Orijinalini görmek için tıklayınız : Efsane Spa-Francorchamps / Belcika
1 aylik aradan sonra takvimdeki acik ara en zevkli yarisla F1 sezonunun 2.yarisi basliyacak.
Fernando Alonso : One lap of Spa is like twenty at any other track, in terms of the excitement and adrenalin it generates
http://fc06.deviantart.net/fs31/i/2008/219/e/d/SPA_Francorchamps_track_by_arthobald.jpg
Ex5dhhpSHCw
Eau Rouge Overlap - Forumla 1 vs FIA GT cars - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=Ex5dhhpSHCw)
Gecen seneki yaris
b1r_1Xg1Of8
F1 Belgian Grand Prix 2013 Highlights - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=b1r_1Xg1Of8)
SPA'nin yagmurlari efsanedir birden baslar aniden kesilir yada pistin yarisinda yagar yarisinda yagmaz tamamen olaylarin pisti , umarim gene yagmur gelir ve herseyi karistirir bizede zevkini cikarmak kalir :)
ufuksaracci
31-07-2014, 18:07
Spa denince aklıma her zaman Hakkinen ve Scumacher'in Eau Rouge çıkışı yaptıkları atak gelir.
ufuksaracci
31-07-2014, 18:09
http://www.youtube.com/watch?v=K1WuWu8kGak
Efsane gecisti , tabi benim icin hayal kirikligi olmustu :) Berkan efendi hoplamaktan kendini kaybetmisti bi kac dk sonra kendine gelebilmisti :)
Schumacher in ilk yarisini kazandigi yer.
Sdj_nhOcj64
https://www.youtube.com/watch?v=Sdj_nhOcj64
İlk foto muhteşem ;)
Ben bu yarışta her ne kadar evinde yarışıyor da olsa bi Tifosi olarak Ferrari'ye şans tanıyamıyorum :( %72'i tapagaz gidilen bi pistte Redbull ve Mercedes'ler alıp başına gider gibi.
http://www.hizliresimyukle.com/images/2014/07/31/spa.jpg
ufuksaracci
31-07-2014, 18:36
Bu arada ilk fotoğraf yıllardır masa üstümü süslüyor. Aynı sitede bir çok buna benzer yüksek çözünürlüklü fotoğraf var .
https://pbs.twimg.com/media/BsV-Mr8CUAABxCv.jpg:large
nasıda biliyo :D Hakkı+gümüş ok saplar acımaz kanki :hahaha:
Bu pist mercedes williams ve forceindia siralamasi ile biter. Williamslar mercedese cok yakin olucaktir. Bu pist ap ayri pist ya. Burda bir sezonda iki kere takvimde yer alsa yeridir.sabirsizlikla bekliyorum
F1 severleri keşke biraraya toplayabilsekte beraber bi yarış izlesek 10 numara olur.
Eskiden Maslak Sheraton'da yarış günleri buluşma yapılır izlenirdi ;)
Son cikan haberlere gore
Marussia, Ferrari’ye 20 Beygir Güç Kazandıracak! mis.
haberin devami : Marussia, Ferrari’ye 20 Beygir Güç Kazandıracak! | TRF1.net - F1, Formula 1, WRC, MotoGP, Motor Sporları ve Otomobil Haberleri (http://www.trf1.net/formula1_haberler/66652-marussia-ferrariye-20-beygir-guc-kazandiracak.html)
Eger bu haber gercek ise Ferrari icin durum icler acisi ...
Ferrari baskani Luca di Montezemolo kucuk takimlari en sert dille elestiren ve gider yapan adamken onlardan gelicek destek e muhtac kalmasi cok aci olmus.
Ferrari'nin dustugu hallere bak...
Eee sen saat gibi isliyen tarih yazan takimi sirf italyan milliyetciligi icin dagitirsan eskiye 21 yillik sampiyonluk ozlemine donersin .
Bir efsane viraj daha kayboluyor, Parabolica asfaltlandı:mad:
Motor sporları tarihinin en efsanevi virajlarından birisi olan Parabolica'nın kaçış alanı asfaltlandı.
İtalya Grand Prix'inden yalnızca birkaç hafta önce gerçekleştirilen tadilat, twitter üzerinden duyuruldu.
Formula 1'in en muhteşem virajlarından bir tanesi olan Parabolica, Curva Grande ve Lesmo ile birlikte pisti uzun yıllardır efsaneler arasında tutan en önemli etkenlerden birisiydi.
Ana düzlük öncesindeki uzun, hızlı ve son viraj olma özelliği taşıyan Parabolica'nın KERB dışındaki geniş çakıl havuzunun iç kısmına geçtiğimiz yıllarda pist dışına çıkan pilotları cezalandırmak ve avantaj kazanmalarını önlemek için yapay çim konuşmuştu.
Şimdi pist çizgisinin dışı tamamen asfaltlanan viraj, pek çok F1 pilotuna göre ruhunu kaybedecek.
Karun Chandok tweeter aracılığıyla yaptığı yorumda, "Artık Moza Parabolica'nın çizgi dışı tamamen asfaltlandı. Bir muhteşem viraj daha sahip olduğu büyük mücadeleyi yitirecek." dedi.
Jerome D'Ambrosio da yine sosyal medya üzerinde, "Parabolica bir daha asla eskisi gibi olmayacak dedi."
Değişiklik, Bernie Ecclestone'un yıllardır katılım ücretlerini arttırmak için savurduğu tehditlerden birisini de Monza'ya uygulamasından sonra geldi.
http://i.imgur.com/w5D9jQDl.jpg (http://imgur.com/w5D9jQD)
Cok cok gereksiz .Eskiden oyunda oynarken bile oraya gelince bir heyecan olurdu limitte donme ile pist disina kum havuza tasma arasinda ... Tum sihirini yok ettiler tassan ne olucak simdi biraz kayipla hemen geri donersin.
Sıralamaları izleyen var mı ?
ufuksaracci
23-08-2014, 15:39
İzledim ben . Yağmur vardı Ros 1 Ham 2 Vet 3 olması lazım 3. sıradan emin değilim
İzledim ben . Yağmur vardı Ros 1 Ham 2 Vet 3 olması lazım 3. sıradan emin değilim
Vettel 3.olmuş ama motor değişimi gerekebilirmiş. Eğer değişirse 10 sıra grid cezası alacak.
ben anca kalktigim icin kacirdim , 1.Rosberg 3. u Vettel'e 2 saniye atmis , yok artik :) Yarin ins. yagmur bir yagar bir durur guzel karistirir isleri.
initial-D
23-08-2014, 19:43
Yarın yağmur beklentisi var, yağarsada yağmazsada güzel olur
Ham pole turunda çok hatta yaptı kaçırdı birinciliği
ufuksaracci
23-08-2014, 21:36
Kuru başlasın sonra ıslansın hatta yine kuruyup tekrar yapsın arap saçına dönsün tek isteğim o . Ama sezon geneline bakarsak son 5 senenin en zevkli sezonu diyebiliriz ben yine zevkli bir yarış olacağını düşünüyorum .
ghibli06
23-08-2014, 23:22
2 sn var mercedesle en yakın rakipleri arasında :) geçmiş olsun, 2. yarıyı da unutsun rakipler...
Daha azdı aslında farklar, neden böyle tekrardan arttı. Türkiye muhalefeti gibi bu sene mercedesin rakipleri. :D
ufuksaracci
24-08-2014, 12:17
Sıralama turlarının tekrarı var izlemeyen varsa izleyebilir
Alonso hayalkırıklığı yaşıyordu az kalsın :(
Ama muhtemelen ceza alacak..
Yaris olaylarla basladi yine, alonsodan sonra rosberg hamiltona temas etti . Hamilton lastigi patladi.
ghibli06
24-08-2014, 14:04
evet beklenen oldu, mercedesler çarpıştı...
initial-D
24-08-2014, 14:04
Rosberg hakkıyla bir birincilik kazancak,çok güzel..
initial-D
24-08-2014, 14:05
Mercedesler çarpışmad abı,rosberg çarptı
ghibli06
24-08-2014, 14:08
RTL deki yorumlarda %50-50 diyor hata için, şahsi fikrim Hamilton'un suçu yoktu sadece savunma yaptı, Nico'nun dikkat etmesi gerekirdi...
Viraj dönüşünde HAM içerde ROS dışardan atak yaparken çarptı. Olan HAM'a oldu..
initial-D
24-08-2014, 14:14
Rtl der tabi,savunma bile yok 1 araba boyu geçmiş zaten virajda sola dönerken hamilton yer mi bırakacakki :)
ufuksaracci
24-08-2014, 14:16
Rosberg'in kamerasin arabayı kaydirdigi gözüküyor kontra verdigi anda ros çarptı. Hamilton yine tırmanmak zorunda zevkli olacak. Ham yarışlara cenabet mı cikiyordur nedir hep birseyler geliyor basina
ufuksaracci
24-08-2014, 14:18
Ros bayrak sallıyor. O ne oyle ya
Canselmo
24-08-2014, 14:19
Nico nun hamilton a carpmasi bir hata degildir disardan gelip iceri dogru girmeye calismasi
ghibli06
24-08-2014, 14:23
Nico nun hamilton a carpmasi bir hata degildir disardan gelip iceri dogru girmeye calismasi
hamle yaparken öndeki araca çarpmak hatadır, sonuçta boş yolda gitmiyor, hamle çizgisini çizerken dikkatli olmalıydı...
o değil de, dün en yakın rakipten 2 sn hızlı olan Mercedese ne oldu? 4 saniye yavaş ferrari en hızlı turları atıyor... gerçekten mantıktan çıkmaya başladı bu iş...
ufuksaracci
24-08-2014, 14:25
Ricardo cok iyi is yapıyor. Iyi yönetilirse kesinlikle şampiyonluk görecek bir pilot.
initial-D
24-08-2014, 14:33
Takım rosberge vetteli gececeğine inanıyoruz diyor,rosberg bottasa geçiliyor
ufuksaracci
24-08-2014, 14:35
Rosberg'in yaptıgı atak cok iyimserdi. Boş yere lastiğini harcadı. Bu arada redbull fena hızlanmış
Canselmo
24-08-2014, 14:37
Wlliams duzluklerde acaip hizli vettelide gecicek.gibi
ufuksaracci
24-08-2014, 15:21
Resmen dejavu gibiydi Alonso'nun atağı. Iyi ki araba kaymadı.
Alonso'nun yaptıpı hatalar olacak gibi diil. 5.liğe oynarken tüm baskıları ye ve 8. Ol..
ufuksaracci
24-08-2014, 15:29
Kaan yine de izlerken cok zevk veriyor be Alonso. Özellikle araç ici görüntülerinde ne kadar sert ama güvenliydi Magnussen'i sikistirirken.
Mercedes'de bence bu yaristan sonra hersey değişecek.
Tekrar söylüyorum Ric tam olması gibi yarışıyor. Sanki yılların tecrübesi hem soğuk kanlı hem de gerektiğinde ataktan kaçınmıyor. Keske Ham'in arabasında hasar olmasaydı yarış daha zevkli olabilirdi
Alonso'nun bugun tek hatasi son turda vettele carpmasiydi. Onun disinda magnussen kendisini disari kadar itmese iki kez , 5. bitirirdi.
Roabergin kupa toreninde yuhlanmasi uzun zamandkr gormedigim bir olaydi.
Canselmo
24-08-2014, 15:49
Şu yarışta en buyuk keyfi hazzı veren Alonso dur. Adam varını yogunu veriyor hiç çekinmiyor.
RTL'den yarış izlenmez, anlamazlar motorsporlarından.
Magnussen çok iyi yarışçı, yani Button ne kadar pasifse Magnussen de o kadar iyi. Gerçi Button'ı severim baya, sonuç olarak Alonso ve Magnussen'in önünde bitirdi.
Kimi bence bu pist özelinde özel bir performans sergiledi ama genelinde yolunda gitmeyen bişeyler var. Sabaha kadar Alonso'nun fırsatçı sürüşünü izlemektense, Raikkonnen'in odaklanmış hızını yarışın herhangi bir bölümünde izlemek kesinlikle tercihim olurdu. Ferrari'nin takım olarak pilotlar ve takımın mantalitesi hakkında biraz düşünmesi gerekiyor.
Diğer yandan Ferrari modern zamanlarda asla ama asla top level üzerine çıkan bir takım olmadı. Onlardan yeni bir sezona diğer takımların 1.5-2 adım önde girmesini beklemeyin. Bu dünya Williams, Mclaren ve RedBull gibilerin oynadığı bir düzene sahip. Dikkat edin yeni sezona bu takımlardan birisi yeni "sihirli" birşey getirir ve diğerleri uyanana kadar o takım o sezonu alır. Mercedes'de bu mantaliteye sahip ancak henüz olgunlaşmış bir takım, Brawn GP dönemini saymıyorum. Bu takımların hepsi İngiliz belki de bu farkılık oradan geliyordur, gerçi takımların %95'i İngiltere'de. Ferrari ise Schumacher ve takımnın getirdiği bir sistem ile bir dönemi silip süpürdüler, ondan öncesinde ise 89-90 döneminde Mansell ve Prost gibi pilotlarla oldukları haricinde hep 1.5 adım gerideydiler.
Rosberg ve Hamilton arasında yaşananlara gelirsek, şu anda hala tartışması devam ediyor. Toto ve Lauda Rosberg'i suçluyorlar, bence de haklılar ama bu durumu yaratanlar da kendileri diyebilirim.
Sezon boyunca ilk defa yorum yapıyor olmamdan dolayı genel olarak da şunu söyleyebilirim ki, Ben artık orta sıralardaki çekişmelerden ve herkesin eşit güçte olan paketlerinin arasında galibiyetlerin gidip gelmesinden bıktım. Lütfen farklı takımlarda grid in geri kalanını domine etmiş birkaç pilotun şampiyonluk için birbirleri arasındaki mücadelesini izleyelim. Tıpkı Schumacher vs. Hakkinen gibi.
Nico Podyumda kupasını aldığında bütün seyircilerin çektiyi yuh'u bazılarımız duymamış anlaşılan..
Belkide yabancı geleneklerinde tebrik etmek anlamına geliyordur..
Sezon boyunca 4 gozle bekledigim yarisi kacirdim ...
Tekrarin dusmesini beklicem artik.Bu arada kaza bir nevi kacinilmazdi.Esas bundan sonra bakalim nasil olucak ? Mercedes kenar yonetimi ne kadar tasakliymis gorme sansimiz olucak.Brawn olsa kesinlikle durum daha iyi idare edilirdi buna adim gibi eminim.
Rosberg banada iyi niyetli geldi daha yakin girmeliydi fren noktasina o atak icin 1 tur daha beklemeliydi.
Diğer yandan Ferrari modern zamanlarda asla ama asla top level üzerine çıkan bir takım olmadı. Onlardan yeni bir sezona diğer takımların 1.5-2 adım önde girmesini beklemeyin. Bu dünya Williams, Mclaren ve RedBull gibilerin oynadığı bir düzene sahip. Dikkat edin yeni sezona bu takımlardan birisi yeni "sihirli" birşey getirir ve diğerleri uyanana kadar o takım o sezonu alır. Mercedes'de bu mantaliteye sahip ancak henüz olgunlaşmış bir takım, Brawn GP dönemini saymıyorum. Bu takımların hepsi İngiliz belki de bu farkılık oradan geliyordur, gerçi takımların %95'i İngiltere'de. Ferrari ise Schumacher ve takımnın getirdiği bir sistem ile bir dönemi silip süpürdüler, ondan öncesinde ise 89-90 döneminde Mansell ve Prost gibi pilotlarla oldukları haricinde hep 1.5 adım gerideydiler.
Geri donmen iyi oldu Omer :) harika yorum
Ortalik senleniyor .
Serhan Acar'dan :
HAM'a göre ROS istese temastan kacinabilecegini ama bilerek bunu yapmadigini söylemiş. ..
Olay ani
https://pbs.twimg.com/media/Bv0Y4eOCIAAXq0v.jpg
Sartlar HAM i hakli gosteriyor resmen 1 boy geride nereye geciyorsun ? onunde bi kac m sonrada obur tarafa viraj var ve sen yaris cizgisine gorede ters taraftasin...
ufuksaracci
24-08-2014, 19:59
Tam bu fotoğraftaki harekette kontra verdi Rosberg kaza bundan dolayı kesinlikle kasıtlı bir hareket değildi.Videoda net olarak gözüküyor.
Hata dışarıda kalmaya çalışmasıydı ki aynı hareketi Ric gecerken de yaptı ve lastiğini yaktı.
On board battle Rosberg-Hamilton Gp Spa Belgium F1 2014 crash Hamilton - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=_9hXvw9yMw8)
Arkadaki pilot hatali.
Link var mi tum yarisi izlemek icin? Tesekkurler...
Cuma antreman, Cumartesi sıralama turları kazasız belasız geçince dedimki kendi kendime herhalde bir anlaşmaya vardılar veya takım yönetimi Nico'ya resti çekti.
Hay demez olaydım meğer Nico'nun planı başkaymış adam pistin içinde fırsatını ilk bulduğunda resmen Hamilton'u biçti..
Bu Nico'dan her şey beklenir korkmaya başladım..
ghibli06
24-08-2014, 21:49
bu tarz biçme girişimlerini hep Hamilton yapardı oysa ki... denk getirip biçemedi ama aynı sona uğradı, takım içinde disiplinsizlik varsa, suç kesinlikle Rosberg'de kalmaz...
initial-D
24-08-2014, 21:51
Kasıtlı veya değil,startta geçilmenin acısını çıkarmak istiyosa 1 tur daha arkasında gidip drs yi beklemeliydi,çok net bir pozisyon olmadığı için
Kaçınabileceği bir temasa sebebiyet verip birinin yarışına mal oldu
ufuksaracci
25-08-2014, 00:51
Cuma antreman, Cumartesi sıralama turları kazasız belasız geçince dedimki kendi kendime herhalde bir anlaşmaya vardılar veya takım yönetimi Nico'ya resti çekti.
Hay demez olaydım meğer Nico'nun planı başkaymış adam pistin içinde fırsatını ilk bulduğunda resmen Hamilton'u biçti..
Bu Nico'dan her şey beklenir korkmaya başladım..
Hocam, üstadım, amcam ...
Resmen komplo teorileri kuruyorsun. Tamam bende Hamilton'u tutuyorum ama bu kazada kasıt aramak saçmalık. Bence tam bir yarış kazası idi. Aynı şey tam bir tur önce Vettel ile olabilirdi ki Vettel virajı kesti. Kaza Vet ile olsaydı bu kadar büyütülmezdi.
Bu arada Redbull'un bu kadar hızlanmasının sebeplerinden birisi vites oranlarının değiştirilmesiymiş. Bu onlara Monza'da çok buyük bir avantaj sağlayabilir. Monza'da Ric Vet dublesi bile görebiliriz.
Bir de Ferrari şu hızlanma trendini yakalayabilse şampiyonaya daha da zevk gelse
initial-D
25-08-2014, 11:36
her takımın sezonda bir kere vites oranlarını değiştirme hakkı var,bakalım monza öncesi diğerleride kullacaklarmı
Çarpışmada Rosberg hatalı evet ama bunu kasti yaptığını düşünmüyordum. Yarış sonrası takım toplantısında Rosberg bilerek çarptığını söylemiş. Garip gerçekten. Hamilton'a yazık oldu. Kuruda çok hızlı da değildi Mercedesler. Redbull getirdiği paket ile gerçketen şaşırtmıştı. Ama işe yaradı. Düzlükte gerçekten çok hızlıydılar. Bunun yanında Vettel ve Alonso'nun neden o kadar geride kaldığını anlayabilmiş değilim. 5 sn cezası almıştı Alonso tamam ancak Vettel neden o kadar geriye düştü Ricciardo nasıl o kadar sıra kazandı anlayamadım. Ricciardo da çok istikrarlı pilot neredyese hiç hata yapmıyor. Gerçekten hak ederek aldı birinciliklerini. Tebrik ederim. Vettel de iyi mücadele etti. Alonso Magnussen kapışması da zevkliydi. Evet Magnussen pist dışına attı Alonso'yu ama ceza yerine kınamada verilebilirdi bence. Sonuçta güzel bir yarıştı ben izlerken keyif aldım. Bundan sonra iş Mercedes yönetimi ve pilotlara kalmış görünüyor. Ferrari ve Redbull'un da geliştiğini gördük, biraz daha yakın göründüler bu yarışta.
initial-D
25-08-2014, 12:45
Çarpışmada Rosberg hatalı evet ama bunu kasti yaptığını düşünmüyordum. Yarış sonrası takım toplantısında Rosberg bilerek çarptığını söylemiş. Garip gerçekten. Hamilton'a yazık oldu. Kuruda çok hızlı da değildi Mercedesler. Redbull getirdiği paket ile gerçketen şaşırtmıştı. Ama işe yaradı. Düzlükte gerçekten çok hızlıydılar. Bunun yanında Vettel ve Alonso'nun neden o kadar geride kaldığını anlayabilmiş değilim. 5 sn cezası almıştı Alonso tamam ancak Vettel neden o kadar geriye düştü Ricciardo nasıl o kadar sıra kazandı anlayamadım. Ricciardo da çok istikrarlı pilot neredyese hiç hata yapmıyor. Gerçekten hak ederek aldı birinciliklerini. Tebrik ederim. Vettel de iyi mücadele etti. Alonso Magnussen kapışması da zevkliydi. Evet Magnussen pist dışına attı Alonso'yu ama ceza yerine kınamada verilebilirdi bence. Sonuçta güzel bir yarıştı ben izlerken keyif aldım. Bundan sonra iş Mercedes yönetimi ve pilotlara kalmış görünüyor. Ferrari ve Redbull'un da geliştiğini gördük, biraz daha yakın göründüler bu yarışta.
rosbergin kabul ettiği yok dedi takım,rosbergde sonrasında kaza hamiltonun suçu dedi.kabullenme falan yok
vettel deyip durmayın yahu beş para etmez bir adam olduğu ortadaydı ama şampiyonluklar bunu örtüyordu biraz.diğerlerinden 2 saniye hızlı olmayan bir otomobille yarış kazanamayack biri olduğu da belliydi,nitekim böylede devam ediyor.monzayı kazanamazsa bidahada yarış kazanamaz bu sene bence.kapasite yok
rosbergin kabul ettiği yok dedi takım,rosbergde sonrasında kaza hamiltonun suçu dedi.kabullenme falan yok
vettel deyip durmayın yahu beş para etmez bir adam olduğu ortadaydı ama şampiyonluklar bunu örtüyordu biraz.diğerlerinden 2 saniye hızlı olmayan bir otomobille yarış kazanamayack biri olduğu da belliydi,nitekim böylede devam ediyor.monzayı kazanamazsa bidahada yarış kazanamaz bu sene bence.kapasite yok
Sonunda benimle aynı düşünen birine denk gelmek güzel :D
Kazandığı şampiyonluklar (2012 hariç) hiç kafa tutan birisi olmadı.
ufuksaracci
25-08-2014, 13:14
initial-d ( kusura bakma adını bilmiyorum ) Vettel düşüncene sonuna kadar katılıyorum ki Ric bunun ispatı oldu. Redbull herşeyi Vet üzerine oynarken Ric'in aradan çıkması farkı ortaya koyuyor. Vet'in bu güne kadar cidden zevk verdiği hiç bir yarış yok bana kalırsa.
Geçen sene Vet'in arabaya Bianchi'yi de oturtsaydı Redbull yine başarılı olacaktı.
ufuksaracci
25-08-2014, 13:15
Vettel'in benim gözümde Ken Block'tan farkı yok.
Canselmo
25-08-2014, 13:26
vettelin ardarda şampiyonlugun tek ana sebebi aracının uyumu dayanıklılıgı ve hızıydı bu sene vetteli gördük işte :D tıraş
Bence Ricciardo'da yetenek ve cesaret var. Adını F1 Tarihine yazacak biri. Onun yanında Vettel ne kadar boş gözüktüğü bu sezon belli oldu..
Vettel ve Ricciardo adına olumlu olumsuz şeyler olsada yarış genel anlamda çok sıkıcı geldi bana. Adam akıllı atak yoktu desem yoktu son bölüm hariç
Vay be Vettel nasıl bir başarı sağlamış ise herkes içinde ki kini dökmüş sonunda. :) Vettel'ci değildim hatta çok eleştirdiğimde olmuştur ama bu kadar kolay harcandığını gördükçe adamı savunurken buluyorum kendimi. Her sene şampiyon olacak filan mı sanıyordunuz? Daha ne yapsın? 4 şampiyonluk? Gayette ders verir nitelikte mücadele ediyor. Ricciardo'dan geride şuanda evet bunu bende görebiliyorum. :) O zaman Hamilton da iyi bir pilot değil Rosberg'in gerisinde. ;) Sadece parmak çocuk diye lakap takıp sevmediğiniz birini bu kadar küçümsemek hele ki başarıları ortada olan birini garip geliyor. Sanki şampiyon olan pilotlar en hızlı 5. takımı alıp da şampiyon yapmış falan filan. Sevmeyin ama saygınız olsun biraz da. Neredeyse yanınızda dursa döveceksiniz adamı. MS geri döndüğün de ( ki bence hata yapmıştı devrini yaşamış, F1'in kralı olmuş gerek yoktu dönmesine) Rosberg geçmişti MS'i bu nedir o zaman? Ha yaşlandı reflexleri azaldı falan değil mi? Vettel kariyerinin geri kalanında da şampiyonluklar alacaktır en azından yakının da olacaktır. 4 şampiyonlukta evinin köşesinde duracaktır bu kadar basit. :)
Yarisin tekrarini veren web sitesi var mi? Malesef bulamiyorum...
ufuksaracci
25-08-2014, 22:16
@bason bana bir tane akıllarda kalan Vettel yarışı söyleyebilir misin ?
Şampiyon olduğu senelerde de fikrim aynıydı . Redbull Vettel'i yarattı, bu gridden başka bir pilotta olabilirdi. Vettel hiç bir zaman bir Alonso bir Hamilton bir Montoya vb. olamaz bana göre
Cok tesekkur ederim Y.Emre,makbule gecti.
Sesimi duydugun icin sevindim...
ghibli06
26-08-2014, 00:02
@bason bana bir tane akıllarda kalan Vettel yarışı söyleyebilir misin ?
Şampiyon olduğu senelerde de fikrim aynıydı . Redbull Vettel'i yarattı, bu gridden başka bir pilotta olabilirdi. Vettel hiç bir zaman bir Alonso bir Hamilton bir Montoya vb. olamaz bana göre
eskiler onun Sauber BMW yıllarını hatırlar mı? bence hatırlamaz, gelecek vaadeden bir pilottu çok gençti, 19 yaşındaydı... gerekli ilerlemeyi göstersin diye toro rosso ya yollandı... kariyerinin hiç bir döneminde silik bir pilot olmadı, toro rossoda bile... herkes diyor ki o arabayla şampiyon olmak kolaydı, buna ben de katılıyorum, herşeyi onların lehine düzenleyen yönetimi de unutmayın... RedBull o arabayla Vettelin daha gelişmesi gereken bir çok yeteneğini köreltti, rekabeti unuttu, baskı altında ne yapılmalı onu bile öğrenemedi ki? BMW de zaten yedek pilottu, toro rossoda amaç yoktu, RedBullda ise araba iyiydi rakip yoktu... bu sene 'erkek' oluyor arkadaş ve de bence gelişimi bu sene daha yeni başladı... kimse Vettel'i yabana atmasın 2-3 sene sonra Ferrari nin koltuğunda göreceksiniz bu arkadaşı, belki Ferrrinin yeni Schumisi olacak...
ufuksaracci
26-08-2014, 01:07
Bmw zamanında zaten Kubika ve yanlış hatırlamıyorsam Heidfeld vardı o sene ki Kubikaya yazık oldu. Kubika'nın kazası bir nevi Vettel'in önünü açtı. Bana kalırsa Sutil ya da Perez daha yetenekli Vettel'den.
Vettel fanı değilimde arkadaşlar ne bu vettel düşmanlığı. Hiç bir kötü pilot tesadüf ve hızlı bir araçla 4 kere üst üste şampiyon olamaz. Bu yıl aracından hiç memnun değil. Ricardo daha iyi işler çıkartıyor ama bu vettelin kötü pilot olduğu anlamına gelmez. bire bir mücadeleler ne kadar iyi pilot olduğunu gösteriyor.
Bana göre rosberg Hamilton a bilerek çarptı bahreynde daha sert kapışmalarına rağmen sıfır hata ile atlatmışlardı durumu.buradada kurtarabilcek pozisyondayken yapmadı. Bence rosberg artık daha tehlikeli olucaktır.redbull düzlük sorununu vites oranlarıyla ve downforce ile biraz daha çözmüş gibi gözüküyor. Ben SPA da ve monza için ilk 5 e giremezler diye düşünürken adamlar podyuma çıktı tebrik etmek lazım. Bottas harika işler yapıyor hızlı Williams la harika atakları var gelceğin diğer şampiyon adayıda bottas bence. Ya Ferraride ya Mclaren da bi koltuk bulur kendine bu çocuk
2 tip pilot vardır. 1. Hızlı araç ile ortalığı kasıp kavuran bknz. Brawn GP Button. 2. Elinden geleni en iyi şekilde yapıp mücadele eden.
Vettel şuan 1. tip pilot. Geçtiğimiz yıllar da savunma yapmasına bile neredeyse gerek yoktu. Bu sene yerini korumak için çırpınmaya başladı ve İngiltere de Alonso ile mücadelesi buna örnekti. Bu yıl Vettel yavaş araba ile rekabetçi olmayı öğreniyor. Önümüzde ki sene de araçları en hızlı araç olmazsa o zaman Vettel'in gerçek yeteneğini görürüz diye düşünüyorum.
Rosberg aslinda acik bir mesaj veriyor Hamilton'a.Abu Dhabi da filan sert kirislarina fren e basarak geri cekilmistim ama bundan sonra cekilmem ! Sampiyona da onde olmanin avantajini kullaniyor.Bundan sonra ikilinin virajlara girislerinde HAM acaba birkez daha yaris disi kalirsam ? diye tegirdin olucak .
Vettel'in kumasinin kotu olduguna katilmiyorum bende.Kazandigi ilk zafer olsun 09 da Brawnlara kafa ilk tutan olsun.Herkesin inisleri cikislari vardir.Hakkinen de son senesinde yillarca 2. pilotlugunu yapan Coulthard a gecilmisti.
ghibli06
27-08-2014, 08:44
Rosberg aslinda acik bir mesaj veriyor Hamilton'a.Abu Dhabi da filan sert kirislarina fren e basarak geri cekilmistim ama bundan sonra cekilmem ! Sampiyona da onde olmanin avantajini kullaniyor.Bundan sonra ikilinin virajlara girislerinde HAM acaba birkez daha yaris disi kalirsam ? diye tegirdin olucak .
Vettel'in kumasinin kotu olduguna katilmiyorum bende.Kazandigi ilk zafer olsun 09 da Brawnlara kafa ilk tutan olsun.Herkesin inisleri cikislari vardir.Hakkinen de son senesinde yillarca 2. pilotlugunu yapan Coulthard a gecilmisti.
bence Hamilton'u ancak bu şekilde susturabileceğini düşündü...
initial-D
27-08-2014, 09:23
rosberg hama ilk virajda biçerim mesajı verse bile hamın geri vites yapmayacağını öğrenememiş sanırım.
kaybedecek daha fazla şeyi olan ros çünkü.ham sezon sonunda gidecek nasılsa.
Güncelleme; Hamilton'un sözleşme güncellemesi askıya alındı. Şimdi Hamilton ne yapıcak. Benim tahminim yine o hırçınlığını yapıp Rosberg ile sataşıcak ve şampiyonluk yolunda Rosberg'i yarış dışı etmeye kadar gidicek.
initial-D
28-08-2014, 22:35
demekki aynı f1 i seyretmiyoruz,önceki yarışlar neyse bundan sonrada o olacak.
takımda kalmayacağı kaç aydır belli birşey çünkü.ona rağmen sonunculuktan gelip rosbergi geçiyor,ona rağmen sezon sonuna kadar motorlarını koruyup değişim sonrası ceza almak istemiyor
hele birde şampiyon olup giderse daha çok sevineceğim,4 elle şampiyon yapmaya çalıştıkları pilot kalsın ellerinde.
ufuksaracci
28-08-2014, 23:37
Ham gidip Ferrari'nin koltuğuna oturmasın . Alonso ve ikisi çok iyi olur.
Mutlu Değerli
29-08-2014, 21:20
SPA bence F1in en mükemmel pisti. Her virajı olağanüstü. 1. viraj sonrası başlayan uzun düzlük, sonunda efsane atak ve savunmaları izlememize güzel bir neden :)
F1 oynarken bile o viraja geldigimde muhakkak önüme birisini alır rampadan tırmandıktan sonra rüzgar yapa yapa 320leri vurup sollarım, bunu yapmayı seviyorum :D :D kimbilir gerçek araçların içinde ne kadarda heyecanlı oluyordurrr
demekki aynı f1 i seyretmiyoruz,önceki yarışlar neyse bundan sonrada o olacak.
takımda kalmayacağı kaç aydır belli birşey çünkü.ona rağmen sonunculuktan gelip rosbergi geçiyor,ona rağmen sezon sonuna kadar motorlarını koruyup değişim sonrası ceza almak istemiyor
hele birde şampiyon olup giderse daha çok sevineceğim,4 elle şampiyon yapmaya çalıştıkları pilot kalsın ellerinde.
Aynı F1'i izliyor farklı yorumlar yapıyoruz. Mercedes bugün açıklama yaptı. Pilotlar artık özgür yarışmakta diye. Takım emri gelmeden birbirleri ile yarışabilicekler. Sizce böyle bir açıklamadan sonra bizim agresif, hırçın çocuk Hamilton ne veya neler yapar?
SPA'da motor'u saklıyalım demesi çetin mücadalesin de teknik bir sebepten ceza alıp geri düşmemek için. Monza da sanırım benim iddiam biraz kanıtlanır. Hamilton daha sert savunma daha agresif atak ile Rosberg'e SPA'yı ödetmek isticektir. 8 gün 14 saat 33 dk. sonra ki yarış bize çok daha iyi bilgiler vericektir. Eğer sizin dediğini gibi çıkarsa ben de ütopik sayılabilicek fikirler üretmeyi bırakacağım. :)
ghibli06
30-08-2014, 07:25
o buna çarpar mı? diğeri agresif olur mu? ötekisi takıma söver mi? diye uzayıp giden tartışmalar 'yeni nesil Formula1'in gerçekleri... tartışacak başka ne var? bunlar da olmasa iyice ratingi düşecek...
Moody's formula 1 in izlenilirliğinin %34 oranında düştüğünü, bunun da kredibiliteyi ciddi oranda etkileyeceğini açıkladı geçenlerde Forbes dergisinde... 2001 de 1:52 lerde dönülen pist şimdi 2:05 lerde dönülüp, hadi aynı zevki alın diye dayatmanın sonu hiç iyi olmayacak...
o buna çarpar mı? diğeri agresif olur mu? ötekisi takıma söver mi? diye uzayıp giden tartışmalar 'yeni nesil Formula1'in gerçekleri... tartışacak başka ne var? bunlar da olmasa iyice ratingi düşecek...
Moody's formula 1 in izlenilirliğinin %34 oranında düştüğünü, bunun da kredibiliteyi ciddi oranda etkileyeceğini açıkladı geçenlerde Forbes dergisinde... 2001 de 1:52 lerde dönülen pist şimdi 2:05 lerde dönülüp, hadi aynı zevki alın diye dayatmanın sonu hiç iyi olmayacak...
Aynen oyle.Ufak bir temas bile kac gun konusuldu.Yok takim toplandi , patronlar geldi , o ozur diledi , yok bundan sonra adil yarisma kurallari belirlendi ....
hassktrn ya ... iyice suyu cikti F1 in.
Savunma cizgi kurali filan hikaye isteyen istedigi kadar cizgiyi degistirmeli , savasin pistte biz bunu istiyoruz .
isin su yani var bide Hamilton Emrah moduna yatmasin kendisi zamaninda kasap lakabini alan suruculerden biridir , en azindan Rosberg ozur diledim aciklamasi geldi Hamilton Massa yi bicerken hicbirsey olmamis gibi gecistirmisti.
L8eYGbSALYY
https://www.youtube.com/watch?v=L8eYGbSALYY
* 51. saniye Rosberg le olan kaza durumu benzeri ve burda ikisi sampiyonluk mucadelesi filan vermiyor . Ondan sonraki olay 1:08 de belli olan resmen pist disina atma
Aynen oyle.Ufak bir temas bile kac gun konusuldu.Yok takim toplandi , patronlar geldi , o ozur diledi , yok bundan sonra adil yarisma kurallari belirlendi ....
hassktrn ya ... iyice suyu cikti F1 in.
Savunma cizgi kurali filan hikaye isteyen istedigi kadar cizgiyi degistirmeli , savasin pistte biz bunu istiyoruz .
isin su yani var bide Hamilton Emrah moduna yatmasin kendisi zamaninda kasap lakabini alan suruculerden biridir , en azindan Rosberg ozur diledim aciklamasi geldi Hamilton Massa yi bicerken hicbirsey olmamis gibi gecistirmisti.
L8eYGbSALYY
https://www.youtube.com/watch?v=L8eYGbSALYY
* 51. saniye Rosberg le olan kaza durumu benzeri ve burda ikisi sampiyonluk mucadelesi filan vermiyor . Ondan sonraki olay 1:08 de belli olan resmen pist disina atma
Motor seslerini özlemişim. :)
Eskiden düzlüklerde hava koridoru için 2 manevra hakkı vardı şimdi o da yok. İzleyici çekmek için daha büyük jantlar, alt tabakadan alev çıkarmaya çalışmalar, kızaran fren diski için çalışıyolar. Sanki biz bunları istiyoruz. Tabir-i caizse dişe diş kana kan mücadele istiyoruz. Trulli treni istiyoruz.
Aslında arkadaşlar bu sezon dişe diş kana kan bi mücadele olmasada ciddi mücadeleler var yarışlarda son turlarda özellikle. bu sezon geçen sezona göre daha zevkli kesinlikle. Bizim tek sıkıntımız motor sesleri yada genel izleyici için tek sorun bu. İşin teknik kısmıylada ilgilenen arkadaşlar için belki araçlardaki değişiklikler vs zevksiz olabilir ama diğer taraftan sizinle aynı fikirde değilim. Bu sezon dediğim gibi gayet zevkli. Macaristan gp takvimin en sıkıcı pistidir belki ama bu sene bile çok çok keyif vericiydi.