Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Alışverişte dikkat edin !!! Michelin - Güncan Oto

rcbasaran
23-07-2014, 12:29
Birçok arkadaşın bildiği gibi forumda jant + lastik konusunda sponsoruz Jantmax olarak,

Kısaca :

Bir müşterimin M6 aracı için michelin toptancılarından GÜNCAN OTO dan 285/35r19 lastik aldık ve tarihleri 0113 olarak geldi .

Her üründe olduğu gibi iade etmek istedik , fakat aynı sektörde olmamıza ve dönem dönem belli ürünlerde çalışmamıza rağmen önce ücret iadesi yapamayız , ürün alın yerine dendi, sonrasında ben dedim ama patronum Veysel bey kabul emmedi dendi, saçmasapan tavırlarla telefonla bile konuşmak istemediler ve kapılarına kadar iade faturası kesilip gönderilmiş ürünleri geri almadılar.

Bize bu tavırla yaklaşan bir firmanın, perakende müşterisine nasıl yaklaşacağı ve malının nasıl arkasında duracağını az çok bilmeniz için konu açtım.

Yani bir ürün alırken , sadece tek kıstasınız fiyat olmasın.

( Bu arada bu tarihli lastik kullanılır kullanılmaz vs gibi şeyleri konu başlığı altında tartışmanıza gerek yok,

Ürün geldi, müşterimin içine sinmedi ve her üründe olduğu gibi iade etme hakkımızı kullanmak istedik , hepsi bu)

smash
23-07-2014, 16:49
Teşekkürler bilgilendirme için, aynı sektörde ki bir esnafı mağdur etmesi hoş olmamış.

slowmotion
23-07-2014, 17:37
Tüketici hakem heyetine başvurun. Geri almak zorundalar. Ayrica üretim tarihi ben olsam bende almazdim

Ozan Özer
23-07-2014, 18:43
Gerçekten yazık..Birlikte iş yaptığınız,ona fazladan müşteri kazandıracağınız bir kapıları varken elde kalan üründen kurtulmak adına yapılan bu tarz bir hareket ile ne kazandıklarını düşünüyorlar acaba? Geçmiş olsun..
Lastikleri gibi kendileri de eski tarihlerde kalmış..

rcbasaran
23-07-2014, 18:48
Teşekkürler bilgilendirme için, aynı sektörde ki bir esnafı mağdur etmesi hoş olmamış.

Tüketici hakem heyetine başvurun. Geri almak zorundalar. Ayrica üretim tarihi ben olsam bende almazdim

Gerçekten yazık..Birlikte iş yaptığınız,ona fazladan müşteri kazandıracağınız bir kapıları varken elde kalan üründen kurtulmak adına yapılan bu tarz bir hareket ile ne kazandıklarını düşünüyorlar acaba? Geçmiş olsun..
Lastikleri gibi kendileri de eski tarihlerde kalmış..

Biz yılda kaç takım ürün aldığımız halde böyle davranan bir firmanın ve bir Michelin yetkili bayisinin , normal perakende müşterisi olan vatandaş a nasıl davranacağını inanın merak ediyorum.

63owen63
23-07-2014, 19:16
Herkes esnaf olamaz abi, sen bu yuzden hepimizin cem abisisin. Tanismadigimiz zaman bile yonlendirdigim arkadaşim, sasirmisti tanismadigimiza,yardimci oluşuna..

weST.27
23-07-2014, 19:44
ürün tarihi takılmayacak gibi değil ki 2 sene olacak neredeyse adı sıfır lastik

onursumer
23-07-2014, 19:45
bazı firmalar kanunların arkadasına sığınarak esnaflık dışına çıkıyor malesef

abi senin gibi sayılı kişi kaldı zaten bu işi yapan onun dışında iyi mal olsa bile insan şuphe ile yaklaşıyor diğer firmalara

3 kuruş fazla olsun gene bildiğim tanıdığım yer olsun derim hep

Kadyr
23-07-2014, 20:24
1.5 sene eski lastik ayip

mrtysn
23-07-2014, 20:28
Guncan Ikitelli'de diil miydi ya ? Bi iki isimi halletmistim orda, aklimizda bulunsun esnaflik baska olay.

kickbuttowski
23-07-2014, 21:47
Lastiklerin tarihinde sıkıntı yok ama madem müşteri ifrit olmuş değiştiriverselerdi nedir ki?..

Ben olsam yine de micheline bir mail atardım. böyle böyle, kanunen zorunda oldukları halde ürünü değiştirmiyorlar bilginiz olsun diye. Altı üstü 2 satır yazı ama kurumsal firmalar önemsiyorlar böyle şeyleri.

Hatta ingilizceniz yoksa bana pm atın ben çevirmeye gönüllüyüm.

rcbasaran
24-07-2014, 10:54
Herkes esnaf olamaz abi, sen bu yuzden hepimizin cem abisisin. Tanismadigimiz zaman bile yonlendirdigim arkadaşim, sasirmisti tanismadigimiza,yardimci oluşuna..

ürün tarihi takılmayacak gibi değil ki 2 sene olacak neredeyse adı sıfır lastik

bazı firmalar kanunların arkadasına sığınarak esnaflık dışına çıkıyor malesef

abi senin gibi sayılı kişi kaldı zaten bu işi yapan onun dışında iyi mal olsa bile insan şuphe ile yaklaşıyor diğer firmalara

3 kuruş fazla olsun gene bildiğim tanıdığım yer olsun derim hep

1.5 sene eski lastik ayip

Guncan Ikitelli'de diil miydi ya ? Bi iki isimi halletmistim orda, aklimizda bulunsun esnaflik baska olay.

Lastiklerin tarihinde sıkıntı yok ama madem müşteri ifrit olmuş değiştiriverselerdi nedir ki?..

Ben olsam yine de micheline bir mail atardım. böyle böyle, kanunen zorunda oldukları halde ürünü değiştirmiyorlar bilginiz olsun diye. Altı üstü 2 satır yazı ama kurumsal firmalar önemsiyorlar böyle şeyleri.

Hatta ingilizceniz yoksa bana pm atın ben çevirmeye gönüllüyüm.

Michelin - Türkiyeye konu ile ilgili mail attım , iyi / kötü yorumlarınız için teşekkürler

pesimist206
24-07-2014, 16:51
Michelin yetkili bayisinin böyle sorumsuz davranması yakışık almamış

AdemAr
24-07-2014, 16:56
size böylelerse bize kim bilir ne muamele yaparlar..