PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Modifiye Etiği Toplantısı (Önemlidir) "Modifiye yap, Güvenli ve Onaylı Olsun"

President
21-07-2014, 15:28
https://scontent-b.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/t1.0-9/10551049_714861068586041_7123353869589431482_n.jpg

Arkadaşlar,

Modifiye işinin profesyonelce yapılması, firmaların katılım göstermesi, yetkili firmalarca modifiye işlerinin yapılarak onaylatılması gibi kısaca modifiye hakkında her şeyin artısıyla eksisiyle değerlendirilerek, modifiye firmalarının ve modifiye severlerin dernekleşip profesyonel modifiye mantığının oturtularak resmi girişimlerin başlatılmasını hedefleyen bir oluşum bulunuyor.

Özellikle Chip Tuning firmalarının ve TechTurkey ailesinin aktif rol oynamasının doğru olacağını düşündüğüm bu oluşumda, emek veren mühendislere destek vermeliyiz diye düşünüyorum.

16 Ağustos 2014 tarihinde Taksim Makina Mühendisleri Odası İSTANBUL adresinde yapılacak toplantıya tüm müsait olan arkadaşların katılım göstermesi önem arz ediyor.

Ankara dan gitmeyi düşünen arkadaşlar ile de bu konu altından haberleşip gidebiliriz.

Katılım işin tek şart.

"Modifiye yap, güvenli ve onaylı olsun."
"Pistte sportmen, caddede centilmen"

Düşüncelerinin benimsenmiş olması.

Modifiye araç kullanıcılarının ve modifiye firmalarının dernekleşip modifiye kurallarının belirlenmesi ve gerekli yasal girişimlerden sonra yurt dışındaki gibi profesyonel modifiye mantığının ülkemizde oturtulması için yapılan bu çalışmaya hepimizin destek vermesi gerektiğini düşünüyorum.

Aşağıdaki gruba da katılabilirsiniz.

https://www.facebook.com/groups/629462757162744/

997TT
21-07-2014, 15:30
Tam yerınde olmuş,ınsallah sonuca ulasır....

YsnErhn
21-07-2014, 15:51
Organizasyon tam yerinde olmuş. İnş kesin ve net sonuclar elde edilir

Setre
21-07-2014, 15:54
Paylaştığınız için çok teşekkür ederim ... Ne kadar çok özellikle Firma katılımı sağlayabilirsek çok iyi olur gerçtekten ...

İlk toplantımız çok yararlı geçti. İkinci toplantının amacı ciddi adımlar atmak ve işi tamamen resmileştirmek.

Toplantıda konuştuğumuz üzere dernek kurulduğunda yardımcı olması amacı ile imzalarıda toplamaktayız arkadaşlar.

Alper Lök bey ve ben olmak üzere diğar arkadaşlarımız ile birlikte desteklerinizi beklemekteyiz ...

https://www.change.org/tr/kampanyalar/modifiye-su%C3%A7-de%C4%9Fildir-bu-imza-kampanyas%C4%B1-ile-t%C3%BCrkiye-cumhuriyetindeki-modifiye-tutkunlar%C4%B1n%C4%B1-g%C3%B6rmek-istiyoruz

Setre
21-07-2014, 15:58
İlk toplantıda alınan kararlar ve toplantı notlarını burayada paylaşmak isterim ;

Merhaba arkadaşlar,

Bugün yapmış olduğumuz tolantıda konuşalanları, alınan kararları, firmaların yapması gerekenleri ve bizlerin yapmaları gerekenleri kısaca özetlemeye çalışacağım. Kısaca özetlemek gerekirse modifiye’yi yasallaştırmak imkansız değil ancak biraz uğraş gerektiricek bir durum ancak bugün ki toplantıda gördümki bu uğraşı vermeye hazır bir çok abimiz ve arkadaşımız var.

Toplantıda genel olarak, modifiye’nin kapsamının ne olduğu, diğer teknik değişikliklerden farklılıkları, neler ve nerelerde yapıldığı kimlerin nasıl yaptığı gibi konular konuşuldu ve tartışıldı. Başlıca nasıl çözeceğimiz konusu üzerinde özellikle duruldu.

Türkiye’de şu anda özellikle bu parçalar ile ilgili açık bugüne kadar bunu satan ve üreten firmaların özellikle devletin gözünde dernekleşmemesi olduğunun altı çizildi.

Tabiki sadece sorumlu firmalar değil bizleriz. Modifiye yapan kullanıcılar olarak hepinizin bildiği üzere itibarımız çok düşük. İnsanların gözünde sadece yarış yapan, ses çıkartan çevreye zarar veren tipler olarak gözükmekteyiz.

Bugün özellikle toplantıya katılan @TeamArt MotorSporları'na çok teşekkür ediyorum beni kırmadılar ve hemen geldiler. Dernek kurulması ile ilgili çalışmayı onların öncülüğünde yürüteceğiz modifiye piyasası için. Şimdiden bir çok destek almaya başladık bile.

Ancak bu süre zarfında onların dışında bizlere de çok önemli bir görev düşmekte.

Üzerimizdeki bu kötü algıyı en kısa sürede silmemiz lazım arkadaşlar. Abuk subuk gazlamalardan, trafiği tehlikeye atan hareketlerden bir an önce vazgeçmemiz gerekmekte. Biz ne kadar sakin durur edebimizle arabamızı kullanırsak Türkiye’de modifiyenin yasallaşması hızlanacaktır.
Slogan çok basit arkadaşlar, kendimize bunu uygun gördük ;

“Yolda Centilmen, Pistte Sportmen “

Bundan yola çıkar isek, tahminimce çok kısa bir sürede önemli adımlar atılacak ve bu kanayan yaraya merhem olacaktır.

Öncelikle basit olarak yapılacak adımları ve önerileri şu şekilde açıklayabilirim ;
1. Modifiye kullananlar dernek kursun
2. Modifiye yapan firmalar dernek kursun
3. Modifiye garantili olmalı
4. Modifiye yapanlar onay alsın
5. Halk ikna edilmeli
6. Tadilatçılar, lastikçiler tamamı bu girişime ve dernek olayına katılmalıdır.

Buradan şunu’da duyurayım, 16 Ağustos’ta 2. Bir toplantı daha düzenleyeceğiz. Süre uzun olduğundan mümkünse bütün firmalar da kendini bu tarihe göre ayarlasın. Bu toplantıdan sonra çok ciddi adımlar atılacak ve bu şekilde özellikle “DERNEK” kurulması için firmalar bir araya gelicek. Dernek geldikten sonra BAKANLIK onayı ile bu işi halledeceğiz inşallah.
Bu şekilde bilgilendirmeye devam edeceğim gün geçtikçe

Bugün ki desteklerinden ve bizi bir araya getirdiğinden dolayı özelikle Alpay Lökbey’e çok teşekkür ediyorum. Bugün bizi yanlız bırakmayan bütün abilerimize gerçekten gönülden teşekkür ederim. Umarım herşey istediğimiz gibi olacaktır.

Setre
21-07-2014, 16:00
Ayrıca toplantı katılımı şu şekildeydi ve kararlar ;

“Modifiye onaylanır mı” TOPLANTI TUTANAĞI

TOPLANTI TARİHİ: 19 Temmuz 2014

TOPLANTI YERİ : MMO İstanbul Şubesi

DÜZENLEYİCİ : “Modifiye Etiği” Facebook Grubu / Alpay Lök / FRENTEKNİK KATILIMCILAR :

1) Alpay Lök…………. Mak.Y.Müh……. “Modifiye Etiği” / MMO AİTM Komisyonu Başkanı
2) Metin Ergeneman…Prof.Dr……………İTÜ / OTAM
3) Nihat Kölük…………Mak. Müh.
4) Hacı Çiçek………… Mak. Müh……….. MMO İstanbul Şubesi AİTM Komisyonu üyesi
5) Doruk Kotan……….Satış / Pazarlama………………………………….Modifiyeli araç kullanıcısı
6) Emre Setrelioğlu….Bilgisayar Mühendisi……………………………….Modifiyeli araç kullanıcısı
7) Aydın Boyar……….Satış Müdürü / ZIEBART / Cam filmi…………….Tadilatçı
8) Mehmet Tamer….. Mak.Y.Müh. ……………… TOSFED Teknik Komite Başkanı
9) Halit Bolkan……… OTOHABER Dergisi Genel Yayın Yönetmeni
10) Savaş Bozdemir…. Sigorta Eksperi / Sigorta Eksperleri Derneği
11) Adem İren……......Sigorta Eksperi / Sigorta Eksperleri Derneği
12) Mehmet Becce…... DEM-ART………………………………………….Tadilatçı
13) Levent Uysal………İstanbul Off-Road Klubü…………………….……Modifiyeli araç kullanıcısı
14) Mustafa Orduluoğlu TeamART Karbon ……………………………...Tadilatçı
15) Oktay Kabaktaş……TeamART Karbon ……………………………….Tadilatçı
16) Bigen Şimşek Akman Mak. Müh. MMO İstanbul Şubesi Y.K. üyesi / AİTM kom.
17) Mehmet Pank……….Mak.Müh. / MMO İstanbul AİTM Komisyonu üyesi
18) Timuçin Özsöyler….. Mak.Müh. / MMO İstanbul AİTM Komisyonu üyesi
19) Cengiz Tanrılı……... Borusan / BMW M Power …………………….. OES

Katılımcılar “Modifiye” diye anılan tadilatlı otomobiller ve kullanıcılarının sorunlarını detaylı bir şekilde konuşmuş, bu sorunların hızlı bir şekilde çözülmesi için işbirliğinin geliştirilmesi konusunda mutabık kalmışlar ve aşağıdaki kararları almışlardır:

TOPLANTI KARARLARI
1) Modifiyeli araç kullanıcıları;
SORUNLAR: Araç sahipleri sürekli tarfik cezası yemekten çok şikayetçidir. Araçlarında yapılan tadilatların tescil edilmesini istemektedirler, ancak başaramamışlardır, yetkililerle görüşmeleri de sorunu çözmemiştir. Tadilatlarını tescil eetirerek ceza yemekten kurtulmak, sigorta konusunda risksiz olmak isterken yetkililerden destek beklemektedirler.
KARARLAR: Modifiyeli araç kullanıcıları; Türkiye çapında bir dernek kurarak;
- Sorunlarına çözüm aramalıdır,
- Kamuoyunda yarattıkları olumsuz izlenimleri düzeltmelidir,
- Trafik kurallarına uygun araç kullanmalıdır,
Otomobillerinde yaptırdıkları tadilatları onaylatmalıdır,

2) Modifiye yapan tadilatçılar;
SORUNLAR: Kaç tane tadilatçı firma olduğu tam olarak bilinmiyor, ancak merdivenaltı CHİP-tuning yapan yüzlerce firma olduğu tahmin ediliyor. Kimse onay ve garanti vermiyor. OES’ler bu tür araçların motorlarındaki (özellikle Diesel) yazılım değişikliğini kolaylıkla farkediyor ve garantiyi iptal ediyor. Bazı OES’ler fabrika onaylı kitler (süspansiyon alçaltma, Chip-tuning, Spoiler vs) takıyorlar. Bazı tadilatçıların ürettikleri tadilat kitlerini yurtdışına sattıkları biliniyor. Bunun önemli bir potansiyel olduğu, ancak bu kitlerin yurtiçinde tescilli olarak takılamadığı bildiriliyor.
KARARLAR: Tadilatçılar;
Türkiye çapında bir dernek kurarak;
- Örgütlenmeli ve üyelelerinin sorunlarını çözmeye çalışmalı,
- BSTB ve TSE ile temasa geçmeli,
Yaptıkları tadilatlara onay almalı ve Garanti vermelidir,

3) İkinci toplantı: 16 Ağustos 2014 tarihinde yapılmasına karar verilmiştir.
Bu toplantıya;
- Otomobil tadilatçıları çok daha geniş katılım yapmalıdır,
- Lastik firmalarının temsilcileri de katılmalıdır,
- Modifiyeli araç kullananların Türkiye çapında temsilcileri katılmalıdır,
- BSTB, TSE, OSD, TOSFED, Sigorta Eksperleri Derneği, TSB yetkilileri davet edilmelidir.Toplantı yeri daha sonra bildirilecektir.
https://www.facebook.com/events/266132183582259/?ref_dashboard_filter=upcoming

Setre
21-07-2014, 16:06
Destekleriniz son derece önemlidir ... Özellikle yakın olduğunuz iş yaptığınız parça aldığınız firmaları ikna edip bu toplantıya yönlendirin arkadaşlar ...

Artık hepiniz sıkınldınız bende çok sıkıldım durup dururken ceza yemekten, trafikten men edilmekten ...

Artık resmi olarak başlattık bunu gerisini getirmek ve sonuca ulaştırmak özellikle benim boynumun borcudur.

President
21-07-2014, 16:13
Destekleriniz son derece önemlidir ... Özellikle yakın olduğunuz iş yaptığınız parça aldığınız firmaları ikna edip bu toplantıya yönlendirin arkadaşlar ...

Artık hepiniz sıkınldınız bende çok sıkıldım durup dururken ceza yemekten, trafikten men edilmekten ...

Artık resmi olarak başlattık bunu gerisini getirmek ve sonuca ulaştırmak özellikle benim boynumun borcudur.

Emeğinize sağlık. Alpay bey ile face üzerinden kontak kurup kendisinin tavsiyesi üzerinde bu konuyu sadece kendi face profilimden ve sadece buradan duyurdum. Çünkü modifiye denince akla TechTurkey gelir. Bu forumdaki firmaların, sponsorların, Tuning firmalarının ve Tuner'lerin, profesyonel modifiye yapanların, yarışçıların, pilotların, mekanikerlerin hepsinin bu konudaki desteği çok önemli. TechTurkey destek vermezse bence başarıya ulaşmak daha zor olacaktır. Bu yüzden hepimiz elimizden ne geliyorsa yapmalıyız.

Profesyonel modifiyenin yasallaşması ve haksız cezai yaptırımlara maruz kalmamak için el ele vermeliyiz.

Setre
21-07-2014, 16:22
Emeğinize sağlık. Alpay bey ile face üzerinden kontak kurup kendisinin tavsiyesi üzerinde bu konuyu sadece kendi face profilimden ve sadece buradan duyurdum. Çünkü modifiye denince akla TechTurkey gelir. Bu forumdaki firmaların, sponsorların, Tuning firmalarının ve Tuner'lerin, profesyonel modifiye yapanların, yarışçıların, pilotların, mekanikerlerin hepsinin bu konudaki desteği çok önemli. TechTurkey destek vermezse bence başarıya ulaşmak daha zor olacaktır. Bu yüzden hepimiz elimizden ne geliyorsa yapmalıyız.

Profesyonel modifiyenin yasallaşması ve haksız cezai yaptırımlara maruz kalmamak için el ele vermeliyiz.

Evet forum yöneticilerinin ve özellikle forum sponsorlarının desteği gerçekten çok önemli.

Bu problem yıllardır hepimizin en büyük sorunu ve çözülmesi için destekler şart.

mirafiori
21-07-2014, 16:29
katılıyorum kısmetse toplantıya, faydam nekadar olur bilemem ama en azından tarafım belli olsun :)

Emre İlbi
21-07-2014, 18:32
edittttt başarılar, inşallah hayırlı olur

Octane
21-07-2014, 18:59
Beklenmedik bir şey çıkmazsa gelmeye çalışacağım, Ankara'dan beraber de gidilebilir yukarıda dendiği gibi. Önceden dediğim gibi aktif rol almaya da hazırım, bir de resmi yolları deneyelim bakalım ne olacak...

Alpay Lök
21-07-2014, 19:55
Arkadaşlar hepinize selamlar. "Söylenmek yerine söylemek" için taleplerinizi ve sorunlarınızı bir dernek yardımıyla iletin. Mümkünse Türkiye çapında bir derneğiniz olsun. Bu derneğin sloganı da "Pistte Sportmen, Caddede Centilmen" olsun. Kamuoyunda "gürültücü, yarışçı, asi, kurallara uymayan," gibi size yakışmayan algıyı üzerinizden atın. Benim için otomobil aşkı içinde aracına bu kadar emek ve para harcayan modifiyeciler bu algıya layık değil. Tadilat yapan kuruluşların da "Modifiye yap, Güvenli ve Onaylı olsun" sözü altında dernekleşmesini teşvik edin. Bu şekilde yetkililer sizin söylediğinizi dinler. Amacımız modifiye edilmiş araçlarınızın tadilatlarının tescillendikten sonra rahat rahat ve centilmence caddede gidebilmenizdir. Pistte sportmence hız yapın ve aracınızın sınırlarını yaşayın, ama bunu caddeye taşımayın. Aracını herkesden daha çok seven sizler, caddede en güvenli sürücüler olun. En güzel müzik sistemleri sizde olsun, ancak sizin çaldığınız müziği isteyen ve kulak veren dinlesin, istemeyenlere zorla dinletmeyin. Kapalı camların arkasında nasıl bir müzik çaldığını insanlar merak etsin, ama siz onlara zorla dinletmeyin. Güzel bir müzik setinin kalitesi en çok kısık sesle anlaşılır. Yolda kalan ve yardım bekleyen sürücülere ilk siz yardım edin. Yaya geçidinde karşıdan karşıya geçmekten korkan yayalara ilk siz yol verin ve diğer araçların da yol vermesi için onları nazikçe uyarın. Yol hakkının kimde olduğu belli olmayan durumlarda siz yol verin. Size yol veren sürücülere nazikçe teşekkür edin. Gülümseyin ve gülümsetin. Var mısınız?

Ome_RS
21-07-2014, 20:10
Arkadaşlar hepinize selamlar. "Söylenmek yerine söylemek" için taleplerinizi ve sorunlarınızı bir dernek yardımıyla iletin. Mümkünse Türkiye çapında bir derneğiniz olsun. Bu derneğin sloganı da "Pistte Sportmen, Caddede Centilmen" olsun. Kamuoyunda "gürültücü, yarışçı, asi, kurallara uymayan," gibi size yakışmayan algıyı üzerinizden atın. Benim için otomobil aşkı içinde aracına bu kadar emek ve para harcayan modifiyeciler bu algıya layık değil. Tadilat yapan kuruluşların da "Modifiye yap, Güvenli ve Onaylı olsun" sözü altında dernekleşmesini teşvik edin. Bu şekilde yetkililer sizin söylediğinizi dinler. Amacımız modifiye edilmiş araçlarınızın tadilatlarının tescillendikten sonra rahat rahat ve centilmence caddede gidebilmenizdir. Pistte sportmence hız yapın ve aracınızın sınırlarını yaşayın, ama bunu caddeye taşımayın. Aracını herkesden daha çok seven sizler, caddede en güvenli sürücüler olun. En güzel müzik sistemleri sizde olsun, ancak sizin çaldığınız müziği isteyen ve kulak veren dinlesin, istemeyenlere zorla dinletmeyin. Kapalı camların arkasında nasıl bir müzik çaldığını insanlar merak etsin, ama siz onlara zorla dinletmeyin. Güzel bir müzik setinin kalitesi en çok kısık sesle anlaşılır. Yolda kalan ve yardım bekleyen sürücülere ilk siz yardım edin. Yaya geçidinde karşıdan karşıya geçmekten korkan yayalara ilk siz yol verin ve diğer araçların da yol vermesi için onları nazikçe uyarın. Yol hakkının kimde olduğu belli olmayan durumlarda siz yol verin. Size yol veren sürücülere nazikçe teşekkür edin. Gülümseyin ve gülümsetin. Var mısınız?

valla hocam iyi hoş diyosun ama bu dediklerin insanın içinden gelmeli kimsenin zoruyla kimse bişey yapmaz bu ülkede.
maalesef bana dokunmayan yılan bin yasassın modunda bbir milletiz.
ve ayrıca su daha acı verici bir durum ki bu ülkede kaliteli modifiye yapan insanlar gelir seviyesi yüksek buna paralel olarak okumuş adabını nasıl davrancagını bilen eğitilmiş insanlardan oluşmakta ve o suruculer genellikle daha az dikkat cekmekte ve bu yazmıs olduklarınızı uygulamaktaa
işin bokunu cıkaran ya 20 yasında baba parasıyla arabaya binen dünya umrunda olmayan bebeler
yada eğitim seviyesi düşük geliri az düşük bütçeli arac alıp bununla dikkat cekmek isteyen gruplar.
ünal turan tayfaları sahinciler e30cular gibi
bu genellmedir acınmayın.
bahsettıklerımın içinde elbette dediğim gibi olmayanlarda vardır.
işin sonucu umarım hersey guzel gider ama ülkemizde bu işler zor
gecenın 2sınde mahalle arasında yardıra yardıra basan gerizekalı hastayı bebeği düşünmüyosa onun arabasının camına yazsan bunları yap diye yapmaz önce beyin olcak sonra o beyın calıscak sonrada bişiler düşünüp yapcak insan
beyinsizlerle olmaz bu iş

Alpay Lök
21-07-2014, 20:32
Yanlış yapana doğruyu söylemenin çok bir anlamı olmayabilir. Ben sizlere ders verecek değilim. Sizin araçlarınızın tadilatlarının onaylanması için çaba göstereceğim. Elimden geldiğince. Kriminal insanlarla işim olmaz. Ancak toplantıda anladık ki, bu süreçte modifiyecilerin imajlarını düzeltmeleri şart. TOSFED yetkilisi modifiyecilerin pistlerde yarışması için çaba gösterecek. Ama caddeleri yarış pistine çevirenler olduğu sürece bu çabalar baltalanır. Modifiyecileri "Pistte Sportmen, Caddede Centilmen" sözü altında sizler birleştirebilirsiniz.. Ben sadece size yardım ederim.

Frid
21-07-2014, 21:16
17) mehmet pank ismi hiç yabancı gelmiyor...

çok zor bir süreç, başarılı olmakta bir o kadar zor görünüyor. yinede umutlu olmak gerek.

MertSerhanÖ.
21-07-2014, 21:55
Ins guzel bi sonuca ulasir.Basarilar diliyorum tum kalbimiz sizinle

mirafiori
21-07-2014, 23:36
valla hocam iyi hoş diyosun ama bu dediklerin insanın içinden gelmeli kimsenin zoruyla kimse bişey yapmaz bu ülkede.
maalesef bana dokunmayan yılan bin yasassın modunda bbir milletiz.
ve ayrıca su daha acı verici bir durum ki bu ülkede kaliteli modifiye yapan insanlar gelir seviyesi yüksek buna paralel olarak okumuş adabını nasıl davrancagını bilen eğitilmiş insanlardan oluşmakta ve o suruculer genellikle daha az dikkat cekmekte ve bu yazmıs olduklarınızı uygulamaktaa
işin bokunu cıkaran ya 20 yasında baba parasıyla arabaya binen dünya umrunda olmayan bebeler
yada eğitim seviyesi düşük geliri az düşük bütçeli arac alıp bununla dikkat cekmek isteyen gruplar.
ünal turan tayfaları sahinciler e30cular gibi
bu genellmedir acınmayın.
bahsettıklerımın içinde elbette dediğim gibi olmayanlarda vardır.
işin sonucu umarım hersey guzel gider ama ülkemizde bu işler zor
gecenın 2sınde mahalle arasında yardıra yardıra basan gerizekalı hastayı bebeği düşünmüyosa onun arabasının camına yazsan bunları yap diye yapmaz önce beyin olcak sonra o beyın calıscak sonrada bişiler düşünüp yapcak insan
beyinsizlerle olmaz bu iş
Ömercim olaya birde şöyle bakalım herşey yolunda gitti dernek kuruldu ruhsata işletme tadilat olayları yasallaştı bu saydığın insanlar zaten bunlarla uğraşmaz aynı tas aynı hamam devam eder :) sen ve senin gibi bilinçli insanlar işi kuralına uygun yapar aracını ona göre kullanır polis çevirsede bir şey diyemez :) her türlü bilinçli kullanıcılar karlı çıkar :) bir denensin farzedelim olmadı ters gitti kaybedilcek ne var ? yada herşey yolunda gitti ? en kötü şuankinden bir tık daha iyi olur :)

rcbrs
22-07-2014, 06:35
sigorta şirketlerinden biri de katılmalı panele , tadilatı onaylayan kurumdan sonra sigorta şirketinin insiyatifine kalınacak kasko primleri artacak .. Muhtemel Ceza ile Artan kasko ve trafik sigortası primi arasında seçim yapma durumunda kalacak insanlar.

PULAT
22-07-2014, 08:05
İnsanları piste yönlendirmek elbette daha güzel olacaktır lakin pist sayısı ülkemizde neredeyse yok denecek kadar az ve fiyatları ülke şartlarında bu işlerle uğraşan pek çoğu kimse için yüksek. Yetkililerinde gereksiz takıntılarından vazgeçmeleri gerek. Zor bir süreç olacak o şimdiden belli. Umarım sonucu hayırlı olur.

Alpay Lök
22-07-2014, 08:07
Sigorta Eksperleri Derneği'nden temsilci olarak iki kişi katıldı. Muhtemelen 16 Ağustos toplantısına da katılacaklar.

Alpay Lök
22-07-2014, 08:09
Arkadaşlar bu projenin başarılı olması sizlerin elinde. Ben size ancak destek olabilirim.

Setre
22-07-2014, 09:02
sigorta şirketlerinden biri de katılmalı panele , tadilatı onaylayan kurumdan sonra sigorta şirketinin insiyatifine kalınacak kasko primleri artacak .. Muhtemel Ceza ile Artan kasko ve trafik sigortası primi arasında seçim yapma durumunda kalacak insanlar.

Sigorta şirketlerini temsilen 2 kişi vardı zaten toplantıda. Ayrıca zaten normal şartlarda bu olay olmasa bile aldığınız parçaları kaskoya yazdırmanız sizin yararınıza oluyor.

Şahsen ben zaten aracımdaki body kit ve spoilerı yazdırdım ***** Türkiye, inadına bile kıran parçalayan olabilir. Yazdırmak gerekiyorki bişi olursa kaskodan alabilesin.

K0213
22-07-2014, 09:55
pozitif düşünmek lazım.

trafikte centilmen olmayı başarırsak, önce ben geçeceğim sevdamız yüzünden saçma sapan trafik oluşturmaktan da kurtuluruz belki.

Yine de,
Cuma günü rolling talebi konuları patlama yaşar gibime geliyor!
Centilmenlik, sosyal sorumluluk, insan hakları, hayvan hakları ve olabilecek tüm örnek teşkil edilmesi gereken konularda burnundan kıl aldırmayan forum ahalisi her gün ceza yemekten bıkmış olsa da, konuya destek verse de cuma akşamı o otobanda gizli gizli boy göstermezse libidosu onu uyutmaz ;)
gibi negatif düşünceleri aklıma getirmeden edemiyorum :icon_wack

rcbrs
22-07-2014, 13:07
Sigorta şirketlerini temsilen 2 kişi vardı zaten toplantıda. Ayrıca zaten normal şartlarda bu olay olmasa bile aldığınız parçaları kaskoya yazdırmanız sizin yararınıza oluyor.

Şahsen ben zaten aracımdaki body kit ve spoilerı yazdırdım ***** Türkiye, inadına bile kıran parçalayan olabilir. Yazdırmak gerekiyorki bişi olursa kaskodan alabilesin.

sigorta primlerinin % artış miktarından bahsedildi mi ?
örneğin body kit ve spoileri yazdırdıktan sonra trafik sigortası ve kasko priminiz ne kadar arttı ?

Setre
22-07-2014, 13:23
Normal'de 1800 ödicektim, ektradan 5000 tl yazdırdım ben 1890 a çıktı açıkçası.

Schumi
22-07-2014, 17:46
Bence en önemli nokta neler teknik değişiklik kapmasına girer ve tadilat işlemi gerektirir. Aksesuar anlamı nedir ne değildir. Dünyada bu iş nasıl yapılır. Hiç modifiye işlemi görmemiş olmasına rağmen fabrikasyon olarak baz model araçtan görsel ve teknik olarak farkları bulunan performanslı model sahipleri ne yapacak (Kanatlı Subaru ve Evo lar gibi, GTI ve OPC ler gibi) Aracın üzerindeki halojen far gene halojen (xenon değil) olacak şekilde TYC yada Depo marka içi siyah bir far takılması yan sanayi oto yedek parça kullanmaktır. Keza OEM karşılığı üretilmiş olan siyah yada LED'li stop gibi. Veya baz sürüm araca GTI tampon takmak gibi. Bu tarz işlemlerin öncelikle serbestliğinin emniyet güçlerine emir veren amirliklere izah edilmesi gerekiyor.

STHL
22-07-2014, 19:34
hazır yapılmışı var Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (http://www.tosfed.org.tr/)

Setre
23-07-2014, 08:27
hazır yapılmışı var Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (http://www.tosfed.org.tr/)

Sokakta yapılan modifiye ile Otomobil sporları Federastonunun hiçbir ilgili yok ne yazıkki. Ayrıda toplantı notlarını incelerseniz TOSFED den bir temsilci olduğunuda görebilirsiniz.

Aksine TOSFED de şikayetçi çünki Ralli araçları bile çevrilebiliyor etaptan etaba giderken. Hep beraber bir çözüm aramaktayız.

Setre
23-07-2014, 08:31
Bence en önemli nokta neler teknik değişiklik kapmasına girer ve tadilat işlemi gerektirir. Aksesuar anlamı nedir ne değildir. Dünyada bu iş nasıl yapılır. Hiç modifiye işlemi görmemiş olmasına rağmen fabrikasyon olarak baz model araçtan görsel ve teknik olarak farkları bulunan performanslı model sahipleri ne yapacak (Kanatlı Subaru ve Evo lar gibi, GTI ve OPC ler gibi) Aracın üzerindeki halojen far gene halojen (xenon değil) olacak şekilde TYC yada Depo marka içi siyah bir far takılması yan sanayi oto yedek parça kullanmaktır. Keza OEM karşılığı üretilmiş olan siyah yada LED'li stop gibi. Veya baz sürüm araca GTI tampon takmak gibi. Bu tarz işlemlerin öncelikle serbestliğinin emniyet güçlerine emir veren amirliklere izah edilmesi gerekiyor.

Kanunda bir bir yazılmış aslında nelerin teknik değişikliğe girdiği ve girmediği. Ancak genel olarak "MODİFİYE" konusunda bir açık var daha doğrusu bununla ilgili bir başvuru olmamış. Biz dernek sayesinde bu başvuruyu yaparak kanunun içinde yer almayı istemekteyiz. Çünki şu anki kanunun kapsamına girmekte "MODİFİYE". Özellikle kanunda bahsi geçen durum Egzoz Emisyonuna uyması. Bunun dışındaki durumlara zaten çok fazla takılmıyor.

Ancak şu anki mevzuat'ta bu parçaları ruhsata yazdıramadığımız için sıkıntı yaşıyoruz. Bunun önüne geçtikten sonra çokdaha kolaylaşacak iş.

Ha polis yazmak istedimi yazacak şey bulur elbet, ama en azından yazdığı şeyler yüzünden parçaları sök takla uğraşmamış olacağız.

Setre
23-07-2014, 09:08
SED - Sigorta Eksperleri Derneği - Yöneticilerimiz "Modifiye Onaylanır Mı" Panelinde (http://www.eksperlerdernegi.com/tr/aktuel-gundem-yoneticilerimiz-modifiye-onaylanir-mi-panelinde.html)

Experler derneği'nin yazısı arkadaşlar toplantı ile ilgili.

Emre Ekrem
23-07-2014, 09:18
Bu oluşum umarım arzu edilen noktaya ulaşır, başarılar.

Mechanix
23-07-2014, 10:00
İkinci toplantıya bende JDM Works adına katılacağım. Oktay ile konuştuk.

Setre
23-07-2014, 10:08
İkinci toplantıya bende JDM Works adına katılacağım. Oktay ile konuştuk.

Evet haberini aldım bende çok teşekkürler . Sizin gibi firmalar ile halledeceğiz bu işi.

Ome_RS
23-07-2014, 10:16
Ömercim olaya birde şöyle bakalım herşey yolunda gitti dernek kuruldu ruhsata işletme tadilat olayları yasallaştı bu saydığın insanlar zaten bunlarla uğraşmaz aynı tas aynı hamam devam eder :) sen ve senin gibi bilinçli insanlar işi kuralına uygun yapar aracını ona göre kullanır polis çevirsede bir şey diyemez :) her türlü bilinçli kullanıcılar karlı çıkar :) bir denensin farzedelim olmadı ters gitti kaybedilcek ne var ? yada herşey yolunda gitti ? en kötü şuankinden bir tık daha iyi olur :)

böylesi çok daha güzel olur hem sıkıntılı insanlardan da bu vesile ile kurtulmuş oluruz. :)

yapılan işleri sonuna kadar destekliyorum umarım cabalar karsılıksız kalmaz olumlu sonuclar elde edilir.
buna vesilen olan herkesede büyük dua ederiz :)

dkaya87
23-07-2014, 10:27
inşallah bu oluşumla birlikte bunlar da azalarak biter...

http://www.cumhuriyet.com.tr/video/video/97869/istanbul_trafiginde_makas_atan_gencler_soke_etti.h tml

Setre
23-07-2014, 12:32
Evet bunu bende izledim ... Modifiye edilmiş edilmemiş bu şekilde kullananlar yüzünden işini adam gibi yapan modifiyeciler de zarar görüyor ... Bölelerini yolda gördüğünüzde uyarınız arkadaşlar en sert şekilde ...

ersandeniz
23-07-2014, 13:10
ben şikayet ettiğimi yazdım da olay çıktı :)

Rizzini
23-07-2014, 13:33
inşallah bu oluşumla birlikte bunlar da azalarak biter...

http://www.cumhuriyet.com.tr/video/video/97869/istanbul_trafiginde_makas_atan_gencler_soke_etti.h tml

Allah'tan bu güne kadar böyleleriyle trafikte hiç karşılaşmadım. Böyle bi kaç video izleyince aklıma bişey geldi. misal böyle normal trafikte orta şeritte 60-70 le gidiyoruz. aynadan gördük, biri makas ata ata geliyo. biz ortadayız, makas atan eleman sol şeritten önümüze sıfır geçicek anladık. tam önümüze kırdığında tamponuna sol çaprazdan yapışıp gazı köklesek, bu elemanın arkayı kaydırıp bariyerlere girmesini sağlasak bizim arabaya ne olur( standart bir c segmenti diyelim). bizim sadece tampon mu gider yoksa bizde savrulur muyuz? Böyle bişeyi kesinlikle yapmayı düşünmüyorum ama olayın fiziği nasıl olur merak ettim :D

_AS_
23-07-2014, 14:34
Allah'tan bu güne kadar böyleleriyle trafikte hiç karşılaşmadım. Böyle bi kaç video izleyince aklıma bişey geldi. misal böyle normal trafikte orta şeritte 60-70 le gidiyoruz. aynadan gördük, biri makas ata ata geliyo. biz ortadayız, makas atan eleman sol şeritten önümüze sıfır geçicek anladık. tam önümüze kırdığında tamponuna sol çaprazdan yapışıp gazı köklesek, bu elemanın arkayı kaydırıp bariyerlere girmesini sağlasak bizim arabaya ne olur( standart bir c segmenti diyelim). bizim sadece tampon mu gider yoksa bizde savrulur muyuz? Böyle bişeyi kesinlikle yapmayı düşünmüyorum ama olayın fiziği nasıl olur merak ettim :D

Makaşçı eleman yanından ortalama 120 130 gibi geçse sende ortalama 90 km de olsan o yanından geçerken tamponuna yapışıp gazı köklesende yetişemezsin.
Şu olabilir; adam tam geçtiğinde arka tamponuna ufak bir buse kondurursan direk spine başlar artık oradan kime saplanır nereden uçar kestirmek imkansız. Buseyi de sert kondurursan veya direksiyona ters kontrayı vermeyi unutursan makasçı adamın aracı önünden çıktığında sende kırdığın yöne doğru tam gaz gider bir yere girersin...

Bu hareketi yapmanında makas atandan daha haklı yanı yok gözümde bildiğin cinayete teşebbüstür. Arada benimde aklıma gelir ama akıl işi değil:)

ontheair
23-07-2014, 17:37
Baştan söyleyeyim amacım konuyu baltalamak veya "olmaz abi boşverin ağustosun ortasında ne uğraşacaksınız toplantı falan" demek değil. Sadece sahip olduğum küçük bir bilgiyi paylaşabilmek.

Daha önce bir haber için karavan üreticileri ile görüşmüştüm. Tam olarak bizimle aynı işi yapmasalarda onlarda bir araçtan başka bir araç çıkartıyorlar. Onlar bi kamyonetten yürüyen bir ev yapıyorlar bizse 100 bg'lik sıradan bir otomobilden bambaşka bir şey. Yani esasında aynı işleri farklı amaçlar için yapıyoruz.

Bu konuşmalar sırasında üreticiler en çok kabaca "tadilat belgesi" olarak tanımlayabileceğim ve Sanayi Bakanlığı tarafından verilen bir belgeden şikayet ediyorlardı. Bu belge üreticinin araçlar üzerinde değişiklik yapabilmesini sağlıyor. Eğer siz bu belgeye sahip bir yerde aracınızı yaptırmazsanız ruhsat alamıyor ve trafiğe çıkamıyorsunuz.

Bu belge tüm markaların her modeli içinayrı ayrı alınıyor. Mesela yukarıda da mesajı olduğu için JDM Works'den örnek verelim. JDM Works'ün son zamanlarda BMW ağırlıklı çalışmalar yaptığını biliyoruz. BMW E36'sını turbolamak için bu belgeye başvurdu gerekli şartları yerine getirdi ve belgeyi aldı. Sonr a başka bir müşteri E39 getirdi. Hayır o araç için belgesi yok ve yaptığı işlemler kanunsuz oluyor. Yani o model için de belge alması şart. E92, F10 vs. vs. Bunların hepsi ayrı otomobiller ve ayrı belgeler gerekiyor.

Buraya kadar ki kısım JDM Works bağlar, bizle ne alakası var diyenelr için geliyor şimdi de. Siz kullanıcı olarak bu belgeye sahip olmayan bir yerden iş yaptırdığınızda aracınızdakş değişiklikleri ruhsata işletemeyeceksiniz. JDM'İn böyle bir gücü vardı ve bu belgeleri aldı. Eskiden 3 lira olan maliyet artık 10 lira olacak çünkü bu belgeler tahmin edebileceğiniz gibi ucuz değil. Bir süre sonra da piyasa da tekelleşme olacak. X garaj Honda üzerine çalışacak, Y garaj BMW üzerine. Ve kaçınılmaz son olarak iş yine merdiven altına kayacak. Sonrasında ise en başa döneceğiz.

Her olayda olduğu gibi yine en büyük iş devlete düşüyor. Bu konu öyle toplantıyla falan halledilebilecek kadar basit bir iş değil. TSE'nin bu konuya eğilmesi gerekiyor. Sanayi Bakanlığının çalışması gerekiyor. Kapsamlı değişiklikler gerekiyor.

Dediğim gibi amacım moralinizi bozmak, olmaz öyle şey demek değil. Sadece bu engellerin kısa vadede çözülmeyeceğini söylemek.

President
23-07-2014, 22:14
@ontheiar

Tespitlerin doğru. Peki devlet bu işle nasıl ilgilenecek?

İşte bu toplantıların amacı modifiye uygulayıcıları (firmalar) ve modifiye kullanıcıları (bizler) bir dernek altında toplanarak talepleri, çözüm önerilerini resmi kanallardan yetkili mercilere iletmek için bir bağlangıç.

Bizler bireysel olarak hiçbir başvuruda bulunamayız, bulunsakta dikkate alınmaz. Bu yüzden hepiniz tek bir çatı altında toplanmalıyız. Durup dururken devlet veya ilgili makamlar bu konuda bir çalışma yapmazlar. Onları yapacağı tek şey emniyete mevcut kanun ve yönetmeliklerin uygulanmasını emretmek ve cezai yaptırımlar uygulamak.

Bizler yurt dışındaki örneklerden faydalanarak araçlarımızı geliştiriyoruz. Fakat bizim araçlarımızın ne derecede geliştiği mühendislik anlamında bilinmiyor, doğru mu yapıyoruz? yanlış mı yapıyoruz? doğru olarak nasıl yapılabilir? doğru olduğu nasıl kanıtlanabilir? gerekli izinler nasıl alınabilir?

Bu bilinmeyenlerin netleşmemesinden dolayı genel yargı otomobil üreticilerinin mühendislik anlamda bizlerin yaptıklarından daha güvenilir olduğu düşüncesinin hakim olmasına neden oluyor.

Bir otomobil neden? nasıl? modifiye edilir. Bunu anlatmak bize düşüyor. Amaç fabrikanın bizlere sunduğundan daha iyi yol tutan, daha iyi fren mesafesine sahip otomobiller yapılıp yapılamadığını değerlendirmek. Dediğim gibi şu anda genel kaygı, fabrikanın yaptığının haricinde araca yapılan en ufak modifiyenin aracı daha güvensiz bir hale getirdiği yönünde. Bu yüzden modifiye yasallaşamıyor. Hepimiz üzerimizde düşeni elimizden geldiği kadar yapmak ve makina mühendisleri odasını teknik anlamda bilgilendirmek anlamında emek vermeliyiz diye düşünüyorum.

Setre
24-07-2014, 08:50
Baştan söyleyeyim amacım konuyu baltalamak veya "olmaz abi boşverin ağustosun ortasında ne uğraşacaksınız toplantı falan" demek değil. Sadece sahip olduğum küçük bir bilgiyi paylaşabilmek.

Daha önce bir haber için karavan üreticileri ile görüşmüştüm. Tam olarak bizimle aynı işi yapmasalarda onlarda bir araçtan başka bir araç çıkartıyorlar. Onlar bi kamyonetten yürüyen bir ev yapıyorlar bizse 100 bg'lik sıradan bir otomobilden bambaşka bir şey. Yani esasında aynı işleri farklı amaçlar için yapıyoruz.

Bu konuşmalar sırasında üreticiler en çok kabaca "tadilat belgesi" olarak tanımlayabileceğim ve Sanayi Bakanlığı tarafından verilen bir belgeden şikayet ediyorlardı. Bu belge üreticinin araçlar üzerinde değişiklik yapabilmesini sağlıyor. Eğer siz bu belgeye sahip bir yerde aracınızı yaptırmazsanız ruhsat alamıyor ve trafiğe çıkamıyorsunuz.

Bu belge tüm markaların her modeli içinayrı ayrı alınıyor. Mesela yukarıda da mesajı olduğu için JDM Works'den örnek verelim. JDM Works'ün son zamanlarda BMW ağırlıklı çalışmalar yaptığını biliyoruz. BMW E36'sını turbolamak için bu belgeye başvurdu gerekli şartları yerine getirdi ve belgeyi aldı. Sonr a başka bir müşteri E39 getirdi. Hayır o araç için belgesi yok ve yaptığı işlemler kanunsuz oluyor. Yani o model için de belge alması şart. E92, F10 vs. vs. Bunların hepsi ayrı otomobiller ve ayrı belgeler gerekiyor.

Buraya kadar ki kısım JDM Works bağlar, bizle ne alakası var diyenelr için geliyor şimdi de. Siz kullanıcı olarak bu belgeye sahip olmayan bir yerden iş yaptırdığınızda aracınızdakş değişiklikleri ruhsata işletemeyeceksiniz. JDM'İn böyle bir gücü vardı ve bu belgeleri aldı. Eskiden 3 lira olan maliyet artık 10 lira olacak çünkü bu belgeler tahmin edebileceğiniz gibi ucuz değil. Bir süre sonra da piyasa da tekelleşme olacak. X garaj Honda üzerine çalışacak, Y garaj BMW üzerine. Ve kaçınılmaz son olarak iş yine merdiven altına kayacak. Sonrasında ise en başa döneceğiz.

Her olayda olduğu gibi yine en büyük iş devlete düşüyor. Bu konu öyle toplantıyla falan halledilebilecek kadar basit bir iş değil. TSE'nin bu konuya eğilmesi gerekiyor. Sanayi Bakanlığının çalışması gerekiyor. Kapsamlı değişiklikler gerekiyor.

Dediğim gibi amacım moralinizi bozmak, olmaz öyle şey demek değil. Sadece bu engellerin kısa vadede çözülmeyeceğini söylemek.

Dediklerin doğru ancak bu toplantının amacı zaten bunu yapmak. Devlet'in bu konu ile ilgilenmesi için Firmaların başvuru yapması gerekiyor. Bireysel başvuruların hiç bir anlamı yok. Bizde bu toplantılar sayesinde Firmaları bir "DERNEK" altında toplayarak Devletin yani Bakanlığın görmesini sağlamak.

Başvuruyu düzgün şekilde yapmak.

Setre
24-07-2014, 08:55
Yani aslında bu toplantıların asıl amacı Firmaları bir araya getirip, onları dernekleştirmek. Ayrıca bu dernekle birlikte çalışacak bu işi kullananların bir derneğini kurmak.

Ve evet işini adam gibi yapmayan "Merdiven Altı" firmaları bitirmek. Bu sayede ülkede kaliteli "Modifiye" yapmak ve yaptırmak.

O kadar abuk subuk gereksiz modifiye yapan firmalar varki, o kadar abuk subuk hareketler yapan gazlayan insanlar varki bunu durdurmak lazım ... Hala sürekli Roll talebi falan görüyorum konularda ... Bu mantıkta olunduğu sürece "Modifiye" nin yasaklanmasının önüne geçilemez.

Şu anda Fransa'da modifiye tamamen yasak. Trafiğe çıkılamıyor hiçbir şekilde ... Bu şekilde abuk subuk gazlanmaya hareketler yapılmaya devam edildiği sürece çok kısa bir süre sonra ne bu işi yapabilicek firma kalıcak, nede biz mod vs. yapamayacağız.

Çıktığımız anda çatır çatır avlanacağız bi ton cezalar ödeyeceğiz ve şimdikinden daha kötü olucak ...

Dookan
24-07-2014, 10:49
Yani aslında bu toplantıların asıl amacı Firmaları bir araya getirip, onları dernekleştirmek. Ayrıca bu dernekle birlikte çalışacak bu işi kullananların bir derneğini kurmak.

Ve evet işini adam gibi yapmayan "Merdiven Altı" firmaları bitirmek. Bu sayede ülkede kaliteli "Modifiye" yapmak ve yaptırmak.

O kadar abuk subuk gereksiz modifiye yapan firmalar varki, o kadar abuk subuk hareketler yapan gazlayan insanlar varki bunu durdurmak lazım ... Hala sürekli Roll talebi falan görüyorum konularda ... Bu mantıkta olunduğu sürece "Modifiye" nin yasaklanmasının önüne geçilemez.

Şu anda Fransa'da modifiye tamamen yasak. Trafiğe çıkılamıyor hiçbir şekilde ... Bu şekilde abuk subuk gazlanmaya hareketler yapılmaya devam edildiği sürece çok kısa bir süre sonra ne bu işi yapabilicek firma kalıcak, nede biz mod vs. yapamayacağız.

Çıktığımız anda çatır çatır avlanacağız bi ton cezalar ödeyeceğiz ve şimdikinden daha kötü olucak ...

hocam iyi güzel yazıyosun hoşsun mantıklı düşüncelerdesin herşeyine katılıyorum ancak;

roll talebi görüyorum hala demişsin..roll pisti yaptıracaksın da bizim mi haberimiz yok?

pistlerde yarışmak güzel hoş da benim sıfırdan kalkacak arabam yok hiç mi gaza basmayım?

ben senede 2 kere piste gireceğim her yarış başına 5bin lira para harcayacağım it kopek piste cam şişe atıp kafamı gözümü yaracak arabama zarar verecek .?

ben peki niye modifiye yapıyım neyi yapıyım yani roll olmazsa neden yapıyım yani kendi başıma gezdiğim 7000 beygir araba neye yarar insanlarla paylaşmadıkça ????

ayrıca roll talebi yapıyoruz evet ama yaptığımız yolu biliyomusun şehir içinde roll yerine kadar seyir halini bozmadan gittiğimizi gecenin bir köründe bomboş bi yolda yapıldığını ?

kusura bakma dostum roll olmazsa zaten modifiyeyi yasaklasınlar gitsin .gereksiz gürültü yapan jantı lastıgı yamuk yumuk duran yok german style yok bilmemne style lastige açı verenlerin alayını toplasınlar haklılar

TaGo
24-07-2014, 11:00
Bu konuları okuyunca aklıma baya eskiler geliyor. Bu formattaki ilk derneği (en azından öncesinde vardı ise bilemiyorum) kurmuştuk. Dernek çatısı altında EGE bölgemize ilk Modifiye fuarınıda oluşturmuştuk. Bugün o bünyede yer alan üyelerden birçoğu Türkiye de modifiye sektöründe başı çeken firmalar arasında. Aşağıda linklerden kalıntılar kalmış geriye yazık. Sonra dernek çar çur oldu...

http://www.techturkey.com/forum/sohbet/1611-trtuning-mayis-sayisi-ve-yeni-tuning-dergnz-modify-bayilerde.html

http://www.motorspor.com/haberler/tuning-tutkunlari-izmir-de-bulustu

TaGo
24-07-2014, 11:02
Ege Tuning ve Motorsporları Derneği olarak 2005 senesinde Dernekler masasından açılışımızı almışız.

Setre
24-07-2014, 13:03
hocam iyi güzel yazıyosun hoşsun mantıklı düşüncelerdesin herşeyine katılıyorum ancak;

roll talebi görüyorum hala demişsin..roll pisti yaptıracaksın da bizim mi haberimiz yok?

pistlerde yarışmak güzel hoş da benim sıfırdan kalkacak arabam yok hiç mi gaza basmayım?

ben senede 2 kere piste gireceğim her yarış başına 5bin lira para harcayacağım it kopek piste cam şişe atıp kafamı gözümü yaracak arabama zarar verecek .?

ben peki niye modifiye yapıyım neyi yapıyım yani roll olmazsa neden yapıyım yani kendi başıma gezdiğim 7000 beygir araba neye yarar insanlarla paylaşmadıkça ????

ayrıca roll talebi yapıyoruz evet ama yaptığımız yolu biliyomusun şehir içinde roll yerine kadar seyir halini bozmadan gittiğimizi gecenin bir köründe bomboş bi yolda yapıldığını ?

kusura bakma dostum roll olmazsa zaten modifiyeyi yasaklasınlar gitsin .gereksiz gürültü yapan jantı lastıgı yamuk yumuk duran yok german style yok bilmemne style lastige açı verenlerin alayını toplasınlar haklılar

Bence kusura bakma ama roll dediğin şey zaten çok ama çok anlamsız. Kimin cebinde daha çok para varsa, onun arabası diğerinin arabasını geçer yani ...

Modifiye demek bu değil. Modifiye tamamen keyif için yapılan birşey ki artık her ay pist günleride mevcut. Çok gazlamak isteyen gitsin pistte gazlasın ...

Sen arabana para harcadın ne kadar iyi gidicek deneyeceksin die bir sürü insanın hayatını tehlikeye atma hakkın olamaz.

Roll ların genellikle nerede yapıldığını çok çok iyi biliyorum, özellikle istanbul'da genellikle Ataşehir Starbucks ta buluşulup köprü yolunda vs. de yapılıyor. Nerede olursa olsun "yarışmanın yeri, yarış pistidir."

Evet yarışmanın yeri "YARIŞ PİST" dir ki artık eskisi gibi değil pistlerde mevcut. Gerek İzmit Körfez olsun gerek İstanbul Park olsun var pist.

Madem çok yetenekli şöför herkez böle düşünüyor taksın transponder'ını göstersin yeteneğini.

Düz yolda 2. 3. vites te gazlamak şöförlük değildir. İsteyen küfür etsin laf etsin ama bu bir gerçek. 70 yaşında dedeye ver düz yolda oda gazlar ...

Setre
24-07-2014, 13:07
Ki pistte gazlamak için 5000 TL değil , 250 tl veriyorsun. Ha arabama zarar geliyor diceksin, o yapılan ROLL dada araca zarar geliyor hiçbir farkı yok ...

250 TL pist + 120 transponder + 100 TL de benzin de ... Etti 470 tl . Ayda 2 ayda bir en kötü gidersin...

Sokakta gazlamak herkezin rahatına geliyor düşünmüyor çünki sonunu ... Ne kendi canını ne başkasının canını ...

Dookan
24-07-2014, 14:02
Ki pistte gazlamak için 5000 TL değil , 250 tl veriyorsun. Ha arabama zarar geliyor diceksin, o yapılan ROLL dada araca zarar geliyor hiçbir farkı yok ...

250 TL pist + 120 transponder + 100 TL de benzin de ... Etti 470 tl . Ayda 2 ayda bir en kötü gidersin...

Sokakta gazlamak herkezin rahatına geliyor düşünmüyor çünki sonunu ... Ne kendi canını ne başkasının canını ...

sen nasıl hesapladın hocam onu.

çekici 1000
yarış 500
2 gun otel parası 500
yedin içtin 200
vht yi suruyo adam yarımyamalak yarısı dışarda yarışı içerde kalıyo bide kırdın arabayı .
git konyaya bide cam şişeyle saldırıyolar

450 ye yarış bul her hafta gidelim hocam ankarada pist olsa doğru dedıgın.

ayrıca hocam başkasının canıyla ne alakası var 4km duzlukte in cin top oynuyo sokakta.

ayrıca roll luk araba var 400 luk araba var top speed e cıkıyosun evin bahcesinde texas one mile yapacak bi arkadaş mı var ki hocam.

sadece dedigim gibi apaçi tayfasının benim stock gorunumlu sessiz sokakta değil sadece otobanda gazlayan arabamı karıştırmamaları gerek ben böyle dsunuyorum

Dookan
24-07-2014, 14:10
Bence kusura bakma ama roll dediğin şey zaten çok ama çok anlamsız. Kimin cebinde daha çok para varsa, onun arabası diğerinin arabasını geçer yani ...

Modifiye demek bu değil. Modifiye tamamen keyif için yapılan birşey ki artık her ay pist günleride mevcut. Çok gazlamak isteyen gitsin pistte gazlasın ...

Sen arabana para harcadın ne kadar iyi gidicek deneyeceksin die bir sürü insanın hayatını tehlikeye atma hakkın olamaz.

Roll ların genellikle nerede yapıldığını çok çok iyi biliyorum, özellikle istanbul'da genellikle Ataşehir Starbucks ta buluşulup köprü yolunda vs. de yapılıyor. Nerede olursa olsun "yarışmanın yeri, yarış pistidir."

Evet yarışmanın yeri "YARIŞ PİST" dir ki artık eskisi gibi değil pistlerde mevcut. Gerek İzmit Körfez olsun gerek İstanbul Park olsun var pist.

Madem çok yetenekli şöför herkez böle düşünüyor taksın transponder'ını göstersin yeteneğini.

Düz yolda 2. 3. vites te gazlamak şöförlük değildir. İsteyen küfür etsin laf etsin ama bu bir gerçek. 70 yaşında dedeye ver düz yolda oda gazlar ...

şu dedıgının modifiye ile ilgili konuyla ne alakası var.soforlukle ne alakası var.modifiye soforluk mu demek.duz yolda gel de gazla hocam kullandın mı hiç sen 850 hp araba nabacam ben 850 hp arabayla pıstemı gırecem gaza basar basmaz virajı dumduz mu geciyim.sen almışsın pist arabası pist de pist diyip duruyosun bende almışım guclu araba belki anca düz gıdıyo vıraja gıremıyo??

ayrıca bunun parası olanı ayırt eden ayırt etmeyen birşey degil ki ne alakası var konuyu saptırıyosun bence.zaten parası olmayan adam modifiye işine girermi sen hiç modifiyeli bi turbo aldınmı hocam olmuş 10bin lira akü olmuş 1000 lira.

ayrıca başkasının hayatının tehlikeye atıldıgına katılıyorum tamam yazık insanları sokakta tedirgin ediyosun 300 le yanından gecıyosun da o yüzden biz cıkıyoruz gece 2 de in cin top oynadıgı otobanda basıyoruz 1.5km gazlıyorumm onumde araba yok bu yarış değilmi? boykot et o zaman filmleri hiçbirini izleme dostum.

haksızsın demıyorum ama şehrin ortasında yanyan agzına kadar eksozu acık arabayla gezenleri bizle kıyaslama

Setre
24-07-2014, 14:15
sen nasıl hesapladın hocam onu.

çekici 1000
yarış 500
2 gun otel parası 500
yedin içtin 200
vht yi suruyo adam yarımyamalak yarısı dışarda yarışı içerde kalıyo bide kırdın arabayı .
git konyaya bide cam şişeyle saldırıyolar

450 ye yarış bul her hafta gidelim hocam ankarada pist olsa doğru dedıgın.

ayrıca hocam başkasının canıyla ne alakası var 4km duzlukte in cin top oynuyo sokakta.

ayrıca roll luk araba var 400 luk araba var top speed e cıkıyosun evin bahcesinde texas one mile yapacak bi arkadaş mı var ki hocam.

sadece dedigim gibi apaçi tayfasının benim stock gorunumlu sessiz sokakta değil sadece otobanda gazlayan arabamı karıştırmamaları gerek ben böyle dsunuyorum

Intercity İstanbul Park (http://intercitypark.com/) Pist günlerinden bahsediyorum ... Resmi pist yarışlarından bahsetmiyorum .

Sokakta senin ne güvenliğin var ? Kask mı takıyorsun ? Diyelimki roll yaparken lastiğin patladı yandaki aracın üstüne çıktın ne olucak ? Kim verecek hesabını ?

İzmit Körfez dede artık sürekli drag yarışları yada Time Trail yarışları düzenleniyor ... Kimsede senden 1000 - 2000 lira istemiyor.

Setre
24-07-2014, 14:19
şu dedıgının modifiye ile ilgili konuyla ne alakası var.soforlukle ne alakası var.modifiye soforluk mu demek.duz yolda gel de gazla hocam kullandın mı hiç sen 850 hp araba nabacam ben 850 hp arabayla pıstemı gırecem gaza basar basmaz virajı dumduz mu geciyim.sen almışsın pist arabası pist de pist diyip duruyosun bende almışım guclu araba belki anca düz gıdıyo vıraja gıremıyo??

ayrıca bunun parası olanı ayırt eden ayırt etmeyen birşey degil ki ne alakası var konuyu saptırıyosun bence.zaten parası olmayan adam modifiye işine girermi sen hiç modifiyeli bi turbo aldınmı hocam olmuş 10bin lira akü olmuş 1000 lira.

ayrıca başkasının hayatının tehlikeye atıldıgına katılıyorum tamam yazık insanları sokakta tedirgin ediyosun 300 le yanından gecıyosun da o yüzden biz cıkıyoruz gece 2 de in cin top oynadıgı otobanda basıyoruz 1.5km gazlıyorumm onumde araba yok bu yarış değilmi? boykot et o zaman filmleri hiçbirini izleme dostum.

haksızsın demıyorum ama şehrin ortasında yanyan agzına kadar eksozu acık arabayla gezenleri bizle kıyaslama

benim pist aracım yok ayrıca yanlış düşünüyorsun. Normal şekilde aracım var kendimce modifiye ediyorum.

850 HP araç yapıcak bütçen var ise katıl draglara yarış ... Sokakta yarışmanın hiçbir bahanesi yok hem kendini hem diğer insanları riske sokuyorsun ... Yada pist aracı hazırla resmi yarışlara katıl ...

Sokakta yarışmanın ciddi anlamda hiçbir bahanesi yok ... Bunu savunmakta kusura bakma cahillik... Bu şekilde sokakta yarışıldığı sürece insanlar bütün modifiyecilere küfür de eder ... Bela da okur...

Neyse bu konunun amacı ROLL yapmak savunmak değil ...

Modifiye'yi yasal hale getirmek ... Bu şekilde yarış yapıldıkça bu iş olduğundan daha zor hale geliyor durum budur...

Setre
24-07-2014, 14:21
Yılda 10 tane istanbul parkta neredeyse bir o kadarda İzmit Körfez pistinde yarış var. Yarışmak isteyen adam gider paşa paşa yarışır.

Ha sen sokakta yarışmak istiyorsan koskoca adam olmuşsun zaten yarışırsın ... Ama yarın öbürgünbaşına bişi gelir, bir arkadaşına çarparsın öldürürsün ... Yada bir araca çarpar kamyon altına girersin ... O zaman kafanı duvarlara vurursun ama iş işten geçmiş olur ...

Setre
24-07-2014, 14:22

Toplantımız 16 Ağustos Cumartesi günü Beyoğlu Makine Mühendisleri Odasında arkadaşlar buradan takip edebilirsiniz...

Dookan
24-07-2014, 14:28
dragla ne alakası var hocam drag ayrı bi yarış top speed ayrı bi yarış taktın draglara 400 metre de geçsem nolru geçmesem nolur bende böyle dusunuyorum belki ben 300 320 ye kadar yarışıyorum arabam uzunda hızlı kısa da değil ya da 2 çeker .şimdi 2 çeker arabayı dragta tutunsun diye bütün herşeyini bozuyum mu sokakta gezilmeyecek hale mi getiriyim getirmek istemiyorum belki o zaman yarış mı yapmayım yani .drag işi ayrı iş pist işi ayrı iş hepsinin yeri ayrı ama şunu unutma ki roll diye bişey var yani ister 10 la giderken bas istersen 3 km sıfırdan kalkıp bas uzun soluklu basacagın bi yarış var ve bu pistte mumkun değil.

cahillik dediğin benimki ne kadar cahillikse seninkide o kadar cahillik taktın 400 metre yarışa viraja 2sinide yapamıyo kardeşim benim arabam her araba 0 dan hızlı kalmak zorunda değil ya da viraja iyi girmek zorunda. anatomisini hiç bozmadığım arabamla kapalı bir otobanda gazlamak ıstıyorum heryeri kırık dokuk hiç bi guvenlıgı olmayan drag arabalarından daha guvenlı bence

Setre
24-07-2014, 14:32
dragla ne alakası var hocam drag ayrı bi yarış top speed ayrı bi yarış taktın draglara 400 metre de geçsem nolru geçmesem nolur bende böyle dusunuyorum belki ben 300 320 ye kadar yarışıyorum arabam uzunda hızlı kısa da değil ya da 2 çeker .şimdi 2 çeker arabayı dragta tutunsun diye bütün herşeyini bozuyum mu sokakta gezilmeyecek hale mi getiriyim getirmek istemiyorum belki o zaman yarış mı yapmayım yani .drag işi ayrı iş pist işi ayrı iş hepsinin yeri ayrı ama şunu unutma ki roll diye bişey var yani ister 10 la giderken bas istersen 3 km sıfırdan kalkıp bas uzun soluklu basacagın bi yarış var ve bu pistte mumkun değil.

cahillik dediğin benimki ne kadar cahillikse seninkide o kadar cahillik taktın 400 metre yarışa viraja 2sinide yapamıyo kardeşim benim arabam her araba 0 dan hızlı kalmak zorunda değil ya da viraja iyi girmek zorunda. anatomisini hiç bozmadığım arabamla kapalı bir otobanda gazlamak ıstıyorum heryeri kırık dokuk hiç bi guvenlıgı olmayan drag arabalarından daha guvenlı bence

Senin bu isteğin yasa dışı bir istek ve dünyanın heryerinde yasa dışı bu ... Yasal olan bişi değil yani öncelikle bunu anlaman gerekiyor. Yani yasa dışı bişiyi savunuyorsun ... Uyuşturucu kullanmak vs. ne kadar yasa dışı ise buna aynı şey. Yasa dışı ...

Benim yapmaya çalıştığım şey Modifiye denen şeyi yasal hale getirmek... İnsanları "YASA DIŞI" olmaktan kurtarmak...

Sana göre cahillik ise eyvallah. Sen yasa dışı olarak yarışmaya tabiki devam edebilirsin huylu huyundan vazgeçmez ... Ama senin yaptığın sevdiğin yarış yüzünden hepimizin adı lekeleniyorsa bence bir oturup düşünmen gerekir.

Madem 850 hp yapıcak kadar paran var, yada 300-320 km hızları görecek paran var, almanyada var otoban gider gazlarsın.

Setre
24-07-2014, 14:37
Deadly street race accident. - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=5IbPf1lxk7E)

Bu rolling değil eyvallah, ama bu sokakta yarışan herhangi birinin başına gelebilir ... Sonuçta bu arabalar insan yapımı en ufak bir sorun çıksa canın tehlikede ... Sen tehlikeye atmak isteyebilirsin saygı duyuyorum ama başka insanı atmayada hakkın yok.

ahmet_xy
24-07-2014, 14:37
doğukana katılıyorum.
ben şehir içi-dışında kuvvetli araba kullanmak istiyorum.
pist, drag vs olayını herkes düşünmeyebilir.

anlaşılan o ki; en iyisi fransa gibi toptan modifiye yasaklansın.

Setre
24-07-2014, 14:39
Siz yarışın arkadaşlar umarım uzun ömürlü olursunuz ... Siz destek vermeyin lütfen zaten başlatılan bu kampanya'yada ...

Dookan
24-07-2014, 14:43
neyse bi dunya sey yazmıştım sildim.

ben senden yanayım bunda sıkıntı yok akrdeişm yanlış anlaşılmasın forumdan bu konusma olmuyo saatlerce yuzyuze konusmak gerek ben senı haklı buluyorum ama benımde bırcok haklı yonlerım var bu seyircisi zayıf millet için ne piste girerim ne de boktan pıstlerde arabayı kırarım ..maliyet kısmına gelince öyle 100 lıra verıp pıst 100 lıra yakıt falan olsa ohooo pıstten cıkmam dışarı ama öyle değil işte harcanılan parayı giden bilir.verilen emege degmıyo

Setre
24-07-2014, 14:45
doğukana katılıyorum.
ben şehir içi-dışında kuvvetli araba kullanmak istiyorum.
pist, drag vs olayını herkes düşünmeyebilir.

anlaşılan o ki; en iyisi fransa gibi toptan modifiye yasaklansın.

Kimse size şehir içinde kuvvetsiz araba kullanmayın demiyor ... Ama o kuvvetli araba ile insanların canını tehlikeye atmayın diyor ...

Her hafta yüzlerce araba bağlanıyor ney modifiye ettin diye ... Bunun sebebide insanları rahatsız etmek, tehlike atmak ... Bizde diyoruzki bunu yapmayın kimsenin canı yanmasın herkezde rahat rahat arabasına ne yapıyorsa yapsın ...

Bunda yanlış hiçbişi yok ...

ahmet_xy
24-07-2014, 14:46
Siz yarışın arkadaşlar umarım uzun ömürlü olursunuz ... Siz destek vermeyin lütfen zaten başlatılan bu kampanya'yada ...

eyvallah. zaten destekle falan düzeleceğe benzemiyor. emniyet kararını vermiş, sonumuz fransa gibi olacak :)

B.Koçer
Piste cıkalım cıkmasına da piste cıkmak ıcın ıstanbula mı gidip gelelim
izmite gidelim burdan 600-600
1200 km yol

piste cıkmak ayrı bi para 400-500 den başlıyor

izmirde pist organıasyonu yok denecek kadar az
ha oluyormu organıasyon oluyor eyvallah ama pistin yanındaki boslukta yıne donuyorlar kontak kapatıp acıyorlar

bence bunların onune gecılmesı cok cok zor

her arabasına egsoz filtre takan piste cıkamaz ki roll dedıgınız gıbı cok daha rahat masrafsız ama tehlikeli

zaten bu ulkenın motorsporları bıle adam akıllı calısmadıktan kendı ıclerınden kopukluklar olduktan sonra bırakın pıst yarısını bısıklet yarısı bıle bıze cok :)

Setre
neyse bi dunya sey yazmıştım sildim.

ben senden yanayım bunda sıkıntı yok akrdeişm yanlış anlaşılmasın forumdan bu konusma olmuyo saatlerce yuzyuze konusmak gerek ben senı haklı buluyorum ama benımde bırcok haklı yonlerım var bu seyircisi zayıf millet için ne piste girerim ne de boktan pıstlerde arabayı kırarım ..maliyet kısmına gelince öyle 100 lıra verıp pıst 100 lıra yakıt falan olsa ohooo pıstten cıkmam dışarı ama öyle değil işte harcanılan parayı giden bilir.verilen emege degmıyo

Modifiye'yi yasallaştırmakla birlite, bu dediğinin üzerindede çalışmalara başlicam inşallah ...

Özellikle Canada'da her hafta Time-Trail vs. günleri düzenlenmekte. 25 dolar katılım ücreti. Havaalanı gibi geniş yerlerde yapılmakta.

İnşallah ileriki adım bu ...

Setre
24-07-2014, 14:48
Arkadaşlar hep klasik şikayet bu , pist yok vs. Artık şikayet etmektense bence bişilere çabalamak lazım ...

Ben Firma sahibi değilim, zengin değilim, hergün sabah 9 akşam 6 çalışıyorum ... Arabamı aldım modifiye yapıyorum ...

Şu anda kendi imkanlarımla bu işi yasallaştırmaya adım attım ... Attığım bu adımla bir çok yerden destek görüyorum ve bu işe yasal hale getirme yolunda ilerliyorum ...

Bu yüzden şikayet etmek yerine birşeyler yapmaya çalışalım artık ... Çünki biz çalışmassak kimse bizim için bişi yapmıyor ...

Setre
24-07-2014, 14:56
Piste cıkalım cıkmasına da piste cıkmak ıcın ıstanbula mı gidip gelelim
izmite gidelim burdan 600-600
1200 km yol

piste cıkmak ayrı bi para 400-500 den başlıyor

izmirde pist organıasyonu yok denecek kadar az
ha oluyormu organıasyon oluyor eyvallah ama pistin yanındaki boslukta yıne donuyorlar kontak kapatıp acıyorlar

bence bunların onune gecılmesı cok cok zor

her arabasına egsoz filtre takan piste cıkamaz ki roll dedıgınız gıbı cok daha rahat masrafsız ama tehlikeli

zaten bu ulkenın motorsporları bıle adam akıllı calısmadıktan kendı ıclerınden kopukluklar olduktan sonra bırakın pıst yarısını bısıklet yarısı bıle bıze cok :)

İstanbul'da ucuzladı bu durum çünki org düzenleniyor . İzmir 'de düzenlenmiyorsa siz el atın düzenlemek için ... Herşeyin yolu var, yeterki çabalayan olsun ...

Piste her araç çıkabilir arkadaşlar istanbul park ta çok enteresan araçlar görünüyor ... Fiesta TDI, Şahin Doğan yeterki çıkmak istesin ...

Dookan
24-07-2014, 15:03
Deadly street race accident. - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=5IbPf1lxk7E)

Bu rolling değil eyvallah, ama bu sokakta yarışan herhangi birinin başına gelebilir ... Sonuçta bu arabalar insan yapımı en ufak bir sorun çıksa canın tehlikede ... Sen tehlikeye atmak isteyebilirsin saygı duyuyorum ama başka insanı atmayada hakkın yok.

yaa kardeş sen bıraktın modifiyeyi işi doktun duygusallıga sosyal mesajlara.başkasının canına nıye kastedelim kardeş otobanda sol şeritte 60 la giden ibne kastedıyo asıl yarışta kafamıza şişe atan ıbne kastedıyo..

şu an sadece mesaj veren televızyon spıkerı gıbı konusuyosun hayatnıda hiç yarış yapmış gibi değil .bide yazmışsın inşalalh cok yaşarsınız diye ayıp degılmı su konusmanın altında bile kinaye var niye ölelim kardeş inşallah sende çok yaşarsın o zaman .yani sana bu sekılde cevap verdik diye sen oldun elit biz olduk can alıcı sokak çakalımı ??

Setre
24-07-2014, 15:10
yaa kardeş sen bıraktın modifiyeyi işi doktun duygusallıga sosyal mesajlara.başkasının canına nıye kastedelim kardeş otobanda sol şeritte 60 la giden ibne kastedıyo asıl yarışta kafamıza şişe atan ıbne kastedıyo..

şu an sadece mesaj veren televızyon spıkerı gıbı konusuyosun hayatnıda hiç yarış yapmış gibi değil .bide yazmışsın inşalalh cok yaşarsınız diye ayıp degılmı su konusmanın altında bile kinaye var niye ölelim kardeş inşallah sende çok yaşarsın o zaman .yani sana bu sekılde cevap verdik diye sen oldun elit biz olduk can alıcı sokak çakalımı ??

Duygusallık ile alakası yok. Sokaktaki yarışlardan dolayı bakanlık modifiyeyi yasaklamayı düşünmekte. Bunun önüne geçmeye çalışıyorum ... Herkez sokakta gazlıyor ama yapmamak gerekir. Bunu savunmakta normal bişi değil ...

Kinaye li söylemedim ama sokakta abuk subuk yarışmanın gazlamanın savunulacak bir yanı yok ...

Bu konun amacını nedir hiç okudunmu acaba tamamen ???

Koskoca adamları bir araya getirdik bir şans ile ve arabana taktığın o parçaları yasal hale getirmeye çalışıyoruz .... Özellikle okuduysan bari bu işi yapana kadar uslu durun diye yazdık ...

Amaç ne ? Senin zararına mı ??? hayır değil ... Arabana taktırdığın parçaları Ruhsata yazdırsan senin zararınamı olacak ??? hayır olmayacak ...

Ama tutturmuşsunuz bir roll, 300+ hız yapacam onu geçecem bunu geçecem ...

Sen yap yapacağını kimse sana zorla yapma diyemez zaten ... Ama bunu savunacağın yer bu konu değil ... Çünki bu konuda buna baş koymuş insanlar bunun için işini gücünü bırakıp çalışan insanlar buna karşı ...

Setre
24-07-2014, 15:12
Yıllardır hepimiz az çekmiyoruz sakin sakin giderken polisimn biri geliyor yok arabana ABARTI egzoz takmışsın, yok film yapmışsın yok şunu yapmışsın yok süs takmışsın ...

Kimseye zararı olmayan adamıda alıyorlar, abuk subuk hareket yapanıda alıyorlar ...

Bırakın biz bi bunun önüne geçelim, yasal olarak aldığımız parça yüzünden ceza yemeyelim ... Yarışan gene yarışır zaten ...

Ama Allah rızası için şu konuda bunu yapmayın bi rahat dursun herkez.... Zaten herkez ayakta şu sıralarda ...

Setre
24-07-2014, 15:14
Devlet'in polisin eline koz vermekten başka birşey yapmıyorsunuz, sadece şuraya yazdıklarınızı okusa adamlar zaten direk yasaklarlar ...

Setre
24-07-2014, 15:21
Bence kavgayı bırakıp bı işe hepberaber el atmamız lazım ... Yahu ben bu kadar uğraşıorm en ufak bi çıkarım yok varsa lastiğim patlasın arkadaş =)

Dookan
24-07-2014, 15:21
modifiye sokaktaki yarışlardan dolayı değil sıfır çizen eksozu açık apaçilerin makas atanların milletin canına kast edenlerin yüzünden anladınmı bizim yüzümüzden değil yanii

Cans1993
24-07-2014, 15:23
Setre bazı şeyleri bazı insanlara anlatamazsın boşver takma.

Kardeşim sokakta yarışmayacaksın bu kadar net.Banlanıcam diye korkuyordum ama yazıcam artık yeter yolda tam gaz (bize göre kaplumbaga) giderken kontak kapatıp egzoz patlatan vtec acıcam diye arabanın yedisülalesini rahatsız eden otoyollarda caddelerde cayır cayır yan verenler buna ek olarak eşşek gibi kamber verip tekerleri yan şeritten giden araçlar yüzünden bu haldeyiz.Bırakın Allah aşkına yapmayın gözünüzü seveyim hepiniz benden büyüksünüz ama bunları göremiyormusunuz ? Normal günler de yolunda giden full body kitli gti poloya bişey diyorlar mi HAYIR ! Sacmalamayın ALLAH AŞKINA YA.Bu yasaklar başladıgından beri video koyanlar dolu bir tanesinin egzozu yok durdurmuyorlar.Adamlar gürültüden şikayetci bu kadar basit.Koyma arkadaşım şu aracın arkasına ninenin dedenin sobasından söktüğü boruyu.

Sizin gibiler yüüzünden bizlerde yandık zır stock olan sadece basık diye aracımı bagladılar.Aracımı gittim cıkardım cıkartırkende bu olaylara neden olan herkese beddua ettim.Kulakları cınlamıştır bazı arkadaşların !

Setre
24-07-2014, 15:24
modifiye sokaktaki yarışlardan dolayı değil sıfır çizen eksozu açık apaçilerin makas atanların milletin canına kast edenlerin yüzünden anladınmı bizim yüzümüzden değil yanii

Peki kardeşim sen öle diorsan öyledir ... Ama şöle söliim Ataşehir Rolling Nights tan dolayı Ataşehirde araca çifteli ile ateş eden oldu sesten dolayı ... Kısaca ne olursa olsun "MODIFIYECILER" diye tabir edilen kesimin içine sende bende o apachi diye dönen egzoz takan adamların tamamı girmekte ...

Hatta aracında en ufak modifiye olmayıp öküz gibi makas atan adamlar da ne yazıkki şu anda bu gruba dahil edildi...

Setre
24-07-2014, 15:25
Bu sebepten birazcık sakin durup bu iş tamamen yasaklanmadan bir şekilde dur dememiz gerekiyor.

Çünki bundan hepimiz zarar göreceğiz ... Keyfimiz tamamen elimizden alınmış olacak.

Dookan
24-07-2014, 15:29
Setre bazı şeyleri bazı insanlara anlatamazsın boşver takma.

Kardeşim sokakta yarışmayacaksın bu kadar net.Banlanıcam diye korkuyordum ama yazıcam artık yeter yolda tam gaz (bize göre kaplumbaga) giderken kontak kapatıp egzoz patlatan vtec acıcam diye arabanın yedisülalesini rahatsız eden otoyollarda caddelerde cayır cayır yan verenler buna ek olarak eşşek gibi kamber verip tekerleri yan şeritten giden araçlar yüzünden bu haldeyiz.Bırakın Allah aşkına yapmayın gözünüzü seveyim hepiniz benden büyüksünüz ama bunları göremiyormusunuz ? Normal günler de yolunda giden full body kitli gti poloya bişey diyorlar mi HAYIR ! Sacmalamayın ALLAH AŞKINA YA.Bu yasaklar başladıgından beri video koyanlar dolu bir tanesinin egzozu yok durdurmuyorlar.Adamlar gürültüden şikayetci bu kadar basit.Koyma arkadaşım şu aracın arkasına ninenin dedenin sobasından söktüğü boruyu.

Sizin gibiler yüüzünden bizlerde yandık zır stock olan sadece basık diye aracımı bagladılar.Aracımı gittim cıkardım cıkartırkende bu olaylara neden olan herkese beddua ettim.Kulakları cınlamıştır bazı arkadaşların !

kime diyon sen bunları bana mı

Cans1993
24-07-2014, 15:32
kime diyon sen bunları bana mı

Niye üzerine alınıyorsun ki ?

Setre
24-07-2014, 15:33
Arkadaşlar özellikle 16 ağustostaki toplantıya bir çok önemli kişi katılacak. İlk toplantımıza katılan kişilerin dışında daha birçok önemli isim beklemekteyiz.

16 Ağustos'a kadar özellikle tanıdığınız firmalara haber verirseniz çok makbule geçer.

Toplantı yeri ile ilgili bilgiyi linkten görebilirsiniz ;

Ayrıca yardımcı olacağını düşündüğümüz imza kampanyasına katılırsanız çok yardımcı olursunu, bu sorun hepimizin sorunu hepberaber çözmemiz gerekiyor ;

https://www.change.org/tr/kampanyalar/modifiye-firmalar%C4%B1-yolda-centilmen-pistte-sportmen

Şimdiden destekleriniz için çok teşekkür ederim kendi adıma ...

Dookan
24-07-2014, 15:36
Niye üzerine alınıyorsun ki ?

benim mesajımın altına yazmışın ondan alınıyorum ???bana mı dedin demedin mi

Setre
24-07-2014, 15:38

Doğukan arkadaşım, lütfen rica ediyorum gereksiz tartışmalara girmesek... Çünki gerçekten yeri burası değil.

Rica ediyorum gerçekten.

Cans1993
24-07-2014, 15:40

Benden yaş olarak büyüksünüz ve saygı ile yaklaşıyorum farkında iseniz forumda mesaj atınca en son mesaj atanın altına yazıyor yazıyı görüyorsanız bende yorumumu yazdım ve sizin altınıza ekledi.Size söylemiş olsaydım böyle alıntı yapardım yeterince açıklayıcı oldum sanırım

Dookan
24-07-2014, 15:44
Benden yaş olarak büyüksünüz ve saygı ile yaklaşıyorum farkında iseniz forumda mesaj atınca en son mesaj atanın altına yazıyor yazıyı görüyorsanız bende yorumumu yazdım ve sizin altınıza ekledi.Size söylemiş olsaydım böyle alıntı yapardım yeterince açıklayıcı oldum sanırım

böyle acıklayıcı oldu evet teşekkür ederim.

konuyu bozmak gıbı bır nıyetım yok hararetli bir sekılde bırbırımızle tartısabılırız bazı şeyler paylaşabılırız ama bunu dışarı taşırmamak lazım tabiki ..

inşallah bahse konu olayı faaliyete geçirirsiniz elimizdenne gelıyosa bızde yardımcı oluruz

Saygılar

Setre
24-07-2014, 15:45

konuyu bozmak gıbı bır nıyetım yok hararetli bir sekılde bırbırımızle tartısabılırız bazı şeyler paylaşabılırız ama bunu dışarı taşırmamak lazım tabiki ..

inşallah bahse konu olayı faaliyete geçirirsiniz elimizdenne gelıyosa bızde yardımcı oluruz

Saygılar

Çok teşekkür ederim desteğiniz için ... İnşallah bu yolun sonunda istediğimiz olacak ve en azından durup dururken çevrilmelerden yasaklardan kısıtlamalardan kurtulacağız :)

Schumi
24-07-2014, 15:46
Modifiye gene yasak olsun o benim umrumda değil. TUV onaylı olarak yurt dışında satılan parçaları sorunsuz kullanabilelim yeter. Herkez modifiye denince farklı şey anlıyor. JDM Works'ün BMW turbolamasıda modifiye, markalı bir coilover takmakta modifiye kimisine göre. BMW turbolamanın yasal olarak bir dayanağı olabileceğini sanmıyorum ancak süspansiyon sisteminde değişiklik diye TÜV onaylı bir parça yüzünden ceza yemek sinir bozucu olur.

Cans1993
24-07-2014, 15:47

Saygılar

İşte beklediğim cevap :icon_tup:

Hep birlikte birleşirsek çok güzel şeyler yapabilecegimize inanıyoruz bizlerde.Tartışarak kavga ederek yada ben yardım etsemde degismeyecek diyerek hiçbir şeyi değiştiremeyiz !

Setre
24-07-2014, 15:48
Modifiye gene yasak olsun o benim umrumda değil. TUV onaylı olarak yurt dışında satılan parçaları sorunsuz kullanabilelim yeter. Herkez modifiye denince farklı şey anlıyor. JDM Works'ün BMW turbolamasıda modifiye, markalı bir coilover takmakta modifiye kimisine göre. BMW turbolamanın yasal olarak bir dayanağı olabileceğini sanmıyorum ancak süspansiyon sisteminde değişiklik diye TÜV onaylı bir parça yüzünden ceza yemek sinir bozucu olur.

Aynen öyle ... Amaçta bu şekilde zaten ... Onaylanmış düzgün parçalar yüzünden gereksiz cezalar gereksiz sıkıntılar yaşamamak...

Setre
24-07-2014, 15:52
Almanya'da ve Dubai de Tune it Safe diye bir atılım var şu anda.

VDAT diye bir dernek var onların sloganı. Bu firma modifiye edilmiş araçlara onay veriyor ve bu onay almış araçlar trafikte rahatlıkla gezebiliyorlar ...

Bu yolu izlemeyi planlıyoruz, bu firmanın modifiye ettiği polis araçları bile mevcut. Bu şekilde ilerlenir ise sektörün önüde açılmış olur. Hepimiz rahat nefes almış oluruz.

Setre
24-07-2014, 15:53
TUNE IT! SAFE! - Site (http://www.tune-it-safe.ae/index.php?r=site/index&lang=en#partner)

Cans1993
24-07-2014, 15:55
Bu yapılabilirse bence hersey düzelir hemde süper olur :) Umarım düzelir de rahat nefes alırız.

Setre
24-07-2014, 15:58
TUNE IT! SAFE! - Site (http://www.tune-it-safe.ae/index.php?r=site/index&lang=en#partner)

Bahsettiğim derneğin web sitesi arkadaşlar... Bu yolda ilerlersek çok iyi yerlere gidebileceğimizi düşünüyorum ...

TaGo
24-07-2014, 16:02
Cam filmi, yay, coilover, air suspension, tavan folyo, zenon vsvsvs TÜV den geçmiyor. Doğal olarak Trafik te bunu uygun bulmuyor.

Bence Doğuş ile iletişime geçip TÜV den bu konu ile ilgili destek alın.

Setre
24-07-2014, 16:04
Cam filmi, yay, coilover, air suspension, tavan folyo, zenon vsvsvs TÜV den geçmiyor. Doğal olarak Trafik te bunu uygun bulmuyor.

Bence Doğuş ile iletişime geçip TÜV den bu konu ile ilgili destek alın.

TÜV den toplantıya katılım oldu aslında görüşlerini alıyoruz. İlerlediğimiz yolda ilk önce Cam Filmi için onay alınması kolay olacak gibi aslında... Daha önceki girişimler ile film hafif kusur haline gelmiş ... Aslında ön taraf ta görüş %75 olduğu sürece direk geçmesi gerekiyor. Bu şekilde ilerliyoruz.

Yay coilover gibi parçalarda aslında direk olan alınabiliyor testler yapıldıktan sonra. Bu testler de bildiğim kadarıyla 1500 tl tutuyor.

Alpay Lök bey bu konuda çalışmakta firması var.

ontheair
24-07-2014, 16:54
Trafikte yarışmayı engelleyemezsiniz. Modifiye her ne kadar kişiselleştirme gibi görünse de işin için en iyi olma isteği var. Bunu ispatlamanın yolu da yarışmaktan geçiyor. Dİscovery Channel'da bu işin belgeseli var. Street Outlaws diye aratırsanız görebilirsiniz.
Yarışmak isteyeni engelleyemezsiniz o yüzden bu konuda boşa kafa yormayın. Ama cezaların ağırlaştırılmasını sağlayabilirsiniz. Ona bir şey diyemem.

İstanbulpark pist günleri ayda bir kez yapılıyor ve 20 dakikalık seans 250 TL. TT indirimi ile kask bedavaya geliyor. İki seans alsan belki bir şeye benzer 500 lira. 150 lira benzin 650 lira. Transponder da almak istedin 800 lira. Ayrıca pistte sigortan da devre dışı. Videoları izlerseniz pistteki baltazarları sizlerde görürsünüz. Geçme, yol verme kuralından bi haber, sen apekse girmeye çalışırken sağından solundan yolunu kapatan angutlarla aynı pistte gazlamakla yolda gazlamak arasında hiçbir fark yok. Bu şartlarla Ayda 40 dakika gazlamak için kaç kişi otomobil yapar? Yani İstanbulpark Pist günleri sokak yarışlarını önlemek için bir alternatif değil.

Drag dersen, 200 m drag olmaz. Yani Körfez organizasyonu da alternatif değil. Manisa, Konya sanırım daha uygun ve yarışmacılarda burada daha mutlu. Fakat seyirciler için sanırım fazla yer yok ki bunlar düzeltilebilecek şeyler.
Neyse konuyu toparlarsak sokak yarışlarına alternatif herhangi bir şey bulunmuyor memlekette. Yanlış mı? Evet. Tehlikeli mi? Yine evet. Savunmak aptallığın en büyüğü mü? Sonuna kadar evet. Çözüm var mı? İşte tek hayır cevabı da burada geliyor. Çözümü yok!.

Bir parçanın TÜV onaylı olması Türkiye Cumhuriyeti için bir şey ifade etmiyor. TSE onaylı olması lazım. Aramızda ithalatçı arkadaşlar vardır onlar daha iyi anlatırlar sanırım ama normal şartlar altında TSE onayı olmadan bunların satışı yapılamaz. Bu onayda ithaltçı firmanın TSE'ye ürün verip test ettirmesi ile alınabilir. Yani iş ithalatçı firmada bitiyor. SOn kullanıcının yapabileceği tek şey pahalı da olsa TSE belgeli ürünü tercih etmek ve satıcıyı bu belgeyi almak zorunda bırakmak.

Modifiyenin yasal dayanağı ise teknik değişiklik. Yani cezayı buradan yediğimiz için dayanağımızda yine bu oluyor. İSter turbo tak, istersen dikiz aynasını değiştir. Otomobilinde teknik anlamda bir değişiklik yapıyorsun.

Almanya'da ve Dubai de Tune it Safe diye bir atılım var şu anda.

VDAT diye bir dernek var onların sloganı. Bu firma modifiye edilmiş araçlara onay veriyor ve bu onay almış araçlar trafikte rahatlıkla gezebiliyorlar ...

Bu yolu izlemeyi planlıyoruz, bu firmanın modifiye ettiği polis araçları bile mevcut. Bu şekilde ilerlenir ise sektörün önüde açılmış olur. Hepimiz rahat nefes almış oluruz.

Dernek kurulumunu, çalışmalarınızı takdir ediyorum. Fakat bu değişimi bizlerin görebileceğini ben sanmıyorum.

Schumi
24-07-2014, 17:02
Bir parçanın TÜV onaylı olması Türkiye Cumhuriyeti için bir şey ifade etmiyor. TSE onaylı olması lazım. Aramızda ithalatçı arkadaşlar vardır onlar daha iyi anlatırlar sanırım ama normal şartlar altında TSE onayı olmadan bunların satışı yapılamaz. Bu onayda ithaltçı firmanın TSE'ye ürün verip test ettirmesi ile alınabilir. Yani iş ithalatçı firmada bitiyor. SOn kullanıcının yapabileceği tek şey pahalı da olsa TSE belgeli ürünü tercih etmek ve satıcıyı bu belgeyi almak zorunda bırakmak.

Modifiyenin yasal dayanağı ise teknik değişiklik. Yani cezayı buradan yediğimiz için dayanağımızda yine bu oluyor. İSter turbo tak, istersen dikiz aynasını değiştir. Otomobilinde teknik anlamda bir değişiklik yapıyorsun.

Olayın çok iyi farkındayım amma velakin kendi muayene sistemini bile geliştiremeyip Alman TÜV'ün yerel şubesini özelleştirme ile teknik kontrol mercisi seçmiş bir devletin bu kuruma güveni mademe bu kadar tam ise bu tarz uluslar arası parçalardada aynısınmı yapması lazım. Şimdi sorun şurada. Bilstein'den X marka Y model araç için coilover ithal edilecek. Şimdi bundan 1 tane verdik TSE'ye. Neyini test edecek Allah aşkına. Basıcak üstüne press ile bilmem kaç ton. Patlayıp patlamadığına mı bakıcak. Saçma sapan bir uygulamalar yapıp onay verip geçicek. TÜV bu işi daha profesyonel yapmış. Coilover 8 cm'ye kadar basabiliyor ancak sadece 5 cm'ye kadar TÜV onaylıdır diyor. Neden. Takılmış araca bakmışlar etmişler. Salıncağın yere olan açısı çok bozulmuş rotil kasıntılı halde duruyor diye 5 cm'ye kadar TÜV onayı vermişler.

Y.Emre
24-07-2014, 17:09
Tüv olayını daha önce söyledim pek kaale alan olmadı. Almanya yada Zimbabve Tüv onay vermiş Türkiye de bir önemi yok. Tse ya denklik falan gibi birşey verecek yada kendisi onay sürecinden geçirecek. 'Taktığım ürün onaylı yea nasıl ceza yazabilirler ki' lafı boş..

Umarım yanılırım ama bence bu iş resmileşirse 'modifiye yapmayı' otobanda/caddede yarışmak olarak algılayanlar yüzünden olacak tek şey daha çok göze batmamız ve farklı maddelerden daha çok ceza yememiz olacak..

ontheair
24-07-2014, 17:11
Olayın çok iyi farkındayım amma velakin kendi muayene sistemini bile geliştiremeyip Alman TÜV'ün yerel şubesini özelleştirme ile teknik kontrol mercisi seçmiş bir devletin bu kuruma güveni mademe bu kadar tam ise bu tarz uluslar arası parçalardada aynısınmı yapması lazım. Şimdi sorun şurada. Bilstein'den X marka Y model araç için coilover ithal edilecek. Şimdi bundan 1 tane verdik TSE'ye. Neyini test edecek Allah aşkına. Basıcak üstüne press ile bilmem kaç ton. Patlayıp patlamadığına mı bakıcak. Saçma sapan bir uygulamalar yapıp onay verip geçicek. TÜV bu işi daha profesyonel yapmış. Coilover 8 cm'ye kadar basabiliyor ancak sadece 5 cm'ye kadar TÜV onaylıdır diyor. Neden. Takılmış araca bakmışlar etmişler. Salıncağın yere olan açısı çok bozulmuş rotil kasıntılı halde duruyor diye 5 cm'ye kadar TÜV onayı vermişler.

Dediklerinde sonuna kadar haklısın. TÜV'Den daha iyi olabileceklerini zaten sanmıyorum. Ki TSE ile sürtüşmüş biri olarak ne kadar savruk olduklarını da biliyorum.

Ama işte sonunda geldiğimiz yer "Burası Türkiye" klişesinden öteye geçemiyor.

Schumi
24-07-2014, 17:17
Ya ben orjinalinden spor model olan GTI / OPC / RC / Typer-R gibi araçları stok olmalarına rağmen fabrikasyon farklarından bağlamasınlar onada razıyım. Bu kanat beu. Bu kocaman jant ne. Egzozun ucu niye krom çift çıkış demesin varsın geri kalan modifiyelerden bağlasın.

Setre
25-07-2014, 08:37
Evet çok haklısınız. Ama bu konuda ciddi araştırmalar yaptık aslında bunun TÜV, TSE gibi kurumların tamamı ile ilgisi var. Tek tarafı değil yani. Benim amacım özellikle avrupada, amerikada STREET LEGAL olarak geçen parçaların yolda kullanılmasının yasal hale getirilmesi.

Bu işi çözdükten sonra'da Allah izin verirse diğer yarış olayına girmeyi deneyeceğim. Bu toplantılar sayesinde TOSFED olsun, firmalar olsun bir çok büyük abimizi tanıma fırsatım oluyor.

Sokak yarışlarını minimum'a indirmek için bu işe özellikle TOSFED vs. nin el atması gerekiyor. Bu projede ile birlikte diğer aklımdaki projeyide yürüteceğim. Olursa ciddi anlamda ülkemiz gelişicek özellikle Sokak Yarışları ve modifiye işinde.

16 Ağustos'taki ikinci toplantı bu sebepten çok önemli. Ne kadar çok firma gelirse o kadar çok fikir atılır ortaya ve orta nokta bulunduktan sonra güzel şeyler olur.

Sağolsunlar TeamArt bu konuda bana çok destek verdi ve firma bulma konusunda çok yardımcı oluyorlar. Bu yolda ilerleyerek iyi yerlere gelebileceğimize inanıyorum arkadaşlar.

Dernek kurulduktan sonra Almanya'daki derneklede temasa geçmeyi planlıyoruz neyi nasıl yapmışlar, nasıl onay almışlar vs. gibi konularda eminim bizede yardım ediceklerdir.

Ne olursa olsun ne kadar kavga etsekte Modifiye dünyası koskoca bir aile. Eminim onlarda bizi kırmayacaktır.

1998corsa
31-07-2014, 02:24
Merhabalar;

Insallah emekleriniz bosa gitmez ve ilerleme kaydedersiniz.
Bir oneri olarak autodrom un sahibi Ethem Genim lede irtibata gecebilirsiniz kendisi devlet ve polislerle icli disli oldugu icin buyuk bir faydasi olucagini dusunuyorum.

Setre
04-08-2014, 09:58
Merhabalar;

Insallah emekleriniz bosa gitmez ve ilerleme kaydedersiniz.
Bir oneri olarak autodrom un sahibi Ethem Genim lede irtibata gecebilirsiniz kendisi devlet ve polislerle icli disli oldugu icin buyuk bir faydasi olucagini dusunuyorum.

Aynen Ethem Genim ile de konuşuldu aslında baya geniş bir kitleye ulaştık kısa sürede. 16 sına kadar iyice yayılacak ve toplantıdan sonra güzel şeyler olacak inşallah.

cagataayk
04-08-2014, 14:20
Başarılar inşallah hepimiz için hayırlısı olur..

ahmet_xy
04-08-2014, 14:25
gençler ivedikte toplanıp Emniyet Genel Müdürlüğünün modifiye araçların trafikten men edilmesine ilişkin düzenlemesini protesto etmişler.

http://img.hurriyet.com.tr/_np/8882/25438882.jpg

Modifiyeli protesto (http://www.hurriyet.com.tr/ankara/26935730.asp)

ersandeniz
04-08-2014, 15:40
gençler ivedikte toplanıp Emniyet Genel Müdürlüğünün modifiye araçların trafikten men edilmesine ilişkin düzenlemesini protesto etmişler.

http://img.hurriyet.com.tr/_np/8882/25438882.jpg

Modifiyeli protesto (http://www.hurriyet.com.tr/ankara/26935730.asp)
acaba gecenin 1inde bizim evin önünde sıfır çizmeye çalışıp, beceremeyip, beynimize tecavüz edenler bunlardan birimidir?
bunlar men edildiyse, helal olsun o men eden polise..

jdm039
04-08-2014, 22:38
çok merak ediyorum bu çok önemli olaya ,ekmeğini caddelerdeki modifiyecilerden kazanan kaç dükkan destek verecek?imzasını (swap ,chip,body kit,jant lastik,coil ,air vs.. tune shop..)modifiyecilerin araçlarına atıp ben yaptım diyenleri görmek isteriz ;)

ghibli06
04-08-2014, 23:21
5 dakika önce yine bir kuşçu kardeşim sitenin önünde döndürdü Allah döndürdü... lastik kokuları buram buram bize kadar ulaştı... bir ara videosunu çekip koyacağım akşamları... sıkıntı olmaz umarım...

Seven7
04-08-2014, 23:36
Bence çok güzel bir iş yapıyorsunuz, maddi olarak elden bir şey gelmese de manevi olarak destekliyorum sonuna kadar.
Ama bir yandan da düşündürüyor bu durum. Böyle bir yasal düzenleme geldi diyelim, örnek veriyorum bizim zar zor bulduğumuz yada ulaşabildiğimiz marka coiloverların fiyatları iki katına çıkacak, bir işletme ücreti yarı coilover parası olacak. Yada emek verip aracına aftermarket parça ekleyenler aracına haklı olarak daha fazla para isteyecekler satış durumunda. Bu sefer hiç ulaşamayacağız yasal durumda.

Setre
05-08-2014, 09:04
çok merak ediyorum bu çok önemli olaya ,ekmeğini caddelerdeki modifiyecilerden kazanan kaç dükkan destek verecek?imzasını (swap ,chip,body kit,jant lastik,coil ,air vs.. tune shop..)modifiyecilerin araçlarına atıp ben yaptım diyenleri görmek isteriz ;)

Özellikle büyük firmalar şu anda destek vermekte ... Bu oluşumu tamamlayıp belirli bir noktaya getirirsek destek vermeyen "merdiven altı" firmalar iş yapamaz duruma gelecektir diye düşünüyorum... Şahsen ben kafam rahat gezmeyi tercih ederim 2 kuruş için :)

|KaAn|
05-08-2014, 11:37
Burda dahil uok yok arkadaş ben kafamın dikine giderim, sen ne kadar uğraşırsan uğraş ben öyle giderim böyle yaparım diyenler var iken umarım istenen düşünülen yere gelebilirsiniz. Sadece ben değil, çoğul olarak düşünüp birşeyler yapma çabası ile bir yerlere gelinebilir. Yol uzun görünüyor.. Allah sabır versin

Setre
05-08-2014, 12:00
Teşekkürler ... Ben fitili ateşledim, yanmaya devam ediyor inşallah sönmeden çözeceğiz bu işi.

Setre
06-08-2014, 14:52
TOPLANTI BİLGİLERİ

Setre
06-08-2014, 14:53
TOPLANTI BİLGİLERİ

Setre
08-08-2014, 13:41
Arkadaşlar imza kampanyamız'da devam etmekte ;

https://www.change.org/petitions/modifiye-firmalar%C4%B1-yolda-centilmen-pistte-sportmen

TaGo
09-08-2014, 11:20
Toplantiya katilmak isterim. ***** ucakla baska ilden gelecegiz. Bilgileri atarmisiniz

ersandeniz
10-08-2014, 08:50
bu olay işleri daha da zorlaştıracak :(
Polisle astsubayın 'ralli' kavgası! 1 kişi vuruldu - Milliyet.com.tr (http://www.milliyet.com.tr/polisle-astsubayin-ralli--gundem-1923463/)

ghibli06
10-08-2014, 09:13
Polisle astsubayın 'ralli' kavgası! 1 kişi vuruldu - Milliyet.com.tr (http://www.milliyet.com.tr/polisle-astsubayin-ralli--gundem-1923463/)

az önce okudum, çok normal bir olay... hangimiz yapmıyoruz ki? araba da çeviririm gelen polise de diklenirim, bira içip üzerlerine şişe de atarım... ama ş...z polis, arkamdan ceza yazmış!!!

Burak
10-08-2014, 09:26

Ya ne rallisi, g.tlerinden uydurmaya bayılıyor gazeteciler.

ersandeniz
10-08-2014, 09:46
az önce okudum, çok normal bir olay... hangimiz yapmıyoruz ki? araba da çeviririm gelen polise de diklenirim, bira içip üzerlerine şişe de atarım... ama ş...z polis, arkamdan ceza yazmış!!!
ağız tadıyla yanlayıp sıfır çizemeyeceksek neden izin veriyorlar bmw'nin satılmasına!!

ghibli06
10-08-2014, 10:08
hayatımızın %90 ı zaten illegal, hatta bu sitenin kuruluş amacı bile illegal olmak... ben bu modifiye etiğine falan inanmıyorum, bence amaç herşeyin serbest bırakılması üzerine olmalı, polisin ceza yazma yetkisi elinden alınsın, soba borusu takan da, kuş çevirenlerde rahat etsin.. gidilen yol yanlış, eminim bunu destekleyecek çok kişi çıkacak aramızdan...

dirk
10-08-2014, 10:23
Adamın lambaları yanmıyor. 17 Borbet takmış Şahin'e ışıkta zıplaya zıplaya durdu yanımda egzozunu patlatıyor bişeyler yapıyor ;( düşündüm inip döwsem sadece yorulucam değmez dedim döndüm sağa ;( bu adam modifiye meraklısıysa bunun Bi etiği varsa kafama sıkarım. Polisler yazdığı cezalar az lamba almayıp Borbet takanlara

Octane
10-08-2014, 12:30

Modifiye etiği diye uğraşıyoruz, uğraşıyorsunuz. Bunu yasal yapalım şöyle olsun böyle olsun diyoruz. Lakin bu ülkede zihniyet bu. Ralli ne alaka ya bu nasıl bir bakış açısı, nasıl bir haber, nasıl bir gazeteceilik?

jumpeR
10-08-2014, 16:22
mantıklı hayırlı olur inşallah

Setre
11-08-2014, 08:24
Toplantiya katilmak isterim. ***** ucakla baska ilden gelecegiz. Bilgileri atarmisiniz

Merhaba Toplantı 16 Ağustos Cumartesi günü beyoğlu Makine Mühendisler Odasında.

Adres :Katip Mustafa Çelebi Mahallesi İpek Sokak No:9, Beyoğlu, 34433 İstanbul
(0212) 444 8666

Toplantı Saati 10:00 ile 13:00 arası ancak uzama ihtimali yüksek.

Setre
12-08-2014, 08:56
hayatımızın %90 ı zaten illegal, hatta bu sitenin kuruluş amacı bile illegal olmak... ben bu modifiye etiğine falan inanmıyorum, bence amaç herşeyin serbest bırakılması üzerine olmalı, polisin ceza yazma yetkisi elinden alınsın, soba borusu takan da, kuş çevirenlerde rahat etsin.. gidilen yol yanlış, eminim bunu destekleyecek çok kişi çıkacak aramızdan...

Valla böyle düşünmüyorum açıkçası ... Benim gözümde bunlar legal olmaması gereken şeyler zaten ... Modifiye etmek demek suç işlemek değildir. Ama bizim ülkede zihniyetten kaynaklı bu şekilde ... Yapan yapar yapmayan yapmaz ama düzgün yapan da diğerleri yüzünden yanmamalı.

Arabaya bişi yaktın die bi ton ceza yazılması bence çok saçma birşey ... Abuk subuk gidiyorsam istediğini yazsın polis alsın beni içeri atsın, ama benim arabamda jant var yay var diye, kanat taktım diye bana ceza yazmasın ... O kanadın o parçanın kimseye bir zararı yok çünki ...

ghibli06
12-08-2014, 09:51
Valla böyle düşünmüyorum açıkçası ... Benim gözümde bunlar legal olmaması gereken şeyler zaten ... Modifiye etmek demek suç işlemek değildir. Ama bizim ülkede zihniyetten kaynaklı bu şekilde ... Yapan yapar yapmayan yapmaz ama düzgün yapan da diğerleri yüzünden yanmamalı.

Arabaya bişi yaktın die bi ton ceza yazılması bence çok saçma birşey ... Abuk subuk gidiyorsam istediğini yazsın polis alsın beni içeri atsın, ama benim arabamda jant var yay var diye, kanat taktım diye bana ceza yazmasın ... O kanadın o parçanın kimseye bir zararı yok çünki ...

hocam ben ironi yaptım, genel zihniyet bu şekilde çünkü... yaklaşık 1 senedir mseratiyi haftada 1 ayda 1 ancak çıkartıyorum, egsozu gürültülü başka da bir şeyi yok, şehir içinde hayatta gazlamam, hız limitlerine de uyarım gazlamya piste giderim; ama ilk çevirmede bağlanacak araba adım gibi biliyorum... kaç yaşına geldim kaçak gibi yan yollardan gitmeyi kendime yakıştıramıyorum, polislerle polemiğe girmek sinirimi bozuyor.. ama bunun asıl sebebi olan genel algıyı düzeltmemiz, bu işi bilinçli yapanlarla birlik olmak kendimizi anlatmaya çalışmak değil, bu araba çeviren, soba borusuyla gezen, müziği disco gibi gezen, mor ışık takan, ışıktan ışığa yol gördü mü kendini drag pistinde sanan kişilerle mücadele etmekle olur...

uzun zamandır SUV larla geziyorum, 1 kişi bile dönüp bakmadı çevirmede, neden? arabalar da film de var, orj renkli cam da var film gibi duran, büyük jant da var belki durdursa evrak eksiği de çıkar ama dönüp bakmıyorlar, kafalarına yazmışlar arabaları, yere yakın birz homurdayan araba gördüler mi çek kenara, illa ki iteleyecek bir şey de buluyorlar, daha durun stepneden de yazmaya başlayacaklar...

ters düşünelim, offrodcu arkadaşlar, SUV larla şehir içinde offroad yapmaya çalışsalar mesela, çim alanlara tırmansalar? refüjlere araba çıkartıp parketseler, itfaiye musluklarını kırsalar ne olur? bu sefer de ne kadar X5 Q7 varsa çevirmeye başlarlar suçu olsun ya da olmasın...

ben çabanızı anlıyorum, TUV onaylı parçalar takılsın, onay müessesi olsun, işletebilelim, çevrilince polisler baksın tamam desin bunlar güzel şeyler ben de yıllardır savunurum bir sürü de yazı yazdım, peki siz asıl bu algıyı yaratan grupla ilgili ne yapmayı planlıyorsunuz?

Not: amacım sizi baltalamak değil sakın üzerinize alınmayın ama parça da işletsek, TUV onayı da getirtsek proje de çizdirsek, sokak ortasında araba çevirenleri düzeltmeden hiç bir sonuç alamayız...

Octane
12-08-2014, 10:45
hocam ben ironi yaptım, genel zihniyet bu şekilde çünkü... yaklaşık 1 senedir mseratiyi haftada 1 ayda 1 ancak çıkartıyorum, egsozu gürültülü başka da bir şeyi yok, şehir içinde hayatta gazlamam, hız limitlerine de uyarım gazlamya piste giderim; ama ilk çevirmede bağlanacak araba adım gibi biliyorum... kaç yaşına geldim kaçak gibi yan yollardan gitmeyi kendime yakıştıramıyorum, polislerle polemiğe girmek sinirimi bozuyor.. ama bunun asıl sebebi olan genel algıyı düzeltmemiz, bu işi bilinçli yapanlarla birlik olmak kendimizi anlatmaya çalışmak değil, bu araba çeviren, soba borusuyla gezen, müziği disco gibi gezen, mor ışık takan, ışıktan ışığa yol gördü mü kendini drag pistinde sanan kişilerle mücadele etmekle olur...

uzun zamandır SUV larla geziyorum, 1 kişi bile dönüp bakmadı çevirmede, neden? arabalar da film de var, orj renkli cam da var film gibi duran, büyük jant da var belki durdursa evrak eksiği de çıkar ama dönüp bakmıyorlar, kafalarına yazmışlar arabaları, yere yakın birz homurdayan araba gördüler mi çek kenara, illa ki iteleyecek bir şey de buluyorlar, daha durun stepneden de yazmaya başlayacaklar...

ters düşünelim, offrodcu arkadaşlar, SUV larla şehir içinde offroad yapmaya çalışsalar mesela, çim alanlara tırmansalar? refüjlere araba çıkartıp parketseler, itfaiye musluklarını kırsalar ne olur? bu sefer de ne kadar X5 Q7 varsa çevirmeye başlarlar suçu olsun ya da olmasın...

ben çabanızı anlıyorum, TUV onaylı parçalar takılsın, onay müessesi olsun, işletebilelim, çevrilince polisler baksın tamam desin bunlar güzel şeyler ben de yıllardır savunurum bir sürü de yazı yazdım, peki siz asıl bu algıyı yaratan grupla ilgili ne yapmayı planlıyorsunuz?

Not: amacım sizi baltalamak değil sakın üzerinize alınmayın ama parça da işletsek, TUV onayı da getirtsek proje de çizdirsek, sokak ortasında araba çevirenleri düzeltmeden hiç bir sonuç alamayız...

Sapla samani ayirt etmek bizim degil, emniyetin sorumlulugu. Butun dunyada geceleri illegal yarisan sifir cizen adamlar var, o kadar atarliysa trafik ekipleri, suc isleyenleri yakalayacaklar. Dunyanin her yerinde butun modifiyeye gonul vermis insanlar adamakilli mi gidiyor? Hic yarismiyor, gazlamiyor mu? Benim aracim egzoz ucundan baglanmasin diye janti problem olmasin diye ben niye bir ulkenin milyonlarca insanini duzeltmeliyim ki?

Bu suna benziyor sizin mantik, genelde soygunlar sapka takilirken yapilir, kamera yukaridan cekmesin diye. Polis sokakta butun sapka takanlari sen suclusun diye toplayip iceri atiyor. Ben sokakta sapka ile gezebilmek icin butun soygunlari durdurmaliyim?

Genelde terorist gruplarin mensuplari sakal birakir. Ben sakalliyim. Beni sen teroristsin diyerek iceri atiyorlar. Ben sakalimi kesmemek icin butun teroru bitirmeliyim?

Hirsizlar siyah kiyafet ve eldiven giyer. Ben siyah kiyafet ve eldiven giyince polis beni iceri atar. Ben siyah kiyafet ve eldiven giymek icin butun hirsizlari bertaraf etmeliyim.

Yolda illegal isler yapan insanlar genelde araclarini modifiye eder. Ben aracimi modifiye ederim, polis beni yakalar arabami baglar. Ben modifiyeli arac kullanmak icin butun yolda illegal isler yapanlari halletmeliyim.

Bizim sorunumuz degil insanlarin nasil davrandigi, dedigim gibi madem turk polisi soyle turk polisi boyle, yakalasin sucustu. Olay onceden de dedigim gibi, para sadece. Yarin senin sacin joleli o yuzden uyusturucu satiyorsundur gel soyle de diyebilirler. Su secim mevzusu bitti, tatilciler geldi, dun 5 tane ekip otosunun ortasinda kaldim bunlara gore illegal bir aracla,hic kimsenin umurunda degildim. Para lazim oldukca yazacaklar. Bu boyle.

ghibli06
12-08-2014, 10:47
Sapla samani ayirt etmek bizim degil, emniyetin sorumlulugu. Butun dunyada geceleri illegal yarisan sifir cizen adamlar var, o kadar atarliysa trafik ekipleri, suc isleyenleri yakalayacaklar. Dunyanin her yerinde butun modifiyeye gonul vermis insanlar adamakilli mi gidiyor? Hic yarismiyor, gazlamiyor mu? Benim aracim egzoz ucundan baglanmasin diye janti problem olmasin diye ben niye bir ulkenin milyonlarca insanini duzeltmeliyim ki?

Bu suna benziyor sizin mantik, genelde soygunlar sapka takilirken yapilir, kamera yukaridan cekmesin diye. Polis sokakta butun sapka takanlari sen suclusun diye toplayip iceri atiyor. Ben sokakta sapka ile gezebilmek icin butun soygunlari durdurmaliyim?

Genelde terorist gruplarin mensuplari sakal birakir. Ben sakalliyim. Beni sen teroristsin diyerek iceri atiyorlar. Ben sakalimi kesmemek icin butun teroru bitirmeliyim?

Hirsizlar siyah kiyafet ve eldiven giyer. Ben siyah kiyafet ve eldiven giyince polis beni iceri atar. Ben siyah kiyafet ve eldiven giymek icin butun hirsizlari bertaraf etmeliyim.

Yolda illegal isler yapan insanlar genelde araclarini modifiye eder. Ben aracimi modifiye ederim, polis beni yakalar arabami baglar. Ben modifiyeli arac kullanmak icin butun yolda illegal isler yapanlari halletmeliyim.

Bizim sorunumuz degil insanlarin nasil davrandigi, dedigim gibi madem turk polisi soyle turk polisi boyle, yakalasin sucustu. Olay onceden de dedigim gibi, para sadece. Yarin senin sacin joleli o yuzden uyusturucu satiyorsundur gel soyle de diyebilirler. Su secim mevzusu bitti, tatilciler geldi, dun 5 tane ekip otosunun ortasinda kaldim bunlara gore illegal bir aracla,hic kimsenin umurunda degildim. Para lazim oldukca yazacaklar. Bu boyle.

ozaman polise küfüre devam, fikir vermek yerine koyuverin gitsin diyorum zaten ben de...

Rizzini
12-08-2014, 14:59
takılan parçaların onaylatılmasının yanında denetlenmesinde de belli bir standart getirilse çok iyi olur. misal egzoz için desibel metre kullanılabilir, litre bazında bir standart belirlersin, max. devirde ölçülecek şekilde 2000cc ye kadar 80dB 3000cc ye kadar 90dB onun üstü için 100dB gibi. cam filmi için lüks metre kullanırsın; verirsin dışarıdan ışığı, atıyorum 20 lüks cihaz ölçtü 10 lüks dersin %50 geçirdi sıkıntı yok, çevirirsin bitanesi ölçersin 5 lüks hee %75 geçirmedi bağla arabayı. amortisör içinde min-maks şasi yüksekliği standardı belirlersin, atıyorum 30-40 cm arası. sadece arabalar için değil kamyonlarda dahil. çevirsin kamyonu ölçersin yüksekliğini, standardın üstündeyse şasiye ek taktırsın olur biter, takmıyosa bağlarsın kamyonu. volvonun bir videosu vardı, tırlarına şaseyi otomobil şaseleriyle aynı seviyeye getiren bir parça takıyolardı, böylece otomobiller tırın altına girmiyordu kaza anında.

Evrenoz
12-08-2014, 21:00
Şu an o kadar çok istedim ki modifiyenin yasak olmaya devam etmesini ve cezaların ağırlaştırılmasını..

8-10 şahin, bir miktar eski kasa BMW Sahrayıcedid'de sokağı kapayıp hasta, yaşlı, uyuyan vardır düşünmeden dakikalarca ortalığı inletti egsoslarıyla, "godfather" kornalarıyla, bol tizli süper ötesi müzik sistemleriyle.. Akabinde bizim sokaktan ayrılıp İstanbul'un diğer sokaklarındaki insanları rahatsız etmek üzere devam ettiler..Ne o? Asker uğurlama..

Bu tipler asla ayıklanmayacak.. Akıllanmayacak.. Bu tipler olduğu sürece de kurunun yanında yaş da maalesef yanmaya devam edecek..

By_Carizma
13-08-2014, 00:02
yasal olsa her hangi bi sokak ortasında veya caddede önümüzde olacak olan şeylerden birtanesi

İstanbul park gençler abartmayın artık ... - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=SMMZ89Mfk_Y&feature=youtu.be)

Setre
13-08-2014, 14:05
yasal olsa her hangi bi sokak ortasında veya caddede önümüzde olacak olan şeylerden birtanesi

İstanbul park gençler abartmayın artık ... - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=SMMZ89Mfk_Y&feature=youtu.be)

Allah bunlara beyin vermişte, bunlar o beynin orda olduğunu unutmuş :)

Aslında amaç en kötü şu laftanda vazgeçirmek ... Pist varda bizmi yarışmadık ... Benim üzüldüğüm nokta modifiye ile AMELİLİĞİ, APAÇİLİĞİ aynı kefeye koymaları ...

Arkadaş ben arabamın gazına basmaya kıyamıorm şu insanların yaptığına bak ... Polis gene yazsın cezasını bağlasın ama böle abuk subuk şeyler yapanı bağlasın namusu ile doğru dürüst gezeni ellemesin ...

Setre
13-08-2014, 14:06

Valla polis in bu zihniyeti yüzünden ne kadar ara sokak var ezbere biliyoruz hepimiz zaten ...

By_Carizma
13-08-2014, 14:18
Allah bunlara beyin vermişte, bunlar o beynin orda olduğunu unutmuş :)

Aslında amaç en kötü şu laftanda vazgeçirmek ... Pist varda bizmi yarışmadık ... Benim üzüldüğüm nokta modifiye ile AMELİLİĞİ, APAÇİLİĞİ aynı kefeye koymaları ...

Arkadaş ben arabamın gazına basmaya kıyamıorm şu insanların yaptığına bak ... Polis gene yazsın cezasını bağlasın ama böle abuk subuk şeyler yapanı bağlasın namusu ile doğru dürüst gezeni ellemesin ...

Katılıyorum. Aykırı hareket yapıyorsa, veya aşırı ses çıkıyorsa yine ceza yazsın bağlasın ama durduk yere yok jantın farklı yok cam filmin var vs diye bağlamasınlar

Tayfun.O
13-08-2014, 14:30
Valla polis in bu zihniyeti yüzünden ne kadar ara sokak var ezbere biliyoruz hepimiz zaten ...

Abi polisin zihniyeti değil dikkatinizi çekerim onlar bi devler memuru direk devletten emir alır , bu günlere gelmemizin sebebi polis değil apaçi ve ünal turan tafasıdır polise değil onlara sövün. Adamlar 8 saat boyunca uygulama yapmaya bayılmıyorlar merak etmeyin.

Setre
13-08-2014, 14:32
Abi polisin zihniyeti değil dikkatinizi çekerim onlar bi devler memuru direk devletten emir alır , bu günlere gelmemizin sebebi polis değil apaçi ve ünal turan tafasıdır polise değil onlara sövün. Adamlar 8 saat boyunca uygulama yapmaya bayılmıyorlar merak etmeyin.

Tam olarak 2 tarafında suçu aslında, kanunda modifiye yasaktır die bir ibare bulunmuyor... Adam gibi alınmış parçaları ruhsata işlemiyorlar aslında işlemeleri lazım ..

Yani iki taraftada hata var. .. Tehlikeli araç kullanmanın suçlusu takılan parçalar değil o şekilde araç kullanan "ŞAHIS" tır

Tayfun.O
13-08-2014, 22:26
Tam olarak 2 tarafında suçu aslında, kanunda modifiye yasaktır die bir ibare bulunmuyor... Adam gibi alınmış parçaları ruhsata işlemiyorlar aslında işlemeleri lazım ..

Yani iki taraftada hata var. .. Tehlikeli araç kullanmanın suçlusu takılan parçalar değil o şekilde araç kullanan "ŞAHIS" tır

Merceksiz xenon tehlikeli değilmi yani veya kesilmiş helezonlar veya soğuk preslenmiş yaylar , kış gününde takılan performans lastikleri. Ayrıca aracına 2-3 bir şey ekleyen , yaptığı modifiyeyi hissetmek içi gaza basıyor , yanlıyor %80 böyle hepsi değil bu yüzden modifikasyonu uğraşım araç tehlikeli araç ibaresi milletin kafasına kazın uzun yıllar boyunca silinmez.
Ayrıca bu iş yalnızca devlettin izin vermesiyle bitmiyor modifikasyon yapan kişilerin bilinçlenmesi lazım bunun için seminerler verilebilir.
Ucuz modifikasyonun değil güvenli modifikasyonun millete aşılanması lazım.
Millete nerede yarışacaklarını göstermek lazım caddelerde roll yapmakla olmaz.

By_Carizma
14-08-2014, 00:54
maalesefki aynı kefedeyiz,

BİTMEYEN EL FRENLERR :):) - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=SpMRstt8DQU)

ön çekiş araba yanlamazmış :D :D - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=d0Xp8MHS3xI)

Setre
14-08-2014, 15:22
Bir şekilde önüne geçmeyi deniyoruz tabi ama bizde zihniyet bu oldukça zor tabi =) piste git desek pistlerde ucuz değil e millet sokakta gazlıo ne yazıkki

emre55
14-08-2014, 15:47
Merceksiz xenon tehlikeli değilmi yani veya kesilmiş helezonlar veya soğuk preslenmiş yaylar , kış gününde takılan performans lastikleri. Ayrıca aracına 2-3 bir şey ekleyen , yaptığı modifiyeyi hissetmek içi gaza basıyor , yanlıyor %80 böyle hepsi değil bu yüzden modifikasyonu uğraşım araç tehlikeli araç ibaresi milletin kafasına kazın uzun yıllar boyunca silinmez.
Ayrıca bu iş yalnızca devlettin izin vermesiyle bitmiyor modifikasyon yapan kişilerin bilinçlenmesi lazım bunun için seminerler verilebilir.
Ucuz modifikasyonun değil güvenli modifikasyonun millete aşılanması lazım.
Millete nerede yarışacaklarını göstermek lazım caddelerde roll yapmakla olmaz.

uzun yolda mercekli zenonlar çok çok gözümü alıyo, birde 2 yıldır kesik yay kullanan ve 20.000km yapan biriyim, fabrikasyon arabayla girmeye korkutuğum viraja kesik yayla girebiliyorum, savunmuyorum ama neden tehlikeli kesik yay açıklarmısın ? Kurunun yanında yaş da yanıyor bu kadar basit, elin barzosu yanlıyor vs diye bana neden aracım alçak diye ceza kesiliyor ? tamam egzos dan kes rahatsız ediyorsa belli bi desibeli geçiyorsa, sis mi açık yaz göz alıyor diye, ama ben marka coil de alsam jant takıp aracımı alçaltsam modifiyeli diye yine ceza yicem, gidip de bana marka coilmi kesik yay mı diye sormıyacak, polis var polis var, birazda insaf a kalmış birşey diye düşünüyorum ben.

mimarsertac
14-08-2014, 19:26
uzun yolda mercekli zenonlar çok çok gözümü alıyo, birde 2 yıldır kesik yay kullanan ve 20.000km yapan biriyim, fabrikasyon arabayla girmeye korkutuğum viraja kesik yayla girebiliyorum, savunmuyorum ama neden tehlikeli kesik yay açıklarmısın ? Kurunun yanında yaş da yanıyor bu kadar basit, elin barzosu yanlıyor vs diye bana neden aracım alçak diye ceza kesiliyor ? tamam egzos dan kes rahatsız ediyorsa belli bi desibeli geçiyorsa, sis mi açık yaz göz alıyor diye, ama ben marka coil de alsam jant takıp aracımı alçaltsam modifiyeli diye yine ceza yicem, gidip de bana marka coilmi kesik yay mı diye sormıyacak, polis var polis var, birazda insaf a kalmış birşey diye düşünüyorum ben.

http://i62.tinypic.com/otja6x.jpg

Y.Emre
14-08-2014, 19:39

eski mesajlarımı kontrol et, yay press konularından birinde elimden geldiğince anlattım zamanında.

Okan.A.A
14-08-2014, 19:48
Herkes araba alçalttım jant taktım diye neden bana ceza yazılcak diyoda kim yemiş janttan ötürü ceza ben hiç duymadım. Ceza kesilen şahıs kesin bi kaşıntısı vardırda yemiştir bu bi gerçek nasıl bukadar emin konusuyon derseniz , aracım dip basık 16 jantla 1.6 ies cam filmi , filtre , düz boru , egzos var (ss magnum) gitmedigim yer kalmadı ceza yemedim nedenmi çünkü hiç bi mahalle arasında bi kişiyi bile rahatsız etmedim yada kesin ceza kesilceği belli çevirme olan yollara girmedim. Bide bunların ruhsata işlendiğini düşünün heleki egzosun :) , mahalle olsun ara yollar olsun heryerde redline yapıcak bir yığın insan var (parasını verdim kullanırım mantığı). O yüzden hiç biri ruhsata onaylansın istemiyom.

emre55
14-08-2014, 20:13
http://i62.tinypic.com/otja6x.jpg

Çok hızlısın al 2 ye mimarbey

emre55
14-08-2014, 20:15
Herkes araba alçalttım jant taktım diye neden bana ceza yazılcak diyoda kim yemiş janttan ötürü ceza ben hiç duymadım. Ceza kesilen şahıs kesin bi kaşıntısı vardırda yemiştir bu bi gerçek nasıl bukadar emin konusuyon derseniz , aracım dip basık 16 jantla 1.6 ies cam filmi , filtre , düz boru , egzos var (ss magnum) gitmedigim yer kalmadı ceza yemedim nedenmi çünkü hiç bi mahalle arasında bi kişiyi bile rahatsız etmedim yada kesin ceza kesilceği belli çevirme olan yollara girmedim. Bide bunların ruhsata işlendiğini düşünün heleki egzosun :) , mahalle olsun ara yollar olsun heryerde redline yapıcak bir yığın insan var (parasını verdim kullanırım mantığı). O yüzden hiç biri ruhsata onaylansın istemiyom.

Egzos kafası ve filtreden ceza yiyen tanidiklarim var buna ne diyelim. Şans işi biraz da.

Setre
15-08-2014, 09:31
Toplantı notlarını yarın akşam en geç pazartesi günü paylaşmış olacağım arkadaşlar.

Yarın sabah toplantı. İnşallah önemli gelişmeler olur.

TaGo
15-08-2014, 13:30
Şuan dernek kuruldumu, kurulma aşamasındamı?

dj_batukaan
15-08-2014, 13:42
inşallah iyi şeyler çıkar

Setre
15-08-2014, 15:09
Şuan dernek kuruldumu, kurulma aşamasındamı?

Yarın ki toplantıdan sonra kurulma aşamasına gelecek inşallah. Görüşülücek ne yapılması gerektiği hakkında bir karar verilebilirse iyi yönde dernek kurulma aşamasına gelinecek.

Tabi yeteri kadar firma bunu ister ise.

TaGo
15-08-2014, 15:19
Ben isterim. Üye olmak hatta yönetimde olabilmek.

rebeloghy
15-08-2014, 15:31
Çok hızlısın al 2 ye mimarbey

Kesik - sıcak - soğuk - ılık - kaynar press yaylarla ilgili bir çok konu yazıldı çizildi. Sonuçları , zararları kısmına bakabilirsiniz.
Basık araçlara ceza kesilmesi mantığı için çok basit bir örnek vereyim.

Dümdüz yolda bir akşam üzeri sakin sabit hızla gidiyorsunuz. Yolda sağa sola kaçılamayacak şekilde bir çukur var ise önünüzde giden dip basık arkadaş jantını , lipini , lastiğini düşünerek frene asılıyor. Herkesin 50 ile geçebildiği yerde 20 ye 10 a düşürmesi gerekiyor hızını. Arkadaki sürücü böyle bir hareket beklemediği için öndeki uygunsuz basık arkadaş yüzünden arkadan çarpıp bir de kabahatli olan durumuna düşebiliyor :) Yada onun da arkasındaki ona çarpıyor. Yine kimin suçu , basık aracın.

Şimdi diyeceksiniz kaç kere böyle kaza gördün ?
-3,4 kez gördüm. Ancak olay kaza olup olmaması değil , aracı yol koşullarından uzaklaştırmanız trafiği aksatıyor. Durum bu.

Diyebilirsiniz ki devlet devlet olup yolları düzgün yaptırsın , belediyeler çalışsın her yer ralli pisti olmasın ; biz rahatça dolaşırız ?
- Herkes ister bunu tabii ki. Fakat yollarda çukurlar vs var diye suç belediyenin olmuyor , uygunsuz değişikliği yapan olarak zaten suçlusunuz.

Ben ister miyim şöyle güzel jantlı , güzel setuplı basık bir 200sx s14 ?

-Haftasonu arada bir binip keyif almak için çok istediğim araçlardan biri. Ancak altını çiziyorum günlük binilen , her sokağa yola girilen araca bu uygulamaları yapmak çok daha fazla rahatsızlık veriyor çevreye.

İşin özeti para var da 2. arabayı biz mi yapmıyoruza geliyor , parası olan turbo s2000 yapıp günlük başka araca biniyor rahat tabi deniyor. İyi de güzel kardeşim bu işin özeti zaten budur. Egzozlu , basık vs araç günlük binilen araç olmamalı zaten. Amaç daha 20 yaşında iken iş yapayım , üretken olayım , ilerde param olunca usturubuyla yapayım olmalı.
*Tenis kulubune gidip de benim raketim yok raketler çok para ama çomak yaptık bi tane onunla vurayım denir mi ? Deniyor işte türkiyede.

Tayfun.O
15-08-2014, 18:42

Emre 20.000 km de kesik yay ile kullanıp başınıza hiç bir şeyin gelmeyeceğini burdan çıkaramayız.
Senin arabanın orj. yayları kesilmemiş hali yumuşak ve sen kestirerek kısaltıyorsun hala yumuşak kalıyor savrulmalara veya çeşitli lastik yarılmasına yol açar[forumda resmi vardı bulursam atarım].
Satın aldığın bir yay orj. yaylarına göre daha sert olduğu için yol tutuşu iyileşir .

Ayrıca dediklerimi hepten yanlış anlamışsın ben diyorum ki basık, helezon kesik araç kullananları çoğu hatalı sürüyor bu nedenle polislerin hafızasına kazındı nerde buna benzer araç görseler yapıştırıyorlar cezayı .

emre55
15-08-2014, 20:47
Beni yanlış anlamayın ben savunmuyorum ama kendi aracimda kesik yayin bi zarari olmadi diyorum, yaylarim boşta değil. Herşey yasal olsun diyorsaniz o zaman takip mesafeni koru öndeki araca vurma fren yapinca :) dedikleriniz yanlış demiyorum ben kurallara uyuyorum da demiyorum ama apaçi gibi yanlayanlar, modifiyeli araciyla trafikte hata yapanlara saldırmaya çalışanlar yuzunden de bu durumdayiz. Kim istemez marka ve onaylı parçalar kullanip aracini modifiye etmek ama olmuyor..

Ali Özdoğan
15-08-2014, 21:27
Onaysız parça 100 onaylı parça 1100:)
Bunlarıda görürüz bu memlekette

kickbuttowski
15-08-2014, 22:25

Çünkü ......... dolayı!

Bin defa yazıldı anlatıldı hala buraya gelip ''Ben taktım bişey olmuyor yeaa..'' diye bol keseden atıyosun.
Ondan sonra da polis niye bizimle uğraşıyor.. Az bile. Ben ciddi ciddi destekliyorum bu uygulamaları. Zaten doğru düzgün modifiye yapan adamın polisle filan sıkıntısı yok hep bu gereksiz atraksiyon peşinde olan tayfanın var.

mimarsertac
16-08-2014, 08:44
Çünkü ......... dolayı!

Bin defa yazıldı anlatıldı hala buraya gelip ''Ben taktım bişey olmuyor yeaa..'' diye bol keseden atıyosun.
Ondan sonra da polis niye bizimle uğraşıyor.. Az bile. Ben ciddi ciddi destekliyorum bu uygulamaları. Zaten doğru düzgün modifiye yapan adamın polisle filan sıkıntısı yok hep bu gereksiz atraksiyon peşinde olan tayfanın var.

Bu toplantılar sonuçlanırsa yol alırız gibi geliyor bana. Mesela eibach v.b. tüv destekli ürün alan gider onaylatır, polis çevirince de gösterir onayını. Arabası yolda yürüyemen oraya buraya altını sürte sürte gezen sanayi arabaları onayını alamaz ilk çevirmede toplanır trafikten men alır. Bu işe bütçe ayırıp adam gibi yaptıran yoluna devam eder.

kickbuttowski
16-08-2014, 08:49
Bu toplantılar sonuçlanırsa yol alırız gibi geliyor bana. Mesela eibach v.b. tüv destekli ürün alan gider onaylatır, polis çevirince de gösterir onayını. Arabası yolda yürüyemen oraya buraya altını sürte sürte gezen sanayi arabaları onayını alamaz ilk çevirmede toplanır trafikten men alır. Bu işe bütçe ayırıp adam gibi yaptıran yoluna devam eder.

Adam gibi bütçe ayıranın bu durumdan yakındığını gördün mü hiç?

Ben bakıyorum sitede adam akıllı proje yapan hiç kimsenin böyle bir derdi yok..

mimarsertac
16-08-2014, 08:57
Adam gibi bütçe ayıranın bu durumdan yakındığını gördün mü hiç?

Ben bakıyorum sitede adam akıllı proje yapan hiç kimsenin böyle bir derdi yok..

İstisnalar mutlaka vardır ama biz 207 gt ile çok rahat gezerdik. Yay 3.5cm vardı, remus egzoz vardı(dışarıdan orjinal gibi dururdu), motorda chip vs vardı, cam filmi vs yok dıştan full orjinal. 1 kere bile polis sıktı çıkartmadı. o araba burnu yerde arkası havada sanayi işi basılsaydı. hks tipi soba borusu egzoz olsaydı, camlar zifiri olsaydı tanımadık trafikçi kalmazdı. Uğraş dur ondan sonra.

STP
16-08-2014, 09:03

Senin kesik yayla limit girdigin yere o arabanin orjinaliyle senden hizli girerim ;) sen hala kesik yay neden sikinti diye soruyosan bu siteye yazma bence :)

emre55
16-08-2014, 09:30
Senin kesik yayla limit girdigin yere o arabanin orjinaliyle senden hizli girerim ;) sen hala kesik yay neden sikinti diye soruyosan bu siteye yazma bence :)

tamam ben yalan söylüyorum, benden başka herkes de yalan söylüyor, anlamıyorsunuz galiba siz ben kesik yayı savunmuyorum, başka bi araçta çok çok sekiyo olabilir ama benim arabamda sekmiyordu mis gibi de yol tutuyordu ben bi araç için konuştum genel olarak değil .

emre55
16-08-2014, 09:33
Çünkü ......... dolayı!

senin kafa basmıyor heralde ? ben kendi aracım için konuştum, savunmuyorum diyorum size. gidip adam megane da yay kessem mi dese onay vermem derim marka bişiler al vs, ama kendi aracımda 5 cm lik alçaklık isteyene kes 1 bakla derim gönül rahatlığıyla. ve benden başka yapanlarda gayet konforlu ve orjinalden daha iyi yol tutar şekilde biniyor. Yine söylüyorum SAVUNMUYORUM.
biz şimdi gereksiz atraksiyon peşinde olan tayfayız he ? tabiii bilader sen her kurala uyuyorsun her yaptığın onaylı tabii..

ghibli06
16-08-2014, 10:56
yanlış anlaşılmasın da, şimdi yay kesince araba modifyeli mi oluyor?

STP
16-08-2014, 11:09
Soguk presste degil he kesik :D

muratvural
16-08-2014, 11:12
GÖnÜlden desteklİyorum bu oluŞumu keŞke yakin olsaydim da katilabİlseydİm :(

Sert@ç
16-08-2014, 11:14
Yay kesip xenon sis takıp
Sunroof varsa dik yapan modifiyeli arabam var diyor...

GokhanE.
16-08-2014, 12:22
Oynanmış orjinal yaylı arabalar muayeneden geçmemeli dolayısıyla satışı da yapılamamalı. Anneme aldığım otomatik 1.4is i hala orjinal yay bulup fabrika çıkış haline yükseltmeye çalışıyorum. Herkes acımadan kesip, ısıtıp, preslediği için orjinal yay bulmak iyice zorlaştı.

Argesi yapılmamış ürün takmak, önemli parçalarda görsel kaygılarla tadilat yapmak arge mühendisine parmak atmak demek, imam da pamuğu parmakla tıkacak birgün hatırlatırım.

emre55
16-08-2014, 13:44

Abi malesef Türkiyede kimin arabası daha çok basıksa onunki daha iyi oluyor, artık orjinal kapak üzerine basınca modifiye oluyor.

Soguk presste degil he kesik :D

Yazdığınız bu yazı banaysa Yanlışınız var 2 bakla kestim 1.5 cm de soğuk press yaptırdım, amortisörlerim de 4.5 cm kesik şuan. Gülüp eğlenebilirsiniz bu yaşta 3 bin 4 bin coil e veremiyoruz, versekte alamıyoruz aracımıza göre yok, illa yapmak zorundamısın diyeceksin ki buna cevap bile vermem isteyipte imkanı olan herkez yapar ne olursa olsun.

huseyinturk
16-08-2014, 23:13
Abi malesef Türkiyede kimin arabası daha çok basıksa onunki daha iyi oluyor, artık orjinal kapak üzerine basınca modifiye oluyor.

Yazdığınız bu yazı banaysa Yanlışınız var 2 bakla kestim 1.5 cm de soğuk press yaptırdım, amortisörlerim de 4.5 cm kesik şuan. Gülüp eğlenebilirsiniz bu yaşta 3 bin 4 bin coil e veremiyoruz, versekte alamıyoruz aracımıza göre yok, illa yapmak zorundamısın diyeceksin ki buna cevap bile vermem isteyipte imkanı olan herkez yapar ne olursa olsun.

Coilin çiftini 500e sağlıklı şekilde yapıyolar. Bu yaşta onuda alamıyosan orjinal kalsın kardeşim araban. Sekme vs yapmayabilir ama otobanda köprü viyadük girişlerinde atlamalar oluyor bazen hızla girdin diyelim ya yaylar tabladan oynarsa ne yapıcaksın? Allah korusun sana bişey yapma şansı kalmayacak aracın istediği yere gidecek belki. Bak örnekleri var kesin yay lastiğe girmiş, tabladan çıkmış vs.
Eibagh diye 2. El yay aldım ben öğrenciyken maddiyattan ötürü yaylar bir geldi kesilmiş yay. Ustam arabaya taktı söylene söylene, liftteyken yaylar boşta kalıyodu söktü direk. Bana kalsa gezerdim öyle o zamanki aklımla ama doğrumu değil. Aldığım kişi arada çıkar yerinden kriko vurur oturtursun dedi birde utanmadan iade için aradığımda

srkn.ylc
17-08-2014, 00:40
arkadaslarımdan bırınde sedan 1.4 vardı aracta kesık yay vardı ole virajlara dan dun gırıyodu bıgun sabıha gokcen den gelırken vırajı alamamıs arka taraf g.t atıyo ıkı kere barıyere carpıyo arac allahtan bı kac dıkısle kurtardılar arac pert oldu ... bunu buraya yazıyorum kesık yay savunulcak bı yanı yok.

ÜSTÜNERC
17-08-2014, 01:15
yay kesmenın mantıgını hala cozebılmıs degılım ? Insan canı bu kadar ucuz olmaz,olmamalı.Hem sürücü için hem trafikte olan baska insanlar için risk içermekte.Ya orjınalini kullan ya da parasını ver yay al coil al.

ladaman
17-08-2014, 01:25
sene 2014 tecturkey gibi bir sitede yay kesmeyi modifiyeyi komuşuyoruz:(

dehşet içerisindeyim:beuj:

Tayfun.O
17-08-2014, 03:04
Emre biz bur da iyiliğin için söylüyoruz bize sitem etme bence

Tayfun.O
17-08-2014, 03:08
4-5 post önce söylemiştim bulursam yollarım diye buldum.

Burak_Efe nick üyenin paylaştığı foto pressten dolayı bu halde senin başına gelmiyeceğinin garantisi yok

https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/t1.0-9/196004_460640313966875_660583887_n.jpg

emre55
17-08-2014, 13:23
Beni yanlş anliyosunuz, ben yay kesme yi savunmuyorum ama amortisor arabada takılı degilken bile benim yaylarim ve tabla oynamıyor, yay boşta olsa tehlikenin farkindayim, tekrar soyluyorum kendi aracim için konuşuyorum, bu arada coil demişsin de 500 liralik coil de custom degilmi o hiçmi tehlikesiz ? Yine saldıran olacak Ben yay kesimi press i savunmuyorum da baskasina tavsiye ediyorum da demiyorum. Sitem de etmiyorum yanlış anlaşılmasın.

STP
17-08-2014, 16:15
Gecen gun ikinci kopruden karsiya gectim. Yavas akan sikisik trafikte orta seritte giderken motorlu polis bana isaret edip saga cektirdi. Buyrun dedim; aracinizda app plaka cam filmi kurallara aykiri buyuk jant ve body kit var ceza yazicam dedi :) app muhurlu sahte deil body kitimde orjinal malzeme jantlarimda orjinal honda dedim, sadece cam filmim var oda hanim biniyo rahatsiz edilmesin dedim. Arabayi iyice inceledi egzoz sesine bakti ses yok, arabayi guzel yapmissin ama yasak artik bunlar ceza yersin en azindan cam filmini sok dedi. Biraz sohbet ettik ceza yemeden kurtuldum. Janti ve body kiti soylemesi cidden sikintili durum arkadaslar. Adamlar uyanmis isi cidden

Setre
19-08-2014, 09:09
Özellikle firma bazında katılımcı sayısı az olmasına rağmen güzel kararlar alabildik. Toplantı tutanağı bu şekildedir arkadaşlar ... Team ARTla birlikte bu yolda emin adımlarla ilerleyeceğiz ;

“Modifiye onaylanır mı?” II
TOPLANTI TUTANAĞI
TOPLANTI TARİHİ: 16 Ağustos 2014
DÜZENLEYİCİ : “Modifiye Etiği” Facebook Grubu / Alpay Lök / FRENTEKNİK
KATILIMCILAR :
1) Alpay Lök…………. Mak.Y.Müh……. “Modifiye Etiği” / MMO AİTM Komisyonu Başkanı
4) Nurettin Çolak…… Mak. Müh……….. MMO İstanbul Şubesi AİTM Komisyonu üyesi
5) Doruk Kotan……….Satış / Pazarlama………………………………….Modifiyeli araç kullanıcısı
6) Emre Setrelioğlu….Bilgisayar Mühendisi……………………………….Modifiyeli araç kullanıcısı
7) Uğur Coşgun ……..Teknik Uzman………………..…..………………...Modifiyeli araç kullanıcısı
8) Sercan Tezcan……Teknik Uzman,,,…………………………………….Modifiyeli araç kullanıcısı
9) Mustafa Orduluoğlu TeamART Karbon …………………………Tadilatçı
10)Yiğit Ünsal …………. Mak.Müh………..……………………Araç Homolasyon Uzmanı
11) Bilgen Şimşek Akman …Mak. Müh. …….MMO İstanbul Şubesi Y.K. üyesi / AİTM komisyonu
Katılımcılar “Modifiye” diye anılan tadilatlı otomobiller ve kullanıcılarının sorunlarını detaylı bir şekilde
konuşmuş, bu sorunların hızlı bir şekilde çözülmesi için işbirliğinin geliştirilmesi konusunda mutabık
kalmışlar ve aşağıdaki kararları almışlardır:
TOPLANTI KARARLARI
1) Genel;
- Otomobillere gerek kişiselleştirmek ve gerekse uygulama alanına uydurmak amacıyla
teknik değişiklikler yapmak diye tanımlayabileceğimiz “modifiye” sektörü ülkemizde LPG
dışında düzenlenmemiş ve denetimsizdir.
- Otomobillerine teknik değişiklik yapan/yaptıran araç sahipleri Haziran 2014 itibariyle Trafik
Polisi tarafından sıkı denetimden geçirilmekte ve trafikten men edilmektedirler. Bazıları
yaya ve trafik güvenliği açısından Teknik Onay alamayacak durumda olanların yanında
Teknik Onay dahi gerektirmeden kullanılabilecek değişikliklerin aynı şekilde cezalandırıldığı
görülmektedir. - Modifiyeli araç kullananlar potansiyel suçlu görülmektedirler.
- Araç Muayenesi gözle görülebilen bazı değişiklikleri “Ağır Kusur” olarak red etmekte,
Jant/Lastik/Süspansiyon Alçaltma gibi Teknik Onay alması gereken bazı değişiklikleri
sübjektif bazı yöntemlerle test etmekte ve onaylamaktadır. Muayeneden geçmeyecek bazı
teknik değişiklikler araç sahipleri tarafından muayeneden önce sökülmekte, muayene
sonrası tekrar takılmaktadır.
- Teknik değişiklik seviyesine göre risk seviyesini değiştireceği için sigorta poliçesinin
değiştirilmesini gerektirecek bu değişiklikler sigorta şirketlerine de bildirilmemekte,
modifiyeli araç sahipleri bu konuda yeterince uyarılmamaktadır.
- Otomobil üreticileri ile işbirliği içinde satış öncesi “Çok aşamalı üretim” veya satış sonrası
“Tadilat” yöntemi ile küçük sayıda Yarış Aracı, Polis Aracı, Jandarma Aracı veya Kurtarma
Aracı gibi Özel Amaçlı Araç yapımında otomotiv sektörünün doğal müttefiki sayılabilecek
bu sektörün disipline edilerek “kayıtiçi” ekonomiye kazandırılmalıdır.
2) Otomobillerde En Çok Yapılan Teknik Değişiklikler:
- Cam Filmi Uygulaması,
- Jant/Lastik değişikliği (Uygunluk Belgesi dışında ölçüler),
- Egzoz değişikliği,
- Süspansiyon Değişikliği (Alçaltma/Yükseltme/Sertleştirme/Havalı/Hidrolik)
- Motor Gücü Yükseltme (Yazılım Değişikliği vs)
- Ön/Arka Aks Geometrisi Değişikliği Spacer/Kamber Kiti
- Aydınlatma (Far değişikliği veya Eklenmesi)
- Body Kit (Spoiler/Canard/Çamurluk)
- Ön Görüş Açısı değişikliği
3) Yapılması gerekenler
- Teknik Mevzuat: Aracın üzerinde yapılan, uygunluk belgesindeki değerleri değiştiren,
teknik değişikliklerin TSE tarafından onaylanması gerekmektedir. Araçlarda yapılan teknik
değişiklikleri ulusal mevzuatımız AİTM (Araç İmal, Tadil ve Montaj) Yönetmeliği tanımlıyor.
Otomobillerde yapılan değişikliklerin detayı burada yok. Detayların olmamasının temel
nedeni de bu "modifiye" sektörünün bunun takipçisi olmaması. AİTM’de yapılacak
değişikliklerle bu tadilatlar tanımlanmalıdır.
- Dernekleşme: MARTOY veya AİTM’ye göre Tadilat (Modifiye) ve küçük seri araç üretimi
yapan kuruluşların dernek kurarak sorunlarını onay kuruluşuna iletmelidir.
- MMO: Konuyu ve çözüm önerilerini temsil edildiği komitelere götürmelidir.
4) Üçüncü Toplantı: Sonra kararlaştırılacaktır. Bu toplantıya Otomobil tadilatçıları çok daha
geniş katılım yapmalıdır, Lastik firmalarının temsilcileri de katılmalıdır, Modifiyeli araç
kullananların Türkiye çapında temsilcileri katılmalıdır, BSTB, TSE, OSD, TOSFED, Sigorta
Eksperleri Derneği, TSB yetkilileri davet edilmelidir.Toplantı yeri daha sonra bildirilecektir.

STP
19-08-2014, 09:19
Sanirim bundan sonra arabaya koku asacak olsak onay istiycekler :D

Setre
20-08-2014, 10:44
Sanirim bundan sonra arabaya koku asacak olsak onay istiycekler :D

Son zamanlarda o hale geldi zaten =) polis arabaya "SÜS" takanı alıyoruz diyor =)

tuFAN
12-05-2016, 23:28
Sanayi Bakanlığınca bir taslak hazırlanmış
http://sgm.sanayi.gov.tr/AnnouncementDetails.aspx?annID=13309&lng=tr

Herhangi başka somut bir gelişme var mı bu konuyla ilgili ?

tuFAN
20-11-2019, 20:02
Özellikle firma bazında katılımcı sayısı az olmasına rağmen güzel kararlar alabildik. Toplantı tutanağı bu şekildedir arkadaşlar ... Team ARTla birlikte bu yolda emin adımlarla ilerleyeceğiz ;

“Modifiye onaylanır mı?†II
TOPLANTI TUTANAĞI
TOPLANTI TARİHİ: 16 Ağustos 2014
DÜZENLEYİCİ : “Modifiye Etiği†Facebook Grubu / Alpay Lök / FRENTEKNİK
KATILIMCILAR :
1) Alpay Lök…………. Mak.Y.Müh……. “Modifiye Etiği†/ MMO AİTM Komisyonu Başkanı
4) Nurettin Çolak…… Mak. Müh……….. MMO İstanbul Şubesi AİTM Komisyonu üyesi
5) Doruk Kotan……….Satış / Pazarlama………………………………….M odifiyeli araç kullanıcısı
6) Emre Setrelioğlu….Bilgisayar Mühendisi……………………………….Modi fiyeli araç kullanıcısı
7) Uğur Coşgun ……..Teknik Uzman………………..…..……………….. .Modifiyeli araç kullanıcısı
8) Sercan Tezcan……Teknik Uzman,,,…………………………………… .Modifiyeli araç kullanıcısı
9) Mustafa Orduluoğlu TeamART Karbon …………………………Tadilatçı
10)Yiğit Ünsal …………. Mak.Müh………..……………………Araç Homolasyon Uzmanı
11) Bilgen Şimşek Akman …Mak. Müh. …….MMO İstanbul Şubesi Y.K. üyesi / AİTM komisyonu
Katılımcılar “Modifiye†diye anılan tadilatlı otomobiller ve kullanıcılarının sorunlarını detaylı bir şekilde
konuşmuş, bu sorunların hızlı bir şekilde çözülmesi için işbirliğinin geliştirilmesi konusunda mutabık
kalmışlar ve aşağıdaki kararları almışlardır:
TOPLANTI KARARLARI
1) Genel;
- Otomobillere gerek kişiselleştirmek ve gerekse uygulama alanına uydurmak amacıyla
teknik değişiklikler yapmak diye tanımlayabileceğimiz “modifiye†sektörü ülkemizde LPG
dışında düzenlenmemiş ve denetimsizdir.
- Otomobillerine teknik değişiklik yapan/yaptıran araç sahipleri Haziran 2014 itibariyle Trafik
Polisi tarafından sıkı denetimden geçirilmekte ve trafikten men edilmektedirler. Bazıları
yaya ve trafik güvenliği açısından Teknik Onay alamayacak durumda olanların yanında
Teknik Onay dahi gerektirmeden kullanılabilecek değişikliklerin aynı şekilde cezalandırıldığı
görülmektedir. - Modifiyeli araç kullananlar potansiyel suçlu görülmektedirler.
- Araç Muayenesi gözle görülebilen bazı değişiklikleri “Ağır Kusur†olarak red etmekte,
Jant/Lastik/Süspansiyon Alçaltma gibi Teknik Onay alması gereken bazı değişiklikleri
sübjektif bazı yöntemlerle test etmekte ve onaylamaktadır. Muayeneden geçmeyecek bazı
teknik değişiklikler araç sahipleri tarafından muayeneden önce sökülmekte, muayene
sonrası tekrar takılmaktadır.
- Teknik değişiklik seviyesine göre risk seviyesini değiştireceği için sigorta poliçesinin
değiştirilmesini gerektirecek bu değişiklikler sigorta şirketlerine de bildirilmemekte,
modifiyeli araç sahipleri bu konuda yeterince uyarılmamaktadır.
- Otomobil üreticileri ile işbirliği içinde satış öncesi “Çok aşamalı üretim†veya satış sonrası
“Tadilat†yöntemi ile küçük sayıda Yarış Aracı, Polis Aracı, Jandarma Aracı veya Kurtarma
Aracı gibi Özel Amaçlı Araç yapımında otomotiv sektörünün doğal müttefiki sayılabilecek
bu sektörün disipline edilerek “kayıtiçi†ekonomiye kazandırılmalıdır.
2) Otomobillerde En Çok Yapılan Teknik Değişiklikler:
- Cam Filmi Uygulaması,
- Jant/Lastik değişikliği (Uygunluk Belgesi dışında ölçüler),
- Egzoz değişikliği,
- Süspansiyon Değişikliği (Alçaltma/Yükseltme/Sertleştirme/Havalı/Hidrolik)
- Motor Gücü Yükseltme (Yazılım Değişikliği vs)
- Ön/Arka Aks Geometrisi Değişikliği Spacer/Kamber Kiti
- Aydınlatma (Far değişikliği veya Eklenmesi)
- Body Kit (Spoiler/Canard/Çamurluk)
- Ön Görüş Açısı değişikliği
3) Yapılması gerekenler
- Teknik Mevzuat: Aracın üzerinde yapılan, uygunluk belgesindeki değerleri değiştiren,
teknik değişikliklerin TSE tarafından onaylanması gerekmektedir. Araçlarda yapılan teknik
değişiklikleri ulusal mevzuatımız AİTM (Araç İmal, Tadil ve Montaj) Yönetmeliği tanımlıyor.
Otomobillerde yapılan değişikliklerin detayı burada yok. Detayların olmamasının temel
nedeni de bu "modifiye" sektörünün bunun takipçisi olmaması. AİTM’de yapılacak
değişikliklerle bu tadilatlar tanımlanmalıdır.
- Dernekleşme: MARTOY veya AİTM’ye göre Tadilat (Modifiye) ve küçük seri araç üretimi
yapan kuruluşların dernek kurarak sorunlarını onay kuruluşuna iletmelidir.
- MMO: Konuyu ve çözüm önerilerini temsil edildiği komitelere götürmelidir.
4) Üçüncü Toplantı: Sonra kararlaştırılacaktır. Bu toplantıya Otomobil tadilatçıları çok daha
geniş katılım yapmalıdır, Lastik firmalarının temsilcileri de katılmalıdır, Modifiyeli araç
kullananların Türkiye çapında temsilcileri katılmalıdır, BSTB, TSE, OSD, TOSFED, Sigorta
Eksperleri Derneği, TSB yetkilileri davet edilmelidir.Toplantı yeri daha sonra bildirilecektir.
İkinciye hortlatıyorum varsa sonuç ne ?