Orijinalini görmek için tıklayınız : Motor getirmek
Slm arkadaslar.
Ben yurt disindan motor getirmek hakkina bilgi istiyorum, internette pek doru duzgun bilgi bulamadim. (2. EL MOTORLAR : SIFIR DEGIL)
Simdi, elbet bir yolu var.. parasini verdikten sonra herhalde olur. Simdi arastirdigima gore..
Urun fiyat'na gore vergi ekleniyor. Mesala..
MOTOR FIYAT DEGERI: TL1772.49
KARGO/YOL UCRETLERI: TL17.72
SIGORTA/EMANET UCRETI: TL1.77
IMPORT DEGERI: TL1791.98
Import duty @ 4.2%: TL75.26
Import VAT @ 18%: TL336.10
Total import duty & VAT: TL411.36
Bu bilgiler dogru mu? Dogru'sada digelim ben bu motorlari COK daha ucuza aliyorsam, motor fiyatin degeri NASIL nerden olculuyor, her PARCANIN "HIS" kodu vardir gumrukte buna gore degerlendiriliyorlar, ama MOTORLarin yok? (yoksa.. baska bir sistem mi var bunun icin).
- Lutfen emin degilseniz yazmayin zaten, cok yorumlar okudum "fikir hakkinda" sadece bilen varsa.. yada ARASTIRABILCEM site varsa..
Tesekurler.
kickbuttowski
31-07-2014, 14:13
Yurt dışından 2. el parça getiremezsiniz.
Parca konusunda, zaten baya bir kac seyler getirdim. 18% vergi aldilar, ustune bir kac sacma ucret eklediler. Ve geldi.. .
2. EL MOTOR MU yasak? yoksa..
Orcun_Simsek
31-07-2014, 14:28
Hocam size kendi yaptigim alisverislerin işleyişini anlatiyim.
Yurtdisinda bir urun istediğimizde urun bedeli satici tarafından belirlenip gönderiliyor. Ornegin 30$lik bir urun aldiysaniz satici gönderi kagidinda bunu belirtiyor. Kimi arkadaş bazen vergiden kurtulmak bazende az vergi ödemek için urun tutarini satici ile anlasip düşük gösteriyor. Örn. 200$lik ürüne 74$ yaziyor. Ürünün gumrukten geçip geçmemesi tamamen sans. Birçok kez alisveris yaptim gümrükte kalmadi ama.son aldigim 1$lik malzeme gumrukten geçmedi. Motor gelir gelmez konusunda emin değilim onu netleştirmek için gümrük mevzuatini okumak lazim. Orda neler gelir neler gelmez ne kadar vergi alinir vs. Vs. Hepsi yaziyor. Örn. Cep telefonu ve bilgisayar getiremiyorsunuz fakat bunlara ait bütün yedek parca ve aksesuarları ve getirebiliyorsunuz.
ghibli06
31-07-2014, 14:29
Ulkeye 2. El kullanilmis motor ve yedek parca girmesi 'kanunen' yasaktir...
kickbuttowski
31-07-2014, 14:33
Aynen. Yoksa kitabına uyduran uydurup yine getiriyor.
çok çok çok iyi temizlenip güzel sağlam paketlenirse kasa vs belki sıfır diye yutturabilirsiniz ama onunda resmi fatura işi sıkıntı yaratır yada gümrükte tanıdık işleri olabilir ama onun haricinde 2. el hele motor hepten yasak ben bi kaç sefer parça getirtiğimde bile sorun yaşadım ancak parçanın burd olmadığını servisinde getirmediğini anlatıp ikna edebildim adamı
Peki boyle bir.. bunun kanunlarin oldu internet sitesi yokmu? Ariyorum.. ve BUlamiyorum.
Bazi konularda 2. el parcada sikinti yok, sadece BLOK'da sikinti var diyor?
http://www.techturkey.com/forum/sohbet/120780-tr-ye-motor-getirme-2.html
Ingilizce sitelerinden baktigimda'da Turkiye'ye sorun yok, GUMRUK Lisans alip getiriliyor (tabiki ama net'ce motor yada araba aksesuar yazmiyor) sadece butun genel urunler. Diyor
timucintt
31-07-2014, 15:24
ikinci el motor sokulabiliyor.. prosedürleri var bu işlerin ben getirdim zamanında ama kendi adınıza olan aracınıza özel olarak getirebiliyorsunuz ve satışı olmuyor başkasına...
Parça derken mekanik parça getirmek mi yasak?
Örneğin; sallıyorum 2.el bi direksiyon simidi getirebiliyormuyuz?
Bildigim kadariyla Turkiye'ye ikinci el arac, motor ve yedek parca ithalati kanunen yasak. Istisnalar var bedelsiz ithalat, vs. gibi.
Motor ve ozellikle blok no isin icine girdigi zaman en iyisi bu isi yapan birisinden almak. Her halikarda motor ulkeye faturasiz girerse o motoru nasil takip dolasirsiniz bilemedim..
İkinci el motorlar icin gtip numarasi tanimli gumruk sistemlerinde.. Sahis olarakda.firma olarakta ithal edilebilir.
İkinci el motorlar icin gtip numarasi tanimli gumruk sistemlerinde.. Sahis olarakda.firma olarakta ithal edilebilir.
Ustad slm.
Bu konuyu biraz daha acabilir misin?
Iyi aksamlar
Ridvan..
bilgileri buradan paylaşalım arkadaşlar bende konunun takipçisiyim
hayalim b18c yi crx in üstüne koymak...
Ustad slm.
Bu konuyu biraz daha acabilir misin?
Iyi aksamlar
Ridvan..
selam hocam,
birkaç sene önceki işyerimde çalışırken, üretimiz olan iş makinası için (kaya delme - hidrolik sistemli - paletli/lastik tekerlekli makinalar) çinden dizel motor ithalatı ile bizzat ilgilendim.
İthalat detaylarından biri vergi oranının belirlenmesi için GTİP numarasının belirlenmesi idi.
O zaman araştırırken görmüştüm, motorlar, güçlerine göre, dizel benzinli elektrikli, sıfır veya kullanılmış olmasına göre sınıflandırılmıştı..
Ve sanılanın aksine hiç bir prosedüre takılmadan ben yaklaşık 20 tane dizel motor (sıfır) ithal etmiştim.
klasik ithalat belgeleri dışından ekstra hiçbirşey istenmemişti bende: fatura (markası, motor hacmi ve gücü yazmalı), para transfer belgesi (bankadan karşı tarafın düzenlediği proformaya göre yapılır), menşei şahadatnamesi (english : certificate of origin :)) ve gümrük müşavirimizin benim ona bildirdiğim gtip noları ile doldurduğu beyanname ile tıkır tıkır motorları getirip, makinalara takıp müşterilere kullandırttık..
tabi bizde motor işletme vs. gibi bir prosedür yok, biz üretim yapan firma olarak motorları makina ekipmanı olarak getirip kullandık..
ama teoride ithale engel bir durum yok dediğim gibi, GTİP numaraları belli, uygun belgeler ve gümrük beyannamesi doldurularak 2.ci el motorlar ithal edilebilir. İthal edildikten sonra da faturalı olarak satılabilir doğal olarak..
Cliosportve
31-07-2014, 20:58
2. El urunun getirilmesinin yasak veya imkansiz oldugunu belirten bir kanun maddesi veya mevzuat varmi
Gecen gun kabaca baktim goremedim
Cep telefonu kozmetik malzemeler vb gibi seyler yasak ama net olarak 2. El malzemeler icin birsey bulamadim
ghibli06
31-07-2014, 22:06
selam hocam,
birkaç sene önceki işyerimde çalışırken, üretimiz olan iş makinası için (kaya delme - hidrolik sistemli - paletli/lastik tekerlekli makinalar) çinden dizel motor ithalatı ile bizzat ilgilendim.
İthalat detaylarından biri vergi oranının belirlenmesi için GTİP numarasının belirlenmesi idi.
O zaman araştırırken görmüştüm, motorlar, güçlerine göre, dizel benzinli elektrikli, sıfır veya kullanılmış olmasına göre sınıflandırılmıştı..
Ve sanılanın aksine hiç bir prosedüre takılmadan ben yaklaşık 20 tane dizel motor (sıfır) ithal etmiştim.
klasik ithalat belgeleri dışından ekstra hiçbirşey istenmemişti bende: fatura (markası, motor hacmi ve gücü yazmalı), para transfer belgesi (bankadan karşı tarafın düzenlediği proformaya göre yapılır), menşei şahadatnamesi (english : certificate of origin :)) ve gümrük müşavirimizin benim ona bildirdiğim gtip noları ile doldurduğu beyanname ile tıkır tıkır motorları getirip, makinalara takıp müşterilere kullandırttık..
tabi bizde motor işletme vs. gibi bir prosedür yok, biz üretim yapan firma olarak motorları makina ekipmanı olarak getirip kullandık..
ama teoride ithale engel bir durum yok dediğim gibi, GTİP numaraları belli, uygun belgeler ve gümrük beyannamesi doldurularak 2.ci el motorlar ithal edilebilir. İthal edildikten sonra da faturalı olarak satılabilir doğal olarak..
plakası var mıydı bunların?
plakası var mıydı bunların?
biz doğrudan ilgilenmiyorduk ama taktıran oluyordu plaka..
bizim makinalar şantiye makinası (taş ocağı, mermer ocağı, yol baraj inşaatı vs) olduğundan genelde plakaya ihtiyaç duymuyordu kimse..
Soru: Taşıt ithalatına ilişkin özet bilgiler nelerdir?
Cevap: Bakanlığımıza intikal eden taşıt ithalatına ilişkin bilgi talepleri hususunda aşağıdaki açıklamaların yapılmasında fayda görülmektedir.
Eski/Kullanılmış Taşıt İthali: İthalat Rejimi Kararının 7’nci maddesine göre eski, kullanılmış, yenileştirilmiş, kusurlu (defolu) ve yatık (zamanla dayanıklılığını yitirmiş) malların ithali Ekonomi Bakanlığının iznine tabidir. Buna göre kullanılmış/ikinci el taşıt ithalinde de söz konusu iznin alınması gerekmektedir. Bu konudaki soruların/başvuruların Ekonomi Bakanlığına (İthalat Genel Müdürlüğü) yöneltilmesi gerekmektedir.
Eski/kullanılmış taşıt ithalinde Ekonomi Bakanlığının düzenleyeceği izin belgesi gümrük beyannamesine eklenerek işlem tesis edilmektedir.
Taşıtlara İlişkin Vergiler: Taşıtlara ilişkin gümrük vergilerinin tespiti için öncelikle bu eşyanın sınıflandırıldığı 12 haneli gümrük tarife istatistik pozisyonunun (GTİP) bilinmesi gerekmektedir. Binek taşıtlar 87.03 tarife pozisyonunda, ticari taşıtlar ise 87.04 tarife pozisyonunda yer almaktadır. Vergilerin tespiti için eşyanın sınıflandırıldığı alt açılımların da bilinmesi gerekmektedir. 2014 yılı tarife cetvelinin 87’nci faslına "Bilgi Bankası" bölümünden erişilebilir.
Türk Gümrük Tarife Cetvelinin 87’nci faslında sınıflandırılan taşıtların gümrük vergilerine buradan erişilebilir.
Taşıtlar genel oranda KDV’ye (%18) tabidir.
kaynak : İthalat (http://ggm.gtb.gov.tr/sikca-sorulan-sorular/ticari/ithalat)
İthalat Rejimi Kararının 7’nci maddesini iyi incelemeniz lazim...
Ayrica is makinasi ile otomobil ayni kategoriye girmiyor. Is makinalari katma deger urettigi icin devletce destekleniyor.
evolution_9
31-07-2014, 22:42
yurt dışı çalışan tır şöförleri kaçak yolla getiriyorlar sadece motor değil bi çok parça ama siparişe göre getireceklerini sanmam bol bol dinamo iç aksesuvar getirirler
ghibli06
31-07-2014, 22:51
biz doğrudan ilgilenmiyorduk ama taktıran oluyordu plaka..
bizim makinalar şantiye makinası (taş ocağı, mermer ocağı, yol baraj inşaatı vs) olduğundan genelde plakaya ihtiyaç duymuyordu kimse..
bu cevabı alacağımı bildiğim için sordum, trafikte plakalı yola çıkacak hiç bir araç bu motoru takıp işletemez...
bak şunu anlatayım, Etiyopya'ya yaklaşık 100bin euroluk makine yolladım kendi şantiyeme... kanunen 'geçici ihracat' yaptım, neden? çünkü TR ye 2. el makine sokamazsınız, bu makineleri ihraç gibi gösterip sonr da mümkün olsa 2. el makine diye alabilmek o kadar kolay olurdu ki benim için... ama maalesef ki öyle değil, ben bile kendi 2. el makinemi kafadan sokamıyorum, bu konuları burada tartışmak çok yersiz, adam gibi bir gümrük müşavirini bulup sorun, size hangi maddenin 'aslında' ne anlama geldiğini anlatsın...
Gumruk Musavir lerle tabikide konustum, gercekten doru duzgun cevap alamadim, 6 tane'ye sordum - 3u ikinci el motor hayatta getirmezsin - niye dedigimde adam gibi cevap yok! NERDE YAZIYOR IKINCI EL YASAK?? HIC BIR YERDE. Gerisi dediki yolu varDIR sonuc olarak bir motor veya parca uretilmiyorsa artik sadece 2. EL BULUNUR ozaman ne olcak.. yani mantiksiz geliyor.
Bir ornek daha, atiyorum BULGARISTAN'a araba ile gittin, hersey yasal - Oraya bir gidiyiorsun arabanin resmen bloku patliyor! Ne yapcan TR'den siparis vercek halin yok - ORDAN AL tak geri gel, ozaman ne olacak - FATURANda var, sonucta aldin. Vergi istiyecek hal-leri yok herhalde? zaten alinmis takinmis biseye..
2. EL parca ben resmen 22 tane degisik parca getirdim HIC GUMRUK'e bile takilmadi, 2 tanesi takildi oda deger yuzunden 70 TL aldilar geldi urun.
==
Elbet bunu yapan bir kisi olmustur - bir b18c motoru istiyorum filan yazdi, benim Avustrayliya'daki evimde B18CR - komple motor oturuyor su anda bekliyor takilmaya buraya.
Arabalar-la surekli ilgilenen gumruk musavir tanayan varsa (elbet bilir..), lutfen sorun benim icin. yada numarayi atin ben soruyim??
Gumruk Musavir lerle tabikide konustum, gercekten doru duzgun cevap alamadim, 6 tane'ye sordum - 3u ikinci el motor hayatta getirmezsin - niye dedigimde adam gibi cevap yok! NERDE YAZIYOR IKINCI EL YASAK?? HIC BIR YERDE. Gerisi dediki yolu varDIR sonuc olarak bir motor veya parca uretilmiyorsa artik sadece 2. EL BULUNUR ozaman ne olcak.. yani mantiksiz geliyor.
Bir ornek daha, atiyorum BULGARISTAN'a araba ile gittin, hersey yasal - Oraya bir gidiyiorsun arabanin resmen bloku patliyor! Ne yapcan TR'den siparis vercek halin yok - ORDAN AL tak geri gel, ozaman ne olacak - FATURANda var, sonucta aldin. Vergi istiyecek hal-leri yok herhalde? zaten alinmis takinmis biseye..
2. EL parca ben resmen 22 tane degisik parca getirdim HIC GUMRUK'e bile takilmadi, 2 tanesi takildi oda deger yuzunden 70 TL aldilar geldi urun.
==
Elbet bunu yapan bir kisi olmustur - bir b18c motoru istiyorum filan yazdi, benim Avustrayliya'daki evimde B18CR - komple motor oturuyor su anda bekliyor takilmaya buraya.
Arabalar-la surekli ilgilenen gumruk musavir tanayan varsa (elbet bilir..), lutfen sorun benim icin. yada numarayi atin ben soruyim??
Merhaba, ben gümrük müşavirliğinde çalışmaktayım ihracat operasyonundayım fakat ithalat ile de ilgileniyorum,
şimdi ilk olarak siz bana motorun beygir gücünü kw cinsinden ve dizel mi benzinli mi ? bir de yanlış anlamadıysam araç motoru bu dimi?
siz bana bu bilgileri verin ben bunun ilk olarak HS CODES (gümrük tarifesi) nu bulup ona göre konuşalım. diğer müşavirlikler ilgilenmek istememiştir.
bu cevabı alacağımı bildiğim için sordum, trafikte plakalı yola çıkacak hiç bir araç bu motoru takıp işletemez...
bak şunu anlatayım, Etiyopya'ya yaklaşık 100bin euroluk makine yolladım kendi şantiyeme... kanunen 'geçici ihracat' yaptım, neden? çünkü TR ye 2. el makine sokamazsınız, bu makineleri ihraç gibi gösterip sonr da mümkün olsa 2. el makine diye alabilmek o kadar kolay olurdu ki benim için... ama maalesef ki öyle değil, ben bile kendi 2. el makinemi kafadan sokamıyorum, bu konuları burada tartışmak çok yersiz, adam gibi bir gümrük müşavirini bulup sorun, size hangi maddenin 'aslında' ne anlama geldiğini anlatsın...
Ama sizin bahsettiginiz makine, benim bahsettigim sadece motor..
Ve gtip numaralari var sistemde ikinci el motorlar icin.. bu da ihracatin yolunu aciyor zaten.. Gumruk vergisi belli istenen belgeler belli oldugu icin ithalata engel durum yok..
Bu nedenle ithal edilebilir ama ruhsatli araca bu motoru isletmek soru isareti benim acimdan :)
Fakat forumda bir arkadas bu isi yapmisti, hatta bu konuda mesajida var..
Bu arada gumruk musaviri arkadaslar dunyadan bi haber, bizim motorlar icin gtip numaralarini ben soylemistim onlara :)
Ama sizin bahsettiginiz makine, benim bahsettigim sadece motor..
Ve gtip numaralari var sistemde ikinci el motorlar icin.. bu da ihracatin yolunu aciyor zaten.. Gumruk vergisi belli istenen belgeler belli oldugu icin ithalata engel durum yok..
Bu nedenle ithal edilebilir ama ruhsatli araca bu motoru isletmek soru isareti benim acimdan :)
Fakat forumda bir arkadas bu isi yapmisti, hatta bu konuda mesajida var..
Bu arada gumruk musaviri arkadaslar dunyadan bi haber, bizim motorlar icin gtip numaralarini ben soylemistim onlara :)
Öncelikle amacım tartışma çıkarmak değil yanlış anlaşılmasın lütfen, ama sizin gümrükçünüz öyle diye sektördeki herkesi genellemeye katmamalısınız.
ghibli06
01-08-2014, 10:08
bakın şunu karıştırıyor olabilirsiniz... mesela Caterpillar D8 buldozer.. bunun sıfır motor üretimi şu anda yok, aktarma ve yürüyen parçaları da yok, ama bu makine trafiğe çıkmayan ve de belki de teşvikle alınmış iş makineleri, bunların yatması da milli kayıp o nedenle bir takım istisnai maddeler var... sakın ola ki otomobil motoru ile bu tarz istisnaları karıştırmayın...
Öncelikle amacım tartışma çıkarmak değil yanlış anlaşılmasın lütfen, ama sizin gümrükçünüz öyle diye sektördeki herkesi genellemeye katmamalısınız.
Estafurullah isini iyi yapana saygim sonsuzdur..
Senden ricam gtip numaralarini paylasabilirmisin bu konuda bilgi arayana yardimci olmus oluruz.
Estafurullah isini iyi yapana saygim sonsuzdur..
Senden ricam gtip numaralarini paylasabilirmisin bu konuda bilgi arayana yardimci olmus oluruz.
Otomobillerde dizel ve yarı dizel motorlar 8408.20 ile başlar burada kw güce göre dağılır
Benzinli motorlar ise silindir hacmi 1000 cm3 ü geçip, kullanılmış (2.el) olanlar 8407.34.30.00.00 kullanılmamış(sıfır) ve silindir hacmi 1500 cm3ü geçen motorlar ise 8407.34.99.00.00
gecenlerde duydum bısey aracı gurcıstana goturup orda motor taktırıp numara caktırıp eskı motoruda orda bırakıp gelenler varmıs sebebde burdakı sandık motorun oraya gore baya pahalı olmasıymıs ama proje arac ıcınse onu bılemıyorum nası yapıyolar
ghibli06
01-08-2014, 23:06
gecenlerde duydum bısey aracı gurcıstana goturup orda motor taktırıp numara caktırıp eskı motoruda orda bırakıp gelenler varmıs sebebde burdakı sandık motorun oraya gore baya pahalı olmasıymıs ama proje arac ıcınse onu bılemıyorum nası yapıyolar
plaka ya da isim paylaşabilirsek, takip eden emniyetteki arkadaşları yormamış olursunuz :)
evolution_9
01-08-2014, 23:21
blok patlatan subaruların hemen hiç biri motor işletmiyor numara falanda çaktırmıyor ben bizim kamyonete hurdacıdan çıkma motor aldım bi dünya uğraştım proje çizdirdim criminale gönderdim okey vermediler harcadığım para ve emeklerin hepsi boşa gitti sonradan bi şansımı deneyim dedim işlettiremediğim motorla muayeneden tek seferde geçti. sınırdan geçerken motor numarası falan kontrol ediyorlarmı acaba
blok patlatan subaruların hemen hiç biri motor işletmiyor numara falanda çaktırmıyor ben bizim kamyonete hurdacıdan çıkma motor aldım bi dünya uğraştım proje çizdirdim criminale gönderdim okey vermediler harcadığım para ve emeklerin hepsi boşa gitti sonradan bi şansımı deneyim dedim işlettiremediğim motorla muayeneden tek seferde geçti. sınırdan geçerken motor numarası falan kontrol ediyorlarmı acaba
Neden onay vermediler ? Onay verilmeyen malzeme ne oldu ?
bence bir cogunuz birseyin farkinda degil.
yaklasik 2 senedir motor numarasi hafif kusur.
eskisi gibi degil.
yani uzerinde baska numara olan blogu takin muayeneden gecersiniz.
yada en temizi numarayi okunamaz hale getirin
motor numarasi okunamadi hafif kusur diye gecersiniz.
yanliz bende sunu bilmiyorum
diyelim ruhsat doldu
yeni ruhsat cikarirken muayenede bir belge doldurulacak o sirada okunamayan numara basimiza is acarmi?
eskisi gibi degil.
diyelim ruhsat doldu
yeni ruhsat cikarirken muayenede bir belge doldurulacak o sirada okunamayan numara basimiza is acarmi?
Hemen son paragraf için örnek vereyim. TüvTÜRK öncesi zamanda (evvel zaman içinde gibi oldu) yaprak değişimi yapılması için EK1'e muayene olacağı zaman müşterimin kamyonet yada panelvan tam hatırlamıyorum yetkili servisten temizlenmesi yada okuması için yollandı yada onlar okuyabiliyorsa yazı versinler denildi. Bunu eski tip kaputu bile açmayan muayene istasyonu istedi. Sonra filo şeklinde alınan araç için bir telefon ile araç gitmeden bir yazı alındı sıkıntı kalmadı. He belki o vakit tekrar muayeneye başka bir adam gelseydi yapmazdı bunu.
ghibli06
02-08-2014, 10:20
eskisi gibi degil.
diyelim ruhsat doldu
hocam tüv ün motor numarasını okuyamaması farklı bir olay... hafif kusurla geçmek demek o aracın motorunu değiştirip motor numarasının okunmasını engelleyebileceğimiz anlamına gelmez... haa bunu neden hafif kusur yaptılar onu anlatayım, TUV ilk işe başladığında motor numarasını görmek-göstermek zorunlu idi... ama bazı araçların motor numarasını görebilmek için kimisinin klima kompresörünü kimisinin şarj dinamosunu kimisinin manifoltlarını falan sökmek gerekiyordu, 1 sene falan kastılar sonrasında 'hafif kusur' yaptılar ki işler yürüsün, sonuçta o arabadaki motor, sahibinin sorumluluğu ve beyanıdır... devlet el koyarsa 'TUV den geçti' demek yeterli değil maalesef, araç change kategorisine girer, yani üzerinde numarası okunmayan motor çalıntı mı illegal yollarla mı girmiş vs her türlü suç üzerinde kalır...
tekrar yazayım, 2. el motor ve parça sokamazsın dedim bunu site geneline dönük yazdım, bazı istisnalar var elbette ama bunu trafiğe çıkmayan iş makineleri ile aynı sınıfta değerlendiremezsiniz... yani Türkçesi 'ben S52B32 motor getirip takayım' diyemezsiniz...
tekrar yazayım, 2. el motor ve parça sokamazsın dedim bunu site geneline dönük yazdım, bazı istisnalar var elbette ama bunu trafiğe çıkmayan iş makineleri ile aynı sınıfta değerlendiremezsiniz... yani Türkçesi 'ben S52B32 motor getirip takayım' diyemezsiniz...
dediğim gibi konunun başında bir arkadaş yazmıştı, hatta daha öncede başka bir konuda da yazmıştı aynı arkadaş, şahıs olarak ikinci el motor getirip kendi aracına takdığını belirtmişti..
http://www.techturkey.com/forum/7571338-post9.html
evolution_9
02-08-2014, 17:19
Neden onay vermediler ? Onay verilmeyen malzeme ne oldu ?
zaten bi çoğuna onay vermiyorlarmış. motoru taktım tekrar arabaya halada kullanıyorum 3 yıldır muayenedende geçiyor
zaten bi çoğuna onay vermiyorlarmış. motoru taktım tekrar arabaya halada kullanıyorum 3 yıldır muayenedende geçiyor
Kriminal ama değil mi onay vermeyen ? Çalıntı şüphesi mi var dedi neden vermedi onay ?
Slm Akko, istedigin bilgileri verdim, ama dedigim gibi HIS kod motor'larda hic bulunmuyor INTERNETTE - Baya arastirdim, ingilizce sitelerde ve turk sitelerinde ve bisey bulamadim. Motorun ozeliklerini tamamen yazip attim sana.
2 sayfa gecti ama - sonunda bir gumruk adami denk geldi :P
TR'i giris YAPMAYAN MOTOR - Amerika'da yok, cogu ulkede yok. INGILTERE'de ve Avustrayliya'da (tabikide Japonya) ulkerinde oldugunu biliyorum.
B18CR.
Slm Akko, istedigin bilgileri verdim, ama dedigim gibi HIS kod motor'larda hic bulunmuyor INTERNETTE - Baya arastirdim, ingilizce sitelerde ve turk sitelerinde ve bisey bulamadim. Motorun ozeliklerini tamamen yazip attim sana.
TR'i giris YAPMAYAN MOTOR - Amerika'da yok, cogu ulkede yok. INGILTERE'de ve Avustrayliya'da (tabikide Japonya) ulkerinde oldugunu biliyorum.
B18CR.
Hocam su yazdiklarinin turkce mealini alabilir miyim?
Tsk
Ridvan...
B18CR.
HS Codes larını bir önceki yazımda paylaştım biraz, cevapladım mesajınızı bu arada