PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : BMW Calısmama Sıkıntısı - e36

driftboy
27-07-2014, 21:00
İhaleden 98 e36 3.18 IS aldık , Eksiklerini filan tamamladık calısıyodu yürüyodu hiçbir sorun yoktu. Yaklasık 2 ay sanayide vs kullandık aracı boyacıdır elektrikcidir filan gitti geldi. Arac ıcıne su buharı atmaya basladı elektrikciye bıraktım arac yaklasık 1 ay kadar aküsüz yattı, simdi akü var ama mars cevirince hiçbişey yok marş basmıyo araba, bütün ısıklar vs yanıyo göstergeler filan..

İmmo vs dediler immoyla alakası yok aracın beyni arızalanmıstır 1 ay aküsüz yattıgı icin filan dediler. Daha önce basına gelen oldu mu ? Neyden olabilir ? Beyin 1000 küsür lira tutacak bi an önce calıstırıp bitirmek istiyoruz aracı.

driftboy
27-07-2014, 23:25
yokmu yorum yapacak kimse ?

ghibli06
27-07-2014, 23:27
marş motoru dönüyor mu? hiç dönmüyorsa elektrik ya da immo eğer dönüp çalışmıyorsa benzin pompası, krank sensörü, ateşleme beyin diye gider...

CGTY
27-07-2014, 23:34
Anahtarı hiç düşürdünüz mü ?

Bende E39 varken aynı problem vardı, ışıkları yanıyor marş basmıyordu. İmmo dediler immo beyinlerini değiştirdim. O anlık araba çalıştı ama problem ara ara devam etti, sonra tahmin yürüterek kendim çözdüm, marşın kablosunda temassızlık vardı, yaptırdım düzeldi. Bu sürede bakmadığımız ne kontak ne anahtar kaldı tabi..

driftboy
27-07-2014, 23:41
anahtar kontağı açıyor fakat marş için dönmüyor.. Bu yüzden immo olabilir dediler. İmmocu baktı immoda sorun yok dedi ( önünü gördüğüne bile emin degilim ) bi ustada motorun beyni aküsüz yattıgı icin çöp, yeni beyin lazım dedi..

Anahtar bende degildi, düşürmüş olabilirler... Bi anahtarı kontrol ettireyim ozaman bayram dönüşü ilk olarak..

fascination
27-07-2014, 23:53
Kontagı çevirdiğinizde tık diye ses geliyor mu ?
Marş motoru kömürü bitmiş olabilir mi ?

Kadyr
28-07-2014, 04:52
E36 da nasildir bilmiyorum ama passatta immoda sikinti oldugunda mars doner gibi yapiyodu sonra anahtar lambasi yaniyodu.

SerkanKurt
28-07-2014, 06:15
anahtar kontağı açıyor fakat marş için dönmüyor.. Bu yüzden immo olabilir dediler. İmmocu baktı immoda sorun yok dedi ( önünü gördüğüne bile emin degilim ) bi ustada motorun beyni aküsüz yattıgı icin çöp, yeni beyin lazım dedi..

Anahtar bende degildi, düşürmüş olabilirler... Bi anahtarı kontrol ettireyim ozaman bayram dönüşü ilk olarak..

Aküsüz yatınca beyin neden çöp oluyormuş orasını anlamadım?

driftboy
28-07-2014, 09:27
Aküsüz yatınca beyin neden çöp oluyormuş orasını anlamadım?

Akım gitmediginden dolayı beyin arıza veriyo çöp oluyo

tam olarak kurduğu cümle bu. 1000 lira filan tutacak dedigine göre.. Bende güvenemedim..

gurcell
28-07-2014, 09:52
Ne alakasi var . Ecuyu fabrikada urettikten sonra aku ile mi kargoluyorlar? Sacmaligin daniskasi.

Marsin donuyor mu?

driftboy
28-07-2014, 10:47
marsım donmuyor abi kontak acılıyor, ısıklar yanıyor, mars basmıyor araba anahtar daha ileri dönmüyor yani..

Rawr
28-07-2014, 12:23
Direksiyon kilidi gibi bişey olmasın ?

SerkanKurt
28-07-2014, 12:27
marsım donmuyor abi kontak acılıyor, ısıklar yanıyor, mars basmıyor araba anahtar daha ileri dönmüyor yani..

Aynısı arkadaşımın arabasında olmuştu kontağın içindeki miller kırılmıştı anahtar tek tur dönüyordu ama çalışmıyordu. bir elektrikçiye götürdü kontağı soküp içindeki dağılan milleri düzeltti 30dk sonra herşey eskisi gibi oldu.

cgnozdmr
28-07-2014, 12:37

tam olarak kurduğu cümle bu. 1000 lira filan tutacak dedigine göre.. Bende güvenemedim..

o ne demekmiş ya :) kontağına bi baktr bncede..

rekord2000
28-07-2014, 13:31
Valla dostum, araç sokuk durumda sanırım, sanayide yatmış uzun süre, bu durumda bakacak çok yer var, marş dinamo bağlantılarını kontrol ettır, akü kutup başı gevşek olabilir, kontak termıgın bozulmuş olabilir, sıgortalardan biri atmış olabilir, röle falan varsa bozulmuş olabilir, bunların hepsi olabilir, bi kac şey daha olabilir, ama ecu bozulmuş olamaz.

driftboy
28-07-2014, 13:33
suan sökük degil herseyi toplandı tam muayaneye gitmeden 1 gün önce iceri su buharı atınca elektrikciye bıraktım öyle yatıyo iste suan. Anahtar ve Kontaktan baslayacagım arızayı aramaya

Kadyr
28-07-2014, 14:44
Bu arada konu sahibine ayip olmasin bisi sorucam.e 46 icin bostancida tavsiye servis tavsiyesi alabilirmiyim.

boosted_pug
28-07-2014, 15:06
İmmo arizasi olsa araba mars yapar ama calismaz. Senin arabanda arizayi mars termigi , mars rölesi , sigorta , tesisat ve mars motoru olarak aramalisin beyin olmasa bile araba mars yapar.

EREN34
28-07-2014, 15:20
Bu arada konu sahibine ayip olmasin bisi sorucam.e 46 icin bostancida tavsiye servis tavsiyesi alabilirmiyim.

Önce konu ile ilgili fikrimi söyleyeyim,
Madem anahtar març basma konumuna doğru esneme yapmıyor, o zaman kontağı bir dağıttırıp baktırın derim. Kontak marş anında hangi kabloları kısa devre ediyorsa anahtar kontak üstünde ve tüm ışıklar yanarken dışardan kısa devre edin. Yani tüm ışıklar yanarken kontağın yapması gereken iletimi dıştan siz yapın. Anahtar kontak üstünde olduğundan immo okur, araba bu şekilde çalışır.

Bostancı sanayide servis tavsiyesi konusunda,

Ben Bor-Es servisi önerebilirim. Bora isimli arkadaşı bulup derdini anlatabilirsin. Kendisi biraz şişmandır. Dükkanın yeri VWtech sokağında, VWtech'in çapraz dükkanı.

Kadyr
28-07-2014, 15:22
Bor es aklimda ozaman

cihant
28-07-2014, 16:39
Bmw ile ilgili bi bilgim yok ama benim w124 kapilari kumandan kitleyip daha sonra kapiyi kumandadan degilde anahtarla acarsam dediginin aynısını yapıyor, kontağı açıyor ışıklar filan hepsi tamam ama marsı cevirmiyor. Ilk baslarda bu olayı bilmedigim icin babamı çağırmıştım takviye yapması icin o zaman cozmustum bu olayı immodan farklı bi guvenlik sistemi eger seninde kumanda varsa bi bak istersen.

ontheair
28-07-2014, 16:51
Akünün şarjını kontrol ettiniz mi? Bazen otomobilin tüm fonksiyonları çalışır ama marşı döndürecek kadar enerji üretemez akü.
Farklı bir akü ile deneyin.

zekky
28-07-2014, 18:12
E46 da bende benzer bi sorun yasadim.
Gundelik bindigim araba, bankaya girdim ciktim kontagi ceviriyorum hersey normal mars yok.
Şase kablosu gevsemis dedi elektrikci.
Anahtarla sıktı aynen devam :)

ghibli06
28-07-2014, 18:25
e36 larda ateşlemeyi de benzini de keser immo, yani marş döner çalışmaz diye bir şey yok...

iz_sport
28-07-2014, 18:59

Nereden para koparacaklarını bilmiyorlar :D :beuj: beyine akım gitmiyor arıza veriyor ula akım gitmeyen beyin nasıl arıza verir :eek: o adama fazla akım vermişler sanırım

driftboy
28-07-2014, 20:58
sorun %80 kontakta ozaman, kontağı kontrol ettirip daha sonra anahtarı şaseyi vs bakayım. Bide düzkontak yapıp calıstırmaya calısayım. Aküde bi sorun yok yeni akü takıldı sarjı var yani akünün..

ghibli06
28-07-2014, 21:15
sorun %80 kontakta ozaman, kontağı kontrol ettirip daha sonra anahtarı şaseyi vs bakayım. Bide düzkontak yapıp calıstırmaya calısayım. Aküde bi sorun yok yeni akü takıldı sarjı var yani akünün..

aracın 98 model ve kesinlikle immo var, düz kontak nasıl yapacaksın? sakın beyni falan yakma gerçekten o beyincinin eline düşersin sonra, 'is' beyni kolay bulunmaz 320 beyni gibi de değildir...

SerkanKurt
28-07-2014, 22:04

Doğa BMW Ersin usta iyidir.

driftboy
29-07-2014, 00:17
aracın 98 model ve kesinlikle immo var, düz kontak nasıl yapacaksın? sakın beyni falan yakma gerçekten o beyincinin eline düşersin sonra, 'is' beyni kolay bulunmaz 320 beyni gibi de değildir...

bu zıkkımı bi sekilde çözmem lazım abi ,yoksa harbiden yakıcam. Perşembe yada cuma bursaya cektircem arabayı. suan sakaryada ve kimse bi boktan anlamıyo bi cözüm üretemiyo..

cerkez_kral
29-07-2014, 00:32
kardeş belki arabanın gizli bi yerinde tuş falan vardır hırsızlıga karşı burda yapıyorlar aynı dedigin gibi anahtar dönüyo bi tur ama çalışmıyor bence bi bak saga sola

driftboy
29-07-2014, 00:35
öyle bişey yok ona eminim ihaleden önceki sahibide tanıdık zaten torpidoya kadar söküktü biz topladık yeniden

16EC813
29-07-2014, 00:40
ozancım bende de aynı benzer sıkıntı olmuştu ama bilemiycem BMW honda aynı mı ama ,marş termiği gitmişti onu değiştirdim düzeldi

Volkann
29-07-2014, 01:03
kanka aykuta gittiysen bu iş onları aşar , arka sokağında haluk var ona bi göstersene ama oda fena atlar haberin olsun.

driftboy
29-07-2014, 07:51
kanka haluk aykut ahmet mehmet giitmedigim adam kalmadı kimse bi *** yapamadı.Bayram diye bursaya geldim biraz burda durcam arabayıda buraya cektireyim de burda hallettircem artık

AdemAr
30-07-2014, 23:42
Doğa BMW Ersin usta iyidir.

tavsiye etmem iş bilmezin tekidir

AdemAr
30-07-2014, 23:44
marş hiç dönmüyorsa ya immo yada elektrik. Kontağı bi dağıtıp baktır elektrik geliyormu gelmıyormu

SerkanKurt
30-07-2014, 23:44
tavsiye etmem iş bilmezin tekidir

Ne konuda? Ben 3 tane BMW götürdüm hiç bir sıkıntı yaşamadık. Bir çok Turbo aracıda mevcut yaşadığınız sıkıntı neydi ?

AdemAr
30-07-2014, 23:58
Ne konuda? Ben 3 tane BMW götürdüm hiç bir sıkıntı yaşamadık. Bir çok Turbo aracıda mevcut yaşadığınız sıkıntı neydi ?

Turbo vs. konusunda birşey diyemem galiba iyilerde çünki baya araç gidiyor.

Yaşadığım sıkıntıları sana sayayım. Arka tekerlek bilyasını değiştirdi ersin neyse aldım aracı bi sıkıntı yok yaklasık 2 hafta sonra sehırdısına cıktım 1100 km yol yaptım araçtan ses gelmeye absladı bilya değişen taraftan neyse kaldırdım krikoya lastiği bi söktüm komple poryayı diski vs. tutan göbekteki somun hiç sıkılmamış boşta duruyor. Neyse gece gece yağmur altında adapazarında bi benzinlikle bi tırcıdan 33 lokma bulup sıktık.

Akabinde istanbula geldim araç çalışmamazlık yaptı buji kablosunu söküp çıkardım çalıştı fakat sırasını karıştırdım patırdamaya ve çalışmamaya geç çalışmaya basladı. Ersine götürdüm neyse bi bakayım sana sölerim dedi arka tekerdeki seside söyledim hallederim onuda dedi. Ertesi gün aracı yaptım 200 lira ver dedi bende eyv. dedim verdim .
Sonra araç soğuyunca tekrardan geç çalışma vs. yaptı gittim ersine kem kümledi bilgisayara bi baktık krank sensöü arızası. E dedim abi hani yapmıstın yok ben patırdamayı yaptım vs. dedi.

Dedim parça değiştirdinmi sen bu araçtan dedi yok. Tartıştık baya aldım paramı çıktım tabi arkadaki seside yaptım demşti ses hala devam ediyor..
Sanayşde baska bi bmw servisine girdim ses için adam söktü baktı dedi bilya dağılmış.. Dedim böylr böyle ortadaki somun gevşekti servis sebebi kesinlikle o allah korumuş sen dua et o lastik ffırlamamış o somun boştayken dedi.

neyse somun boşta olduğundan poryada eğilmiş. 2 ay önce değiştirdiğim bilyayı 200 lira vererek porya+ bilya yenıden değiştirdim. O adama uyuz olduğum içinde ertesi hafta arabamı sattım.

Yani o herif yüzünden 1100 km yolu kelle koltukta gittim.. Ayrıca kazıklamaya çalışmasıda cabası...

SerkanKurt
31-07-2014, 00:01
Turbo vs. konusunda birşey diyemem galiba iyilerde çünki baya araç gidiyor.

Yaşadığım sıkıntıları sana sayayım. Arka tekerlek bilyasını değiştirdi ersin neyse aldım aracı bi sıkıntı yok yaklasık 2 hafta sonra sehırdısına cıktım 1100 km yol yaptım araçtan ses gelmeye absladı bilya değişen taraftan neyse kaldırdım krikoya lastiği bi söktüm komple poryayı diski vs. tutan göbekteki somun hiç sıkılmamış boşta duruyor. Neyse gece gece yağmur altında adapazarında bi benzinlikle bi tırcıdan 33 lokma bulup sıktık.

Akabinde istanbula geldim araç çalışmamazlık yaptı buji kablosunu söküp çıkardım çalıştı fakat sırasını karıştırdım patırdamaya ve çalışmamaya geç çalışmaya basladı. Ersine götürdüm neyse bi bakayım sana sölerim dedi arka tekerdeki seside söyledim hallederim onuda dedi. Ertesi gün aracı yaptım 200 lira ver dedi bende eyv. dedim verdim .
Sonra araç soğuyunca tekrardan geç çalışma vs. yaptı gittim ersine kem kümledi bilgisayara bi baktık krank sensöü arızası. E dedim abi hani yapmıstın yok ben patırdamayı yaptım vs. dedi.

Dedim parça değiştirdinmi sen bu araçtan dedi yok. Tartıştık baya aldım paramı çıktım tabi arkadaki seside yaptım demşti ses hala devam ediyor..
Sanayşde baska bi bmw servisine girdim ses için adam söktü baktı dedi bilya dağılmış.. Dedim böylr böyle ortadaki somun gevşekti servis sebebi kesinlikle o allah korumuş sen dua et o lastik ffırlamamış o somun boştayken dedi.

neyse somun boşta olduğundan poryada eğilmiş. 2 ay önce değiştirdiğim bilyayı 200 lira vererek porya+ bilya yenıden değiştirdim. O adama uyuz olduğum içinde ertesi hafta arabamı sattım.

Yani o herif yüzünden 1100 km yolu kelle koltukta gittim.. Ayrıca kazıklamaya çalışmasıda cabası...

Talihsiz olmuş geçmiş olsun.