotos-xaf1/t1.0-9/p480x480/1924349_823191654358249_1817748190808989470_n.jpg
https://scontent-b-lhr.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/t1.0-9/p480x480/10532506_823743000969781_6107040429667919701_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/v/t1.0-9/p480x480/10489926_824978834179531_3783020575668347042_n.jpg ?oh=49476348bb2e6d784a0a185dd456fe2b&oe=544D7CD1&__gda__=1415094124_0394252a312a2c3161eb1076896d909 3