Orijinalini görmek için tıklayınız : Civic 1.5 EX ( 93 HB ) AKÜ Sorunu
Orcun_Simsek
29-07-2014, 14:08
Merhaba arkadaşlar.
Dün yeni aracımla ilk defa biryerde kaldım. Yarım saat kadar park lambaları açık kaldığı için akü bitmiş. Takviye ile çalıştırdım.
Yeni bir akü arayışı içerisindeyim çünkü üzerindeki akü tahminimce baya eski ve düzen tutmayacak gibi.
Sizlere sormak istediğim bu aracın aküsü "dar" tip olan mı yoksa "dar ters kutup" olan mı?
Üzerinde 45 A bir akü var. Ben bunun yerine 60A akü takabilir miyim herhangibir sıkıntı yaşarmıyım?
İnternette biraz araştırdım fakat her kafadan farklı bir ses çıkmış. Kimi dar demiş kimi dar ters demiş. Kimi 60lık zarar verir demiş.
NOT : Aracımda set yok , zenon angel vs. yok
Şimdiden teşekkürler.
Jeandan-R
29-07-2014, 14:26
Ek civiclerde ters kutup dar akü vardı, sanırım eg için de aynıdır. 60A takmanıza da gerek yok ayrıca.
Orcun_Simsek
29-07-2014, 14:29
Ek civiclerde ters kutup dar akü vardı, sanırım eg için de aynıdır. 60A takmanıza da gerek yok ayrıca.
Hocam 60A takmak istememdeki sebep ilerde farlar ve müzik sistemi uygulayacağım. Birde bunun yanında biraz fazla unutkan bir insanım. Araç iç lambasını veya parkları açık unutuyorum. Çoğu zaman birkaç metre sonra aklıma geliyor ve dönüyorum fakat dün olduğu gibi unuttuğum zamanlarda biraz daha fazla gitsin istiyorum
Üzerindeki aküyü gösterirseniz zaten akü alacağınız yer söyler size gerçi siteden de eg civic sahipleri söyleyecektir akü tipini yanlış hatırlamıyorsam dar ters olmalı. 60a-72a vs bir zararı olmaz. Sığıyorsa olduğu yere 60a varta akü tavsiye ederim.
Orcun_Simsek
29-07-2014, 14:56
Üzerindeki aküyü gösterirseniz zaten akü alacağınız yer söyler size gerçi siteden de eg civic sahipleri söyleyecektir akü tipini yanlış hatırlamıyorsam dar ters olmalı. 60a-72a vs bir zararı olmaz. Sığıyorsa olduğu yere 60a varta akü tavsiye ederim.
Hocam üzerindeki aküyü gösteremiyorum çünkü şu an yine aracım evin önünde çalışmıyor. dün kontağı açtığımda hiç bir ışık yanmıyordu. Bugün ışıklar yanıyor fakat marş basmıyor.
Bina park çıkışımız yokuş olduğu için aracı çıkarıp vurduramıyorum. Ve malesef ki takviye yapabileceğim bir araç yok :S :S
ben eski bir eg sahibiyim 60 lık dar akü var ters kutup mutlu aküde alıp taktım camın kalkmasından tut teyp açıkken farın kısılması bile gitti kesinlikle 60 al
Aküyü söküp, akü yerini ölçüp, akü satan bir yere gitmeniz tüm derdinizi çözer.
Orcun_Simsek
29-07-2014, 18:59
ben eski bir eg sahibiyim 60 lık dar akü var ters kutup mutlu aküde alıp taktım camın kalkmasından tut teyp açıkken farın kısılması bile gitti kesinlikle 60 al
İlginiz için çok teşekkürler. Mutlu akünün sitesine ve fiyat listesine baktığımda 45A üstü dar ve ters akü yer almadığını gördüm hocam. Acaba bu listenin dışında bayilerde bulunabiliyor mudur? Mutlunun listesinde araca uygun tek akü SD-45B kod numarasına sahip olan olarak gözüküyor.
timucintt
29-07-2014, 20:29
sen listeye bakma hiç git bir mutlu akü bayisine eskisinide ver 60 dar istiyorum de al tak hertürlü uyuyor sadece alt sacında çıkıntıya takılıyor ama sorun teşkil etmez aküyü sabitlediğinde o boşluğu anlayamazsın bile....
Orcun_Simsek
29-07-2014, 20:37
Aküyü söküp, akü yerini ölçüp, akü satan bir yere gitmeniz tüm derdinizi çözer.
Hocam mesajınız cevap yazdığım sırada geldiği için arada kaynamış kusura bakmayın. İlginiz için teşekkürler.
sen listeye bakma hiç git bir mutlu akü bayisine eskisinide ver 60 dar istiyorum de al tak hertürlü uyuyor sadece alt sacında çıkıntıya takılıyor ama sorun teşkil etmez aküyü sabitlediğinde o boşluğu anlayamazsın bile....
Tamam hocam. 60 dar ve ters var ise sorun yok. Birde sormak istediğim ortalama fiyatı nedir acaba bu akünün tahmini bir bilginiz var mı ? İlginiz için Çok teşekkürler.
timucintt
29-07-2014, 20:41
130-140 tl arasıydı en son
Orcun_Simsek
29-07-2014, 21:00
130-140 tl arasıydı en son
Çok teşekkürler +
Orcun_Simsek
31-07-2014, 08:32
Hocam mutlu akü bayisi olan "akö" aradim. Mutluda 60a dar ters yok dedi. 45 varmis. Onada 165kdv dahil diyo.
Aküyü karşına aldığında (kutup başları senden tarafa olacak şekilde) eksi kutup sağda ise ters, eksi kutup solda ise düz kutup aküdür. En azından düzünü tersini anlaman için faydası olur belki. ;)
Orcun_Simsek
31-07-2014, 09:55
Aküyü karşına aldığında (kutup başları senden tarafa olacak şekilde) eksi kutup sağda ise ters, eksi kutup solda ise düz kutup aküdür. En azından düzünü tersini anlaman için faydası olur belki. ;)
Hocam bu dediğinize göre benim akü düz oluyor :S Kafam iyice karıştı. Honda civiclerde ters kutup kullanıldığı söyleniyor heryerde. Hatta Akü fiyatı almak için 2-3 yer aradım onlarda civic dediğimde direk dar ters fiyatı verdi.
Bu işte bi terslik var. Sanırım aracı takviye ile çalıştırıp gitmeden çözülmeyecek.