Orijinalini görmek için tıklayınız : Bmw E30 ses?
FurkanElsiz
22-07-2014, 15:54
herkese merhaba. internette dolanırken rasdtgele izlediğim bi video dikkatimi çekti. Ankarada 06 jm 325 plakalı bi e30. aklıma takılınca dayanamadım oraya buraya daldım araştıriyim dedim. sanırım araca m50 swap yapılmış 2.8 stroke olabilir. geldik can alıcı noktaya :D aracın motorundan gelen acayip bi ses var ilk başta açık hava filtresi sandım ama ondan böyle bi ses çıkıcağını düşünemiyorum. yorumlarda vs. "map" kelimesi sıkça geçiyo. bu bahsedilen map sensörü müdür, öyleyse de nasıl bi setupla böyle bi ses alınabilir. bilen abilerim kardeşlerim aydınlatırsa sevinirim. keyifli forumlar :D
facebook linki;
https://www.facebook.com/video/video.php?v=4726638091770
Orjinalinde maf sensoru var map conversion yaptiginda bu sesi elde ediyorsun
///M RIDER
22-07-2014, 16:00
arabaya çakal binerse böyle ses vermesi normal kardeşim araba ne yapsın güzelim arabaları hiç ettiler daha da doymadılar
63owen63
22-07-2014, 16:01
bisiklet arka tekerine taktıgımız plastik şişeler daha iyiydi lan .hayatımda böyle bir iğrenç ses duymadım,
bmw nin o karakteristik senini hiç eden iğrenç bir ses .
ama nasıl oluyosa çok beğeniyolar bu sesi anlamıyorum . bildiğin böğürtü .
plastik boru takmışlar ondan böyle ses çıkıyor demişti arkadaşım ama nasıl nereye takmışlar hatırlamıyorum .
FurkanElsiz
22-07-2014, 16:23
Orjinalinde maf sensoru var map conversion yaptiginda bu sesi elde ediyorsun
peki maf ve map sensörlerinin çalışma prensibi arasındaki fark nedir. ikisi de emme manifoldundaki basıncı mı ölçer
arabaya çakal binerse böyle ses vermesi normal kardeşim araba ne yapsın güzelim arabaları hiç ettiler daha da doymadılar
bisiklet arka tekerine taktıgımız plastik şişeler daha iyiydi lan .hayatımda böyle bir iğrenç ses duymadım,
bmw nin o karakteristik senini hiç eden iğrenç bir ses .
ama nasıl oluyosa çok beğeniyolar bu sesi anlamıyorum . bildiğin böğürtü .
plastik boru takmışlar ondan böyle ses çıkıyor demişti arkadaşım ama nasıl nereye takmışlar hatırlamıyorum .
ankarada harcanan canı alınan araçların haddi hesabı yok zaten. koltuğa oturan her saniye sıfır da burnout'da
OMTechJr.
22-07-2014, 21:44
maf sensörü motora giren havanın kütlesini ölçer beyne sinyalize eder, map giren havanın basıncını ölçerek hareket eder. kütle ve basınç değerleri değişkenlik gösterir haliyle. maf map'ın yanında çok eski ve verimsiz kalır. başağrıtan bir sistem maf.
ne map
ne de maf
ses cikarmaz....
bilen biliyorda. bilmeyenler icin sacma bir kavram cikmasin ortaya. sonra 55 sene bunlarla ugrasiyoruz.
bu her ikiside sensor.
ses hava filtresinden emisten, motordan,eksozdan, turbodan falan cikar.
Throttle sesine benzettim ben. Sanki m5 throttle takılmış gibi.
ghibli06
23-07-2014, 00:00
map nasıl ses çıkartıyor düdük mü takıyorlar?
ghibli06
23-07-2014, 00:01
muhtemelen hava filtresi yok, zırıltının sebebi o...
Map'a çeviriyorlar. Sonra bunlar için hava filtre kiti var farı iptal edip onu uyguluyorlar. Ses ondan sonra geliyor
ostimde hortum dünyasından metresi 3 tl ye alınan 70mm perdeli gırtlak hortum sayesinde alınıyor bu ses :)
aynen lavabonun altındaki hortum beyler uzaklarda aramayın :D
SerkanKurt
23-07-2014, 00:59
Gereğinden fazla devir çeviriyor gibi geldi bana?
Şu Ankara'da bmw namına herşeyi yalan ettiler,bi sıralı 6 nın içine s.çmamışlardı.oda oldu.
aodabasi
23-07-2014, 02:36
Bu hortum sesi aynı sesi arkadaşım e36 320den aldı vutututu gitti vıvıvıvıv geldi :)
MPower's
23-07-2014, 11:17
araba m50 swaplı ve throttle var. havayı da uzun farın ordan çektiği için böyle bi ses geliyor. m20 veya m40larda akışmetreyi boğaza yaklaştırıp(flanş yaparak) ve çıkışını filtre kazanını iptal edip hortumlar(boruyla) farın oraya alıp direk hava almasını sağlarsanız böyle bi ses çıkıyo ama tabi bu videoki gibi olmaz m20 veya m40a yapacağınız bu işlemle alacağınız ses.
Orjinal sesi çok daha güzel,rezil etmişler.