Orijinalini görmek için tıklayınız : yüksek hızda kesiklik
t-jet ali
20-07-2014, 22:14
araç punto t-jet, 1446 garret turbo , büyük ic, 60,lık dp ve egzoz var, araç 180 km.ye kadar gayet canlı sonrası ise sanki arkadan asılıyorlar,kesiklik yapıyor ve araç zengine kaçıyor, afr 10 un altına düşüyor artık kaç bilemiyom, bazen de sorunsuz 220-230 ları görüyor sebep ne olabilir
BATAK-RC
23-07-2014, 15:29
bende de buna çok benzer bi sorun var emmenin üzerindeki basınç sensörüm bozuk ondan dolayı yapıyodur diye tahmin ediyorum belki sizinkide öyle olabilir bazen yapıp bazen yapmaması genelde sensör arızası
t-jet ali
23-07-2014, 16:50
cevabınız için teşekkür ederim, arıza yakması gerekmez mi?
Turbo standart değil sanırım. Onu düşünerek yazdım. Benzin pompası olabilirmi? yetiştirmiyor diye düşündüm. Veya turbo büyütülüp yazılım güncellenmediyse
t-jet ali
23-07-2014, 20:30
yazılım dr. ecu, pompa yetiştirmese araç zengine kaçıyor ama, yakıt az gelse fakirde kalmazmı
kasılma hissi zengin boğulduğundan pompa da sıkıntı olsa fakire düşmeli,aynı düzenek üzerinden düşünerek regülatör ayarlımı standartmı.bazen basıncı kontrol edemiyor olabilirmi örnek 3 yerine 3.5 4 lere yükselip mesela aşırı yakıt püskürmeye sebep olabilirmi.
t-jet ali
23-07-2014, 22:45
sorun bunu devamlı yapmaması,regülatörden olsa devamlı yapmazmı, basıncı biraz kıstım yüksekmi diye ama sonuç aynı
biraz dan kasıt nedir bimiyorum ama tomei diye geçen çinli regülatörde başıma geldi. bi öyle bi böyle afr ler, değiştim düzelmişti.
t-jet ali
24-07-2014, 00:38
teşekkür ederim, deneyeceğiz bakalım, olabilecek sorunlara bunuda yazdık