Orijinalini görmek için tıklayınız : Filtrenin Markası Çok Etki Edermi ?
SerhatA.
19-07-2014, 14:30
Aracımda kullandığım spor filtre şu an markasız normal bi spor filtre.
Marka bir filtre alsam verim veya ses artar mı ?
Sese birşey demem ama verimde göze görünür bi fark olmaz
LnchCntrl
20-07-2014, 00:34
fd6 ya simota taktık. oem filtreliyle beraber yürüyodu seste vermiyodu. biz bu filtreyi ne diye taktık şu an bunu sorguluyorum
MertSerhanÖ.
20-07-2014, 00:57
hava filtrelerinin sesi olmaz sesi çıkaran emme manifoldu'dur.Performans olarakta zaten adam akıllı alüminyum case li güzel soğuk hava alıcak şekilde bir filtre sistemi yapılmadıkça 200 tl likte taksan 10 tl likte taksan performansta farkettirmez.Ya orj kutusuyla kullancaksın yada çok prof bir şekilde kit yapıcaksın.
hava filtrelerinin sesi olmaz sesi çıkaran emme manifoldu'dur.Performans olarakta zaten adam akıllı alüminyum case li güzel soğuk hava alıcak şekilde bir filtre sistemi yapılmadıkça 200 tl likte taksan 10 tl likte taksan performansta farkettirmez.Ya orj kutusuyla kullancaksın yada çok prof bir şekilde kit yapıcaksın.
ses konusuna katılamıycam, leader diye dandik bi filtre taktık gram ses yoktu, hemen götürüp hks mantar ile takasladım gayet iyi bi ses aldım :) ayrı bi boru vs kullanmadan.
Jeandan-R
24-07-2014, 01:51
Aliminyuma gerek her zaman yok. Benim aracımda samconun rs için ürettiği ilginç bi silikon boru var. Onu da soğuk havayla besleyince baya verimli oluyor(muş)
10 yıl kadar önce falan açık hava filtrelerinin kıyaslaması vardı bir dergide. Az-çok beygirler fark ediyordu ama o kadar ahım şahım farklar değildi diye hatırlıyorum.
slowmotion
24-07-2014, 07:38
10 yıl kadar önce falan açık hava filtrelerinin kıyaslaması vardı bir dergide. Az-çok beygirler fark ediyordu ama o kadar ahım şahım farklar değildi diye hatırlıyorum.
aynen öyle, en fazla 2-3 hp farkeder onuda normal kullanıcı farketmez. test onno usta yapmıştı, araçta tipoydu galiba
forumda konusu vardı özetle yapılan testlerde sıcak havadan etkılenmeyen soguk hava çekmeyen herturlu fıltre orjınalınden bı fark yaratmaz.aşırı beslemeler hariç..
izmirlicem
10-08-2014, 04:05
fd6 ya simota taktık. oem filtreliyle beraber yürüyodu seste vermiyodu. biz bu filtreyi ne diye taktık şu an bunu sorguluyorum
fd6 ya simota takıp nasıl ses alamadınız anlamadım, benim bi abi taktı fd6 ya gayette ses çıkıyo
Benim arabayada simota taktim, göğüs bile titriyor. Ama bi puf noktasi var. Dinlendirme kabindan gelen boruyu cikarip sonrasinda da simotanin onundeki plastigi cikarin.
https://m.ak.fbcdn.net/sphotos-f.ak/hphotos-ak-xpf1/t1.0-9/10559782_10152563475163571_2383117567383936098_n.j pg
aracına ve filtresine göre değişkenlik gösteren bi durum.
tabiki farkeder... Standartta kutu içi filtreleriniz motordan minimum sıcak hava çekicek sekilde tasarlanmıştır. onu söküp direk ortaya açık filtre takarsanız aracınız geriye bile gidebilir... Bence güzel bir kit olmadıgı sürece kullanmayın. Yok gidiş çok önemli değil bagırsın yeter diyorsanız standart araçlarda istediginizi takın.
canozgur106
14-08-2014, 01:08
tabiki farkeder... Standartta kutu içi filtreleriniz motordan minimum sıcak hava çekicek sekilde tasarlanmıştır. onu söküp direk ortaya açık filtre takarsanız aracınız geriye bile gidebilir... Bence güzel bir kit olmadıgı sürece kullanmayın. Yok gidiş çok önemli değil bagırsın yeter diyorsanız standart araçlarda istediginizi takın.
:icon_tup:
Shinigami
14-08-2014, 01:15
Bende benim esay ı orjinal filtreye çevirdim hala ses var :D
Bolkar1st
14-08-2014, 19:33
:icon_tup:
MertSerhanÖ.
14-08-2014, 20:22
ses konusuna katılamıycam, leader diye dandik bi filtre taktık gram ses yoktu, hemen götürüp hks mantar ile takasladım gayet iyi bi ses aldım :) ayrı bi boru vs kullanmadan.
Onun filtreyle bi alakasi yok,l.mantar taktiktan sonra emme manifoldunuz daha fazla hava aldi o yuzden:)
Aliminyuma gerek her zaman yok. Benim aracımda samconun rs için ürettiği ilginç bi silikon boru var. Onu da soğuk havayla besleyince baya verimli oluyor(muş)
Silikon boru olur.samco olmasinada gerek yok gidiyosunuz sanayide kamyom ustasina onlarin kullandigi kamyonlarda kullanilan esnek silikon borular var onlarlada olur:) ben goruntu olayinida hesaba kataraktan soyledim.krom hatasi yapilmasin aluminyum daha iyidir bi nebze.
Emre Ekrem
15-08-2014, 10:46
Araca düzgün soğuk hava alan bir sistem yapmadığınız sürece, bırakın sonuç almayı, geriye gitme ihtimaliniz bile var ayrıca bir çok kez bir çok platform da tartışıldı bu konu, düzgün hesaplanmış, iyi konumlandırılmış doğru bir sistem olmadığı sürece oem filtre ile daha başarılı sonuç alınıyor.
Pimaş boru en saglıklısı :)
Spor Filtre için araçlara özel kitler mevcut ses ve aracın yürümesi bile değişiyo , KN Apollo serisi kullandım aracıma özel Aır intake kit çok memnundum .
Püf noktası burda filtrenin sıcak hava çekmemesidir böyle bir durumda performance düşüklüğü ve aldığınız seste düşüş yaşanır , iyi prof bir air intake Kn filtre derken 400 tl civarı patlar .
TuNeR_32
25-09-2014, 13:09
araçta aşırı besleme yoksa standart bir araçsa bence filtrenin bir önemi yok oem filtre herzaman daha iyidir. ama ben ses istiyorum yakıtım artsın istiyorum aracımda performanstan düşsün diyorsanız takılabilir ben simota carbon filtre aluminyum borulu kitini kullanmıştım bir fark görmemiştim araç 206 gti di
mikelazi
16-10-2014, 13:56
98senesinden beri bindigim her araca direkt filitre uyguladim.kaput altinda en soguk havayi nerden alicaksam pimasla uzattim.ayni model araclarlada cokkez denedim.duzgun konumlanmis bir sistemin fark yaratmamasida zor.benzin konusuna gelincede duzgun kullanirsan daha az yaktigi kesin.
SEÇKİN172
16-10-2014, 15:22
denemedigim filtre kalmadı hepsi aynı :)