PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 100 bin tl sermaye ile ne yapardınız?

rebelh
31-07-2014, 12:30
yeni bir işe girme niyetimiz var cafe bar oto yıkama fikirleri en yoğun fikirler ama ortalıkta yeterince var ve diğer sektörlere göre daha fazla insan memnuniyeti demek yani zor..

biraz farklı bir fikir olarak hayvancılık olabilir ya da ufak bir atölyede basit bir ürün üretmek mesela vida somonu?

üretim imalat hayvancılık gibi sektörlere güzel devlet destekleri var diye biliyorum
ya da yurt dışından uygun inşaat malzemesi ithalatı ama daha yüksek bir sermaye gerekebilir..

siz olsanız ne gibi bir sektöre yönelirdiniz?

Cans1993
31-07-2014, 12:33
Şu zamanda belli sektörler asla ölmeyecek sektörlerdir bunlarda insan ihtiyacına göre bence kademelenmektedir.

1.Sektör tabi ki gıda sektörü
2.Sektör hep lazım olan saglık sektörü
3.Sektör ise başımızı sokacagımız inşaat sektörüdür.

Bu sektörleri baz alarak güzel işler yapabilirsiniz.
100 bin Tl ile ufak ufak başlayarak eğer şansınızda yaver giderse güzel paralar kazanabilirsiniz. :)

K0213
31-07-2014, 12:35
yiyecek sektörü hiç bir zaman durma noktasına gelmeyecektir bu ülkede, sadece doğru yeri seçmek gerek.
:)
bende eşimle düşünüyorum birşeyler yapmak konu benim adıma da faydalı olacak gibi gözüküyor :)

rebelh
31-07-2014, 12:36
daha önce restoran işlettik ankarada orası şu an boşta ve 150bine geri alabilirim ama ilk önceliğim ticaret üzerine gıda sektörü yorucu bir sektör tatiliniz yok bayramda haftasonunda hep siz yoğun çalışırsınız

inşaata param yetmez :) sağlıkta ise bilgim yok "çıraklığını yapmadığın işin ustalığını yapma" demişler

Cans1993
31-07-2014, 12:37
yiyecek sektörü hiç bir zaman durma noktasına gelmeyecektir bu ülkede, sadece doğru yeri seçmek gerek.
:)
bende eşimle düşünüyorum birşeyler yapmak konu benim adıma da faydalı olacak gibi gözüküyor :)

Sonuna kadar haklısınız.Söyle birşey yapmak lazım yanlız işi yapmak istediginiz bölge'de ne eksik onu belirleyip ona göre düşünmek cok daha yararlı olacaktır.

Mutlu Değerli
31-07-2014, 12:38
Oturduğum yerde otoyıkama sıkıntısı var, ruhsatlı bi dükkan açar keyfime bakardım

eleanor
31-07-2014, 12:38
o zaman hangi işlerin çıraklığını yaptınız. Hangi konularda bilgilisiniz. Bilgi verirseniz daha detaylı yardımcı oluruz.

rebelh
31-07-2014, 12:39
franchising de olabilir sonuçta büyük firmalar güzel destekler veriyorlar ama 100bin sermayeye biraz zor gibi

Cans1993
31-07-2014, 12:41
daha önce restoran işlettik ankarada orası şu an boşta ve 150bine geri alabilirim ama ilk önceliğim ticaret üzerine gıda sektörü yorucu bir sektör tatiliniz yok bayramda haftasonunda hep siz yoğun çalışırsınız

inşaata param yetmez :) sağlıkta ise bilgim yok "çıraklığını yapmadığın işin ustalığını yapma" demişler

Bir insan bilmedigi bir işe para yatırırsa ne kadar zaman ve çaba da sarf etse eninde sonunda batacaktır çünkü işin püf noktasını bilmiyordur.

Bakın kendiniz demişsiniz restoran işlettim diye söyle güzel bir yerde kalitesinden ödün vermeyen önce müşteri memnuniyeti olan adından söz ettirecek bir yer açabilir yada ünlü bir markanın franchising'ini alabilirsiniz.

Ticaret yapmak için bence biraz daha yüksek meblaglara ihtiyacınız var gibi geliyor bana.

rebelh
31-07-2014, 12:41
o zaman hangi işlerin çıraklığını yaptınız. Hangi konularda bilgilisiniz. Bilgi verirseniz daha detaylı yardımcı oluruz.

işletme mezunuyum turizm sektöründe gıda sektöründe ve pazarlama sektöründe çalıştım şu an memurum işi bırakmayı düşünüyorum kendimi garantiye aldıktan sonra

Cans1993
31-07-2014, 12:49
işletme mezunuyum turizm sektöründe gıda sektöründe ve pazarlama sektöründe çalıştım şu an memurum işi bırakmayı düşünüyorum kendimi garantiye aldıktan sonra

İşletme mezunuyum demişsiniz çok güzel tam size göre bir iş yanlız sermayenizi biraz daha yükseltmeniz gerekecek :)

70$ + %3 reklam payı bedeli ile Mado şube veriyor.

Yada

Gayrimenkul danışmanlıgı yapabilirsiniz. (Emlakçılık&Oto alım satımı)

buna ek olarak

Oto yıkama (Forum'da yığınla araba var) :D

JDM VTİ
31-07-2014, 12:53
*Cafe&Restaurant

*Rent a Car

Bu iki sektör çok canlı.

Gıda sektörü hiçbir zaman durmaz, mekanınızın konumu-dekorasyonu-ürün gamı çok önemli.

Oto kiralama sektörü son yıllarda büyük gelişim gösterdi, insanlar artık oto alımından ziyade bunu tercih eder oldu.
Zaten şirketleri söylememe gerek yok, filo şeklinde kiralıyorlar.

rebelh
31-07-2014, 12:53
İşletme mezunuyum demişsiniz çok güzel tam size göre bir iş yanlız sermayenizi biraz daha yükseltmeniz gerekecek :)

70$ + %3 reklam payı bedeli ile Mado şube veriyor.

Yada

Gayrimenkul danışmanlıgı yapabilirsiniz. (Emlakçılık&Oto alım satımı)

buna ek olarak

Oto yıkama (Forum'da yığınla araba var) :D

madoyla daha önce başka bir iş için görüştüğümüzde 70bin $ değilde 700bin $ dan biraz daha fazla bir rakam istemişlerdi yoksa uygun yer var şu an

rebelh
31-07-2014, 12:54
*Cafe&Restaurant

*Rent a Car

Bu iki sektör çok canlı.

Gıda sektörü hiçbir zaman durmaz, mekanınızın konumu-dekorasyonu-ürün gamı çok önemli.

Oto kiralama sektörü son yıllarda büyük gelişim gösterdi, insanlar artık oto alımından ziyade bunu tercih eder oldu.
Zaten şirketleri söylememe gerek yok, filo şeklinde kiralıyorlar.

biraz daha sermyae arttırımıyla beraber oto kiralama yapılabilir fakat filo işi daha revaçta artık o da bizi aşar

2012 model bir tır alıp dorse ile beraber çalıştırılamaz mı?

AhmetKadir
31-07-2014, 12:55
hayvancılık püf noktası cok olan bi sektor. devlet destek verıyor ama once siz yapıyorsunuz sonra devlet odeme yapıyor. işin içinden gelen bi yakınınız veya veterıner hekım tanıdıgınız yok ıse cok zor. baslangıc malıyetı ıcın elınızdekı para da yetersız acıkcası.
ayrıca hayvancılıkta kısa surede gerı donus olmaz genelde baska ıslerden para kazanan kısıler uzun surelı yatırım gozu ile bakarlar.

iynn-RS
31-07-2014, 12:57
100 bin sermayeyi nasil kazandiysan bence o yoldan devam et.

rebelh
31-07-2014, 13:01
100 bin sermayeyi nasil kazandiysan bence o yoldan devam et.

kredi kullanacağım gibi bir şey..

JDM VTİ
31-07-2014, 13:01
Filo olarak düşünme sadece, bireysel olarakta çok gidiyor.

Araştırmasını yapmıştım biraz.

Reklam vermek vs. önemli. Sahibinden.com, otomobil siteleri vs. gibi yerlere.

Gko
31-07-2014, 13:04
300 bin liraya lavazza bayilik veriyo. bi araştırın derim 2012de girdiler türkiye pazarına sanırım şuan çevrede de pek yok bayileri ve kahveleri kalitelidir müşteri çeker diye düşünüyorum

rebelh
31-07-2014, 13:15
300 bin liraya lavazza bayilik veriyo. bi araştırın derim 2012de girdiler türkiye pazarına sanırım şuan çevrede de pek yok bayileri ve kahveleri kalitelidir müşteri çeker diye düşünüyorum

lavazzayla görüştüm 85bin avro sabit maliyeti var +sı mekana göre değişiyor

düşünülebilir..

iynn-RS
31-07-2014, 13:16
kredi kullanacağım gibi bir şey..

Allah yardimcin olsun. cok iyi karar vermen lazim.borçla , krediyle is yapmak cok riskli.
cepte 100 bin olsa ve batsan 0 dan yine biseyler yapilir yada tikandigin yerde kredi ceker isi dondurursun. krediyle baslayip batarsan -100 iceri gidersin, bidaha kredi cekemezsin vs.

krediden baska care yoksada ticaret yap.en azindan elinde mal olur. en kotu ihtimalle %10-20 zararla kurtarirsin. yikama flan acacaksan yada lokanta mekana para harcama.ölü yatirim yapma.

tir isine kesinlikle girme.Allah korusun basina bi is gelir çalışamazsan durum cok kotu olur.canli ornegine sahit oldum.

Evo34
31-07-2014, 13:27
Emlak alım satımı yapılabilir, şuan revaçta ve hızlı olan şu ilçeler tercih edilebilir; Esenyurt, Bahçelievler, Maltepe(Zümrütevler), Kartal, Pendik.

+

Bayan iç çamaşırı :)

rebelh
31-07-2014, 13:30
Allah yardimcin olsun. cok iyi karar vermen lazim.borçla , krediyle is yapmak cok riskli.
cepte 100 bin olsa ve batsan 0 dan yine biseyler yapilir yada tikandigin yerde kredi ceker isi dondurursun. krediyle baslayip batarsan -100 iceri gidersin, bidaha kredi cekemezsin vs.

krediden baska care yoksada ticaret yap.en azindan elinde mal olur. en kotu ihtimalle %10-20 zararla kurtarirsin. yikama flan acacaksan yada lokanta mekana para harcama.ölü yatirim yapma.

tir isine kesinlikle girme.Allah korusun basina bi is gelir çalışamazsan durum cok kotu olur.canli ornegine sahit oldum.

eyw işte akıl akıldan üstündür diye bi danışalım dedik foruma batma lüksüm yok
yada bir süre bildiğim restoranı işletip sonra başka yatırımlar yapabilirim

Berkan
31-07-2014, 13:33
çiğ köfte tatlıses/oses vs bir markayla olmayan biyer kenar köşe semt illaki vardır

Berkan
31-07-2014, 13:35
çiğ köfte tatlıses/oses vs bir markayla olmayan biyer kenar köşe semt illaki vardır

http://www.techturkey.com/forum/sohbet/161431-cig-kofte-dukkani-acmak.html

http://www.techturkey.com/forum/sohbet/123648-cigkofteci-acmak.html

Gko
31-07-2014, 13:36

düşünülebilir..

vaadettiği karı çok iyi ben biraz araştırmıştım geçenlerde ki lavvazza kahve diyarı vs gibi bi marka degil ve türkiyede bile daha 3-5 şubesi var sadece

rebelh
31-07-2014, 13:41

biraz daha büyük bir iş düşünüyorum

vaadettiği karı çok iyi ben biraz araştırmıştım geçenlerde ki lavvazza kahve diyarı vs gibi bi marka degil ve türkiyede bile daha 3-5 şubesi var sadece

vaadettiği karı derken?
kötü bir markamı iyi mi ben anlamadım
caribou yu seviyorum bende bide onlarla görüşücem

franchising in avantajı gelip mekana caddeye bakıp ölçüyorlar iş yapacak bir yerse kabul ediyorlar yok değilse yapmıyorlar
lavazza eğer dedi kira düşündüğümüz cironun %20sinden fazlaysa açmıyoruz
bende eğer açarlarsa para kazanacağımı bildikleri için açarlar diye düşündüm kendimi biraz garantide hissettim

Kahn23
31-07-2014, 13:43

düşünülebilir..

Bunun içinde ekipman var mı yoksa sadece isim mi ?

SerkanYazgan.
31-07-2014, 13:43
Hocam galiba asaletin tasdik olduktan sonra istifa edeceksin. Kurumdan istifa edince tekrar döndüğünde almayabiliyorlar.

100 bin biraz yetersiz hayvancılık için, 100 binle restoran,cafe tarzı güzel paralar kazanabilirsin.
Paranı kazandıktan sonra 10 dönüm bir yer alırsın açık besini yaparsın. Sonra yavaş yavaş mal alırsın, evin felan varsa bunun %70-75 i gibide kredisini çeker hayvancılığa başlarsın. Küpeli malların 300 tl desteği var. Yapıpta zarar eden görmedim.Tabi bu işi yapabilmek için bir yerden gelirin olması lazım. 2 bine aldığın malın 2 binde gideri oluyor, mal başına bin lira kazanabilirsen çok güzel iş. Her kesimde elde ettiğin karıda mal olarak üstüne eklersen 100-200 malın olduğunda güzel ek gelir olur:)

Met
31-07-2014, 13:51
Cafe, nargile cafe vs. işinde iyi para var. Ama tabi 100 bin ile zor iş.
100 bin ile inşaat işi de olmaz. Yani o paralara ticaret biraz zor.

En basitinden biz playstation salonu açtık. Dükkanın maliyeti mülk hariç 60 bin civarına mal oldu. Dükkan kira olsa yapılacak iş değil. Uğraşmaya değmez yani.

He 100 bine tekstil düşünülebilir. Esnaflığınız iyiyse tabi.

rebelh
31-07-2014, 13:54

her şey var sadece mekanın büyüklüğüne göre dekorasyon eklenecek oda tahminim 60-80 arası tutar

şimdi 1-2 yerle görüştüm şu ilan var Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/emlak-isyeri-devren-panora-avm-de-devren-kiralik-fast-food-173083875/detay)

ya da 200bine armada avm içindeki sultanahmet köftecisi devrediyormuş
bizde sultanahmetle çalışmıştık ama şimdi armada eskisi gibi iş yapıyormu?
lata 13bin lira net karı var ama inandırıcı değil

Gko
31-07-2014, 13:54
ekipmanda olması lazım öyle hatırlıyorum.

vaadettiği karı derken?
kötü bir markamı iyi mi ben anlamadım
caribou yu seviyorum bende bide onlarla görüşücem

hayır lavazza avrupada tanınmış bi marka. bulgaristanda bile atıyorum bi cafeye gittiginizde kahveler lavazza olarak gelir. açılacak mekanda aşağı yukarı hedefledikleri ciro aylık 75bin lira gibi bişey kalan kar da 15bin lira gibi bi rakamdı ben araştırdıgımda

Met
31-07-2014, 13:57
Tır işini biz yapıyoruz. Kendi aracınızın şoförü olmayacaksanız düşünmeyin bile. Ayrıca çevreniz yoksa işiniz çok zor.

rebelh
31-07-2014, 13:58
ekipmanda olması lazım öyle hatırlıyorum.

hayır lavazza avrupada tanınmış bi marka. bulgaristanda bile atıyorum bi cafeye gittiginizde kahveler lavazza olarak gelir. açılacak mekanda aşağı yukarı hedefledikleri ciro aylık 75bin lira gibi bişey kalan kar da 15bin lira gibi bi rakamdı ben araştırdıgımda

sanırım karı bölüşmüyoruz kar bize kalıyor onlar mal satımından kazanıyorlar ?

Gko
31-07-2014, 14:02
sanırım karı bölüşmüyoruz kar bize kalıyor onlar mal satımından kazanıyorlar ?

forumda ankarada avm'de lavazza işleten bi üye vardı bakınayım bulursam pm atayım onu

Gko
31-07-2014, 14:03
aylık %5 ciro primi aldıkları yazıyo internette

Kahn23
31-07-2014, 14:05
Aslında ticaret tamamen şans işi.

Ben de geçen sene kendi işimi kurayım dedim. Bi gün sahibinden'de gezerken şans eseri arkadaşımın devrettiği mekanı gördüm. 4.Levent'te eski Köşebaşı Köfte'yi devrediyordu. İsim hakkı hariç kapıyı 70k'dan açtı 50-55k'ya verdi. ( Ben alamadım :( ) Hem de anahtar teslim. İçerideki bir vidayı bile söküp almadı. En kötü zamanda bile kıçıksız temiz kar 5k idi. Alan adam şimdi çok güzel para kazanıyor.

S.Saka
31-07-2014, 14:52
İşlek bir cadde de köşe başında kahve diyarı tarzında bir yer açın ama etrafta olmaması önemli.

bilalMW
31-07-2014, 14:59
burger house gibi daha minimalist küçük şirin ama etiket olacak bir resturant açabilirsin.benim aklımda olan bir projeydi mümkünse üniversite yakını bir yer olsn kesin tutar.

ya da finansbank enpara.com a yatır. Enpara.com (http://www.finansbank.enpara.com/mevduat-oranlari/mevduat-faiz-orani.aspx) yüzbin tl ye 700 lira faiz veriyor aylık boşta kalmasın değerlensin orada bir sene kalsa 8400 nakit. temiz iş.

bilalMW
31-07-2014, 15:01
kahve diyarı,kahve dehası gibi isimlerle bir kuul cafe açarsınız oda tutar bence. buda aklımda olan takip ettiğim bir yatırım tipi.

Karakuş
31-07-2014, 15:19
Bende düşünüyorum bir franchise arada ama Lavazza hiç aklıma gelmemişti. Eğer bedelleri uygunsa alınabilir. Yurt dışında bilinen bir marka. Düzgün reklam - kaliteli işletme ile iyi bir gelir getirebilir.

rebelh
31-07-2014, 15:22
kahve diyarı,kahve dehası gibi isimlerle bir kuul cafe açarsınız oda tutar bence. buda aklımda olan takip ettiğim bir yatırım tipi.

kahve diyarı 500bin tlyi buluyor kahveci açma fikri aklıma yattı araştırıyorum :)
biraz nakit biraz krediyle yapılabilir

Kahn23
31-07-2014, 15:25
Bende düşünüyorum bir franchise arada ama Lavazza hiç aklıma gelmemişti. Eğer bedelleri uygunsa alınabilir. Yurt dışında bilinen bir marka. Düzgün reklam - kaliteli işletme ile iyi bir gelir getirebilir.

Kıbrıs'ta "Chocalate" baya revaçta. Ben orda olsam açmayı düşünürdüm ama ne kadara patlar orası ayrı :D

bilalMW
31-07-2014, 15:25
kahve diyarı 500bin tlyi buluyor kahveci açma fikri aklıma yattı araştırıyorum :)
biraz nakit biraz krediyle yapılabilir

olmadı sen aç kendi adında benzer tema ile. kahve membağı,kahve ortamı,kahve garajı isim mi bitti memlekette. :)

Gko
31-07-2014, 15:29
Kahve diyari dunyasi deryasi dermani her b.ku var kahve bilmemnesi olarak acmayin bi cafe

rebelh
31-07-2014, 15:30
olmadı sen aç kendi adında benzer tema ile. kahve membağı,kahve ortamı,kahve garajı isim mi bitti memlekette. :)

beni cezbeden adamların gelip avantajları dezavantajları hesaplayıp şu kadar kar edersin olur ya da bu kadar kar edersin 3 sene sonra kapatmak zorunda kalırız burası uygun değil demesi

eşimin kuzeni tüm standartlara uygun bir yere kendi cafesini açtı kendi adında 800bin tlye mal oldu
3 sene kredi ödeyecekler kredi bitecek kendini amorti edecek değmez

franchising yapsalardı 400bine bitirebilirlerdi işi

kaldıki adamların senden aldıkları bedel bence yaptıklarını marka hakkı kullanımını kurtarıyor personele kadar bulup eğitip veriyorlar

rebel
31-07-2014, 15:34
Lavazza yi takipteyiz :) yada muadili ...

Karakuş
31-07-2014, 15:37
Kıbrıs'ta "Chocalate" baya revaçta. Ben orda olsam açmayı düşünürdüm ama ne kadara patlar orası ayrı :D

Aynen Abi, zaten kıbrıs fırsatlar ülkesi:D bekar yada yaşam standartı uygun olan birisi biraz ticari zeka ile kıbrısta çok çok çok iyi paralar kazanır. Her şey illegal. Ayrıntı veririm şimdide her neyse:D

Bu arada eğer kahve dükkanı gibi bir şey açacaksanız kesinlikle franchise almalısınız. Sonuçta arkanızda firma desteği olacak, ürünler belli oranda, belli bir marka olacak. Kendiniz bir marka yaratmak isterseniz ciddi bir sermaya gereklidir. Reklam-kendini kanıtlama-menü çeşidi gibi liste uzaar gider. Sermaye kısıtlı iken çok büyük risk olur. Çok ünlü bir marka yerine, güvenilir 3-4 şubeyle daha yolun başında olan, yerel bir marka bulabilirsiniz. Eskişehir'de var örnekleri, bence araştırmalısınız.

Çok uzun oldu, ama umarım sizin için hayırlısı olur.

bilalMW
31-07-2014, 16:17
firma kardan ne kadar alıyor ?

rebelh
31-07-2014, 16:24
firma kardan ne kadar alıyor ?

cirodan %3-5

DD'1907
31-07-2014, 18:11
alışveriş siteleri üzerinden ürün satmayı deneyebilrsiniz. ayakkabı tşört vs :)

driftboy
31-07-2014, 18:29
cevreniz ne alemde ? ben gayrimenkul& yatırım danısmanlıgı bürosu actım. Bitane de kız bıraktım basına, cevrede sahibinden.com'da sahibinden aracılıgıyla verilen yani emlakcıdan olmayan ilanları vs arıyor devamlı kendi portföyümüze ekleyip satılık-kiralık ev arsa dükkan vs ilgileniyoruz. Cok fazla sermaye olmadan 15 20 bine bi ofis acılıp yapılabilecek en güzel işlerden biri.. Ama ek bir iş olarak. Siz basında durucam bu benim meslegim diyeceginiz bişey olmayacak. Güvenilir biri olucak o duracak.. Altına 10 bin liralık bi araba yer göstermesi için.. İlk baslarda zor gelecek ama bir iki satış sonrası gelen para tatlı olacak emin olun :)

RafetAraç
31-07-2014, 18:46
auto king bayiliğini alıp silivri sanayisine açardım

Cans1993
31-07-2014, 18:47
İddaa bayisi açardım ;)

Kahn23
31-07-2014, 18:49
İddaa bayisi açardım ;)

Sırada onbinlerce kişi var. O iş belki en zoru :p

evolution_9
31-07-2014, 18:49
biraz daha sermyae arttırımıyla beraber oto kiralama yapılabilir fakat filo işi daha revaçta artık o da bizi aşar

2012 model bir tır alıp dorse ile beraber çalıştırılamaz mı?

hicam vende 4 tane tir vardi hepsini sattim sakin bulasma eger kendim kullanirim diyosan al ama sifor sana 5 kurus kazandirmaz

34btr1907
31-07-2014, 18:57
korsan idda oynat 1 yılı bulmaz yürür gidersin :D

Etibeyaz | Etibeyaz Fatih | Etibeyaz Tavuk Döner (http://www.etibeyaz.com.tr/franchising.html)

bahçelievlerde kıç kadar dukkanda fena iş yapıyorlar , aramıstım bı ara yeri iyi olsun yeterli demişti ilgilenen kişi,isim hakkı istemıyorum dedi ozamanlar su an nedır bılmem ama işlek bi yerde sağlam iş yapar burası.Ayrıca lezzetlide tavugu ,burda ki dukkanda saat akşam 9 dan sonra elinde satıcak malzeme kalmıyor adamın,kaç top gıdıyor bılemem ama tanesıni, 3.5 tl den verıyor ekmeğin.lavaş kaşarlı vs 5 tl,kaç kg o döner topu bılmem de koydugu 50gr tavuk :D

İbrahim33
31-07-2014, 18:58
3 tane 2006-2007 vito al , vip servis yap. çok karlı iş.

Mpower
31-07-2014, 19:02
Seker dunyasi kafe olarak bayilik veriyoruz suanda istanbulda iki magzamiz aciliyor bursa da da bir yerimiz var

AhmetKadir
31-07-2014, 19:10
Hocam galiba asaletin tasdik olduktan sonra istifa edeceksin. Kurumdan istifa edince tekrar döndüğünde almayabiliyorlar.

100 bin biraz yetersiz hayvancılık için, 100 binle restoran,cafe tarzı güzel paralar kazanabilirsin.
Paranı kazandıktan sonra 10 dönüm bir yer alırsın açık besini yaparsın. Sonra yavaş yavaş mal alırsın, evin felan varsa bunun %70-75 i gibide kredisini çeker hayvancılığa başlarsın. Küpeli malların 300 tl desteği var. Yapıpta zarar eden görmedim.Tabi bu işi yapabilmek için bir yerden gelirin olması lazım. 2 bine aldığın malın 2 binde gideri oluyor, mal başına bin lira kazanabilirsen çok güzel iş. Her kesimde elde ettiğin karıda mal olarak üstüne eklersen 100-200 malın olduğunda güzel ek gelir olur:)

destek cok ,
duzgun projelı ahır yapılırsa yuzde ellıye kadar hıbe kredıler destekler var tkdk dan.
devletın rutın desteklerı arasında duzgun tohumlamalar yapılırsa anaç hayvana 350 buzagıya 150.
kesıme gıden erkek hayvanlarınız 200kg yı gecerse 300 tl.

mandacılıkta da guzel para var sutu kıymetlı anac hayvan bası 600tl cıvarı destegı var yıllık. ama manda bakımı cok zordur.

hayvancılıkta en buyuk gıder yemdir. kendı yemınızı kendınız ekmezsenız kazanmanız ımkansıza yakın. hayvan alacagınız zaman hayvan pazara gidersiniz orda tıpınızden bısey bılmedıgınızı anlarlar ve tecırler pert araba satan galerıcılerı beşe katlar ucak yapar fırlatır.
para kazanılacak buzagı alıp direk besıye cekeyım dersenız buzagı 1000-1500 arası. satacagınız zaman ortalama 250-300kg karkas gelmelıdır (15-18 ay). karkas kg si suan 18-19tl cıvarı. hasta olmadıklarını duzgun besi aldıgını hesaba katarsak tek gıder yem.
daha ayrıntılar cok ama hayvancılıga yaklasmadıgınız bellı bıze cevap bıle vermemenızden :)

rebelh
31-07-2014, 19:45
sermayeyi biraz daha arttırıp ya da bir ortak daha alıp franchising işi mantıklı duruyor sonuçta arkanda bir firma garantisi var
yatırımın 2-max 3 yılda dönmesi önemli..

Cans1993
31-07-2014, 19:46
sermayeyi biraz daha arttırıp ya da bir ortak daha alıp franchising işi mantıklı duruyor sonuçta arkanda bir firma garantisi var
yatırımın 2-max 3 yılda dönmesi önemli..

2 Ortak ile bildiginiz bir işin franchisingini almanız size para kazandıracaktır :)

Rizzini
31-07-2014, 20:38
ülkede orta gelirli kesim azalıyor, ya düşük kalite yapıp sürümden kazanıcan ya da butik iş yapıp yüksek gelirli kesime hitap edicen. misal lc waikiki, defacto batan görmedim daha. gıda sektöründe butik iş doğru yerde açılırsa iyi tutar bence.

farkli bir fikirde benden olsun, fitness salonu. 200 m2 bir yere 100-150k sermayeyle açılırsa 100 üyeden ayda 10k getirir. çalışan elektrik su dışında gideride olmaz hem

Kahn23
31-07-2014, 20:43
ülkede orta gelirli kesim azalıyor, ya düşük kalite yapıp sürümden kazanıcan ya da butik iş yapıp yüksek gelirli kesime hitap edicen. misal lc waikiki, defacto batan görmedim daha. gıda sektöründe butik iş doğru yerde açılırsa iyi tutar bence.

farkli bir fikirde benden olsun, fitness salonu. 200 m2 bir yere 100-150k sermayeyle açılırsa 100 üyeden ayda 10k getirir. çalışan elektrik su dışında gideride olmaz hem

Defacto yakında iflaasını açıklar..

SerkanYazgan.
31-07-2014, 20:49
destek cok ,

daha ayrıntılar cok ama hayvancılıga yaklasmadıgınız bellı bıze cevap bıle vermemenızden :)

Hocam artık herkes bu işe yoğunlaşıyor. Gerçekten güzel bir getirisi var azımsanmayacak destekleri var. Ben sadece besicilikten girdim, hergün gider gelirsin başına bir çoban koyarsın yıllık 100 maldan 100 bini cebine atarsın yada malı çoğaltırsın. Bizim kırşehirde besicilik yapmayan zenginide fakiride kalmadı diyebilirim, ortalama herkeste en az 1000 malvar. İlk başlarda yanınızda az çok anlayan biri olsun sonradan zaten sizde işi kavrıyorsunuz.

Şuan türkiye çapında nüfusa göre yoğunluk hesabında birinciyiz diye biliyorum, seneye ufaktan bende başlayacağım. 30 tane mal koysan sene sonunda 30 bin kazanıyorsun ve kazandığın parayıda çoğaltmaya harcarsan 30 bine 15 mal alırsın. %50 her sene çoğaltma şansın var.

Süt işine girerseniz biraz sıkıntı, tek adamla olacak işler değil. Benimki en basit paraya para katacak besicilikten bir örnek:)

Tayfun.O
31-07-2014, 21:03
Toprak işlerinden alıyorsanız bir bakın derim.
boş tarlaya yonca ekebilirsiniz yılda 3-4 sefer ekilebiliyor sanırım onunda getirisi iyidir

Zero
31-07-2014, 22:25
Yeni yapılan projeleri kovalayıp topraktan girerdim teslim alınca satıp aradaki primi ellemeden yeni bir projeye öyle öyle devam.100.000TL ile benim gözümde yapılabilecek en temiz iş yeterki düzgün araştır ve takip et.

rebelh
31-07-2014, 22:31
sanayi kolu hakkında fikri olan var mı?
mesela piyasada nerede boşluk vardır? biraz kosgebinde desteğiyle neler yapabiliriz?

Kahn23
31-07-2014, 23:03
Yeni yapılan projeleri kovalayıp topraktan girerdim teslim alınca satıp aradaki primi ellemeden yeni bir projeye öyle öyle devam.100.000TL ile benim gözümde yapılabilecek en temiz iş yeterki düzgün araştır ve takip et.

Aslında en güzeli. Örnek verecek olursak Esenyurtta Regnum'um yanına Babacan yapı tek blokluk apt yaptı. Temelden 39k dan satılşa sunuldu. Kat çıkıldıkça 10ar bin arttı fiyatı. Bina bittiğinde afiş asılmış fiyat 89k olmuştu. 1,5 senede 50k kar ;)

Kahn23
31-07-2014, 23:05
DEMLİK - Çay demlikten içilir... (http://www.demlik.com.tr)

DEMLİK - Çay demlikten içilir... (http://www.demlik.com.tr/duyurular/12)

Kahn23
31-07-2014, 23:07
DEMLİK - Çay demlikten içilir... (http://www.demlik.com.tr)

DEMLİK - Çay demlikten içilir... (http://www.demlik.com.tr/duyurular/12)

BimmerM3
31-07-2014, 23:08
Defacto yakında iflaasını açıklar..

Sanirim buyuk orandaki hissesi size ait umarim toparlarsiniz :)

slowmotion
31-07-2014, 23:17
sanayi kolu hakkında fikri olan var mı?
mesela piyasada nerede boşluk vardır? biraz kosgebinde desteğiyle neler yapabiliriz?

Tam ben yazacaktim. Kosgebi iyi arastirin. Saglik sektörünu arastirin. Cinden ucuz saglik urunleri getirip pazarlayin derim (sarf malzeme)

Mr.K
31-07-2014, 23:27
y.dışını araştırırdım ülkeleri

ne yatırırsan yatırım yaparsan ne kadar verıyo ne yardım dokunuyo vs vs..

Ertekin
01-08-2014, 02:24
5 tane çaça araba yapar varoş ta rent a car açardım.

Onur Fatih
01-08-2014, 03:38
http://www.techturkey.com/forum/sohbet/161431-cig-kofte-dukkani-acmak.html

http://www.techturkey.com/forum/sohbet/123648-cigkofteci-acmak.html

Konuyu o zaman acmistim simdi dukkani bile actik calistiriyorum. Benim icin zor oluyor bi yandan dersler kitaplar sinavlar bi yandan is guc genc yasta saclarima beyaz dustu :D
hic yoktan bi tecrube oldu benim icin. Cesit cesit insanlar tanidim musteri potansiyeli hep artiyor 30 bin butceyle guzel bi is diye dusunuyorum 100 bin batirmak kolay ama geri toparlanmak zor olabilir o yuzden ufaktan baslamak daha mantikli olur :)

Yolu dusen varsa cig kofte yemeye beklerim :heyoo::D

stayfun
01-08-2014, 04:03
Beyaz eşya işine girilebilir hocam özellikle büyük şehirlerde kentleşmenin hızlı ilerlediği yerlerde.İlerleyen zamanda yedek parça ve servis işinede el atabilirseniz iyi bir seviyeye ulaşırsınız bence.

Kullanıcı
01-08-2014, 05:52
Kafe işi güzel düşünülebilir ama benim düşücem ekmek fırını yer biraz iyise ustan güzelse kesinlikle batmazsın

yilmazcatalbas
01-08-2014, 06:59
Yatırım/iş yapacağın bölge eskişehir mi olacak?

Farklı bir şehir de olabilirse 2 tane servis almanı öneririm ama halihazırda büyük bir firmaya bağlı ve SAKARYA da çalışan 1 sene içinde S plakanın çıkması bekleniyor ve sayı sınırı var.

rebelh
01-08-2014, 07:19
aklıma yatan 2 iş var şu ana kadar ya bir franchising bir ortak ile
ya da cnc tezgah alıp kosgeb desteğiyle torna işine girmek

2.iş bilmediğim bir sektör olduğu için çekiniyorum ya iş bağlayamazsam diye

lnd_samet
01-08-2014, 08:34
kosgebten öyle hibe-destek almak kolay iş değil

tuzemen
01-08-2014, 08:54
istanbula aspava açın

rebelh
01-08-2014, 09:09
PSC International | Paketleme - Yurtiçi - Taşımacılık (http://www.pscturkey.com.tr/)

böyle bir iş var değerli/kırılabilir /kozmetik gibi kargocuların taşımadığı ürünleri paketleyip garantili olarak taşıyor 100bin lira gibi bir maliyeti var yatırımın geri dönüş süresi 12-15 ay aylık 1-12bin net kar hedefliyorlar

M.A.D
01-08-2014, 09:22
torna işi bana sorarsanız geriye dönüş olur, daha önce denemelerde bulunmuşsunuz , bundan sonrası "patronluk" adı altında olmalı diye düşünüyorum, en kötü ihtimalle 100.000 tlye 5-6 araç satın alıp filo kiralama yapmak, çünkü filo işi ciddi rahat ve ciddi para olan bi iş bence, asla geliriniz bitmeyecek ve sürekli kafanıza göre takılabileceksiniz, tıpkı ev kiralamak gibi, kiralar tıkır tıkır geliyor, ve siz elinizi kaldırmadan paranızın keyfine bakıyorsunuz :)

MDeniz
01-08-2014, 09:24
sağlam bir yere pide ekmek fırını açacaksın paraya para demiyor bizim buradaki pideciler hatta suradımıza bakmıyorlar

Berkan
01-08-2014, 09:34
istanbula aspava açın

fikirin babası gelmiş ama burda beleşçi çok :D

rebelh
01-08-2014, 09:34
torna işi bana sorarsanız geriye dönüş olur, daha önce denemelerde bulunmuşsunuz , bundan sonrası "patronluk" adı altında olmalı diye düşünüyorum, en kötü ihtimalle 100.000 tlye 5-6 araç satın alıp filo kiralama yapmak, çünkü filo işi ciddi rahat ve ciddi para olan bi iş bence, asla geliriniz bitmeyecek ve sürekli kafanıza göre takılabileceksiniz, tıpkı ev kiralamak gibi, kiralar tıkır tıkır geliyor, ve siz elinizi kaldırmadan paranızın keyfine bakıyorsunuz :)

torna işinde ztn ben girişimci rolünde olucam ama işin aslını bilmiyorum o yüzden bilmediğim sektöre çekiniyorum birilerinin elimden tutması lazım o konumda çevrem yok gibi

filo kiralamaya 100-150bin tl sermayeyle girilecekse hiç düşünmem ama o paralara kaç araba alabilirim ki?

sağlam bir yere pide ekmek fırını açacaksın paraya para demiyor bizim buradaki pideciler hatta suradımıza bakmıyorlar

fırın işinin masrafıda 300bin tl civarı..

M_PROJECT
01-08-2014, 09:44
20 tane gopro al , çeşme , bodrum , antalya gibi yerlerde belli başlı beach clublar ile görüş 10tl ye su altında fotoğraf çek , jet skiye bağla video çek , 100 bin in çoğu cepte kalır üste baya kara geçersin . Şuan böyle bir hizmet veren kimse yok :) yapabiliyorsan ekip kur kızlardan , çekimleri onlar yapsın . maliyeti çok düşük bir iş :D

XSi
01-08-2014, 09:45
Elini sallasan cnc tornaciya carpiyor aman diyim...

bilalMW
01-08-2014, 09:54
Elini sallasan cnc tornaciya carpiyor aman diyim...

çoğu da işi bilse keza kalıpçılık içinde durum böyle.

imza: zamanında kalıpcılardan çok çekmiş 5 eksek cnc sahibi olup kendini bi mok sanan cnclerden nefret eden bir genç adam.

PSC International | Paketleme - Yurtiçi - Taşımacılık (http://www.pscturkey.com.tr/) biraz araştırdım cidden kafama yattı.Marjinal bir hizmet gider masrafıda düşük gibi.

arsenikli
01-08-2014, 11:50
Hic yorulmadan tek seferde voleyi vurmak , cin'e gidiyorsun abi tablet dokunmatikleri aliyorsun burda toptan veriyorsun 1e 6 kazanmazsan ben bu isi bilmiyorum , sen niye yapmiyorsun diyen olursa benim butcem yok ben suan tanesini toptan 15 tl ye aliyorum ama bunu getiren adam 0.79 cent den aliyor. 1 dolar bile degil he neleri alicam kimlere saticam dersen bi kac numara veririm

İbrahim Erdem
01-08-2014, 13:06
Ne iş yapılır bilmem ama işi düzgün bir şekilde yapıp müşteriyi mutlu yollamak şart. Sonrası zaten müşteri müşteriyi getiriyor.

bilalMW
01-08-2014, 13:09
PSC International | Paketleme - Yurtiçi - Taşımacılık (http://www.pscturkey.com.tr/) şunun için konuşuyorum. aradım,meşgule attılar geri aradılar.

75 bin tl frach bedeli eğitim,yazılım,bilimum cihaz dahil. dükkan dekorasyon bedeli bize ait birde doblo ayarında araç almanızı istiyorlar.

bilalMW
01-08-2014, 13:11
beyler konu güzel gidiyor yaratıcı iş projeleri çıkıyor. Varsa bildiğiniz fırsat,franchising v.s paylaşalım.

Tayfun.O
01-08-2014, 13:26
3-4 katlı bina kiralanıp apart açılabilir çok karlı iş memlekette öğrenciden başka ne var :D

rebelh
01-08-2014, 13:31
PSC International | Paketleme - Yurtiçi - Taşımacılık (http://www.pscturkey.com.tr/) şunun için konuşuyorum. aradım,meşgule attılar geri aradılar.

75 bin tl frach bedeli eğitim,yazılım,bilimum cihaz dahil. dükkan dekorasyon bedeli bize ait birde doblo ayarında araç almanızı istiyorlar.

10-12 bin kar hedefliyorlar ankarada 3 şubeleri varmış
bir doblo 2 de personel ile iş yapıyorsun
şube çalıştıranlarla gidip görüşmek lazım

rebelh
01-08-2014, 13:37
ankarayı bilen arkadaşlara soruyorum;

armada da sultanahmet köftecisi iş yapar mı fast food katında devrediyormuş

ya da kentparkta adını bilmediğim bir yer(aracı söylemiyor) yine fastfood yerinde ama franchising değil kendi markası?

lnd_samet
01-08-2014, 14:31
armadanın üst katları ölmüştü son geldiğimde.
alt katlar revaçta artık. iş potansiyeli düşük yani,
fakat kentpark daha canlıydı cepayla birlikte.

CasabLanca
01-08-2014, 14:35
armadaya yatırım yapılabilir, yeni bölümler eklendi. iyi bir reklamla müşteri çekebilir avm
ayrıca armada çevresinde hep plazalar olduğu için öğle tatilinde yoğun bir yemek potansiyeli oluyor. zincir restaurant sahibi arkadaşım var, zincir içinde en büyük cironun armadada olduğunu söyledi

rebelh
01-08-2014, 14:42
armadada güzel bir fırsat var kurulu düzen biraz kredi desteğiyle girebilirim ama bende armadayı pek canlı bulmuyorum
armadadaki iş cepa ya da kentparkta olsaydı daha rahat bakardım ama plazalar aklıma gelmemişti
firmnın 3 aylık cirosunu görme şansım var oradan bir kar/zarar hesabı yapabilirim

VolkanA.
01-08-2014, 16:27
20 tane gopro al , çeşme , bodrum , antalya gibi yerlerde belli başlı beach clublar ile görüş 10tl ye su altında fotoğraf çek , jet skiye bağla video çek , 100 bin in çoğu cepte kalır üste baya kara geçersin . Şuan böyle bir hizmet veren kimse yok :) yapabiliyorsan ekip kur kızlardan , çekimleri onlar yapsın . maliyeti çok düşük bir iş :D

Bu fikri beğendim olabilir aslında ama sezonluk işte 4, max 5 ay para kazanabilirsin. İcradan araba alıp elini yüzünü biraz düzeltirsen 5 -6 bin kar yapabilirsin. İşi öğrendiğin zaman ev alıp satmaya başlarsın. Ama ne kadar helal para orası meçhul :)

RafetAraç
01-08-2014, 17:14
Hic yorulmadan tek seferde voleyi vurmak , cin'e gidiyorsun abi tablet dokunmatikleri aliyorsun burda toptan veriyorsun 1e 6 kazanmazsan ben bu isi bilmiyorum , sen niye yapmiyorsun diyen olursa benim butcem yok ben suan tanesini toptan 15 tl ye aliyorum ama bunu getiren adam 0.79 cent den aliyor. 1 dolar bile degil he neleri alicam kimlere saticam dersen bi kac numara veririm

hocam biraz daha aaçarmısn bu olayı. çin e gittik diyelm o mallarla buraya nasıl dönecez ? gümrükte kdv si ötvsi falan filan nolacak ? ayrıca toplu bi şekilde nasl getirecen =?

Oytun
01-08-2014, 17:18
ben bu isi bilmiyorum

bencede :)

lnd_samet
01-08-2014, 17:30
neyi 15 tl ye alıyorsun?
çinden valizde tableti nasıl getiriyorsun?
ulan bi biz getiremedik valizde şu malzemeleri :)

rebel
01-08-2014, 17:48
3 ay kadar cinde calistim . Gotume kadar aradilar gelirken. Sanki kicimizin arasinda 5 kg.kokain sakliyoruz.

volkan23
01-08-2014, 18:04
abi bu bayanların lazer epilasyon merkezlerı gibi bi işleri felan war lazer cıhazını al yengeyıde kursuna yolla sen kasada dur yenge calıssın ohh mis iş bide temız bı çevren warsa yürürsn inşallah

volkan23
01-08-2014, 18:09
yada abı temız bı iş makınası al bu eskavtr olur yükleyici kepçe yada protıf felan al şirketlere kırala abı zararın olmaz doğuda bu işler on numara yürüyo bızım burda bı eskavtrcu war adamın saatı 100 lıra bı bına temelı kazmya gıdıyor mılyarlar felan havada uçuşuyor ıleride işleri geliştırıp temız ıkı uc kamyuonda alınca harfıyat sırketı kurarsın

Mutlu Değerli
01-08-2014, 18:28
Bişey sorucam, dikkat ediyorumda S2000i, M3ü olan kişiler genelde giyim sektöründeler. Çokmu açık bu sektörün önü ? Bu işe giresim gelmiyor degil :D :D

rebelh
01-08-2014, 18:33
Bişey sorucam, dikkat ediyorumda S2000i, M3ü olan kişiler genelde giyim sektöründeler. Çokmu açık bu sektörün önü ? Bu işe giresim gelmiyor degil :D :D

arkadaşım zb telsiz mah de oturuyor tekstilcilerin alayında son model arabalar ve genelde yurt dışı işi yapıyorlar

akskavatöre gelince alınacak fiyatlarda var 90bine falan ama bu tarz sektörlere girmek için çevre gerekir mesela bunu kiralayan bi amcanız falan olsa siz alırsınız sizden kiralar pazarlamanızada ön ayak olur diye düşünüyorum

İbrahim Erdem
02-08-2014, 00:15

Çevremden gördüğüm , tekstil sektörü iniş çıkışı çok hızlı olan bir sektör bir anda vole vurulabilir ama işler iyi iken bir anda dibe batıp herşey tükenebilir. O yüzden riskli biraz.

ynsemr
02-08-2014, 00:21
Armada fast food katinda çeşit ve kalite yüksek ancak sadece öğle yemeği için yoğunluk oluyor onun haricinde Avm de gezen musteri az oldugu için yoğunluk olmuyor.armada sultanahmet in yeri guzel bir yaninda kfc diger yaninda adana durumcusu var.ozellikle durumcunun isleri iyi oluyor

Dem-Er
02-08-2014, 00:54

Sakn diyorum sakn.aklınız varsa lavazzaya sakn buşalmayın.ben 1.5 yıl önemli bir lokasyonda frenchising i almıştım.geçen ay çok ciddi bir zararla kapattım.yaklaşık 1 milyon liram gitti belki dahada fazla.neden mi? Kısaca yazayım.
Bir kere bu lavazza dünyada çok iyi bilinen öncü kahve markası buraya kadar tamam ama aldığınız lavazza değil best coffee shop.yani lavazza kahvesi satan kendi markaları.bu best markamıdır asla.peki vaad edilen rakkamlar....neredeyse hepsi koca bir yalan.ne cirolarınız öyle olacak nede masrafınız.işin en önemlisi nerede dükkan açarsanız açın hep alt kiracı olacaksınız ve devretme hakkı hep onlarda olacak.bunu dışında ne söylerlerse yalan.iş yapamadığın zaman ceketini alıp çıkacaksın yani.benim başıma geldi :)
Her şeyi bir tarafa bırakn ve araştırın.(bende sonradan fark ettim).bu fimanın ceo su olan Sertaç adında beyi araştırn bakalm kim..neyse söyliyim amerikayı ve motorolayı dolandıan uzanların müdürü.telsimin eski müdürü.ekipte neredeyse müdürler hep o bilindik ekip.daha fazla yazmaya gerek yok sanırım.:D:D:heyoo:

RafetAraç
02-08-2014, 01:37
Sakn diyorum sakn.aklınız varsa lavazzaya sakn buşalmayın.ben 1.5 yıl önemli bir lokasyonda frenchising i almıştım.geçen ay çok ciddi bir zararla kapattım.yaklaşık 1 milyon liram gitti belki dahada fazla.neden mi? Kısaca yazayım.
Bir kere bu lavazza dünyada çok iyi bilinen öncü kahve markası buraya kadar tamam ama aldığınız lavazza değil best coffee shop.yani lavazza kahvesi satan kendi markaları.bu best markamıdır asla.peki vaad edilen rakkamlar....neredeyse hepsi koca bir yalan.ne cirolarınız öyle olacak nede masrafınız.işin en önemlisi nerede dükkan açarsanız açın hep alt kiracı olacaksınız ve devretme hakkı hep onlarda olacak.bunu dışında ne söylerlerse yalan.iş yapamadığın zaman ceketini alıp çıkacaksın yani.benim başıma geldi :)
Her şeyi bir tarafa bırakn ve araştırın.(bende sonradan fark ettim).bu fimanın ceo su olan Sertaç adında beyi araştırn bakalm kim..neyse söyliyim amerikayı ve motorolayı dolandıan uzanların müdürü.telsimin eski müdürü.ekipte neredeyse müdürler hep o bilindik ekip.daha fazla yazmaya gerek yok sanırım.:D:D:heyoo:

vayy vayy vay neler çıktı ortaya böyle :D uzan ve ekibi her sektöre yayılmış maşallah :D

ALPER-VNS
02-08-2014, 04:10
franchise işi sakat.. türkiyedeki tüm gloria jeanslar tek kalemde kapandı isim hakkı el değiştirmiş diye.. kapatanların zararları tazmin edildi mi bilmem.. ama sanmam..

Madoyla görüştük bi ara.. Bize 100m uzaktaki madodan isim hakkını almışlardı.. aralarındaki husumetten dolayı teklif ettiler bize.. kar oranı inanılmaz düşük.. sadece dondurmada %100 kar.. Ayda şu kadar mal alıcaksın diycekler alıcaksın vs.. Kasa hep kazanır beyler :) starbucks vs isim hakkı vermiyor zaten.. dersin ki burger king açıcam o başka ama..

Pastane işindeyiz yıllardır.. Dışarıdan göründüğü gibi değil cafecilik çok zor.. pastane cafe inanılmaz zor.. İnsan aşağılamayı sevmem nefret ederm hatta ama iq su 40 adamlara muhtaç kalıcaksanız paranızla açın.. gece yok gündüz yok.. en son ramazanda ben bulaşıktaydım kardeşim kasada babam çay ocağında.. sözde patronuz.. elemanla uğraşmak akıl karı değil hele kş ankarada.. yaz gelsin herkes güneye kaçar garsonu aşçısı adam bulamazsın.. rekabet inanılmaz fazla vs vs..

100.000liraya yine araba alıp satmaktan başka bir iş geliyor benim aklıma.. Arkadaşım dükkan sahibi olmasına rağmen resmen clio alıp satmayla geçiiyo adam.. hatasız klimalı düşük km li clio mu buldu alıyo 2 hafta 1ay arası satıyo en geç.. ne kadar karla verirse artık..

Ya da ortak bulunur makineler pahalı (iç mimar olduğum için biliyorum) inşaat yoğunluğu ve universte olan bir yer bulurum.. ozalitçi açarım..4 sene ciddi muattap oldum ümitköyde 2 tanesiyle.. adamlar o süre zarfinda yürüdüler resmen.. Bi kere de sıra beklemiyim arkadaş.. bu kadar mı önemliymiş ozalitçi..

Araştır bana da bilgi ver hatta belki biz de açarız senden görüp :)

Oytun
02-08-2014, 04:52
45.000 - 50.000 tl aralığında alacağın bir scirocco ile ayda 3.000 tl (3 aşağı 5 yukarı) bir kazanç elde edebilirsin.

Forumdada tanınan bir arkadaşımız oto kiralama işinde yıllardır, bmw, range tarzı arabaları var. Scirocco aldı bir adet, denemek için. Eski müşterileri kiralıyor sürekli olarak aylık, 3-4 aylık sürelerle, boş durmuyor. Bir scirocco daha alabiliriz diyordu, anlaşırsanız alırsın kendi üzerine verirsin ona sözleşme ile, sana verir 3.000 tl ayda, kendiside 500 mü alır 1.000 mi alır üzerine bilemem orasını en azından garantili müşteriye veriyor arabaları kendi müşterileri.

Benimde araba alıp vermişliğim oldu kiralama için.

Ama araba çalınır, alkollü kaza olur müşteriyle uğraşırsın parayı alana kadar gibi riskleri elbette var.

Burhan
02-08-2014, 08:25
Belki biçoğunuz gülcek ama son bikaç gündür cok sıkı arastırdım yarış atı işini :D ortalama 50 60 bin civarı bitane alınıyo ve 5 yılda falan 150 200 bin civarı kazandırıyo ORTALAMA. Heee ama her işte oldugu gibi bununda riskleri var mesela ayagı kırılsa sakatlansa işi bitiyomuş :( tabi birazda hayvanlarla vakit gecirmeyi sevmelisiniz bikaç gündür araştırdığım bi iş aslında hem hobi hem iş fikir vermek acısından söyledim. İşin iç yüzünü bilmiyorum. Dini yöndende baktıgımda sakıncası yokmuş

lnd_samet
02-08-2014, 08:57
hhahahhaa :D
yarış atı fikride geldi ya şu forumdan ölsem gam yemem hammınahh :D

rebel
02-08-2014, 09:49
Arkadaslar her butceye uygun atlarimiz mevcuttur.veli efendI hipodromuna beklerim.

Dipnot:irtibat icin 3.ahira gelin. Mal ceviz. Garantisini biziz.

Burhan
02-08-2014, 09:51
hhahahhaa :D
yarış atı fikride geldi ya şu forumdan ölsem gam yemem hammınahh :D

İlk duyunca bende çok güldüm :D ama aklımızın ucundan geçmeyen ve deli paralar kazandıran duydugumuz zaman haykırarak gülceğimiz ne işler var ;)

LnchCntrl
02-08-2014, 10:44
İlk duyunca bende çok güldüm :D ama aklımızın ucundan geçmeyen ve deli paralar kazandıran duydugumuz zaman haykırarak gülceğimiz ne işler var ;)

Ticari mantığı pek yok gibi aslında. İlgi duyup aynı zamanda para kazananlar için düşünülebilir.

5 yılda 200 bin gibi bi rakam yılda 40 bin ediyor. :) Aylığa vurunca 3 bin küsürler felan. Güzel para tabi ama 100 bin sermayeyle ben olsam kosgeb e yazılır kursunu alır, projremi hazırlar 30 bin hibe , 70 bini 36 ay vadeli faizsiz veya düşük faizli paramı alır bütçemi ikiye katlar cafe - fast food tarzi yiyecek içecek + mekancılık üzerine çalışırdım

Burhan
02-08-2014, 11:08
senede 40 bin kazanması için 1 yarış kazanması yeterli cünkü baktıgım zaman 1.lik ikramiyeleri o civarlarda ve yarışta ilk 4e giren ata para ödülü veriliyo yani biraz zahmetli araştırmak gerek

gselcuk
02-08-2014, 11:33
Çanakkale'de kahve diyarı açardım :D :D

asot
02-08-2014, 13:28
ortak bulup franchise işine girmek iyidir.

stlegal
02-08-2014, 13:35
Belki biçoğunuz gülcek ama son bikaç gündür cok sıkı arastırdım yarış atı işini :D ortalama 50 60 bin civarı bitane alınıyo ve 5 yılda falan 150 200 bin civarı kazandırıyo ORTALAMA. Heee ama her işte oldugu gibi bununda riskleri var mesela ayagı kırılsa sakatlansa işi bitiyomuş :( tabi birazda hayvanlarla vakit gecirmeyi sevmelisiniz bikaç gündür araştırdığım bi iş aslında hem hobi hem iş fikir vermek acısından söyledim. İşin iç yüzünü bilmiyorum. Dini yöndende baktıgımda sakıncası yokmuş

50-60 bine sütçü beygiri alırsınız günde 20 kilo tlden süt satsan ayda 1800 tl arpasıydı tezeğşydi desen net 1000 tl kalır 5 sende parası çıkarsan 5 seneden sonra hergün kar mantıklı valla

gselcuk
02-08-2014, 13:41
50-60 bine sütçü beygiri alırsınız günde 20 kilo tlden süt satsan ayda 1800 tl arpasıydı tezeğşydi desen net 1000 tl kalır 5 sende parası çıkarsan 5 seneden sonra hergün kar mantıklı valla

Cari hesabını hemen çıkarttın abi :)

rahatsız
02-08-2014, 14:30

aylık bakımı zor(3 bin 3,5 gibi), başarı yüzdesi tamamen şans. mesela sehir de önemli, aldıgınız atın başarısına ve kuraya göre aynı sehirde ahır tahsis edememe riskiniz var. senelerdir camianın icindeyim, en başarılı eküriler bile artık sadece üreticilik yapıyorlar. koşan her zaman kaybeder. sahada kosmaya kazanır her zaman.

tylan
02-08-2014, 14:44

Bunun aynısını zamanın da ganyan bayiisi olan bı tanıdıgım yaptı 2005 de altılı tutturdu yanlıs hatırlamıyorsam 500.000 tl gibi bi mebladı o zaman büyük para tabı gitti adana dan bı yarıs atı aldı 300.000 e bursa da bı haraya bıraktı hara kırası bakımı gidip gelmesı seyıs maası derken adamın kazandıgı para yetmedı arsalarıını evını sattı kıraya cıktı sonra at hastalanmıs ve ölmüş 7 yıl da sadece 4 defa yarıs kazanmıs o kaznadıgı paralar da yıne atın bakımına gıtmıs suan zamanın da kendı ganyan bayiisin de işçi adam

Silvia17
02-08-2014, 14:54
Çanakkale'de kahve diyarı açardım :D :D

Çanakkale de kahve diyarı ne alaka ?

driftboy
02-08-2014, 15:03

ahhahahahahahah gayet güzel hesap :D

Dayım Elazıg Hipodrom müdürü, o işler oyle kolay olmuyo işte :)

Burhan
02-08-2014, 15:16
valla ben okuyup duyduklarımla fikir verdim bunuda belirttim heee nekadar gideri olur ne geliri olur o işi yapmadığımdan bilemem diyede söyledim :)

Burhan
02-08-2014, 15:20
50 60 bine sütçü beygiri he iyimiş :D satış listelerine baktığımda ortalama fiyatlar bunlar haracıların çoğu sütçü beygiri satıyolarmış demek :hahaha:

stlegal
02-08-2014, 15:33
yıllarca bu işleri koşturduk iyi olan at asla bu paralar olmaz az bir bilgisi olan herkes bilir :D

Orçun Dikayak
02-08-2014, 15:40
Ben cafe nargile işine çok sıcak bakıyorum.Türk milleti olarak düşündüğümüzde 15-25 TL arası nargile satılıyor maliyeti çok cüzi bi rakam yani verdiğin bi şişeye içine koyduğun tütündü kömürdü harcadığın para 3-5 TL arası var yada yok verilen kutu kolanın geldiği fiyat 1,25 1,50 TL arası desek 5 TL'ye satılıyor çay desek zaten maliyeti çok düşük kahvesi yok milkshake'i bilmem nesi gıda üzerine bi işe girilecekse bence herkese hitap edilmeli güzel bir mutfağıda olmalı insanlar vakit geçirebilmeli nargilesini içmeli tavlasını oynamalı yemeğini yemeli bu şekilde düşünüyorum ben.Güzel bir mutfakla tostu en aşağı 7-8 TL'den aşağı vermezsiniz eğer bulunduğunuz mevkii lüks semt ise daha yüksek fiyatlarda geçerli olur tabi.

Ayrıca tek kalem yemek işi düşünürseniz İzmir'de yeni sayılan bi firma var adı Breadli ekmekli gibi oluyor internet sitesi yenilemede facebook ve foursquare'dan inceleyebilirsiniz daha önce bi muhabbetim oldu orda yemek yerken franchise sistemi v.s diye menülerine bi bakın kafanıza yatarsa bi konuşun derim.

https://tr.foursquare.com/v/breadli/5176437ee4b00d906a34f196

Breadli - Izmir, Turkey - Yemek / Restoran | Facebook (http://tr-tr.facebook.com/pages/Breadli/558583144153666)

Burhan
02-08-2014, 15:44
kafkaslınında 50 bine alınıp 10 milyon kazandırdıgınıda bilir yada her pahalı atın cok iyi olmadıgınıda ve bu işlerin şansa kalmış birazda oldugunuda bilir ;) ama istisnalar kaideyi bozmaz dimi :) daha bilgilisindir şüphem yok abi cok bilmediğimden tartışmam bile sakın yanlış anlama ben okudugumla duydugumla fikir verdim sadece

gselcuk
02-08-2014, 15:44
Çanakkale de kahve diyarı ne alaka ?

Mükemmel potansiyel, anket sonuçları başka bayisinin olmaması ?

Silvia17
02-08-2014, 16:16
Mükemmel potansiyel, anket sonuçları başka bayisinin olmaması ?

Özel mesajınıza bakarmısınız

mehmetelt
02-08-2014, 16:19
şu anda burda "ne lazım" diye bir yer açıldı. 3-4 scooter var. bir tane ofis ve telefon. 3-4 eleman var. arıyorsun günün istediğin saatinde istediğin şeyi eve getiriyorlar. liste halinde verip alışveriş bile yapıyorlar. okeye 4. lazım de okey oynamaya veya halı sahaya oyuncu olarak geliyorlar. siz bu işi biraz daha prof olarak yaparsanız güzel paralar kazanılır bence. nüfus 100.000 üzeriyse iyi iş yapar. günde 30 sipariş alsanız 10 tl den günde 300 tl yapar :D iyi reklam yaparak kendinizi ve sunduğunuz hizmeti halka tanıtmalısnız. en büyük sıkıntı milletin sizden haberdar olmaması. şahsen ben 10 tl için bu sıcakta çıkıp alışveriş yapmam. ararım evime gelir

stlegal
02-08-2014, 17:04
kafkaslınında 50 bine alınıp 10 milyon kazandırdıgınıda bilir yada her pahalı atın cok iyi olmadıgınıda ve bu işlerin şansa kalmış birazda oldugunuda bilir ;) ama istisnalar kaideyi bozmaz dimi :) daha bilgilisindir şüphem yok abi cok bilmediğimden tartışmam bile sakın yanlış anlama ben okudugumla duydugumla fikir verdim sadece

o sans bize gulmez 10 milyona alip 50 bine satariz kismete :))

Burhan
02-08-2014, 17:33
Aynen abi haklısın :)

Silvia17
02-08-2014, 17:40
Aslında benim kafamda bir iş var ama maliyet biraz daha yüksek ama getirisi %100 olan bir iş diyelim biz ona.işletme açılıcak bir yere diyeyim kendine güvenen varsa mesaj atarsa yardımcı olurum.

aslanneron
02-08-2014, 17:55
şu anda burda "ne lazım" diye bir yer açıldı. 3-4 scooter var. bir tane ofis ve telefon. 3-4 eleman var. arıyorsun günün istediğin saatinde istediğin şeyi eve getiriyorlar. liste halinde verip alışveriş bile yapıyorlar. okeye 4. lazım de okey oynamaya veya halı sahaya oyuncu olarak geliyorlar. siz bu işi biraz daha prof olarak yaparsanız güzel paralar kazanılır bence. nüfus 100.000 üzeriyse iyi iş yapar. günde 30 sipariş alsanız 10 tl den günde 300 tl yapar :D iyi reklam yaparak kendinizi ve sunduğunuz hizmeti halka tanıtmalısnız. en büyük sıkıntı milletin sizden haberdar olmaması. şahsen ben 10 tl için bu sıcakta çıkıp alışveriş yapmam. ararım evime gelir

gerçekden fikir çok orjinal ve para kazandırır gibi duruyor eve lazım olan herşeyi alıp götürüyorlar ama biz millet olarak ne lazımcıyı arayıp neler isteriz neler :D :smokin::cokgreen:

ama arkadaş gerçekden çok yeni bir sektör geliştirmiş :icon_rule:icon_rule

vtiaras
02-08-2014, 23:03
Borçla krediyle iş yapılmaz benim düşüncem bir dükkanın oturması için en az 6 ay süresi var memursanız memur olarak kalın hiç maceraya girmeyin eviniz yoksa ev alın eviniz varsa yine ev alın illa iş yapıcam derseniz ek iş yapın oto alın satın bilmediğiniz bir işede hiç bulaşmayın.

rebelh
03-08-2014, 10:07
Ticari mantığı pek yok gibi aslında. İlgi duyup aynı zamanda para kazananlar için düşünülebilir.

5 yılda 200 bin gibi bi rakam yılda 40 bin ediyor. :) Aylığa vurunca 3 bin küsürler felan. Güzel para tabi ama 100 bin sermayeyle ben olsam kosgeb e yazılır kursunu alır, projremi hazırlar 30 bin hibe , 70 bini 36 ay vadeli faizsiz veya düşük faizli paramı alır bütçemi ikiye katlar cafe - fast food tarzi yiyecek içecek + mekancılık üzerine çalışırdım

kosgebe önümüzdeki hafta yazılacağım ama kosgeb bayilik ve cafe tarzı şeylere destek vermiyor üretim bandında olmalısınız
cnc ve ozalit işleri olursa diye yazılacağım

Sert@ç
03-08-2014, 12:14
Sifir araba alip satimi son zamanlardaki en iyi para getiren sey

1-1.5 sene evel polo gti alcaktim ikinci eli 50-55 arasiydi bende dogustan sifir 51e almistim daha teslim almadan birisi talip olmustu 55e satildi 4 bin kazandim 3-4 gunde

Bornovalı Kaan
03-08-2014, 12:52
2.el piyasası öyleyken 51 nasıl aldınız?

Sert@ç
03-08-2014, 12:59
2.el piyasası öyleyken 51 nasıl aldınız?

http://www.techturkey.com/forum/sohbet/158459-polo-gti-sacmaligi.html

Ferhat_V
03-08-2014, 13:46
makarnacı aç...7 8 çeşit makarna yapıyorlar tabağı 5 8 tl arasında değişiyor..salatası kolası derken 1 kişi ortalama 15 hesap bırakıyor..

kadıköyde açılmış ne zaman gitsem uğruyorum ki içerisi hep dolu..

yada tavuk pilavcı gibi bi yer...çay bahçesi de olabilir işin içine çok fazla çeşit katma müşteri memnuniyeti zordur uğraşamazsın..ki bunlarda yani çaycılarda yakınca zincir olurlar lipton yada çaykur muydu firmalardan biri kadıköye açmış aynı starbucks gibi bi yer :D

ersandeniz
04-08-2014, 13:21
Lavazza :)
'Tadilat yok. Taşınmıyoruz da… Battık!' - Hürriyet EKONOMİ (http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/26940697.asp)

rebelh
04-08-2014, 13:36
2 yeni iş kolu fikrim daha var
1.si ıslak medil üretimi (kosgeb desteği alınabilir makina-teçhizat çok pahalı değil)
2.si konsantre çay-yeşil çay türkiyede yok faka tbunu yapabilen bir ziraat mühendisi ile iletişime geçtim detayları konuşacağız
sıcak ya da soğuk suya damlatıp içiyorsunuz demlemenize gerek kalmıyor

bilalMW
04-08-2014, 13:38
yiyecek içecek sektörü harici bir sektörde öneri verelim beyler birazda dönerci olduk çıktık hımmınaa :D

Kahn23
04-08-2014, 13:45
yiyecek içecek sektörü harici bir sektörde öneri verelim beyler birazda dönerci olduk çıktık hımmınaa :D

Almanya'daki soslu dönerleri bizim millete versen bu ne lan derler.

raptor
04-08-2014, 16:37
Çay kahve otomat işi yapan var mı

Berkan
04-08-2014, 16:48
en çok karı getiren makarna pizza ve kısmen salatadır(salata malzemesinin raf ömrü içinde yapılıp satılırasa) 1 e 3 olarak düşünebilirsin net olarak. onun dışında bir marka olmadıgın sürece alkol ıvır zıvırdan 1e2 olarak düşülmeli.

ayrıca düşündügün işler basitte degil sağlam fizibilite lazım ıslak mendil mesela makina pahalı degilde makinayla bitmicek muhtemelen nekadar olabilirki düşüncemle maksimum 0.1 0.2$olsa deli gibi firma baglayıp satman lazım

rebel
04-08-2014, 17:02
Sifir araba alip satmak ?

fussy
04-08-2014, 17:04
Çay kahve otomat işi yapan var mı

Bu iş askeriyede çok iyi. Hep derdik ''ulan adamlar ne para kazanıyo'' diye :D Batıda özellikle su kola meyve suyu kahve otomatları çok karlıdır diye düşünüyorum. Paso makine başındaydık izmirde :)

oğuz
04-08-2014, 17:07
Bu PSC yi anlayamadım.kargoyu biz evden alıp grtiriyoruz dukkana.bunu kim taşıyor :D:D

rebelh
04-08-2014, 17:11
Bu PSC yi anlayamadım.kargoyu biz evden alıp grtiriyoruz dukkana.bunu kim taşıyor :D:D

biz alıp paketliyoruz anlaşmalı kargo firmalarına taşıtıyoruz daha pahalıya iş yapıyoruz ama garantili ve her ürünü kargoluyoruz

oğuz
04-08-2014, 17:12
Hmm,abi mesela 10liralık yerde ne kadar tuar psc mesela..

rebelh
04-08-2014, 17:27
Hmm,abi mesela 10liralık yerde ne kadar tuar psc mesela..

hiç bilmiyorum ama ankarada 3 şubeleri varmış iş yapıyor heralde

Jem89
04-08-2014, 17:47
3-4 ay Psc'de satış danışmanlığı yaptım..

Önerebilirim.. Gerçekten çok güzel bir iş ama birincisi sağlam bir çevre gerektiriyor.. İkincisi, bulunduğunuz şehirde böyle kırılacak,hasar görecek şeyleri satıp kargolayan firmalar olması gerekiyor.. Ben Denizli merkezdeki açılan şubede işe başlamıştım.. İş yeri sahibi çok cins bir adamdı ve geri kafalı olduğu için tutmadı ve 6 ay sonra kapatmak zorunda kaldı.. Bir sürü parası battı..

Normal kargo olarak düşünmeyin.. Sadece paketlemesini yapıyor psc.. Gelip evden de alıyor fakat artı ücret istiyor. Mesela 30 cm'lik bir vazo göndereceksiniz ve evden aldırmak istiyorsunuz..

Evden gelip alırsa aşağı yukarı 30-40 lira gibi bir rakam isteniyor.. Paketleme seçenekleri sunuluyor.. Siz seçiyorsunuz ve paketliyorlar.. İşte köpük sıkıp etrafını komple özel bir maddeyle köpük yapıyolar.. Kutuyu yere atsanız bile kırılmıyor.. Vs vs..

Bu paketleme fiyatını da merkez belirliyor.. Sıktığınız köpüğün miktarına göre fiyat alıyorsunuz.. 30 cmlik bir vazo için aşağı yukarı 40-50 lira fiyat isteniyor..

Ondan sonra gönderim ücreti de var tabii.. Psc international Yurtiçi kargo ile çalışıyor.. O kadar ufak bir koliye de yine 30 lira para veriyorsunuz.. Ettimi size 120-130 lira.. :)

Dediğim gibi.. Psc açılacaksa şahısı düşünmeyin.. Şahıs gönderileri çok olmuyor.. Ben Denizli'de bir mermer firmasını bağlamıştım.. Yurt dışı fuarlarına gidecek numuneleri biz paketleyip firmalarına teslim ettik.. Çok güzel para kazanmıştı..

Benim 100.000 tl param olsa yüksek ihtimal oto yıkama açardım.. :)

rebel
04-08-2014, 17:50
Cem 100k ya ne yikamasi aciyon haci butik mi caliscan :) yoksa boglursak buyuk denizde bogulak hesabi

Jem89
04-08-2014, 17:56
Cem 100k ya ne yikamasi aciyon haci butik mi caliscan :) yoksa boglursak buyuk denizde bogulak hesabi

Valla fiyatları hiç bilmiyorum ki.. 100k'dan daha mı çok lazım oto yıkama için :D Yani bi rottest falan kaç paradır bilmiyorum hiç araştırmadım :D :D

Ya en temizi pavyona 2 tane kadın koy.. Günlük 3'er işe çıksalar 200'liradan günde 1200 lira eder.. 500 lirasını kadınlara versen geriye kalır 700. Ayda 21,000 tl yapar..

Aylık 21.000 tl kazancın 3-4bin lirasını güvenliğini sağlamak için harcasan.. İşte korumaydı vs.. 17,000 tl.. 1 tane araç kiralarsın ablaları servis için.. 1 aylık linea 900 tl.. Hadi aylık 1000 tl de yakıt yaksın o araba.. Kaldı 15.000 tl..

Emniyete vs sağa sola da 5 bin tl dağıtsan başın ağrımasın diye.. 10 ayda paranı amorti ediyosun..

Dur ulan ben bunu bi düşüneyim.. :p:alright:

rebel
04-08-2014, 18:05
Yuh amk :D yorum yapcaktim yapamadim.

2 gun pezevenk derler 3.gun beyefendi derler :)

mert_can 41
04-08-2014, 18:34
Hahahaha tam esnaflık öldü dicektim ama cem abinin sektör kafama yattı abi ortak istersen bir izmit şubesi açarız :D
En iyi yatırım bence emlak şuan yeni yapılan eve girerseniz 2 yıl sonra feci kar etirir

SerkanYazgan.
04-08-2014, 18:52
lan cem sen nasıl bi sıpasın olummm :D hahahaha konuya can getirdin :D

ÜSTÜNERC
04-08-2014, 18:53
Uzerıne bıraz daha koyup temiz bir öğrenci yurdu acardım.Her işte batma riski var fakat öğrenci devamlı olan bişe

rebelh
04-08-2014, 20:03
hacılar bırakın şu kadın ticaretini wallahi iş ciddi gece rüyamda iş bağlamaya çalışıyorum evi satılığa çıkarttım çarş gelip bakacaklar kurum istediğimi yapmazsa kararlıyım

@cem
öneririmisin bu işi sanayi bölgesinde ankara sincan osb tarafında?
işin tutup tutmaması bize mi bağlı ?

K0213
04-08-2014, 20:55
Ani karar verme, dereyi görmeden paçaları sıvama, başından beri takip ediyorum konuyu ama daha fizibilite yapacak zamanın bile olmadı ki evi satıyorsun.

Biraz daha araştır :)

bilalMW
04-08-2014, 21:31
1+1 alıp günü birlik kira ne dersiniz?

rebelh
04-08-2014, 22:02
Ani karar verme, dereyi görmeden paçaları sıvama, başından beri takip ediyorum konuyu ama daha fizibilite yapacak zamanın bile olmadı ki evi satıyorsun.

Biraz daha araştır :)

iş konusunda emin olmadığım bir işe girmem abi araştırmak için fizibilite için önümde daha zaman var ama evi kafamdaki rakamın 20bin tl üstüne ilana koydum piyasayı görmek için eğer yüksek rakam verirlerse satarım yapacağım işi netleştirene kadar parayı mevduatta tutar kiraya geçerim acele etmem

1+1 alıp günü birlik kira ne dersiniz?

ciddi bir iş değil ama getirisi çok yüksek kısa bir süre yapmıştım denk gelmişti ev neredeyse hiç boş kalmamıştı

140-150 bine ank eryamanda 2 tane 1+1 alınıp yapılabilir günlük min 70 max140 liradan gideri var

bilalMW
04-08-2014, 22:04
iş konusunda emin olmadığım bir işe girmem abi araştırmak için fizibilite için önümde daha zaman var ama evi kafamdaki rakamın 20bin tl üstüne ilana koydum piyasayı görmek için eğer yüksek rakam verirlerse satarım yapacağım işi netleştirene kadar parayı mevduatta tutar kiraya geçerim acele etmem

ciddi bir iş değil ama getirisi çok yüksek kısa bir süre yapmıştım denk gelmişti ev neredeyse hiç boş kalmamıştı

140-150 bine ank eryamanda 2 tane 1+1 alınıp yapılabilir günlük min 70 max140 liradan gideri var

ciddi bir iş fırsatı çıkana kadar en azından parayı döndürmekte mantıklı hocam.

rebelh
04-08-2014, 22:16
walla rocco alıp kiraya vermek daha karlı gibi geliyor
forumda bu işi yapan varsa bilgi alabilirim

bilalMW
04-08-2014, 22:18

rent a car şirketi kurup kiralayacaksın galiba ? birde kasko yaparken rent a car kaskosu yaptırmanızda fayda var. En kötü senaryolar için konuşuyorum. ***** denk gelirsiniz bir dengesize uğraş dur en azından kafanız rahat olsun.

rebelh
04-08-2014, 22:25
rent a car şirketi kurup kiralayacaksın galiba ? birde kasko yaparken rent a car kaskosu yaptırmanızda fayda var. En kötü senaryolar için konuşuyorum. ***** denk gelirsiniz bir dengesize uğraş dur en azından kafanız rahat olsun.

yok ben şirket kurmadan arabayı alıcam bir rentacara vericem konuda bir arkadaş bahsetmişti az çok oda aklıma yattı

dachosen
04-08-2014, 22:27
yok ben şirket kurmadan arabayı alıcam bir rentacara vericem konuda bir arkadaş bahsetmişti az çok oda aklıma yattı

Aşşağı yukarı ne kadar kazanç oluyor bu yatırımdan?

rebelh
04-08-2014, 22:28
Aşşağı yukarı ne kadar kazanç oluyor bu yatırımdan?

bilemiyorum ama aylık net 2500 tl bırakır diye tahmin ediyorum

Ahmet Saraçoğlu
04-08-2014, 22:33
Filo indirimi ile araç alıp düzgün bi firmada çalıştırma olayını bende düşündüm ama kazançtan ziyade , belli bir süre sonra aracın değer kaybı elimizdekini eritmeyecekmi?örn. 40dan 3 4 tane polo 1.2 yada clio aldık , verdik rent e , geliri bakım masrafı +gelir hanesine ekledik , buraya kadar güzel ama 100.000km ve üzeri kullanıldı , mekanik ve kozmetik olarak yoruldu , iki sene sonra her araçtan araç başı edeceğimiz değer kaybı sermayeyi yarılamayacak mı?Aklıma yatmadı o sebepten ,atladığım bi yer varsa bir uyandırabilir mi?

Mutu
04-08-2014, 22:38
Boluluyum, ailemde ve memleketimde birçok kişi hatta %90'dan fazlası aşçı.

Sanırım yeterli kadromu kurup, gıda işine girerdim. Çalışanı ve müşteriyi aynı anda hoşnut tutabilirseniz ve de yeterli müşteri sayısını yakalarsanız güzel paralar kazanırsınız. :)

Berkan
04-08-2014, 22:44
atıyorum 45 olan poloyu filo indirimiyle yine atıyorum 40'dan aldın. onları maksimum 5-10 bin aralığında elden çıkarıp hem bakım hem km hem hırpalanmadan vs gibi masraflardan kurtulup.üstüne 41-42 den satıp kar edip birde kiralama parasından kar etmiş olursun.

budget & avis coğu kiralama firmasının yaptığı taktikdir. düsünün nasıl bir filo indirimi var oldugnu kiralama firmalarının, araçları tır tır cekip duruyorlar 3000 de 5000 de cok gecmeden ikinci ele cekilip satılıyorlar hertaraftan kar ;)

bilalMW
04-08-2014, 22:48
filo indirimi ağıza iyi yapışmış ama o kadar kolay çıkmıyor. Belirli bir sklası da yok oda size bağlı. renault için örnek veriyorum filo araç için en az 3 araç almalısınız. ya da önceden en az 1 renault olmalı oda 3 yaşını geçmemiş alacağınız kişinin üstüne alınmış olmalı.

Ahmet Saraçoğlu
04-08-2014, 22:49
Peki kurumsal kiralama firmaları kullanıcının aracını kiralayıp karı bölüşme usülü çalışıyormu?sıradan firmaya araç vermek te risk

Oytun
04-08-2014, 23:12

Kerim Demirci - 0532 490 03 88

Bu numarayı ararsan sana bilgi verir yatırım için yolda gösterir. Forumdan benim verdiğimi söylersen yardımcı olacaktır kafandaki soru işaretleriyle ilgili. Aramızdan biri zaten 10 senedir bu işte.

rebelh
05-08-2014, 07:39
kendi rentacarımızda açılır ama eski sistem değil kurumsal firmalarla çalışmak mantıklı olurdu
5-6tane fiat linea 1.3 multijet alsak bu işe giremez miyiz?

K0213
05-08-2014, 07:51
aracı verdiğiniz kiralama şirketinin ticari kasko yaptırdığından emin olun araca, sonra kiracıyla uğraşmayın.

rebel
05-08-2014, 08:44
Filo satis fiyatlarini bilen varmi burdanda sorayim maksat bilgi olsun. En cok giden bu sektorde acik ara reno sümbuller az yakiyo ve ucuz. En az tane almak gerekirki filo alimina girsin ?
Su an symboldan daha uygun dizel arac varmi ?

rebelh
05-08-2014, 08:46
Kerim Demirci - 0532 490 03 88

Bu numarayı ararsan sana bilgi verir yatırım için yolda gösterir. Forumdan benim verdiğimi söylersen yardımcı olacaktır kafandaki soru işaretleriyle ilgili. Aramızdan biri zaten 10 senedir bu işte.

aradım şimdi biraz geç ariyim dedim ama yine uykuda yakaladım sanırım :)

M_PROJECT
05-08-2014, 09:27
atıyorum 45 olan poloyu filo indirimiyle yine atıyorum 40'dan aldın. onları maksimum 5-10 bin aralığında elden çıkarıp hem bakım hem km hem hırpalanmadan vs gibi masraflardan kurtulup.üstüne 41-42 den satıp kar edip birde kiralama parasından kar etmiş olursun.

budget & avis coğu kiralama firmasının yaptığı taktikdir. düsünün nasıl bir filo indirimi var oldugnu kiralama firmalarının, araçları tır tır cekip duruyorlar 3000 de 5000 de cok gecmeden ikinci ele cekilip satılıyorlar hertaraftan kar ;)

şuan 1000 adet araç için %18 pazarlıksız indirim aldık , 20'lere zorluyoruz . Ford fiesta , focus , mondeo .

XSi
05-08-2014, 15:09
Bizim muhitte bi rent a carci var, kapiya cekti 5-6 tane sifir linea..

3-4 aydir koltuklarin ustunde posetleri duruyor vallahi..

Kastedilen kurumsal rent a car ise.. Buyuk oyunculardan pastayi kapmak kolay mi? intercity si drd si teb arval i lease plani.. Onlarca kallavi firma var..

Onlarin aldigi filo indirimini 3 arabaya vermezler, 3 araba ile operasyonu onlardan ucuza maledebilirmisiniz? para kazanilir mi? ciddi soru isareti..

rebelh
05-08-2014, 15:22

Kastedilen kurumsal rent a car ise.. Buyuk oyunculardan pastayi kapmak kolay mi? intercity si drd si teb arval i lease plani.. Onlarca kallavi firma var..

Onlarin aldigi filo indirimini 3 arabaya vermezler, 3 araba ile operasyonu onlardan ucuza maledebilirmisiniz? para kazanilir mi? ciddi soru isareti..

söyle bir şey olabilir bir arkadaşımın amcası 6 adet araç kiralayacak onunla iletişime geçip piyasadan aldığı fiyata eşdeğer bir teklif verebilirim araya hatır gönül koyarak işi alabilirim diye düşünüyorum araçların bir kısmını nakit alabilirim gerisini krediyle gelecek paradan hesabımı yapıp döndürebilirim

Berkan
05-08-2014, 16:00
şuan 1000 adet araç için %18 pazarlıksız indirim aldık , 20'lere zorluyoruz . Ford fiesta , focus , mondeo .

işte %20 desek trend fiesta dizel 50bin liste fiyatı var.%20 ile 40 bine aldın 5-6bin km kiralandı ordan minimum 3-5bin kazanılsa. 45den satılıga cıktı bitti gitti bakım lastik ıvır zıvır demeden kemiksiz 8-10bin kar çok temiz valla. bir tabi bunun üst billurlu segmentlerindeki kazancları

yani demek istedigimi üstte mustafada yazmıs hangi baba yigit / sahıs (konudaki kosullar altında tabi büyük firmalardan/girişimlerden bahsetmiyorum) %18 alabilecek çok çok absürt kampanya olmadıgı dısında :D

erhanaytac
05-08-2014, 16:07
pm attım size

to1ga
05-08-2014, 16:08

Ekmeğinizde gözüm yok ALLAH daha çok versin ama şimdi kaba bir hesapla..

3 aracın tdci fiyat ortalaması 68 bine denk geliyor..
1000 x 68000 = 68.000.000
68.000.000 / 1.15 = 56.000.000
12 Milyon TL burdan kar..
5000Km ye geldi araçlar 2.el satışa.. hepsi en azından 1000 TL karla satılsa 1.000.000 TL de burdan geliyor.. Kira paraları bilmemnelerde var.. her işlemi kar bu işin yav..

Cidden bu kadar kolay bir meslekmi bu iş ? :D

Berkan
05-08-2014, 16:20
sonra niye ortalıkta polo golf ıvır zıvır yok bundan işte :D

Oytun
06-08-2014, 05:33
aradım şimdi biraz geç ariyim dedim ama yine uykuda yakaladım sanırım :)

Haber verdi :) çok yardımcı olamadım yeni kalktığım için, merak ettiği birşey olursa arasın yardımcı olurum dedi.

Oytun
06-08-2014, 05:35
Filodan kazanmak kolay değil, büyük oynamak gerekir.

Ancak bireysel kiralamalardan kazanç sağlanır düşük bütçelerde, oda düzgün müşteri ağı olan rent a car firmaları ile sağlanabilir. Yoksa alkollü kaza yapıp gidenle, arabayı çaldıranla, geri getirmeyen peşinde koşturanla vs. uğraşır durursunuz senet peşinde koşturup..

Düzgün, uzun zamandır bu işi yapan ismi cismi ticareti belli olan tanıdık insanlar ile yola çıkmak lazım, müşterileri belli oluyor, uzun zamandır aynı müşterilere hizmet veriyorlar sorun yaşamıyorlar, önüne gelene tanımadığına araba vermiyorlar. Risk minimuma inmiş oluyor, arabayada temiz bakılıyor.

Benim numarasını verdiğim kişi mesela, 10 sene önce girdi bu işe, ilk 3-5 senesi milletin peşinde koşturmakla geçti, arabalarını parçalayıp kaçanlarla, çalınan arabalarla geçti, tecrübe ve kemik müşteri kazanmış oldu diğer senelerde, şu an stabil bir şekilde ilerliyor. Arabayı 1 haftalığına diye alıp 1-5 / 2 sene aralıksız kiralayan müşteriler çıkıyor, diziler, filmler kiralıyor düzenli olarak.

O ve benzeri tanınan kişilere emanet edilerek, araç kendi üzerinize olmak şartıyla, gps-takip sistemleri kurulması şartıyla, senet-sözleşme düzenlemeleri vs düzgün kasko yaptırmak şartıyla bu işe girilebilir.

Örnek olarak 50.000 tl civarı alınacak bir scirocco aylık 3.000 tl kazanç sağlar, 100.000 tl civarı alınacak bir 5.20d veya 3.20d 5.000 tl civarı kazanç sağlar, 150.000 tl civarı alınacak bir range sport veya f10 5.20d 7-8.000 tl civarı kazanç sağlar.

Bütçe varsa farklı bir örnek, ismini verdiğim kişiden bir örnek hatta yakınen bildiğim için, geçen sene aldıkları panamera'dan düzenli olarak aylık 16.000 tl alıyorlar.

Bu işte en önemli nokta müşteri ağı. Her araba alan bu işe giremiyor, çok ağrı sızı çekiyor, tecrübe ve müşteri edinene kadar kayıplar olabilir. Ancak eskiden beri bu sektörde olup hazırda müşteri çevresi ve potansiyeli oluşmuş kişiler altından kalkabiliyor. Öyle kişilerle çalışmak faydalı olabilir sadece.

speedy34
31-01-2020, 14:23
4 5 yıldır üç beş üç beş kıyıya köşeye para attın biriktirebildiğim kadar biriktirdim. Şimdi birde kosgeb'den yardım alıp az bir sermaye ile iş yeri açmak istiyorum. Kafam henüz bir şey oluşturamadım araştırmalarım sürüyor. Şu yazıda baya sağlam ve mantığıma yatan birkaç öneri buldum: Az Sermaye ile Yapılabilecek 35 Karlı Yeni İş Fikri | Paratic (https://paratic.com/az-sermaye-ile-yapilabilecek-karli-is-fikirleri/) Sizin de var mı önerileriniz arkadaşlar?

rebelh
31-01-2020, 14:26
4 5 yıldır üç beş üç beş kıyıya köşeye para attın biriktirebildiğim kadar biriktirdim. Şimdi birde kosgeb'den yardım alıp az bir sermaye ile iş yeri açmak istiyorum. Kafam henüz bir şey oluşturamadım araştırmalarım sürüyor. Şu yazıda baya sağlam ve mantığıma yatan birkaç öneri buldum: Az Sermaye ile Yapılabilecek 35 Karlı Yeni İş Fikri | Paratic (https://paratic.com/az-sermaye-ile-yapilabilecek-karli-is-fikirleri/) Sizin de var mı önerileriniz arkadaşlar?

çok çok avantajlı bir sektörünüz yoksa hiç bir işe bulaşmayın derim
Tarihin en büyük krizi yaşanıyor tüik rakamları kimseyi aldatmasın
Araba alın satın geçin herkes öyle yapıyor..

ghibli06
31-01-2020, 14:38

35 fikrin hepsi çöp! zaten yarısı danışmanlıkmış, reklam şirketiymiş vs ciddi tecrübe gerektiren işler, yıkamacı cafe vs herkes devrediyor, mantar yumurta gübre vs bütün köylümüz zengin olurdu emin ol, parası olan 2020 nin ortasına kadar faize koysun beklesin...

speedy34
31-01-2020, 14:46
35 fikrin hepsi çöp! zaten yarısı danışmanlıkmış, reklam şirketiymiş vs ciddi tecrübe gerektiren işler, yıkamacı cafe vs herkes devrediyor, mantar yumurta gübre vs bütün köylümüz zengin olurdu emin ol, parası olan 2020 nin ortasına kadar faize koysun beklesin...

Aga çöp möp işte paylaşmak istedim. En azından kulaktan dolma da olsa bir bilgi olsun..

220T
31-01-2020, 15:09
Ne iş yapacağına karar verememiş kişiye VİOP tavsiyesi de enteresanmış. :) İlle de esnaf olunacaksa şu ara benim aktif çalışır gördüğüm iş, halı ve stor perde yıkama.

Bugraaa
31-01-2020, 15:14
börekçilik çoğaldı şimdi de lokmacıyı kapatan bunu açtı :)

speedy34
08-02-2020, 15:29
börekçilik çoğaldı şimdi de lokmacıyı kapatan bunu açtı :)

Sabahları işçiler işe giderken tam işlek bir yere açmak elbette daha mantıklı olabilir.

Met
08-02-2020, 19:19
Artık 100 bin TL ye al sat yapılır anca :D

sanctuary35
08-02-2020, 22:56
Sabahları işçiler işe giderken tam işlek bir yere açmak elbette daha mantıklı olabilir.

işçilerin alması için fiyatları hayli pahalı o börekçilerin.
bana şuan self yıkama mantıklı geliyor mesela bornovada düzgün bi self yok bence

Emre-Dylan
09-02-2020, 00:55

Ankara için konuşuyorum vereceğin kira 20-25m'lik dükkana min 12 13k. Bunu karşılayabileceksen yaparsın ama adam gidip simit dünyasından simit alır 10 liralık börek yerine, 3 tane simiti 4.5tl'ye durum o derece berbat. Bu devirde dükkan mükkan açılmaz elde ki nakiti koy bankaya altına bekle en temizi.

kado
09-02-2020, 10:11

Kosgebden yardım almak biraz zorlar. Dükkanı açmadan zaten destekleri alamıyorsun.

Bugraaa
10-02-2020, 11:02
araba al sat yap fiyatlar altından daha çok yükseldi bankaya atıp beklersen sıkıntı :) :D

dahan
11-02-2020, 04:27
bi arada 200 bini olan birisi ne yaparım diyordu...işte kimindede para var yapacak iş bulamıyor kimindede para yokki hayalindeki işi yapsın

BARR
11-02-2020, 06:56
100.000TL sermaye tam çatır çatır güzel bir yaz tatili yapılıp yenecek sermayedir. Araba filan boş işler. Gidin dünyayı görün azıcık.

baskan96
11-02-2020, 07:31
100.000TL sermaye tam çatır çatır güzel bir yaz tatili yapılıp yenecek sermayedir. Araba filan boş işler. Gidin dünyayı görün azıcık.

A3'e talip var abi :) Dünya turuna çıkmak isterseniz bir telefon uzaktayım

KGüneyli
11-02-2020, 15:37
Artık 100 bin TL ye al sat yapılır anca :D

2016 Model Egea Easy 80.000 TL

O paraya al satta yapılmıyor artık kankacım .

individual
11-02-2020, 17:00
31 temmuz 2014 yılındaki dolar kuru ile 100.000TL / 2,13 = 46.948 Dolar yapıyor

46.948Dolar * 6,01 = 282,157TL

Konu başlığını güncellemek gerek bence.100.000TL ile şuan ne yapılır sorusu şuan bence çok zor.

zx6r
11-02-2020, 17:07
31 temmuz 2014 yılındaki dolar kuru ile 100.000TL / 2,13 = 46.948 Dolar yapıyor

46.948Dolar * 6,01 = 282,157TL

Konu başlığını güncellemek gerek bence.100.000TL ile şuan ne yapılır sorusu şuan bence çok zor.

Hani kitabın ortasından konuştu derler ya ,
tamda öyle konuştun dostum ağzına sağlık