PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Değer Kaybı Davası

207_TR
01-08-2014, 21:33
Arkadaşlar merhaba

İzmir Çeşme de 3 araç zincirleme kaza yaşadık. Ben ışıklardayken arkadaki durmadı bana çarptı bende öndeki araca :)

Araç serviste onarımda.

Tabi tahmini 10-15 arası hasar kaydı çıkacak.

Arkadan çarpan kişiye değer kaybı davası açmayı düşünüyorum ama dava hakkında fazla bilgim yok.

Değer kaybı davasında hasar kaydı kadar mı dava açılır yoksa piyasa araştırması yapıp değer kaybı kadar mı dava açılır ?

Bu tür davaların kazanılma kaybedilme riski nedir.

Bilgilerinizi rica ederim.

B.Koçer
01-08-2014, 21:35
aracta daha once kaza varmı hasar kaydı vs bulunuyormu

aracınızın değeri ne peki

15 lira cıkıcaksa az daha zorlayıp perte cıkarmaya yonelın derim

207_TR
01-08-2014, 21:45
Araç 2013 ford fiesta titanium X Paket 1.6 105 hp powershift-elektrik kırmızısı.
Aracın hasarsız emsalleri 40.000 TL den başlıyor 2.el sitelerinde.

Daha önce herhangi bir hasarı ve hasar kaydı yok.

Şuan ki durumda 12.000TL civarı hasarı ama onarım bitmiş durumda değil.
Ön kaput değişti,bagaj değişti,arka tampon değişti. Radyatör sağlam fakat radyatörün plastik muhafazası değişiyor kırılmış. Yedek lastiğin bulunduğu bagaj altı bölmesi yamulmuştu onarıldı. Küçük küçük parçalarda değişiyor.

207_TR
01-08-2014, 21:47
2014 model fiyatı 53.000 TL

onursumer
01-08-2014, 22:03
net bilgim yok

hasarısz halde 40 a satarken şuan 34 ediyorsa 6 bintl lik dava kabul edilir fazlası birazda saçma olur gibi geldi

ham
01-08-2014, 22:05
ben de düşünmüştüm değer kaybı davası açmayı ancak benim aracımda ki hasar bu kadar fazla olmadığı için vazgeçmiştim. Ben sonuç alacağınızı düşünüyorum ve yerinizde olsam kesinlikle açardım

207_TR
01-08-2014, 22:16
Araştırmalarıma göre davalı taraf araç sürücüsü,ruhsat sahibi ve zorunlu trafik sigortasına bağlı sigorta firması olmalıymış.

Bana çarpan araç kiralık şirket aracıydı.

Biraz uğraşacağız gibi ama önce tramer raporunun sonuçlanıp aracın tamamen onarılması gerekiyor.

hakan308
01-08-2014, 23:53
merhabalar avukatim dava konusunda yardimci olabilirim ozel mesaj atarsaniz

Sinan
02-08-2014, 06:04
ne gerek? kaza sonucta adı ustunde. e o zaman herkes kaza yapsın deger kaybı davası acsın karsı tarafa. sacma ve yazık gunah.

Burak Mehmet
02-08-2014, 07:21
Merhaba,
Değer kaybı için aracın hasarlısının ve hasarsızının piyasada nekadar ettiği bilirkişi ( bu konuda Türkiye mahkemelerince sigorta eksperleri bilirkişi tayin edilmiştir.)tarafından belirlenir ve bu konuda karşı tarafa dava açabilirsin.Trafik sigortalarındaki hukuki koruma
klozu bu tip davalarda talep karşılamak içindir.
0312 285 35 76 Mustafa bey ile görüşüp rapor hazırlatabilirsiniz... Daha sonra bu raporla mahkemeye başvurup karşı tarafın trafik sigortasından zararınızı karşılatabilirsiniz.
Geçmiş olsun...

c20let
02-08-2014, 07:24
ne gerek? kaza sonucta adı ustunde. e o zaman herkes kaza yapsın deger kaybı davası acsın karsı tarafa. sacma ve yazık gunah.

Aynı fikirdeyim. Kaza yani sonuçta. İsteyerek yapılmadı.

Burak Mehmet
02-08-2014, 07:35

Sigorta adı üstünde... Sigorta şirketleri o yüzden var tabiki görülen zararı karşılayacak. adamların işide taahhütüde o...

MDeniz
02-08-2014, 08:13

öküz gibi çarpan kişinin aracının değerini alt üst etmesi günah değil de çarpan hayvana dava açmak mı günah güldürmeyin yahu adamın arabası haşat olmuş siz günahtan bahsediyorsunuz pok mu vardı o kadar hızlı vurmuş onu sorgulayın önce

MuratGürakan
02-08-2014, 08:18
Eşimin Juke 'u sıfır hatalıydı ve arkadan çarptılar. 4500 tl hasar çıktı. SAdece arka bagaj kapağı ve tampon boyandı hepsi bu.
Bende araştırdım ve durumu özetleyim.

Sadece bu işi kovalayan avukatlar var. Hata karşıda olduğu müddetçe kazanma olasılığı %100. Örneğin bize 5000 tl %100 gelecekmiş ancak hemen olmuyor. Sigorta şirketleri hemen ödemiyor önce ihbar çekiliyor sonra ödemezse dava açılıyor. Buda 4 5 ayı buluyor. Sonuç garanti olarak kazanmayla sonuçlanıyor. Hatta avukatlar hiç para istemedi bizden. KAzanırsakki kazanıcaz %25 i benim dedi bende eywallah dedim.

Dİpnot : Davayı kişiye değil, kişinin zorunlu trafik sigortasına açıyorlar. Kişinin haberi bile olmuyor. Yani acımayım açın davanızı :D

DOHC
02-08-2014, 09:24

Sigorta sadece araç onarım bedelini veriyor ama sen satarken araç kazalı-değişenli olduğu için muadilden ucuza gidiyor. Neresi saçma-günah?
Ben aracımı 4-5 milyar ucuza satabilecek hale getiriliyorsam başkası tarafından, beni bu duruma getiren parasını verecek, bu kadar basit.......

DOHC
02-08-2014, 09:26
Sigorta sadece araç onarım bedelini veriyor ama sen satarken araç kazalı-değişenli olduğu için muadilden ucuza gidiyor. Neresi saçma-günah?
Ben aracımı 4-5 milyar ucuza satabilecek hale getiriliyorsam başkası tarafından, beni bu duruma getiren parasını verecek, bu kadar basit.......

Edit: Keşke kaskolara böyle madde girse, kasko otomatikman böyle bir para ödese suçsuz tarafa ve müşterisine rücü etse. Herkes daha dikkatli sürer bu durumda.....

Burak Mehmet
02-08-2014, 09:26
Eşimin Juke 'u sıfır hatalıydı ve arkadan çarptılar. 4500 tl hasar çıktı. SAdece arka bagaj kapağı ve tampon boyandı hepsi bu.
Bende araştırdım ve durumu özetleyim.

Sadece bu işi kovalayan avukatlar var. Hata karşıda olduğu müddetçe kazanma olasılığı %100. Örneğin bize 5000 tl %100 gelecekmiş ancak hemen olmuyor. Sigorta şirketleri hemen ödemiyor önce ihbar çekiliyor sonra ödemezse dava açılıyor. Buda 4 5 ayı buluyor. Sonuç garanti olarak kazanmayla sonuçlanıyor. Hatta avukatlar hiç para istemedi bizden. KAzanırsakki kazanıcaz %25 i benim dedi bende eywallah dedim.

Dİpnot : Davayı kişiye değil, kişinin zorunlu trafik sigortasına açıyorlar. Kişinin haberi bile olmuyor. Yani acımayım açın davanızı :D

bitti gitti bunun nesi günah anlamadım.. sigorta şirkeni dolandırmıyoruz hakkını yemiyoruz..
Mali mesuliyet demek benimle kusurumu paylaşıyor demek. Ben kusurluysam o poliçede o riskide satın almışsam ödemeli bu parayı..

207_TR
02-08-2014, 09:30
Neden dava açıyorsun diyenlerin aracı boyle bir hasara maruz kalmadı galiba.

arkadan çarpan kişi hiç frene basmadan çarptı. O yüzden hasar büyük. Frene bassa arabası duramasa anlarım.

Zaten ışıklarda 50 araba bekliyor. Neden yavaş gelmiyorsun.

Benim aracım hasarsızken büyük bir hasar oldu.

Önümüzdeki yil degisgirecektim. Şimdi değeri düştü ve daha yavaş satılacak.

c20let
02-08-2014, 09:41
bitti gitti bunun nesi günah anlamadım.. sigorta şirkeni dolandırmıyoruz hakkını yemiyoruz..
Mali mesuliyet demek benimle kusurumu paylaşıyor demek. Ben kusurluysam o poliçede o riskide satın almışsam ödemeli bu parayı..

Kişiye açılıyor diye biliyordum. :D Şirketlerse acımaya gerek yok abi haklısın.

MuratGürakan
02-08-2014, 13:39

Olayın benle ne alakası var çözemedim :D Benden alıntı yapmışsınız. Yanlışlık oldu sanıyorum.

Zorunlu trafik sigortası bu sebeple yapılıyor. Kasko ilede alakası yok direk trafik sigortasından alınıyor dedi benim işle ilgilenenler.

Burak Mehmet
02-08-2014, 13:48
Olayın benle ne alakası var çözemedim :D Benden alıntı yapmışsınız. Yanlışlık oldu sanıyorum.

Zorunlu trafik sigortası bu sebeple yapılıyor. Kasko ilede alakası yok direk trafik sigortasından alınıyor dedi benim işle ilgilenenler.

:D bitti gitti yi sizin yaptığınız şey için söylemiştim. dosğrusunu yapmışsınız manasında :D

MuratGürakan
02-08-2014, 13:55
:D bitti gitti yi sizin yaptığınız şey için söylemiştim. dosğrusunu yapmışsınız manasında :D

Teşekkür ediyorum o halde :icon_tup:

Bu arada bu yola başvuracak arkadaşlara birde şu bilgiyi vereyim. Dava açılıp sonlanana kadar kısaca paranızı alana kadar aracınızı satamıyorsunuz. 4-5 ay süre verdiler bana dava sonlanması için.

Sinan
03-08-2014, 12:26
actınmı davanı :) umarım kazanırsın

atituti
03-08-2014, 13:23
Bunada günah dendi ya pes. Ulan adam hayvan gibi gelip duramayip arabayi darma duman ediyo sakin sakin dursunmu bu arkadaş ? Dikkatli gitseydide vurmasaydi.bu durumlarda sakin kalmaya karşiyim ya dava açin yada kaza aninda inip agzini yuzunu dagitin en guzeli ki yavas yavas azalsin bu nesil baskalari zarar gormesin akillansin.

Frid
03-08-2014, 13:28
değer kaybı ödemesinden sonra, çarpan kişi yada aracın bir sonra ki sigorta poliçe fiyatı tavan yapar herhalde :D buda daha kuralcı dikkatli kullanımın getirisi olur.

205-01
03-08-2014, 13:34
Arac kazalarnda aracinizn deger kaybını belirlemek icin tespit davası acıyorsunuz tespitte değer kaybı ve yattığı günün tespiti istiyosunuz , daha sonrada carpan kisiye tekrardan bir dava acıyorsunuz onceki acılan tespit davasını delil olarak gosteriyosunuz bu sekilde bir surec aslnda uzun birazda tuzlu ama cok aşırı bir maddi kayp varsa muhakkak yaplması lazm bnce ama avukat parasını ister tabikide...

MuratGürakan
03-08-2014, 13:51
Tamamen yanlış biliniyor. Bu işi kovalayan avukatlar var. Ben sadece aradım ve vekalet verdim hepsi bu. Parada almadı. Sadece kazanırsam, ne kadar kazandıysam %25 i dedi. Yani tuzlu olduğu yada uğraşıldığı yok. Onlar kendisi değer tespiti yapıp ihbar çekiyor 15 gün içinde ödemezse sigorta dava açıyor. Oda 4 5 ay sürüyürmuş.

Akın Sarıkaya
03-08-2014, 14:50
dava kazayı yapan kişiye değil, sigorta şirketine açılıyor, bunun yazığı günahı yok. yanlış hatırlamıyorsam en geç 4 ay içinde sonuçlanıyor dava.

EEE
03-08-2014, 14:59
Bana ulas 3-4 ay gibi bir sürede bu tip deger kaybı hasar larını neticelendiriyorum.
0532 255 64 35 Ender

0zan
03-08-2014, 23:24
Değer kaybı için açılacak dava sigorta şirketine açılmıyor rica ederim yanlış bilgi vermeyin.

Değer kaybı zararı sigorta altına alınmış bir zarar değildir. Sigorta altına alınan zarar; aracın kullanımında, görünümünde, tekniğinde oluşan aksaklık ve arızalardan ibarettir.

Hal böyle olunca da; değer kaybı talebinizi içeren davanızı karşı tarafın araç sahibi ve sürücüsüne açabilirsiniz.

Tespit davası açmak zorunda değilsiniz. Direkt olarak belirsiz alacak davası açabilirsiniz.

Ne var ki; ödeyeceğiniz avukatlık ücreti ve mahkeme masrafları alacağınız tazminattan daha yüksek olacaktır.

Takdir sizin :)

brky33
03-08-2014, 23:55
Neden dava açıyorsun diyenlerin aracı boyle bir hasara maruz kalmadı galiba.

arkadan çarpan kişi hiç frene basmadan çarptı. O yüzden hasar büyük. Frene bassa arabası duramasa anlarım.

Zaten ışıklarda 50 araba bekliyor. Neden yavaş gelmiyorsun.

Benim aracım hasarsızken büyük bir hasar oldu.

Önümüzdeki yil degisgirecektim. Şimdi değeri düştü ve daha yavaş satılacak.

Hocam öncelikle çok geçmiş olsun. Umarım en kısa sürede zararınız karşılanır.

Bu arada attığınız adımlardan bizleride haberdar ederseniz sevinirim :)
Allah korusun, kaza bela kimsenin başına gelmesin ama bizde öğrenelim prosedürü :)

Burak Mehmet
04-08-2014, 07:21
Değer kaybı için açılacak dava sigorta şirketine açılmıyor rica ederim yanlış bilgi vermeyin.

Değer kaybı zararı sigorta altına alınmış bir zarar değildir. Sigorta altına alınan zarar; aracın kullanımında, görünümünde, tekniğinde oluşan aksaklık ve arızalardan ibarettir.

Hal böyle olunca da; değer kaybı talebinizi içeren davanızı karşı tarafın araç sahibi ve sürücüsüne açabilirsiniz.

Tespit davası açmak zorunda değilsiniz. Direkt olarak belirsiz alacak davası açabilirsiniz.

Ne var ki; ödeyeceğiniz avukatlık ücreti ve mahkeme masrafları alacağınız tazminattan daha yüksek olacaktır.

Merhaba,
Yazdıklarınızın tespit davası kısmındaki bilgiler hariç gerikalanı tamamen yanlış.Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık genem Müdürlüğünün 23.09.2010 tarihinde yayınladığı sektör duyurusunda ilgili durumun kanundaki yeri belirtilmiştir.

EEE
04-08-2014, 07:33

Sen ne is yapiyorsunda açılmıyor diyebiliyorsun yanlış bilgiyi sen veriyorsun

Kadyr
04-08-2014, 07:43
Ender bey numaranızı kaydetttım musayıt bır zamanınızda sıze baska bır konu ıcın danısacagım avukatsınız sanırım. bu arada arkadasa gecmıs olsun

EEE
04-08-2014, 09:06
Ender bey numaranızı kaydetttım musayıt bır zamanınızda sıze baska bır konu ıcın danısacagım avukatsınız sanırım. bu arada arkadasa gecmıs olsun

Ne zaman istersen forumun nöbetçi avukatıyım

EEE
04-08-2014, 09:07
Değer Kaybı ve sigorta uyuşmazlıkları konusunda uzman olarak çalışıyorum aynı zamanda Bilirkişilikte yapıyor o sebeple sıkıntısı olan arkadaşlar çekinmeden ulaşabilir

rebeloghy
04-08-2014, 09:16
Arkadan öküz gibi duran araca gelip çarpıyorsa o araçtaki değer kaybını karşılaması en doğal yaptırım olur neresinde günah var ? Arabayı alan uyuşturucu satarak mı alıyor , para verip araba alıyorsun takip mesafesi lafını dahi duymadan yola çıkmış biri gelsin vursun senin nokta hatasız aracın değişenli önden arkadan boyalı olsun ne güzel :)

Açın davayı , bizim aracımızla komşumuz kaza yaptı. Karşı taraf davayı komşumuza açtı , değer kaybı için ; komşumuz sürdüğü için kendisinden aldılar istekleri tutarı..

fatiii
04-08-2014, 09:17
bu parayı benim bildiğimde sigortadan değilde şahıstan talep ediyolar çünkü bizim doğukanında başına geldi bu durum arabasında kasko olmasına rağmen kendi cebinden ödedi.

burakcan
04-08-2014, 09:31
Arkadan öküz gibi duran araca gelip çarpıyorsa o araçtaki değer kaybını karşılaması en doğal yaptırım olur neresinde günah var ? Arabayı alan uyuşturucu satarak mı alıyor , para verip araba alıyorsun takip mesafesi lafını dahi duymadan yola çıkmış biri gelsin vursun senin nokta hatasız aracın değişenli önden arkadan boyalı olsun ne güzel :)

Açın davayı , bizim aracımızla komşumuz kaza yaptı. Karşı taraf davayı komşumuza açtı , değer kaybı için ; komşumuz sürdüğü için kendisinden aldılar istekleri tutarı..

Lutfen kullandiginiz ifadelere dikkat edin benim babamda duran araca carpmak neticesiyle maddi hasarli trafik kazasi yapti simdi babam okuz mu oluyor araban cok kiymetliyse al evine cikar bisey olmasin burda da insanin canini sikmayin

rebeloghy
04-08-2014, 09:44
Lutfen kullandiginiz ifadelere dikkat edin benim babamda duran araca carpmak neticesiyle maddi hasarli trafik kazasi yapti simdi babam okuz mu oluyor araban cok kiymetliyse al evine cikar bisey olmasin burda da insanin canini sikmayin

İyi de güzel abim babanızın kazasının konusu mu bu niye alınganlık ?

Kiralık şirket aracıyla çarpanın nasıl ve neden çarptığı belli , o yüzden de her hakareti hak ediyorlar.

Ben de kırmızıda duran araca çarptım , yanımdaki sıkıştırınca kaçmam gerekti başkasına çarptım. Aracında hasar olsa bana dava açmak her türlü hakkıydı, paşa paşa öderdim. Duran araca çarpıyorum neticede değil mi ?

Konu bişey olmasın aman arabama dokunmayın değil , dokun tabii ki. Sadece bana verdiğin zararı ödemek bu kadar garip karşılanmasın, olay bu yani.

Sen çarpmasan o araç 45 bin liraya satılacaksa , sen çarptıktan sonra 40 liraya müşteri bulunabiliyorsa bu farkı kim ödemeli ?

Berkan
04-08-2014, 09:49
ben bukadar olamıyorum galiba 2-3 lira ucuza satılcak diye adı üstünde "kaza" için dava acmak. Allah korusun yarın birgün basınıza gelir duramaz edemessiniz buseferde dava açtılar bana diye konu acılır.

:icon_tup:

sizin babanızda karayollarına yada kullandıgınız araba markası neyse ona acsın ozmn . bu nasıl asfalt yada fren sistemi durmuyor yada beceremioyuz diye.

HaKo
04-08-2014, 09:51
Daha geçenlerde sigorta acentesi sahibi bi abimle aynı muhabbeti yaptık , bu davalar açılabiliniyor ve eğer gerçekten haklıysanız %100 garantili dava lehinize sonuçlanıyor.

Şahsen ben de bu tarz bir durumla karşılaşırsam ( Allah hepimizden uzak tutsun) direk açarım davayı niye günah olacak mış ? Adam gelecek benim kazasız boyasız arabama arkadan binderecek benim ne günahım var o arabadan bi ton zarar edicem ?

Emre Akçay
04-08-2014, 09:55
Önce aracınıza değer tespiti yaptırmanız lazım. Bilirkişi inceleyecek, daha önceden boyası kazası var mı bakacak. Daha sonra rapor sunacak. Bu rapordan sonra maddi değere göre hukuk mahkemelerinde dava açılacak. Takip isteyen ve uzun süren bir iş. Hiçbir dava da %100 kazanılacak diye birşey yok ayrıca.

Arenimo
04-08-2014, 10:20
2 seneye yakındır davam sürüyor ben fırsatçılık görüyorum kusura bakmayın
adamın 5 adet trameri var 2008 meganeına arkadan vurdum adam 12000 tl lik tazminat açmış şirket avukatlarıda bakıyo kötü niyetli görüyorum bizim maseratinin kapısına taksici vurdu kapı değişti 35000 TL kapı bedeli adamın trafik sigortası 24000 e kadar karşıladı üstünü cebimizden verdik adama yansıtmadık olur bir gün senin tadında bir adam vurursa özel olarak ilgilenmek isterim her şeyi fırsata çevirmeyin bu konuda biraz öfkeliyim 2 yıldır anlamsız davalar avukatlar

dj_batukaan
04-08-2014, 10:41
haklıysanız bence sonuna kadar hakkınızı arayın
geçmiş tarih 2011 model daha 5 bin kmye yeni ulaşmış sıfır aracıma Aydın üni. yanında bir tane amca Range ile sag önden bir girdi arka camurluktan çıktı.. amcada sorun yok tüm masrafları vs karşıladı ama sadece tamir masrafı şuan ise aracım tüm kayıtlarda,
sag ön çamurluk - ön ve arka kapı değişimi arka çamurluk düzeltme arka tampon değişimi olarak görünüyor. anlayacağınız aracın sağ tarafı yok...

şimdi günah kime siz söyleyin yani ben böyle bir hakkımı aramadım aracımı piyasa değerine bile satamıyorum kim gelse aynı şeyi söylüyor bu aracın yarısı değişmiş anca bu kadar eder.. şimdi fırsatçı kim merak ediyorum

dj_batukaan
04-08-2014, 10:45
yani güzel ülkemin cehaletleri burada da devam ediyor.
kalkıp heryerinden darbeli bir aracın sahibi sizden değer kaybı talep ediyorsa sonuna kadar hakılısınız.. o adamı vursanız bile hak.. ama hiç bir kazası olmayan bir araç için aynı şeyler geçerli olamaz...
bu yayaları kesip soba borusuyla bangır bangır gezenle, okadar emek para harcayıp herşeyi hakkıyla yapan sadece trafikte aracı daha basık durdugu için iki kişiyide modifiyeli olarak yargılamakla aynı

PiscocuK
04-08-2014, 11:05
2005 senesinde bende zincirleme kazaya karismistim arkadan bana carpan takla atti bende onumdekine vurdum durdum.sonra ondeki benden sikayetci olmus dava acmis ozamanin parasi 700 tl odemistim araclarinin degeri dusmus...kefen paralari olsun insallah hala soylerim... amin

Tabi brnim olay farkli sucum olmadigi icin bu bedduam..ama biri gelip bana carpsa kesinlikle bu davayi acarim..acmadan da karsi tarafa soylerim mutlaka

Gunes G.
04-08-2014, 11:17
...yani güzel ülkemin cehaletleri burada da devam ediyor...

...o adamı vursanız bile hak...

Ironik.

Neyse bunu gectik, gelelim esas konuya. Dava acmanin firsatcilikla ya da ahlakla bir ilgisi yoktur, dava acmak mahkeme onunde, davali taraftan hak talebinde bulunmak demektir ve anayasal bir haktir. Zaten denildigi gibi birseyler koparmak adina acilmis bir dava ise dusecektir, o yuzden bunda bir problem yok. Ha eger dava dusmez ve davaci davayi kazanirsa anlarsiniz ki bu zaten kanun onunde davacinin hakkiymis. Bu noktada hala bir problem varsa o problem davaci ile davalinin arasinda degil davali ile kanunlar arasindadir.

dj_batukaan
04-08-2014, 12:09
Ironik.

Neyse bunu gectik, gelelim esas konuya. Dava acmanin firsatcilikla ya da ahlakla bir ilgisi yoktur, dava acmak mahkeme onunde, davali taraftan hak talebinde bulunmak demektir ve anayasal bir haktir. Zaten denildigi gibi birseyler koparmak adina acilmis bir dava ise dusecektir, o yuzden bunda bir problem yok. Ha eger dava dusmez ve davaci davayi kazanirsa anlarsiniz ki bu zaten kanun onunde davacinin hakkiymis. Bu noktada hala bir problem varsa o problem davaci ile davalinin arasinda degil davali ile kanunlar arasindadir.

ironi olan yer;
cehaletle aynı çümle icindeki adam vurmak ise, daha önceki postlarda hakkını arayan adama fırsatçı adam kandırmaca sahtekar dolandırıcı vs. olarak yazılanlara istinaden mecazen kullanılmış birşey
bunun dşında başka birşey se yazarmısın ?

0zan
04-08-2014, 12:13
Merhaba,
Yazdıklarınızın tespit davası kısmındaki bilgiler hariç gerikalanı tamamen yanlış.Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık genem Müdürlüğünün 23.09.2010 tarihinde yayınladığı sektör duyurusunda ilgili durumun kanundaki yeri belirtilmiştir.

Davayı açarsın açmasına da karşı tarafa vekalet ücreti ödersin.

İlgili konuda yargıtay kararı

T.C.
YARGITAY
17. HUKUK DAİRESİ
E. 2012/3880
K. 2012/5753
T. 7.5.2012
• MADDİ TAZMİNAT ( Değer Kaybı Zararına İlişkin Tazminat Talebi Kasko Sigortası Genel Şartları ve Poliçe Özel Şartları Uyarınca Sigortanın Teminat Kapsamında Olmadığı - Mahkemece Değer Kaybından Davalı Sigorta Şirketinin Sorumlu Tutulamayacağı )
• TEMİNAT KAPSAMINDA OLMAYAN SİGORTA ( Kasko Sigorta Poliçesi Kaynaklı Tazminat - Değer Kaybı Zararına İlişkin Tazminat Talebi Kasko Sigortası Genel Şartları ve Poliçe Özel Şartları Uyarınca Sigortanın Teminat Kapsamında Olmadığı/Değer Kaybından Davalı Sigorta Şirketinin Sorumlu Tutulamayacağı )
• DEĞER KAYBI ZARARI ( Kasko Sigortası Genel Şartları ve Poliçe Özel Şartları Uyarınca Sigortanın Teminat Kapsamında Olmadığı/Değer Kaybından Davalı Sigorta Şirketinin Sorumlu Tutulamayacağı - Kasko Sigorta Poliçesi Kaynaklı Tazminat )
818/m.107/3
6098/m.124
ÖZET : Dava, kasko sigorta poliçesinden kaynaklanan tazminat istemine ilişkindir. Davacının değer kaybı zararına ilişkin tazminat talebi, Kasko Sigortası Genel Şartları ve poliçe özel şartları uyarınca bu sigortanın teminat kapsamında olmadığı halde, mahkemece, değer kaybından davalı sigorta şirketinin sorumlu tutulması doğru görülmemiştir.
DAVA : Taraflar arasındaki tazminat davasının yapılan yargılaması sonunda; kararda yazılı nedenlerden dolayı davanın kısmen kabulune dair verilen hükmün süresi içinde davalı sigorta şirketi vekilince temyiz edilmesi üzerine dosya incelendi, gereği düşünüldü:
KARAR : Davacı vekili, müvekkili şirkete ait aracın, davalı banka ( acente ) vasıtasıyla diğer davalı adına kasko sigortası poliçesinin düzenlendiğini, meydana gelen kazada aracın hasarlandığını, başvuruya rağmen davalı sigortanın ödeme yapmadığını belirterek 18.796.75 TL hasar bedeli, 2.250.00 TL değer kaybı ve 453.25 TL tespit gideri olmak üzere toplam 21.500.00 TL'nin faiziyle birlikte davalılardan müteselsilen tahsiline karar verilmesini talep etmiştir.
Davalı T.İ. Bankası A.Ş. Genel Müdürlüğü vekili, husumet itirazında bulunarak davanın reddini savunmuştur.
Davalı sigorta şirketi vekili, poliçe prim taksitleri ödemediğinden B.K.'nun 107/3. maddesi ve poliçe özel şartları uyarınca herhangi bir mehil yada fesih ihbarına gerek kalmaksızın poliçenin hasardan önce iptal edildiğini tazminat miktarını kabul etmediklerini bildirerek davanın reddini savunmuştur.
Mahkemece, toplanan delillere ve benimsenen bilirkişi raporuna göre, davalı T. İ. Bankası A.Ş. Genel Müdürlüğü hakkındaki davanın husumetten reddine, poliçe prim peşinatı ve ilk taksiti kazadan önce ödenmekle sigortacının sorumluluğunun başladığı, kalan taksitlerin ödenmesi hususunda sigortalıya yasal ihtar yapılmadığı, sigortacının ihbarsız fesih hakkının bulunmadığı ve hasarın teminat kapsamında kaldığı anlaşılmakla davalı A. Anonim Türk Sigorta Şirketi aleyhindeki davanın kısmen kabulüne, 15.929.45 TL hasar bedeli ve 1.500.00 TL değer kaybı olmak üzere toplam 17.429.45 TL' nin faiziyle birlikte bu davalıdan tahsiline, fazla istemin reddine karar verilmiş; hüküm, davalı sigorta şirketi vekilince temyiz edilmiştir.
1-Dosya içerisindeki bilgi ve belgelere, mahkeme kararının gerekçesinde, dayanılan delillerin tartışılıp değerlendirilmesinde, özellikle, oluşa uygun olarak düzenlenen uzman bilirkişi raporunda belirtilen maddi tazminata ilişkin hesaplamanın hükme esas alınmasında bir usulsüzlük bulunmamasına göre, davalı sigorta şirketi vekilinin aşağıdaki bendin kapsamı dışında kalan sair temyiz itirazlarının reddi gerekmiştir.
2-Dava,kasko sigorta poliçesinden kaynaklanan tazminat istemine ilişkindir.

0zan
04-08-2014, 12:14
Davacının değer kaybı zararına ilişkin tazminat talebi, Kasko Sigortası Genel Şartları ve poliçe özel şartları uyarınca bu sigortanın teminat kapsamında olmadığı halde, mahkemece, 1.500.00 TL değer kaybından davalı sigorta şirketinin sorumlu tutulması doğru görülmemiştir.

SONUÇ : Yukarıda ( 1 ) nolu bentte açıklanan nedenle davalı sigorta şirketi vekilinin sair temyiz itirazlarının reddine, ( 2 ) nolu bentte açıklanan nedenle davalı sigorta şirketi vekilinin temyiz itirazlarının kabulü ile hükmün bu davalı yararına BOZULMASINA, peşin alınan harcın istek halinde temyiz eden davalıya geri verilmesine, 07.05.2012 gününde oybirliğiyle karar verildi

0zan
04-08-2014, 12:18
Sen ne is yapiyorsunda açılmıyor diyebiliyorsun yanlış bilgiyi sen veriyorsun

Ben avukatım. Sen ne iş yapıyorsun da benim bilgilerimin doğruluğunu sorgulayabiliyorsun ?

EEE
04-08-2014, 12:23
Ben avukatım. Sen ne iş yapıyorsun da benim bilgilerimin doğruluğunu sorgulayabiliyorsun ?

dostum biraz acı olacak ama bilgilerini tazele ve değer kaybını ZMSS ödemesi gerektiği yolundaki yargıtay kararlarını incele bulamazsan ben sana mail atarım
bende avukatım ama senin kadar değilim:icon_tup:

0zan
04-08-2014, 12:25
şöyle bir düzeltme yapayım,

Kazaya karışan karşı tarafın zorunlu mali mesuliyet sigortasına limiti dahilinde dava açılabilir ancak kendi kasko poliçenizin olduğu sigorta şirketine bu hususta dava açılamıyor

EEE
04-08-2014, 12:25
şöyle bir düzeltme yapayım,

Kazaya karışan karşı tarafın zorunlu mali mesuliyet sigortasına limiti dahilinde dava açılabilir ancak kendi kasko poliçenizin olduğu sigorta şirketine bu hususta dava açılamıyor

T.C.
YARGITAY
17. HUKUK DAİRESİ
E. 2009/9892
K. 2010/3124
T. 5.4.2010
• TRAFİK KAZASI NEDENİYLE ARAÇTA MEYDANA GELEN HASAR ( Davacıya Ait Aracın Tamir Süresince Çalışamaması Nedeniyle Oluşan Kazanç Kaybı Trafik Sigortası Teminatı Dışında İse de Araçta Meydana Gelen Değer Kaybı Gerçek Zarar Kalemleri Arasında Bulunduğu )
• KAZANÇ KAYBININ TAHSİLİ ( Trafik Kazası Nedeniyle Araçta Meydana Gelen Hasar - Davacıya Ait Aracın Tamir Süresince Çalışamaması Nedeniyle Oluşan Kazanç Kaybı Trafik Sigortası Teminatı Dışında İse de Araçta Meydana Gelen Değer Kaybı Gerçek Zarar Kalemleri Arasında Bulunduğu )
• DEĞER KAYBI ( Davacı Aracındaki Değer Kaybından Davalı Sigorta Şirketinin de Limit Dahilinde Sorumlu Olacağı - Davalı Sigorta Şirketince Davacının Kasko Sigortacısına Herhangi Bir Ödeme Yapılıp Yapılmadığı Araştırılıp Sonucuna Göre Bir Karar Verilmesi Gerektiği )
818/m.41
ÖZET : Dava, trafik kazası sebebiyle araçta meydana gelen değer kaybı ve kazanç kaybı istemine ilişkindir. Trafik sigortacısı, karşı araçta meydana gelen gerçek zararı limit dahilinde teminat altına almıştır. Dava konusu trafik kazası sonucunda, davacıya ait aracın tamir süresince çalışamaması sebebiyle oluşan kazanç kaybı trafik sigortası teminatı dışında ise de, araçta meydana gelen değer kaybı gerçek zarar kalemleri arasında bulunmaktadır.
Mahkemece, davacı aracındaki değer kaybından, davalı sigorta şirketinin de limit dahilinde sorumlu olacağı gözetilerek, davalı sigorta şirketince davacının kasko sigortacısına herhangi bir ödeme yapılıp yapılmadığı da araştırılıp, sonucuna göre bir karar verilmesi gerekir.
DAVA : Taraflar arasındaki tazminat davasının yapılan yargılaması sonunda; kararda yazılı nedenlerden dolayı davanın kısmen kabulüne dair verilen hükmün, süresi içinde davalı B... Tur. Taş. İnş. San. Tic. Ltd. Şti. vekilince temyiz edilmesi üzerine, dosya incelendi, gereği düşünüldü:
KARAR : Davacı vekili, müvekkiline ait, sevk ve idaresindeki ticari otobüse, davalıların malik, sürücü ve trafik sigortacısı oldukları aracın tam kusurlu çarpması sonucu hasar meydana geldiğini belirterek, kasko sigortasınca karşılanmayan 10.000.00 TL değer kaybı ve 5.000.00 TL kazanç kaybı olmak üzere toplam 15.000.00 TL'nin, kaza tarihinden itibaren işleyecek avans faiziyle birlikte davalılardan ( sigorta şirketi poliçe limitinden sorumlu olmak üzere ) müştereken ve müteselsilen tahsiline karar verilmesini talep etmiştir.
Davalı B... Tur. Taş. İnş. San. Tic. Ltd. Şti vekili, kusur oranını ve tazminat miktarını kabul etmediklerini bildirerek, davanın reddini savunmuştur. Davalı E. U., duruşmaya gelmemiş ve davaya cevap vermemiştir.
Davalı Ray Sigorta A.Ş. vekili, davacı taleplerinin poliçe teminatı dışında olduğunu bildirerek, davanın reddini savunmuştur.
Mahkemece, toplanan delillere, benimsenen bilirkişi raporuna ve kusur durumuna göre, değer kaybı ve kazanç kaybı zararı trafik sigortası teminatı kapsamında olmadığından, davalı sigorta şirketi hakkındaki davanın husumet sebebiyle reddine; davalılar B... Ltd. Şti. ve E. U. aleyhindeki davanın kısmen kabulüne, 5.000.00 TL değer kaybı ve 2.337.00 TL kazanç kaybı olmak üzere toplam 7.337.00 TL'nin, 29.8.2007 kaza tarihinden itibaren işleyecek yasal faizi ile birlikte bu davalılardan müteselsilen tahsiline, fazla istemin reddine karar verilmiş; hüküm, davalı B... Ltd. Şti. vekilince temyiz edilmiştir.
1-)Mahkemece toplanıp değerlendirilen delillere, özellikle oluşa ve dosya içeriğine uygun olarak düzenlenen uzman bilirkişi raporunda belirtilen kusur oranının ve tazminata ilişkin hesaplamanın hükme esas alınmasında bir usulsüzlük bulunmamasına göre, davalı B... Tur. Taş. İnş. San. Ltd. Şti. vekilinin aşağıdaki bendin kapsamı dışında kalan sair temyiz itirazlarının reddi gerekmiştir.
2-)Dava, trafik kazası sebebiyle araçta meydana gelen değer kaybı ve kazanç kaybı istemine ilişkindir.
Trafik sigortacısı, karşı araçta meydana gelen gerçek zararı limit dahilinde teminat altına almıştır. Dava konusu trafik kazası sonucunda, davacıya ait aracın tamir süresince çalışamaması sebebiyle oluşan kazanç kaybı trafik sigortası teminatı dışında ise de, araçta meydana gelen değer kaybı gerçek zarar kalemleri arasında bulunmaktadır.
Bu durumda mahkemece, davacı aracındaki değer kaybından, davalı sigorta şirketinin de limit dahilinde sorumlu olacağı gözetilerek, davalı sigorta şirketince davacının kasko sigortacısına herhangi bir ödeme yapılıp yapılmadığı da araştırılıp, sonucuna göre bir karar verilmesi gerekirken, yazılı şekilde hüküm kurulması doğru görülmemiştir.
SONUÇ : Yukarıda ( 1 ) numaralı bentte açıklanan nedenlerle, davalı B... Tur. Taş. İnş. San. Tic. Ltd. Şti vekilinin sair temyiz itirazlarının reddine; ( 2 ) numaralı bentte açıklanan nedenlerle, davalı B... Tur. Taş. İnş. San. Tic. Ltd. Şti vekilinin temyiz itirazlarının kabulüyle hükümün bu davalı yararına BOZULMASINA, peşin alınan harcın istenmesi halinde temyiz eden davalı B... Tur. Taş. İnş. San. Tic. Ltd. Şti'ye geri verilmesine, 5.4.2010 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
yarx

buda benden olsun

0zan
04-08-2014, 12:26
dostum biraz acı olacak ama bilgilerini tazele ve değer kaybını ZMSS ödemesi gerektiği yolundaki yargıtay kararlarını incele bulamazsan ben sana mail atarım
bende avukatım ama senin kadar değilim:icon_tup:

Yukarıda ayrımı yaptım,

Arazi işleri ile ilgileniyorum vatandaş ne kadar biliyorsa ben de okadar biliyorum :)

MatraX_07
04-08-2014, 12:30
kasko firmaları belli ücret karsılıgında karsıya değer kaybı olarak dosya açıyorlar bilgine

EEE
04-08-2014, 12:32
Yukarıda ayrımı yaptım,

Arazi işleri ile ilgileniyorum vatandaş ne kadar biliyorsa ben de okadar biliyorum :)

tamam başkan ben kütükte kayıtlı bilirkişilikte yapıyorum yardımcı olacağım birşey olursa başımla beraber

EEE
04-08-2014, 12:33
kasko firmaları belli ücret karsılıgında karsıya değer kaybı olarak dosya açıyorlar bilgine

o başka bir durumun bizim dediğimize geleni

0zan
04-08-2014, 12:42
tamam başkan ben kütükte kayıtlı bilirkişilikte yapıyorum yardımcı olacağım birşey olursa başımla beraber

Tamamdır, masraf olarak söylediklerim yanlış mı?

Değer kaybı olarak 1.800TL den fazla karara bağlandığını görmedim. İllaki fazlası vardır ancak ben görmedim.

Dava temyiz dahil 1.5, 2.5 sene sürüyor, en az 5-6 celse,

Dava değeri 2.000 TL ile hadi taş çatlasın 3.000TL arası değişir,

Avukat ne kazanacak? müvekkil ne alacak? her iki taraf için külfet,

Sıkı durun yeni bir kavram geliyor UZLAŞMA yapılır 3.000 TL alacağına 2.000 TL alırsın hemen alırsın.

blumenberg
04-08-2014, 12:47

Değer kaybı olarak 1.800TL den fazla karara bağlandığını görmedim. İllaki fazlası vardır ancak ben görmedim.

Sıkı durun yeni bir kavram geliyor UZLAŞMA yapılır 3.000 TL alacağına 2.000 TL alırsın hemen alırsın.

ben 4500 TL aldım 250 TL harcayarak, avukatım da yüzde 10 aldı artı olarak

arm
04-08-2014, 12:53
ozaman herkesin birbirine değer kaybı davası açması gerekmez miydi?

EEE
04-08-2014, 12:55

Dava tapu davalarindaki kadar masraf Olmuyor
750 tl lik bile deger kaybı dosyam var avukat bu tip ufaklarda asgari tarife civarlarinda kazanir adetli dava oluncada yeterli bence
Bu tip olaylarda ben dava açmıyorum iki kademeli islemle 30 veya 120 gun icinde elimde sonuç oluyor nasıl yaptığımı aciktan yazmiyorum ekmegimizi internette dolanip bilmislil yapanlara kaptirmamak adına

EEE
04-08-2014, 12:58

Kusursuzun kusurludan talep hakki haksiz fiilden kaynakli davalarda genel kuraldır sadece deger kaybi olarak düşünme

EEE
04-08-2014, 12:59

13000 deger kaybi aldik cayanne deger kaybi

Gunes G.
04-08-2014, 13:10
ironi olan yer;
cehaletle aynı çümle icindeki adam vurmak ise, daha önceki postlarda hakkını arayan adama fırsatçı adam kandırmaca sahtekar dolandırıcı vs. olarak yazılanlara istinaden mecazen kullanılmış birşey
bunun dşında başka birşey se yazarmısın ?

Yoo tam olarak buydu, kabul etmelisin ki binlerce baltanin kol gezdigi ulkede birinin bunu mecazen yazma ihtimali yuzde birin altinda, dogal olarak ilk bakista boyle anlasiliyor.

Kaldi ki ne olursa olsun bu sekilde yazmamak lazim, darp edip oldurmeden de abartilarak yazilabilir ornegin "Ne deseniz haklisiniz" gibi.

Neyse bu baska bir konu tabi, madem ki abartip dikkati yogunlastirmak icin bu sekilde yazdin, maksadini asan bir cumle olmus diyelim ironik yerine konu baglanmis olsun.

rebeloghy
04-08-2014, 13:51

Peki herkes kendi malına zarar veren insana dava açsa , zarar veren dikkatsiz yada ihmalkar kesim biraz daha dikkatli bir topluma dönüşme ihtimali göstermez mi ?

Yani tek tarafın %100 hatalı olduğu her kazada dava açılsa ayıplı , yanlış yada saçma tarafı nedir sizce ?

Kırmızıda gidip arkadan çarptığım adam aracım değer kaybetti derken haksız mı bunu sorumlu kişiden talep etmek yanlış mı ?

dj_batukaan
04-08-2014, 14:09
Yoo tam olarak buydu, kabul etmelisin ki binlerce baltanin kol gezdigi ulkede birinin bunu mecazen yazma ihtimali yuzde birin altinda, dogal olarak ilk bakista boyle anlasiliyor.

Kaldi ki ne olursa olsun bu sekilde yazmamak lazim, darp edip oldurmeden de abartilarak yazilabilir ornegin "Ne deseniz haklisiniz" gibi.

Neyse bu baska bir konu tabi, madem ki abartip dikkati yogunlastirmak icin bu sekilde yazdin, maksadini asan bir cumle olmus diyelim ironik yerine konu baglanmis olsun.

yani öyle bişey söylüyosunki, binlerce balta var haklı olabilirsin ama bu baltalardan dolayı sende suçlusun diyorsun.

kısaca aynı örneği sanada vereyim ozaman
aracın ne yada nasıl kullanırsın bilmiyorum ama istanbulda binlerce apachi modifyeci var gecenin bir yarısı son ses sokak aralarında geziyorlar onlar modifiyeci,
sende mutlaka bi modifiye yapmışssındır. yolda istediğin kadar efendi görünsende istediğin kadar efendi kullansanda onlardan hiç bi farkın yok sende onlarla aynısın... ne ironi ki devlet Modifiye yasasını çıkardığında mutlaka sende kınamışssındır.

yani kusura bakma ama yazdığın cevap birazcık böyle olmuş... doğru anlamda hakkını arayana dolandırıcı muamelesi yapan kişi emin olki e cevabıda ancak öyle anlar..

İşte ilk yazdığımda da aynı şeyi söylemek istedim herkes aynı değil evet dolandırıcısı var ama hala herkes aynı değil çogunluk balta diye kimse sende öylesin dememeli ama Yazık ülkeme ki yaslarda insanlarda hep aynı..ç

o zaman sanada

Gunes G.
04-08-2014, 16:17
yani öyle bişey söylüyosunki, binlerce balta var haklı olabilirsin ama bu baltalardan dolayı sende suçlusun diyorsun.

kısaca aynı örneği sanada vereyim ozaman
aracın ne yada nasıl kullanırsın bilmiyorum ama istanbulda binlerce apachi modifyeci var gecenin bir yarısı son ses sokak aralarında geziyorlar onlar modifiyeci,
sende mutlaka bi modifiye yapmışssındır. yolda istediğin kadar efendi görünsende istediğin kadar efendi kullansanda onlardan hiç bi farkın yok sende onlarla aynısın... ne ironi ki devlet Modifiye yasasını çıkardığında mutlaka sende kınamışssındır.

yani kusura bakma ama yazdığın cevap birazcık böyle olmuş... doğru anlamda hakkını arayana dolandırıcı muamelesi yapan kişi emin olki e cevabıda ancak öyle anlar..

İşte ilk yazdığımda da aynı şeyi söylemek istedim herkes aynı değil evet dolandırıcısı var ama hala herkes aynı değil çogunluk balta diye kimse sende öylesin dememeli ama Yazık ülkeme ki yaslarda insanlarda hep aynı..ç

o zaman sanada

Yahu sana baltasin demedim, etrafta balta cok sen vurmali kirmali ornekler verince ilk bakista o sekilde anlasiliyor dedim.

Modifiye ile ilgili verdigin ornekte dogru, bende sokakta ne kadar efendi kullansamda benide o apacilerle ayni goruyor devlet disaridan bakinca.

Bunun normali bu zaten, istisnalar kaideyi bozmaz cunku. Aracini modlayip efendi gibi giden adam istisna bu ulkede, tipki senin gibi "oldurmek hak" yazan adamlarin genellik keyboard warrior olmasi ve bu tarz laflari cahilliklerinden oturu yazmalari gibi.

Sen dedin ki ben o anlamda yazmadim bende dedim ki o zaman ironik demeyelim, konuyu neden baglayamiyoruz?

Burak Mehmet
04-08-2014, 16:19
ben 4500 TL aldım 250 TL harcayarak, avukatım da yüzde 10 aldı artı olarak

senin raporu bizmi hazırlamıştık Fatih?

blumenberg
04-08-2014, 16:33
senin raporu bizmi hazırlamıştık Fatih?

kemal abinin burak abi misin :)

Burak Mehmet
04-08-2014, 16:36
kemal abinin burak abi misin :)

:D tabirini seveyim :D Evet kardeşim..

HaKo
04-08-2014, 16:36
Burada anayasal haktan hukuktan var mı yok tartışması yapılırken muhabbet yine insanların vicdanına geldi. Dava hakkı olduktan sonra herkes bu hakka sahiptir , haksız durumda veya haklı durumda açmak kişinin vicdanıyla kendi arasındaki meseledir. Burada ne kadar tartışsanız yersiz.

207_TR
04-08-2014, 22:17
Bana arkamdan çarpan araba duramadığı için değil durmadığı için çarptı, ve ışıklarda duruyorduk ?

ben bukadar olamıyorum galiba 2-3 lira ucuza satılcak diye adı üstünde "kaza" için dava acmak. Allah korusun yarın birgün basınıza gelir duramaz edemessiniz buseferde dava açtılar bana diye konu acılır.

:icon_tup:

sizin babanızda karayollarına yada kullandıgınız araba markası neyse ona acsın ozmn . bu nasıl asfalt yada fren sistemi durmuyor yada beceremioyuz diye.

207_TR
04-08-2014, 22:19
2 seneye yakındır davam sürüyor ben fırsatçılık görüyorum kusura bakmayın
adamın 5 adet trameri var 2008 meganeına arkadan vurdum adam 12000 tl lik tazminat açmış şirket avukatlarıda bakıyo kötü niyetli görüyorum bizim maseratinin kapısına taksici vurdu kapı değişti 35000 TL kapı bedeli adamın trafik sigortası 24000 e kadar karşıladı üstünü cebimizden verdik adama yansıtmadık olur bir gün senin tadında bir adam vurursa özel olarak ilgilenmek isterim her şeyi fırsata çevirmeyin bu konuda biraz öfkeliyim 2 yıldır anlamsız davalar avukatlar

Neyin fırsatçılığı acaba? İlamsız icra takibi falan mı açıyorum da fırsatçı oluyorum.

Şuan itibari ile aracımda 12.000 TL hasar var daha işlemler bitmedi.

Sıfırı 56.000 TL olan 1 yaşındaki 2.el değeri 40-45bin arası olan bir araçta 12.000TL hasar kaybı varsa bu aracı kaça satarsın ? Yada böyle bir araba ucuza satılmasa sen alırmısın ?