Orijinalini görmek için tıklayınız : S5, lg g3, 5s veya??
Sayın arkadaşlarım; elim bi kaza sonucu gözüm gibi baktığım Samsung Note telefonum arife günü ekranı karardı. Kendisine allahtan rahmet diliyorum. Akıllı telefon almayacağıma kendime söz versemde. Tel bozulunca çaremiz kalmıyor malesef. Telefon alma arefesinde iken sizlerden ve tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum.
S5, 5S veya LG G3 yahut bunlara ek olarak önerebileceğiniz en az 2-3 yıl kullanılacak ne olabilir? Eşime Note 3 aldım benim telle araında dağlar fark varsada ben anlıyamıyorum. Bunuda hesap ederek tavsiyede bulunur iseniz sevinirim.
Peder bey m8 aldı bayramda yanına gelince inceledim pek bi güzel olmuş. G3 ise ekranı mükemmel. Z2 kamera, suya ve toza dayanıklılık, batarya performansıyla öne çıkıyor. :D Çok zor durum. Samsung kesinlikle almazdım. O basit plastik hissi ve ara yüzündeki şişmeler gına getirir insana.
LnchCntrl
31-07-2014, 10:10
Samsung güzel. S3 kullanıcısıyım ama sürekli yeni model ürettiğinden dolayı çok değer kaybediyor. Mesele alıp satmak değil tabi ama insan 1700 lere aldığı telefonun anlık sıfır fiyatını 1000 lira görünce bi garip oluyor :)
Iphone oldum olası ısınamadım. Arıza veren telefonunuzdan sonra zaten ekran olarak büyük bi hüsran olur.
Ek olarak Sony Xperia serini mutlaka inceleyin derim
büyüklüğü çok önemli değilse çok ism yok kurcalamam atıyorum basitce instagram whatsapp vs. ise siddetle s4 mini(ip5/5s kadar) 1000 tl fiyatı var diğerlerinin yaptığı herşey yapıyor. sarjı güzel gidiyor.
darkmoon
31-07-2014, 10:44
note3 G3 yada Z2 iphone6 çıkına kadar iphonedan şu an için tel alınmaz bence.. akranlarının çok gerisinde kaldı teknik donanım olarak.
zOnstyLe
31-07-2014, 11:41
G2 Flex Coook tarz abi ;)
ahmet_xy
31-07-2014, 11:44
ayfon alma da ne alırsan al abicim. bu ayfon kadar gereksiz, kullanışsız ama bir o kadar da popüler telefon görmedim :D
S4'ü alalı 1 seneyi geçti.. İlk defa bir telefonu bu kadar uzun süre sorunsuz, problemsiz, değiştirme ihtiyacı hissetmeksizin, farklı telefonlarda olan özellikleri kıskanmaksızın kullandım..
Tavsiyem Samsungdan yana... Al S5'i 2 sene dertsiz, tasasız kullan..
-Murat Özcan-
31-07-2014, 11:46
Samsung S4 Kullanıyorum Çok Memnunum,S5 Alın Derim..
ChtArdARSL
31-07-2014, 11:53
5s kullniyorum.. Aktif halde interner kullaninca ne yazikki sarj suresi 1 gunu gecmiyor. Koyu appleci olmama ragmen sarj konusundan dolayi g3 tavsiye ederim siddetle.
ahmet_xy
31-07-2014, 11:56
5s kullniyorum.. Aktif halde interner kullaninca ne yazikki sarj suresi 1 gunu gecmiyor. Koyu appleci olmama ragmen sarj konusundan dolayi g3 tavsiye ederim siddetle.
sadece şarjı mı? ekranı ufak, whatsapp kullanımı bile gıcık zor, androidde whatsapp kullanımı çok kolay. yeğenlerimin 3ünde de ayfon var. benim gözümde beş para etmez, sadece markası var. :)
sadece şarjı mı? ekranı ufak, whatsapp kullanımı bile gıcık zor, androidde whatsapp kullanımı çok kolay. yeğenlerimin 3ünde de ayfon var. benim gözümde beş para etmez, sadece markası var. :)
9 aydir g2 kullaniyorum tek nefret ettigim konusu kameranin hizi. Iphonedaki kamera hizi odaklama hizi hic birinde yok. Sirf by sebeple.iphonea geri.donucem
lg g3 32 gb 3gb ram li olanı efsane bütün karşılaştırmalarda lider olarak çıkıyor..
Cans1993
31-07-2014, 12:09
ben xperia Z'den 5s e geçmiş birisi olarak kesinlikle iphone diyorum kibarlık ve ufaklık konusunda rakibi olmayan 5s'in işlevleride bence cok iyi ve yerinde.Bir sürü abuk subuk uygulama yerine iphone kendine özgü sade uygulamaları bence yerinde olmuş.
Lg g3 kullanıyorum çok memnunum. Aldığımda 32gb olanı gelmemişti xperia z vardı oda gitti gidicek gibiydi bekleyemeden değiştirdim.16gb 2gb ram olmasına rağmen hiç sıkıntı çıkartmadı takılma donma vs yok fakat biraz oyun oynayınca ısınıyo.32gb olanda belki ısınma daha az olabilir eğer sizin için çok sorun değilse her türlü memnun kalırsınız.
Note 16 gb olduğundan cihaza fazla yükleme oldu. sd almama rağmen tel içi mecburi yüklemelerden hafızam doldu ve telin pert olmasına yardımcı oldu. İlk kriterim ne olursa olsun kendi hafızası 32 gb olmalı.
Büyüklük zaten sorun değil 2 senedir Note kullanıyorum ve hatta özel kılıfıyla kullanıyorum sıkıntı yaşamadım. Arka cebime dahi sığıyor.
Toz ve sudan etkilenmemek tabiki bir artı olabilir.
Birde hiçbirinde olmayan öncü özelliğe sahip olanı varsa onu kullanmak isterim.
o zaman g3 alıcaksın Tarkan abi. ekrana 2 tıkla kilitleme özelligi bile aşırı kullanışlı. önde ve yanda tuş yok tuşlar arkada bu bana daha kullanışlı geliyo. kasası daha zarif. çok akıcı bi telefon ve samsung gibi karışık degil. şarjıda 1 günü rahat çıkarıyo
Toz ve sudan az etkilenen Samsung S5 hic etkilenmemesi gereken xperia z2.Arastirinca totalde en iyiye yakin ozelliklerin bir arada oldugu telefonsa lg g3 gibi duruyor.Bayagi bir arastirdim yakin zamanda en son hepsinden vazgectim :) cunku hala bir yerini cok gelistirip obur yonden eksik kaliyorlar ama mecbur oldugun icin seni 2 sene rahat goturecek tel samsung s5 gibi Tarkan abi.Ben samsung S4 kullaniyorum cok memnunum,xperia z3 beklemeye karar verdim(oyle birsey yok daha ortada).
darkmoon
31-07-2014, 12:41
sizin note da sanırım bir sıkıntı olmuş benim sd card 32gb bütün resim kamera çekimleri oyunların data dosyaları v.b telefon otomatik sd carda atıyor.. 16gb dahili hafızanın nerdeyse bende 10gb boş.. sd card da 27gb dolu :)
G3 çok güzel bir tel şu anda tel alıcak olsam kesinlikle G3 alırım zaten eski lg ciyim hep memnun kaldım lg den..
Silence45
31-07-2014, 13:23
note3 G3 yada Z2 iphone6 çıkına kadar iphonedan şu an için tel alınmaz bence.. akranlarının çok gerisinde kaldı teknik donanım olarak.
Abi iPhone'nun ekran dışında teknik olarak geride kaldığı hangi noktalar var ki? Apple'da bütün işi yazılım yapıyor zaten fazladan donanıma gerek duymuyor ki cihaz?
Ekranda muhtemelen iPhone 6'da çözülecek zaten.
Android-IOS tamamen kişisel bir şey bence kullanıma göre değişir.
3gs den beridir ıphone kullanmıyorum. Açıkcası banada hep özellik fakiri bir tel gibi gelmiştir. Genel piyasası yüksek, reklam değeri yüksek bir cihaz.
lg desen çok övülüyor. Yeni ekran yapısı çok çok iyi, kasası çok ergonomik ve elit diyorlar ama LG olması korkutuyor.
Samsung aşırı ama aşırı model çıkaran ve kendini yiyip bitiren bir marka. Bugün 2 ye alıon seneye 1 in altına düşüyor 0 ı. Ben note a 2000 tl verdim tam 2 sene olmuş bugün 0 satılsa (satılmıyorda işte oda saçma, ıphoneun 3g2 sıfırı var hala) fiyatı 500 tl olurdu.
başınız sağolsun. :D
sırasıyla;
7 ay s3,
1 yıl s4,
6 ay note 3,
20 gün s5 kullandım.
hepsi birbirine çok yakın telefonlar. s5'i sadece 20 gün kullanıp note 3'e geri dönüş yaptım. s4'ten s5'e geçmenin hiçbir gereği olmadığını düşünüyorum. (yalnız kamerasının hakkını vermek gerekir, gündüz fotoğraf ve video çekimleri 10 numara.) son olarak kabalığı haricinde note 3'ten çok memnunum.
abi LG olması seni neden korkutuyo ?
farklı tercihler içerisinde en kralı htc one m8 bence. bunu da unutmayalım.
kunteper
31-07-2014, 13:57
telefon bozulduğundan acil almanız gerekiyor yoksa iphone alın derdim.
ama şimdi iphone 5S sıfır olarak alınmaz, yenisi fırında sonuçta
LG G3'ün bir reklamı dönüyor youtubeda Yanardağ fotoğrafçılığı diye
oturdum izledim 5 dk :D , çok güzel fotoğraflar çekiyor cihaz
büyüklükte sorun olmadığından LG G3 diyebilirim
onun haricinde bir android telefon hiç bir zaman iphone kadar kullanıcı dostu olamaz,
Samsung S4 aylarca vine uygulamasına giremedi, twitter uygulamasından fotoğraf yükleyemedi...
Silence45
31-07-2014, 14:02
Kesinlikle.
olivera7
31-07-2014, 14:18
Yaklasik 3 haftadir g3 kullaniyorum 5s ten gectim 32lik aldim 3gb ram herhangi bir donma bi kasma gormedim telefonda ozellikle eskiden s4 kullanmistim nefret ettirmisti androidten ama bu telefon olmus quad hd ekrana ragmen sarji az gidiyo densede. Yeni guncelleme geldi biraz daha duzeldi ama olusu bile iphone 5s ten daha cok gidiyor sarjin:)
darkmoon
31-07-2014, 14:43
Abi iPhone'nun ekran dışında teknik olarak geride kaldığı hangi noktalar var ki? Apple'da bütün işi yazılım yapıyor zaten fazladan donanıma gerek duymuyor ki cihaz?
Ekranda muhtemelen iPhone 6'da çözülecek zaten.
Android-IOS tamamen kişisel bir şey bence kullanıma göre değişir.
mesela gestura lar.. ben ilk aldığımda note3 ü ne kadar saçma demşitim eye gesture hand gesture ,air view olayları falan kim kullanır dedim bu sene yazın çok işim düşdü ellerim kumlu iken falan yada ıslak falan çok sık kullandım..
kameradada samsungun sanırım yeni g3de daha gelişmişi var reklamlarda öyle gördüm farklı bir zoomu var.. parmağınla belli bir alanı istediğin kadar yaklaştırıp seni ön plandakileride sabit tutabiliyor falan güzel bir özellik bir iki kez kullandım bu yaz.. panaromik çekimdede iphone ile beraber çekdik aynı manzarayı arkadaşım seninki daha canlı çekmiş dedi..
veri iletimini çoğu zaman kapalı tutdum gün içinde ara ara açdım arkadaşlarım 5s leri şarjı bitiyordu cafede restaurantta şarj arıyorlardı benimki tutumlu tasarruflu kullanımda akşama kadar götürüyordu..
hani alınsın diye demiyorum ben eminim iphone 6 da bu açıkları kapıycak yeni teline bu özelliklerin çoğunu ekliycektir.. ama şu anda bana göre 5s ler smartphone akranlarından baya geri kaldılar.
note3 ü es geç geçen z2 nin broşürüne bakıyorumda baya özellikler koymuşlar 4K çekim movie maker , 20mp kamera bataryada özel bir sistem geliştirmişler stamina diye ekran kapandımı tel bütün herşeyi kapıyor sadece tel görevi görüyor ekran açıldımı tekrar bütün her şeyi devreye sokuyor falan.. Keza G3 de öyle bir sürü yeni teknolojik özellikler getirmişler..
4 senedir htckullanıyorum her sene yeni çıkan modelini alrım şu ana kadar çok memnunum hiç sıkıntı çkarmadı esinlikle htc one m8 diyorum
Silence45
31-07-2014, 15:15
mesela gestura lar.. ben ilk aldığımda note3 ü ne kadar saçma demşitim eye gesture hand gesture ,air view olayları falan kim kullanır dedim bu sene yazın çok işim düşdü ellerim kumlu iken falan yada ıslak falan çok sık kullandım..
kameradada samsungun sanırım yeni g3de daha gelişmişi var reklamlarda öyle gördüm farklı bir zoomu var.. parmağınla belli bir alanı istediğin kadar yaklaştırıp seni ön plandakileride sabit tutabiliyor falan güzel bir özellik bir iki kez kullandım bu yaz.. panaromik çekimdede iphone ile beraber çekdik aynı manzarayı arkadaşım seninki daha canlı çekmiş dedi..
veri iletimini çoğu zaman kapalı tutdum gün içinde ara ara açdım arkadaşlarım 5s leri şarjı bitiyordu cafede restaurantta şarj arıyorlardı benimki tutumlu tasarruflu kullanımda akşama kadar götürüyordu..
hani alınsın diye demiyorum ben eminim iphone 6 da bu açıkları kapıycak yeni teline bu özelliklerin çoğunu ekliycektir.. ama şu anda bana göre 5s ler smartphone akranlarından baya geri kaldılar.
note3 ü es geç geçen z2 nin broşürüne bakıyorumda baya özellikler koymuşlar 4K çekim movie maker , 20mp kamera bataryada özel bir sistem geliştirmişler stamina diye ekran kapandımı tel bütün herşeyi kapıyor sadece tel görevi görüyor ekran açıldımı tekrar bütün her şeyi devreye sokuyor falan.. Keza G3 de öyle bir sürü yeni teknolojik özellikler getirmişler..
5S en başta söylediğin gibi ekran konusunda biraz geride olduğu zaten aşikar abi.Ancak senin takıldığın noktalar bence çok ince detaylar genel bir kullanıcı bunları farketmez.Keza 6 ile bence yine piyasayı alma ihtimalleri de yok değil.Ama Apple eski Apple değil çokta büyük şeyler beklememek lazım.
Umut melek
31-07-2014, 15:21
G3 tek kelimeyle piyasada alınabilecek en iyi telefon
Emir_b16a
31-07-2014, 15:21
iphone 5 ten xperia z2 ye geçtim gayet memnunum :) sadece biraz büyük geldi :D ama kamerası falan efsane :D
onursumer
31-07-2014, 16:03
benim kişisel tercihim htc one m8 den yana olurdu
ayrıca babamda aynı şekilde geçen ay telefonunu duşurup kırdığından o ara telefon almak zorunda kalmıştım aşağı yukarı hepsini inceledikten sonra
sview cover ile birlikte samsung s5 aldım ciddi derecede memnun cihazından ki teknoloji ile arası hiç ama hiç yoktur :)
Beylikdüzü Perlavista LG mağazasından dün 2100 TLye 32lik gold aldık...
Eşimde G pro var. oda 5.5" olmasına rağmen G3 kareye daha yakın bir ekran olduğu için 5.5 gibi durmuyor..
Tabi ben Lumia 1520 (6") kullandığım bana bu telefonlar büyük hissi vermiyor.
Note 3 de var, g3 de var bende
g3 ün pili akşamları kapatırsan 4 gün gidiyor. Note 3 aynı gün %20ye iniyor akşama.
Performansı da note 3 kadar.
Artık herşeyimi g3 ile halleder oldum , Note3 cebimde üvey evlat oldu.
bwolverine
31-07-2014, 16:49
Sizin ihtiyaçlarınızı HTC One M8 veya Sony Xperia Z2 fazlasıyla karşılayacaktır.
Aliburakb
31-07-2014, 17:00
bnde g2 kullanıcısıyım kamerası dısında cok memnunum. sarjıda gayet basarılı g2 boyleyse g3 ü tahmin bile edemiyorum :) üstelik nerden baksanız her telefonu kullanmama rağmen.
HondatugraL
31-07-2014, 17:11
HTC One kullaniyorum suan. HTC nin yerine gene bir HTC alirim o derece memunum pili 1 gun cok rahat gidiyor kamerasi ve o mukemmel htc boomsound ses sistemi ve. Beats ses ckis destegi 4.7 ekrani ve ozellikleriyle son derece yeterli bir tel siddetle oneririm. Sifir alicaksaniz one m8 dusunebilirsiniz.
5s kullanıyorum sarjı nedense bana yetiyor sürekli elimde olmasına rağmen oyun oynuyorum sürekli twitter whatsapp falan , öbür bahsi geçen telefonlar hakkında bilgim yok 5s kullanışlı bi telefon ben gayet memnunum
furkantekfidan
31-07-2014, 17:55
htc desire 816 yı öneririm fiyat olarak da uygun aynı zamanda iphone 5 s te kullanıyorum yazdıgınız tüm telefonlardan daha iyi diyebilirim.bugune kadar her markadan her telefonu kullanan biri olarak bunu söylüyorum
President
31-07-2014, 19:11
LG G2 kullanıyorum G3 romu attım miss. G2 veya G3 öneririm. Ön yargılı olmayın LG nasıl böyle bir telefon yapabilmiş diye şaşırmıştım ilk aldığımda :D
Knock code özelliği ile telefonda tuş kulanmıyorsunuz tüm işiniz ekranla. Arkadaki tuşlar kafanızı karıştırmasınız onlarla hiç işiniz yok.
Kamerası yazılım modifiyesiyle gayet iyi. 4K Ultra HD video kayıt desteği. (G3 romları ile)
IPS LCD ekranı ile diğer telefonlardan çok daha ileride. (samsung ile karşılaştırın anlarsınız)
Batarya süresi mükemmel.
Dahili Kızılötesi ve bluetooth uzaktan kumanda.
LG Flashtool ile tüm ülkelerin official romlarını atabilme, garanti dışı kalmadan.
Dahili FM radyo.
QSlide modu ile tek ekranda birden fazla uygulama kullanımı.
Flash desteği.
Performans olarak Note3 den daha iyi benchmark sonuçları alır. Daha hızlıdır.
Gibi başlıca özellikleri var. Memnun kalmamanız imkansız kısaca.
m8 kullanıyorum kesinlikle tavsiye ederim :) herşeyi boşver üzerindeki 3000 mah pil için bile alınır :) hiç kasmadan 1,5 gün çok rahat gidiyor ultra pixel kamerası vs vs onlara hiç girmiyorum bile. Kasanın kalitesi yıkılıyor ayrıca :D
üstün güç tasarruf modunu bi incele kanka asıl m8'de :)
htc desire 816 yı öneririm fiyat olarak da uygun aynı zamanda iphone 5 s te kullanıyorum yazdıgınız tüm telefonlardan daha iyi diyebilirim.bugune kadar her markadan her telefonu kullanan biri olarak bunu söylüyorum
Snapdragon 400 lü cihazın 800-801'li cihazların arasında işi ne neye göre tavsiye ettiniz ? 1400 gibi bir fiyatı var belki daha uyguna da bulunabilir. Vereceği performans gm discovery kadar anca.
m8 kullanıyorum kesinlikle tavsiye ederim :) herşeyi boşver üzerindeki 3000 mah pil için bile alınır :) hiç kasmadan 1,5 gün çok rahat gidiyor ultra pixel kamerası vs vs onlara hiç girmiyorum bile. Kasanın kalitesi yıkılıyor ayrıca :D
2600 değil mi abi m8 bataryası :D
2600 değil mi abi m8 bataryası :D
3000 dedi satan ipne :D
Şimdi baktım 2600'müş :) ne olduğu umrumda değil açıkcası performans süper :)
5s al keyfine bak abi kesinlikle ön yarglı olma benim gibi ayfona karşı herkesin elinde yok şekil için yok artistlik vs diye düşünüyordum kesinlikle parasını hakeden bi telefon
Lumia 1520 denenebilir. Şu anda piyasada pili en uzun dayanan telefon. Ben de Note 2 den sonrası için bir telefon bakıyorum ama hala beklediğim seviyede bir ürün çıkmadı. Eğer daha kompakt bir 6 inç telefon yaparsa Nokia Lumia alabilirim.
furkantekfidan
31-07-2014, 20:33
Snapdragon 400 lü cihazın 800-801'li cihazların arasında işi ne neye göre tavsiye ettiniz ? 1400 gibi bir fiyatı var belki daha uyguna da bulunabilir. Vereceği performans gm discovery kadar anca.
Soylenen cıhazlara gore 1000 tl ucuz olmasından ve parasına göre çok güzel bi cihaz olmasından gm discoveryde kullandım o cıhazla bunu kıyaslamak yanlıs olur
LG çıtayı çok yükseltti bence, htc de çok kaliteli.
M8 veya g3 arasında kalırdım ben sadece.
Yaklasik aydir lg g2 kullaniyorum. Tek sikintisi karanlik ortamda kotu fotograf cekmesi, onun haricinde pil, ekran, performans olarak acik ara onde bence. Bunun yaninda 1 haftadir yakin bir akrabamin lg g3 unu kullaniyorum, sanki g2 deki akicilik yok gibi ama onun haricinde herseyi mukemmel. Ekran, dokunus hissi, kasasi ve tipi cok iyi, kamerasi ise inanilmaz hizli. Zaten testlerde z2 den daha iyi oldugunu duymustum kamerasinin. Ben 2gb ram olan modelini kullandim. 3gb olani kesinlikle alinip 2-3 sene hic arkaniza bakmadan kullanabileceginiz bi telefon.
Not: sadece android telefonlarla karsilastirdim. ios bana hitap etmedigi icin 5s icin yorum yapamayacagim.
Kullanıcı
01-08-2014, 05:14
Htc one m8 güzel ama pek artı yok fiyat çok. Sony z2 güzel pil ömrü digerlerine göre daha uzun su geçirmeme özelliği filan güzel ben kasayı begenmiyorum ama. Lg g3 ekran diğerlerine fark edelir şeklinde keskin ama sarj konusunda digerleriyle pek aynı gibi gelmedi bana yada ben öyle zannetim 1440p çözünürlükteki ekrandan olabilir güncelleme geldi zaten hemen. Samsung ise direk çöp s5 arka kapak bandı rehber açarken 3310(samsung temadan dolayı) ve ısınma problemi var filan diyolar inanırım çünkü note 3çüm acayip ısınıyordu kimse savunmasın(samsung markasınıda) zaten şuan. Lg g3 kullanıyorum sonuç olarak z2 ile g3 alınır tercih sizin
Açık ara sizler ve forumlarda LG G3 ü öneriyor.
Çok garipsediğim kimse ama kimse S5 önermedi nerdeyse. Ya çok kullanılmadı yada istenilen performansı vermedi bilemedim.
kunteper
01-08-2014, 08:31
Abi s4 ve s5 birbirine o kadar benziyor ki insanlar skldi :D
Satisinin da cok yuksek oldugunu dusunmuyorum
Abi s4 ve s5 birbirine o kadar benziyor ki insanlar skldi :D
Satisinin da cok yuksek oldugunu dusunmuyorum
:):icon_tup:
Samsung'un Kârı Geçen Yıla Göre Yüzde 24 Düştü |
Teknoloji devi Samsung 2. çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. Güney Koreli şirket 2012′den bu yana ilk kez yıllık kârda düşüş yaşadı.
7.2 Kore won’u (7.1 milyar dolar) kâr açıklayan Samsung, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 24 oranında bir düşüş yaşadı. Temmuz ayı başında akıllı telefon ve tablet satışlarındaki düşüşe dikkat çeken Samsung, aslında bu kötü haberi daha erken vermişti.
Samsung Electronics, 52.35 trilyon Kore won’u gelir elde etmiş ve bu taraftan bakıldığında da geçen yıla göre yüzde 2 oranında bir düşüş göze çarpıyor. Geçen yılın 2. çeyreğinde 9.53 trilyon KRW olan operasyonel kâr ise bu yıl 7.19 trilyon KRW’ye düşmüş. Yüzde 15 oranında bir gerileme var.
Yeni bir cihaz haberi
Samsung yöneticisi Kim Hyun-joon, finansal sonuç ilanında küresel çapta yeni bir üst sınıf akıllı telefonun geliş haberini vererek yatırımcılara sinyal gönderdi. Bu cihazın beklentiler arasındaki Galaxy Note 4 değil, yeni materyallar taşıyan yeni bir cihaz olduğundan bahsediliyor.
Mobil cihaz bölümü yine şirket için en kârlı bölüm olurken, Samsung akıllı telefon satışlarındaki düşüşe de değiniyor. Hatırlarsanız bugün paylaştığımız rapora göre akıllı telefonların büyüme hızı son 5 yılın en düşük büyüme oranıydı.
Zaferden zafere koşan Samsung'u şaşırtan düşüşün nedeni, ortaya çıktı!
Samsung , cep satışlarının pek de iyi gitmediğini yaklaşık 1 ay önce açıklamıştı . Yeni ortaya çıkan veriler, firmanın ne demek istediğini netliğe kavuşturdu.
IDC 'nin tahminine göre Samsung'un satışları, ikinci çeyrekte yıldan-yıla nadir görülen bir düşüş yaşadı. Verilere göre firmanın yüzde 32.3'lük pazar payı, yüzde 25.2'e geriledi. Bu oran, Samsung'u tepede tutmaya rahatlıkla yetse de, sürekli büyüyen bir firma için şok yaratmış durumda.
Analistlere göre düşüşün arkasında Çinli markaların Samsung'un alt seviye cihaz işini etkilemesi yatıyor. Sevkiyatını ikiye katlamayı başaran Huawei, akıllı telefonlardaki pazar payını yüzde 6.9'a yükseltmiş bulunuyor. Bunda Ascend P7 gibi telefonlarda yapılan indirimlerin etkisi büyük. Lenovo ise pazar payını yüzde 5.4'e yükseltmiş durumda.
Apple (yüzde 11.9) ve LG (yüzde 4.9) pazar payı kaybetse de, IDC firmaların sevkiyatlarının arttığına dikkat çekiyor. Bunun yanında iki firmanın da sıçrama yapması beklenmiyordu. Zira LG G3 henüz piyasaya sürüldü ve Apple'ın satışlarını patlatması beklenen yeni iPhone (veya iPhone'lar), Eylül'de gelecek.
Galaxy S5 ile satış grafiğinin tavan yapmasını bekleyen Samsung'un işi ise zor olabilir. Firmanın şu anki umutları, tanıtmaya hazırlandığı yeni Galaxy Note ve uygun fiyatlı Galaxy'ler. Ancak bu telefonların şimdiye kadar Galaxy S serilerini geçmediği biliniyor.
Açık ara sizler ve forumlarda LG G3 ü öneriyor.
Çok garipsediğim kimse ama kimse S5 önermedi nerdeyse. Ya çok kullanılmadı yada istenilen performansı vermedi bilemedim.
touchwiz arayuzu nedeniyle s5 evlat olsa sevilmez
emirarslan34
01-08-2014, 09:33
LG G2 kullanıyorum G3 romu attım miss. G2 veya G3 öneririm. Ön yargılı olmayın LG nasıl böyle bir telefon yapabilmiş diye şaşırmıştım ilk aldığımda :D
Knock code özelliği ile telefonda tuş kulanmıyorsunuz tüm işiniz ekranla. Arkadaki tuşlar kafanızı karıştırmasınız onlarla hiç işiniz yok.
Kamerası yazılım modifiyesiyle gayet iyi. 4K Ultra HD video kayıt desteği. (G3 romları ile)
IPS LCD ekranı ile diğer telefonlardan çok daha ileride. (samsung ile karşılaştırın anlarsınız)
Batarya süresi mükemmel.
Dahili Kızılötesi ve bluetooth uzaktan kumanda.
LG Flashtool ile tüm ülkelerin official romlarını atabilme, garanti dışı kalmadan.
Dahili FM radyo.
QSlide modu ile tek ekranda birden fazla uygulama kullanımı.
Flash desteği.
Performans olarak Note3 den daha iyi benchmark sonuçları alır. Daha hızlıdır.
Gibi başlıca özellikleri var. Memnun kalmamanız imkansız kısaca.
:icon_tup:
Sarja cok takilmicaksaniz iphone alabilirsiniz veya android tarafindada kesinlikle htc. Ama cihazi cok kullaniyorsaniz lg g2 rahatlikla isinizi gorucektir (fakat ekran biraz hassas dusunce kirilma ihtimali cok yuksek ve ekran fiyati yuksek) . Bunlar disinda xperia z2 ye o kadar vereme kadar z1 de bakilabilir yine tatmin edicektir :) ben artik kesinlikle samsung bakmiyorum cihazlar gercekten sisiyor ve kalitesizler cevremdeki samsung kullanicilari bile memnun degiller ne dandik telefon diyorlar note 3 kullanmalarina ragmen, androidi insanlar samsung olarak tanidigi icinde bir daha iphone disinda kullanmam diyorlar haklilarda.
Piyasadaki bütün telefonların birbirlerinden eksiği veya fazlası var. Hangi telefonu alayım desem mutlaka bir eksiği çıkıyor soğutuyor beni. Ben Xperia z1 , g2 , Nokia 925 arasında gidip geliyorum.
General Mobile Elite'e baktım ama çok kalitesiz ve internette yorumları okuduğunuz da daha şimdiden insanların bir çok problem yaşadığı görülüyor.
Bence şuan piyasadaki androidlerin içerisinde biraz daha öne çıkan LG G3, sık sık telefon değiştirmem diyorsanız fiyat olarak kasacaktır belki alınacak telefondur.
ahmet_xy
01-08-2014, 10:13
ben artik kesinlikle samsung bakmiyorum cihazlar gercekten sisiyor ve kalitesizler cevremdeki samsung kullanicilari bile memnun degiller ne dandik telefon diyorlar note 3 kullanmalarina ragmen, androidi insanlar samsung olarak tanidigi icinde bir daha iphone disinda kullanmam diyorlar haklilarda.
valla benim arkadaşım da tam tersini yaptı. ayfonu çöpe attı, samsung note3 kullanıyor. gayet de memnun.
dün arkadaşımın ayfon 4'üyle fotoğraf çekelim dedim. flaşı çalışmadı. bir telefonun menüsü bu kadar karışık ve zor olur mu ya? android su gibi akıyor :D
Bu anroid ve ios kavgasi gti vti kavgalarina benziyor :)
valla benim arkadaşım da tam tersini yaptı. ayfonu çöpe attı, samsung note3 kullanıyor. gayet de memnun.
dün arkadaşımın ayfon 4'üyle fotoğraf çekelim dedim. flaşı çalışmadı. bir telefonun menüsü bu kadar karışık ve zor olur mu ya? android su gibi akıyor :D
Bana sorsrsanda note 3 iphone daha kullanislidir(pil spen ve buyuk ekran) ama arada cok sisiyor g2 le filan kiyaslayinca kasilip kaliyor note 3 uygulamalar arasinda gezerken filan can sikiyor birde cerceveler er yada gec ya soyuluyor yada YONTULUYOR. Iphone sevmesemde ip4 ile note 3 u kiyaslamak ? :D
Piyasadaki bütün telefonların birbirlerinden eksiği veya fazlası var. Hangi telefonu alayım desem mutlaka bir eksiği çıkıyor soğutuyor beni. Ben Xperia z1 , g2 , Nokia 925 arasında gidip geliyorum.
General Mobile Elite'e baktım ama çok kalitesiz ve internette yorumları okuduğunuz da daha şimdiden insanların bir çok problem yaşadığı görülüyor.
Bence şuan piyasadaki androidlerin içerisinde biraz daha öne çıkan LG G3, sık sık telefon değiştirmem diyorsanız fiyat olarak kasacaktır belki alınacak telefondur.
Lumia 920 yi kullandim daha dogrusu kullanamadim 1 ay sonra sattim hem eksigi coktu hemde tarayiciyi cok kullanirim diger cihazlara gore cok geriydi, birde mikrofon delikleri kucuk oldugundan mi yada mikrofon cok mu iceri gomuluydu bilmiyorum ama yuzume yapistirmazsam sesimi duyamiyorlardi(gunes altinda ekran gorunurlugu cok iyiydi ve gece kamerasi muazzamdi). 2 tane g2 kullandim cok guzeldi ama 2 sininde ekrani kirildi :( suan z1 kullaniyorum sarji falan cok iyi biraz kaba buyuk ama su gecirmemesi falan guzel saglam oldugu hissettiriyor. G2 nin arayuzu ve ek ozelliklerini arattigini soyleyebilirim yinede.
ahmet_xy
01-08-2014, 11:30
Iphone sevmesemde ip4 ile note 3 u kiyaslamak ? :D
note3'le kıyaslamak için o örneği vermedim. menüleri çok kullanışsız, kullanımı zor bir telefon. whatsapp uygulaması bile android versiyonuna göre çok daha kötü. ayfon dokunmatik akıllı telefon piyasasına ilk girdiği için kaliteli marka algısı yarattı. hala onun ekmeğini yiyor. halbuki boynuz kulağı geçti. ;)
Silence45
01-08-2014, 11:34
note3'le kıyaslamak için o örneği vermedim. menüleri çok kullanışsız, kullanımı zor bir telefon. whatsapp uygulaması bile android versiyonuna göre çok daha kötü. ayfon dokunmatik akıllı telefon piyasasına ilk girdiği için kaliteli marka algısı yarattı. hala onun ekmeğini yiyor. halbuki boynuz kulağı geçti. ;)
Bu konu kişiden kişiye değişir.
İbrahim Erdem
01-08-2014, 11:40
lg g3 ünü verip z1 aldı yakın arkadaşım.
Ben z2 diyorum. Kasanın malzeme kalitesi arayüzü ve optimizasyon olarak z serisi baya iyi. Yoksa iphone derim.
Onurkk06
01-08-2014, 11:45
i phone 4s 16 gb kullanıyorum 2 bucuk senedir garip şekilde ekranda sarı izler olmaya başladı cok belli olmasada, kamerası leş beni en uyuzz eden olay ise şarj olayı insanı çileden çıkarıyor, ama telefonun hala herşey yerli yerinde ve kolay hızlı pek takılma kitlenme sorunları yok.Araştırmalarıma göre yakında tekrar htc one m8 e dönücem galiba hem müzik kamera batarya yönünden çok başarılı hem de artık herkesde iphone var ciddi sıktı.+ bir de i phone'nin pahalı aparatları da can sıkıyor.
Piyasaya ilk girmesinin ekmegi tabii var ama kaliteli marka algisinin bununla alakasi yok bence :) evet android hizli bir sekilde gelisiyor ios da eskisi kadar olmasada hala stabilitede cok iyi.Uygulamalarda daha iyi optimize edilmis durumda ios tarafinda , ayni 2 oyunu indirip oynarsaniz farki rahatlikla anlarsiniz :) ios developeri olarak ios tarafinda direk cihaza optimize apple in kendi yarattigi bir programda kod yaziyorsunuz androidde yazio butun cihazlara gonderiyorsunuz bazi cihazlar guclu olmasina ragmen oyunda kasilabiliyor android tarafinda hatta bir ara g2 optimizasyonu olmadigi icin yaris oyunlarindan birini store dan indiremiyorduk bile :)
Birde z1 in bir eksisi daha var google chrome tarayicisi ile geliyor oysaki androidin kendi tarayicisi cok daha performansli ve flash destegi var :)
Çözülmez yapılamaz denilen Note telefonum tamir edldi. Vala zaten haybeden 2000tl ödemek istemiyordum kurtuldum diye çok sevindim.
Allah nasip ettiği sürece artık telefona yüksek ücretler ödemek istemiyorum. Her sene tel yenileme ve 2000tl ödeme çılgınlığından kurtulucam :D
2ay sonra Z3 cikicak,
Sony Xperia Z2 İncelemesi - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=6e-0XeeiSW8&list=PLImzRKDoJEgH6dK9gZ-efpQNx-lwKvS3D)