PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : rcz turbo sorunu

Risendark
24-07-2014, 17:38
Abilerim kardeşlerim yeni 5 6 gün önce rcz aldım 1.6 156 hp turbo modelinden hersey süperdi taki bugüne kadar arabam daha 34 bin km de tabiri caizse sıfır durumda performans falan süperdi dün akşam saatlerinde yükledim biraz turbo devreye girmedi gibi oldu araba boğuldu allahalla dedim ulaşmam gereken yere ulaştım araba dinlendi birkaç saat... sonra marşa bastım devam ettim sorun yok hersey güzel bugün 3 saat öncesine kadar yine dolandım arabayla yarı gazlamalı yarı sakin bi basiyim dedim arabadan ıslık sesi geliyor tık yok boğuluyor araba.eve döndüm 2 saat durdu arac ama busefer bi düzelme olmadı durum aynı araba gitmiyor. Bi yardım edin bana ne olabilir sorun turbo hortumlarida mi sıkıntılı var turbo mu cortladi acaba servisten de randevu mu aldım ama en azından sizlerden bi on bilgi almak istediğim için konuyu açtımyardimci olan olmayan herkese şimdiden teşekkürler

emir91
24-07-2014, 18:59
Aynı zamanda motor arıza ışığı yaktıysa 2 gün önce aynıları başımıza geldi turbo girişini ordaki sensörün contası atıyor biraz sıkıştırınca safe modea alıp turboyu kapatıyor rcz sizinkide ondansa 15 dakkalık işi var.

Merthan
24-07-2014, 19:04
Kesinlikle sensör sorunudur aynısı 207 de de oluyor,bence tüm sensörlerı sıfırlayın el yakan bi fiyatı yok zaten işinizi garantiye alırsınız.

Risendark
24-07-2014, 20:05
Nerden aldım şu arabayi ya sıfır araba böyle sorun verince insanın sinirleri bozuluyor ister istemez yarın serviste hallettireyim onları yorumlar için teşekkürler :)

Risendark
24-07-2014, 20:06
Aynı zamanda motor arıza ışığı yaktıysa 2 gün önce aynıları başımıza geldi turbo girişini ordaki sensörün contası atıyor biraz sıkıştırınca safe modea alıp turboyu kapatıyor rcz sizinkide ondansa 15 dakkalık işi var.

Motor arıza ışığı yakmadi ama dediğiniz gibi turbo devre dışı biz kendimiz halledemezmiyiz

Schumi
24-07-2014, 20:56
Nerden aldım şu arabayi ya sıfır araba böyle sorun verince insanın sinirleri bozuluyor ister istemez yarın serviste hallettireyim onları yorumlar için teşekkürler :)

5-6 gün önce aldım ve 34bin km de diyorsun. E o zaman sıfır araba almadın. Başkasının nasıl kullandığını bilmediğin ve 34 bin km boyunca yol yapmış bir araba. Senin için yeni olabilir ama değil. :)

Risendark
25-07-2014, 01:05
5-6 gün önce aldım ve 34bin km de diyorsun. E o zaman sıfır araba almadın. Başkasının nasıl kullandığını bilmediğin ve 34 bin km boyunca yol yapmış bir araba. Senin için yeni olabilir ama değil. :)

Abi servis bakımlı araba 34 binde ne olur diye düşündüm ama keşke sıfır bi araba alsaydim diyorum veya pejo değilde honda falan en azından böyle saçma sapan şeylerle uğraşmadan paşa paşa binerdim :)

aybarsdnr
25-07-2014, 01:11
Abi servis bakımlı araba 34 binde ne olur diye düşündüm ama keşke sıfır bi araba alsaydim diyorum veya pejo değilde honda falan en azından böyle saçma sapan şeylerle uğraşmadan paşa paşa binerdim :)

hemen moralini bozma. 2. el değil, 0 km bir araç alsaydın da problemler olabilirdi veya daha büyük bir şey başına gelmiş olabilirdi. Arabandan soğuma, görüntü olarak çok güzel bir araba almışsın. hayırlı olsun.

Dediğin gibi hortumlar çıkmış olabilir, sensör arzası olabilir. Turbon bile cortlamış olsa sıfırlama, tamir ettirirsin hiçbir problem kalmaz. Canını sıkma boşuna

Schumi
25-07-2014, 01:13

Kaç model ? Garanti yok mu ? Bence basit bir sensör arızası olabilir. Şuan lamba yakmamasının sebebi sorunun yeni çıkmış olması aralıklı arıza modunda olması. Biraz daha kullansan sürekli arıza moduna geçer ve lamba yanar.

emir91
25-07-2014, 12:21
valla biz 280 liraya sensörü değiştirmek durumda kaldık kurtulmak için. Bugunde bodruma geldik istanbuldan 15 dakka oldu olmadı su haznesini boşaltıp arıza yaktı hortum patlamış şimdi bodrumda sanayide parça peşindeyiz guya tatil yapmaya geldik :)

Risendark
25-07-2014, 12:28
Sabah servise gittim 6000 tl fiyat çıktı kapat kardeşim arabayi dedim çıktım sanayide 700 liraya yatiriyorum benim aldığım şerefsiz herif bi tamir yaptırmış usta kardes buna el değmiş belli dedi neyse dedim sorun bi conta parçalanmış sonra pervaneye mi ne zarar vermiş adam 500 turbo tutar 200 de işçilik alırım diyince yap abi dedim 6000 tl nin yanında hiç önemli bi para değil garanti de veriyor başka sorun yapmaz dedi şimdi yapılıyor bakalım hayırlısıyla çıksın bi binemeden 1 haftadan hayal kırıklığı ile başladık bakalım ilerde ne olcak :) Yardımınız için teşekkürler :)

Berkan
25-07-2014, 12:32
görünen kısımda 34binde sıfır ve bebek olmas,ı içyüzünün öyle olmayacagı manasında olmuş.

eleanor
25-07-2014, 12:36
Sorun her arabada olur kafana takma. Bence çok güzel araba almışsın. Allah kaza bela vermesin.

Molev
25-07-2014, 13:05
Geçmiş olsun hocam ama moralinizi bozmayın aracınız cok güzel bir araç bu olayda nazarlığı olsun başka şeyden çıkıcağına turbodan çıksın ;)

Risendark
25-07-2014, 18:06
Eyvallah herkese teşekkürler şimdi yağ su filtre ıvır zivir herseyi yaptırıyorum inşallah sağlıklı bi şekilde bincem :)

Cans1993
25-07-2014, 18:37
Su servislerin kaldırdık bekliyoruz modu ne zaman degisecek merak ediyorum valla kardeşim hiç takma kafana 0 km araçlarda bile kapıdan cıkar cıkmaz sorunlar cıkabiliyor sonucta insan yapımı birşey bu arabalar.Aracına Allah iyi günlerde binmek nasıp etsin.

Schumi
25-07-2014, 18:41
görünen kısımda 34binde sıfır ve bebek olmas,ı içyüzünün öyle olmayacagı manasında olmuş.

Aynen öyle. :) Arabam servis bakımlı diyorsun ama adamda senin gibi servisten 6000 tl duyunca gidip dışarıda uydur kaydır yapmıştır. :)