Orijinalini görmek için tıklayınız : Dizel Partikül Filtresi Sorunu Hakkında Yardım
Arkadaşlar patronumda 1.6D volvo v50 var. 145binde arac alındıgı günden beri servis bakımlı ve taşıtmatik var.
arac 2 gün önce arıza verdi 3000dv geçmiyor. partikül fitresi tıkanmış.
servis değişimi için dünya para istiyor.
bunu anadolu yakasında arıza lambası vs yakmadan iptal ettirebileceğimiz veya temizletebileceğimiz bir yer varmı?
sanırım focuslarda aynı motor kullanıyor. bu arada ilk tercih temizletmekten yana kmyasal sıvılarla vs yapılabiliyormus galiba bu konuda bilgilerinize ihtiyacım var.
TegB20VTec
01-08-2014, 17:44
söküp basınçlı suyla yıkayıp kurutun, bu kurtarmazsa geçmiş olsun
söküp basınçlı suyla yıkayıp kurutun, bu kurtarmazsa geçmiş olsun
upssss naptın abi :D
kimyasallar vs ne kadar ıse yarar ama bence en iyisi sökmek
söktükten sonra dp 400 desen
arıza ısıgı yaktıktan sonra sadece beyinden dpf iptalinede bi 200 cekseler 600 tl gibi bir masraf olur :)
hiç temizlik yaptırtmadım direk söktüm
yerıne taktıgımda pırıl pırıldı.
şöylede bir olay var 3dd sabit
3ncü viteste hiç fren yapmadan atıyorum 90-100 km gidince temizleniyor diye birşeylerde vardı araçtan araca değişiyordur belki :)
Dejenerasyon yapması lazım aracın :)
ddf iptali için 1250tl fiyat aldım açıkcası çok ucuk bir rakam
muadil birsey takılabilir mi uydurulsada olur :D
Mehmetmert
01-08-2014, 20:26
Daha tdci'da yazilimla DPFyi tam iptal edemiyorlar diye biliyorum. DPF yazilimi yok yani daha.
600 700 liraya temizleyenler var, sansinizi deneyebilirsiniz. ..
byspeedman
02-08-2014, 10:41
Tunap temizleme kiti ile iyi bir usta sorununu cozecektir sakin iptal yada basincli su denem derim bu konuda iyi tecrubelerim var renocu olarak����
referanslı bir yerden sök tak işçilik dahil 750tl fiyat aldım. %98 oranında temizliyorlarmıs özel bir şekilde.
yarın durumu anlatıcam bakalım neye karar vericekler.
başlı basına lanet birşey bu dpf :D
Boldenon
03-08-2014, 10:35
referanslı bir yerden sök tak işçilik dahil 750tl fiyat aldım. %98 oranında temizliyorlarmıs özel bir şekilde.
yarın durumu anlatıcam bakalım neye karar vericekler.
başlı basına lanet birşey bu dpf :D
aynen öyle. aracım 1800 km deyken daha söküp koydum kenara.
Nightfish
03-08-2014, 10:53
Aynı sorun bizim 2011 S40'ımızda da vardı. DPF'yi 3 kere temizlettik çözülmedi. DPF'nin sensörünü kabloya bağlayan bir soket var, orada çok sık sıkıntı yaşanıyormuş. Sensörü temizletip soketi yeniledik bi daha sorun yaşamadık.
Aynı sorun bizim 2011 S40'ımızda da vardı. DPF'yi 3 kere temizlettik çözülmedi. DPF'nin sensörünü kabloya bağlayan bir soket var, orada çok sık sıkıntı yaşanıyormuş. Sensörü temizletip soketi yeniledik bi daha sorun yaşamadık.
bak guzel bir bilgi bunu kontrol edelim ilkten buraya bir bakılsın tesekkur ederım
darkmoon
03-08-2014, 11:15
dpf tıkanmışsa çıkartıp suni rejenerasyon yapıyorlar.. temizliyorlar içini .. en son 200-300 tl gibi bir şeydi ..
Nightfish
03-08-2014, 11:29
Bu arada biz sıkıntı yaşadığımızda Dr Ecu'ya gitmiştik, yazılım da yaptıralım diye düşünüyorduk araca. DPF sökülmesi + yazılımsal iptali + Dr Ecu yazılıma 900 mü ne demişlerdi. Siz biraz uçuk fiyatlar almışsınız.
Dr. ECU uygun mus bu durumda acıkcası bende hakkı odur diye düşünüyorum.
Krom olcak sekilde iptal fiyatını ve temizlemeyi MEGA Chipsten aldım ben