Orijinalini görmek için tıklayınız : FORD FOCUS vs. VW JETTA
Yil sonu İÇİn yenİ araÇ dÜŞÜnÜyoruz 2 araÇ konusunda kararsisiz;
1-ford focus 1.6 dİzel manuel tİtanyum paket
2-vw jetta comfortlİne 1.6 tdi dsg
sİz olsaniz acaba hangİ araÇi tercİh edersİnİz.
Özellİkle kullanicilarin yorumu Çok Önemlİ
Oncelikler varnlmi. Konfor vb gibi
Genel olarak jetta biraz onde
orhan_guney
21-07-2014, 13:59
bir adet Skoda octavia 1,6 tdı dsg elegance alıp yoluma bakardım mantıgımı kullanarak.
63owen63
21-07-2014, 14:09
Jetta için yazayım.
Kullanımı rahat,konforlu, tork ve dsg oldugu için çok çabuk tepki veriyor araç isteklere, performansı fena degil. yazılım vs olursa harika bir araç oluyor, 1.6 tdi lar çok verimli ve sağlıklı maşallah. Yakıtı gayet ekonomik segmentleri aralığında denebilir, gazla ilişkiye göre çok iyi değerler yakalanıyor, focus da otomatik olacaksa eğer ( bilgim yok otomatigi var mı diye ) ,dsg kadar az yakacagını sanmıyorum.genel olarak yol tutuş başarılı. Sert süspansiyonlar yol tutuşu artırıyor, ESP de buna destek sağlıyor. Frenleme konusunda da oldukça başarılı. Yüksek hızlarda ani frenlerde bile çizgisini koruyor. Güvenlik donanımlarında neyse ki Volkswagen konfor donanımında olduğu gibi cimri davranmamış. Trendline versiyonunda sadece ESP ve Hillhold eksik. Comfortline ve Highline versiyonlarında ise güvenlik donanımı aynı. güvenlik olarak gayet iyi durumda :) Rcd310 teyp var, navili üniteler takılabilir, ses sistemi stock olarak çok çok başarılı. yol bilgisayarı çok fonksiyonlu ve pratik,
Bagaj hacmi çok iyi, neredeyse d segmentine göz dikecek, diz mesafesi de keza çok iyi, sınıfının en uzun sedanı. Tasarım olarak bir şey demiyorum, kişisel bir olay, ama genel sevilirligi ve 2.elde ki değer kaybetmezligi de bir başka artısı
ncap testi.
VW Jetta | Euro NCAP - For safer cars (http://tr.euroncap.com/tr/results/vw/jetta/2011/445.aspx)
Eksiler :
Aynı cömertlik iç trim lerde yok, cc yok , ses yalıtımı daha iyi olabilirdi, tasarım, kullanılabilirlik çok güzel ama malzeme kalitesinden çaldıkça çalıyor, golfün gerisinde malzeme kalitesi. kapı yüzlerinde sert plastik olması, comfortline da klimatronik çiftbölgeli klima yok, manuel. Katlanır ayna, led stop, bixenon far , ve arka renkli camlar yok. (bunlar highline donanım )
Jettayla ilgili spesifik soru varsa alabilirim, biraz kabalapazar yazdım,unuttugum şeyler olabilir :)
ikisi de kullandım, Jetta daha ağır basıyor benim gözümde.
OrcunInce
21-07-2014, 14:39
Yeni Jetta benim beklentilerimi karşılayamadı. Şirket aracı olarak kullandım 4-5 ay. Bence iç plastik kalitesi vs. şirket aracı olarak yapılmış. Eski Jetta bu konularda çok daha üstündü. Kapılar tüy-siklet, içi boş gibi, rüzgar sesi var yalıtım iyi değil. Bende olsam octavia alırdım dolu dolu binerdim.
ygtkrmdnz
21-07-2014, 15:48
Jetta yerine golf dusunebilirsiniz
Onur Fatih
21-07-2014, 17:46
Octavia daha mantikli ikisine gore
eraslanb
21-07-2014, 18:58
yeni focusun içi çok basık.
not:boy 1.87
manuel jetta alır birde yazılım yapardım beyaz olcak sanruflu pofff :)
onn_dear
21-07-2014, 19:26
Ikiside iyi fakat titanyum focus daha dolu donanim olaarak yok yok. Bu arafd tum focuslarda esp standart
Kesinlikle octavia alırdım,jetta severim ama yenilerine bende ısınmadım.
Octavia hakkaten fiyat/verim arabası.
İbrahim33
21-07-2014, 20:06
otomatik olması ile jetta 1-0 önde zaten
sinanbaysal
21-07-2014, 20:22
uzun sure sırket aracı olarak dsg 1.6 tdi jetta kullandım cok keyıflıydı. Ben olsam hıc dusunmeden jettayı secerdım..
yasindemir
22-07-2014, 13:01
İkiside en yaygın şirket ve kiralık aracı. Neden Golf düşün müyorsunuz? Kesinlikle kalite olarak 2sininde üstünde.
Mutlaka iksinin arasında seçim yapılacaksa Jetta derim. Spor yay, film, yazılımla tadından yenmez,,,
focus 3 hb titanium+xpaket tdci kullaniyorum. Boyum 1.85 , pek basik falan gelmiyor , tabi ici genis ve ferah degil ama guzel . Bende sunroofta var , belki ondan basik gelmiyordur.
ahmetgurlek
22-07-2014, 13:25
bizim şirkette önce focus sonra da jetta vardı şirket aracı olarak. focus un ön konsolu daha havalı dursa da hem önü hem arkası acayip dar. jetta onun yanında s500 gibi kalıyor, hatta şirkette passat ta var bazen passat mı bu diye karıştırıyorum. içi gayet geniş ama görünüm olarak her zevke hitap etmez. benim pek hoşuma gitmiyor mesela. bir de bizim şoförler focus un jetta ya göre daha fazla problem çıkardığını, daha fazla servise gitmek zorunda kaldıklarını söylediler. jetta daha sorunsuzmuş. motor ve şanzıman olarak da daha iyi zaten jetta...
Şirkette her ikisinden de var.
Jetta içi daha geniş, özellikle arka koltuk diz mesafesi ve bagaj hacmi olarak önde. Ama donanım fakiri.
Ford ise ön cam çok eğimli, ferahlık hissi var ama ön göğüs çok derin va arkada yeterince bacak mesafesi kalmıyor. Bagajda daha küçük ama donanım olarak jettadan üstün sanırım.
Jetta DSG, Ford düz vites ama keyifli kullanımı.
Gürültü seviyesi yaklaşık aynı, tüketimleri yaklaşık aynı.
Genişlik için jetta, donanım için focus derim.
MertSerhanÖ.
23-07-2014, 01:25
jetta +1..
Focus manuel imi sattım 2013 Jetta aldım dsg tdi.
Eşşekten inip ata binmiş gibi oldum.
şimdilik bizdede jetta agır bazsıyor bakalım hayırlı olsun