Orijinalini görmek için tıklayınız : ogs bariyerine çarpan motor
https://www.facebook.com/photo.php?v=10152131396966403&set=vb.324456531402&type=2&theater
bu bariyer ne iş tam çözemedim acaba kaçak geçmeye çalıştı bariyer otomatikmi kapandı ne olduki?yazık neresine vurduysa adam yaralandı
Bariyer neden inmis ki ? Bana hic denk gelmedi neyseki ucuz atlatmis motor dan dusmemis kenara gecicek kadar dayanabilmis :(
OGS'de bariyer olması garip ama PGS geçiş hızı 30km iken 120 ile geçmeye çalışmakta bile bile lades Türkiye koşullarında, gördüğümüz gibi herşey olabiliyor, motorcuların 2 kat dikkatli olması lazım.
darkmoon
25-07-2014, 12:53
ben bariyer göremedim sanki bir tümsek yada bir şeyin üstünden hızlı geçiyor ve dengesini kaybediyor gibime geldi..
istanbul dışındaki ogs ler de hala bariyer var saçma şekilde. Muhtemelen ondan haberi olmayan bir istanbullu bu arkadaşda.
Geçen edirneye gittiğimde bende giriyordum az kalsın çıkış da bariyere son anda yanımdaki uyardı acı frenle yavaşlayabildim.
ben bariyer göremedim sanki bir tümsek yada bir şeyin üstünden hızlı geçiyor ve dengesini kaybediyor gibime geldi..
bariyer var ya dikkatli izlersen. Zaten edirne gişeler miş orası da tekrar izleyince farkettim. OGS de bariyerin ne işi var Saçmalıklar ülkesinde yaşıyoruz. Yazık acıdım adama.
http://i.hizliresim.com/PvBVvd.jpg
istanbul dışındaki ogs ler de hala bariyer var saçma şekilde. Muhtemelen ondan haberi olmayan bir istanbullu bu arkadaşda.
Geçen edirneye gittiğimde bende giriyordum az kalsın çıkış da bariyere son anda yanımdaki uyardı acı frenle yavaşlayabildim.
ne saçma yaşanmaması gereken olaylar :soru:
120de çok abuk bi rakam ama, geçmiş olsun hatasını en hafif şekilde atlatmış.
yol edirne yolu zaten ve edirne gişelerindeki gereksiz bariyer. bilmeyen için ciddi tuzak
arkadasım kafalama dalıyodu mercedesin frenleri kurtardı.
darkmoon
25-07-2014, 13:13
size komik bir şey söyliyim şu resimde gördüm şimdi tekrar izledim göremedim :) sanırım baya hızlı girmiş.
size komik bir şey söyliyim şu resimde gördüm şimdi tekrar izledim göremedim :) sanırım baya hızlı girmiş.
merak etme abi yalnız değilsin :)
Valla çok kötü olmuş iyi düşmeden durabilmiş yoksa daha kötüsü olablirmiş.
Bariyer olayıda başlıbaşına bi saçmalık allah bilir bariyer olduğuna dair uyarı levhasıda yoktur
Baştan sona yavaşlatarak izledim 50 30 bide kaçak geçişler en uzn mesafenin 10 katıdır diye tabelalar var bariyerle ilgili hiç bişey yok yavaş gitmesi gerekiyor ama bariyer ne olursa olsun saçmalık yazık olmuş.
http://i.hizliresim.com/Y3J9R2.jpg (http://hizliresim.com/Y3J9R2)
SHOCKİNG
25-07-2014, 13:25
Bu Edirnedeki bariyere bende giriyordum symbol ile gece 3 de son anda durabildik. Çok geçmiş olsun çok saçma bi sistem ogs'de neden bariyer kullanırlar hala anlamış değilim.
Gunes G.
25-07-2014, 13:33
Bariyerin ne isi var diyen arkadaslar, tamam size gore sacmadir, siz olsaniz koymazsiniz bariyer, ama yapan adam koymus bariyeri ve demis ki 30'la gecin giseden. 120 ile giseden gecip "kaza yaptim boyle is mi olur?" denmez ki.
Bu arada bariyer niye var mantigini sorgulayan arkadaslar icin tahminim o bariyer 30 ile gecilsin diye var, hizli gecmeye calisinca tam olarak bu olsun diye var.
Sonuc: Barrier wins.
Bariyerin ne isi var diyen arkadaslar, tamam size gore sacmadir, siz olsaniz koymazsiniz bariyer, ama yapan adam koymus bariyeri ve demis ki 30'la gecin giseden. 120 ile giseden gecip "kaza yaptim boyle is mi olur?" denmez ki.
Bu arada bariyer niye var mantigini sorgulayan arkadaslar icin tahminim o bariyer 30 ile gecilsin diye var, hizli gecmeye calisinca tam olarak bu olsun diye var.
o zaman diğer gişelere de bariyer konsun? uyarı olmaksızın koymak böyle iş mi olur dedirtir.
Gunes G.
25-07-2014, 13:41
o zaman diğer gişelere de bariyer konsun? uyarı olmaksızın koymak böyle iş mi olur dedirtir.
30 la git denmis, bundan buyuk uyari olmaz.
kelalper
25-07-2014, 13:44
lan hiç bir ogs de bariyer olmaz orada onun ne işi var. Bariyer varsa ogs olmaz. Evet eğer arızalı ise bariyer iner ama öncesine de kuka koyarsın millet oraya dalmasın diye. OGS de bariyer olmaaaaz. Karayollarının hatası. Büyük ihtimalle o ogs arızalıydı ve mallar kuka koymayı unuttu. Ödemeyene zaten cezayı foto çekip yolluyosun. Bariyerin işi yok orada.
Gunes G.
25-07-2014, 13:50
lan hiç bir ogs de bariyer olmaz orada onun ne işi var. Bariyer varsa ogs olmaz. Evet eğer arızalı ise bariyer iner ama öncesine de kuka koyarsın millet oraya dalmasın diye. OGS de bariyer olmaaaaz. Karayollarının hatası. Büyük ihtimalle o ogs arızalıydı ve mallar kuka koymayı unuttu. Ödemeyene zaten cezayı foto çekip yolluyosun. Bariyerin işi yok orada.
Olm olmaz ne ya var iste gormuyo musun koymus adamlar bariyeri :) Ortada video var sen hala olmaz diyosun :P
Vardir yoktur bunlar ayri konu zaten, sonuca bakalim:
120 ile giden motosiklet OGS'den gecerken bariyere carpiyor, yerde suruklenip yaralaniyor.
Hatanin kimde oldugu, ogs'de bariyer olur mu olmaz mi, olursa ne olur olmasa ne olur gibi tartismalar bu noktadan sonra fuzuli. O surucu olse ve karayollari haksiz olsa ne olur adam oldukten sonra? Bunu diyorum ben, biraz realist olmak lazim, kimin hakli oldugunun filan hic onemi yok esasen, muhim olan zarar gormemek.
Yasak oldugu icin degil kendiniz icin yavas gidin bunu diyorum.
evrendogu
25-07-2014, 13:55
tamamiyle karayollarının hatası. zaten bariyer olduğu bile belli olmuyor, olsa motorcu veya her kimse o gişeye girmezdi. çok cahil ve dikkatsiz, düşüncesiz ve boşvermiş bir milletiz. başımıza her iş geliyor bu sebeple.
S.Özeren
25-07-2014, 14:01
aynen katılıyorum
şahsen ogs veya hgs den hiç 120 ile geçmedim ürkütücü geliyor :p
sizin yada bi yakınınızın başına gelse onada 30 la gitseydin iyi olmuş mu dicektiniz :)
Bariyer olan yerde 30'la git denmez. Dur denir
Renaultolog
25-07-2014, 14:38
aynen öyle olayın özü bu olmuş.
eski paralı sistemden kalma gişe olma olasılığı nedir acaba onu düşündüm ben
videoda kimse farketmemiş , bariyer kapanırken bariyere çarpıp bariyeri koparıyor ve yaralanıyo yardım edin diyerekten motoru sağa çekip atlamış etraftakiler ambulans çağırın diye bağırıyor. karayollarının hatası ve sürücünün dikkatsizliği umarım ciddi bi yaralanma yoktur
30 ile girilicek yere 120 ile girdi motorcu degil karayolları suçlu oldu :)
oo sıkıntı ben mahmutbey ve köprülerde hızım neyse öyle geçiyorum. 180 ile bile geçtiğim oluyor, Şimdi ne gerek var denebilir ama ne kadar yavaş geçersem o kadar pandır küldür oluyor bende gaz kesmiyorum araba ve motorsikletdede
ersin_srndg
25-07-2014, 14:55
Çamlıca gişelerinde dikkatli olmanızı öneririm. Adamlar bildiğin sondaj yapıp öylece bırakmışlar. :)
Gunes G.
25-07-2014, 14:57
sizin yada bi yakınınızın başına gelse onada 30 la gitseydin iyi olmuş mu dicektiniz :)
Benim basima gelmemesi icin yavas giderim, yakinimin basina gelirse neden yavas gitmiyorsun derim.
Ha 120 ile gidip basima boyle birsey gelse "malligima doymayayim" derim.
O bariyer 30 la giseye yaklasildiginda, muhtemelen aciliyordur. Ya da acilmasa da olur. 30 la gidersen zaten bariyeri cok daha uzun bir sure once gorursun ve gereken onlemi alirsin.
Bakin tekar yaziyorum, kimin hakli, kimin haksiz oldugunun sadece kanunen onemi vardir suc ve ceza sisteminin islemesi icin gerekli bir bilgidir bu. Muhim olan ölmemek, haklı çıkmak değil.
Bu videonun altina "yuh be boyle is mi olur? Karayollari yaptigin isi bilmemne yapayim! hayvan herifler" filan yazip biraksam hic bir anlami ya da faydasi yok. Bu okuzlerin yapacagi is bu kadar cunku.
Simdi kalkip sistemdeki okuzlugu mu duzeltmeye gucumuz yeter yoksa bu okuzlugun farkinda olup kendimizi sakinmaya mi?
Lafla facebooktan vatan kurtaranlara doner konu boyle yaparsaniz. Bunu bir dusunun, anlarsiniz o zaman neden boyle dedigimi.
yol edirne yolu zaten ve edirne gişelerindeki gereksiz bariyer. bilmeyen için ciddi tuzak
arkadasım kafalama dalıyodu mercedesin frenleri kurtardı.
edirne girişi, paralıdan kgs ye geçildiği zaman ne mantıksa bariyerleri taktılar hepsine.. eskiden yoktu bunlar :D
bariyer zaten yaklasınca hemen acılıyor 30 degil 50 60 lada kurtarıyosn arabayla burda bambaska bişey olmus muhtemelen
ayrıca adamın kafadanda yada baska yerinden kan akıyor damla damla gozukuyo videoda
Bu ogs be hgs de para uzaticakmis gibi yavaslayanlara ayar oluyorum min 60 km ile rahatca geciyorum bukadar yavaslamanin anlami nedirki bide hizli gecis
maverick2305
25-07-2014, 17:04
Ne zamandan beri insanlar ölsün diye kurallar var ki ? kurallar insanları yaşatmak içindir ordaki gişeden 30 km üstü geçen herkez ölmeyi mi hakediyor ya da malına bir zarar gelmesini mi ? O zaman yollara neden radar koyuluyor bırakın hız yapan ölsün mantığıyla mı haraket edelim ya da emniyet kemerini takmamakta serbest olsun insan canına madem bu kadar önem veriliyor bu kadar kolay kestirip atmayın arkadaşlar ateş düştüğü yeri yakar !
Adam çok sansliymis
Verilmis sadakasi varmis ucuz yirtmis
ucuz yırttıgını nereden cıkardınız
herif bildigin koma
makinayı yere bıraktı yani daha ne yapsın
sıçtığım gişelerini şehir içinden artık kaldırsalar
Ogiseden 50-60 ile gecemicek kadar denyoz olan 30 lada gecemez. O hizlarda gecemeyen araba kullanmasin zaten bi zahmet.yeri gelir bos oldugunda 100 lede geciyorum.
Tabi ben 100 le gecsin demiyorum 50 ile gecseler kafi o yavasicik gecenler
MrtYILDIZ
25-07-2014, 17:51
OGS de bariyerin ne işi var onu anlamadım
bayramoglu
25-07-2014, 17:53
yavas geçenler de bariyer korkusundan yavaş geçiyor zaten buda en güzel örneği
Emre Akçay
25-07-2014, 18:03
Edirne gişeler. Bazı yerlerde halen böyle bariyer mevcut. Her şekilde dikkatli olmakta fayda var. Çarpan arkadaşta umarım iyidir.
Simdi kalkip sistemdeki okuzlugu mu duzeltmeye gucumuz yeter yoksa bu okuzlugun farkinda olup kendimizi sakinmaya mi?
Çok güzel özetlenmiş aslında. :icon_tup:
Mehmet Gazihan
25-07-2014, 18:17
Bu biraz marmaray turnikesinden koşarak kart okutmaya çalışmak gibi olmuş..
Kardeşim adam 300 le gitmiyor. Gölgeye kalan OGS içerisine bariyer koyup bunu kapatıp önüne uyarı levhası koymayan görevli ama sende 30 la gitmiyordun derse cinayet sebebi. Kaç kişi 30 ile geçiyor OGS'den. 120 çokta abuk bir hız değil.
Tufan Job34
25-07-2014, 18:41
geçmiş olsun inş iyidir. edirne tarafında gişelerin bir kaçında maalesef ogs gişesi bariyerli geçiş yapılıyo.
:/ İçim gitti be arkadaş bu ne böyle...
Çarpan arkadaşın burnu kırılmış ve dudağı patlamış sanırım alttaki yorumlardan okudum, şükür birşey olmamış.
turbo&quattro
25-07-2014, 19:45
Ulkede herseyde bir kusur oldugunu, birsey oldugunda hicbirsekilde muhattap bulamayacagini bilipte giselerden o hizlarda gecmenin savunulacak biryeri olamaz. Gunes G herseyi cok guzel ozetlemis.
o bariyerin ne işi var orda saçmalığa bak yaaa. adam yardım edin diye bağırdıkça içim cız etti. en son yere kan damladığında kötü oldum. inşallah ciddi bişey yoktur motorcuda
Ogs okuyamıyor,110 ıle gıttıgı ıcınde kotu bır durum oluyor.
Gıselerde max hız 30km,malesef ızmırde edırnede bu hareketlı barıyerler duruyor.
Dava acsa hakım kusuru motorcuya verır...
Ama kımse barıyerın ne ısı var dıye sormaz OGS de...
Murat abi nasil okuyamiyor ben hep hizli geciyorum. Okuyamasa kameradan sistemden dusuyolar isleri ne yapsinlar.
kunteper
25-07-2014, 20:18
Turkiye sartlari diyip daha da dikkatli olmak gerekiyor.
Ogsde bariyer olmasinin mantikli bi aciklamasi yok zaten..
Benim basima gelmemesi icin yavas giderim, yakinimin basina gelirse neden yavas gitmiyorsun derim.
Ha 120 ile gidip basima boyle birsey gelse "malligima doymayayim" derim.
O bariyer 30 la giseye yaklasildiginda, muhtemelen aciliyordur. Ya da acilmasa da olur. 30 la gidersen zaten bariyeri cok daha uzun bir sure once gorursun ve gereken onlemi alirsin.
Bakin tekar yaziyorum, kimin hakli, kimin haksiz oldugunun sadece kanunen onemi vardir suc ve ceza sisteminin islemesi icin gerekli bir bilgidir bu. Muhim olan ölmemek, haklı çıkmak değil.
Bu videonun altina "yuh be boyle is mi olur? Karayollari yaptigin isi bilmemne yapayim! hayvan herifler" filan yazip biraksam hic bir anlami ya da faydasi yok. Bu okuzlerin yapacagi is bu kadar cunku.
Lafla facebooktan vatan kurtaranlara doner konu boyle yaparsaniz. Bunu bir dusunun, anlarsiniz o zaman neden boyle dedigimi.
Ohh be biri de kral çıplak demiş.
Okusun ama 110 ıle gıderken barıyer nasıl acılabılır yada acılır ama zaman yetmez.
Yada acılmazsada onlemını alamazsın.
Mesela 270+ ıle okuyor,benım testım bukadar ama ıs bu degıl burada....
FeaTuRiNG
26-07-2014, 01:26
kötü olmuş : ( Edirne'den her çıkış yaptığımda dikkatimi çekmiştir bariyerler. Yalnız okusa da okumasa da o bariyeri geç de olsa açması lazım, bekleme yapılacak bir nokta değil.
O gişede(başka gişelerde de var) İstanbul yönüne giderken HGS yüklemek isterseniz yolun karşısına yürüyerek geçmeniz gerekiyor. Bu da ciddi kazalara sebebiyet verebilir.
Cok kotu bir durum yaa ibret verici bir olay
Cok gecmis olsun insallah kotu bir seyi yoktur bu arkadasin
30 km/s tabelası kendilerini garantiye almak için,okuma okuyamama durumundan değil.Oldu da bariyer bozuldu,sıkıştı vs açılmadı,sürücü rahatça çarpmadan durabilsin,yaa a.uagoyyiim yapcağınız bariyerin demesin diye bence.Yoksa bırak otomobili,koca tırlar bile 30 la geçmiyo gişeyi.
He duruma bakarsak motorcu 8 de 5 suçlu.
Aslında bariyer her yerde varda İstanbul'da kiler yoğunluktan ötürü kaldırıldı diye biliyorum, ***** o kadar kaldır indir şey dayanmaz buna.. Ne olursa olsun dikkat edeceksin bu memlekette her şeye yavaşlasan ne olur sanki? Bende yavaş geçiyorum bunda anormal olan nedir? Saçma sapan şeyler yüzünden riske atamam kendimi de yanımdakileri de.. Tabi can bu çok geçmiş olsun, okuduğum kadarıyla vizör kasktan içeri girmiş burnuna ve dudaklarına zarar vermiş..
TonyMontana
26-07-2014, 02:58
Arkadaşa geçmiş olsun umarım kötü birşeyi yoktur. Bundan sonra HGS den geçmeyi denerse problem yaşamaz. Adı üzerinde Hızlı Geçiş Sistemi..
OGS de otomatik bariyerlerden haberim yok genellikle kullanmam. Fakat Websitesinden baktım otomatik bariyerin varolduğunu gösteriyor. Mahkemeye versen haksız olursun. Yapcak bişey yok.
alper_pug
26-07-2014, 13:54
Helal olsun direk bırakmıyor kendini , soğukkanlılık böyle birşey heralde
fsunnetci
26-07-2014, 15:39
Şöför soğukkanlıymış hakatten ama şunu bilmeliki istanbul dışı birçok gişede bariyer var dikkatli olsun Motorcu kardeşlerimiz.
Boldenon
26-07-2014, 16:27
Bariyer olmadığını varsayarsak o süratte ücret kesebilirmiydi sistem veya ceza amaçlı foto çekebilirmiydi ?
Göksel Dursun: "Arkadaslar oncelikle butun yorumlari okudum hepinizin ilgisine teşekkür ederim. Kaza Ramazanın 1. Günü edirne giselerde oldu Selimiye Camisini ziyarete gidiyordum tek basimaydim artcım yoktu gise kullanima acikti dikkat ederseniz videonun basinda hizim 165 civariydi ve video onceside 200 civarindaydi 300 metre tabelasini gorunce yavasladim ama bariyer supriz oldu farkettigimde artik cok gecti bende tabiki giselerden gecis kuralllarina uymadigim icin hata var ama boyle birseyide beklemiyordum dogrusu bariyere cene ve vizor hizasindan carptim nasil oldu pek anlamadim ama gecebildim gectikten sonra polis raporuna gore 107 metre daha gitmisim oradaki polisleri ve tırcı arkadasları gorunce motoru onlara dogru surdum ve yardim istedim sagolsunlar ambulans cagirdilar ve hastaneye kaldirdilar gerekli tetkikler yapildi ve aksami taburcu oldum ve istanbul a dondum burada tekrar kontrolden gectim ve kırık cikik yoktu burnumun ustunde birkac cizikle atlattim. Hatanin bende oldugunu dusundugum icinde sikayetci olmaya gerek duymadim sucu baskalarina atip özeleştiri yapmazsak dikkatimizin dagilacagini dusunuyorum. Allah hepinizi bu ve beteri kazalardan korusun. Kaza ile ilgili bir kac resim paylasmaya calisicam"
Kaza yapan arkadaşın yorumu bu yönde oldu 1 saat önce...
Çok güzel özetlemiş, geçmiş olsun arkadaşa ucuz atlatmış. :(
timucintt
26-07-2014, 19:47
Elemanın kaskını merak ettim....
Baştan sona yavaşlatarak izledim 50 30 bide kaçak geçişler en uzn mesafenin 10 katıdır diye tabelalar var bariyerle ilgili hiç bişey yok yavaş gitmesi gerekiyor ama bariyer ne olursa olsun saçmalık yazık olmuş.
http://i.hizliresim.com/Y3J9R2.jpg (http://hizliresim.com/Y3J9R2)
bariyeri incelerseniz, bu ilk mukaatı değil :D
rebeloghy
28-07-2014, 12:41
Olaya karayolları hatası açısından yaklaşanlara şaşıyorum gerçekten..
30 km/h hıza düş diye tabela koyulmuş dahası nedir , kazayı yapan bile diyor bariyer sürpriz oldu da ben oradan 30 ile geçmeliydim diye....
Yakınınız yapsa ne olur demişsiniz ya çocukluk arkadaşım abim can dostum'un başına gelen olay ;
izmir çeşme otobanı narlıdere gişelerinden izmir'e giriş yapmak üzere geliyor kendisi. O zamanlar gişe yaklaşımındaki 50 30 tabelaları yok en gerideki 70 var sadece. Bizimki 120 ile dümdüz devam ederim diye düşünmeden bile geliyor gişeye.
Kiralık araçla izmir'den çıkış yapacak bir Ege Üni öğrencisi de aracını kenara parkedip yolun karşısına geçecek ve kart dolduracak..
Rahmetli yolun izmir - çeşme yönünden geçiyor , orta bariyeri geçecekken başı hala izmir yönüne dönük , Yolu geçtiğinin ve sağa bakması gerektiğinin farkında bile olmadan adım atıyor .
O sırada 120 km hız ile gişeye gelen gerzek kardeşim sol çamurluk - ayna ortası bi nokta ile yayaya vuruyor neredeyse gişenin üzerinden atacak kadar havalandırıyor. 25 26 metre ilerde yere inip can veriyor 22 yaşında bir genç.
Arkadaşım 55 bin lira kan parası ödedi.
3 ay ceza evinde geçirdi.
5 -6 duruşmaya çıktı.
Olaylar sürecinde babası kanser oldu..
1 sene içinde annesi de...
Kaldı ki elimizde kamera görüntüleri vardı , OTOYOL geçerken yanlış yöne bakan bir yaya idi. Karayolları 50 km ve 30 km levhalarını sonradan koydu ve davaya konu etmeye kalktı. Zar zor ispat ettik.
Fakat her şeyi boşverdik de arkadaşıma öyle çok kızdık öyle çok sövdük ki yüzüne. 120 ile gişeden geçmenin nasıl bi mantığı olabilirdi ? Neden yani 500 metre geride ayağını gazdan çeksen zaten uygun hıza düşüyorsun bu kadar mı zor :?
Sonra ne oldu derseniz , ceza evinden çıktığı akşam yine makas üstüne makas , kırmızıda u dönüş vs. Abi dedim çek kenara ben taksiyle dönerim. Bir daha da arabana da binmem , trafikte de gidip başkasına vur benden uzak ol diye dua ederim.
Vatandaş üzerine düşen önlemi almadıktan sonra hatalı hatasız bi yere varılmıyor...
Sadık Özyer
05-08-2014, 02:05
kan damlamış :(
CliooBurak
05-08-2014, 23:09
Burda şöyle bir sıkıntı var şucun bir kısmı motorcu arkadasda bir kısmı karayollarında çünkü çogumuz akıcı trafikte bogaz köprüsü olsun ümraniye gişeler olsun hızımızı 30 düşürmüyoruz ben düşüreni görmedim pek fazla 6 ay ogs ve kgs gişelerinin bakım ve onarımı ile ugraştım,karayollarının suçu bu sistem kaçak geçisi engellemek içindi kamera ile arkadan ceza sistemi gelmeden önce sen Bogaz köprüsünde Fsmde Ümraniye gişelerde bu bariyerleri söktürüp Edirne de söktürmez isen suçlu olursun motorcu arkadasın suçu bana göre bu sistem öyle japon teknolojisi ultra super bir sistem degil senin aracındaki etiketi okuyacakda bilgisayara sinyal gönderecek bariyer kalkacak hadi okumadı senin cihazını arızalı yine bu duruma gelirsin.