Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yargıtaydan 'radar' kararı

Mythos
24-07-2014, 12:01
'Uyarısız radarla hız kontrolü olmaz'

Yargıtay radar uyarısı olmadan radarla hız kontrolü yapılamayacağına hükmetti

Saatte 50 kilometre hızla gidilmesi gereken yerden 71 kilometre hızla geçen ve 34 lira ceza kesilen Fırat Aydın, emsal bir kararın çıkmasına neden oldu. Radarla hız kontrolü yapıldığı şeklinde herhangi bir uyarı levhası olmayan bir yerden geçerken 71 kilometre hız yapan Aydın, para cezasının iptali için dava açtı. Mahkeme, Aydın’a kesilen cezanın iptaline karar verdi. Karar, itiraz olmayınca kesinleşti.

‘TUZAK SAYILIR’

Ancak Adalet Bakanlığı kanun yararına bozma yoluna gitti. Yargıtay 7. Ceza Dairesi, trafik cezasına yapılan itirazla ilgili verdiği kararda, “Uyarıcı levha olmadan radarla hız kontrolü yapılamaz” dedi. Kararda, uyarıcı levha olmamasının tuzak kurulduğu anlamına geldiği belirtilerek şu görüşlere yer verildi: “Öncelikle kişilerin can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla yapılması gereken trafik denetimlerini, yol kullanıcılarına ceza vermek amacıyla bilgilendirme yapmadan kural ihlali yapmasını beklemek, trafik kurallarının konuluş amacına uygun olmadığı gibi araç sürücülerine tuzak kurulması anlamına gelecektir ki bu durum, çağdaş hukuk devleti ilkeleriyle bağdaşmaz ve kabul edilemez.”

Kaynak: Haberturk.com (http://www.haberturk.com/yasam/haber/972550-yargitaydan-radar-karari)

blow07
24-07-2014, 12:42
verildi...

Setre
24-07-2014, 12:57
Bayram öncesi çok yerli bir konu olmuş valla :)

Mythos
24-07-2014, 13:24
verildi...

Siteye baktim ama bulamamistim, durduk yere yine ceza yemeyelim simdi, konu kapanabilir o zaman...

ATS
24-07-2014, 13:35
Doğrusu böyle olmalı zaten.:icon_tup:

bayramoglu
24-07-2014, 15:18
tamam uyarıcı levha koycaklar da nekadar mesafeye buna da bi düzenleme şart her yolda her güzergahta var sağda radar tabelası. ama 50 km ama 100 km.

ronay
24-07-2014, 15:34
İstersen nerede radar olduğunu özellikle bi tabelayla bildirsinler 200 metre ilerde radar die ( ;

Cans1993
24-07-2014, 15:36
Normalde bi tabela sehir içi 30 m şehir dısında 150 m de olması gerekiyor olması lazım ama böyle olursa DEVLET NASIL PARA KAZANACAK :D

bayramoglu
24-07-2014, 15:39
benim anlatmaya calıstığım o değil. giresun şehir girişinde bu yolda radar ile hız kontrolü yapılmaktadır tabelası görüyorsun. e rizeye kadar aynı yolda gidiyorsun 50 km rahat gittikten sonra tireboluda radar görüyorsun soruyorsun yolda tabela var belirli yerlerde diyor yerinide söylüyor. bu olsa ne olmasa ne benim demeye çalıştığım konu bu

blow07
25-07-2014, 13:22
http://www.techturkey.com/forum/sohbet/188264-levha-olmaksizin-radarla-hiz-kontrolu-yapilir-mi.html

ersandeniz
25-07-2014, 13:38
Türk halkının yasakları çiğneme hakkına bu kadar sahip çıkmasına, ceza gelince de isyan etmesine hastayım yaa :)
Kurallar baştan konuluyor, hız sınırını aşan ceza yer diye, siz vay efendim devlet yolun ne kadarlık kısmında hız sınırı kontrolü yaptığını söylemedi diye isyan ediyorsunuz, siyasilerin de işine geliyor kuralsızlık, yoksa çıkartırsın bir kanun "Türkiye Cumhuriyeti sınırlarındaki her karayolunda her dakika radar kontrolü yapılabilir, ayrıca bir uyarıya gerek yoktur" diye, resmi gazetede de yayınlanır, kimse de itiraz edemez

luca55
25-07-2014, 13:42
ozaman gezici radarların hiçbiri kanuna uygun değil.