Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : vatandaşın "ÇEVİRME'den şikayeti !!!

MrtYILDIZ
29-07-2014, 23:53
BizimKocaeli.com - Vatandaşın (http://bizimkocaeli.com/Haber/110632/polis-adliye/vatandasin-cevirmeden-sikayeti/)

Hak edenlere lafım yok ama birde böyle olan vakalar var :@

melihyilmaz
29-07-2014, 23:59
anahtarı niye vermiş onu anlamadım ilk defa duyuyorum. yanlıs memur harbi şe...miş:ofk:

SerkanYazgan.
30-07-2014, 00:00
Çok talihsiz bir durum, polis çok acımasız çıkmış. Tamam herkes kanun önünde eşittir ama telefon açtırır durumu öğrenip gönderebilirdi. Birde takıldığım bir nokta araç bağlandıktan sonra neden çekiciyle sanayi ve muayne istasyonuna gitmiş ? Otoparktan kendi çıkaramıyormu yoksa adamımı kandırmışlar? :( Biz burda bağlanınca çıkarıyoruz :/

MrtYILDIZ
30-07-2014, 00:01
Herhalde son zamanlarda kaçma olayları çok yaşanmaya başladı o bakımdan olabilir, harbiden polsin tam bi yav..kmış ..

MrtYILDIZ
30-07-2014, 00:03
Çok talihsiz bir durum, polis çok acımasız çıkmış. Tamam herkes kanun önünde eşittir ama telefon açtırır durumu öğrenip gönderebilirdi. Birde takıldığım bir nokta araç bağlandıktan sonra neden çekiciyle sanayi ve muayne istasyonuna gitmiş ? Otoparktan kendi çıkaramıyormu yoksa adamımı kandırmışlar? :( Biz burda bağlanınca çıkarıyoruz :/

Bilmiyorumda TR de her yerde aynimi kocaeli pilot bölge oldugundanmidir egsozlu araç bağlandığı zaman sokmeyede çekici sırtında izin veriyolar

SerkanYazgan.
30-07-2014, 00:05
Zaten cezayı yazınca araç trafikten men oluyor, kaçma durumu söz konusu değil. Aracı otoparktan çıkarıp muayne ve egzozu yaptırıp emniyete gidilir araç menden düşürülür.

Colin McRae
30-07-2014, 00:11
hakkımızı aramayı bilmiyoruz,yada bu konularda hak nasıl aranır haberimiz yok.ama bu muamelelere maruz kalarak zorla öğreneceğiz mahkemenin yolunu totmayı

mert_can 41
30-07-2014, 00:12
kocaelide durum böyle gerçekten daha 2 ay önce egzoz ucu yüzünden aracımı bağlıyolardı filim olmayan camıma filimli dedi nerden yazıcaklarını şaşırıyolar

hakotech
30-07-2014, 00:13
ulan bu ulkeye bi kahraman lazim ... kurtart bizi su polislerin gazabindan modman !!

tahirunal
30-07-2014, 00:14
Zaten cezayı yazınca araç trafikten men oluyor, kaçma durumu söz konusu değil. Aracı otoparktan çıkarıp muayne ve egzozu yaptırıp emniyete gidilir araç menden düşürülür.

Aynen oyle. Gecen haftalarda egzos yuzunden aracim men edildi.
Otoparktan cikartilamiyor muayene istasyonunda indiriyor cekici araci.
Bir suru masraf oldu basima muayene ucreti, cekici ucreti cart curt derken illallah geldi.

Araci eski haline getirip muayeneden gecip aracin menini dusurmen lazim

MrtYILDIZ
30-07-2014, 00:16
kocaelide durum böyle gerçekten daha 2 ay önce egzoz ucu yüzünden aracımı bağlıyolardı filim olmayan camıma filimli dedi nerden yazıcaklarını şaşırıyolar

Kardeşim Bi laf varya , çingeneye saltanat vermişler önce babasını kesmiş,Buda biraz o misal olmuş, lafım görevini layıkıyla yapan memurlara değil

halilkarakas
30-07-2014, 00:25
ülkenin anasını bellediler...

16EC813
30-07-2014, 00:36
men eder evet ama öle eskisi gibi çekici filan olayı yok ,tecrübeyle sabit 2 kere aynı filmi gördüm :D

SULTANOGLU
30-07-2014, 00:38
Anahtar alinmasini anlamadim.

16EC813
30-07-2014, 00:43
yetkimizi ve sınırlarımız her zaman olduğu gibi yine bilemiyoz ,evet men ediyo zaten kanun çok açık ama kesiyo cezayı men makbuzunuda veriyo devam ediyosun ??

eRay41
30-07-2014, 01:21
Eksozun gürültü şiddetini neyle olctude direk anahtar istedi. Bazen mobiletlere imreniyorum o sesle polislerin önünden öylece geçiyorlar. Yanlis bilmiyorsan abarti eksoz denilen eksozun yada OEM ekszun sesi otomobillerde 83 desibeli geçerse ceza uygulayabilir..bir ağaç motoru bile 90-110 desibel arasi calisiyor. Arkadaşa geçmiş olsun üzüldüm... Bu tarz durumlarda kanun ne diyor durumne iyice bilinclenmemiz gerekiyor; yoksa ahmetin mehmetin alinin velinin inisiyatifine kaliriz...

Gunes G.
30-07-2014, 01:52
Egzoz takip, yakalaninca magdur edebiyati yapanlara eskiden kizardim, artik sadece gulumsuyorum.

MBuğra
30-07-2014, 01:56
Hukuk fakültesi mezunuyum, avukat olma yolunda ilerliyorum ama bu ülkede sahipsiz olmak zor. Azicik anlayiş, azicik empati yeter. İlla birilerinin tanidigi mi olmak lazim? Tanidik bi sube muduru olacakti bu adamin, o zaman gorordum o memuru.

low&slow
30-07-2014, 01:57
daha büyük şeyler olcak daha iyi günlerimiz ,arabaları altımızdan almazlarsa iyidir

16EC813
30-07-2014, 02:32
Eksozun gürültü şiddetini neyle olctude direk anahtar istedi. Bazen mobiletlere imreniyorum o sesle polislerin önünden öylece geçiyorlar. Yanlis bilmiyorsan abarti eksoz denilen eksozun yada OEM ekszun sesi otomobillerde 83 desibeli geçerse ceza uygulayabilir..bir ağaç motoru bile 90-110 desibel arasi calisiyor. Arkadaşa geçmiş olsun üzüldüm... Bu tarz durumlarda kanun ne diyor durumne iyice bilinclenmemiz gerekiyor; yoksa ahmetin mehmetin alinin velinin inisiyatifine kaliriz...

aynen hele racınglere ne demeli adam oturduğum caddeden öle bi sıkıyo ki kaçbin devir dönüyo allah bilir taa setbaşına kadar duyuyom hemde emniyet müdürlüğünün önünden geçiyo :D alacam bi motor :D

Volkann
30-07-2014, 02:38
murat abi izmitli arkadaşlar söylüyorlardı bu ara izmit sıkıntılı diye gerçekten dedikleri kadar varmış.

Colin McRae
30-07-2014, 10:02
içimizden bi avukat kardeşimiz çıkıpta haklarımızı bize söylese yada bi yol gösterse,hangi yönetmelikte yazıyor polis eksozu kulağı ile dinleyip desibelini ölçer ve ceza yazar,yada zevkine göre görüntüsünü beğenmediyse ceza yazar ve bağlar hatta isterse şınav bile çektirir bu gidişle zorla bilinçleneceğiz başka çaresi yok.:Deli:

MrtYILDIZ
30-07-2014, 11:15
murat abi izmitli arkadaşlar söylüyorlardı bu ara izmit sıkıntılı diye gerçekten dedikleri kadar varmış.

Aynen kardeşim gerçekten çok sıkıntılı stickerden ceza yiyenler var,
Ego tatmin edicek nerdeyse bütün polisler burdalar

Frid
30-07-2014, 11:29
standart egzoz ucunun ne olduğunu anlamaları ve müsamaha göstermeleri lazım, bu öğretilmeli memur arkadaşlara. evet bağlanan araç kara yollarında kullanılarak seyir ettirilemez. o sebeple çekici. bir egzoz ucu için yapılır mı yaptırılır mı o tartışılır.

orcunnn
30-07-2014, 11:35
vallla cekıcı arkadaslarımda var memur bayram harcılıgını ıyı cıkarmıs anlasılan kredı kartı odemelerı falan dayandıysa ordan oraya gezdırmıstır arabayı
resmen ortak calısıyorlar bu tıp memurlar aldıkları para haram zıkkım olsun colugundan cogundan cıksın oyle boyle bedua etmıyorum yazıklar olsun sadace serefsızler

suk3b3
30-07-2014, 13:08
ben ceviriyorum egzozlu olani. diyorum ilerde gir kesiciye ses dinleyelim. bak ses gelmezse valla yazarm diyorum. abi herkes sen gibi olsa diyolar :D
kardeşm orda o çevirmeyi yapan memur kac bin kisi ile muhattap oluyor. ve inan bana herkesin annesi babasi çocuğu hasta. firsatn olsa da 1 saat yanında durup izlesen muhabbetleri. o yüzden genelde umursamazlar bu tarz seyleri

by_speedvw
30-07-2014, 13:08
Herkez arac kamerasi bulundursun haksiz oldugunu dusundugunuz bi durumda polisin ses kaydi hafif bir goruntusu olsun yeter heralde bide bize zahmet mahkemeye vererek o polis arkadaslarla ugrasalim bakalim hemde delil li birazda onlar duşünsün kimse benim vaktim yok demicek isim var ugrasamam demicek vericek herkez mahkemeye hakim kim hakliysa soylesin sonucta cikmasa ugrassinlar

Orcun_Simsek
30-07-2014, 13:51
Memlekette Yasakların uygulandığı bir kesim var birde yasaklardan muaf olan!
Cumhurbaşkanıysan , Başbakansan , Bakansan , Milletvekiliysen , Valiysen , Belediye başkanıysan , Emniyet müdürüysen ( hatta herhangibir emniyet mensubu isen) , Asker yada Asker emeklisiysen ve hatta böyle bir dayınız yada dayınızın dayısı var ise bu yasaklardan muafsınız demektir.

Madem cam filmi yasak o zaman tüm devlet araçlarındaki cam filmlerinin yada karartılmış camların kaldırılmasını talep ediyorum. Madem cam filmi trafikte hayati tehliyeke yol açıyor o zaman bu adamlar zifir siyah camlarıyla bizim hayatımızı tehliyeye atıyor. Bu insanların özel hayatlarında kullandıkları şahsi araçlarındaki müzik sisteminin , cam filminin ve abart eksozun sökülmesini talep ediyorum.

Sayın başbakanında havaalanından gelirken 82 hız sınırı olan yolda 130-140 ile değilde max. 82 ile evine gitmesini talep ediyorum.

Bu A*k yasaları birtek bize mi yasa. Bu yasaklar sadece bize mi yasak. Bu kanun sadece garibana mı işliyor. Bu ensesi kalın peze*enkler adalet terazisinin neresinde yer alıyor.

Yeni Slogan "Durmak yok Si*ilmeye devam Türkiye..."

SmT
30-07-2014, 14:40
Geçen hafta kaldırımda arkadaşla beklerken trafik geldi ve seçmece çevirrmeye başladı..Motorsikletleri çeviriyodu ..İzleyelim dedim arkadaşa :)
Yarım saat falan izledim 4 tane kasksız sürücüyü çevirdi, birisi çocuğum hasta ona yetişmem gerek dedi birisi arkadaşım motordan düşmüş vs. birşeyler söyledi bu seferlik izin verin dedi .Bitaneside kasksızda binerim,hayat benim haayatım diye bağırıp çağırdı..Yazdı hepsine birşeyler..
Polise en çok söylenen yalanlardan olduğu için,gerçekten aciliyeti olanda *** yoluna gidiyor..

AşkınS.
30-07-2014, 15:03
Anahtari vermekle hata yapmis zaten boyle bi durumda madem baglayacak kacarim gene durmam istedigi yerde arasin.

Melih-Ö
30-07-2014, 15:35
Egzoz ucundan bende araba bağlattım meşhur merter mc çevirmelerinde 2007 senesinde daha 3 aylıktı ehliyetim. Elma ile Armutu ayırt etmeleri gerekiyor. Bir husus da 1.4 civice düz boru yapıp sona egzoz takıp kesiciyle gezenler muhabbet men edilsin trafikten açık ve net.